Serie A - souhrn 28. kola

09.03.2018, 22:42, aktualizováno 11.03.2018, 22:46
Komentáře a souhrny
Šlágr mezi Interem a Neapolí skončil bez branek. Hosté tak přepustili první místo v tabulce Juventusu, který porazil Udine. AC Milán v nastaveném čase rozhodl o svém triumfu v Janově. Důležité body si zapsalo Crotone, které zdolalo Sampdoriii. Vítězství nakonec oslavila také Atalanta. Lazio si odváží bod ze hřiště Cagliari a nerozhodně skončilo také utkání Sassuola se SPALem. Fiorentina zdolala Benevento. Veronské derby bylo soubojem o záchranu a úspěšnější byl domácí Hellas, porazil Chievo nejtěsnějším výsledkem 1:0. Páteční předehrávku obstaraly AS Řím s Turínem, Giallorossi si po výhře 2:0 pojistili průběžnou třetí příčku...

Inter Milán - SSC Neapol 0:0

11.03.2018 20:45

Góly: -

Neapol nezvítězila podruhé za sebou a začíná si prášit na výtečně umetenou cestu, která vede k zisku Scudetta. Na Stadiu Giuseppeho Meazzy sice udržela čisté konto proti domácímu Interu, sama však taktéž pohořela v ofenzivě.

Nerazzurri hráli poslední zápas před dvěma týdny proti Beneventu a jejich kouč Luciano Spalletti změnil oproti tomuto utkání sestavu. Do středu obrany se místo Ranocchii postavil Miranda, zálohu posílil Brozović a v útoku nemohl chybět Icardi. Spallettiho protějšek Maurizio Sarri posadil Zielińskeho a místo něj se do základní jedenáctky vrátil kapitán Hamšík.

Jako první zkusil štěstí ve 3. minutě hostující Insigne, ale zaměstnal pouze podavače za brankou, kterou strážil Handanović. Poté následovala dlouhá hluchá pasáž zápasu, kterou ukončil až ve 37. minutě Candreva. Brejkovou akci začal Rafinha přihrávkou na italského reprezentanta, jenž levačkou pálil na vzdálenější tyč, ale těsně minul.

Druhý poločas začal obrovskou příležitostí Škriniara. Cancelo rozehrál přímý kop na hlavu Škriniara a střela slovenského obránce skončila na tyči Reinovy svatyně. Na druhé straně zakombinoval jiný slovenský hráč Hamšík s Insignem a druhý jmenovaný vyslal svou další nebezpečnou ránu na Handanoviće, ale opět nemířil přesně, byť tentokrát to bylo dost těsné.

V 52. minutě poslal Candreva prudký centr do pokutového území hostů, kde byl sice připravený obránce Koulibaly, ale levou nohou málem překonal vlastního brankáře. Naštěstí pro Partenopei mířil "jen" do boční sítě. V 67. minutě měl další skvělou příležitost Insigne. Mertens jej vyslal přihrávkou za obranu a jeho spoluhráč se rozhodl pro přehození Handanoviće, avšak svůj záměr trochu přehnal a balón skončil nad brankou.

Dvacet minut před koncem vystřelil z dálky i Mertens, ale opět netrefil zařízení. To bylo od obou týmů víceméně vše. Hosté nedokázali zareagovat na výhru Juventusu a v tabulce se propadli na druhou příčku. Inter zase nevyužil šance dostat se před Lazio, má však stále jeden zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Milán 0:1

11.03.2018 18:00

Góly: 90+4. André Silva

Janovské CFC dlouho bránilo výborně a nedovolovalo milánskému soupeři, aby se dostal do vedení. Když už se ale zdálo, že se body budou dělit, zasáhl dosud nepříliš využívaný mladík. Dokonce až ve čtvrté minutě nastavení se prosadil André Silva, který se dostal do hry až ve druhé půli. Pod trenérem Gattusem nepříliš využívaný hráč tak vystřelil AC cenné tři body.

Trenér Gennaro Gattuso sestavou příliš netočil a změna se týkala v podstatě jen Boriniho a útočníka Nikoly Kaliniće, který dopřál oddech mladému talentu Cutronemu. Janovští fanoušci mohli spoléhat na tradiční opory jako Perin, Bertolacci, Spolli, Laxalt nebo Pandev. AC se projevovalo v prvních momentech hry mnohem lépe, jenže naráželo na velmi systematickou obranu Janova.

Turecký záložník Çalhanoğlu táhl protiútok po pravém křídle a po centru Rodrígueze měl práci Perin. V jedenácté minutě se AC dostalo do první velké šance a díky své rychlosti překonalo obranu Janova. Ne však brankáře Perina, který předvedl parádní zákrok. Obránce Ricardo Rodríguez naservíroval přihrávku přesně na nohu Kaliniče, proti němuž Perin zasáhl naprosto bravurně a držel nulu v kolonce inkasovaných branek.

Fabio Borini působil sice na nepříli obvyklém místě, ale díky své univerzálnosti ukazoval dostatek kvality směrem dopředu i dozadu. Jeho vybídku následoval Suso, který s míčem udělal několik kliček a centroval. Na Kaliniće ovšem dlouhý pas nedolétl. Na zadní tyči zase mohl překvapit Donnarummu Galabinov, jenže zkušenému střelci Janova chybělo k míči přeci jen pár centimetrů.

Pět minut před koncem první půle měl domácí Janov k dispozici rohový kop z levé strany a balon se snášel na malé vápno. Tam si na něj vyskočil ze všech nejvýše stoper Spolli, jenže nasměroval své zakončení mimo bránu. Po několika odrazech Milán dostal balon do sítě za záda Perina, jenže sudí Fabbri jej neuznal kvůli ofsajdu.

Po změně stran se do zakončení dostal Goran Pandev a brankář Gianluigi Donnarumma měl plné ruce práce, aby jeho střelu vyrazil. Po centru Hiljemarka se do zakončení dostal záložník Luca Rigoni a vsítil branku, jenže po delší odmlce promluvilo video. A sudí na základě toho branku odvolal! O pár vteřin později mohl konečně dát první branku Zukanović, ale v obrovské šanci po parádním centru poslal balon mimo!

Dvacet minut před koncem se do hry dostal kromě Cutroneho také André Silva a povel trenéra Gattusa byl jasný - bod je málo, přidejte! Osm minut před koncem se postavil k volnému přímému kopu Suso a nasměroval jej jen těsně vedle.

Když už se zdálo, že se Janov dočká bodu s favoritem, AC se prosadilo. Ve čtvrté minutě nastavení se snesl centrovaný míč od kopačky Španěla Susa na hlavu Andrého Silvy, který předčil všechny konkurenty a přesnou hlavičkou prostřelil brankáře Perina!

Více informací k zápasu

Bologna FC - Atalanta Bergamo 0:1

11.03.2018 15:00

Góly: 83. Marten de Roon

Ve středu tabulky hrající Bologna se svým soupeřem padla v minulosti už čtyřikrát za sebou a svou negativní bilanci nedokázala přerušit ani na pátý pokus. Atalanta, která může ještě zabojovat o účast v Evropské lize pro příští sezónu, rozhodla o svém nejtěsnějším možném vítězství sedm minut před koncem, kdy se trefil Marten de Roon.

Alespoň dle statistických údajů si hosté tři body více méně zasloužili, přece jenom drželi daleko více míč na svých kopačkách a i střelecky byli také o něco aktivnější. První půlhodina utkání příliš gólových šancí nenabídla, za domácí se snažil nejprve v 11. minutě prosadit z přímého kopu Verdi, jeho pokus byl ovšem zablokovaný a skončil mimo.

O devatenáct minut později se již Avenattimu podařilo přímo ohrozit bergamského brankáře Berishu, odněkud z blízkosti u pokutové značky byl sice v lehkém záklonu, ale stačil svou hlavičku usměrnit pod břevno, tam ovšem albánský muž v rukavicích pohotově zasáhl. Nerazzurri vlastně poprvé mohli skórovat až ve 33. minutě.

Bologna totiž zahrála mizerně rohový kop a najednou se zcela sám na gólmana Miranteho řítil Gómez. Jenže ten místo, aby zakončoval, se rozhodl ještě přihrávat, a udělal špatně, protože Mirante ve spolupráci se svými spoluhráči nakonec odkopl míč do bezpečí. O pár chvil později se snažil zacílit Cristante, trefil ovšem jen domácího beka Helandera.

I druhý poločas byl z obou stran docela vyrovnaný, v podstatě rozhodla jedna jediná proměněná šance, kterou si Atalanta vysloužila vítězství. Už v 68. minutě se snažil rozvlnit síť Spinazzola, jenže mířil pouze mimo. Až jeho kolega de Roon byl v 83. minutě v koncovce úspěšný, to když poslal míč z první parádně k tyči po přihrávce Iličiče.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SS Lazio 2:2

11.03.2018 15:00

Góly: 25. Leonardo Pavoletti, 74. Nicoló Barella (pen.) - 35. Luca Ceppitelli (vl.), 90+5. Ciro Immobile

Lazio Řím se domů vrací hodně smutné, protože jeho špatné výkony nadále pokračují. Dnes odpoledne zaváhalo na Sardinii, kde se do jeho sítě trefili Leonardo Pavoletti a Nicoló Barella. Lazio nakonec přidalo a delší tlak vyústil alespoň ve vyrovnávací branku Cira Immobileho. I za ni může být Lazio hodně rádo, protože se italský kanonýr prosadil až v páté minutě nastavení!

Lazio teď neprožívá úplně ideální chvíle a právě ve fázi, kdy se láme chleba, mu trochu dochází dech. Ani dnešní utkání s Cagliari nezvládlo tak, jak by fanoušci očekávali. Možná i kvůli příliš velké zátěži nechal trenér Inzaghi na lavičce opory jako Milinković-Savić, Wallace nebo Felipe Anderson. Domácí Cagliari spoléhalo především na silnou záložní řadu, v níž se pohybovali Faragò, Ionita, Padoin, Barella nebo Miangue.

Velmi zajímavě vypadala útočná dvojice Cagliari, kterou trenér López sestavil z dua Pavoletti a Han, přičemž právě mladý útočník Han by měl být velkou pomocí ve zbytku sezony.

Jako první musel nebezpečí před svou bránou hledat brankář Strakosha. Miangue dostal velmi dobrý centr do vápna a de Vrij jej odvracel jen těsně vedle tyče!

Po čtyřiadvaceti minutách se do šance probil střelec Luis Alberto, který natáhl k ráně z asi dvaceti metrů. Jen těsně však minul. A Cagliari trestalo. Z levého křídla centroval Miangue před bránu, kde Han hlavičkoval. Brankář Thomas Strakosha vyrazil jeho pokus do břevna a od něj se balon dostal k Pavolettimu. Zkušený útočník už jej doklepl do sítě a Cagliari vedlo!

Na druhé straně Laziu nepomohl k vyrovnání ani pád Cira Immobileho ve vápně, i když tady se penalta možná pískat mohla. Deset minut před koncem se už skóre měnilo a Lazio se dočkalo. O srovnání se však nepostaral žádný z jeho střelců, nýbrž domácí Luca Ceppitelli. Ten totiž hlídal Lucase Leivu a ve snaze odvrátit před ním centrovaný míč ho poslal do vlastní brány - 1:1.

V nastaveném čase Ceppitelli napravoval svou chybu a odvrátil míč po centru Luise Alberta. Hodně aktivním hráčem druhé půle byl střelec Ciro Immobile, zatím nejlepší střelec celé ligy. Dlouhými pasy jej zásobovali Alberto s Lukakuem nebo s Leivou. Luis Alberto poslal do vápna hodně dlouhý míč také v 58. minutě a nebýt Faraga, dost možná by Immobile skóroval.

Dvacet minut před koncem upadl ve vápně Leonardo Pavoletti a sudí Guida nepochopitelně nepískal. Hráč i fanoušci na něj ale tak tlačili, že se šel podívat k videu. Za pomoci techniky svůj výrok přehodnotil a odpískal přece jen penaltu pro domácí! K míči se postavil mladý talent Nicoló Barella a bezpečně proměnil!

Lazio se však nevzdalo a po překvapivém vývoji utkání vrhlo všechny síly do útoku. Střídající veterán Nani měl obrovskou šanci z oblasti penaltového puntíku, jenže minul! Vyrovnání v nervydrásajícím závěru si tak vzal na starosti Ciro Immobile a po centru Andersona nádhernou patičkou z voleje srovnal! Další perla, na kterou stojí za to se podívat.

Více informací k zápasu

FC Crotone - UC Sampdoria 4:1

11.03.2018 15:00

Góly: 6. Marcello Trotta, 23. Adrian Stoian, 36. Marcello Trotta, 85. Emiliano Viviano (vl.) - 69. Duván Zapata

Už pět kol v řadě čekalo o záchranu bojující Crotone na své další ligové vítězství. Že by dokázalo čtyřmi brankami vyprovodit Sampdorii, to se opravdu příliš nečekalo. Už po prvním poločase museli hosté skousnout třígólovou porážku, kterou ve druhém dějství nezvrátili ve svůj prospěch. Zbytečně si tak zkomplikovali pozici v boji o evropské poháry.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí náramně. Centr z rohového čtvrtkruhu už v 6. minutě Ceccherini sklepl hlavou pro Trottu, ten se s ničím a nikým nemazal, a z voleje propálil svou levačkou vše, co měl před sebou. Netrvalo přitom dlouho a I Pitagorici ve 23. minutě svůj náskok ještě navýšili, to když měli k dispozici pokutový kop.

Rozhodčí Mazzoleni musel ukázat na bílý puntík poté, co pronikajícího Naliniho zezadu odstrčil v šestnáctce proti fotbalovým pravidlům bránící Sala. A i když gólman Viviano exekutora Trottu vychytal, míč vyrazil pouze k nohám dorážejícího Stoiana, jenž už pohotově zacílil. Sedm minut před obrátkou se pak Crotone prosadilo ještě jednou.

Ahmed Benali vyslal pumelici zpoza vápna, se kterou si ještě Viviano poradil, balón ale zase nezkrotil podle vlastních představ, a tak trestuhodně nehlídaný Trotta z brankového území pohodlně dorážel k tyči. Byť jeho gól původně neměl platit kvůli signalizovanému ofsajdu, původní rozhodnutí bylo přehodnoceno, a tahle trefa se uznala jako regulérní.

Ve druhém poločase si svěřenci trenéra Waltera Zengy pohodlné vedení v podstatě bez větších problémů hlídali. Do útoku se prakticky vůbec nehrnuli, opravdu neměli jediný důvod, jen párkrát se vydali do nějakých brejků. A jeden z nich se snažil zakončit Nalini, jenže svá mířidla neseřídil tak, aby přímo Viviana mezi třemi tyčemi v 53. minutě ohrozil.

Sampdorii dvacet jedna minut před koncem přeskočila jiskřička naděje, pas Murrua si totiž v pokutovém území zpracoval na prsa důrazný Zapata a následně snížil průběžný stav, více už však hosté nestihli. Naopak ještě pět minut před koncem se Crotone zaradovalo ze svého čtvrtého přesného zásahu, to když si vlastence připsal na své konto Viviano.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Udinese Calcio 2:0

11.03.2018 15:00

Góly: 20. Paulo Dybala, 49. Paulo Dybala

Argentinský útočník Paulo Dybala dnes opět ukázal, že když chce, umí být rozdílovým hráčem. Na začátku roku sice měl s trenérem Allegrim určité neshody, ale zdá se, že jeho opětovné nasazování už bude pravidelnější. A soudě dle výsledků je to pro Juventus jedině dobře, protože právě Paulo Dybala se do sítě Udinese trefil dvakrát, čímž rozhodl o výhře domácího favorita.

V Turíně se Juventus postavil proti Udinese ve velmi silném složení. Do hry se dostal brankář Wojciech Szczęsny, před nímž figurovali Asamoah, Rugani, De Sciglio, Sturaro, Marchisio, Dybala či Higuaín. Hosté sázeli především na silný střed, do něhož se postavili Fofana, Behrami, Barák nebo Jankto, který měl podporovat hrotového útočníka Maxiho Lópeze. Veterán Maxi López se snažil ukázat, že ještě nepatří do starého železa a že může být týmu prospěšný.

Jeho první zajímavá rána zpoza vápna ale proletěla trochu výš, než by bylo žádoucí. Zebry se snažily postupně uklidňovat hru, aby nebyl tlak Juventusu tak silný. Jenže právě, když se jevila jejich snaha jako úspěšná, domácí se prosadili. Gabriele Angella fauloval před vápnem a kromě žluté karty zapříčinil také standardní situaci Juve. K ní se postavil mladík Paulo Dybala a krásnou ranou poslal míč mimo dosah Bizzarriho - 1:0.

Hosté najednou museli přidat a pochopili, že jejich obrana utkání nerozhodne. Proto se stále častěji vydávali do útoku, a to především díky rychlým krajním hráčům. Například Silvan Widmer se dostal po sprintu až do zakončení, které rozhodně nebylo špatné. Jeho dělovka ale mířila i kvůli teči obránce mimo.

Juventus se dočkal další velké šance a opět u toho byl Paulo Dybala. Mladého Argentince stíhal v pokutovém území Angella, který už měl žlutou kartu. Podle názoru sudího sice fauloval, ale kartu si nezasloužil. Skóre se však tentokrát neměnilo, protože k penaltě se postavil Gonzalo Higuaín a zvolil velmi špatnou střelu. Brankář Bizzarri směr jeho rány vystihl a míč vyrazil!

Těsně před odchodem obou soupeřů do šaten Juventus kopal rohový kop. K hlavičce se dostal nabíhající obránce Giorgio Cheillini, jehož pokus se ale mezi tři tyče nevešel. Pouhé čtyři minuty po návratu na hřiště Juventus ale konečně dokázal vstřelit druhou, uklidňující branku.

Byla to v podstatě úplně stejná situace jako v jeho duelu s Tottenhamem v Londýně. Tísněný Gonzalo Higuaín převzal míč zády k bráně soupeře a počkal, až mu Paulo Dybala naběhne přesně tam, kam má. Higuaín mladšímu kolegovi přistrčil míč do uličky a Dybala rázem letěl sám na brankáře Bizzarriho. S tím už si poradil a navýšil skóre na 2:0 pro Starou dámu!

Udine sympaticky neskládalo zbraně, tedy ne úplně. Český talent Jakub Jankto doběhl míč těsně před brankovou čárou a následně vyslal centr do vápna. Tam sice viděl několik spoluhráčů, ale ani jednoho z nich se centr netýkal. Dvacet minut před koncem se málem znovu měnilo skóre, protože Gonzalo Higuaín vyslal krásný pas do vápna a klouzající Matuidi jej minul jen o pár centimetrů.

Ani několikeré střídání Udinese nezvýšilo jeho šance na bodový zisk. Naopak se Paulo Dybala mohl dočkat hattricku. Celou akci totiž začal, vtrhl do vápna a dostal balon do běhu. Brankář Bizzarri jej ale skvěle vyrazil a o pár minut později jen sledoval, jak v obdobné situaci Dybala pálí mimo!

Více informací k zápasu

US Sassuolo - SPAL 2013 1:1

11.03.2018 15:00

Góly: 31. Khouma Babacar (pen.) - 27. Mirko Antenucci

Khouma Babacar vstřelil dnes odpoledne svou druhou branku v dresu Sassuola, ale ani ta na tři body nestačila. Jeho proměněná penalta přišla až ve chvíli, kdy už SPAL vedl po brance Mirka Antenucciho. A druhá půle nenabídla ani jednu branku.

Sassuolo mělo dnes odpoledne ideální šanci k tomu, aby se dostalo mimo tři poslední příčky a naopak do nich seslalo SPAL. Toho ale nevyužilo a s hosty si jen dělí body. V prvních chvílích ale byli domácí jasně lepší. Brankář Andrea Consigli se pokoušel zrychlit kombinaci dlouhým nákopem pro Babacara, který si poradil a dostal se až k vápnu. Na poslední chvíli jej ale o míč obral Vicari!

V 18. minutě se málem dočkal SPAL, který zahrával už třetí volný přímý kop. Postavil se k němu Filippo Costa a dokázal vyslat prudkou ránu ke vzdálenější tyči. U ní však byl včas brankář Consigli, který rychlým skokem vytěsnil míč mimo. Ve 27. minutě se už skóre utkání měnilo. Velkou měrou se o to postaral Pasquale Schiattarella, který udržel míč na půli hřiště a krásnou nahrávkou vyslal do šance Antenucciho. Zkušený útočník si míč zpracoval a našel skulinu mezi nohama Consigliho.

Následně však uplynuly jen čtyři minuty a hostující stoper Filippo Costa zahrál ve vlastním pokutovém území rukou. A protože se mu pokutové neříká pro nic za nic, sudí pískal penaltu! K ní se postavil útočník Khouma Babacar a bezpečně svou šanci proměnil!

Krátce před koncem první půle navíc sudí po nápovědě videa správně odpískal další penaltu pro Sassuolo. Tentokrát se k ní ale místo Babacara postavil Matteo Politano a nedal! Mladý brankář Alex Meret totiž směr jeho střely vystihl. Po změně stran Sassuolo stále častěji volilo dlouhé nákopy na robustního Babacara, ale neméně pohotoví obránci SPALu si s touto variantou uměli poradit.

SPAL působil hodně odevzdaně a jeho výkon se neustále zhoršoval. Sassuolo sice ukazovalo obrovskou chuť zasadit soupeři smrtící ránu, jenže jeho kombinace postrádaly finální nahrávku. Po Pelusově centru hlavičkoval Babacar jen do Mereta a na opačné straně se to samé "povedlo" Floccarimu, kterého perfektně vychytal brankář Consigli!

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Benevento Calcio 1:0

11.03.2018 12:30

Góly: 25. Vitor Hugo

Fotbalisté Fiorentiny měli s posledním týmem Serie A Beneventem obrovskou motivaci uspět, neboť bojovali za svého zesnulého kapitána Davide Astoriho. Jednatřicetiletý obránce zemřel ve spánku minulý týden v noci ze soboty na neděli a domácí hráči tak chtěli uctít jeho památku. Nakonec se jim to povedlo, když zvítězili v nejtěsnějším poměru 1:0 a v tabulce se nacházejí na deváté pozici s osmatřiceti body. Benevento je beznadějně poslední s dvaceti body.

Před utkáním uctili všichni účastníci památku Astoriho minutou tichu a jednalo se o hodně emotivní moment. Ten se vzápětí symbolicky opakoval ve 13. minutě. Fanoušci totiž vytáhli nádherné choreo s nápisem "Davide 13" a celý stadion včetně rozhodčích začal tleskat. Ihned na to se mohly "Fialky" dostat do vedení. Krásnou přihrávku za obranu obdržel Simeone a postupoval sám směrem k brankáři Puggionimu, ale zblízka ho nepropálil.

Stejný hráč se ocitl v podobné pozici o sedm minut později, po obhození bránícího protihráče pálil z dvanácti metrů jen o centimetry vedle pravé tyče. Domácí přetavili svou převahu v jediný gól nedělního střetnutí o tři minuty později. Vitor Hugo si naskočil na výtečně zahranný rohový kop Saponary z pravé strany a prudkou hlavičkou usměrnil míč k levé konstrukci kolem bezmocného Puggioniho.

Po půl hodině hry mohl navýšit náskok Fiorentiny aktivní Saponara. Po odvráceném centru z křídla se k němu odrazil balón na hranici šestnáctky a následnou kroucenou ránu vyrazil brilantní Puggioni mimo prostor tří tyčí. Benevento poprvé vystrčilo růžky ve 32. minutě. Lombardi se probojoval k hlavičce na hranici brankového území a horní tyčku minul zhruba o půl metru. Ve druhém poločase se hra přeci jen srovnala a hosté se snažili houževnatě srovnat.

Krátce po odehrané hodině to zkusil z dvanácti metrů Đuričić a jeho přízemní pokus z dvanácti metrů ukryl ve svých rukavicích připravený gólman Sportiello. Další zajímavé okamžiky se zrodily v závěrečné desetiminutovce. Nejprve pálil Chiesa a trefil obránce Toşca do obličeje, míč změnil trajektorii a letěl o kousek vedle levé tyče. Vzápětí hlavičkoval hostující Coda do bližší tyče, ve čtvrté nastavené minutě orazítkoval po nádherné ráně z velké dálky vzdálenější konstrukci Badelj a dorážející Benassi nepochopitelně přestřelil prázdnou branku.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Chievo Verona 1:0

10.03.2018 20:45

Góly: 52. Antonio Caracciolo

Slavné derby města Verony končí těsnou výhrou Hellasu. Tři body pro starší Veronský celek zajistil jedinou brankou Antonio Carracciolo, který se trefil po změně stran. Hostující Chievo už nedokázalo do konce utkání adekvátně reagovat.

Domácí Hellas se opíral o velmi rychlý útok v podání Matose, Verdeho a Petkoviće. "Hosté" nasadili tradiční opory v podobě Dainelliho, Hetemaie, Castra, Birsy nebo Ingleseho. První větší šanci měli na starosti hráči Hellasu. Marcel Büchel šikovně prostrčil míč uličkou do vápna a Matosovi zabránil ve skórování mladý obránce Bani. Marcel Büchel byl hodně aktivním střelcem a dva jeho tvrdé pokusy musel likvidovat brankář Sorrentino s velkými problémy.

Po pětadvaceti minutách se do větší šance probíjel domácí útočník Verde. Mladý odchovanec římského AS se po skvělé práci s míčem dostal až do vápna, jenže svou přízemní ránu namířil pouze do nejbližšího obránce před sebou. Pět minut před koncem první půle se diváci dočkali obrovské šance Chieva. Po kolmé přihrávce se sám před brankářem Nícolasem ocitl záložník Castro, který však nastřelil pouze výtečně zasahujícího gólmana.

Brankář Nícolas byl hlavní postavou Hellasu prakticky po celý zápas a jeho schopnosti často držely domácí nad vodou. Do druhé půle naskočil zkušený záložník Giaccherini. Krátce poté se už měnilo skóre zápasu. Rohový kop se dostal k Verdemu a jeho nahrávku do vápna si našel Antonio Caracciolo. Přesným volejem překonal brankáře Sorrentina a poslal svůj tým do vedení. Chievo se delší dobu nemohlo z inkasované branky vzpamatovat.

Jeho šance se snažil oživit záložník Radovanović, jenže jeho rána mířila mimo. Hellas se nespoléhal pouze na obranu, protože dobře věděl, že nejlepší obranou je útok. Takže se do šance postupně dostali Fares, Matos a také Verde. Deset minut před koncem Chievo využilo poslední střídání k nasazení Stepińskiho, coby mladého útočníka. Právě ten se dostal v páté minutě nastavení k přímému volnému kopu. Do vápna spěchal dokonce i brankář Sorrentino. Jenže Hellas se štěstím šanci hostí ubránil. Slaví tak velmi cenné tři body.

Více informací k zápasu

AS Řím - Turín FC 3:0

09.03.2018 20:45

Góly: 56. Konstantinos Manolas, 73. Daniele De Rossi, 90. Lorenzo Pellegrini

Římanům se povedlo zvítězit na domácí půdě a díky skvělé druhé půli získává tři body. Zatímco po konci prvního poločasu se nezřídka ozývalo pískání domácích příznivců, po změně stran se rapidně změnilo i skóre. Na střeleckou listinu se zapsali Kostas Manolas, Daniele De Rossi a Lorenzo Pellegrini.

Vlci se na Olympijském stadionu předvedli v poněkud slabší sestavě, neboť do hry se nemohli zapojit zkušení Džeko s Faziem. Chyběl i Perotti, takže prostor dostali El Shaarawy, Schick nebo Juan Jesus s De Rossim. Turín se do Věčného města dostavil s De Silvestrim, Morettim, Rincónem, Basellim, Falquém či Belottim.

Římané začali mnohem aktivněji a soupeř pobíhal celé minuty v úvodu utkání bez balonu. Ačkoli byla převaha domácího celku výrazná, nedařilo se Vlkům vytvořit si větší šanci nebo ohrozit brankáře Sirigua. Po faulu De Rossiho se do balonu z volného přímého kopu opřel někdejší hráč AS Iago Falqué, ale na brankáře Alissona byl krátký. Po další standardní situaci hostí se ke střele zpoza vápna dostal Ansaldi, jenže jeho tvrdá rána mířila těsně nad.

První poločas mnoho fotbalového umění nenabídl ani na jedné straně. Andrea Belotti byl prakticky neviditelný, k čemuž nepomohla ani jeho nepřesná spolupráce s mladíkem Berenguerem. Po třiceti minutách udělala obrana AS chybu, kterou mohl z hranice vápna potrestat technickým zakončením Iago Falqué. Ten měl dostatek prostoru a vybral si i správnou stranu, jenže brankář Alisson byl u tyče včas a jeho pokus vyrazil!

To byla zatím největší šance Turína a domácí fanoušci nesli hodně nelibě, že se nedočkali ani jedné šance svých oblíbenců. Po centru na bližší tyč se chopil odraženého míče na levé straně Kolarov, který mířil mimo. O mnoho lépe se pokoušel prosadit záložník Acquah, který postupoval na bránu po chybě v rozehrávce, jíž se dopustil Daniele De Rossi. Jeho zaváhání však brilantním zákrokem uhasil Alisson.

Brazilská opora mezi třemi tyčemi AS si na nedostatek práce opravdu nemohla stěžovat. Iago Falqué střílel o chvíli později zprava levačkou po souboji jeden na jednoho a balon se opět dostal do moci Alissona. Ten se musel ohánět také po změně stran, i když domácí hráči v mnohém přidali a zlepšili svou hru. V šatně se asi naplno projevily hlasivky trenéra Di Francesca, který nemohl být s výkonem svých hráčů vůbec spokojen.

Patrik Schick se do mnoha šancí nedostával a vadit mu mohla také minimální podpora ze strany jeho spoluhráčů. Deset minut poté, co se oba týmy vrátily na hrací plochu, se Radja Nainggolan dostal k zakončení. Jeho střela zleva do zadního dolního rohu branky však neměla potřebnou razanci. Následně se však povedl centr Alessandru Florenzimu, který dlouhým pasem našel hlavu stopera Kostase Manolase a řecký obránce se nemýlil - 1:0.

Z Římanů spadla tíha a tlak, takže jejich kombinace se staly lehčími. Stále si ale museli dávat pozor na soupeřovy ataky. Další ránu vyzkoušel Radja Nainggolan, který ale neměl správně seřízená mířidla. Dvacet minut před koncem se Nainggolan rozhodl spíše nahrávat do druhé vlny a Florenziho dělovka prosvištěla nad bránou.

Tlak Římanů pokračoval a brzy se fanoušci dočkali další trefy. Po standardní situaci AS pokračovalo v akci, načež se vysoký míč od Nainggolana snesl až před Daniela De Rossiho, který to měl sice na dlouhou nohu, ale dokázal míč usměrnit do sítě. V závěru utkání přidal třetí branku ještě střídající mladík Lorenzo Pellegrini a AS může být spokojené.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC27232265:1571
2.SSC Neapol28224262:1970
3.AS Řím28175647:2356
4.SS Lazio28165766:3653
5.Inter Milán271410342:2152
6.AC Milán27145838:3047
7.UC Sampdoria27135947:3844
8.Atalanta Bergamo26118738:2941
9.ACF Fiorentina27108936:3238
10.Turín FC27812736:3536
11.Udinese Calcio271031437:4033
12.Bologna FC281031533:4033
13.Janov CFC27861321:2830
14.Cagliari Calcio27751525:4326
15.Chievo Verona27671423:4425
16.FC Crotone27661527:4824
17.SPAL 201328591428:5024
18.US Sassuolo27661516:4724
19.Hellas Verona27641725:5122
20.Benevento Calcio27312318:6110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (149)

Přidat komentář
CubONE

3:0*

Reagovat
REPLIKATOR

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
smazaný uživatel

A v clanku stale 2:0

Reagovat
Inter Eterno Amore

neviem či to tu niekto dával, ale rozsekalo ma to http://vool.cz/HyuQJ

Reagovat
Biozdenda

Tak to nezbývá, než fandit, ať vidíme, jak umí tvrďák držet slovo.

Reagovat
tnt03

Reagovat
Inter Eterno Amore

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
redyyz

Reagovat
10

pravdivost těch 2 vyjádření snad ani není potřeba dohledávat

Reagovat
snuff24

Ano řekl to takhle doslova

Reagovat
10

pak se ale shodli oba na tom, že snuff24 mele hovna

Reagovat
snuff24

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Schick ?? Koukám, že hrál celé utkání...utkání jsem neviděl, tak nevím.

Reagovat
Biozdenda

Já našel tohle. Podle toho byl Schick nejhorší ze všech. http://www.italianfootballdaily.com/roma-3-0-torino-the-giallorossi-player-ratings/ Taky jsem zápas neviděl..

Reagovat
smazaný uživatel

díky, aspoň nějaké info

Reagovat
STR

Jako měl tam pár světlých momentů, kdy dobře nahrál ale to bylo tak vše. Schick je hodně špatnej, ale to se dá říct o celém AS. Kazí to tam spousta hráčů, Nainggolan dneska taky děs. Podle mě potřebuje Schick hrát do otevřené obrany jako to měl v Dorii, takhle jak každý hraje hluboky blok, tak se tam Schick blbě prosazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A podle mě potřebuje Schick alespoň 1 přesný míč do vápna, aby mohl zakončit.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš bych řekl 10 míčů přesných, aby alespoň 1 zakončil, kam má

Reagovat
smazaný uživatel

Zakončení má vynikající. Stačil by jeden. Za 2 zápasy nedostal ani jeden !!!

Reagovat
smazaný uživatel

se nebude honit za nějaký AS, když jde v létě do Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prakticky neviditelný. Pár nahrávek, pár ne/vyhraných soubojů. Jedna střela na bránu. (hlavou) Ale celkově ten výkon byl to také dán tím, že se moc často nepotkával s míčem, a to bych dával za vinu spíš spoluhráčům než jemu.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
Francesco Totti AS

ten pocit, když máš o 2 zápasy v lize víc než Juve a ztrácíš na ně 12 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral faraon? hraje neco jestli vubec hraje?

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

Dnešná strata je chyba Inzaghiho, hráme proti tragickému Cagliari a on postaví zálohu ktorá si nedokáže poriadne prihrať, po príchode Naniho, Andersona a Milinkoviča to bolo podstatne lepšie. Aspoň že bod zachránil Ciro, geniálne to spravil

Reagovat
Eldarion

No máte jednoznačne teraz najťažší los, samé ťažké zápasy, takže tieto dva stratené body vás môžu vyjsť dosť draho. Inter to bude mať tiež ťažké s ich losom. AS aj AC ho majú papierovo najľahší ale človek nikdy nevie najmä keď naše posledné tri návštevy proti Janovu tri prehry Boj o to štvrté miesto bude medzi Laziom, Interom a AC. A ak prehráme derby tak už len medzi Laziom a Interom.

Reagovat
Pipo123

Práveže ten los máme v pohode, máme tam Inter a AS, potom určite zložité zápasy budú vonku proti Fiorentine a Turinu, zvyšok proste musíme bodovať.

Reagovat
Pipo123

Gól Immobileho, fantastická vec, podľa mňa najkrajší gól tejto sezóny https://www.youtube.com/watch?v=UCefKmIZkxs

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pipo123

To je také moc obyčajné, krásnych gólov ako dal Suso padá pomerne dosť, to Immobileho zakončenie je proste totálna náhoda, ale vo výsledku je to paráda

Reagovat
ttopi

Mně osobně se třeba líbí víc gól tady Susa. A to hlavně z toho důvodu, že se jedná o přirozenou střelu, plánovanou a chtěnou. Immobilemu to sice vyšlo parádně, ale takhle to provedl jen proto, že mu to tak letělo a jinak to nešlo. Preferuji přirozenost

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec.

Reagovat
DelPiero137
Reagovat
mayday

Se dívám, že Laďa letos 8 startů, většina asi pár minut z lavky...pohádka asi dávno skončila.

Reagovat
Nuno čomes

Dyť je to drevak.

Reagovat
mayday

Neříkám opak.

Reagovat
Hiko

a ještě navíc zrozen v ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
pistacik11

Reagovat
Pipo123
Reagovat
smazaný uživatel

Juventus v roce 2018 v lize ještě nedostal gól

Reagovat
olis

OT: Younes dnes odmietol nastupit do zapasu ako striedajuci hrac to musi byt co za kkta, ved to je uz vyssi level jak Balotelli

Reagovat
Furia Ceca

To kdysi udělal Tévez v ManCity.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
CubONE

Priserne, ale za tri body.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Eldarion

Chcel som napísať za stavu 0:0, že toto sú presne zápasy v ktorých máme jasne navrch ale nevieme ich zlomiť ako to robia Juve alebo Neapol ale nakoniec konečne Silva prelomil tú smolu čo mal a dúfam, že teraz mu to začne už padať Čo ale ostáva ako fakt je, že Suso je na to všetko sám. Calhanoglu a jeho finálne riešenie je nepochopiteľné a Cutrone tiež nie je žiadny Messi aby dal každý zápas gól. Kalinica nejdem komentovať to je už zbytočné. Tak isto forma Jacka odišla jeho posledným gólom a odvtedy hrá hrozne, musí sa prebrať. Forza Milan!

Reagovat
smazaný uživatel

Hakan je polovicne kridlo, tam musi prist niekto v lete do zakladu

Reagovat
Kaka14

tak po tomto zapase hadam dostane Silva viacej prilezitosti....najlepsie na ukor Kalinica a mozno aj na Bonaventuru ....

Reagovat
Eldarion

No Jack je totálne mimo už asi tretí zápas. Počas zápasu hráme skoro častejšie 4-4-2 ako 4-3-3 takže by som si to vedel predstaviť aj takto od začiatku : Gigio - RR, Romagnoli, Leo, Calabria - Hakan, Biglia, Kessie, Suso - Cutro, André

Reagovat
Kaka14

To urcite, najma ked potrebujeme hrat ofenzivnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo název té písničky co hrala před každým zápasem na počest Astoriho?

Reagovat
Pipo123

Janov tam mal dobre sance, no co zahodil ten útočník to sa len tak nevidi

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Pipo123

VAR dnes znovu dokonalosť, penalta na Cira a ani si to nepozrel, na druhej strane hned utekal pozriet video. Plešatý kokot

Reagovat
Pinturicchio

Dybala je bůh, atletičtější, mrštnější verze Alexe. Dneska si to vyloženě užíval, žádná nervozita, podrážděnost, nic, ta pauza mu pomohla. Higuaín taky dobrý, ale penalty ať kope radši někdo jiný. Chiellovi, přijde mi, odchod Bonucciho prospěl. Z Udine se mi líbil Fofana, to je zatím takový Matuidi pro chudé, a Widmer, z toho může být druhý Lichty.

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
Lech

Navrat krale?

Reagovat
Pinturicchio

1url.cz/ftc3D

Reagovat
10

Reagovat
Pettirosso

Fofana už pohoršil za ty dva roky. Předtím to byl Pogba pro chudý

Reagovat
Pinturicchio

Naopak, polepšil:). Matuidi je lepší hráč než Pogba, který dokud se nezbaví toho monstrózního ega, tak bude pořád jen mega talent s potenciálem být nejlepší záložník na světě.

Reagovat
DelPiero137

Alex pred urazom bol natom velmi podobne ako Paulito teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

já si Alexa právě pamatuju nejvíc před vážným zraněním, kdy byl na úrovni brazilskýho Ronalda, kdyby se Alex tenkrát nezranil dost pravděpodobně by vyhrál zlatý míč

Reagovat
smazaný uživatel

Matuidi pro chudé

Reagovat
Pipo123

BvB v poslednej minute zápasu gól, ešte že https://imgur.com/a/ZoHWN

Reagovat
santini

pekny tiketik

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam AC, Atalantu, Dortmund a este cakam Neapol :D

Reagovat
johan14

Bohužiaľ sa nedočkaš. To bude X a Juve zas titul. Nudaaaaa SA.

Reagovat
smazaný uživatel

a na druhom ma odfajcili ti tvoji spataci kurz 10..

Reagovat
smazaný uživatel

Bratu ako sa dostaneš na bet365?

Reagovat
Pipo123

http://488365.com Stale vytvárajú nove odkazy pre SK

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je krasa ...a kde ich potom najdes, ak nahodou zablokuju tento. Ja som mal jednu stranku, ale tam uz nesiel ani jeden odkaz.

Reagovat
Pipo123

Vies co ak zablokujú tak bleskovo je vytvorená ďalšia verzia, staci pozriet nejake diskusie na nete s ihned najdes odkaz

Reagovat
smazaný uživatel

ok a nemal si ziadne problemy s vyberom alebo tak?...bet je top, som teraz u pinnacle, kurzy super aj vsetko ale chyba mi hodne co sa tyka kurzov "nieco" medzi...tipujem NBA, NFL tak u pinnacle tipy na vitaza alebo potom hcp s kurzom od cca 1.8 do 2.2, u bet mam hcp jaky chcem a to je super. je rozdiel ci natipujem 2ako na vitaza s kurzmi 1.25*1.3 alebo tam dam mali hcp ktoremu verim a uz to je 1.5*1.5 a mega rozdiel no... snad to teda pojde navzdy uz ten bet

Reagovat
Pipo123

Neapol je strasne jednotvarna, stale hraju to iste. Navyse mam pocit ze Sarri tych hracov utavil. Toto si uz Juve ustrazi

Reagovat
smazaný uživatel

ve středu dohrávka s Bergamem a bude to o pět bodů, to by už mělo stačit

Reagovat
Panděvova ofina

Jojo. Ten zápas byl na chlup stejný, jako minule střetnutí.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Klasika neapola.. a to všekto len preto, že Sarri pozná vo svojom tíme iba 11 hráčov. Tam ani nemá kto vyskočiť, keď nikomu nedá príležitosť.. A to ani nehovorím o tom, že s tými istými hráčmi, hrá stále presne tú istú taktiku. Je pravda že ju postupne zdokonalil, ale čo na tom, keď už každý vie ako budú hrať, ako napr. si Callejon neustále zbieha na zadnú tyč na Insigneho/Mertensove centre..

Proti tímom zo spodku tabuľky musia vyhrať aj s 3-4 hráčmi s lavičky pre boha.

Reagovat
Pinturicchio

Březen a Neapol začíná odcházet, jako každý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

stejně jako Inter odejde v listopadu

Reagovat
robbik

Jako minulý rok, kdy od března do konce sezóny v lize neprohráli žádný zápas a pouze dva zremizovali?

Reagovat
olis

Reagovat
Pinturicchio

Moje chyba, za březen loni dej jiný měsíc. Nejsou schopní udržet formu celý rok, přijde období, kdy začnou ztrácet, Juve toho využije a už to nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohaca Neapolu ten titul tusim fakt nie je sudeny.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
olis

hanba, hraci ten zapas vzhladom na to co sa hralo prakticky odchodili, ziadna pridana hodnota, mali to uplne v riti, cakal som uplne ine odhodalnie. v utoku boli vsetci slaby ale najviac ma sral Insigne, vyplakal si plat 5 mega ale ked sa o nieco hra tak takmer vzdy je to tragedia, strely na mesiac a najvacsie ego na stadione, pritom keby rozmyslal tak by bol kral lebo prihravky vie davat genialne a prave v tom je jeho sila, lenze on to zda sa nikdy nepochopi. Allan dnes tiez mohol dat niekolko skvelych prihravok a vzdy sa zle rozhodol.

teraz to uz bude velmi tazke, Juventus ma Scudetto uz na 99% iste, predpokladam ze zapas proti Atalante zvladnu a uz to bude rozdiel 4 bodov. Potom ak by sme aj u nich nahodou vyhrali tak si to elegantne ustrazia. Realnejsie ale je ze ten ich naskok sa do vzajomneho zapasu este navysi, obavam sa ze hraci to uz vzdali, dufam ze to tak nie je ale obavam sa toho...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
vladino10

Pred dvoma týždňami ste sa vysrali na el a dva tyzdne na to by sa hráči vzdali boja o titul kvôli 4 bodovemu manku s tým, že ešte máte vzájomný zapas?

To snáď nie..

Reagovat
ttopi

LOL. Opravdu si myslíš, že to hráči odchodili a nechtěli vyhrát? Si děláš srandu ne?

Reagovat
olis

si to precitaj este raz

Reagovat
ttopi

Čtu znova a první věta říká to, na co se ptám

Reagovat
olis

ja som nepovedal ze nechceli vyhrat, ale ze neukazali take odhodlanie ake som na vaznost zapasu ocakaval, to je z mojho pohladu dost rozdiel

Reagovat
ttopi

No není to zas tak moc odlišné. Pokud chceš vyhrát důležitý zápas, bez odhodlání se to nepodaří. Jestli si teda myslíš, že nebyli odhodláni vyhrát, tak to moc nechápu. Pochopim podcenění slabšího soupeře a ztrátu motivace v poháru, nebo když už nemáš o co hrát. Ale včera to byl pro Neapol extrémně důležitý zápas.

Reagovat
olis

podla mna to je vela faktorov preco nemuseli podat v zapase taky vykon ako chceli, resp. aby z toho boli tri body, urcite do toho nesli s tym ze by si povedali ze to nechcu vyhrat

Reagovat
ttopi

Tak vidiš. Vyhrát určitě chtěli, ale někdy se to prostě seběhne jinak. Stačí pár špatně odražených balónů, nebo nepovedených akcí a už to vypadá, že na to kašleš.

Reagovat
Kaka14

Insigne ma sklamal, najma pri tej najvacsej sanci, kedy loboval brankara... toto mal riesit uplne inak a nie zakoncovat na krasu v takomto dolezitom zapase

Juve ked hra LM este urcite strati par bodov..... len ci Neapol sa dokaze dat dokopy po tychto dvoch zapasov ....

Reagovat
10

Insigne kromě těch několika zvládnutých šablonovitých řešení žádnou větší herní inteligencí neoplývá...třeba to jeho zakončení lobem, kdy byl sám před brankářem, byla ukázka jeho hlouposti, s tím je spojený i to jeho ego

Reagovat
olis

ak chce tak dokze dokaze produkovat milimetrovo presne prihravky na rozne sposobi a vymysliet skvele a originalne veci lenze jeho problem je ze ma zapas ked je vsetko v poriadku, spravne sa rozhoduje kedy prihrat, kedy vystrelit a vtedy si clovek povie ze to bol top vykon a potom pridu dalsie tri zapasy kedy mu prepina a vsetko robi zle ja som cakal ze s tym ako mu bude stupat vek sa to bude zlepsovat, ze tych dobrych zapasov bude pribudat ale uz bude mat 27 rokov a za sebou skoro 200 zapasov v lige a zatial sa ziadna vela zmena nekona. takze obavam sa ze lepsie to uz nebude

Reagovat
smazaný uživatel

PD,PL,BL,L1 liga jednoho týmu jen Seria A je letos o titul vyrovnaná :)

Reagovat
smazaný uživatel

SA je stejne jako bundesliga liga jednoho tymu uz 6let.

Reagovat
smazaný uživatel

R.I.P. Napoli. To je každej tejden někdo, hrůza.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Juve v roce 208 ještě v lize nedostal gól

Reagovat
ttopi

To hráli s kamenem v roce 208 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Spalletti: 'Inter don't have quality'

By Football Italia staff

Luciano Spalletti confessed Inter strangled Napoli because they “never played particularly great football and don’t have much quality.”

The Nerazzurri held Napoli to a goalless draw both home and away this season, but despite giving up possession for long periods, they had the best chance tonight with Milan Skriniar’s header on to the far post.

“I thought it was a good game. Spectacular football is subjective. I thought it was good in terms of searching, tactics and probing. Napoli have this quality, this Sarri method that everyone talks about, as they know each other by heart,” the Coach told Mediaset Premium.

“We bit them at times, at others soaked up pressure, because the one thing you must never do against Napoli is get stretched out, as they’ll play between the lines.

“We had the chances to hurt them on the counter, some we took better than others. That’s what we’re like, I’m afraid. At times we are right in there and have the right attitude, at others we lose that and I don’t like the lack of consistency. We can’t build on it when we go forward and then back, because I can’t tell you what we’ll be like next week.”

In the second half, Spalletti switched flanks between Joao Cancelo and Danilo D’Ambrosio.

“If Cancelo plays badly on the right, he’ll tell you he would do better 10 metres further forward. If he plays badly on the left, he’ll tell you it’s because he should’ve been on the right. All players do that, him more than most. He is two-footed, can emerge from very difficult situations with the quality of a trequartista rather than a full-back, so I moved him to push more down that flank.”

There does seem to be a theme developing, as this season Inter are unbeaten against the top four, emerging with one win (3-1 at Roma) and five draws (four of them goalless).

“It all depends on where you want to put this Inter. We in general had a horrible, really ugly period with some terrible games. In general, we’ve not played great football this season, because I don’t think we have this kind of quality that people seem to think.

“If we want to take the game to the opposition, we have to pass it around quickly and in short spaces. Instead, tonight we passed it back to our goalkeeper too many times. If you have quality, like Napoli do, you pass it between the lines with quick give-and-go moves. We tried that, and most of the time lost the ball.

“Napoli have a lot of quality, but we don’t have those characteristics. I still have to see this supposed quality, because I don't see it."

Říkal takový věci i v Římě? Protože tohle zní jak kdyby chtěl odejít.

Reagovat
Mr.Jindros

Bod náskok a zápas k dobru... snad se Neapol zlomí a dá pokoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz to nejaky bude.

Reagovat
ttopi

Neapol včera zřejmě definitivně přišla o titul. Je ve hře sice ještě dost bodů, ale dominance Juventusu je fakt neuvěřitelná. Ale bohužel je to nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Spalletti isiel vcera velmi tvrdo po zapase.

"Candreva says that your words are meant to wake the players up? “This is what he thinks, I have already had my say. If the header from Skriniar enters, maybe we would have won, but without showing any quality. You would have won but the quality would have been on their part. Candreva can say whatever he wants.”

a vlastne ma pravdu. vcera nas najlepsi hrac Skriniar a mne osobne sa celkom pacila hra od Brozovica a Gagliardiniho, vzhladom na to, ako v tejto sezone hraju, tak dnes to bolo o triedu lepsie. Gaglia celkom dobre lopty ziskaval, Brozo sem tam bolo vidno, ze sa snazi

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty 28.kola na foru.

14.3. by měla byt dohravka 26.kola Juventus - Atalanta, tak vysledky budou tento tyden

Reagovat
stas87

Ma ten Torreira na to, aby hral za spickovy klub a nie len za priemerny?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
Hristo Stoichkov

Stoprocentně, skvělý hráč. Spíš mě zajímá to, jestli přichází jako reakce na nějaký chystaný odchod, pravděpodobně Jorginha.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hristo Stoichkov

Proč se přestup Lautara do Interu pořád tak táhne?

Reagovat
Votas

protože není přestupový období

Reagovat
Pettirosso

spíš je otázka, co Lauatra do Interu táhne...

Reagovat
Hristo Stoichkov

To taky nevím, ale podle mě to bude za pár let slušný dělo. Prodat Icardiho, nahradit ho Lautarem, za zbytek peněz doplnit slabý místa a Inter bude mnohem silnějším týmem.

Reagovat
Pettirosso

kdybychom se nebavili o Interu, tak tomu i věřím. A to nemluvím teď o chytnutí se Lautara.

Reagovat
Panděvova ofina

Prý nepříjde jako náhrada za Icardiho, nýbrž jako spoluhráč. Icardi stejně pujde, takže nevím, co si slibují . Snad klapne i ten De Vrij a za peníze z Icardiho, potažmo Skriniara se CHYTŘE investuje. Kupujeme hráče, které trenér nechtěl, tak se Spallettimu za ty komentáře vůbec nedivím .

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak podle mě má i Spalletti hodně másla na hlavě, co jsem měl možnost vidět zápasy Interu, jedna hrůza vedle druhý. To prostředí Interu je prostě toxický, pořád nechápu, jak mohli vyhořet hráči jako Banega či Kondogbia, kteří letos hrají opět skvěle. Tomu týmu zoufale chybí kretiavní DLP, od tý doby co šel Borja herně dolů je to neskutečná bída. Torreira v Neapoli, tak možná Paredes? A samozřejmě i nějaký křídla, Perišić s Candrevou jsou šílení.

Reagovat
Artaxerxes

Jo no, ale to jsou ty samý problémy co máme každej rok. V létě zas utratíme šílený peníze za nějaký matly a za rok si tu můžeme psát to samý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reina v Milane na zdravotke. Myslíte, že v pohode dochyta sezónu a najme proti AC? Aj keď je to profesionál, podpisovať dôležitých hráčov cez sezónu mi príde čudné. Dôležitý pre Neapol.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže zrejme ,Donnaruma v lete pôjde preč, dúfam že ostane Romagnoli aj Bonucci a Suso.

Reagovat
Kaka14

skor Reinu beriem ako poistku, aby Raiola nevyskakoval

Reagovat
Eldarion

Čo je na tom zrejmé prosím ťa keď ešte aj to prasa povedalo, že sa Gigio rozhodol ostať v Miláne

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež nechápem z kade to máš...

Reagovat
mastakillah

Lucas Torreira se údajně dohodl na podmínkách pětileté smlouvy s Neapolí, kontrakt mu má zaručit roční příjem 1,5 milionu eur. Mladý uruguayský záložník patří Sampdorii, v janovském celku má kontrakt s výstupní klauzulí 25 milionů eur. (football-italia.net)

Jako vážně? Podle mě super kauf. Jen to nejspíš značí letní odchod Jorginha

Reagovat
olis

podla mna skor Diawaru, tuto sezonu dostava o dost menej priestoru ako minulu sezonu a uz v zime mal za neho ponukat Tottenham 40+

Reagovat
10

mě teda Torreira u vás sedí spíš na pozici Allana, za kterýho žádnou variantu nemáte

Reagovat
olis

o tom som pisal tiez ze si ho viem predstavit aj tam, pre mna ideal, hrac s velkym potencialom, pokryl by dve pozicie a za relativne dobry peniaz

Reagovat
Pettirosso

25 mega a my jen čumíme

Btw nemluvil Ferrero o minimálně 50?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Loni tuším prodlužoval smlouvu, kde se mu výkupka zvedla z 12 na 25 mega. Na dnešním trhu pořád nádherná cena.

Reagovat
olis

vykupka..

Reagovat
10

tu měl mít i Schick...a jak to nakonec dopadlo

Reagovat
olis

tak nepredpokladam ze aj u Torreiru sa objavia problemy so srdcom, ale na druhej strane nahoda je blbec

Reagovat
10

tím jsem chtěl říct, že tam ta opce možná ani nebyla, protože se mi nechce věřit, že by někdo přeplatil opci o 20 mega, zvlášť po neúspěšný zdravotní prohlídce

Reagovat
Hristo Stoichkov

U Schicka byla opce s platností zhruba do půlky července, pak se projevily zdravotní problémy, Juve vyčkával, prováhal opci a pak už vyjednával o přestupu (resp. hostování s opcí) v obtížnější pozici. Pak se do toho začal motat Inter a AS a ten konec už je tak nějak známý.

Reagovat
10

i Juve ho ale nakonec mělo koupit za víc, než měla být ta údajná opce (25m)...

Reagovat
Hristo Stoichkov

To se třeba ve Španělsku dělá naprosto běžně, nevím ale, jak častý je to v Itálii. Zrovna se Sampdorií není od věci mít dobrý vztahy (navzdory bláznivýmu Ferrerovi), těch nadějných hráčů je tam už delší dobu spousta.

Reagovat
lnterista

Taky to nechapu

Reagovat
Panděvova ofina
Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak nečudoval by som sa keďže je to stetka

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha

"I read a quote from the worst manager in the history of the PL, Frank de Boer (P7-L7), where he was saying that it's not good for Marcus Rashford to have a coach like me. If he was coached by Frank, he would learn how to lose because he lost every game."

- José Mourinho

Reagovat
Deki

lepší byl ten hlod o Benitézovi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele