Serie A - souhrn 30. kola

19.03.2016, 19:51, aktualizováno 20.03.2016, 22:41
Komentáře a souhrny
Nedělní šlágr vítěze nepoznal; AC Milán remizoval s Laziem. Neapol díky Higuaínovi obracela proti Janovu. Juventus ovládl městské derby, výhry slaví rovněž Chievo a Carpi. Na hřištích Sassuola a Frosinone se hrálo nerozhodně. Bez branek skončil první zápas kola, v němž se proti sobě postavily Empoli a Palermo. Hosté získali bod do boje o záchranu. Nerozhodný výsledek se zrodil rovněž ve druhém sobotním zápase, po bodu braly AS Řím a Inter Milán. Po hodně dlouhé době se výhry dočkala Atalanta...

AC Milán - SS Lazio 1:1

20.03.2016 20:45

Góly: 15. Carlos Bacca - 9. Marco Parolo

Milánské AC znovu nedokázalo vyhrát, a tudíž nevyužilo ztráty konkurenčního Interu i sedmého Sassuola. Rossoneri s Laziem prohrávali, ale na branku Parola za šest minut odpověděl Bacca. Závěr utkání nedohrál vyloučený Lulić.

Na San Siru se nehrál bůhvíjaký fotbal. Hra neměla tempo ani pořádné nasazení, přesto se diváci dočkali hned dvou branek. Už v 10. minutě obrana červenočerných nezareagovala na rohový kop Biglii a nabíhající Parolo hlavou otevřel skóre utkání. Jenomže Lazio se z vedení dlouho neradovalo, za pouhých šest minut podržel balón ve vápně Luiz Adriano, v pánu ho přiťukl Baccovi a ten nekompromisně překonal Marchettiho - 1:1. Hra dvěma poměrně rychlými brankami spíše utrpěla a jedinou šancí po zbytek poločasu byl volný přímý kop Bonaventury, po kterém se Marchetti pořádně protáhl.

Na začátku druhého poločasu se řítil do slibné příležitosti Bacca, ale byl už hodně z úhlu, takže jeho ránu Marchetti vyrazil. Na druhé straně rovněž unikal z úhlu Felipe Anderson a Donnarumma vytáhl skvělý zákrok, aby uchránil svůj tým od inkasované branky.

Pět minut před koncem fauloval unikajícího Hondu Senad Lulić a Lazio muselo dohrávat v početní nevýhodě. To už byl na hřišti i Mario Balotelli a na závěr přišel i Jérémy Ménez, jenomže žádný závěrečný nápor domácích se nekonal. Rossoneri tak potřetí v řadě nevyhráli.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Janov CFC 3:1

20.03.2016 18:00

Góly: 51. Gonzalo Higuaín, 81. Gonzalo Higuaín, 90+1. Omar El Kaddouri - 10. Tomás Rincón

Janov sice dobře začal, ale ani to dnes nestačilo na body. Neapol nakonec hosty přehrála a díky dvěma gólům v závěrečných deseti minutách si tři body nechává doma. To jí umožňuje odrážet ataky AS a pronásledovat první Juventus.

Gonzalo Higuaín má životní formu a Neapol na to samozřejmě hodně spoléhá. Dnes se Partenopei opět mohli spolehnout na jeho schopnosti a z výsledků dnešního utkání je vidět, že dělají dobře. Gonzalo Higuaín vládne střelecké tabulce první italské ligy a nejeden fanoušek Neapole doufá, že se Partenopei podaří dotáhnout také první Starou dámu. Neapol dnes vsadila na trojlístek Callejón, Higuaín, Insigne, zatímco před Reinou byli Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam. Zkrátka osvědčená parta.

Janov se spoléhal na brankáře Perina, kterého navíc bránili Izzo, Burdisso a De Maio. Především pro Izza to byl zajímavý duel, protože je velkým fanouškem Neapole. S cílem napadat soupeřovu rozehrávku a obranu byli na hřiště vysláni Pandev, Pavoletti a Laxalt. Lorenzo Insigne si ve středu hřiště narazil míč s Higuaínem a následně poslal centr do šestnáctky. Tam ale zasáhli pozorní obránci hostujícího celku.

Neapol stupňovala svůj tlak a Perina čekaly perné chvilky. Gonzalo Higuaín našel povedeným lobem na hranici vápna Callejóna, jenže jeho pokus z voleje Perin nakonec řešit nemusel. Přesto stadion San Paolo umlkl. V desáté minutě jej totiž umlčel Tomás Rincón, který dokázal obejít Koulibalyho a krásnou ranou poslal míč přesně pod břevno Reinovy brány - 1:0 pro Janov!

Po patnácti minutách se Nicolas Burdisson zranil a musel střídat, protože si jeho zranění vyžádalo odbornější péči. O chvíli později se možná i díky Burdissově absenci ve vápnu dostal k hlavičce Gonzalo Higuaín a Perin musel do práce. Tu zvládl perfektně a míč skvěle vyrazil. Hysajův další centr Perin nepříliš jistě vyboxoval a balon se stáčel do branky, kde však na poslední chvíli zabránil gólu Izzo!

První půle se Neapoli moc nepovedla a nezměnila na tom nic ani spolupráce mezi Higuaínem, Callejónem a Allanem. Prve jmenovaný nahrával, druhý jmenovaný našel Allana a jeho rána mířila jen do míst, kde se zrovna pohyboval Mattia Perin. V kabině Neapole bych určitě být nechtěl, protože trenér Sarri jednoznačně nebyl na hráče moc milý. Domácím šlo o hodně a hodně museli také přidat.

O to se hned po změně stran pokoušel Slovák Marek Hamšík, který hledal Josého Callejóna. Ten ještě hledal Insigneho, který si zrovna všiml, že v lepší pozici je Gonzalo Higuaín. Argentinec poslal z ostrého úhlu míč pod Perinem před branku, kde však situaci zachránil pohotový De Maio. Ani ten však hostům nepomohl o pár minut později, když se Neapol konečně prosadila. Hysajovu nahrávku Higuaín přetavil pohlednou ranou v gól a srovnal.

Na Higuaína směřovala také nahrávka od kolegy Callejóna, jenže tentokrát někdejší hvězda Realu Madrid branku nepřidala. Po hodině hry se málem Janov dočkal další branky. Alessio Cerci se totiž dostal do běhu a to bývá pro obrany soupeře špatná zpráva. Marně ho stíhal Koulibaly a nechal jej i zakončit. Naneštěstí pro hosty však Cerci pálil mimo. Na opačné straně za vápnem operoval s míčem Hamšík, který našel naběhnutého Insigneho. Ten oslovil Higuaína, kterého však zablokovali obránci.

Ani další akce mezi Rincónem a Cercim nevedla ke gólu, i když akce to byla oku lahodící. Až deset minut před koncem se tlak Neapole přetavil v gól. Argentinská modla Higuaín dostal před vápnem přihrávku od Hamšíka, míč si připravil na střelu a poslal ji do sítě. Aby toho nebylo málo, v nastaveném čase se ještě trefil Omar El Kaddouri, kterého k tomu vybídl střídající útočník Manolo Gabbiadini. Neapol se tak nakonec raduje ze tří bodů, Higuaín dnes nešel zastavit.

Více informací k zápasu

Turín FC - Juventus FC 1:4

20.03.2016 15:00

Góly: 48. Andrea Belotti (pen.) - 33. Paul Pogba, 42. Sami Khedira, 63. Álvaro Morata, 76. Álvaro Morata

Turín čekal svátek, protože na programu dalšího kola bylo samotné derby. Domácí chtěli využít možné frustrace a únavy svého soka, ale Stará dáma nic takového nepřipustila. I díky dvěma brankám mladého útočníka Moraty jasně rozstřílela Granatu.

Juventus si s přehledem poradil se svým soupeřem a poměrně šťastným mohl být i brankář Gigi Buffon. Legenda mezi třemi tyčemi totiž stanovila nový rekord italské ligy v počtu minut bez obdržené branky. Překonal jej až hráč, který se chtěl Staré dámě pomstít. Ciro Immobile nedostal v dresu Juve pražádnou šanci a mohl jí to vrátit. Ve druhé půli se trefil jeho kolega Belotti, ale o rekord Buffona neobral a jeho branka nakonec znamenala jen korekci.

Před Buffonem nastoupili Rugani, Bonucci a Barzagli, do útoku se opět vrátil Paulo Dybala. Toho podporoval Mario Mandžukić, který se měl prát s obránci Turína. Těmi byli především Maksimović, kapitán Glik a Moretti. O ofenzívu Býků se starali dva mladí italští střelci Immobile a Belotti. Turínské FC bylo od začátku aktivnější a především Ciro Immobile hodně chtěl ukázat, co v něm je. Třetí minuta ale pominula a brankář Buffon v koutku duše určitě slavil.

Immobileho další únik zastavil Sandro jen za cenu vhazování, po patnácti minutách nepřesně pálil mladík Benassi. Domácí si dobře hlídali dvě velké zbraně Juventusu, a to Paula Dybalu s Paulem Pogbou. Oba patří mezi hráče, na které soupeř upírá pozornost po celé utkání, takže především Pogba dostal více prostoru snad až po pětadvaceti minutách. Po půlhodině se musel Paulo Dybala z utkání ztratit, protože si obnovil zranění a na jeho místo byl do boje vyslán Morata.

A právě Morata zřejmě přinesl Juventusu štěstí. Hned z další standardní situace si totiž míč postavil Poul Pogba, měl čas zamíři a využil toho skvěle. Krásnou ranou překonal bezmocného brankáře Padelliho a Juventus konečně vedl.

Krátce před odchodem do šaten už Juventus hýčkal dvoubrankové vedení. To mu zajistil německý záložník Sami Khedira, který doběhl až před střed do pokutového území, kde nikým neatakovaný propálil brankáře Padelliho podruhé - 2:0 pro hosty.

Do druhé půle už nevýrazného Cira Immobileho vystřídal Maxi López a také toto střídání bylo z těch povedených. Jen o pár minut později se totiž provinil Alex Sandro faulem ve vlastním vápně a domácí kopali penaltu. Potřebovali se akutně vrátit do zápasu a to se jim povedlo díky Belottimu. Mladý střelec totiž proměnil pokutový kop a překonal brankáře Gigiho Buffona!

Po hodině hry bylo srovnáno, i když jen na chvíli. Peres ranou Buffona překonal, ale sudí Nicola Rizzoli branku nepochopitelně neuznal! Tento moment zlomil jakýkoli odpor domácích a naopak posílil šance hostí. O chvíli později se totiž Pogbovi podařilo udržet míč i přes faul a poslat jej na Moratu. Někdejší hráč Realu Madrid si skvěle poradil a vybíhajícího brankaře překonal lehkým lobem ke vzdálenější tyči.

Domácí se ještě pokusili o jeden ze zoufalých útoků, ale ani akce Maksimoviće, Lópeze nebo Vivese neskončily brankou. Tu si naopak nechal pro sebe opět Alvaro Morata. Patnáct minut před koncem utkání zahrával Paul Pogba přímý kop, míč se od zdi vrátil k Pogbovi a ten našel opět Moratu. Pro španělského střelce už nebylo problémem podruhé v utkání překonat Padelliho. V závěru se ještě nechal vyloučit Sami Khedira.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Udinese Calcio 1:1

20.03.2016 15:00

Góly: 64. Matteo Politano - 8. Duván Zapata

Sassuolo pouze remizovalo s Udine 1:1 a na šestý Milán příliš tlak neudělalo. Ačkoliv Udine v zápase vedlo, remíza pro něj není špatným výsledkem.

Jako první se mohli ujmout vedení domácí, jenomže Politano svojí dobrou akci poslal vysoko nad. Hned o minutu později zahrozili i hosté a rázem z toho byla první branka zápasu. Widmer poslal před branku chirurgicky přesnou přihrávku a Duván Zapata byl ve správný čas na správném místě. Sassuolo následně kontrolovalo hru, ale do koncovky se příliš nedostávalo. Zebry houževnatě bránily těsný náskok a ve 39.minutě mohly dokonce navýšit vedení. Po rohovém kopu hlavičkoval opět Zapata a vynikající zákrok předvedl brankář Consigli.

Ve druhém poločase se poměrně dlouho čekalo na šanci a když už to přišlo, bylo z toho vyrovnání. Po centru ze standardní situaci se hlavou prosadil Matteo Politano a začínalo se odznova. Vyrovnanou partíí převážila ke konci zápasu větší aktivita domácích, ale Politano z dobré pozice netrefil branku a Magnanelli z přímého kopu trefil jen zeď. V nastavení si Neroverdi vytvořili tlak, ovšem Udine ho přečkalo bez úhony.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Chievo Verona 0:1

20.03.2016 15:00

Góly: 24. Riccardo Meggiorini

Chievo Verona slaví, protože se hostům povedlo vyválčit tři body z utkání proti domácí Sampdorii. Janovský celek dnes nepodal moc dobrý výkon a čeká jej ještě hodně velký kus práce. Jediným střelcem utkání se stal Riccardo Meggiorini.

Doria dnes nedokázala naplnit roli favorita a vítězství jí nebylo přáno. Trenér Montella chtěl konečně ukázat, že krize je zdárně zažehnána, že se jeho hráči poučili a že chtějí stoupat tabulkou. Nasadil k tomu silnou sestavu, ve které se o ofenzívu starali Álvarez, Cassano nebo Quagliarella, do obrany se vrátili Moisander a Ranocchia. Hosté spoléhali na ofenzivní trojlístek v podání Birsy, Meggioriniho a Pepeho.

Na centr z levé strany si naběhl Quagliarella, který zkoušel zakončit hlavou, jenže nemířil přesně. Chievo volilo nakopávané míče a kombinaci po zemi přenechávalo s díky domácí straně. Volný přímý kop měl ohrozit brankáře Viviana, jenže Valter Birsa jej napálil jen do zdi. Meggiorini se dostal do zajímavé šance, jenže byl včas odblokován soupeřovými obránci. To se jim už ale nepovedlo o chvíli později.

Birsa totiž našel přesný centrem z pravé strany právě Riccarda Meggioriniho, který byl ve vápně zcela nehlídaný. Viviano neměl šanci zasáhnout a inkasoval. Teď bylo na Námořnících, aby s výsledkem něco udělali. To se jim však dlouho nedařilo.

Bylo totiž ještě hůř. Pepe byl totiž ve vápně faulován a hosté dostali šanci zahrávat pokutový kop. Osvědčený technik Birsa se k němu sebevědomě postavil, jenže jeho přízemní střelu k tyči Viviano vystihl! Birsa chtěl všechno napravit a dostal k tomu ideální šanci. Jenže další jeho pokus ze strany Viviano vyrazil a založil při tom ještě protiútok svého týmu. Ten však k ničemu nebyl. Vlastně jako celá ofenzíva Blucerchiati.

Až před koncem první půle Fabio Quagliarella využíval lob přes brankáře, toho však na brankové čáře zaskočili jeho obránci. Do druhého poločasu nastoupili také lépe hrající domácí. Na centr od rohového praporku si naběhl De Silvestri, jehož hlavička však skončila na břevnu Bizzarriho brány! Nevýrazného zlobivého dítěte italského fotbalu Cassana vystřídal mladík Correa, který měl vnést do hry Dorie trochu větší agresivitu a kreativitu.

Dál však tlačilo Chievo, které si chtělo pojistit tři body. Meggiorini dostal do vápna pěknou přihrávku z levé strany , jenže narazil na skvělého Viviana. Nebýt v bráně Dorie on, možná by skóre bylo mnohem a mnohem vyšší. Skvělou hlavičku De Silvestriho pak vyrazil ještě lepším zákrokem brankář Bizzarri, který také několikrát výrazně pomohl svému týmu ke třem bodům. Tlak Dorie se zvyšoval, ale hosté se nakonec přeci jen ubránili. Slaví tak cennou výhru a navíc čisté konto jako bonus.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - ACF Fiorentina 0:0

20.03.2016 15:00

Góly: -

Výsledkem 0:0 skončilo utkání mezi Frosinone a Fiorentinou. Pro domácí má bod s favoritem velkou váhu, neboť se minimálně do večera dotahuje na Palermo. Nepříliš dobrou zpravou je pro domácí vítězství Carpi na půdě Hellasu.

I přes územní převahu si nedokázala Fiorentina v prvním poločase vytvořit žádnou velkou gólovku, což ale neplatilo o domácích. Frosinone mělo zhruba po půlhodině hry dvě zajímavé možností, ale ani jednu Kragl neproměnil Nejprve postupoval z úhlu a svůj pokus poslal hodně mimo a podruhé zase přestřelil. Nicméně Frosinone se přesvědčilo, že se s Violou dá hrát.

Po změně stran však začali být nebezpeční i hosté. V 57.minutě se dostal po rohovém kopu k hlavičce Matías Vecino a brankář Leali předvedl pohotový zákrok. Na dlouho to byla poslední velká šance zápasu. Až v závěru utkání měl dvě solidní příležitosti Pavlovic, přičemž dvakrát chybovala defenzíva Violy, brankář Tatarusanu však odolal, respektive ho v 84.minutě zachránilo břevno! Rozhodnutí nepřinesla ani 90.minuta a standardní situace Violy z velmi dobré vzdálenosti. Diváci se tak za devadesát minut branky nedočkali.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Carpi FC 1:2

20.03.2016 15:00

Góly: 63. Artur Ioniţă - 42. Antonio Di Gaudio, 66. Kevin Lasagna

Hellas nezvládl důležitý souboj s Carpi a po další porážce je v podstatě odsouzen k sestupu. Rozhodující branku hostí vstřelil z volného přímého kopu Kevin Lasagna.

Šlo o hodně, ale kdo čekal opatrnou hru, ten se mýlil. Oba celky se do sebe pustily a už v 5.minutě zachránilo domácí Hellas břevno! Lollo krásně sklepl balón pro Bianca, jehož rána z první rozezvonila břevno. Na druhé straně zblízka hlavičkoval Toni a fantastický zákrok vytáhl Belec. Ve 36.minutě bylo znovu rušno před domácí svatyní, zblízka tentokrát hlavičkoval Mbakogu a míč se od země odrazil nad branku. Nakonec se Carpi přeci jen ujalo vedení a postaral se o to krásným individuálním průnikem Di Gaudio. Ten vlétl do pokutového území, rychlou kličkou proplul mezi dvěma zadáky a přesně mířenou střelou na zadní tyč poslal Carpi do vedení!

Hellas byl v nezáviděníhodné situaci. Po prvním poločase prohrával životně důležitý zápas, stále však měl celou druhou půli před sebou. Domácí byli po změně stran aktivnější a jejich snaha přinesla výsledek. Po rohovém kopu Vivianiho se hlavou prosadil Ionita - 1:1.

Stadio Bentegodi ožilo, ale jen na pouhé čtyři minuty. Kevin Lasagna se postavil k volnému přímému kopu a neuvěřitelnou ranou vrátil vedení na stranu Carpi. To byl direkt, ze kterého už se Hellas těžko mohl vzpamatovat. V závěru ještě ztratil nervy Rebić a po faulu uviděl červenou kartu. Carpi se výhrou bodově dotáhlo na Frosinone i Palermo, které má však večerní duel k dobru.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Bologna FC 2:0

20.03.2016 12:30

Góly: 27. Alejandro Gómez, 45. Alessandro Diamanti

Dlouhá série bez vítězství skončila. Atalanta před zraky vlastních diváků přehrála Boloňu a poprvé od prosince 2015 si připisuje tři body. Bergamaschi rozhodli o svém vítězství už v prvním poločase, kdy se postupně prosadili Gómez a Diamanti. Ve druhém poločase sice branka nepadla, ale kopala se penalta a sudí dvakrát tasil červenou kartu.

Utkání začalo opatrně z obou stran, přičemž větší držení míče měla Boloňa. Její ofenzíva ale nebyla schopná vepředu cokoliv vymyslet a nakonec se ujala vedení Atalanta. Ve 27. minutě si jako za mlada pohrál s obranou Diamanti a naservíroval balón před prázdnou branku neobsazenému Gómezovi - 1:0 pro Atalantu. Boloňa sice přispěchala s rychlou odpovědí a dopravila balón do sítě, ale vše z jejího pohledu pokazil zdvihnutý praporek. Následně vše směřovalo k tomu, že už se do konce poločasu skóre nezmění, než se rozeběhl Cigarini, zbavil se svých protihráčů a nezištně našel ve vápně nabíhajícího Diamantiho - 2:0.

Do druhého poločasu vstupovala Boloňa s jasným cílem co nejrychleji snížit a vrátit se zpět do utkání. Hosté sice měli územní převahu, ale podobně jako v prvním poločase scházela koncovka. Atalanta poměrně bez problémů držela výsledek a čtvrthodiny před koncem mohla zvýšit už na rozdíl tří branek. Gastaldello ve vápně fauloval Gómeze a sudí nařídil pokutový kop. Maurizio Pinilla však nabídnutou příležitostí pohrdl, Mirante vystihl směr a ještě udržel malé naděje na zvrat.

Šance na bodový zisk však definitivně ustaly tvrdým zákrokem Mbayeho, který nemohl dostat nic jiného než červenou kartu. O pár minut později ho doprovodil i jeho kolega Gastaldello a Boloňa bez dvou hráčů v sestavě neměla šanci nijak utkání zdramatizovat.

Více informací k zápasu

AS Řím - Inter Milán 1:1

19.03.2016 20:45

Góly: 84. Radja Nainggolan - 53. Ivan Perišić

Devátá výhra v řadě se nekoná, AS dnes jen remizovalo s Interem. Ve Věčném městě jsme se dočkali vyrovnaného utkání se šancemi na obou stranách. Inter chválí super zákroky Samira Handanoviće, AS opěvuje bojovnost Radjy Nainggolana.

Jeden z velkých šlágrů sliboval hodně napínavé utkání, protože se hrálo o třetí místo. Zejména Inter vyhrát musel, pokud chtěl mít šanci na Ligu mistrů. Velkým problémem pro Inter byla především absence Maura Icardiho. Místo něj se do hry dostal nedávno ještě hráč AS, Adem Ljajić. Toho podporovali Biabiany a Perišić, kteří měli servírovat míče zkušenému Ederovi.

Domácí Vlci zažívají pod trenérem Spallettim skvělou fazonu, kterou sice trochu přerušily dvě prohry s Realem Madrid, ale co se týče ligy, tak tam AS válí. Pokud by dnes večer vyhráli, připsali by si už deváté vítězství v řadě. Dnes zůstal Edin Džeko jen na lavičce a Spalletti vsadil na rychlý útok ve složení Salah, El Shaarawy a Perotti. Do hry se vrátil i obránce Antonio Rüdiger, na lavičku se vrátil i De Rossi.

Vlci nastoupili na svého soupeře mnohem aktivněji, rychle kombinovali a výsledkem bylo několik náznaků šancí. Po ofsajdu Digneho se k míči dostal Diego Perotti, který pálil ze střední vzdálenosti těsně nad! Nerazzurri spíše čekali na své šance a volili velmi často jednoduché nákopy vpřed na někoho z rychlíků jako Biabiany nebo Perišić.

Po dalším vysunutí El Shaarawyho Perottim centroval mladý útočník s výstředním účesem před bránu, ale před dotírajícím Salahem odvrátil míč pohotový Yuto Nagatomo. Tempo utkání ale postupně upadlo, Inter se stále častěji dostával k míči a napadání Giallorossi opadlo. Delší období bez šancí narušil Ivan Perišić, který dostal balon za vápnem a z boku práskl do míče. Mířil však o trochu výš, než by bylo potřeba. Mohamed Salah využil svou rychlost a dokonce dostal míč do brány, jenže se nacházel v ofsajdu.

Koncem první půle tempo opět upadlo a narušila jej až kombinace domácích, když se do zakončení dostal Stephan El Shaarawy po přistrčení Perottiho, jenže skvěle jej vychytal pozorný brankář Samir Handanović! První půle gól nenabídla a fanoušci obou celků doufali, že druhý poločas bude v tomto ohledu vstřícnější. Poté, co se oba týmy vrátily ze šaten, se delší dobu nic zajímavého nedělo, ale pět minut po změně stran už ano.

Marcelo Brozović vybojoval na polovině hřiště míč a našel na hranici ofsajdu Ivana Perišiće. K němu se žádný domácí hráč neposunul včas a chorvatský křídelník rychlou střelou propálil domácího brankáře!

Na řadě bylo AS, které určitě nečekalo, že by prohrávalo. Bylo aktivnější, ale stejně jako v prvním vzájemném utkání letošní sezony inkasovalo. To mohl změnit Edin Džeko, který byl vyslán na hrací plochu jako posílení útoku. A to se mu málem povedlo. Perotti krásně odcentroval z pravé strany a na jeho pas si naskočil Edin Džeko, jehož razantní hlavičku k tyči ale Handanović skvělým zákrokem vyrazil.

Džekova přítomnost na hřišti byla hodně znát, protože o pouhou minutu později se bosenský útočník málem dočkal další branky. Džeka našel skvělým pasem Mohamed Salah, jenže Džeko ve skvělé šanci pálil vysoko nad bránu! As v těchto chvílích mačkalo svého soupeře, ale Inter držel. Vlkům dnes nešla nahrávka a nevycházely jim ani kombinace. El Shaarawyho pokuse skončil těsně vedle tyče, další pokus Salaha rovněž! Ten vyrazil výjimečný Handanović!

Přesto se AS dočkalo. O střelu se pokoušel Edin Džeko, kterému zakončení nevyšlo. Míč v podstatě nahrál do klubka hráčů, z nichž se nejlépe zorientoval Radja Nainggolan. Belgický záložník šťastnou ranou propálil brankáře Samira Handanoviće a srovnal! Do konce utkání se AS hodně snažilo dát druhý gól, ale dnes mu zkrátka nebylo přáno.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Città di Palermo 0:0

19.03.2016 18:00

Góly: -

Palermo poměrně příjemně překvapilo a z Empoli si odváží bod. Ani jeden z týmů nedokázal vstřelit branku, takže se diváci v Toskánsku nedočkali ani jedné branky. To ale neznamená, že by neviděli pohledný fotbal.

Domácího brankáře Skorupskiho bránili Laurini, Tonelli, Costa a Rui. Největší hrozbou pro hostující hráče byli bezesporu Zieliński, Saponara a také Maccarone, který je i přes svůj vysoký věk jasnou jedničkou v útoku Empoli. Hosté nastoupili s hráči jako Quaison, Hiljemark, Brugman, Trajkovski, Vázquez nebo Sorrentino s mladíkem Pezzellou.

Ani jeden z týmů se dopředu příliš nehnal a první minuty byly hodně pasivní. Palermo nastoupilo bez vyloženého útočníka a bylo to znát. Domácí zase nemají dobrou formu a ani domácí prostředí jim moc nepomáhá. Palermo se po delší době dostalo k míči, nakonec ale Struna pouze napálil bloky před sebou. Empoli kontrovalo pokusem Rickyho Saponary, který ale pálil hodně nepřesně.

A v podobném duchu se odvíjelo prakticky celé utkání. Po půlhodině se ke střele dostal Vázquez, ale jeho střela byla zablokována. Domácí obránci fungovali velmi dobře a nedovolovali svému soupeři moc často držet míč. K nebezpečné střele se dostal Vázquez, jenže i jeho pokus narazil na pozornou obranu soupeře. Pár minut před koncem první půle se dostal do další šance opět Ricky Saponara, který vypálil poměrně dobře, i když nepřesně.

Do druhé půle nastoupil Achraf Lazaar, který vystřídal unaveného Pezzellu. Domácí Lazaara hned dostali do hry a zabrat mu dával také zkušený útočník Massimo Maccarone, který jej předběhl a vypálil. Gól z toho ale nebyl, protože Maccarone vyslal na Sorrentina velmi slabou střelu. Druhý poločas byl snad ještě méně aktivní, než jak se jevil ten první. Ani jeden z týmů nedokázal dlouhodobě udržet míč a kombinovat.

Ke střele se dostal opět Massimo Maccarone, ale nakonec pálil pouze vysoko nad. Patnáct minut před koncem se díky nedorozumění domácí obrany dostal do šance Franco Vázquez, který však při zakončení ve vápně podklouzl a jeho "rána" byla spíše nahrávkou Skorupskimu. Střel bylo na obou stranách celkem dost, jenže buď byly hodně slabé, nebo byly hodně nepřesné. Zkrátka gól z toho být nemohl. Utkání tak končí bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC30224455:1670
2.SSC Neapol30207362:2467
3.AS Řím30179462:3160
4.ACF Fiorentina30167750:3255
5.Inter Milán30167740:2855
6.AC Milán301310740:3149
7.US Sassuolo301112737:3345
8.SS Lazio301191038:3842
9.Chievo Verona301081234:3938
10.Bologna FC301061430:3536
11.Empoli FC30991234:4236
12.Janov CFC30971432:3734
13.Turín FC30891337:4233
14.Atalanta Bergamo30891328:3533
15.UC Sampdoria30881443:4832
16.Udinese Calcio30871526:4531
17.Carpi FC306101428:4628
18.Città di Palermo30771628:5128
19.Frosinone Calcio30761729:5527
20.Hellas Verona302131526:5119

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

To bol 60 minút tak nudný zápas asi kvôli tomu, čo sa stalo tú poslednú pol hodinu

Reagovat
Pettirosso

nuda to byla, proto, že tam do té doby nebyl Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Už jsi s tou jeho nenávistí trapnej

Reagovat
smazaný uživatel

Prave naopak, ty z jeho obhajobou . Mne je uz len na smiech

Reagovat
Largo

Ja ho hodlam obhajovat asi stejne jako hadat se s tebou.....

Reagovat
snuff24

nechápu vždyť bez něj by jste nejspíš ani nevyrovnali hrozně to oživil.

Reagovat
Lech

Reagovat
Hristo Stoichkov

Možná proto, že 9 z 10 věcí vyřešil úplně tragicky. Ta asistence byla taky úsměvná, víceméně charakterizovala tu jeho včerejší zoufalost. Na druhou stranu je samozřejmě pravda, že hráč typu Džeka jim na hřišti chyběl.

Reagovat
Lech

Ale snuff píše, že hru oživil, ne že podal dobrý výkon.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Oživil to celý Řím, nikoliv Džeko, který nepřidal pohyb, kvalitu provedení nebo cokoliv dalšího. Víceméně jenom tím, že zkazil všechno na co sáhnul a připsal si hodně vtipnou asistenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dejwa

Škoda..inkasovanej gól jen kvůli nedurazu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som tajne dufal v 2. miesto . Co mi jebe, vsetko okrem 1. je neuspech. Mozem jebat druhe, tretie miesta

Reagovat
Lech

Reagovat
Alberto Aquilani

Dnes to bolo hodinu proste slabučké. Nedá sa hrať dobre stále a vyhrávať. Aspoň sa spamätájú tí ľudia, čo hovorili o 2. mieste, nebodaj Scudettu. Každopádne, od príchodu Džeka sme začali hrať. Nedá sa proste očakávať, že ten trident bez 9ky v predu bude hrať dobre vždy a na každých súperov. Preto je dobré, že v tom tíme je flexibilita a dokáže sa to zmeniť praktický jedným striedaním. Príchod Džeka zmenil veľa. Našu sterilnú hru a konečne väčšiu agresivitu a centry do 16ky. Spravil úžasné áčko a pravdepodobne zabránil víťaznému gólu - nášmu. Prehrať sme si nezaslúžili, ale vzhľadom na tú Salahovu strelu ma to sere, že je to len bod. Vypracovali sme si toho viacako Inter. Ten mal ale našťastie vpredu hrozného Edera, takže som bol často v klídku.

Reagovat
smazaný uživatel

Torino ma teda obrovsky mezery v defenzivě. Ze začatku to tolik vidět nebylo, protože hrali agresivně, ale ke konci jim zřetelně došly sily a taky to tak dopadlo. Sami hodně zkušeně.

Ze začatku se tam i Juve trochu valelo, dost zbytečně a bez teměř přičiněni hraču Torina, hlavně ten Lichsteiner, to je strašnej skřet.

Reagovat
Pinturicchio

Lichty a Bony jsou hrozné herečky.

Reagovat
Pinturicchio

Parádní reakce na středu.

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

Tak nakoniec paráda. Udržali sme si rovnaký náskok a ubehlo ďalšie kolo Teraz ma akurát sere tá repre pauza, konečne sa dali zranení dokopy a teraz ide asi 200 našich hráčov reprezentovať. Mám pocit už, že aj kustod.

Reagovat
Pipo123

Klasická Fiorentina posledných sezón, vždy druhú časť sezóny absolútne nezvládnu, je to hodne podobné minulému roku.

Reagovat
Pettirosso

Podobne jako vy nebo Inter par poslednich sezon

Reagovat
Pipo123

Je to ako cez kopirák, rok čo rok. AS chce titul, reálne o neho hraje 3 mesiace potom ide do sračiek a potom zase uhraje záver sezóny aby mali aspoň LM. My máme dobré úvody často a odpadnene ku koncu, Fiorentina to isté. Jediný kto si drží nejakú výkonnosť je AC

Reagovat
smazaný uživatel

Vy ste v sračkách nonstop

Reagovat
Pipo123

My sme v sračkách každú druhú sezónu, bez pohárov šlapeme na LM a akonáhle hráme poháre tak hráme o 10 miesto

Reagovat
10

Antifotbal korunovanej nechutnou exhibicí dementního Rizzoliho, ještě že máme Paula a Alvára. O fotbale ale poslední derby moc nejsou

Reagovat
Pipo123

Buď rád za góly, já som pozeral Fiorentinu a takmer som zaspal a samozrejme prejebal prachy

Reagovat
10

z toho vítěznýho období si v minusu kolik?

Reagovat
Pipo123

Zatiaľ som stále plus, cez týžden ste ma zachránili keď boli obaja gól + výhra Barcelony o polčase. Piatok mi tiež niečo za drobné vyšlo, cca 200e, včera som trafil NHL to bolo za 150 + na druhom tikete tiež kombinácie NHL a nočných zápasov v JA vo futbale. Dnes zatiaľ K.O tá Fiorentina, ale mám tam ešte toto http://postimg.org/image/tn0xdd3ed/ a toto http://postimg.org/image/hi28hmjs5/ ... Suprs už vedú 2:0, takže budem klasicky čakať na večerné zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta ČK, to jsem moc nepobral, ale jinak se mi libil jeho vykon docela, pouštěl to a zaroven to měl pod kontrolou.

Reagovat
10

pouštěl??? vždyť se hrálo asi tak 15 minut čistýho času

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo, mně to přišlo, že do toho moc nezasahoval, ale fakt

Reagovat
Airus

Ale bylo od Toro hezké že darovali Khedirovi ten gól

Reagovat
Pettirosso

Rekord GiGiho

4 goly

3 body

Vracena sebeduvera

FORZA JUVE!

930'

Reagovat
DelPiero137

Gigi

Reagovat
GEGE

OT:pro fanoušky hokeje finále 2 ligy Vsetín - Frýdek-Místek se skvělou atmoškou live

https://www.youtube.com/watch?v=ebb0V6bBr9U

Reagovat
kubys

Doufám, že to Vsetín alespoň trochu tomu Frinci ztíží.

Reagovat
GEGE

ztíží ale postupu nezabrání

Reagovat
kubys

To ne, však mi si je příští rok máznem na chleba...v hledišti stopro.

Reagovat
Shevchenko

Tak to ty diváky kde kdo

Reagovat
kubys

Jsem chuj? *my

Reagovat
GEGE

Havířov?

Reagovat
kubys

Reagovat
Shevchenko

S tou kapacitou Polárky to trochu nedomysleli.

Reagovat
DelPiero137

Zapas som nevidel, Max opat poslal nedolieceno hraca (Dybala) aby sa zranil a bol striedany? To uz je chore, taketo zranenia sme pod Contem nemali, v tomto Max a jeho tym velmi zaostava.

Reagovat
Airus

Mandžukič prý taky nebyl úplně zdravej, taky hrál těch 87 minut úplný hovno. Chápu že chtěl za každou cenu vyhrát a zvednout tak morálku, ale nemělo by to být na úkor zdravotního stavu hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

On to dovádí úplně do absurdna už.

Reagovat
10

a Paula teď navíc pustili i na repre sraz

Reagovat
smazaný uživatel

Debilové.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
olis

stale zijeme, Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě sniper!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

v této formě půjde za lepším

Reagovat
mojmira

Ztracené 2 body ... neporazit tohle Lazio to je neuvěřitelné

Reagovat
Pipo123

Boleli ma oči, obidva kluby absolútna tragédia, AC malo nejaké šance, ale na oboch stranách veľa nepresností. Od nás absolútne hovno, Pioli nech ide do prdele

Reagovat
Inzaghi

Hrozný zápas. Oba týmy absolutně z formy.

Reagovat
wiggum

Ze ja uz nevsazim, nejake drobne by z toho tento vikend byly.

Reagovat
Pipo123

Snad Pioli poletí, ak nie tak výprask od AS už nemôže prežiť, absolútne neverím že niečo zmôžeme proti AS.

Reagovat
Emmett Brown

Derby nema favorita ja sa aj celkom bojim, dva tyzdne pauza, budete vyhecovani, moze sa stat cokolvek

Reagovat
Pipo123

Ak to preberie Inzaghi a derby stihne Basta a Radu tak ok nejaká šanca by tam bola, ale pod Piolim nám už neverím, dlho som si ho zastával, lenže posledné zápasy sú tragické a on si ani neprizná chybu.

Reagovat
jany kozak

Gonzalo ide stale jak pila

Reagovat
Pipo123

Lazio inkasovalo 14 gólov v prvých 15 minutách. To je snad rekord ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

nebreč pořád

Reagovat
Recoba Inter

no důvody k tomu má

Reagovat
Alberto Aquilani

Ked si teraz spomeniem na tie špekulácie, že Higuain + doplatok za Destra

Reagovat
smazaný uživatel

Allegri on shouting at the end of the match "I wasn't screaming at Lemina, it was Cuadrado, but he didn't understand much." - úsměvné

Reagovat
Airus

co na něj řval? že má jístý místo v základu?

Reagovat
Furia Ceca

Cuadrado hlavně nechápe co je to ofsajd past

Reagovat
smazaný uživatel

6 - Lazio have now drawn 6 consecutive away league games for the first time in their Serie A history. Balance. #MilanLazio

3 - Carlos Bacca has scored with his only 3rd touch in #MilanLazio. Minimalist.

67 & 20 - Napoli have now gained the most points (67) and won the most games (20) in a Serie A season after 30 MDs in their history. Divine.

30 - Higuain has scored 28 goals in this Serie A (30 in all comps): both are his career record in a single league and a single season. Star.

4 - Torino have conceded 4 goals twice this season in all competitions: both against Juventus. Nightmare. #TorinoJuve

2 - Paul Pogba has scored 2 goals from direct free-kick for Juventus, both against Torino (one in Coppa Italia). Class. #TorinoJuve

Reagovat
smazaný uživatel

Rizzoli za svůj včerejší fabulózní výkon dostal od Tuttsportu hodnocení 4 z 10, Gazzetta byla mírnější, dala mu 4,5.

Reagovat
Pipo123

Pioli zostáva trénerom Lazia, zachránila ho včerajšia remíza

Reagovat
Kaka14

skoda, ze takto nerozmyslali po remizou s AC aj v AS s Garciou

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost. Spaletti chce Paredese, Sanabria je ve hvězdách, těžko říct, jaký bude v Itálii, a pokud dá někdo za Sadiqa 20, půjde, u nás se z lávky nepohne. Po Džekovi vedení koupí nějakého hypa za ranec a je tu právě Sanabria. A Ponce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Zark

zase něco s neapolí?

Reagovat
Panděvova ofina

Candrevu bych si dost přál jen z důvodu toho, že je to extrémně sympatickej hráč a hlavně ital, kterýmu ikdyž je 29 a Lolito si ho cení na 30 mega eur, tak by k nám na pravou stranu sedl, jak p.del na hrnec. Každopádně se spekujuje o snížení částky tím ,že by se do říma stěhoval Ranocchia, kterej letos hostuje v Sampě. Letní Mercato bych si představoval tak,že se pustí Ljajič a Jovetič a koupí právě Candreva a Soriano, kterej, jak to vypadá, tak s největší pravděpodobností opravdu příjde. Aspoň by se Inter malinko "poitalštil". A jako bonus, nad kterým visí velkej otazník by byl Banega. Každopádně většina příchodů bude záviset na Lize Mistrů, nad kterou ten otazník i s vykřičníkem visí taktéž...

Reagovat
smazaný uživatel

"Lolito"

Získání Candrevy, Soriana a Banegy v souhrnu za částku do 50 milionů by byla pro Inter obrovská vzpruha a posunulo by vás kapánek někam jinam.

Reagovat
Pipo123

Pre oba kluby by to bolo fajn, my by sme za tie prachy mohli ziskat Tomelliho a utocnika

Reagovat
smazaný uživatel

Pellé?

Reagovat
Pipo123

Najviac sa spomína Immobile, Pavoletti, Pelle a Milik

Reagovat
smazaný uživatel

Pavoletti

Milik půjde do většího po EURU, čekám od Poláků hodně.

Reagovat
Votas

Candrevu bych nebral právě kvůli Lotitovi. Ten pazgřivec si od nás nezaslouží ani groš. A Rano by nám tu cenu z 30 stáhnul třeba na 40. To fakt nebrat.

Reagovat
Panděvova ofina

Jasně, ale 50 mega by zajistil buďto prodej Icardiho+ a nebo LM, se kterou moc nepočítám...

Reagovat
Recoba Inter

Pokud nezvládneme LM tak si Icardi bude muset sbalit svých pár švestek a jít, buď on nebo Handa s Brozovičem což taky nevypadá nereálně

Reagovat
Pipo123

Je to taliansky reprezentant, dlhodobo si udrzuje vykonnost, po 20 ani odist nemoze. Takych 25 je idealna cena, navyse hrozne ho chce Mancini.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Recoba Inter

No jen aby tě Andrejka poslechnul. V Sampě se mu začíná dost líbit a vzhledem k jeho ne zrovna rozhodnému chování dřív bych řekl, že si klidně postaví hlavu a bude tam chtít zůstat.

Reagovat
Milan.B

dobre ze som to nevidel..........

Reagovat
smazaný uživatel

It has begun. Barzagli has injured his left thigh and left the Azzurri camp. (Via @AntonioCorsa)

Spektakulární, nic mi tak nerozzářilo den, jako tato báječná zpráva Jen houšť, přidejme ještě někoho, ať to má grády, co?

Reagovat
10

pokud všechno půjde podle plánů, tak budeme mít na Empoli 2 stopery, z toho jeden zatím netrénuje

Reagovat
Pinturicchio

A Daniho povolali jako náhradu za Barzu, jestli se zraní i ten.

Reagovat
M11

uz at je nova sezona.. tohle je fakt uz na omrd

Reagovat
M11

vsiml si vcera nekdo ze Alex Sandro hral prvni balon ?

Reagovat
10

Až dneska z několikátý opakovačky...

Nejdřív mi přišlo absurdní, jaká se strhla lavina fanoušků Juve, že to penalta nebyla, v reakci na to, jak klasicky celá Itálie a Toro mluví o tom, že Juve pomáhají rozhodčí.

Reagovat
10

http://giphy.com/gifs/sandro-vs-peres-JsnA2ehW2S2Dm?tc=1

byla to hloupost od Alexe, z pohledu rozhodčích se absolutně nedivím...

Reagovat
M11

jo o tom zadna.. prakticky nepostrehnutelne pro sudi..

Reagovat
10

stejně jako ten ofsajd Maxiho, ale to už moc nikoho nezajímá

Reagovat
M11

stejne jako ''penalta'' Napoli v Palermu

Reagovat
10

nebo třeba včerejší šlapák Koulibalyho na Cerciho přímo před 2. gólem Neapole, nebo ten ofsajd Gabbiadiniho u 3. gólu...olis to asi zapomněl napsat

Reagovat
Zark

napíšu to já: rozhodca

Reagovat
olis

v otacani ste majstri to musim uznat

Reagovat
10

stejně jako ty v pokrytectví a brečení

Reagovat
olis

Reagovat
DelPiero137

V tychto zapasoch tam brankovy rozhodca nie je? Ten to mal rozseknut, mal to ako na dlani. Krasny, cisty sklz od Alexa a prvotriedne filmovanie.

Ak za toto budeme vinit braniaceho hraca tak to radsej zrusme futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem neviděl, že by byli k čemu ti brankoví. Věčně opačná rozhodnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem koukal na obrázky. Rozhodně méně penalta než zákrok před "ofsajd" gólem v pokutovém území na Cuadrada.

Reagovat
10

Silva hrál první balon, celkem jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, ale ty nohy vzal podstatně jasně než Sandro na druhé straně. Písknout i nepísknout šly obět.

Mimochodem, Conte je idiot. Sebere U21 dva hráče základu, Bernardeschiho s Ruganim (povolaný za Barzagliho), před dvěma důležitými kvalifikačními zápasy v Irsku a Andoře. Z pozice kouče U21 bych ho poslal do prdele. Ačko by nemělo mít ve sranda mačích přednost před kvalifikací mladší kategorie.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno souvisí se vším. Conte je sabotér jak prase, Di Biagio by ho měl zajet přes holeně

Mladí Italové musí hrát o vítězství na mistrovstvích.

Reagovat
smazaný uživatel

velmi tomu never

Reagovat
M11

tam bylo aspon jasne viditelne ze hral balon a pak vzal i nohy.. kazdopadne obdobne zakroky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele