Serie A - souhrn 28. kola

10.03.2017, 22:42, aktualizováno 13.03.2017, 22:40
Komentáře a souhrny
Inter v přímém souboji o poháry rozdrtil Atalantu, když po hattricku zaznamenali Icardi a Banega. Udine veze body z Pescary i díky Jakubu Janktovi, který dal gól a u zbylých dvou asistoval. Sampdoria ovládla janovské derby, Neapol přehrála Crotone, Řím vyplenil Palermo. Juventus proti Milánu a Fiorentina proti Cagliari urvaly výhru v nastavení...

SS Lazio - Turín FC 3:1

13.03.2017 20:45

Góly: 56. Ciro Immobile, 87. Keita Baldé, 90. Felipe Anderson - 72. Maxi López

Lazio i díky perfektnímu závěru a podařeným střídáním pokořilo hostující Býky a v pondělní dohrávce zvítězilo 3:1. Andrea Belotti vyšel naprázdno, prosadili se domácí Immobile, Keita a Anderson.

Pondělní dohrávka 28. kola italské Serie A nabídla hodně zajímavý a emotivní duel mezi dvěma týmy, které chtějí za každou cenu do pohárů. Mnohem lepší pozici nyní mají domácí Římané pod vedením trenéra Inzaghiho, které ale dnes večer nečekalo nic snadného. Lazio dostalo těžký úkol zastavit Andreu Belottiho, který hraje v ohromné formě a táhne turínské Býky.

Oba trenéři proto nasadili to nejlepší, co měli k dispozici. V domácím dresu jsme viděli Immobileho, Felipeho Andersona, Bigliu nebo Milinkoviće-Saviće s Bastou a de Vrijem. Hosté se kromě Belottiho spoléhali také na Benassiho, Baselliho, Morettiho, Harta nebo dvojku někdejších Římanů Ljajiće s Iturbem. Pro ně byl dnešní večer vzpomínkou na derby, zatímco na opačné straně barikády zase na působení v Turíně vzpomínal Ciro Immobile.

Poté, co stadionem zazněla hymna Serie A zvaná "O Generosa", se do sebe oba týmy pustily. Právě Immobile se dvakrát za prvních deset minut dostal do zakončení, jenže poprvé nedosáhl úplně ideálně na míč a podruhé pálil mimo. Lazio spíše obléhalo pokutové území svého soka a snažilo se najít skulinku v jeho zatím dobře pracující obraně.

Na trávníků bylo kromě emocí brzy také mnoho hráčů z obou táborů, kteří se svíjeli kratší či delší dobu v bolestech. Oba týmy si nic nedarovaly a muselo je utkání hodně bolet. Sudí Paolo Silvio Mazzoleni ale nechával oběma týmům v oblasti střetů poměrně volnou ruku a pískal až poté, co hráč strávil nějakou chvíli ve styku s pažitem. Tvrdou hru odnesl už po pětadvaceti minutách obránce Stefan Radu, který odkulhal za postranní čáru a byl střídán Lukakuem.

O chvíli později kroutil Juan Iturbe míč ze standardní situace na zadní tyč, jenže Andrea Belotti z respektu k tyči nezakončil. Na opačné straně vzápětí předvedl Parolo patičku na rozeběhnutého Immobileho, jenže jeho slabý pokus Rossettini ve spolupráci s Hartem zabezpečil. Zatímco Turín spoléhal spíše na rychlé protiútoky, Římané se usadili před vápnem svého soka a dominovali v kombinaci.

Několikrát se jim podařilo uzamknout Turín před Hartem, jenže ani tlak ze závěru poločasu jim gól nepřinesl. K závěru první půle se vpřed vrhl Adem Ljajić, který prošel domácí obranou. Jenže jeho zakončení bylo mnohem horší, neboť mladý Srb pálil hodně mimo! Do druhého poločasu si oba trenéři přichystali po jedné změně, ale obraz hry se chvíli neměnil.

Deset minut po změně stran však Lazio zabralo a brzy se dočkalo odměny. Nejprve Lukaku pronikl do vápna a našel v něm Parola. Jeho ránu ale zastavila tyč! Biancocelesti se však nevzdávali a o pouhou minutu později Hart už nemohl stačit na dorážku pohotového Cira Immobileho - 1:0.

Po hodině hry marného turínského snažení a nepříznivéh stavu sáhl trenér Mihajlović ke změně. Ljajiće nahradil Maxim Lópezem a doufal, že mu blondýn z barcelonské školy přinese štěstí. Doufal asi tak osm minut, protože Wallace pak fauloval rychlonohého Iturbeho a ten zahrával volný přímý kop. Právě na Lópeze si dali obránci Lazia nejmenší pozor, což neměli dělat - 1:1.

To ale nebylo všechno, protože když přišel na hřiště střídající Keita Baldé, Lazio se ujalo otěží. Právě střídající hráč si vzal míč k noze a krásnou ranou obstřelil brankáře Harta! Anglický gólman plachtil vzduchem, ale nedoplachtil. Turín sice dal vše na jednu kartu, jenže to se mu vymstilo. V samém závěru totiž nekompaktní a unavenou defenzívu hostí ještě jednou pokořil Felipe Anderson, který stanovil konečné skóre na 3:1 pro Lazio!

Více informací k zápasu

Città di Palermo - AS Řím 0:3

12.03.2017 20:45

Góly: 22. Stephan El Shaarawy, 76. Edin Džeko, 90+1. Bruno Peres

Římské AS veze tři body ze Sicílie a za každý bod se odvděčilo jedním gólem. Po brance El Shaarawyho se prosadil také Edin Džeko, který touží po koruně pro krále střelců. Skóre v závěru uzavřel Bruno Peres třetí brankou Vlků, kteří se vrací na druhé místo.

Palermo se utkalo s Římem v souboji, který musely oba celky vyhrát. Římané ztratili formu a dnes odpoledne také druhé místo, zatímco Palermo sice našlo nového vlastníka s vedením a vizí, jenže každým měsícem ztrácí naději na první ligu víc a víc. Dnes trenér López vsadil na Čočev, Embalo, Bruno Henrique, Sallai nebo Nestorovski, který měl být i s kapitánskou páskou na ruce největší hrozbou.

AS se zatím potýká s krizí a tým zcela ztratil energii. I proto dnes trenér Luciano Spalletti konečně udělal řádný řez sestavou, takže posadil Edina Džeka nebo De Rossiho s Emersonem a Strootmanem. Na hrotu se pohyboval Stephan El Shaarawy, kterého podporovali Salah s Nainggolanem. Prostor poprvé v lize dostal Portugalec Mario Rui, místo se našlo i pro Jesuse s Grenierem a Paredesem.

Favorit se do domácích pustil od začátku, ale první opravdu velkou šanci mělo právě Palermo. Konkrétně to byl bomber Nestorovski, který dokonce z velkého úhlu překonal brankáře Szczesnyho, kterému prošel balon mezi rukama. Gól ale neplatil dlouho, protože se Nestorovski podle mínění sudího do šance dostal pomocí ofsajdu. Domácí postupně srovnali krok s AS, které působilo hodně nervózně a nesehraně. Není se ostatně čemu divit, protože v jeho základní jedenáctce trenér Spalletti udělal hodně změn.

K další šanci se Palermo dostalo pomocí faulu hostí, jenže Sallai přestřelil. A to se Palermu vymstilo, neboť svou kopací techniku ukázal Clément Grenier. Jeho lahůdkový pas z první mířící za obranu našel Stephana El Shaarawyho, který stál na hraně ofsajdu. Italskému útočníkovi tak stačilo jen balon lehce "trknout" za brankáře Fulignatiho - 1:0 pro AS.

S dalším zajímavým pokusem spěchal po diagonále Bruna Perese opět El Shaarawy, jenže tentokrát svou kroucenou střelu poslal mimo! Že by to ale bylo jinak atraktivní utkání plné akcí, na které jsme po dnešním italském odpoledni zvyklí, to se rozhodně říct nedalo. Palermo se sice snažilo, jenže nedostávalo se přes obrannou linii AS. To se naopak nikam nehnalo a spoléhalo na kvalitativní převahu.

Do šaten tak odcházeli spokojenější hráči hostí, třebaže se často ozýval pískot. Druhou půli začali domácí mnohem lépe a příjemný centr se snášel na Nestorovskiho. Ten al hlavou jen mírně tečoval mimo. Bylo to ale opět AS, které mohlo vstřelit první gól druhé půle. Situace ne nepodobná té gólové, protože Clément Grenier centrem z první hledal za obranou volného Stephana El Shaarawyho, ke kterému se však okamžitě shlukli obránci Rosanero a ve spolupráci s brankářem Fulignatim nebezpečí zažehnali.

Na opačné straně bylo také hodně živo, když se k míči u vápna dostal Alessandro Diamanti a krásnou ranou protáhl polského brankáře Szczesnyho. Palermo začalo více a rychleji kombinovat kolem vápna hostí, což mu přineslo více rohových kopů. Šanci vystřelit měl obránce Morganella, který bombou vyprášil rukavice brankáře Szczesnyho! Tempo hry minimálně ze strany hostí upadalo a Palermo získávalo pevnou půdu pod nohama.

Do hry se v zájmu dalších branek dostal Edin Džeko, který vystřídal Greniera. A zkušený zakončovatel se dostal do zajímavé šance po výborném centru Bruna Perese, jenže z voleje pálil snad až mimo stadion Renza Barbery. Do vápna Římanů létal jeden centr za druhým, ale se všemi si obránci Vlků poradili a nakonec je odvrátili. Přítomnost Edina Džeka se přeci jen projevila, když zkušený útočník dostal krásný pas od Nainggolana a zpracoval jej na prsa. Těsně před vybíhajícím brankářem a stoperem jej lehce posunul do sítě a slavil - 2:0.

V samém nastaveném čase se Řím dostal ještě jedné branky. Kevin Strootman potáhl míč několik desítek metrů a všiml si sprintujícího obránce Bruna Perese. Tomu také nakonec před vápno adresoval míč, takže Peresovi stačilo prostřelit brankáře Fulignatiho mezi nohama - 3:0 pro AS Řím, takže se Vlci vrátili na druhé místo před Neapol.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - FC Crotone 3:0

12.03.2017 15:00

Góly: 32. Lorenzo Insigne (pen.), 66. Dries Mertens (pen.), 70. Lorenzo Insigne

Neapol se usadila alespoň na chvíli na druhém místě Serie A, protože dnes odpoledne zvládla utkání proti Crotone. K tomu jí pomohly mimo jiné i dvě penalty, které úspěšně proměnili pánové Insigne s Mertensem, přičemž italský útočník se trefil v závěru ještě jednou. Crotone si tak opět komplikuje snahu zachránit se.

Crotone zůstává předposlední, Neapol se alespoň do večerního duelu AS Řím posouvá na kýženou druhou příčku. A všechno to zapříčinil duel pod Vesuvem, v němž si Neapol s Crotone hravě poradila. Dnes se rozhodně bylo na co dívat a kdo zavítal na Stadion svatého Pavla, rozhodně nelitoval.

V sestavě domácích jsme našli několik nových jmen, protože své šance dostali Pavoletti, Strinić nebo Chiriches s Rogem. Crotone vyslalo do hry hráče jako Rohdén, Capezzi, Crisetig, Stoian, Falcinelli nebo Trotta. Největší díl práce samozřejmě čekal na brankáře Alexe Cordaze, který musel zasahovat už po šesti minutách a možná ne úplně úmyslném pokusu Josého Callejóna.

O pár minut později mu příliš nepomohl chybující mladík Capezzi, který poslal špatnou nahrávku k nohám Hamšíka. Neapolský kapitán pak posunul na Insigneho a jeho ránu musel Cordaz opět likvidovat. Po obloučku do vápna se k míči dostal Lorenzo Insigne, ale střelou z otočky nepropálil obránce před sebou.

Do velké šance se pak dostal Marcello Trotta, který pálil mimo. Po třiceti minutách se Neapol poprvé radovala, protože Lorenzo Insigne padl v pokutovém území k zemi a sudí Mariani nařídil hodně spornou penaltu! K ní se postavil právě italský střelec a přesnou ranou nedal brankáři Cordazovi šanci.

Pět minut před změnou stran pokračovala Neapol v aktivním herním stylu a jednou šancí za druhou si podrobovala obranu Crotone. Insigne nádherným pasem za obranu našel kolegu Callejóna, který však z blízka trefil jen Cordaze. Ve druhém poločase se musel ukázat také brankář Pepe Reina, který střelu hostujícího útočníka Diega Falcinelliho vyrazil na rohový kop.

Po pár minutách a jednom přesném pokusu obránce Koulibalyho se k míči dostal zatím hodně nevýrazný útočník Leonardo Pavoletti, ale ani dnes neskóroval. Chyběla mu totiž přesnost. Po hodině hry jsme se dočkali další penalty, když se ve vápně po kontaktu s nešťastníkem Sampirisim poroučel k zemi Marek Hamšík. Mariani opět pískal pokutový kop a jeho exekuci si vzal na starost střídající střelec Dries Mertens.

S další pohotovou akcí přispěchal Jorginho, který vymyslel parádní pas za obranu, kde viděl nabíhajícího Insigneho. Mladý střelec první branky perfektně dlouhý balon zpracoval a v klidu jej poslal mimo dosah brankáře Cordaze! Neapol byla jasně lepším týmem, hrála prim a Crotone opět nestíhalo. Ani hosté to ale nevzdali. Capezzi se rozhodl střílet, jenže branku zkušeného španělského brankáře Reiny minul.

Patnáct minut před koncem se hnal do další šance Dries Mertens, který elegantně obešel jednoho z protihráčů, jenže pak celou akci nezakončil přesně. A i když brankáře Cordaze pár minut před koncem hry překonal, na brankové čáře jej zastoupil obránce Martella, který udržel rozdíl tří branek.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Empoli FC 4:0

12.03.2017 15:00

Góly: 22. Roberto Inglese, 40. Sergio Pellissier, 75. Valter Birsa, 89. Boštjan Cesar

Čtyřbrankovým debaklem skončilo utkání mezi Chievem a Empoli. Fly Donkeys svého soupeře bez větších problémů přehráli a tři body získávají naprosto zaslouženě. Azzurri, kteří bojují o záchranu, si za celý zápas vypracovali jen jednu brankovou příležitost.

Chievo bylo od počátku lepším týmem. 11. minuta zápasu přinesla krásný fotbalový okamžik, do Gobbiho centru se akrobaticky položil Castro a Skorupski předvedl neméně povedený zákrok. Lepší Chievo zůstávalo i nadále častěji u balónu, i když Empoli také dokázalo vystrčit růžky. Po Krunićově pasu hlavičkoval zkušený Maccarone, ovšem Sorrentino s tim neměl problémy. Prakticky stejná akce byla k vidění i na druhé straně a to s brankovým koncem pro domácí. Cacciatoreho centr zasáhl Roberto Inglese a Chievo vedlo 1:0. Pravá strana se stala pro Azzurri osudová. Ve 40. minutě z ní přišel další přesný centr a tentokrát hlavičkující kanonýr Sergio Pellissier zvýšil už na 2:0.

Kouč domácích Rolando Maran mohl být navýsost spokojen, stejně jako přiínivci Fly Donkeys v ochozech stadionu Bentegodi. Empoli nebylo ani ve druhém poločase nikterak nebezpečné, přitom jediná branka mohla celý vývoj utkání změnit.

Tři body pro domácí nakonec pojistil čtvrthodinu před koncem třetím gólem Slovinec Valter Birsa. Ten s balónem vlétl do vápna a křížnou ranou rozvlnil síť. O osudu utkání bylo rozhodnuto, nová otázka zněla, jaké bude konečné skóre. Hráči Empoli s postupem času úplně rezignovali a minutu před koncem obdrželi ještě čtvrtý gól. Skorupski dělal co mohl, ale na dorážku Boštjana Cesara byl prostě krátký. Chievo tak nakonec rozdrtilo Empoli 4:0.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 1:0

12.03.2017 15:00

Góly: 90+2. Nikola Kalinić

Fiorentina zrovna herně nepřesvědčila, ale Cagliari nakonec díky brance v nastaveném času udolala 1:0. Prosadil se chorvatský kanonýr Nikola Kalinić. Cagliari mělo své šance na vstřelení gólu, tu největší Marco Sau poslal do tyče.

Brankář Tatarusanu měl práci již v jedenácté minutě, po střele Marca Borriella si připsal úspěšný zásah a navíc musel být ještě ve střehu při případné dorážce soupeře. Domácí se osmělili až po dvaceti minutách střelou Federica Bernardeschiho, Rafael musel při ní rychle na zem. Viola měla v závěrečné fázi prvního poločasu jasně navrch, ale kýženou branku se jí vstřelit nepodařilo.

Také ve druhém poločase se hrálo dlouho bez branek. Riccardo Saponara z dobré pozice donutil Rafaela k dalšímu zákroku a na druhé straně z otočky nebezpečně pálil Borriello. Také Tatarusanu si připsal výborný zákrok, když střelu italského útočníka vyškrábl na rohový kop.

Oba brankáři se předháněli v lepších zákrocích, Rafael předvedl další parádní skok po tvrdé ráně Chiesy a Fiorentinu zase po hlavičce Marca Sau zachránila tyčka. Utkání směřovalo k bezbrankovému konci a asi by to bylo logické vyústění. Jenomže přišel nastavený čas, milimetrově přesný centr na malé vápno a hlavičkující kanonýr Nikola Kalinić. Fiorentina rozhodla utkání v samotném závěru a může slavit vítězství.

Více informací k zápasu

Delfino Pescara - Udinese Calcio 1:3

12.03.2017 15:00

Góly: 84. Sulley Muntari - 20. Duván Zapata, 51. Jakub Jankto, 55. Cyril Théréau

Pescara tentokrát doma fanoušky nepotěšila a to zejména díky Jakubu Janktovi, ten měl totiž prsty ve všech brankách Zeber. Jednu vstřelil sám a dvě připravil svým spoluhráčům. Delfíni stačili výsledek pouze zkorigovat.

Nepříjemnosti pro Pescaru vyvstaly už v úvodu, kdy musel pro zranění odstoupit stoper Stendardo. Brzký zásah do obranné čtveřice měl nakonec pro domácí negativní důsledky. Ve 21. minutě odcentroval do vápna Jankto a Duván Zapata poslal Udinese do vedení!

Mimo brankový okamžik však první poločas nic zajímavého nepřinesl. Zebry měly mírnější územní převahu, nicméně žádné velké šance si nevytvářely.

Kouč Zdeněk Zeman si hned na začátku druhého poločasu "vyplácal" i druhé střídání a na hrací plochu poslal velezkušeného Sulleyho Muntariho. To však v 52. minutě nezabránilo Jakubu Janktovi, aby uvnitř šestnáctky zamířil a střelou k tyči zvýšil na 2:0. A za další tři minuty to vypadalo s Delfíny ještě hůře. Jankto adresoval další přesnou přihrávku a na malém vápně dal na 3:0 Cyril Théréau. Po hodině hry tak bylo v podstatě hotovo.

Další vývoj zápasu nebyl nikterak zajímavý. Udine kontrolovalo hru a domácí do ničeho nepouštělo. Až v 83.minutě chybovalo v rozehrávce, čehož využil Sulley Muntari a někdejší hráč obou milánských velkoklubů snížil na 1:3. Více ale Pescara nestihla a po další porážce zůstává nadále pevně přikována na dně tabulky.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Atalanta Bergamo 7:1

12.03.2017 15:00

Góly: 17. Mauro Icardi, 23. Mauro Icardi (pen.), 26. Mauro Icardi, 31. Éver Banega, 34. Éver Banega, 52. Roberto Gagliardini, 68. Éver Banega - 42. Remo Freuler

Výtečnou podívanou dnes odpoledne předvedli hráči Interu Milán, kteří neměli slitování se soupeřem z Bergama. Hattrick si připsal podle očekávání Mauro Icardi, tři branky si na své konto mohl zapsat také Éver Banega. Proti ještě nedávno spoluhráčům se prosadil také mladík Gagliardini.

To byla jízda! Více slitování se soupeřem měli snad i Deadpool nebo Charlie Sheen ve Žhavých výstřelech. Měl to být duel dvou aspirantů na boj o Evropu, přičemž právě Atalanta měla velkou formu i kopu optimismu k tomu, aby soupeře na jeho půdě přehrála. Výsledek ale asi čekal málokdo. Sedm branek v síti Orobici, zatímco brankář Samir Handanović kapituloval jen jednou.

A to se oba trenéři snažili, aby vyslali na trávník to nejlepší. Před brankářem Handanovićem stáli D'Ambrosio, Medel, Miranda a Ansaldi, kapitána Icardiho podporovali Candreva, Banega a Perišić. Role obránců, jakkoli to při dnešním výsledku zní zvláštně, se v dresu hostí ujalo trio Tolói, Caldara a Zukanović. Velkou zbraní byla samozřejmě dvojice Gómez a Petagna, přičemž se dostalo i na Kessiého nebo Kurtiće.

V prvních deseti minutách se oba celky spíše poznávaly a kromě jedné střely na obou stranách nic neukazovalo, že by mělo dojít k tak velké přestřelce. Až poté se začaly dít věci. Icardi běžel sám na brankáře, byl faulován a Inter zahrával standardní situaci. Tolói dostal navíc žlutou kartu. To ale nebylo to nejhorší, protože právě Icardi se z trestného kopu prosadil, když k němu hostující obránci odrazili míč.

Ihned poté brankář Berisha ve snaze zachránit situaci fauloval postupujícího Maurca Icardiho a sudí Irrati pískal penaltu! Kromě další žluté karty pro brankáře Atalanty se především Mauro Icardi z penalty proměnil - 2:0.

Argentinský střelec byl dnes při chuti a obránci Atalanty v těchto fázích hry vůbec nestíhali. Souboj o krále střelců bude v Itálii hodně zajímavý, protože Icardi si o pouhé tři minuty později vyskočil na centrovaný míč a hlavou jej poslal do protipohybu brankáře - 3:0 pro Inter a s Atalantou to začínalo vypadat hodně smutně.

To nejhorší měla Atalanta ale teprve před sebou, protože kritické období pokračovalo. Řada byla na Éveru Banegovi, který po třiceti odehraných minutách obdržel ve vápně nahrávku a uklidil balon za záda brankáře Berishy! Než se hosté stačili vzpamatovat, v síti měli další kus. Antonio Candreva nahrával ze strany do vápna, kde obránci La Dea nepokryli ani jednoho z dvojice Icardi - Banega a druhý jmenovaný se nemýlil - 5:0.

Gólový festival pokračoval také před koncem první půle, když se prosadila Atalanta. Remo Freuler proběhl do obrany Interu, která zřejmě nedávala pozor. Pak překonal i brankáře Handanovće, který čisté konto neudržel. Jen těžko se ale dá mluvit o čestném úspěchu, pouze snad o snížení.

Kanonáda Interu nebrala konce a pokračovala také ve druhém poločase. Ansaldi vybojoval míč a patičkou jej poslal Banegovi, který nebojácně vběhl do vápna. Tam našel Roberta Gagliardiniho, který sice měl soucit s někdejšími spoluhráči, ale ani to mu nezabránilo v pohodlném skórování. Jeho krásná rána zapadla přesně pod břevno.

Po chvíli odmlky se Inter znovu pustil do nešťastného soupeře pomocí dalšího hattricku. Tentokrát jej zkompletoval Éver Banega, který při standardní situaci prostřelil z pravé strany zeď, jež brankáři Berishovi příliš nepomohla. Sedmou trefou Banega uzavřel demolici hostí, kteří odjížděli ze San Sira jako zpráskaní psi.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Bologna FC 0:1

12.03.2017 12:30

Góly: 58. Mattia Destro

Boloňa se konečně dočkala vítězství. Díky jediné brance Mattii Destra vyloupila Stadio Cittá del Tricolore. Naopak Neroverdi prodloužili smolnou sérii domácích zápasů a znovu prohráli.

Poměrně svižný první poločas sice žádnou branku nenabídl a ani žádnou velkou gólovou příležitost, ovšem žádná nuda na Cittá del Tricolore k vidění nebyla. O nejzajímavější okamžik prvního poločasu se postaral domácí stoper Francesco Acerbi, který se z velké dálky opřel do balónu a Mirante musel zasahovat.

Ve druhém poločase mělo více ze hry Sassuolo, po chybě Pulgara pelášil na Miranteho Politano, ovšem jeho koncovka postrádala přesnost i razanci. Okamžik na to měl podobnou šanci i Duncan, který ale zaběhl až do ostrého úhlu a jeho střela jen prolétla malým vápnem, protože Berardi na ní nedosáhl. Neroverdi své dvě možnosti nevyužili a Boloňa uštědřila domácím lekci z produktivity. Aquilani špatně rozehrál, načež Džemaili potáhl balón, našel Destra a ten překonal Consigliho.

Domácí se z inkasované branky nemohli vzpamatovat a ve zbytku utkání s nebyli schopni vypracovat žádnou větší šanci na vyrovnání. Až v 90. minutě vyslal další ránu, tentokrát z mnohem nadějnější pozice, Acerbi a Mirante předvedl skvělý zákrok, kterým uchránil Boloni tři body.

Více informací k zápasu

Janov CFC - UC Sampdoria 0:1

11.03.2017 20:45

Góly: 71. Luis Muriel

Derby della Lanterna rozhodla jediná branka, kterou měl na svědomí kolumbijský střelec Luis Muriel. Je ale pravda, že Doria byla lepším týmem a Janov tak jen prohloubil svou výsledkovou i herní krizi.

Janovské derby bylo jediným utkáním sobotního programu a už od rána se v přístavním městě nálada stupňovala. Domácí Janov nebyl v dobré formě, ale právě derby vyhlížel s nadějí. Do brány se opět postavil Lammana místo zraněného Perina, místo zbylo na Hiljemarka, Laxalta nebo Pinillu. Největší zbraní měl být mladík Simeone nebo obránci Izzo s Burdissem.

Doria nastoupila s útočnými tykadly v podobě Muriela s Quagliarellou, kteří byli podporování Fernandesem a Linettym. Do obrany se postavil mimo jiné Slovák Škriniar, vedle něhož působili Silvestre, Regini a Sala. Patrik Schick zůstal jen na lavičce, ale tato role mu poslední dobou hodně sedí. V prvních chvílích to bylo hodně opatrné klání, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu.

Po davecti minutách se rozeběhl vstříc změně skóre Simeone, ale akci syna slavného otce překazila obrana hostí, která mladému střelci nedovolila zakončit. Brankář Viviano se musel činit také o chvíli později, kdy jej ve štychu nechala jeho obrana. Mauricio Pinilla má sice hodně zkušeností, leč brankáře Viviana překonat nedokázal a odsoudil Grify k delšímu čekání na gól.

Ani Doria samozřejmě nezůstala pozadu a hodlala řádně potrápit svého soupeře. Rána Milana Škriniara se mezi tři tyče nevešla a to samé se dalo říct o akci Quagliarelly, který ze zajímavé vzdálenosti překopl. Doria konec poločasu strávila ve výsostných vodách Janova, jenže Grifové se spoléhali na tentokrát dobře pracující obranu a tudíž do konce půle neinkasovali ani jednou.

Sampdoria hodlala vytěžit ze své aktuální formy maximum a málem se to povedlo Luisi Murielovi. Kolumbijský střelec napřáhl pět minut po změně stran a dokonce překonal brankáře Lamannu, jenže jeho radost pokazila dobře postavená konstrukce domácí brány. Krátce poté si míč na svou silnější nohu navedl mladík Ntcham, kterého však zradila vlastnost nejcennější - přesnost. Pětadvacet minut před koncem trenér Giampaolo doznal, že je čas na obvyklého žolíka.

Do hry poslal českého mladíka Patrika Schicka, který se ihned zapojil do ofenzívy. A i když se neprosadil on, přesto vnesl do hry Dorie jistou pomoc. Obránci Janova totiž předvedli prachbídnou rozehrávku, které se chopil Luis Muriel. Zkušený útočník proběhl s balonem do vápna a po kličce obránci zamířil na vzdálenější tyč! Doria vedla 1:0.

Špatnou zprávou ovšem bylo, že od té doby se ani jeden tým už do šance nedostal a utkání stejným výsledkem také skončilo. A to přesto, že se o změnu skóre pokoušeli hráči jako Simeone s Pinillou na jedné straně nebo Djuričić se Schickem na straně hostí.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Milán 2:1

10.03.2017 20:45

Góly: 30. Medhi Benatia, 90+7. Paulo Dybala (pen.) - 43. Carlos Bacca

AC Milán sahal po cenném bodu, nakonec však díky penaltě z páté minuty nastavení Juventusu podlehl. Nutno podotknout, že Stará dáma byla lepším týmem a tři body získala víceméně zaslouženě.

Letos to bylo již čtvrté vzájemné střetnutí a Juventusu se díky výhře 2:1 podařilo bilanci srovnat, předtím totiž dvakrát zvítězilo AC a Juve zase mělo na svém kontě triumf z Coppa Italia.

Od úvodního hvizdu byli domácí jasně lepší a největší překážku pro ně znamenal mladý brankář Gigio Donnarumma. Už ve 4.minutě předvedl pohotový zákrok a následnou dorážku poslal Khedira mimo tyče. Jen o chvíli později se po kontaktu se Zapatou dožadoval pokutového kopu Dybala, ale marně. AC sice následně uklidnilo hru, ale po půlhodině hry přesto inkasovalo. Dani Alvés našel přesným centrem na hranici ofsajdu stopera Benatiu a ten zblízka propálil milánského brankáře. Hosté spoléhali na rychlé brejky a jeden takový ve 43.minutě perfektně dovedli do zdárného konce. Deulofeu uprchl po pravé straně, těsně před šestnáctkou vysunul Baccu a Kolumbijec nekompromisně srovnal.

Juventus si ve druhém poločase chtěl vzít vedení zpátky a měl vytrvalý tlak, branku však ne a ne vstřelit. Pjaca z dobré pozice těsně minul a za další dvě minuty pro změnu orazítkoval břevno Pjanič. Branka nepadla ani čtvrthodinu před koncem, kdy pohotově vypálil Higuaín, Donnarumma skvěle vyrazil a další Higuaínova akrobatická dorážka skončila mimo.

Tlak Staré dámy gradoval a vedle Donnarummy vyvstal i nový protivník - čas. Už v nastavení se Rossoneri snažili všechny akce soupeře za každou cenu zastavovat. Po skluzu Sosy vytasil sudí Massa druhou žlutou kartu, takže hosté dohrávali v početní nevýhodě. AC sahalo po bodu, jenomže si v nesprávný moment vybralo pořádnou porci smůly. Už nad rámec nastaveného času zahrál De Sciglio ve vápně rukou a sudí odpískal poměrně přísnou penaltu. Paulo Dybala ji proměnil a Milánu vystavil krutou tečku za utkáním.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC28231458:1970
2.AS Řím28202661:2562
3.SSC Neapol28186465:3060
4.SS Lazio28175650:3056
5.Inter Milán28173853:2954
6.Atalanta Bergamo28164843:3352
7.AC Milán28155841:3250
8.ACF Fiorentina28129745:3745
9.UC Sampdoria28118935:3341
10.Turín FC28109952:4639
11.Chievo Verona281151233:3738
12.Udinese Calcio28961332:3733
13.US Sassuolo28941535:4331
14.Bologna FC28871325:4131
15.Cagliari Calcio28941536:5831
16.Janov CFC28781330:4229
17.Empoli FC28571615:4322
18.Città di Palermo28361923:5615
19.FC Crotone28352021:4814
20.Delfino Pescara28262029:6312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (386)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele