Serie A - souhrn 27. kola

03.04.2018, 20:32, aktualizováno 04.04.2018, 20:30
Komentáře a souhrny
Šlágr vloženého kola mezi AC Milán a Interem branku nepřinesl. Turín rozstřílel Crotone a Chievo se rozešlo smírně se Sassuolem. Hellas v důležitém utkání podlehl Beneventu. Atalanta nestačila na Sampdorii, která se tak na svého protivníka bodově dotáhla. Stejně je na tom Fiorentina, která vykradla Udinese a Janov pro změnu zapsal důležité vítězství nad Cagliari...

AC Milán - Inter Milán 0:0

04.04.2018 18:30

Góly: -

Ostře sledované milánské derby skončilo bezbrankovým výsledkem, přestože to tak vůbec nemuselo dopadnout. Zatímco v předchozím derby vsítil Mauro Icardi hattrick, tentokrát mu nebylo přáno a hned dvakrát odmítl trefit prázdnou branku. Inter nadále drží čtvrté místo, které znamená Ligu mistrů.

Především pro AC bylo utkání nesmírně důležité, protože mohlo v případě vítězství stáhnout manko na čtvrté místo na pět bodů. Rossoneri si také vytvořili první vážnější šanci zápasu. Po centru Hakana Calhanoglua nebezpečně hlavičkoval Bonucci a nebýt skvělého zákroku Handanoviče, šlo by AC do vedení. Inter se snažil zareagovat prostřednictvím Candrevy, ale ten byl podobně jako Montolivo o pár minut později nepřesný.

Ve 38.minutě vypukla v ochozech San Sira velká modročerná radost. Tifosi Interu byli svědkem dobré kolmice a ještě lepšího zakončení Maura Icardiho, jenomže hlavní sudí Di Bello si šel vše prověřit na videu, které odhalilo mírný ofsajd a branka tedy nebyla uznána. Na San Siru jinak panovala skvělá atmosféra, v ochozech se tísnilo na 77 000 diváků.

Gennaro Gattuso ani Luciano Spalletti ke změnám nesáhli a druhý poločas odstartovaly stejné jedenáctky. V 56.minutě měl Inter další velkou příležitost a opět se v ní ocitl kanonýr Mauro Icardi. Argentinský zabiják trestuhodně netrefil prázdnou branku a AC mělo obrovské štěstí! V defenzívě Rossoneri se v průběhu druhé půle objevovaly velké trhliny a po další rychlé akci Interu musel Donnarumma vyrážet před Icardiho, který ani napotřetí neuspěl.

AC se po delší době připomenulo v 68.minutě a také z toho byla neuznaná branka. Ofsajdovou hranici si tentokrát nepohlídal Cutrone. AC Milán byl v poměrně obtížné pozici, výsledek 0:0 mu určitě nevyhovoval, na druhé straně už v závěru nechtěl riskovat ztrátu všech bodů. Inter měl v tomto ohledu výhodu a v nastavení ještě mohl sthnout zápas na svojí stranu. Je až neuvěřitelné, že útočník jako Mauro Icardi ani v nastavení netrefil prázdnou branku. Icardiho zahozené stoprocentní šance museli Nerazzurri hodně mrzet. Inter každopádně udržel před městským rivalem osmibodový náskok a pátému Laziu odskočil na rozdíl dvou bodů.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - US Sassuolo 1:1

04.04.2018 18:30

Góly: 72. Emanuele Giaccherini - 90+5. Francesco Cassata

Smírem skončilo utkání na stadionu Bentegodi ve Veroně, kde Chievo hostilo Sassuolo. Domácí si nedokázali poradit ani s dvojnásobným vyloučením soupeře a v páté minutě nastavení přišli o výhru. Bod pro Sassuolo vydřel Francesco Cassata.

Prakticky až do vyloučení se na trávníku stadionu Bentegodi nic moc neudálo. Fly Donkeys byli o něco lepším týmem a Sassuolo se takřka k ničemu nedostávalo. Utkání si pak výrazně zkomplikovalo po ostrém skluzu Clauda Adjaponga. Hostující hráč zajel do brankáře Sorrentina a od sudího nejprve viděl žlutou kartu, načež po shlédnutí videa svůj verdikt pozměnil a Adjapongovi ukázal rovnou červenou! To byla velká komplikace.

Sassuolo bylo ve zbytku prvního poločasu kupodivu aktivnější. Berardi z dobré pozice trefil boční síť a další jeho pokus, tentokrát z přímého kopu, v pohodě lapil Sorrentino.

Do druhého poločasu už Chievo vstoupilo aktivněji a Stepinski byl blízko vedoucí trefě, scházela mu ale větší přesnost. Místo kýženého vedení domácích málem přišla pohroma. Po kontaktu Gamberiniho s míčem to vypadalo na ruku domácího zadáka, ovšem video prokázalo opak a žádná penalta se tedy nekopala.

Neroverdi bránili nerozhodný výsledek až do 72.minuty, kdy se k propadlému balónu dostal Emanuele Giaccherini a umístěnou ranou k tyči poslal Chievo do vedení. Fly Donkeys byli velice blízko výhry, vedli nad oslabeným soupeřem a navíc to nebylo poslední vyloučení v podání Sassuola. Šest minut před koncem uviděl druhou žlutou kartu Magnanelli a Sassuolo muselodohrávat bez dvou hráčů.

Místo aby Chievo přidalo pojistku či zápas v poklidu dohrálo, nechalo Sassuolo útočit. Ragusův zajímavý pokus skončil těsně mimo a problémy měli domácí i v nastavení. Nakonec se v páté minutě nestačili divit. Dlouhý přímák Francesca Cassaty mezi hráči propadl a od země se odrazil do branky.Chievo zažilo šok a proti dvojnásobně oslabenému celku přišlo o výhru.

Více informací k zápasu

Turín FC - FC Crotone 4:1

04.04.2018 18:30

Góly: 16. Andrea Belotti, 20. Iago Falqué, 36. Andrea Belotti, 68. Andrea Belotti - 90. Davide Faraoni

Crotone odjíždí z Turína poraženo a v síti brankáře Cordaze skončily čtyři branky. Většinu z nich si připsal na své konto útočník Andrea Belotti, který se trefil třikrát. Crotone skórovalo až v samém závěru a jeho výkon byl celkově žalostný.

Turín byl jasným favoritem v utkání s Crotone a hodlal dokázat, že si body i postup tabulkou zaslouží. I přes špatnou formu Crotone trenér Mazzarri nasadil osvědčené hráče, takže v základu nechyběli Ljajić, Falqué, Burdisso, De Silvestri nebo Belotti. Crotone spoléhalo na Cordaze, Rohdéna, Benaliho nebo Trottu.

Turín byl od prvních momentů jasně lepší a zejména spolupráce mezi bekem Ansaldim a Belottim fungovala na výbornou. Brankář Cordaz se spolu se svými obránci musel neustále cítit v nebezpečí a být ve střehu. Mnoho optimismu nevneslo do hry Crotone ani vynucené střídání zraněného Benaliho, kterého vystřídal mladíček Zanellato.

A právě v té době se Turín ujal vedení. Adem Ljalič zahrával rohový kop, na který si v hloučku hráčů naběhl Andrea Belotti a napodruhé už se nemýlil - 1:0 pro Býky. Ti nadále kralovali na hřišti a Crotone se vůbec nechytalo.

Ve dvacáté minutě se k míči navíc dostal Iago Falqué a proběhl s míčem přilepeným na kopačky až k vápnu. Tam se rozhodl vypálit a Cordaz neměl žádnou šanci zasáhnout! Deset minut před koncem první půle navíc Turínu vyšla další standardní situace, když se volný přímý kop snesl k útočníkovi Belottimu a ten uklidil pas od Ljajiće přesně k tyči - 3:0!

Crotone mohlo snížit v nastavení, ale Simyho hlavička skončila na břevnu! Po změně stran se mohl o snížení postarat také Trotta, ale ani jeho samostatnému úniku nebylo přáno. Belottiho další šance po nahrávce od agilního Ljajiće brankáře Cordaze nepřekvapila, ale přesto dostala opora mezi třemi tyčemi Crotone ještě jednu branku.

Rychlík Iago Falqué táhl zajímavou a rychlou akci do otevřené obrany, nahrál nahrávajícímu Belottimu a mladý italský střelec mířil přesně! Brankář Alex Cordaz byl znovu potupen a Belotti byl ve formě. Závěrečná branka od Faraoniho na 4:1 už z pohledu výsledku mnoho nezměnila.

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - Hellas Verona 3:0

04.04.2018 17:00

Góly: 25. Gaetano Letizia, 66. Cheick Diabaté, 84. Cheick Diabaté

Pořád to z hlediska Beneventa na záchranu nevypadá, ale jednou za čas se vynoří jeho lepší já a překvapí. Ten čas právě nastal, protože v odloženém 27. kole Benevento v záchranářském souboji přejelo Hellas třemi góly, z nichž dva dal Cheick Diabaté. Hellas se tak znovu potápí, i když na Benevento má pořád náskok devíti bodů.

Šance Beneventa na záchranu v první lize jsou pořád dost mizivé a musel by se stát hodně velký zázrak, aby se Čarodějky zachránily. Jeden krok k tomu ale udělaly dnes odpoledne, když na stadionu Cira Vigorita porazily jednoznačně horší Hellas Verona. Aktivnější byli domácí hráči od prvních minut. Viola vystřelil z šestnáctky nebezpečnou střelu, kterou musel brankář Marco Silvestri vyrážet s hodně velkou snahou.

Stejně jako v předchozích mačích bylo Benevento až překvapivě aktivní také dnes. Poté, co na opačné straně neuspěl Alessio Cerci, se domácí ujali vedení. Po pětadvaceti minutách se míč dostal k vápnu na kopačku Gaetana Letizii a ten krásnou ranou nedal brankáři Hellasu žádnou šanci!

Deset minut před koncem prvé půle málem Benevento zvýšilo své vedení, jenže Pietro Iemmello nemířil v obrovské šanci právě nejpřesněji. Po změně stran sáhl prohrávající Hellas k dalšímu kroku a nasadil útočníka Bruna Petkoviće. Opět ale byli aktivnější domácí hráči, jmenovitě zakončoval Lorenzo del Pinto. Brankář Silvestri ale byl včas připraven.

V 56. minutě se Cheick Diabaté hnal na bránu Hellasu, ale ztroskotal na pozorném zákroku Vukoviće. O pár minut později už mu to ale vyšlo, protože právě Diabaté vystoupal po rohovém kopu nejvýš a přesnou hlavou poslal míč do sítě. Balon se ještě odrazil od břevna, ale na vedení 2:0 pro Benevento to nic nezměnilo.

Hellas byl vepředu naprosto nulový a jeho snahy se jevily jako prázdné. Bez energie, nápadu či reálné hrozby. Naopak Benevento předvádělo teď již dostatečně uvolněný projev a vše korunoval opět Diabaté. Míče se po nahrávce na stranu ujal Brignola, který prošel přes obránce a nalezl přesně nabíhajícího Diabatého. Ten byl mnohem ráznější než Caracciolo a Benevento slaví tři body za tři góly!

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 1:2

03.04.2018 18:30

Góly: 67. Rafael Tolói - 43. Gianluca Caprari, 84. Duván Zapata

Sampdoria Janov se konečně dokázala vzchopit a povedlo se jí v odloženém kole zvítězit. Cenné tři body jí v Bergamu zajistily trefy Caprariho se Zapatou, na což ani gól domácího stopera Tolóie nemohl stačit.

Trenér Gasperini hodlal dát svým svěřencům další motivaci v boji o Evropu, do níž by se Orobici velmi rádi co nejdřív vrátili. Do sestavy se vešly opory jako Berisha, Tolói, Masiello, Hateboer, de Roon, Petagna, Cristante či Gómez. Hostující Sampdoria kontrovala Zapatou, Caprarim, Praetem, Capezzim nebo Álvarezem.

V prvních minutách byla domácí ekipa hodně aktivní a nejednou už se bojující útočník Andrea Petagna dostával pozvolna k zakončení. Nakonec jej ale od míče vždy odstavili dobře pracující obránci, zejména duo Tolói s mladíkem Mancinim. Obránce Timothy Castagne si naběhl za obranu soupeře, pak ale totálně pokazil koncovku a ve vyložené šanci pálil nad!

Sampdoria spíše pasivně hrála a kombinovala dost daleko od Berishy, což mu ale vůbec nevadilo. Hosté z přístavního města se prezentovali poměrně dost zaskočeným dojmem. Snad až po třiceti minutách se Caprarimu povedlo odpoutat se přeci jen trochu od svého strážce a vypálit, leč jeho střela nepatřila mezi nejpřesnější. O chvíli později už zadunělo břevno, které napálil tvrdou hlavičkou Petagna!

Nedáš - dostaneš. Tohle pravidlo platilo také dnes. Míč se po delší rozehrávce odrazil ve vápně až k Gianlukovi Caprarimu, který si snadno poradil a doklepl míč do sítě! Sampdoria nebyla lepší, ale vedla.

Pět minut po změně stran mohl stejný hráč navýšit náskok svého celku, ale tentokrát si brankář Berisha věděl rady velmi dobře. An ve druhé půli se ale Atalantě nedařila finální fáze, a to ani přes několik zdánlivě dobrých šancí. Haas pálil nad, ani Gómez nebyl úspěšný. Vše se změnilo příchodem mladého útočníka Barrowa.

Po volném kopu z levé strany sklepl míč ve vápně hlavou právě mladík Musa Barrow a jeho nahrávku využil v krkolomné pozici Rafael Tolói! Jenže šest minut před koncem strhla hostující Doria vedení na svou stranu, protože Masiello i přes své zkušenosti žalostně chyboval a nahrál rozběhnutému Duvánu Zapatovi. Zkušený střelec s díky převzal "nahrávku" a překonal brankáře Berishu - 2:1.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Cagliari Calcio 2:1

03.04.2018 18:30

Góly: 53. Gianluca Lapadula, 90. Iuri Medeiros - 62. Nicoló Barella (pen.)

Těsnou výhrou 2:1 skončilo utkání mezi janovskými Grifony a sardinským Cagliari. Domácí se sice po změně stran ujali vedení, když se prosadil Gianluca Lapadula, ale tento výsledek vydržel pouze devět minut, než z penalty srovnal Nicolo Barella. Cagliari se pak mohlo ujmout vedení, ale Pavoletti orazítkoval tyč a v nastavení zařídil výhru Janova Iuri Medeiros.

První poločas nabídl vyrovnanou partii s šancemi na obou stranách. Po Hiljemarkově přihrávce nebezpečně pálil Lapadula, ale Cragno zatím nemusel zasahovat. Na druhé straně se opřel do balónu z první Pavoletti a Mattia Perin předvedl skvělý zákrok.

Ve 31.minutě došlo k zajímavé situaci, kterou muselo rozklížit až video. Sudí totiž po akci janovských nařídil pokutový kop za faul na Rosiho. Verdiktem si však nebyl jist a s pomocí videa nakonec penaltu, po čtyřech minutách zkoumání, odvolal. Skóre se v prvním poločase neměnilo, v jeho závěru ještě došlo k ostrému střetu Lapaduly s brankářem Cragnem, po kterém musela opora hostí podstoupit ošetření.

Diváci se na stadionu Luigi Ferraris dočkali první branky v 53.minutě a postarali se o ní aktivní Hiljemark s Lapadulou. Prvně jmenovaný centroval a Lapadula hlavou konečně překonal Cragna. Grifové se z vedení radovali jen pouhých devět minut. Zukanovič si v souboji s Farágem počínal nedovoleně a sudí si tentokrát jist, nařídil pokutový kop. Nicolo Barella ho suverénně proměnil a srovnal průběžný stav na 1:1.

Do konce zápasu stále zbývala půlhodina a oba týmy se mohly přiblížit třem bodům. V 78.minutě orazítkoval po centru Farága tyč Pavoletti a Grifové si mohli výrazně oddechnout. Na druhé straně hřiště pak Lapadula poslal další šanci mimo tři tyče.

Utkání směřovalo k nerozhodnému konci, když v tom připravil hostujícím příznivcům pořádný šok Iuri Medeiros. Domácí borec se dostal k odraženému balónu a technickou ranou rozpoutal na Marassi eufórii. Cagliari mělo na odpověď šest minut nastaveného času, ale Janov si už výsledek vzít nenechal.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 0:2

03.04.2018 18:30

Góly: 29. Jordan Veretout (pen.), 71. Giovanni Simeone

Krize Udinese se prohlubuje. Zebry znovu prohrály a tentokrát si všechny body ze stadionu Friuli odváží Fiorentina, která naopak potvrdila výtečnou formu. Viola se dostala do vedení už v prvním poločase proměněnou penaltou Veretouta a výsledek definitivně stvrdil Simeone.

Udine má za sebou nelichotivou sérii porážek a doma na Stadio Friuli chtělo konečně uspět. Jenomže i když svěřenci Massima Odda herně nepropadli, na body to nestačilo.

Fiorentina nastoupila v netypických červených dresech a měla první šanci zápasu. Chiesa kroutil balón na branku Udine, ale těsně minul. Tutovku zazdil i na druhé straně Perica, který se šikovně obtočil kolem protihráče, ale ztroskotal až na skvělém Sportiellovi. Udine si zápas výrazně zkomplikovalo ve 28.minutě, kdy došlo ve vápně k penaltovému zákroku a nařízený pokutový kop proměnil Jordan Veretout! Bizzarri byl proti jeho přesnému zásahu bez šance. Domácí do konce poločasu vyrovnat nedokázali a do šaten odcházeli s jednobrankovým mankem.

Po změně stran měli Oddovi svěřenci velké odhodlání vyrovnat. V 50.minutě se předvedl povedenou akci Jakub Jankto, jehož dělovku musel likvidovat až Sportiello. Zebrám ale nebylo přáno a v 71.minutě přišel od Violy druhý zásah. Obrana Udine byla nedůrazná a nechala Simeoneho v obležení vystřelit a Bizzarri musel podruhé lovit balón ze sítě.

Fiorentina mohla v závěru přidat ještě třetí gól, ale Bizzarri tentokrát dobře zasáhl. Udinese dostalo lekci z produktivity a opět odchází ze zápasu s prázdnou. Fiorentina naopak potvrdila skvělou formu a upevnila si postavení v první polovině tabulky.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AS Řím 2:4

03.03.2018 20:45

Góly: 6. Lorenzo Insigne, 90. Dries Mertens - 7. Cengiz Ünder, 26. Edin Džeko, 73. Edin Džeko, 79. Diego Perotti

Neapol nezvládla domácí duel s AS Řím, které sice nemá optimální formu, ale přesto dnes prožilo parádní večer. Domácímu celku Římané dokázali dát čtyři branky i přesto, že po trefě Insigneho prohrávali.

Horečka sobotní noci se odehrála pod Vesuvem, kam se přesunul AS Řím. Trenér Sarri měl před sebou výzvu v podobě odpovědi na Juventus. Sarriho volba padla na hráče jako Reina, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Allan, Jorginho či Zieliński, který zastoupil Marka Hamšíka. Vepředu nastoupila opět smrtící trojice v podání Callejóna, Mertense a Insigneho. Mladý útočník dostal tu výsadu, aby vedl Partenopei s kapitánskou páskou.

Jeho protějškem se stal podle očekávání Daniele De Rossi. Římané se nacházejí v hodně špatné situaci a dnes potřebovali zastavit pád tabulkou. K tomu měli využít mimo jiné právě římského kapitána, který byl obklopen Nainggolanem, Strootmanem, Florenzim, Ünderem nebo Džekem. Právě na něj mířil první centr AS, který nakonec ve velké šanci zakončil Diego Perotti mimo bránu!

Neapol velmi dobře a rychle kombinovala, čili předváděla přesně ten fotbal, na který jsme od ní zvyklí a který chtějí diváci vidět. AS se spoléhalo spíše na protiútoky a na to, že dokáže jakžtakž eliminovat kreativitu domácích. Vydrželo mu to ale jen do šesté minuty. Po delší kombinaci si na parádní centr naběhl Lorenzo Insigne a poslal balon k tyči mimo dosah brankáře Alissona!

AS se však odmítalo vzdát a téměř ihned vrátilo úder. Po chybě v záloze se míče ujal Radja Nainggolan a poslal míč do úniku na Cengize Ündera. Mladý Turek poslední dobou táhne AS k lepším výkonům a dnes se předvedl parádním obloučkem. Do sítě mu dopomohla také teč někdejšího obránce Vlků, Maria Ruie!

Neapol předváděla parádní kombinace a na další z nich si sbíhal Callejón. Po jeho nahrávce pálil ze středu vápna Dries Mertens, ale jeho dobrou ránu vytáhl pohotový brankář Alisson. S následnou dorážkou si poradil padající Manolas. O chvíli později Neapol znovu zaměstnala obranu AS, když Albiol posílal dlouhý pas vpřed na nabíhající duo Mertens - Insigne.

Když se zdálo, že se Neapol blíží k druhé brance, umlčel stadion Svatého Pavla centr Cengize Ündera, který našel Edina Džeka. Zkušený kanonýr je v letošní sezoně jen stínem loňského střelce, ale přesto se přes Raula Albioa prosadil a hlavou poslal balon přes Reinu - 2:1 pro Římany.

Neapoli chvíli trvalo, než se dokázala vzpamatovat. Do zápasu se ale opět dostávala po svém - smrtícím útokem. José Callejón přihrával zprava pod sebe a Insigne z pravé části vápna střílel doprostřed branky. Brankář Alisson měl plné ruce práce také po změně stran, neboť neutuchající nadšení domácích příznivců hnalo hráče Partenopei za body.

Mertensova rána byla zablokována a dostala se ke Callejónovi, který ji napálil hodně vysoko nad! Římané opět po změně stran trochu odešli, a to jak fyzicky, tak psychicky. Neapol toho ale dlouho nedokázala pořádně využít. V 59. minutě zachránila brankáře Alissona tyč, která odrazila ránu Josého Callejóna. Skvělou ránu vyslal Lorenzo Insigne, jenže mířil těsně vedle!

Mnohem lepší ránu vyslal Edin Džeko, kterého neubránilo laxně vypadající duo Rui - Koulibaly. Džeko sice postupoval na bránu Reiny osamocen, ale moc mu to nevadilo. Jeho technický obstřel poslal míč přesně k tyči a Římané vedli o dvě branky!

Skóre nezvrátil ani Lorenzo Insigne, jehož parádní akce narazila na dva excelentní zákroky Alissona! Naopak znovu inkasoval brankář Reina, kterého překonal Diego Perotti. K argentinskému driblérovi se míč odrazil po Maria Ruie a Perotti už pohodlně překonal španělského brankáře Neapol - 4:1.

Čtyři branky Neapol těžko vstřebávala, navíc před vlastními fanoušky. Boj o body ale nevzdávala a blízko k další brance měla po malé domů a následné standardní situaci. Dries Mertens ale trefil jen na brankové čáře dobře postaveného Florenziho! Belgický reprezentant se radoval z další branky až v nastaveném čase, leč jeho trefa zpoza vápna přes Pellegriniho znamenala pouze snížení.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Juventus FC 0:1

03.03.2018 18:00

Góly: 90+3. Paulo Dybala

Dlouho se domácímu Laziu dařilo neutralizovat útoky Juventusu a hrát s favoritem vyrovnanou hru. V samém závěru ale Lazio doplatilo na jedinou chybu, když v obraně chyboval Parolo a přes něj se přehnal Paulo Dybala. V letošní sezoně nebyl Argentinec zase tak důležitou součástí Juventusu, ale dnes díky jeho brance Stará dáma opět vítězí.

Jeden ze šlágrů kola se odehrál ve Věčném městě, kde na Juventus Turín čekala další velká zkouška. Turínský gigant svádí souboj o první místo s Neapolí a oba týmy byly dnes konfrontovány s římským sokem. Jako první přišlo na řadu Lazio, které věřilo, že se dokáže soupeři postavit a získat dobrý výsledek. Trenér Inzaghi k tomu nasadil opory jako Milinković-Savić, Alberto či Immobile.

Juventus dnes nemohl počítat s Gonzalem Higuaínem, ale trenér Massimiliano Allegri vsadil na schopnosti "rebela" Paula Dybaly. O jeho potížích v této sezoně se psalo už na mnoha místech a dnes mu dal Allegri šanci od první minuty. Vedle něj nastoupili hráči jako Pjanić, Matuidi, Asamoah nebo Mandžukić.

Lazio ukazovalo, že se před vlastními fanoušky nebojí a hodlá hrát s Juventusem vyrovnanou partii. Marco Parolo zkusil na pravé straně hřiště vypálit zpoza šestnáctky. Těsně ale minul tyč brány legendárního Gianluigiho Buffona. Juventus měl na opačné straně k dispozici přímý volný kop, který Miralem Pjanić posadil na hlavu Maria Mandžukiće. Chorvatský útočník však zamířil hlavou nad bránu!

Blaise Matuidi si na levé straně naběhl na míč a bez přípravy poslal centr před bránu, jenže ani vysoký Mario Mandžukić na něj nedosáhl! Brankář Buffon se rovněž nemohl nechat zaslepit pocitem, že jeho obránci vše vyčistí. K náročnému zákroku jej přiměla dělovka Luise Alberta. Následně stejný hráč poslal do vápna parádní centr a Sergej Milinković-Savić hlavičkoval na vzdálenější levé tyči pouze doprostřed brány!

Ve 29. minutě se poprvé měnilo skóre, i když jen na pár vteřin. Míč si do vlastní sítě poslal obránce Jordan Lukaku a měl štěstí, že sudí Luca Banti předtím pískal faul Juventusu. S blížícím se koncem první půle se Juventus dostal do tlaku. Mladý střelec Paulo Dybala poslal do šestnáctky nebezpečný centr, který propadl na vzdálenější tyč. Tam se jej ujal Sami Khedira, který míč přízemní ranou napálil těsně vedle!

Domácímu Laziu se příliš nedařilo dostat se blíže k Buffonovi a jeho obránci velmi dobře pracovali. A když už vypadala šance nadějně, zasáhl například Medhi Benatia, i za cenu bolestí. Lazio se po změně stran pokoušelo přidat a snahu mu upřít nejde. Ať už to byl centr Lukakua, nebo ať se jednalo o šanci Milinkoviće-Saviće.

Juventus zase trpěl tím, že jeho záložní řada nedoplňovala útok tak, jak by si asi trenér Allegri představoval. I proto zřejmě poslal na hřiště Douglase Costu, který vystřídal Lichtsteinera. Po hodině hry se do tempa začal dostávat Paulo Dybala, který nejprve napřáhl na levé straně šestnáctky ke střele. Thomas Strakosha si s ní ale naštěstí pro Lazio poradil a míč vyrazil!

Do hry se postupně dostali Alex Sandro a Felipe Sandro. Aktivita Juventusu stoupala a Lazio se začínalo ocitat pod tlakem. Ten nakonec Biancocelesti neudrželi, protože v 93. minutě se k balonu dostal Paulo Dybala. Ten obešel Marca Parola a v pádu stihl zakončit přes brankáře Strakoshu! Na žádnou reakci už Lazio nedokázalo najít síly ani čas.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Bologna FC 1:0

03.03.2018 15:00

Góly: 48. Alberto Grassi

SPAL si připsal hodně cennou výhru na domácí půdě. V hodně hektickém a dramatickém utkání jsme viděli po jedné červené kartě na obou stranách, přičemž negativnější dopad mělo oslabení na Bolognu. Domácím stačila jediná branka, o kterou se po změně stran postaral záložník Alberto Grassi.

SPAL se alespoň na chvíli posouvá na 16. příčku, která mu dodává více sebevědomí a oddych. Zvládl totiž klíčovou bitvu s Bolognou, která jede domů bez bodů a zklamaná. Už v desáté minutě se nechal vyloučit hostující obránce Giancarlo González. První poločas ještě nenabídl ani jednu branku, ale krátce po změně se trefil Alberto Grassi. Vyloučení Federica Mattiella se událo až v 90. minutě a mnoho toho nezměnilo.

Domácí byli od prvních minut aktivnějším celkem, což se nejčastěji projevovalo střelecky. Na hranici vápna napřáhl Antenucci a z dobré pozice poslal míč vysoko nad branku. V desáté minutě to byl opět Antenucci, který se hnal do zakončení. Gonzalez musel zakročit a poslal těsně před vápnem Antenucciho k zemi, za což dostal možná až příliš tvrdý trest - rovnou červenou kartu!

Tím oslabil Bolognu a naopak dal SPALu více svobody. Trvalo mu ale dlouho, než se vůbec osmělil a našel nějakou cestu skrze urputně bránící val hostí. Po Kurtićově snaze dostal Lazzari skvělou přihrávku, jenže z vápna přestřelil! SPALu vyšla až druhá půle. Hned po rozehrání se dostali hráči do útoku a celá situace pokračovala rohovým kopem. Ten sice obránci Felsinei odvrátili, nicméně jej poslali jen na kopačku Alberta Grassiho. Mladý Ital se z dorážky nemýlil - 1:0.

SPALu se náhle dýchalo mnohem lépe a měl možnost útočit, neboť hosté příliš aktivní nebyli. Jejich hrozba ještě více povolila, když byl střídán Simone Verdi. S úmyslem ještě posílit útok se do hry dostal Sergio Floccari, který si záhy nabíhal na pas od Grassiho. Ten však poslal z dobrého úhlu mimo! Závěr utkání přesto SPALu příliš nevyšel, protože mladík Mattiello podruhé fauloval za žlutou kartu a musel opustit hřiště předčasně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC30253270:1678
2.SSC Neapol30235264:2074
3.AS Řím30186650:2460
4.Inter Milán301611350:2159
5.SS Lazio30176773:3957
6.AC Milán30156942:3551
7.Atalanta Bergamo30138946:3347
8.ACF Fiorentina30138942:3347
9.UC Sampdoria301451150:4647
10.Turín FC301012845:3842
11.Bologna FC301051535:4235
12.Janov CFC30971424:3134
13.Udinese Calcio301031738:4633
14.Chievo Verona30781528:4929
15.Cagliari Calcio30851728:5029
16.US Sassuolo30781520:5029
17.SPAL 2013305111429:5126
18.FC Crotone30661828:5624
19.Hellas Verona30642025:6222
20.Benevento Calcio30412524:6913

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
lnterista

Tohle se melo vyhrat jsem nasranej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

Neotravuj

Reagovat
Pinturicchio

Jednou za sto let přeju Interu a on to Icardi takhle zhiguainuje. Jinak fotbal dobrý, bavilo mě fo.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

tak naprv zacnem takto: kurvaaaa Mauro! aj ked ta posledna bola fakt tazka. to by som nedal ani ja.

chcel som, aby sme po derby mali stale viac bodov ako AC, co vyslo. po zapase ale mrzi, ze nie je vyssi naskok, mohli sme kludne vyhrat, od AC som mozno cakal viac, teda ze budu namotivovanejsi. ale zapas ma bavil.

Brozo inak v tom strede je dobry, tie dlhe prihravky dava pekne, este sa vyvarovat zbytocne skazenych na kratku vzdialenost. ale konecne hra dobre viac zapasov po sebe.

Cancelo ten ma sebavedomia na rozdavanie, Rafinha isiel pekne defenzivne aj, skoda ze sa boji zakoncovat. Skriniar dnes celkom kixoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhráme na AS a potom strácame s takýmito žobrákmi Škoda, že Montela nešiel skôr...

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

aj na juve ste vyhrali, KEBY nebolo brvno, KEBY dybala netrafil stastne loptu, KEBY bol lepsi travnik. Easy win

Reagovat
Dejwa

Škoda, měli jsme víc ze hry a nedat 2x prazdnou, to se pak těžko vyhrává..

Reagovat
maras93

Neviděl jsem bohužel zápas, ale podle těch situací (sestřih), co jsem viděl, tak asi Icardi nejlepší hráč AC. Jinak když už dal Kalinice,tak mohl dát Silvu alespoň namísto Boriniho. Ztráta 8 bodů je dost a Rino to měl zkusit urvat..

Reagovat
Eldarion

Silva sa pred zápasom dozvedel, že mu zomrel dedko a nebol schopný hráť a po zápase ihneď odošiel do Portugalska.

Reagovat
smazaný uživatel

Ztracené 2 body ...

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

“Inter deserved more, they made us suffer. We made too many mistakes, I’m happy with this point." Gennaro Gatuso

Reagovat
Inter Eterno Amore

Rino pekne

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
snuff24

Reagovat
twelwer

Inac po dlhom case trener napriec top eu ligami co povie narovinu co videl. Ci je taky dalsi kto nema problem uznat kvalitu a poslat aj do riti svojich hracov ked lezia na zemi a podobne ? ?

Reagovat
smazaný uživatel

cenim toto vyjadrenie co dal. Spalletti u nas po remize s Neapolom povedal, ze nemame kvalitu a odvtedy hraju ako vymeneni hraci.

toto ale bol iny pripad, paci sa mi, ze Rino ostal rovnaky aj ako trener

Reagovat
twelwer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

OT: starosta Neapolu vyhlasil ze by zvazil predaj San Paola ak by prisla ponuka aspon 50 mega, ale aj v tom pripade by este muselo prebehnut referendum

Reagovat
rossoneri89

Môžme byt radi za bod ... Čakal som od nás oveľa lepší výkon .. Bonaventura, Rodriguez a Montolivo boli absolútne mimo formu ... Kalinica ani nehovorím ... To je des ten hráč

Reagovat
smazaný uživatel

nj chce to este par hracov lebo ak je niekto zraneny prip. bez formy sme v prdeli...

Reagovat
Eldarion

Rodriguez mal dobré zápasy na začiatku sezóny pri 3-4-3 ale odvtedy je to skôr priemer priemeru vo štvorčlennej obrane. Bohužial toto 4-3-3 je dosť postavené na zálohe a keď odíde forma Jackovi ktorý je tam tá tvorivá jednotka tak je to v prdeli keďže je katastrofálny tieto zápasy posledné A nemá na miesto neho kto hrať preto určite v lete príde niekto v tejto pozícii

Reagovat
smazaný uživatel

Rodriguez mal dobrú len pripravu

Reagovat
smazaný uživatel

inak ten Kalinic. to som teda necakal ze to bude taky pruser

Reagovat
smazaný uživatel

ja jo, ten borec na to nema hlavu a ani dovednosti aby byl jednicka v tymu jako je AC.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Hrozně byla cítit absence Biglii..

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky 27.kola fanty na foru

Reagovat
olis

Reagovat
Pinturicchio

Se s Olisem o ten titul taháme jak Neapol s Juve.

Reagovat
Votas

Furt Kalinič, Kalinič... přitom střídat na hřiště Edera by mělo být trestný. Absolutně nahovnoidní hráč, kterej sebou jenom pere o zem. Vedení nás zase střelilo do nohy, když mu prodloužili smlouvu do 2021.

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
snuff24

Reagovat
CubONE

No jednoznacne derby s najlepsou atmosferou, co som videl. Choreo tiez pekne. Zapas vyrovnany, ale Inter mal viac cistych sanci, za ten bod mozme byt radi.

Bohuzial, pokial niekto v zaklade nema formu, nemame ho kym nahradit, chybal tiez Biglia, Monty tam zbytocne vymyslal hlavne pred vlastnou sestnastkou.

Jednoznacne potrebujeme LW, idealne nejakeho rychlika, lebo ten tim je zufalo pomaly. CM je taktiez samozrejmostou.

Skoda Contiho, ale Calabria robi radost. Nic nevidim radsej ako jeho a Cutroneho bojovat o kazdu loptu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele