Serie A souhrn - 3. kolo

15.09.2007, 21:48, aktualizováno 16.09.2007, 22:33
Komentáře a souhrny
Už ve třetím kole Serie A poznal hořkost porážky Juventus, který doma nečekaně podlehl Udinese, a na čele se tak po vítězství v Reggině osamostatnilo AS Řím. Další překvapení se konalo v Sieně, odkud si jen bod odvezlo milánské AC, doma body za remízu ztratily také Lazio a Fiorentina, naopak Inter porazil Catanii a poskočil na druhé místo.

Povedený vstup do sezóny prožívá nováček SSC Neapol, ten doma porazil Sampdorii a se šesti body je na třetím místě. V dalších zápasech se zrodily remízy, Palermo s Turínem, Janov s Livornem i na závěr Parma s Cagliari hrály shodně 1:1.

AC Siena - AC Milán 1:1
Branky: 24. Massimo Maccarone - 90. Alessandro Nesta
AC Milán nepotvrdil roli favorita a v lehce oslabené sestavě jenom remizoval v Sieně. Ta vedla od 24. minuty zásluhou Maccaroneho, alespoň bod pak favoritovi zachránil až v poslední minutě Nesta.

Hosté začali dobře a v úvodních minutách měl dvě velké příležitosti Gilardino. Jeho střelu z první minuty zlikvidoval Eleftheropoulos, o několik desítek vteřin později poté hostující útočník jen těsně nedosáhl na centr z pravé strany. Siena se popré za polovinu dostala až prakticky ve 13. minutě, kdy si Galloppa pohrál s dvojicí Gattuso, Cafu a zaměstnal Didu.

Rossoneri následně předvesli rychlý protiútok, Seedorf našel přesným pasem Gilardina, ten si ovšem nedokázal ideálně zpracovat míč, a tak přišel trest. Ve 24. minutě vystřelil Bucchi, Dida míč neudržel a dobíhající Maccarone si věděl rady - 1:0.

Brazilský brankář poté krátce před odchodem do kabin svou chybu napravil, když ve vyložené šanci vychytal Maccaroneho. Do druhého poločasu poslal trenér Carlo Ancelotti Filippa Inzaghiho, jehož spolupráce s Gilardinem hodně dlouho vázla. Milánským to v útoku nešlo, a to i díky vynikající obraně Sieny, za kterou odehrál téměř celý zápas Lukáš Jarolím. Zajímavé věci se začaly dít až ve chvíli, kdy český záložník na hřišti již nebyl. V 90. minutě vypálil z trestného kopu Seedorf, domácí nedokázali uklidit míč do bezpečí a Nesta připravil Sienu o dva body.

Následné čtyřminutové nastavení už žádnou změnu stavu skóre nepřineslo, změnil se však počet hráčů na hřišti. Frick hodně ostře zajel do Seedorfa a bez předchozího žlutého varování musel putovat rovnou do šaten.
více informací
Lazio Řím - Empoli FC 0:0
Branky: -
Mizérie Lazia trvá, římský klub na domácí půdě nevyhrál ani třetí soutěžní zápas nové sezony. Empoli si domů za remízu 0:0 odvezlo první bod v novém ročníku.

Zápas rozhodně nepřipomínal utkání dvou zástupců italské kopané v evropských pohárech. Šancí bylo jako šafránu a fanoušci se tak museli bavit sami. Před utkáním rozvinuli velký transparent, na němž vyjádřilo svou hrdost na prezidenta Claudia Lotita za to, že se tým dostal do hlavní fáze Ligy mistrů.

Mezi třemi tyčemi Lazia se objevil debutant Fernando Muslera, jemuž situaci řádně usnadnil takřka nulový útok Empoli. První půle žádnou větší příležitost nepřinesla, po změně stran to bylo jenom o maličko lepší. Tu jedinou vážněnší měl Rocchi, ovšem v ideální pozici vyslal pouze slabou střelu, s níž Balli ani nemohl mít problémy. To bylo z výčtu zajímavých situací vše a fanoušci obou týmů tak nakonec byli spokojeni, když rozhodčí De Marco ukončil utkání.
více informací
Inter Milán - Calcio Catania 2:0
Branky: 14. Hernan Crespo, 79. Aparecido Cesar
Inter potvrdil roli favorita a doma si poradil s Catanií. Branky vítězů dávali Crespo a Cesar, vůbec poprvé v sezoně se na hřišti objevil Adriano.

Vstup do utkání zvládli lépe hosté a ve čtvrté minutě měl Julio Cesar co dělat, aby zneškodnil střelu Izca. Další minuty už patřili domácím. Střely Crespa a Adriana zblokovali obránci Catanie, povedený lob Figa pak skvěle zneškodnil Bizzarri. Inter měl tlak a dokázal ho zúročit. Ve 14. minutě se k míči po akci Maicona s Adrianem dostal Crespo a argentinský útočník trefil přesně - 1:0.

Na Adrianovi byla znát velká chuť do hry a štěstí zkoušel ze všech pozic. S dalšímu dvěma pokusy brazilského fotbalisty si poradil Bizzarri a když už Adriano rozvlnil síť, byl pískán faul na Eduseie. Období okolo poločasové přestávce patřilo hostujícímu týmu. Těsně před odchodem do kabin pálil nepřesně Stovini, po návratu pak mířil mimo Spinesi a nevedlo se ani Vargasovi.

Adriano si za svůj výkon branku jednoznačně zasloužil, po spolupráci s Ibrahimovičem mu však radost opět zkazil Bizzarri. Toho nakonec pokořil jiný Brazilec. V 79. minutě převzal Cesar míč od Ibrahimoviče, proběhl s ním až do pokutového území a zajistil svému týmu klid do závěrečných minut - 2:0.
více informací
Juventus Turín - Udinese Calcio 0:1
Branky: 47. Antonio Di Natale
Velké překvapení se zrodilo v Turíně. Vedoucí Juventus byl v utkání s Udinese jasným favoritem, hosté však i s pomocí štěstí udrželi čisté konto a díky brance Di Nataleho odčinili dva týdny starý debakl 0:5 od Neapole.

David Trezeguet čekal, čeká a ještě chvíli bude čekat na svůj jubilejní stý gól v Serii A. Může za to také jeho nepřesná hlavička ze začátku zápasu. Poté o sobě dal vědět také druhý útočník v domácím týmu. Alessandro Del Piero po přihrávce od Pavla Nedvěda poprvé a rozhodně ne naposledy nastřelil brankovou konstrukci (tyč), už předtím ale byl pískán ofsajd.

Ve 21. minutě se připomnělo také Udinese. To se do obrovské příležitosti dostal Asamoah, ovšem z ideální pozice pálil nad. O chvíli později si vybral další porci smůly Del Piero, jehož povedený lob zastavilo tentokráte břevno. Domácímu kapitánovi nebylo přáno a nic se na tom nezměnilo ani po trestném kopu, jemuž se do cesty postavila tyč.

Hosté se štěstím přežili několik šancí Juventusu a krátce po změně stran sami udeřili. Inler našel na levé straně Dossenu, ten hned z první poslal míč Di Natalemu a hlavička italského reprezentanta skončila v síti. Autor dvou branek do sítě Ukrajiny v kvalifikačním utkání o postup na ME 2008 stál v momentě přihrávky Inlera na Dossenu v ofsajdu a následně využil svého postavení, rozhodčí to však jako porušení pravidel neposoudili a branku uznali.

Fanoušci Juventusu poté očekávali tlak svého týmu, místo toho se ale dlouho koukali na ofenzivní beznaděj. Z té vybočila až akce Nedvěda, který se chytře zbavil Zápotočného a následně nezvládl zakončení. Na druhé straně mohl rozhodnout Asamoah, jeho dělovku zastavila levá tyč Buffonovy brány.

Juventusu nebylo přáno dát gól a jeho hráčům by se to zřejmě nepodařilo ani v případě, že by se hrálo do půlnoci. Svědčí o tom i trestný kop Del Piera z nastaveného času, míč se totiž i tentokráte odrazil od břevna.
více informací
Neapol SSC - Sampdoria Janov 2:0
Branky: 43. Marcelo Zalayeta, 76. Marek Hamšik
více informací
Citta di Palermo - FC Turín 1:1
Branky: 5. Fabio Henrique Simplicio - 54. Alvaro Recoba
Turín remizoval i ve třetím zápase sezóny, tentokrát v sicilském Palermu. Domácí mohli jít do vedení už ve 4. minutě, kdy trestnému kopu Miccoliho chyběly pouhé centimetry. O minutu později už ale vlažný vstup hostí do utkání potrestal Simplicio. Turínští se však ani po obdržené brance nedokázali vzchopit a gólovou příležitost si vytvořili až po půlhodině hry. Bjelanovičova střela však skončila jenom rohovým kopem. Poté na druhé straně vynikl brankář Sereni, který zlikvidoval další Migliaccioho pokus.

V 54. minutě se hosté konečně dočkali vyrovnání. Po nahrávce Rosiny překonal levačkou gólmana Fontanu uruguayský střelec Alvaro Recoba. V 61. minutě Rosina dvakrát prokličkoval přes obránce Zaccarda, jeho rána se ale mezi tyče nevešla. O několik minut později byl turínský trenér Novellino poslán na tribunu, jelikož při instruování svých hráčů vstoupil na hrací plochu. Poslední šanci měl Recoba, ale ani on nedokázal stlačit střelu pod břevno. Konec zápasu se dohrával v poklidu a ani na jednom z týmů nebylo vidět, že by chtěl odejít se ziskem tří bodů.
více informací
ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo 2:2
Branky: 26. Claudio Rivalta (vl.), 74. Christian Vieri - 51. Cristiano Doni, 86. Riccardo Zampagna
Na Stadio Artemio Franchi dnes domácí Fialky hostily Bergamo. Podle odborníků to měl být zápas v režii domácích, kteří nastoupili v rozestavení 4-3-3 i s Tomášem Ujfalušim v základní sestavě. A začátek tomu také napovídal. 26. minuta se stala kritickou pro hosty, když si Rivalta vstřelil vlastní gól. Do konce prvního poločasu Fiorentina spíše hlídala hru a další šance fanouškům nenabídla.

Studenou sprchou byl pro domácí gól Doniho z 51. minuty a hra se znovu rozjela naplno. Tou dobou už hosté hráli bez vyloučeného Carrozzieriho. V 59. minutě šel ze hřiště domácí útočník Mutu a nahradil ho Vieri. Tento tah trenéru domácich Cesaremu Prandellimu vyšel. Za jeho důvěru se mu odvděčil Vieri v 74. minutě. Vedoucí stav domácím však znovu nepomohl. Ba naopak, jako by hráči Violy přestali hrát a dostali se pod velký tlak, který hosté v závěru dokázali přetavit ve vyrovnávací gól. V 86. minutě srovnal na konečných 2:2 Zampagna.
více informací
Reggina Calcio - AS Řím 0:2
Branky: 51. Juan, 84. Francesco Totti
AS Řím se v úvodu sezony potkal s vynikající formou. Giallorossi vyhráli i třetí zápas a jsou zatím jediným klubem, který neztratil ani jeden bod.

Hosté bez několika hráčů základní sestavy začali v rychlém tempu a Tottiho dělovku z dálky jen tak tak zlikvidoval Campagnolo. Poté to Totti zkusil i zblízka, po kombinaci s Giulym ale mířil mimo. Reggina přežila úvodní bouři a pustila se do útoku. V ideální pozici nejprve zakončoval slabě Lanzaro, po něm pak další obrovskou příležitost spálil Amoruso.

Po poločasové přestávce zůstal v kabině zraněný Doni a mezi tři tyče hostujícího celku musel Curci. Tomu v úvodu druhé půle hodně zatrnulo při šanci Barreta, který nedal a tak zahřmělo na druhé straně. V 51. minutě se k míči v pokutovém území dostal stoper Juan a povedenou patičkou zajistil svému týmu vedení - 0:1.

Šance Regginy na bodový zisk pak klesly znovu o šedesát vteřin později, když Valdez ostře zajel do Perrotty a uviděl červenou kartu. Domácí poté držel nad vodou brankář Campagnolo. Ten nejprve zlikvidoval příležitost Giulyho a poté zkazil radost také Perrottovi. Definitivní pojistka římského triumfu tak přišla až v 84. minutě, kdy se trefil nejlepší střelec loňského ročníku Serie A Francesco Totti.
více informací
FC Janov - AS Livorno 1:1
Branky: 57. Marco Borriello - 53. Francesco Tavano (pen.)
Livorno se vzpamatovalo po dvou vysokých porážkách a ze hřiště janovského FC si odváží bod za remízu 1:1. Ani ten mu ale nepomohl k odlepení se z poslední příčky ligové tabulky.

Domácí do dneška čekali dvanáct let na branku vstřelenou v nejvyšší soutěži a čekání mohl v desáté minutě ukončit Milanetto. Po faulu Grandoniho na Borriella byla nařízena penalta, janovský záložník však nastřelil pouze břevno. Neproměněný pokutový kop domácími otřásl a v následujících minutách měli více ze hry fotbalisté Livorna. Vidět byl především Tavano, který v ideální pozici minul svatyni.

Hosté v dobém výkonu pokračoval i po změně stran a v 50. minutě vytáhl Rubinho famózní zákrok proti trestnému kopu Lovisa. Livorno se zasloužené odměny dočkalo v 53. minutě. To Pasquale pronikl přes polovinu hřiště, v pokutovém území ho na zem poslal Bega a penalta se kopala také na druhé straně. Míč si postavil Tavano a bez problémů dal svůj první gól po návratu do italské nejvyšší soutěže - 0:1.

Radost hostujícím fotbalistům ale příliš dlouho nevydržela. V 57. minutě našel Rossi centrem Borriella a bývalý útočník AC Milán bleskově srovnal na 1:1. O tři minuty později mohl dokonalý obrat završit Di Vaio, Amelia se však překonat nenechal. Skóre se až do samého závěru už nezměnilo, to samé se nedá říci o počtu hráčů na hřišti. Po druhé žluté kartě museli předčasně pod sprchy Vidigal a Jurič.
více informací
FC Parma - Cagliari Calcio 1:1
Branky: 72. Bernardo Corradi - 41. Alessandro Matri
Parma se opět nedočkala a ani na třetí pokus nevyhrála. To Cagliari na svém kontě už jednu výhru má a zatím se pohybuje v horní polovině tabulky.

Cagliari se na stadionu Ennia Tardiniho dlouhodobě nedaří a z dvanácti návštěv si do neděle odvezlo pouze dva body. První velkou příležitost měl domácí Dessena, ale nastřelil pouze brankáře Fortina. Blízko ke vstřelení úvodní branky byl poté Morrone, jehož hlavička po centru Reginalda jen těsně minula levou tyč. První poločas patřil Parmě, udeřilo však na druhé straně. Parolův trestný kop z dlouhé vzdálenosti se k překvapení všech odrazil od tyče a Matri už měl snadnou pozici - 0:1.

Po změně stran pálil jen těsně mimo Corradi, vyrovnání poté měl na kopačce Castellini. Ten si postavil míč na penaltový puntík po faulu Bianca na Morroneho, v rozhodujícím okamžiku ale selhal a nastřelil pouze Fortina. Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali v 72. minutě, kdy po výtečné práci Cigariniho chladnokrevně zakončil Corradi - 1:1.

Parma byla lepším týmem, zasloužila si vyhrát a v závěru si připravila dvě vynikající příležitosti. Po pohledné individuální akci Reginalda se vyznamenal Fortin a střídající Parravicini pak v samém závěru mířil z ideální pozice mimo.

více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AS Řím33007:09
2.Inter Milán32105:17
3.Neapol SSC32017:26
4.Juventus Turín32018:46
5.AC Milán31205:25
6.ACF Fiorentina31206:45
7.Atalanta Bergamo31205:35
8.Cagliari Calcio31115:44
9.Citta di Palermo31115:54
10.Sampdoria Janov31112:34
11.Udinese Calcio31112:64
12.FC Turín30305:53
13.Lazio Řím30302:23
14.FC Parma30213:52
Reggina Calcio30213:52
16.Calcio Catania30212:42
17.FC Janov30211:42
18.AC Siena30122:61
19.Empoli FC30121:51
20.AS Livorno30124:101

Autor: Tomáš Daníček, Karel Přibyl, Tomáš Pavlík

Komentáře (25)

Přidat komentář
Shevchenko

Hrozný výkon, musím se za něho hodně stydět. V prvních 10 minutách měl Gila tři gólovky, do konce poločasu se už ale nic nestalo, druhý jsem ani nesledoval, díval jsem se na Baník. Jinak dokáže pořádně nasrat břevno Seedorfa v 95. minutě!

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti AC, ale ten Ancelotti je vážně tragéd. To tam chtěl s tou sestavou vážně vyhrát? Nemůže nechat sedět Kaká i Pirla zároveň. Je vidět, že i letos je jasnou prioritou LM, pro Juve a AS se otvírá velká šance...

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka´ a Pirlo nebyli vůbec nominovaní, protože dostala od trenéra volno před úterní LM (oba měli dosti náročný repre program.)

Reagovat
smazaný uživatel

To vím, ale takovej argument neobstojí, když se podíváš na ostatní velkokluby...

Reagovat
Shevchenko

Však on to psal, Carlito šetří na LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě jsem čekal, že názor změníš o trošku déle.

Reagovat
HOST*M

Ved som to uz pisal a kazdy vie co cele muzstvo a vedenie tvrdia - na 1. mieste MS Klubov + LM. Ja ked som videl zostavu som tipoval bezgolovu remizu.

Reagovat
Antijuve

Taková škoda, že to Siena neudržela, ale remíza taky dobrá.

Reagovat
HOST*

jj

Reagovat
Shevchenko

Aspoň Juve potěšil

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Řím potěšil!

Reagovat
HOST*M11

aspon siena potesila

Reagovat
smazaný uživatel

No, škoda tej remízy, ale za ten predvedený výkon môžeme byť radi..aj keď v nastavenom čase ešte Seedorf napálil brvno.

Juve potešil, prvý, silnejší súper a hneď kakačka,

Reagovat
HOST*

na titul Juve nema myslim, ze i As je lepsi

Reagovat
Slejdy

toz to kurva

Reagovat
HOST*

bud slusny

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

www.youtube.com/watch?v=ScP1NldVPj8

Reagovat
HOST*

Hamsik je borec.

Reagovat
HOST*

As roma jede nednoznacne na titul

Reagovat
HOST*

A ty si jednoznačně na pěst.

Reagovat
HOST*

velmi ma sklamali Ac milan ale ta Siena sa len branila Siena si nezasluzila ani bod sokda ze tie prime kopy neskoncily v brane

Reagovat
HOST*

Ty si nezasloužíš mít internet a psát tady ty své bludy.

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Reagovat
HOST*

Roma vittor !!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele