Serie A - souhrn 26. kola

25.02.2017, 20:00, aktualizováno 27.02.2017, 22:40
Komentáře a souhrny
Fiorentina neudržela dvoubrankové vedení a rozešla se s Turínem smírně. Šlágr kola na San Siru zvládlo AS Řím. AC Milán vyválčil tři body v Sassuolu, nadřelo se i Lazio. Bologna přišla o výhru až v nastavení. Juventus proti Empoli potvrdil roli favorita a výhrou si upevnil vedoucí pozici. Neapol překvapivě nestačila na Atalantu a odmítla tak možnost posunu na průběžnou druhou příčku. Hostující družina se naopak dotáhla...

ACF Fiorentina - Turín FC 2:2

27.02.2017 20:45

Góly: 8. Riccardo Saponara, 38. Nikola Kalinić - 65. Andrea Belotti, 85. Andrea Belotti

Fiorentina chtěla dát zapomenout na zpackané utkání s Mönchengladbachem a proti Turínu získat všechny body, ovšem stalo se přesně to, co si domácí příznivci nepřáli. Viola vpodstatě výkon zopakovala, znovu ztratila dvoubrankový náskok a nakonec jen díky dvěma brankám Belottiho remizovala 2:2.

A domácí začali lépe a už po osmi minutách se ujali vedení. Na malém vápně nejprve pohotově zakončoval Borja Valero, jeho pokus ale Hart vyrazil a nakonec se ujala až bezprostřední dorážka Riccarda Saponary. O několik minut později měl na kopačce druhý gól Milić, výbornou práci odvedl Joe Hart, který rychle vyběhl a pokus Miliče na hranici vápna zmařil. Anglický brankář ve službách Granaty byl ústřední postavou poločasu a zejména díky jeho zákrokům zůstával rozdíl obou soupeřů jen jednogólový. Ve 33.minutě předvedl další fantastický zákrok proti Tellovi i vzápětí proti Kalinićovi.

Ale Fiorentina pokračovala v náporu a nakonec i Hart byl bezmocný. Po rohovém kopu se vyšrouboval nejvýše do vzduchu Nikola Kalinić a hlavou zvýšil už na 2:0. Ještě na začátku druhého poločasu nic nenasvědčovalo tomu, že by se Granata měla dostat zpět do utkání. Viola byla i nadále lepší a Saponara byl blízko třetí brance, která by dost možná celé utkání rozhodla. Jeho zakončení z malého vápna skončilo těsně vedle tyče.

Tři body se pro Fiorentinu přiblížili i v 62.minutě, kdy byl v její neprospěch nařízen pokutový kop. Ve vápně byl faulován Boyé, ale Belotti nařízenou penaltu poslal do břevna, takže skóre zůstávalo neměnné. Platilo to ale jen tři minuty. Fiorentina se vůbec nepoučila z chyb z předchozích zápasů a nechala soupeře zbytečně hrát, což mělo za následek vyrovnání. Zkušený Moretti vrátil balón na střed malého vápna, kde hlavou rozvlnil síť penaltový hříšník Andrea Belotti. Toro bylo zpátky v zápase a Fiorentině se vracelo trauma z evropské ligy. Pět minut před koncem vykouzlil parádní přihrávku Baselli a Belotti sám před Hartem opět nezaváhal a srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Inter Milán - AS Řím 1:3

26.02.2017 20:45

Góly: 81. Mauro Icardi - 12. Radja Nainggolan, 56. Radja Nainggolan, 85. Diego Perotti (pen.)

Inter Milán nestačil na hosty z Věčného města a prohrál klíčový boj o poháry. Římanům vyšla taktická stránka hry a především díky dvěma gólům Nainggolana vyhráli 3:1.

Napětí bylo dnes hodně znát, na stadionu San Siro se schylovalo ke velkému dramatu. Inter Milán se dere nahoru a chtěl svou formu dokázat také dnes. Podle mnohých vyjádření čekal na Nerazzurri zápas sezony, možná klíčový střet v boji o Ligu mistrů. Trenér Stefano Pioli hodně spoléhalo na klíčovou roli zálohy, do níž postavil Brozoviće, Gagliardiniho a silově založeného Kondogbiu. Byl to rovněž souboj dvou velkých střelců, protože domácí mají v kádru kapitána Maura Icardiho, kterého podporovali Perišić s Candrevou.

Ani hosté z Věčného města nepřijeli s cílem bránit. Vlci kontrovali skvělou formou Edina Džeka, aktuálně nejlepšího kanonýra Serie A. Ani Džeko ale není jedinou zbraní AS. Další nebezpečí znamenala síla Nainggolana nebo rychlost Salaha. Těžko se pak překonává rovněž trojka Manolas - Fazio a Rüdiger. Právě obrana AS se dostala pod tlak po parádní nahrávce od Gagliardiniho, jenže Icardiho na poslední chvíli zastavil bránící Fazio.

Festival emocí a akcí pokračoval kuriózní situací, když si Chorvat Perišić zpracoval u lajny míč, nadhodil si ho a po pár efektních "nožičkách" jej vrátil Handanovićovi. Což však sudí Tagliavento bral jako "malou domů", udělil Chorvatovi žlutou kartu a AS zahrávalo přímý volný kop. Z něj nic nebylo, ale konec nebezpečí pro Handanoviće to neznamenalo. S povedenou dělovkou Salaha v obrovské šanci měl Handanović také co dělat. Po krásné práci Nainggolana už ale inkasoval. Belgický záložník přehrál u hranice vápna Gagliardiniho a zatočil míč přímo do šibenice na vzdálenější tyč - 1:0.

Nerazzurri rozhodně neplánovali složit zbraně a Joao Mario mířil ve vápně nad! Na delší chvíli jsme se bez dalších šancí museli obejít, třebaže oba týmy si nic nedarovaly. Až deset minut před koncem první půle po nahrávce Kevina Strootmana pálil po zpracování Edin Džeko a Samir Handanović musel rychle na zem. Mohamed Salah se už k dorážce nedostal. Hodně emocí vyvolal pád Maura Icardiho ve vápně Vlků, jenže sudí penaltu nepískal! Na druhé straně podcenil Jeison Murillo centr od Perese a k míči se dostal Džeko a jeho nahrávku pod sebe Salah jen těsně nestihl přesně zakončit.

Krátce před koncem první půle se do zakončení dostal také Marcelo Brozović, jenže narazil na dnes spolehlivého Poláka Szczesnyho, který jeho ránu vyrazil na roh. Tempo utkání rozhodně nezklamalo a druhá půle slibovala neméně atraktivní podívanou. A té jsme se opravdu dočkali, protože zejména Inter zabral. Plyn až na podlahu sešlápl například Candreva, který donutil brankáře Szczesnyho k parádnímu zákroku. Další obrovskou šanci poté spálil Ivan Perišić, ke kterému propadl centr do vápna. Jenže chorvatský útočník nepochopitelně pálil nad! A Řím trestal.

Lekci z produktivity si pro domácí nachystala hvězda hostí se čtyřkou na zádech. Radja Nainggolan táhl útok Vlků a nikdo jej neatakoval. Belgický záložník s míčem u nohy přesprintoval polovinu hřiště a krásnou ranou do protipohybu brankáře Handanoviće navýšil vedení Giallorossi!

Oba týmy střídaly a do hry se dostali Éder s Perottim. Blíže ke gólu měl Éder, protože v jeho výsostném území vznikl závar, který AS s vypětím všech sil nakonec ubránilo. Perotti se spoléhal spíše na svou rychlost, čehož málem využil, když si obhodil Medela. Na D'Ambrosia už ale nestačil, navíc jeho centr na Džeka nebyl přesný.

Ke konci utkání AS trochu přestalo hrát a domácí toho dokázali využít. Rychlou kombinaci střídajícího Banegy využil nabíhající Perišić, který posílal nahrávku před bránu. A protože ta byla nekrytá, stačilo Icardimu doklouzat k tomu, aby si vysloužil obrovský usměv milované Wandy Nary - 2:1.

Ke slovu se však dostal také Diego Perotti. Edin Džeko si totiž nabíhal na dlouhý pas a Gary Medel jej trochu nešťastně poslal k zemi. Sudí Tagliavento zřejmě spočítal obraně domácích všechny drobnější fauly na Džekovu osobu a pískal penaltu! K ní se postavil Diego Perotti a podle svého zvyku s ledovou grimasou proměnil - 3:1.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Bologna FC 1:1

26.02.2017 15:00

Góly: 90+4. Olivier Ntcham - 57. Federico Viviani

Janov ani pod novým trenérem Andreou Mandorlinim nevyhrál. Vlastně měl vůbec co dělat, aby získal alespoň bod. Boloňa totiž po zásahu Vivianiho dlouho vedla a nakonec to vypadalo, že přežije i oslabení, ovšem ve čtvrté minutě nastavení srovnal na konečných 1:1 Ntcham.

Po debaklu v Pescaře měli fotbalisté Janova jasný cíl - zvítězit a revanšovat se tak svým fanouškům. Dopomoci k tomu měl i nový trenér Andrea Mandorlini, pro kterého byl zápas s Boloňou premiérou. Na druhou stranu také Boloňa potřebovala zabrat, neboť ani její forma nebyla oslnivá.

Utkání začalo opatrně a diváci na Luigi Ferraris dlouho čekali na první pořádnou šanci. Až po půlhodině hry propadl Izzův centr až k Rigonimu, ale ten velkou šanci zazdil. Po hříchu to bylo všechno, co první poločas nabídl.

Druhý poločas byl o poznání lepší, tedy alespoň v něm padaly branky. V 57. minutě předvedl kopací techniku par excellence Federico Viviani, jehož volný přímý kop skončil v síti. Grifové i přes tento vývoj postrádali myšlenku a směrem dopředu nebyli vůbec nebezpeční. Změnu mohla přinést 75. minuta, kdy byl za faul na Simeoneho vyloučen zkušený obránce Torosidis. I přes početní převahu se nic nezměnilo, Boloňa držela výsledek a Janov marně hledal cestu k brance Antonia Miranteho.

Už se zdálo, že Boloňa i v oslabení dokráčí k vítězství, když ve čtvrté minutě nastaveného času vyslal nádhernou střelou Ntcham, na kterou Mirante nedosáhl. Konečná remíza je ale málo a to pro oba celky.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Udinese Calcio 1:0

26.02.2017 15:00

Góly: 72. Ciro Immobile (pen.)

Římské Lazio doma uvítalo Zebry a nakonec se v nepříliš rychlém utkání mohlo radovat. Mohla za to jediná branka, kterou po nařízené penaltě vstřelil útočník Ciro Immobile. Zatímco domácí slaví alespoň tři body, Udinese zbyly opět oči pro pláč a postavení Zeber se zhoršuje.

Na Stadio Olimpico se dnes nehrál moc atraktivní duel, což byla i vina nekvalitního terénu. V takovýchto zápasech se ale počítají především tři body a ty si dnes s trochou štěstí připsali domácí. Lazio vyslalo do hry trojici Anderson, Immobile a Baldé, do zálohy se dostal i mladík Murgia. Hosté přijeli s hráči jako Widmer, Karnezis, Badu nebo Jankto, přičemž ofenzívu dostali na starosti především Zapata s Théréauem.

V osmé minutě musel jako první zasahovat brankář Strakosha, kterého prověřil záložník Badu. Ten se dostal po skvělém náběhu před domácího brankáře, který však situaci včas vyřešil. Na opačné straně se pokoušel rozhýbat nepříliš vysoké tempo utkání Parolo, který svou střelou z úhlu pálil jen do boční sítě a brankář Karnezis mohl být v klidu.

Hodně taktické utkání vyplňovaly nejčastěji pasáže, v nichž se oba týmy přetahovaly o míč. První půle ukázala spíše hodně boje a málo akce, o šancích na skórování se příliš mluvit nedalo. Celou první půli zdobily také nepřesnosti. Poslední z nich předvedl rychlík Keita Baldé, který v závěru pronikl před pokutové území, jenže tam našel přihrávkou jen nejbližšího protihráče, takže se skóre opět neměnilo.

Pokud chtrělo Lazio body, muselo přidat. A věděl to i trenér Inzaghi, jehož nespokojenost s výsledkem i matnou hrou nejspíš byla v šatně hodně slyšet. Do druhé půle nastoupilo Lazio odhodlanější, nebezpečnější a pohotovější. S první střelou po změně stran si brankář Karnezis poradil jen s vypětím sil, jeho obránci jej dnes moc nepodporovali. V zájmu uklidnění hry Udinese vyslalo do hry Aliho Adnana, který jakožto obránce měl dodat hře klid.

Jenže se ukázal pravý opak, mladík Adnan dnes prožil hodně špatné utkání. Víte, jak se říká, že měl trenér při střídání šťastnou ruku? Tak tady to neplatilo. Jen pět minut po příchodu na hřoště totiž Adnan nešťastně zahrál rukou a sudí pískal pokutový kop! Hostům se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nic s ním neudělali. K penaltě se postavil útočník Ciro Immobile, který zachoval chladnou hlavu a proměnil!

Lazio bylo nadále aktivnějším týmem, i když bylo vidět, že ho vedení hodně uklidnilo. Ali Adnan se snažil ještě v samém závěru napravit své selhání, jenže svou střelou z volného přímého kopu pálil hodně vysoko nad domácí bránu! Lazio tak dnes těžce vybojovalo cenné body.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Cagliari Calcio 1:2

26.02.2017 15:00

Góly: 10. Adrian Stoian - 32. João Pedro, 69. Marco Borriello

Z předposledního místa se ani po tomto kole nepohne Crotone. Domácí nestačili v důležitém souboji na Cagliari a po porážce 1:2 zůstávají v kritickém ohrožení. Naopak pro Sardiňany je to klíčový krok na cestě za co nejrychlejší záchranou.

Domácí si přitom nemohli přát lepší začátek. Rozběhnutý Adrian Stoian dostal od Trotty povedený pas a ještě lepší přízemní ranou zajistil Crotone rychlé vedení. Cagliari se dlouho nemohlo dostat do tempa, přesto ještě v prvním poločase slavilo vyrovnání. Z velké části za to mohla obrovská hrubka v defenzívě Crotone. Ta nedokázala odvrátit poměrně banální centr Isly a Joao Pedro, který se dostal k balónu nekompromisně trestal. Domácí chtěli vedení zpátky, několikrát se dostali do náznaku šancí, nicméně poločasové skóre se už nezměnilo.

Druhý poločas byl z obou stran opatrnější. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která by posadila soupeře do sedla. O osudu utkání nakonec rozhodl krásný individuální moment v podání Marca Borriella. Ten na hranici šestnáctky převzal pas od Isly a v obležení obránců předvedl parádní uvolnění a přesnou střelou poslal Cagliari do vedení. Krásný moment a skvělé počínání.

Bylo na Crotone, jak ve zbytku zápasu odpoví. Cagliari se samozřejmě uchýlilo k defenzívě a to se ukázalo jako správný krok, neboť Crotone bylo proti obrannému valu bezzubé. Sardiňané vedení udrželi a domů si vezou všechny body.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AC Milán 0:1

26.02.2017 15:00

Góly: 22. Carlos Bacca (pen.)

AC Milán zlomil prokletí na půdě Sassuola a po vítězství 1:0 drží krok s celky bojujícími o evropské poháry. O všem rozhodly pokutové kopy. Berardi svůj neproměnil, zatímco Carlos Bacca ano.

Milán měl ze svého soupeře slušný komplex, od postupu Sassuola do Serie A totiž na jeho půdě nejen, že nikdy nevyhrál, ale dokonce ani nebodoval. Bylo na čase to změnit, protože situace je kolem evropských pohárů hodně vyrovnaná a každá ztráta by mohla být velice citelná. Milán to nakonec zvládl, ale nebylo to jednoduché.

Zvláště když do zápasu opět vstoupili lépe domácí. Berardi ještě v osmé minutě uviděl za simulování žlutou kartu, ale jen o tři minuty později už penaltu skutečně zahrával. Kucka jasně fauloval Defrela a sudí neměl na výběr. Domenico Berardi je znám jako milánský kat, a tak nebylo pochyb, že si k penaltovému puntíku sám stoupne, jenomže střelec domácích vůbec netrefil branku!

Uběhlo jen pár minut a penalta se zahrávala i na druhé straně. Faulován byl Bertolacci a Carlos Bacca narozdíl od Berardiho penaltu proměnil. Měl ale štěstí, neboť při zahrávání podklouzl. Každopádně Milán vedl 1:0 a hubený náskok si hlídal.

Domácí po změně stran marně hledali recept na obranné řady Rossoneri a za celý druhý poločas si prakticky nevytvořili žádnou stoprocentní příležitost. Milánští hráli podobně jako proti Fiorentině, stačil jim jednobrankový rozdíl, aby úporně bránili a dovedli výsledek do zdárného konce. Milán tak zlomil prokletí a na Sassuolu vyhrál, čímž vytvořil tlak na další týmy před ním.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Delfino Pescara 2:0

26.02.2017 15:00

Góly: 12. Valter Birsa, 61. Lucas Castro

Pescara nenavázala na výkon z minulého týdne a ve Veroně prohrála 0:2. Domácí byli lepším týmem a náskok vytvořený brankami Birsy a Castra v poklidu uhlídali. Největší příležitost Delfínů zmařil Cerri.

Chievu stačilo k prolomení soupeřovy obrany pouhých dvanáct minut. Valter Birsa si navedl balón ke středu a parádní ranou překonal brankáře Bizzarriho. Pescara si z inkasovaného gólu zas tolik nedělala a brzy mohla vyrovnat. Na malém vápně zakončoval Cerri a Sorrentino podržel svůj tým. Hosté této zmařené příležitosti museli litovat, protože žádná taková už se jim v celém utkání nenaskytla.

Zemanovi svěřenci navíc v 61. minutě podruhé inkasovali. Obrana Delfínů zazmatkovala, čehož dokonale využil Lucas Castro, který zvýšil na 2:0. O pět minut později mohlo být definitivně rozhodnuto, ale golman Bizzarri čaroval a v rychlém sledu zlikvidoval hned tři tutovky domácích.

Pescara usilovala alespoň o kontaktní branku, která by zápas ještě zdramatizovala. Chievo ale nic takového nedovolilo a v poklidu si dokráčelo pro důležité vítězství. Pescara tak nadále zůstává v kritické situaci a po bodech se bude muset ohlédnout jinde.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - UC Sampdoria 1:1

26.02.2017 12:30

Góly: 31. Ilija Nestorovski (pen.) - 90. Fabio Quagliarella

Sampdoria Janov dnes v poledne nezvládla utkání v Palermu úplně dle svých představ a ze Sicílie se domů vrací jen s bodem. Palermo šlo ještě v prvním poločase do vedení po proměnění penalty, v 90. minutě nakonec Dorii spasil veterán Fabio Quagliarella.

Český talent Patrik Schick se dostal do základní sestavy Sampdorie, obklopovali jej Barreto, Cigarini, Djuričić nebo Quagliarella s Praetem. Domácí Palermo rovněž zvolilo poměrně silnou sestavu, v níž nechyběli Balogh, Bruno Henrique, Sallai nebo hrotový útočník Ilja Nestorovski. Horko bylo na opačné straně. Fabio Quagliarella se totiž s míčem dostal do zakončení, jenže jeho pokus mu nevyšel. Skončila těsně vedle brány!

Palermo se dnes ale výjimečně nepoddalo a bylo poměrně aktivní. Henriqueho střelu z hranice pokutového území zablokovali hostující obránci, k následní ráně se dostal Norbert Balogh. Jenže celou situaci z pohledu Dorie zachránil brankář Viviano, který mrštným zákrokem nohou zlikvidoval radost domácích! Palermo v těchto chvílích jasně přehrávalo svého soupeře a gól visel ve vzduchu.

Po třiceti minutách nastala zlomová chvíle první půle, protože po centru ze strany byl ve vápně hostí hlavou poslán k zemi právě Balogh. Kdyby měl šanci pokračovat v akci, stál by před brankářem Vivianem sám. Sudí Doveri tak neměl na vybranou a pískal penaltu. K ní se postavil zkušený makedonský střelec Ilja Nestorovski a překonal zkušeného brankáře - 1:0 pro Palermo.

Sampdoria musela zabrat, jenže nadále útočilo Palermo. Především Ivajlo Čočev na sebe velmi často bral roli nebezpečného střelce, který nenechal brankáře Viviana vydechnout. Doria dnes nepředváděla nic světoborného a její hra byla hodně mdlá. Pár minut po změně stran vybídl Nestorovski k náběhu Balogha, který se nenechal dvakrát pobízet a nakonec pálil těsně vedle.

Aby se zvýšily šance Dorie na bodový zisk, na hřišti se objevil kolumbijský střelec Luis Muriel. Po hodině hry mohlo Palermo definitivně rozhodnout, když se po rychlé akci ve vápně dostal k míči Balogh a jeho ránu obránci odrazili jen k volnému Nestorovskému. Ten ale vyslal na hraně ofsajdu na brankáře Viviana jen velmi slabou střelu, se kterou si zkušený Ital poradil bez obtíží. Pak následovala delší pauza, ve které se míč potuloval kolem středu hřiště.

Ke konci utkání pomalu začali domácí fanoušci jásat ze zisku trochu nečekaných tří bodů, jenže deset minut před konečným hvizdem sudího Doveriho se do hry zapojil mladík Bruno Fernandes. A právě jeho akce vedla v 90. minutě ke srovnání. Fernandes založil rychlou akci Sampdorie, našel na straně Muriela a ten nahrál volnějšímu Quagliarellovi. Pohotová střela mířila na zadní tyč, kam Pošavec nedosáhl - 1:1. Pro Dorii zklamání z předvedené hry, Palermu je líto poslední minuty.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Empoli FC 2:0

25.02.2017 20:45

Góly: 52. Łukasz Skorupski (vl.), 65. Alex Sandro

Juventus Turín na vlastní půdě porazil Empoli a prokletí Turína pro toskánský celek nadále pokračuje. V první půli jsme se gólů nedočkali, ale ve druhém poločase se o ně postarali Alex Sandro a ještě před ním brankář Skorupski, který si vstřelil kuriózní vlastní branku!

Velký večer čekal zejména na brankáře Neta. Jednak to brazilský brankář v Toskánsku zná díky působení ve Fiorentině, ale především dnes neseděl na lavičce. Před ním se pohybovali Bonucci, Rugani, Sandro, Pjanić, Cuadrado, Mandžukić nebo Sturaro, samozřejmostí pak byl Gonzalo Higuaín. Empoli hodně spoléhalo na ruce i nohy polského brankáře Skorupskiho a před ním obránce Lauriniho, Bellusciho, Costu a Pasquala.

Empoli se snažilo od prvních minut hrát a nejen bránit, což se proti Juventusu nikdy moc nevyplácí. Juventus volil pomalou kombinaci s vědomím, že je kvalita i zkušenost jednoznačně na jeho straně. K první zajímavé ráně se odhodlal Rade Krunić, jenže brankář Neto nakonec zasahovat nemusel. Na přední tyči se pak dral k hlavičce Marilungo, ale ten si neporadil s převahou Juventusu.

Juventus se málem dostal do vedení i díky chybě Empoli. Po centru z levého kraje se dostal k balonu Cuadrado, který byl hlídán obráncem. Ten ale ve snaže tečovat míč pryč poslal jej do míst, kde se marně natahoval útočník Gonzalo Higuaín. Cuadrado byl dnes hodně aktivní a několikrát škádlil obranu Empoli svými náběhy či centry, které však nebyly z nejpřesnějších.

Po třiceti minutách Juventus prováhal výtečnou šanci. Higuaín našel zcela volného Maria Mandžukiće, který se ještě pokoušel kličkou zbavit brankáře Skorupskiho, jenže trvalo mu to příliš dlouho a nakonec si hostující obrana poradila. Pět minut před koncem nepříliš atraktivního poločasu našel centr na zadní tyč záložníka Stefana Sturara, který se ještě dostal do lepšího úhlu. Jeho rána ale mířila mimo!

Tohle Juventusu nestačilo a hráči to věděli. Museli přidat, což se nezamlouvalo odolávajícím hostům. Pár minut po změně stran se pokoušel prosadit Mario Mandžukić, nevyšlo to ani Gonzalo Higuaínovi. Se střelou Pucciarelliho si brankář Neto poradil poměrně bez obtíží - však také nebyla dostatečně razantní. Pak už se Juve prosadilo. Na perfektní centr Cuadrada do vápna mezi dva obránce si naskočil Mario Mandžukić a mířil do břevna. Po zásahu Skorupskiho se ale míč stočil za čáru - 1:0 pro Starou dámu.

Do hry se stále častěji dostával Juan Cuadrado, který dnes hrál ve velké pohodě i rychlosti. Jeho náběhy byly pro obranu hostí hodně nepříjemné, jenže krom gólového centu z nich Juventus dosud příliš vytěžil. Po hodině hry pak pálil Miralem Pjanić, který dnes tolik vidět nebyl. Pak se ale opět prosadil Juventus. Od Cuadrada se míč dostal k Alvesovi, který našel Alexe Sandra. Ačkoli byl mladý bek zády k bráně, přeci jen se nakonec obtočil kolem obránce a pálil k tyči - 2:0.

O pár minut později musel do akce znovu Skorupski, který si chtěl napravit chuť po inkasovaných gólech. První ránu vychytal, Dybala se poté provinil ofsajdem. Deset minut před koncem utkání se k ráně dostal také šutér Gonzalo Higuaín, ale dnes mu nebylo přáno. Pod nohy se mu na poslední chvíli vrhl obránce Costa, který jej zastavil. A když krátce před koncem neuspěl krásnou ranou El Kaddouri, skóre už se neměnilo.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Atalanta Bergamo 0:2

25.02.2017 18:00

Góly: 28. Mattia Caldara, 70. Mattia Caldara

Atalanta Bergamo potvrdila, jak moc je nevypočitatelným soupeřem. Ze San Paolo si totiž odváží tři body a ještě čisté konto i proti týmu, který v této sezoně pálí ostrými. Neapol se netrefila přesně ani jednou a dnešní výkon musí považovat za zklamání.

Atalanta vyloupila San Paolo a dnes to bylo hodně netradiční utkání. Dvě branky hostů vstřelil stoper, od něhož se čekala úplně jiná práce. Neapol naopak střílí jednu branku za druhou, ale dnes vyšla naprázdno. A Atalanta dokonce dokázala přestát i nepříjemné oslabení jednoho hráče v poli, když byl dvacet minut před koncem utkání vyloučen Franck Kessié.

Neapol ze sebe chtěla setřást smůlu, kerou měla minule proti Realu Madrid. Potřebovala potvrdit minulé vítězství nad Chievem Verona, i když věděla, že dnes to rozhodně nebude snadné. Trenér Sarri proto nechtěl riskovat a vyslal na hrací plochu esa jako Zieliński, Diawara, Hamšík, Mertens, Insigne nebo Maksimović. Silnou sestavu ale postavil také trenér Gasperini, který spoléhal na Caldaru, Tolóie, Gómeze, Contiho nebo Freulera s Petagnou.

Aktivněji začali domácí. Hamšík se na levé straně dostal k centru a hosté jej odvrátili jen k Insignemu, který však zakončil jen do brankové konstrukce! Že by se oba týmy v úvodu nějak zvlášť hrnuly do zakončení nebo jsme viděli aktivní a rychlé tempo, to se nedalo říct. Naopak se snažily neinkasovat. Po tvrdém zákroku ve vzduchu se k zemi skácel obránce Rafael Tolói, ale nakonec byl v pořádku a mohl pokračovat.

Domácí Neapol dnes působila v obraně hodně laxně a byla za to potrestána. Rohový kop totiž domácí nepokryli vůbec dobře a míč se ve vápně dostal až k obránci Caldarovi. Nová hvězda z dlouhé řady mladých talentů Bergama se prosadila bez váhaní a kromě obranných povinností si Caldara připsal také výtečnou práci v ofenzívě. Dnešní utkání patřilo právě jemu.

V další akci hostů se do míče na hranici vápna opřel Gómez, jenže jeho pokus byl zablokován. Pět minut před koncem první půle se málem domácím povedlo srovnat. Hysaj našel z pravé strany Mertense, který si nejprve srovnal míč na střelu a vypálil, jenže mířil nakonec těsně vedle! Neapoli pak nevyšla akce mezi Mertensem a Callejónem.

V samém závěru pálil Dries Mertens z volného přímého kopu a dokázal prostřelit zeď, jenže pak přišla řada na brankáře Berishu, který si splnil své povinnosti téměř dokonale. Krásným zákrokem vyškrábl pokus belgického rychlíka mimo! Rovněž do druhého poločasu jsme se měli na co těšit a pouhou minutu po změně stran se málem Neapol musela znovu sklonit. Dlouhý pas totiž nezachytil ani jeden z jejích stoperů, takže se k balonu i díky jejich chybě dostal Andrea Petagna. Jenže mladý útočník nepřekonal brankáře Reinu.

Hysaj z pravé strany poslal do vápna hodně zajímavou kolmou přihrávku, za níž si nabíhal Mertens, jenže ten nedosáhl. Pak se balon dostal k mladému bekovi Contimu, který sice z první míč netrefil ideálně, jenže měl šanci na reparát. V ní si vedl mnohem lépe a brankář Reina musel zasahovat s vypětím všech sil. Do hry se dostal i střelec Milik, který postupně nabírá zápasové tempo. Jeho pokus však odvrátil dnes perfektní Caldara.

Pak si Atalanta vše zkomplikovala, když si dvě žluté karty nechal dát záložník Franck Kessié a svůj tým oslabil dvacet minut před koncem. Na hřišti sice nebyl Kessié, ale byl tam Caldara. Ten pouhé tři minuty po oslabení totiž vsítil druhou branku dnešního utkání a rozhodl!

Záložník Spinazzola si vzal míč na polovině hřiště, proběhl přes půlku hřiště a odcentroval do vápna. Tam si naskočil dobíhající Caldara, který se vydal zrovna "náhodou" do útoku a prostřelil z voleje Reinu - 2:0. I když se Neapol snažila a například pokus Zeilińskiho či střela Albiola vypadaly slibně, Berisha vydržel.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC26220455:1766
2.AS Řím26192557:2359
3.SSC Neapol26166460:2954
4.Atalanta Bergamo26163742:2651
5.SS Lazio26155645:2950
6.Inter Milán26153841:2748
7.AC Milán26145737:2947
8.ACF Fiorentina26118744:3741
9.Turín FC2699848:4236
10.UC Sampdoria2698931:3235
11.Chievo Verona261051128:3435
12.Cagliari Calcio26941335:5231
13.US Sassuolo26931435:4230
14.Udinese Calcio26851328:3529
15.Bologna FC26771224:3928
16.Janov CFC26681228:4126
17.Empoli FC26571415:3722
18.Città di Palermo26361722:5015
19.FC Crotone26341921:4513
20.Delfino Pescara26261827:5712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (634)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele