Serie A - souhrn 32. kola

15.04.2017, 14:33, aktualizováno 15.04.2017, 22:44
Komentáře a souhrny
Dvaatřicáté kolo italské nejvyšší soutěže odstartovalo očekávaným milánským derby, které nakonec vítěze nenašlo. AC Milán tak nadále zůstává o dva body před svým rivalem. Juventus potvrdil roli favorita v Pescaře a dařilo se i Neapoli, ztratilo naopak římské AS a také Lazio. Se Serií A se pomalu loučí Palermo...

SSC Neapol - Udinese Calcio 3:0

15.04.2017 20:45

Góly: 47. Dries Mertens, 63. Allan, 72. José Callejón

Neapol se rozjížděla pomalu, ale Udinese nakonec dokázala jasně přehrát třemi brankami. Vše podstatné se událo až po změně stran, kdy se postupně prosadili Mertens, Allan a Callejón. Největší šanci Zeber spálil Zapata, když orazítkoval tyč.

Na San Paolo se utkaly dva celky s vynikající aktuální formou a i když je rozdíl obou soupeřů v tabulce značný, čekalo se, že to Neapol nebude mít jednoduché. Zebry její největší zbraň - ofenzivu, celý první poločas držely na uzdě. Nebo jinými slovy bychom mohli říci, že ofenzíva Neapole se rozjížděla jen velmi pozvolna. Každopádně golman Karnezis tak jako tak neměl v prvním poločase takřka žádnou práci. Totéž platilo i o jeho protějšku Reinovi.

Vše se změnilo až s příchodem druhého poločasu, protože hned z kraje Neapol vstřelila vedoucí gól. Jorginho našel ukázkovou kolmicí Driese Mertense a belgický forvard zase jednou ukázal, jakou že to má fantastickou formu. O odpověď se pokusil střelou Jankto, ale netrefil cíl a pak už zase hrála převážně Neapol. Po hodině hry zkoušel technický obstřel Hamšík a na druhé straně hlavou orazítkoval tyčku Zapata! Udinese svojí šanci nedalo a rázem bylo potrestáno. Obrana Udine zaváhala, čehož dravým průnikem využil Allan a přízemní střelou zvýšil na 2:0.

Parthenopei se definitivně uklidnili a zanedlouho přidali i třetí zásah. Mertensovu střelu sice dokázal zablokovat Danilo, ale k odraženému balónu se dostal Callejón a Karnezis byl opět bez šance. Brankou na 3:0 zápas pro oba celky skončil. Neapol tak využila zaváhání druhého Říma a stále má šanci na přímý postup do Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - UC Sampdoria 2:1

15.04.2017 18:00

Góly: 49. Antonino Ragusa, 56. Francesco Acerbi - 28. Patrik Schick

Sassuolo dokázalo napravit svou formu a ačkoli po brance Patrika Schicka prohrávalo, díky dvěma brankám se mu povedlo otočit skóre ve svůj prospěch. První poločas vyšel lépe hostujícím Námořníkům, v tom druhém byla mnohem lepší parta trenéra Di Francesca.

Domácí Sassuolo toužilo po třech bodech, ale dobře vědělo, že s jeho formou to proti Dorii nebude žádný med. Sampdoria má vemi dobrou formu a dnes jí nechyběl kromě Luise Muriela žádný klíčový hráč. Do hry mohl trenér Giampaolo vpustit hráče jako Praet, Torreira, Regini, Schick nebo Quagliarella se Škriniarem a Vivianem.

Sassuolo začalo aktivněji, spoléhalo na Aquilaniho, Ragusu, Politana nebo Acerbiho s Pellegrinim a Lirolou. Z dálky to poměrně odvážně zkusil domácí Politano, jenže toho zablokoval Silvestre. Domácí poté na chvíli uklidnili hru, jenže to neměli dělat. Chybovali v rozehrávce a k míči se dostal Patrik Schick. Nejprve mu to nevyšlo, ale krásném obloučku už situace vypadala mnohem lépe. Míč skončil těsně vedle.

Po pětadvaceti minutách dala Doria hodně překvapivý a pro Patrika Schicka určitě bolestivý gól. Matias Silvestre totiž vyzkoušel střelu z poměrně velké vzdálenosti, jenže balonem napálil jen obličej českého útočníka Patrika Schicka! Od něj se balon odrazil mimo dosah brankáře Consigliho a Doria vedla v Sassuolu 1:0!

Domácím se tento vývoj utkání samozřejmě nelíbil a snažili se dělat maximum pro to, aby jej zvrátili na svou stranu. Nebezpečný míč na druhé straně posílal po zemi před branku Ragusa, jenže obránce Škriniar byl včas na místě. A následně se před odchodem do šaten netrefili ani Matri s Acerbim, oba mířili mimo bránu.

Po návratu na trávník začínala situace vypadat alespoň pro domácí mnohem lépe. Přidali na aktivitě, ubrali na chybách. Mladý záložník Pellegrini totiž poslal krásnou nahrávku za obranu na Antonina Ragusu a ten se nemýlil! Brankář Viviano na jeho obstřel reagovat nestihl a Sassuolo srovnalo!

A nebylo to všechno, protože o pár minut později kopal mladík Lorenzo Pellegrini rohový kop, posadil balon na hlavičku naskakujícího obránce Francesca Acerbiho a ten už si se zbytkem akce poradil! Brankář Viviano jeho zakončení těsně pod víko mít nemohl - 2:1.

Teď zase byla na tahu Doria, jenže dělala jí problémy souhra. Dvacet minut před koncem se musel vytáhnout brankář Viviano, kterého při samostatné akci trefil do nohy nabíhajícího a nechvalně zakončující Ragusa. Druhou branku nepřidal. Deset minut před koncem mohl málem srovnat Fabio Quagliarella, jenže jeho rána z otočky zamířila těsně vedle.

Následně se do velké šance se z ničeho nic dostal po standardní situaci zakončující stoper Milan Škriniar, který však svou hlavičku poslal nad bránu! Do konce utkání už Sassuolo nepustilo míč výrazněji mimo ze svých kopaček a připsalo si cenné tři body.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Empoli FC 1:2

15.04.2017 15:00

Góly: 64. Cristian Tello - 37. Omar El Kaddouri, 90+3. Manuel Pasqual (pen.)

Fiorentina byla na domácí půdě jasným favoritem oproti Empoli, ale to se dokázalo vzepřít. Na první branku Omara El Kaddouriho Fiorentina sice ještě reagovala, ale v posledních vteřinách hry vstřelil druhou a rozhodující branku Empoli obránce Pasqual, který rozhodl o třech bodech.

Hodně emotivní utkání čekalo minimálně Rickyho Saponaru, který ještě před pár měsíci oblékal dres Empoli. Dnes už na trávník stadionu Artemia Franchoho vyběhl v dresu Fialek, vedle něj na hrací ploše pobývali Kalinić, Vecino, Chiesa, Tomović, Tatarusanu nebo Tello se Sanchezem. Empoli nastoupilo se Skorupskim v bráně, ofenzívu měli na starosti El Kaddouri, Baba Thiam a Mčedlidze.

Už ve třetí minutě se ukázal mladý talent Chiesa, který se dostal na dvaceti metrech k míči špatně odvrácenému hostující obranou a napálil jej z první! Jenže nepřesně. O pouhé tři minuty se opět Chiesa zaskvěl krásnou ranou. Jenže brankář Skorupski jeho střelu konečky prstů vyrazil přímo na nohu Cristiana Tella, který z malého vápna přestřeil!

Na opačné straně bylo také živo, když Rade Krunić obdržel ideální přihrávku za obranu a v akci jej zastavili jen dobře se vracející protihráči. Vidět byl i hrotový útočník Fialek, Kalinić. Ten si naběhl na přihrávku za obranu a snažil se vypálit z úhlu, jenže nemířil přesně. Empoli nebylo příliš aktivní a v úvodu utkání jednoznačně tahalo za kratší konec. O to větší překvapení se urodilo deset minut před koncem první půle.

Mame Baba Thiam totiž centroval do vápna a brankář Ciprian Tatarusanu jeho pokus vyrazil jen k nohám dobíhajícího Omara El Kaddouriho! Pro mladého talenta z líhně Neapole už nebylo problémem překonat svého soupeře - 1:0.

Do hry se po změně stran dostal i Federico Bernardeschi, který táhl útok velmi zajímavě středem hrací plochy. Chyběla mu ale podpora spoluhráčů. Mladý Španěl Cristian Tello pak našel svou přihrávkou pod sebe Federica Chiesu, jehož střelu doprostřed brány polský brankář Skorupski vyrazil.

Neměl už ale akci, kterou rozjel španělský veterán Borja Valero. Ten místo střely z úhlu nahrával pod sebe na Cristiana Tella, který prostřelil vše před sebou! Borja Vaero byl v době nahrávky v ofsajdu, ale sudí nakonec celou akci pustili, třebaže se hráči Empoli hodně zlobili - 1:1.

Empoli tak nezbývalo nic jiného, než se dát znovu do dobývání domácí branky. O pouhé dvě minuty později ale museli děkovat ofsajdu za to, že gól Nikoly Kaliniće nemohl být uznán. Patnáct minut před koncem utkání Fialky přitahovaly smyčku kolem krku Empoli. Střídající Josip Iličić se postavil k exekuci přímého volného kopu a svou levačkou napálil břevno brány, kterou strážil Skorupski!

A to byl dost možná zlomový moment utkání. Tři minuty před koncem se nejprve musel s vypětím sil vrátit Davide Astori, aby smazal náskok Thiama. A pak to přišlo. Ledová sprcha pro Florencii, o kterou se zasloužil pokutový kop! Sudí Mazzoleni sice notnou chvíli váhal, ale nakonec pískal faul těsně před vápnem jako penaltový. A protože zkušený bek Manuel Pasqual nařízenou šanci proměnil, Empoli překvapivě vyhrálo!

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Chievo Verona 4:0

15.04.2017 15:00

Góly: 11. Marco Borriello, 15. Marco Sau, 40. João Pedro, 90. João Pedro

Pořádnou ostudu si utrhlo Chievo, jenž dostalo na Sardinii řádně napráskáno. Cagliari učinilo důležitý krok za čtyřgólovou výhrou už v prvním poločase, ve kterém se prosadili Borriello, Sau a Pedro. Posledně jmenovaný pak v závěru pečetil na konečných 4:0.

Jestliže je Chievo známé svojí dobrou defenzívou, tak po dnešním zápase to už neplatí. Fly Donkeys nastoupili do zápasu v Cagliari ještě v nočním úboru, protože jak jinak si vysvětlit naprosto katastrofální výkon.

Ofenzivní lavina domácích se začala na Chievo valit okamžitě a v 10. minutě už Cagliari vedlo. Ránu Tachtsidise Seculin pouze vyrazil a Marco Borriello z dorážky zajistil vedení. Za další čtyři minuty předvedl ve vápně důraz Marco Sau a tvrdou ranou na přední tyč zvýšil už na 2:0. Hosté jen s obtížemi zastavovali rodící se útoky Sardiňanů a bylo zázrakem, že dvougólový stav vydržel až do 40. minuty. Po Ionitově střele brankář Seculin opět vyrážel a Joao Pedro dal na 3:0. Až poté zahrozilo i Chievo a ránu Castra musel vyrážet Rafael.

Každopádně zápas byl jasně v režii domácích. Ve druhém poločase to sice už taková paráda nebyla a šancí vydatně ubylo, ale Cagliari žádné drama nedovolilo. V 90. minutě pak pečetilo výsledek na konečných 4:0. Seculin sice dělal co mohl, ale pak se trochu komicky nepohodl s obráncem a ve snaze nehrát malou domů zahrál špatně nohou a Pedro dal na hrozivých 4:0.

Více informací k zápasu

Turín FC - FC Crotone 1:1

15.04.2017 15:00

Góly: 66. Andrea Belotti (pen.) - 81. Simy

Jen remízu 1:1 si v domácím prostředí připisuje FC Turín. Granata byla v zápase s Crotone velkým favoritem, ale hosté ukázali větší odhodlání a nakonec získávají velice cenný bod. Devět minut před koncem odpověděl na pokutový kop Belottiho střídající Tochukwu Nwankwo.

Turín měl v zápase velkou převahu, ale k čemu to je, když prostě nedáte gól. Místy až 84% držení balónu samo zápasy prostě nevyhrává. Crotone přijelo do Turína s defenzivní taktikou, počítající s rychlými protiútoky. Po jednom z nich napřáhl Crisetig a Hart se proletěl vzduchem, naštěstí pro domácí šel míč mimo.

Hodně vidět bylo zejména horké zboží, domácí útočník Belotti. Gólman Cordaz musel proti němu několikrát fantasticky zakročit a v brance hostí doslova čaroval. Granatě vychytal jen v prvním poločase minimálně tři stoprocentní gólovky.

Neprůstřelný brankář Cordaz se překonával i po změně stran a k Belottimu se brzy zařadil i Boyé, kterého hostující brankář rovněž přiváděl k zoufalství. A když to nešlo dle regulí, pomohla si Granata penaltou. Belotti se po kontaktu s Ceccherinim skácel v šestnáctce k zemi a sudí nařídil velice přísnou penaltu. Andrea Belotti jí proměnil a Turín vedl 1:0. Další branku ale nepřidal.

Crotone si za celý zápas prakticky nic nevytvořilo, přesto nakonec odjelo z Turína s bodem. Domácí vůbec nezvládli bránění standardní situace a svojí část na tom nesl i Hart, který po vyběhnutí z prostoru neměl balón a Nalini ho vrátil na malé vápno, kde do prázdné branky zakončil střídající Tochukwu Nwankwo.

Více informací k zápasu

AS Řím - Atalanta Bergamo 1:1

15.04.2017 15:00

Góly: 50. Edin Džeko - 22. Jasmin Kurtić

Atalanta veze domů z Věčného města cennou remízu 1:1, pod kterou se v jejím dresu podepsal výborný brankář Gollini a střelec Jasmin Kurtić. Organizovaný výkon týmu domácí Vlky trochu překvapil a branka Edina Džeka nestačila.

Římské AS dnes nastoupilo na domácí půdě proti své černomodré noční můře. Atalanta na Vlky poslední dobou hrát umí a také letošní ročník jí vychází vysoko nad představy. Jediným problémem pro trenéra Gasperiniho byly karty pro Alejandra Gómeze, které jej vyřadily z populárního souboje o Evropu. Místo něj nastoupil Jasmin Kurtić jako podpůrný bod Petagny. V bráně nechyběl Gollini, do Věčného města se vrátil obránce Tóloi.

Vlci nastoupili s touhou vytvořit tlak na unavený Juventus a v podstatě neměli výrazných absencí. Trenér Spalletti se mohl spolehnout nakonec i na De Rossiho, který nastoupil po boku Strootmana. Zraněn byl jen Emerson s Florenzim, takže obvyklé místo patřilo dvojici Mario Rui a Salah. V čele útoku nastoupil Edin Džeko, který s Belottim na dálku soutěžil o první místo v tabulce střelců.

Atalanta chtěla především poctivě bránit a nebezpečně kousat z protiútoků. Hateboerovi se podařilo překonat ofsajdovou past kvůli chybě Rüdigera, jenže jeho postup do pokutového území a následný centr zastavil skluzem Kostas Manolas. Po standardní situaci mířil Rüdiger nad, na opačné straně střelou po krásné kombinaci prověřil Kessie jen pozornost podavačů míčů. Do zajímavějšího úhlu se dostal Andrea Petagna, ale z otočky pálil nad!

Přístup domácích Vlků nebyl nikterak akční a kromě několika nepřesných centrů se brankář Berisha nemusel cítit ohrožen. Naopak padl gól na druhé straně. Centr z levé strany prošel skrze vápno nepovšimnut a Jasmin Kurtić jej z první krásně uklidil přímo k tyči! Obránci AS zaspali, brankář Szczesny jen kroutil hlavou - 1:0.

Pro AS to byl velký šok, na který nedokázalo reagovat. Jeho pasy nebyly přesné, Atalanta navíc výborně napadala. Naopak mohli hostující hráči jít do ještě výraznějšího vedení, kdyby Andrea Petagna na středu vápna lépe zamířil. Když se v domácím dresu dostával do vápna Diego Perotti, na poslední chvíli mu ukončil delší výlet mladý stoper Caldara.

Do druhého poločasu AS několik věcí změnilo. Nejprve Kostase Manolase vystřídal bek Bruno Peres s nepochybně většími ofenzivnějšími sklony. Hned po změně stran se AS dostalo jedinečné šance na zahrávání standardní situace. Balon se po centru dostal k Salahovi, který hned sklepl na Edina Džeka. Zkušený hrot už se nemýlil a AS srovnalo!

AS přitápělo pod kotlem. A nechybělo moc, aby se ujalo vedení, protože po rohovém kopu si na míč naskoči Daniele De Rossi a povedenými nůžkami střihl balon do tyče! Pak se po pasu od Perottiho natahoval Edin Džeko na zadní tyči, jenže balon poslal po teči vedle! Po hodině hry se míče po chybě obránců chopil Perotti a nahrál jej volnému Nainggolanovi. Belgická hvězda ale pálila tvrdě jen do břevna!

Dvacet minut před koncem rozezvučel břevno také Edin Džeko, který chtěl přidat další zářez na svou pažbu. Jenže dnes se mu to nepovedlo. AS nespasili ani Stephan El Shaarawy s Francescem Tottim, kteří se sice do hry dostali, ale výrazně ji neovlivnili. AS tak ztrácí v cenném souboji body a připisuje si jen bod.

Více informací k zápasu

Delfino Pescara - Juventus FC 0:2

15.04.2017 15:00

Góly: 22. Gonzalo Higuaín, 43. Gonzalo Higuaín

Juventus Turín v Pescaře podle očekávání nezaváhal a připisuje si další cenné tři body. V sobotu odpoledne měl svůj den Gonzalo Higuaín, který si připravil dva góly. Pescara pod vedením trenéra Zdeňka Zemana nedokázala brankáře Fiorilla překonat ani jednou a blíží se sestupu.

Druhá liga volala Pescaru už před utkáním, protože její soupeř měl hodně známou reputaci. Posilněn výhrou nad Barcelonou se Juventus chtěl ukázat také proti Pescaře a dokázat svým fanouškům, že se proti každému soupeři dokáže připravit maximálně. Do brány se v jeho dresu postavil brankář Neto a šanci dostali i Lichtsteiner, Rugani nebo Dybala s Pjanićem a Marchisiem.

Pescara spoléhala na umění trenéra Zemana, který vložil důvěru v hráče jako Zampano, Campagnaro, Biraghi, Coulibaly, Bruno, Memushaj nebo Muntari. Jediným hrotem pak byl někdejší Říman Gianluca Caprari.

Domácí Pescara chtěla na slavnějšího soupeře vlétnout a doufala, že Juventus bude unaven po duelu s Barcelonou. Stará dáma ale překypovala elánem. Do první šance utkání se přesto dostal Gianluca Caprari, který se výborně uvolnil na dlouhý centr za obranu, jenže nestačil na rychlostně dnes dobře hrajícího Barzagliho. Cuadrado pak vyslal do průniku Higuaína, který prošel napříč středem hřiště a vypálil nepřesně.

Juventus brzy vedl a bylo to především nepozorností a nedůsledností v podání domácích Delfínů. Juan Cuadrado se dostal k míči hned dvakrát, podruhé přetlačil svého soupeře a naservíroval míč Gonzalu Higuaínovi. Argentinský střelec už měl úlohu snadnou, neb jej překvapivě nikdo ze soupeřů nehlídal - 1:0.

Deset minut před koncem utkání měl brankář Fiorillo plné ruce práce, protože míč dostal pod kontrolu ve vápně Gonzalo Higuaín a obhodil si obránce Huga Campagnara. Pak vypálil a domácí brankář musel zasahovat. Ani jeho výkon ale domácím od druhé branky nepomohl.

Pouhé dvě minuty před koncem se totiž opět ujala akce Juventusu. Dlouhý a přesný centr do šestnáctky sklepl svou hlavičkou Mario Mandžukić kolegovi vedle, kterým byl opět Gonzalo Higuaín. Argentinec ve skluzu naštěstí pro Juve dopravil míč do sítě a hosté vedli o dvě branky. Higuaín navíc vstřelil svůj 23. gól v sezoně a první příčka v tabulce střelců není daleko.

Pescara potřebovala změnu, ale její herní projev na Juventus nestačil. Stará dáma si mohla dovolit stažení Miralema Pjaniće a následně i Paula Dybaly, ale přesto svou kvalitu nesnížila o moc. Po hodině hry Sturaro vyslal na bránu Delfínů nepříliš povedenou hlavičku a brankář Fiorillo si mohl oddechnout. Domácím se stále nedařilo Juventus výrazněji dostat pod tlak, ten se naopak v klidu soustředil na tři body.

Juventus už ve druhé půli tak snadno nekombinoval a aktivita z jeho kopaček mizela. Pescara toho ale využít nedokázala. Rychlík Juan Cuadrado se po pravém křídle výborně uvolnil a nahrával pod sebe, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. A v poslední šanci utkání pálil hodně mimo Gonzalo Higuaín, který ze standardní situace mířil hodně mimo bránu!

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Bologna FC 0:0

15.04.2017 15:00

Góly: -

Kdy jindy zvítězit, než doma proti oslabené Boloni. Palermo hrálo víc jako hodinu v početní převaze, přesto doma Boloňu neporazilo. V boji o záchranu je to už velká komplikace a ne zrovna povedená premiéra trenéra Diega Bortoluzziho.

Palermo nejenže oslabeného soupeře neporazilo, dokonce ho ani nebylo schopno přehrát. Boloňa zahazovala velké šance, čehož může nyní litovat.

Domácí nevstoupili do zápasu nijak aktivně, naopak Boloňa byla častěji u balónu, ale sama se kombinací k ničemu vážnému nedostávala. Klíčový okamžik celého utkání nastal už ve 25. minutě, kdy Pulgar směrem k sudímu Bantimu řekl něco nelichotivého, načež si to arbitr nenechal líbit a pořádek sjednal rovnou červenou kartou. To bylo zásadní rozhodnutí.

Ale Palermo hrálo nadále laxně a kupodivu to byla Boloňa, kdo měl první šance zápasu. Di Francesco dokonce postupoval sám na Pošavece, ale chorvatského brankáře nepřekonal. O chvíli později dokonce hosté vstřelili vedoucí gól, radost jim ovšem překazil zdvihnutý praporek v ruce pomezního sudího.

Ani po změně stran se hra Bortoluzziho svěřenců nezlepšila. Jajalo sice měl dobrou příležitost, když mířil těsně vedle, ale to samé platilo na druhé straně i o Taiderovi. Boloňa zahazovala šance a málem jí to mohlo mrzet. Minutu před koncem trestuhodně přestřelil Salai a diváci na stadionu Renza Barbery tak žádný gól neviděli.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SS Lazio 2:2

15.04.2017 15:00

Góly: 10. Giovanni Simeone, 78. Goran Pandev - 45. Lucas Biglia, 90. Luis Alberto

Janov doma velmi brzy poslal do vedení Giovanni Simeone, ale Lazio se nedalo. Povedly se mu totiž konce obou poločasů, takže Biancocelesti odjíždějí z přístavního města s bodem v kapse. Nejprve se v jeho dresu prosadil Lucas Biglia a v samém závěru trefil bod Laziu nepříliš využívaný Luis Alberto.

Od prvních minut se Lazio snažilo dostat do vápna domácích, ale hráči Grifů byli evidentně nabuzeni. Ke kormidlu Janova se totiž znovu vrátil trenér Ivan Jurić, který toužil ukázat, že tato anabáze bude delší a úspěšní než ta předchozí. Z pětatřiceti metrů centroval v sedmé minutě do vápna Felipe Anderson, leč nejvýš se i díky svým centimetrům dostal brankář Lamanna.

Domácí se však přesto ujali vedení jako první. U levé postranní lajny skvěle obelstil protihráče Palladino, poté přesně nacentroval do vápna a tam byl nepříliš hlídaný útočník Giovanni Simeone. Mimo jiné velký objekt Lazia pro útok v příští sezoně a syn Diega Simeoneho, dřívějšího hráče právě římského Lazia.

Kapitán Lucas Biglia vymýšlel přihrávku na rozběhnutého Cira Immobileho. Ten byl na zadní tyči zcela sám, jenže začal tím, že si míč špatně zpracoval. A od té doby ticho po pěšině. V koncovce se nedařilo ani jednomu týmu a především hosté vytvářeli jen statický tlak. Naopak si musel dávat pozor brankář Strakosha, protože krátce před koncem první půle jej vyzkoušel mladý záložnk Ntcham.

Když už se zdálo, že do šaten odejde spokojenější domácí Janov, v závěru se přeci jen prosadili také hosté. Zkušený obránce Nicolas Burdisso zahrál v pokutovém území rukou a kromě žluté karty se také pískala penalta. K ní se nebojácně postavil záložník Lucas Biglia, který si poradil. Brankář Lamanna si sice poradil, jenže balon vyrazil znovu na kopačky Biglii který už balon dorazil do sítě - 1:1.

To byla velká smůla domácího celku, který se i přesto dral do zakončení. Krátce po návratu ze šaten se do sprintu vydal Giovanni Simeone, kterého ale vyzval ke sprinterskému souboji obránce Hoedt. Deset minut poté padl ve vápně Janova mladík Keita Baldé, jenže sudí Maresca nepískal. To se Laziu hodně příčilo, ale nic s tím neudělalo. Pak trenér Jurić poslal na hřiště Gorana Pandeva.

Dvacet minut před koncem se Raffaele Palladino z ničeho nic opřel po otočce v pokutovém území do míče a brankář Thomas Strakosha musel ukázat své umění. Pak se málem prosadil mladík Cristiano Lombardi, který šel od poloviny trávníku téměř sám na Lamannu, ale jeho rána mířila do boční sítě! Deset minut před koncem se dočkali domácí. Lazović se uvolnil na pravé straně, poslal trochu přetažený centr na zadní tyč, kam si naběhl střídající Goran Pandev!

Ani to ale nebylo vše, protože Lazio se odmítalo vzdát. Jen deset minut stačilo Luisi Albertovi, aby skóroval. A že to byla nádherná branka! Nicolas Burdisso odvrátil míč jen ke španělskému útočníkovi, který si z toho velkou hlavu nedělal a krásnou ranou k tyči srovnal na konečných 2:2! Ani sedm nastavených minut už nic neřešilo...

Více informací k zápasu

Inter Milán - AC Milán 2:2

15.04.2017 12:30

Góly: 36. Antonio Candreva, 44. Mauro Icardi - 83. Alessio Romagnoli, 90+7. Cristián Zapata

Derby della Madonina skončilo remízou 2:2! Inter nedokázal udržet poločasové dvougólové vedení a v sedmé minutě nastaveného času přišel o výhru. Branku Cristiana Zapaty posoudila videotechnologie a naprosto správně. Nové čínské vedení Rossoneri tak při své premiéře vidělo vzrušivý fotbal ve skvělé atmosféře zaplněného San Sira.

Toto milánské derby bylo až nápadně podobné tomu poslednímu, ve kterém pro změnu Inter srovnával až v nastaveném čase na konečných 2:2. Ale pěkně popořádku...

AC vstoupilo do zápasu hodně aktivně a Inter přehrávalo. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby hned z kraje Rossoneri proměnili velké příležitosti. Tak například Bacca z malého vápna nedokázal trefit odkrytou branku. Velké problémy činil defenzívě Nerazzurri Deulofeu, po jeho ráně z ostrého úhlu zazvonila tyčka! Milánští ale z těchto šancí nic nevydolovali a sami ve 35.minutě zničehonic inkasovali. Antonio Candreva dostal krásný pas za obranu, De Sciglio jej sice stínil, ale křídelník Interu i přes něj a vyběhnuvším Donnarummou dostal balón do sítě. AC se pokoušelo o okamžitou odpověď, ale dopustilo se individuálních chyb a těsně před odchodem do šaten inkasovalo druhý gól. Špatného bránění využil Perišič, který následně naservíroval přesnou příhrávku na malé vápno Icardimu a ten neměl problém trefit odkrytou branku.

Svěřenci trenéra Montelly neodehráli špatný poločas, ale nebyli vůbec efektivní a po zbytečných chybách nakonec dvakrát inkasovali. Ve druhém poločase je čekal těžký cíl, vstřelit co nejdříve kontaktní branku a vrátit se do zápasu. To se Rossoneri dlouho nedařilo a Perišič měl dokonce na kopačce třetí gól, z dobré pozici napálil jen střed brány a v něm Donnarummu. Inter držel nenáviděného rivala na uzdě až do 83.minuty, kdy parádní centr vykouzlil Suso a Romagnoli v náběhu překonal do té doby výtečného Handanoviče. Drama bylo na světě!

AC se ve zbytku zápasu tlačilo dopředu, ale Inter nadále dobře bránil a také hodně zdržoval, což se nakonec hrubě nevyplatilo. Sudí Orsato totiž přerušený čas ještě v nastavení vynahradil a v 7.minutě nastaveného času AC Milán udeřil. Cristian Zapata se objevil po rohovém kopu na zadní tyči a střelou od břevna dostal balón do sítě. To na první pohled nebylo zřejmé a rozhodla až moderní technologie, která Orsatovi ukázala jasný "goal".

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC32262464:2080
2.AS Řím32233670:2772
3.SSC Neapol32217475:3370
4.SS Lazio32187754:3661
5.Atalanta Bergamo32186853:3560
6.AC Milán32177849:3558
7.Inter Milán321751059:3756
8.ACF Fiorentina321410850:4152
9.Turín FC321112960:5345
10.UC Sampdoria321291140:3945
11.Udinese Calcio321171441:4340
12.Chievo Verona321151635:4938
13.Cagliari Calcio321151645:6238
14.US Sassuolo321051740:5035
15.Bologna FC32981529:4635
16.Janov CFC32791632:5330
17.Empoli FC32681820:5026
18.FC Crotone32562126:5221
19.Città di Palermo32372225:6716
20.Delfino Pescara32282231:7014

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

Inter to má za to, jak sa tam hrozne válali na konci

Reagovat
El Bucho

Reagovat
Inter Eterno Amore

skôr za to, že sme hrali 2. polčas hovno a ani v 1. sme neboli nejako výrazne lepší

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně jste byli vepředu dost zabijácký. A ani mi nepřišlo, že by v zápase byl někdo lepší, asi zasloužená remíza.

Reagovat
Mrvinho

Viděl jsem posledních 7 minut díky super času Ale stály za to

Reagovat
smazaný uživatel

Stream mi spadnul v 96. min Oh well...

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle jsem si dlouho nezařval. Omlouvám se sousedům za vulgarismy.

FORZA MILAAAAAAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja takyyyyyy

Forza rossoneri

Reagovat
smazaný uživatel

AC ♥♥

Reagovat
Yanek

Locatelli příště základ

Reagovat
Ragazzo d'oro

Už jen za tu fintičku

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej závěr AC. Inter se na konci slušně flákal

Reagovat
Milan.B

stastie stalo pri nas, ale X sme si zasluzili

Reagovat
Pipo123

Keď D'Ambrosio a Medel pred druhým gólom utekali za rozhodcom a chceli koniec zápasu tak som si hovoril že to AC vyrovná, zbytočne, namiesto toho aby sa zorganizovali

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Benesse

Reagovat
Mrvinho

Dnešní hráči, nebo vlastně celý fotbal, víc brečení na kdejakou kokotinu než aby hráli.. smutné.

Reagovat
Pipo123

To je klasika, ale Medel ma sere, ten spraví viac šprintov za rozhodcom než za loptou, strašne nesympatické správanie od neho a ešte ako sa tvári, ruky za chrbát a uteká, kvôli tomuto ho nemám rád, horšieho plačka v rámci SA nenájdeš

Reagovat
Inter Eterno Amore

ja ho nemám rád tiež .. a hlavne skoro všetko dáva dozadu .. mne príde desne nefutbalový

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

AC

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, doufám, že nám Muntari toho Dybalu zranil před Barcelonou, kokot zkurvenej!

Reagovat
Furia Ceca

vedle

Reagovat
SpartaOvenka

Nene, nadávat na Muntariho je třeba vždy a všude!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
Pipo123

Vyjebané drevo, odpálil mi tiket, neskutočné ako vie vybiehať na loptu https://youtu.be/cseQamKbgbE?t=22s

Reagovat
10

fašisto...chlapci z PL ti řeknou, že pro ty míče aspoň chodí

Reagovat
Pipo123

Jj to je ten mýtus že brankári v PL vedia vybiehať, u Harta to je ukážkovo vidieť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jsem zjistil, ze jsme vyrovnali. To mi zvedlo naladu. Ja to vypnul kdyz bylo odehrano 95 minut a mic mel inter, bylo napsano, ze se nastavuje 5 minut, tak to je parada.

Reagovat
Eldarion

Tiež som odišiel tak z podniku a potom mi telefón pipa že 2:2 paráda

Reagovat
Pinturicchio

GONZALOOOOOOOOOOOOO

Dneska jsem neviděl.

Dybala snad bude v pořádku.

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
Lech
Reagovat
smazaný uživatel

Bergamo do Evropy Sice pristi sezonu zaplacou, ale za tuto si to zaslouzi vic nez vobe milansky hovna a o fasistech ani nemluve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno mas v gatoch ty traged

Reagovat
One-Real

Ty vole, jakým způsobem se dneska podařilo Sassuolu dostat ke dvoum brankám, to mi nejde do hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

AC už je před Interem tak to ironická gratulace Interu

Reagovat
Inter Eterno Amore

to už boli minulé kolo

Reagovat
Vtáky cez tepláky

tak tak, lebo remízou sa predbieha súper v tabuľke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hagi79

Byl na stadionu Adriano Galliani?

Reagovat
eder

Nevím, ale určitě tam byl 李勇鸿.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl

Říkal ze uz na stadion nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Som rad, ze som uprednostnil 5. ligu dedinskeho futbalu. Spalletti zbal sa a pal do pice

Reagovat
olis

dnes takmer dokonaly vykon

Forza Napoli!

Reagovat
mastakillah

Jorginho kraloval skoro, jak v minulé sezóně... jeden z jeho nejlepší z výkonů v téhle sezóně

Reagovat
olis

nechcem to zakryknut ale vypada to tak vsetci hraci su momentalne v najlepsej forme v tejto sezone, samozrejme az na Ghoulama ktory je uz hlavou asi inde ale zaskakuje ho zatial skvelo hrajuci Strinic, hrame uz len jednu sutaz a jeden zapas za tyzden, ak budeme mat trocha stastia mozno by sme mohli zvladnut vsetky ostavajuce zapasy a snad by to na druhe miesto stacilo....

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Roma je v prdeli

Uz nemaj motivace takže pro Neapol bude to jednoduché

Hraju super a Roma úplně na hovno

Reagovat
olis

neviem ci hra Zapata takto kazdy zapas ale pokial ano tak uz asi dosiadol svoje maximum a na Neapol to stacit nebude, Albiol a hlavne Koulibaly s nim nemali ziadny problem a v podstate vzdy ked si pozrem nejaky zapas tak tam nevidim nejake zlepsenie....

Reagovat
Alberto Aquilani

a ako má inak hrať v priemernom Udine? Pre vás oveľa lepšie riešenie, jak vyblafnúť 15 mega za neovereného "half season wonder" Pavolettiho.

Reagovat
mastakillah

Vidím ho vždycky jen v sestřihu, ale počet vstřelených gólů ma solidní, vyber místa taky docela fajn a na se rict, je i vcera byl jedním z lepších hráčů Udine. Vubec bych ho nezatracoval. Jak píše Aquil, pořád lepší varianta, jk dřevo Pavoletti

Reagovat
olis

tak hej no, Pavoletti asi tiez nebude mat na Neapol, Zapata sa v lete preda to je takmer iste

Reagovat
Pasha

Vidieť naživo milánske derby je skutočne neopísateľný zážitok. Rivalita iba počas 90-ich minút na tribúnach a ihrisku. Pred zápasom uvoľnená a priateľská predštadiónová atmosféra. San Siro je nádherné a dúfam, že som na ňom nebol posledný raz. A Miláno je takisto prekrásne mesto, očarilo ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Na prosto souhlasím

Sem Milanista a Ital

Můj první derby byl v roku 2000 inter Milan 1-2

Ronaldo, shevcenko weah

To byli časy

Reagovat
CubONE

Milano ma velmi daleko od prekrasneho mesta, ale svoje pekne casti ma. Na zivot velmi fajn.

Reagovat
Pospovič

můžu se zeptat jaké město bereš za nejhezčí? Ideálně v rámci Evropy

Reagovat
CubONE

Florenciu. A pre mna osobne je aj Praha super.

Reagovat
Pospovič

ale jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

Schick prej vcera marnej(nemuzu posoudit, rikal mi kamarad). To uz se vidi nekde jinde, nebo si ho zacinaji obranci vice vsimat? Nevidel nekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy poločas samp hrál špatně a on nedostal ani jeden míč

Schick je to jiná kategorie

Jen se musí čekat

Ani messi nebo Ronaldo nehráli po každy úplně nejlíp

Ma jen 21 let a uz je nejlepší fotbalisté ČR

Reagovat
Hans82

Nake nove zpravy o Dybalovi?

Reagovat
Pettirosso

Je v pořádku, odešel po svých a po zápase spoluhráče ujišťoval, že je OK.

Reagovat
Furia Ceca

Má jenom vymknutý kotník. Díky včasnýmu vystřídání mu nenabobtnal a léčba tak potrvá krátkou dobu. Na Barcelonu bude určitě fit!

Reagovat
el Principito

Reagovat
Yanek

www.football-italia.net%2F101220%2Fjesus-navas-considering-roma#article/footballitalia-101220

Really?

Reagovat
Alberto Aquilani

a to je zlé, či? :-)

Reagovat
Yanek

Je to nególové kopyto s ne zrovna dobrou vizitkou ze City. 31 let, vysoký plat, třetí nejlepší tým v Itálii by měl jít jinou cestou...

Reagovat
Alberto Aquilani

* druhý

Reagovat
Mrvinho

Nemyslím si že jste hned za náma, Juve je asi o trochu lepší jak vy.

Reagovat
Lech

Reagovat
mojmira

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale inak by som proti nemu moc výhrad nemal. Bol by free a ja očakávam, že v lete odíde Faraon, a niekde tie prachy na Kessieho treba nahrabať :-) Navyše, je to podla mňa hodne dobrý tip pre Spallettiho. On by podobné krídlo ako Navas chcel IMO oveľa viac ako práve Shaarawyho. Vidím pri Navasovi paralelu s Taddeiom, ten tiež až na úvodnú sezónu nebol moc efektívny, ale vedel to odmakať a mal dobrú techniku. Aj keby som teda radšej Lxalta (áno, Laxalta), ale ten bude stáť celkom dosť. A Navas nie je vôbec kopyto. V City síce neohúri, ale hral v 4-4-2 a pod Pellegrinim bol pre ten ich futbal dosť dôležitý. že mu to nejde pod Pepqom sere pes.

Reagovat
Yanek

Faraon je pro me teda urcite vhodnejsi hrac do Italie, podstatne mladsi a levnejsi. Kopyto je nadsazka, ale ne nadarmo se o nem rika, ze neumi odcentrovat. Navic u hry moc nepremysli, hraje porad stejne... to jsou charakteristiky hrace, ktery muze v Italii aspirovat na popelnici. Pod Pellem se City prezentovali smesne a naivne, Navas byl jeden z hracu, ktery k tomu prispival. V dulezitych zapasech nulovy.

Mam za to, ze AS ma vetsi ambice.

Reagovat
Alberto Aquilani

tiež by akože neprišiel do základu... ale asi je aj zbytočnosť o tom špekulovať... nemáme ani DS na leto a vlastne ani trénera do ďalšej sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

AS možná, Palotta ne.

Reagovat
spider_8

Navíc hraje na Salahově straně, takže mi to vyloženě přijde jako zbytečnost.

Reagovat
Airus

ale jo, ještě v sobě něco má

Reagovat
Airus

Tolk zahozenejch bodů v tomhle kole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele