Serie A - souhrn 24. kola

06.02.2016, 19:59, aktualizováno 07.02.2016, 22:47
Komentáře a souhrny
AS Řím porazil Sampdorii Janov, Atalanta se rozešla smírně s Empoli. Neapol porazila Carpi, tři body mají také Juventus a Chievo. Na hřištích a Sassuola se hrálo nerozhodně, stejně dopadl i první nedělní zápas mezi Hellasem Verona a Interem. Sobotní menu Serie A pak nachystalo hned tři remízové výsledky...

AS Řím - UC Sampdoria 2:1

07.02.2016 20:45

Góly: 45+1. Alessandro Florenzi, 50. Diego Perotti - 57. Fernando

Spalletti vyzrál na Montellu a jeho AS doma hosty z Janova porazilo. Utkání bylo plné napínavých momentů a Dorii občas pokazila radost branková konstrukce, ale nakonec bere tři body právě domácí AS.

Trenér Spalletti se na domácí půdě potkal s člověkem, který jej provází ve velké části jeho dosavadní kariéry - Vincenzem Montellou. A ačkoli byli tito dva velcí kamarádi, dnes šlo jakékoli přátelství stranou. Montellovi jde o hodně, protože se jeho Doria trápí. A Spalletti chtěl dohánět ztráty celků před sebou. Navíc na předzápasové konferenci tvrdil, že hledá svému celku "vlastní styl".

Dnes se i proto vrátil ke své oblíbené hře bez vyloženého hrota, Džeka nechal na lavici náhradníků a do boje vyslal ofenzivní trident v podání Perottiho, Salaha a El Shaarawyho. Do obrany vyslal Manolase s Rüdigerem a Zukoanovićem, počítat mohl i s uzdraveným Florenzim.

Doria měla v kádru hráče, který měl s AS určitou spojitost. Do základu se dostal brazilský bek Dodo zapůjčený z Interu, který ve Věčném městě hrával. O ofenzívu se starali zejména Muriel, Soriano a Correa. Do hry se dostal i mladý Slovák Ivan. Nová posila ze Slovenska, Milan Skriniar, začala jen na lavičce.

Obránce Maicon nedávno říkal, jak negativní pocity hráči mají, když jsou sektory vyhrazené pro fanoušky prázdné. I dnes zely některé z nich prázdnotou. O to větší podporu měli na práci zbylí věrní fanoušci obou celků (zdravíme Tonyho). Doria se od prvních minut rozhodně nedržela zpátky a hned dvojice soupeřů musela bránit průnik Muriela.

Brankář Viviano neměl zrovna štěstí při odkopu a míč se přes El Shaarawyho dostal až k Zukanovićovi, který jej poslal jen do obránce Moisandera. Prakticky sám před Vivianem se ocitl Miralem Pjanić, kterého skvěle našel Alessandro Florenzi. Někdejší záložník Lyonu však hlavičkoval hodně mimo! Prvních pár minut se Doria prakticky nedostala k míči.

Pak se AS pokusilo o zajímavý signál z rohového kopu, jenže Florenzi míč netrefil a umožnil tím hostům rychlý protiútok. Ten nakonec zastavila spolupráce mezi Maiconem a Manolasem. Krásný centr od rohu na opačné straně našel Pjaniće, jehož hlavička však mířila jen do náruče brankáře Viviana. Obrovskou šanci pak spálil El Shaarawy, kterého po rychlé kombinaci našel Salah. El Shaarawy však pálil hodně vysoko nad!

Další krásný pas od Maicona zastihl téměř nehlídaného Florenziho před Vivianem, jenže mladý Ital těsně na míč nedosáhl. Mnohem lépe to po delší pasáži bez šancí provedl Alessandro Florenzi. Nejprve Sampdoria zahrávala standardní situaci a míč sebral právě univerzál Florenzi. Po rychlém sprintu nahrával na druhou stranu Maiconovi, jehož centr se shodou okolností dostal právě k Florenzimu. A sympatický mladík celou akci zakončil povedenou hlavičkou!

Do druhé půle už nenastoupil Zukanović, kterého nahradil uzdravený bek Digne. AS vlétlo na svého soka i hned po nástupu ze šaten a jedna rychlá kombinace střídala druhou. Výsledkem obléhání Vivianovy brány byla nahrávka El Shaarawyho na Diega Perottiho, který hned z první napálil míč do sítě - 2:0.

Vlci neustávali a do další šance se dostával Miralem Pjanić. Jenže jeho rána směřovala jen do boční sítě! Montella proti AS prohrát nechtěl a v naději srovnání poslal na hřiště Fabia Quagliarellu. A výsledek se brzy dostavil, protože Doria vstřelila kontaktní branku. Brankář Szczesny nemohl mít čisté svědomí, protože střelu tečovanou Fernandem pustil za svá záda!

Pár minut coby další šanci dostal Edin Džeko, který vystřídal unaveného Maicona. Po chybě obrany se hnali tři hráči Vlků na Viviana, jenže rána z voleje od El Shaarawyho směřovala mimo! Na trávník se dostal i "domácí" Antonio Cassano. Hráč milovaný i nenáviděný měl změnit výsledek ve prospěch Dorie.

A to se mu málem povedlo, protože v závěru utkání se díky rychlé kombinaci dostal až před brankáře, jenže Szczesny skvěle zasáhl a míč vyrazil! Další obrovskou šanci po centru Cassana spálil Cassani, který v akrobatické pozici pálil jen do břevna! Následně míč dostal mimo nebezpečí Kostas Manolas.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Empoli FC 0:0

07.02.2016 18:00

Góly: -

Atalanta si rozdělila body s Empoli, pro které je to ztráta. Atalantě se v poslední době nedaří a Empoli toho chtělo samozřejmě využít, jenže kromě jedné nastřelené tyče si žádnou velkou šanci vytvořit nedokázalo.

Atalanta chtěla zažehnat svoji prohlubující se krizi co nejdřív, ale dnes ji čekal extrémně náročný soupeř. I proto trenér Edy Reja postavil to nejsilnější, co měl k dispozici. Dočkali jsme se Sportiella, Toloie, de Roona, Pinilly nebo Gómeze. Empoli přijelo také pro body, takže od prvních minut nastoupili Tonelli, Zieliński, Paredes, Saponara nebo Bic Maccarone.

Hodně pozornosti přitahoval zejména Alessandro Diamanti, který měl Atalantu pozvednout. Zatím se mu ale příliš nedaří potvrdit pověst talentovaného mága. Ani ani dnes to neměl jednoduché, protože mu obránci Empoli moc prostoru nenechávali. Míč se potuloval vprostřed hřiště, kde jej ovládala rychlá a technická záloha toskánského celku.

Velkou hrozbou pro jakoukoli obranu italské elitní soutěže je i přes svůj věk zkušený útočník Maccarone, kterého navíc dnes podporoval kreativec Saponara. Jenže i na něj si obránci Atalanty dávali dobrý pozor. Nacvičené nahrávky za obranu Orobici dnes neslavily úspěch, minimálně v první půli ne. Brankář Skorupski moc práce neměl, snad až ke konci první půle jej vyzkoučel Kurtić. Jenže s jeho zakončením si Skorupski výtečně poradil!

Atalanta jinak zaostávala za svým sokem a v kabině Orobici asi nebylo klidné povídání ani o přestávce. Empoli po změně stran přidalo a málem se radovalo z vedoucí branky. Riccardo Saponara totiž utekl obráncům Atalanty a trefil v pádu tyč! Brankář Sportiello se jen ohlédl a doufal, že míč skončí mimo. Empoli samozřejmě tlačilo Atalantu, které se zas tak moc nedařilo.

Klíčoví hráči jí odešli a noví se zatím prosadit nedokázali. Jedním z těch, na které trenér Reja bude sázet, je zkušený veterán Marco Borriello. Ten se dostavil na plac po hodině hry, aby přidal obráncům Empoli práci. O ránu se z větší vzdálenosti postaral Marcel Büchel, jenže jeho pokus směřoval mimo. Pak jsme se dočkali několika změn v sestavách obou celků, ale nejenže branka nepadla. Dokonce si ani jeden z týmů nevytvořil ani gólovou šanci! Body se proto dělily.

Více informací k zápasu

Turín FC - Chievo Verona 1:2

07.02.2016 15:00

Góly: 19. Marco Benassi - 34. Bruno Peres (vl.), 71. Valter Birsa (pen.)

Turín v zápase s Chievem pomýšlel na tři body, ale nakonec nemá ani jeden. Čtvrthodiny před koncem o tom rozhodla proměněná penalta Valtera Birsy. Granatě tak nepomohlo poměrně brzké vedení.

Utkání začalo opatrně, Granata vyčkávala a Chievo se snažilo najít skulinku v její obranné čtveřici. Každopádně skóre se porpvé měnilo v 19.minutě a do vedení šli domácí. Ciro Immobile odvedl ve vápně skvělou práci, všiml si nahoře volného Benassího a přesnou přihrávkou ho vybídl ke skórování. Benassi trefil míč přesně k tyči a Bizzarri neměl sebemenší nárok - 1:0 pro Turín. Chievo se snažilo o okamžitou odpověď, ale výsledkem bylo jen krátké přerušení poté, co zůstal na zemi ležet Padelli. Nebylo to nic vážného a hra mohla následně pokračovat.

Před Padellim ale bylo čím dál živěji a Fly Donkeys se nakonec zaslouženého vyrovnání dočkali. Castro zkoušel šikovným obloučkem najít spoluhráče a nešťastník Bruno Peres, který se mu v tom snažil zabránit si vstřelil vlastní gól - 1:1.

Druhý poločas opět nabídl vyrovnanou podívanou, bohužel ale šancí ubylo. Až v 70.minutě došlo ke klíčovému okamžiku celého utkání. Avelar ve vápně fauloval Castra a sudí nařídil pokutový kop pro Chievo. A jelikož už v týmu nepůsobí Alberto Paloschi, míče se ujal Valter Birsa a penaltu suverénně proměnil! Otřesená Granata se ještě pokoušela s výsledkem něco udělat, ale veronský tým si tuto šancí vzít nenechal.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Città di Palermo 2:2

07.02.2016 15:00

Góly: 45. Gregoire Defrel, 50. Simone Missiroli - 30. Franco Vázquez, 53. Uroš Đurđević

Sassuolo prodloužilo čekání na vítězství, když jen remizovalo s Palermem 2:2. Domácí přitom vedli 2:1 a v závěru dokonce hráli v početní převaze. Sicilané ale našli odpověď a bod si odvážejí zaslouženě.

Na první gól se čekalo do šestnácté minuty, jenomže kvůli ofsajdu jednoho z hráčů Sassuola nebyla branka zcela správně uznána. Pak už padaly branky. Trajkovski odvedl dobrou práci, našel volného Vázqueze, kerý rovnou z první překonal Consigliho - 1:0 pro Palermo. Sicialné nadále obraně Neroverdi zatápěli a ti jen s vypětím všech sil ubránili tento i tak nepříznivý výsledek, aby na sklonku prvního poločasu srovnali skóre. Poměrně hezkou akci, i když míč se k Defrelovi dostal se štěstím, zakončil záložník Sassuola sám před brankářem přesně a bylo to 1:1.

Do druhého poločasu vlétlo lépe Sassuolo a hned po pěti minutách strhlo vedení na svojí stranu. Přetažený centr vrátil na malé vápno hlavou Antei a stejně hlavičkující Missiroli dal na 2:1. Vedení svěřencům Eusébia Di Francesca vydrželo pouhé tři minuty. Na Vázquezův centr si naskočil Durdević a stejně jako Missiroli hlavou srovnal na 2:2. Na branky bohatý začátek druhého poločasu vystřídalo pomalejší tempo a šancí ubylo. Ani jeden tým nechtěl vyrobit chybu, která by soupeře vhodila do sedla. Nakonec se to stejně povedlo a to hostujícímu celku.

V 75.minutě uviděl druhou žlutou kartu Lazaar a Sassuolu se nabídla více než patnáctiminutová přesilovka. Šest minut před koncem ji málem využil hlavičkující Falcinelli, ale proti byl výtečný Sorrentino, proti kterému neuspěl ani dorážející Berardi. Neroverdi se do koncovky tlačili marně, vítěznou branku stihnout nedokázali a stejně jako Palermo získávají jen bod.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Carpi FC 1:0

07.02.2016 15:00

Góly: 69. Gonzalo Higuaín (pen.)

Nováček z Carpi se pod Vesuvem předvedl ve velmi dobrém světle a dlouhou dobu s Neapolí bojoval o body, jenže nakonec stačila domácímu celku jedna branka. Tu měl na svědomí v životní formě hrající Gonzalo Higuaín.

Hodně dlouho se Juventus radoval, protože jeho hlavní konkurent v boji o Scudetto se proti Carpi nějak nemohl dostat do tempa. Nakonec se z jeho tlaku zrodila jen jedna branka, jíž měl na svědomí argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Carpi solidně bránilo, ale nakonec se neubránilo. Neapol se sice trochu zasekla a nenaplnila očekávání, ale co se počítá, to jsou tři body. A ty díky penaltě Higuaína zůstávají v Neapolí.

Přitom se tým trenéra Sarriho opíral o celkem slušnou sestavu. V útoku nastoupili Insigne, Higuaín i Callejón, jež zásoboval přesnými centry Hamšík s Allanem. Před Reinou v bráně nastoupila obvyklá čtveřice v podání Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam. Carpi si zvyká na život mezi elitou a bez hvězd. Udržet na uzdě útok Partenopei měli za úkol především záložníci Pasciuti, Crimi, Bianco, Martinho, Sabelli. Do útoku se podívali Mancosu a Lasagna.

Neapol se hezky rozjela, na nic nečekala a Carpi bylo po pár minutách v tlaku jasné, že dnes ji rozhodně nečeká žádný lehký střet. Souboj dovedností s trochou štěstí remízový, který bude vyžadovat také mnoho sil a pozornosti. Už po dvou minutách to potvrdil nejlepší střelec ligy, který dostal nahrávku do vápna, uvolnil se a jakoby mimochodem vypálil. Mířil však těsně vedle tyče.

Stejně se mu "vedlo" o pár minut později, kdy si opět skvěle naběhl do vápna, obránci Carpi jej nestíhali zastavit a nechali mu i přes svou snahu dost prostoru ke střele. Opět mimo. Už ve nešťastné 13. minutě, což je číslovka značně neoblíbená, se navíc v hostujícím celku zranil Pasciuti. Musel být nahrazen Zaccardem, což byl pro Carpi citelný zásah do obrany. Brankáře Belece a jeho obránce před ním čekaly další horké momenty, když se po sklepnutí Callejóna dostal do zakončení Gonzalo Higuaín. Jenže jeho zakončení mířilo do Belece.

Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Marek Hamšík, který se dostal ke střele. Jenže jeho ránu zastavil pozorný Fabirizo Poli. Po zásahu Sabelliho se poroučel ve vápně k zemi José Callejón, jenže sudí Doveri penaltu nepískal. Což se samozřejmě domácím nelíbilo. Mohli s tím nesouhlasit, mohli se zlobit nebo hádat, ale to je tak asi všechno, co s tím nadělali. Ghoulam pak našel ve vápně Hamšíka, který v ideální pozici vystřelil, jenže jeho pokus byl zablokován.

O pouhou minutu později našel centr od Koulibalyho hlavu Callejóna, který však mířil mimo bránu. K ojedinělé šanci se Carpi dostalo až před výměnou stran. Letizia si udělal prostor na pravé straně, a následným centrem našel Mancosua. Tomu se však hlavička nepovedla. Střelu vedle tyče poslal na druhé straně José Maria Callejón, který dostal skvělý míč od aktivního obránce Koulibalyho.

Carpi sice občas útočilo, ale paradoxně se z jeho akcí častěji do zakončení dostávala Neapol. Jako v případě centru od Hysaje na Callejóna, který zakončoval mimo. A v obrovské šanci před odchodem do šaten selhal také "neapolský Totti" Lorenzo Insigne, který pálil po šanci Hamšíka mimo! Neapol se na svého soupeře vrhla také po změně stran. K rohovému kopu se postavil Valdifiori, jehož centr propadl až ke Koulibalymu, který z těžké pozice branku minul.

Posléze našel Marek Hamšík ve vápně Callejóna, který dokázal dostat míč do branky, jenže pro ofsajd nebyl gól uznán. Poté, co Belec zlikvidoval šanci Higuaína, se sudí Doveri nehodlal smilovat nad Biancem. Udělil mu druhou žlutou a následně červenou kartu, takže se Carpi zasunulo do obrany. Ani to mu ale nepomohlo. Nejprve sice Insigne pálil po chybě obránců mimo, ale pak se Neapol konečně dočkala.

Martinho stáhl k zemi Koulibalyho, který by jinak zakončoval cent od rohového praporku. Penalty se samozřejmě zhostil Higuaín, který se mýlí málokdy.

A šance Partneopei přicházely dál. Jako na běžícím páse a hosté se modlili, aby utkání už skončilo. Až deset minut před koncem mohl srovnat Lasagna, který však pálil hodně vysoko, ačkoli vzdálenost měl vynikající. Na opačné straně nezakončil přesně ani Dries Mertens. Neapol ale přesto vyválčila tři body.

Více informací k zápasu

AC Milán - Udinese Calcio 1:1

07.02.2016 15:00

Góly: 48. M'Baye Niang - 17. Pablo Armero

AC Milán doma ztratil body s Udinese, když jenom remizoval 1:1. Rossoneri byli lepším týmem, ale v prvním poločase jako první inkasovali z kopačky Armera a na začátku druhého dějství stihli jenom vyrovnat díky Niangovi.

Milánští sice vstoupili do utkání lépe, jenomže jako první inkasovali. V 17.minutě obrana Rossoneri úplně rezignovala a nechala golmana Donnarummu na holičkách. Ten nejprve skvěle vyrazil střelu Armera, následně dalším fantastickým zákrokem vyrazil i dorážku Théréaua, ale na další dorážku Armera už zareagovat nestačil. Udine šlo na San Siru překvapivě do vedení. Hosty vedoucí branka nabudila a AC se muselo dále bránit. Ve 33.minutě se ale domácí odhodlali k útoku a Bacca dokonce dostal míč do sítě, jenomže si nepohlídal ofsajd a tak Udine stále vedlo.

Svěřenci trenéra Mihajloviče nastupovali do druhého dějství s nepříznivým výsledkem v zádech a srbský kouč se rozhodl nečekat a na plac vypustil Maria Balotelliho, ze hry byl stažen Kucka. A ve 48.minutě se Milánu podařilo srovnat. Celé akci ale předcházela tutovka Lodiho, kterého skvěle vychytal Donnarumma a následný protiútok zakončil postupem na Karnezise M'Baye Niang - 1:1.

Od této chvíle se AC hnalo za dalším gólem a Zebry se víceméně jenom bránily. Antonelli si zkoušel marně vymodlit penaltu a Bacca zblízka hlavičkoval jen do Karnezise. Ještě blíže vedoucí brance byl osm minut před koncem Andrea Bertolacci, který v tutovce orazítkoval břevno! Po třech bodech sahal v nastavení i Montolivo, ale i jeho ránu výborně vyrazil Karnezis. Milán byl v zápase lepším týmem, ale vítěznou branku vstřelit nedokázal a ztratil dva body.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Juventus FC 0:2

07.02.2016 15:00

Góly: 73. Juan Cuadrado, 90. Paulo Dybala

Juventus Turín se dočkal další výhry a čeká, zda někdy zaváhá Sarriho Neapol. Dnes to možná nebylo úplně nejlepší představení, ale Bianconeri vstřelil dvě branky a vyhráli nad domácím Frosinone.

Jako bonus navíc Stará dáma získala nový klubový rekord. Vyhrála 14. utkání v řadě, čímž přepsala dosavadní klubový rekord a bude doufat, že jí forma ještě nějakou chvíli vydrží. Nejlepší v Itálii je v tomto ohledu milánský Inter. Jak se to vlastně celé stalo? Před utkáním se možná někteří fanoušci zlobili za základní sestavu, jakou trenér Max Allegri vybral. Nakonec to však byla sestava úspěšná, což všechny nedostatky maže.

Hodně speciální utkání prožíval fenomén v bráně Frosinone. Mladý brankář Nicola Leali patří k oporám Frosinone, kterému kazí renomé snad jen prostupná obrana nováčka soutěže. Mladý hráč patří právě Juventusu a na utkání s Bianconeri se hodně těšil. Dnes doufal v nominaci také mladík Daniele Rugani, který je považován za velký příslib do budoucnosti. Rád by však byl využíván také v přítomnosti. Což už není po vůli Allegrimu.

Do obrany se postavil Chiellini, šanci dostal i Sturaro nebo Cuadrado s Moratou. První minuty se ale nikdo z nich nemohl dostat blíže k bráně, Frosinone dobře zahušťovalo obraný pás a Juventus se opět uchýlil k "profesorskému" stylu fotbalu. Diváci jej neradi vidí, Juventus však šetří síly a sbírá body. Především v útočné fázi Stará dáma strádala, přestože měla ve svých řadách mladý fenomén, útočníka Paula Dybalu.

Ve třinácté minutě se Dionisi zjevil ve velké příležitosti, když na něj obrana Juve zapomněla, jenže pálil mimo. Paradoxně by se dalo říct, že kvalita byla na straně hostí, jenže aktivita patřila domácímu nováčkovi. Po pětadvaceti minutách se domácí hodně zlobili na sudího Massu, který neodpískal zajímavou situaci v jejich prospěch. Rosi totiž napálil ve vápně Juventusu Moratu do ruky, ale penalta se nepískala.

Hodně často - pro fanoušky Juventusu možná až moc často - se k míči dostával Juan Cuadrado, který rozhodně neproslul jednoduchým zakončením. A dnes předváděl prakticky to samé. Velmi často sice u míče byl, ale prakticky nic s ním směrem vpřed nedokázal. Pár minut před koncem nepříliš zajímavé první půle sice Juventus přidal, ale domácí se jeho snahy moc bát nemuseli.

Pět minut před odchodem do šaten se zastřeloval Francouz Paul Pogba, který ale pálil hodně mimo. Morata se pak ve slibné šanci neprosadil a Juventus tak odcházel do šaten značně rozrušen. Krátce po změně stran Cuadrado centroval na bližší tyči k naběhnutému Dybalovi, jenže mladý Argentinec a miláček dam se netrefil. Stará dáma přidávala na obrátkách a Frosinone se soustředilo prakticky jen na bránění.

Pro povzbuzení útoku Juventusu se na hrací plochu dostavil Roberto Pereyra, který vystřídal unaveného a popravdě ne moc viditelného Stefana Sturara. Ještě dvacet minut před koncem to ve Frosinone vypadalo na slávu z bodu proti Juve, jenže prakticky hned poté se Stará dáma konečně dočkala. Od Alexe Sandra šel míč na volnějšího Juana Cuadrada a hráč, který není moc oblíbený mezi fanoušky Juventusu, se prosadil - 1:0.

Až pak se dočkal několika vytoužených minut také mladík Rugani, který vystřídal unaveného Chielliniho. Až v nastavení se Juventus dočkal pojišťující druhé trefy, když se po rychlé kombinaci prosadil přesnou střelou mimo dosah mladíka Lealiho talent Paulo Dybala. Trenér Allegri tak může být spokojen, protože jeho celek vyhrál a navíc nemusí řešit žádné velké zranění.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Inter Milán 3:3

07.02.2016 12:30

Góly: 12. Filip Helander, 16. Eros Pisano, 57. Artur Ioniţă - 8. Jeison Murillo, 61. Mauro Icardi, 78. Ivan Perišić

Stadio Bentegodi zažilo krásné, šestigólové představení a konečnou remízu 3:3. Ovšem jak Hellas, tak i Inter nemohou být spokojeny. Pro Nerazzurri je celkový bod málo, pro Hellas, vzhledem k dvoubrankovému náskoku, také ne.

Hellas v posledním kole zvítězil a na Inter, který naopak nepodával zrovna dobré výkony, si věřil. Nerazzurri ale začali lépe, Palacio ještě před Gollinim v sedmé minutě neuspěl, ale krátce po něm si naskočil na rohový kop Murillo a Inter vedl 1:0. Vedení hostům dlouho nevydrželo, Hellas totiž vzápětí oplatil stejnou minci. Na rohový kop naskočil Helander a bylo to 1:1. A hned tři minuty na to přišel pro Inter šok. Standardní situace Hellasu skončila na hlavě Pisana a Handanovič znovu inkasoval. Hellas tak během chvíle otočil z nepříznivého výsledku 0:1 na 2:1.

Ve zbytku prvního poločasu už se toho tolik nedělo. O něco lepší byl Inter, ale Golliniho branku konstantně ohrožovat nedokázal. Hellas se víceméně soustřeďoval na defenzívu.

Do druhého poločasu sáhl Roberto Mancini ke střídání, ze hřiště stáhl Felipeho Mela a posílil ofenzívu o Ivana Perišiče. Interu to v úvodu nebylo moc platné. Zhruba po hodině hry rozehrál Hellas další rohový kop a hlavičkující Ionita zvýšil už na 3:1. Inter v tomto utkání zcela propadal ve hře hlavou a hodně mu chyběl potrestaný Miranda, který do zápasu nemohl nastoupit. Nerazzurri ale napodobili Hellas z prvního poločasu a rychle vstřelili kontaktní branku. Icardi si pohlídal ofsajdovou past a před Gollinim uklidil míč do sítě.

Nerazzurri se hnali za vyrovnáním a v 78. minutě se dočkali. Juanito nejprve zazdil velkou šanci Hellasu a vzápětí si z rychlého brejku naběhl na zadní tyč Perišič a srovnal na 3:3. A Inter cítil šanci na zvrat a měl možnosti zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Édera fantasticky vychytal Gollini, ale měl i štěstí, když Gomez na druhé straně orazítkoval tyč! Další branky už Stadio Bentegodi nevidělo, Hellas si s Interem rozdělil body za remízu 3:3.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SS Lazio 0:0

06.02.2016 20:45

Góly: -

Devadesát minut nestačilo na to, aby Stadio Luigi Ferraris uvidělo gól. Janov se s Laziem rozešel bez branek a situace obou týmů v tabulce zůstává v podstatě neměnná. Utkání nabídlo několik solidních příležitostí, ale úřadovali brankáři.

Laziu se proti domácím dlouhodobě nedaří, ale tentokráte začalo o něco lépe a už v páté minutě měl co Perin dělat se střelou Parola. Janovský brankář jeho střelu vyrazil na rohový kop. Následující minuty byly hodně vyrovnané, ale bylo to znovu Lazio, kdo byl blíže vstřelené brance. Po centru Parola se propracoval k hlavičce Mauri a Perina tentokráte zachránilo břevno! Grifové měli velkou šanci až ve 38. minutě, Cerci posílal před branku zblokovaný centr a Pavoletti jen tak tak, že ho hlavou neusměrnil do branky. Janovskému útočníkovi chyběl k hlavičce opravdu jen kousíček.

Druhý poločas už tolik brankových příležitostí nepřinesl. Po hodině hry se po centru Susa nejvýše do vzduchu vyšrouboval Rincón a zachraňovat musel Marchetti. To samé platilo i čtvrthodiny před koncem po velké šanci Tachtsidise, po které se navíc Grifové marně dožadovali pokutového kopu! Ale diváci se na slavném Marassi branky nedočkali. Janov se rozešel s Laziem smírně 0:0.

Více informací k zápasu

Bologna FC - ACF Fiorentina 1:1

06.02.2016 18:00

Góly: 63. Emanuele Giaccherini - 59. Federico Bernardeschi

Fialky se do Florencie vrací jen s bodem na kontě. I ten pro ně ale nejspíš hodně znamená, protože utkání s Bolognou musely dohrávat v oslabení a domácí naopak převzali aktivitu v utkání.

Tým trenéra Paula Sousy se dnes odpoledne nedokázal vrátit do boje o titul a ztratil dva body, se kterými podle papírových předpokladů neměl mít problém. Je však pravda, že Fiorentina mohla přijít ještě o mnohem víc, protože jí docházely síly a hrála v početním oslabení poměrně dlouhou dobu. Fialky sice vedly zásluhou gólu Bernardeschiho, jenže o chvíli později srovnal na konečných 1:1 Giaccherini.

Bologna vsadila na silový střed v podání hráčů Donsaha, Diawary a Taidera, do útoku se dostal Mattia Destro. Fiorentina byla favoritem tohoto utkání a navíc hrála prakticky v plné síle. Nastoupili Bernardeschi, Vecino, Valero, Pasqual, Tello nebo Babacar, který soutěží s Kalinićem o post jedničky v útoku. V prvních chvílích utkání se ale do šancí moc nedostával a naopak útočila spíše domácí ekipa.

Až se zlomem desáté minuty se Khouma Babacar začal dostávat k míči i v blízkosti pokutového území domácích a několikrát se slibně rozjížděl. Dvakrát ale zakončoval mimo. Stejně tak se zastřeloval španělský záložník Borja Valero, jenž bránu netrefil. Deset minut před koncem první půle se fanoušci Violy už málem zvedali ze sedadel, když se v pokutovém území soupeře dostal k míči Babacar. Jeho rána ale prolétla těsně nad.

A do podobných míst zamířil balon také z kopačky Borjy Valera. Suma sumárum, Fiorentina nepředváděla nic, za co by si zasloužila ovace ve stoje. I proto byl o poločase ze hřiště stažen mladík Khouma Babacar, který trenéra Sousu nepřesvědčil. Nahradil jej samozřejmě ostřílený kanonýr Nikola Kalinić. Po akci Federica Bernardeschiho vypadala Fiorentina jako politá živou vodou. Jenže pak přišel šok.

Matías Fernández neudržel nervy na uzdě a zbytečně fauloval. Viděl za to od sudího Bantiho žlutou kartu, a protože měl už druhou, musel do sprch. Fiorentina hrála v oslabení, ale to jí moc nevadilo. Hned vzápětí totiž vstřelila branku. Hrdinou se stal mladík Federico Bernardeschi, který si poradil v zajímavé šanci a prostřelil brankáře Angela da Costu!

Jak krátká ale byla radost Violy! Domácí Bologna se totiž vrhla do útoku a jen o čtyři minuty později se dočkala vyrovnání. Emanuele Giaccherini se totiž dostal k míči na hranici vápna a krásnou ranou zakončil kombinační hru přes brankáře Tătăruşanua - 1:1.

Dvacet minut před koncem se navíc brankář Tătăruşanu musel znovu vytáhnout - doslova -, aby zneškodnil krásný pokus z větší vzdálenosti. Svou roli ale zvládl a míč směřující pod břevno vytáhl nad něj. I Bologna umí zapnout a ukázala to v samém závěru, neboť s bodem se smířit nechtěla. Z tlaku ale rezultovala jen hlavička střídajícího Sergia Floccariho, který mířil jen do dobře postaveného hostujícího brankáře.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol24175253:1956
2.Juventus FC24173445:1554
3.ACF Fiorentina24144642:2346
4.Inter Milán24136530:2045
5.AS Řím24128444:2644
6.AC Milán24117635:2640
7.US Sassuolo24810628:2834
8.Empoli FC2497829:3234
9.SS Lazio2496929:3233
10.Chievo Verona24861029:3230
11.Bologna FC24931228:3130
12.Turín FC24771030:3228
13.Atalanta Bergamo24771023:2728
14.Udinese Calcio24761121:3727
15.Città di Palermo24751226:3926
16.Janov CFC24671124:2825
17.UC Sampdoria24661236:4324
18.Carpi FC24471322:4019
19.Frosinone Calcio24541524:5019
20.Hellas Verona241121119:3715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (210)

Přidat komentář
M11

Giaccherini

Reagovat
M11

Giaccherini

Reagovat
smazaný uživatel

ŽAKINTA, ŽIRALDÍNO

Reagovat
brvno

Reagovat
smazaný uživatel

DŽAKERÍNÍ

Reagovat
brvno

Reagovat
Dejwa

dobře Bologna, zítra musíme

Reagovat
Pipo123

Zápas viac o bojovnosti než o futbalovej kvalite, ale tak to je vždy proti Janovu. Bod nakoniec asi aj fajn, defenzívna na moje prekvapenie dosť dobrá a hlavne Hoedt sa mi páčil, sním sa dá do budúcna počítať.

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa prekvapila fantastická atmosféra počas celého zápasu.

Keita má moc veľký potenciál, ale u neho je problém asi prístup resp ťažko asi z neho dostať vysoké nasadenie na dlhší čas.

Reagovat
Pipo123

Nasadenie dostaneš, ale problém je že hraje moc na seba, radšej nezmyselne vystrelí než aby prihral.

Reagovat
smazaný uživatel

vtomto má skvelého učiteľa Candrevu, aj ked ten sa trošku zlepšil v tomto aj ked len minimálne

Reagovat
Pipo123

A Anderson zasa viac prihráva než strieľa

Reagovat
smazaný uživatel

Krása, zítra proti Udine tři body a blíž k pohárovým příčkám

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=oY-c5gYlO2Y

je to sice moje video, ale rád takhle vzpomínám, Borriello ve formě, Pato největší talent, show Ronaldinha, škoda, že v těch sezónách jsme tituly nezískali

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentátor na Sport2 byl fakt na odstřel. Nejvíc mě tahal za uši ten jeho "Jakeríni"

Reagovat
smazaný uživatel

Opravuji, "Jačeríni" to vlastně byl...

Reagovat
Pettirosso

Nebyl to klasickej Slepicka?

Reagovat
smazaný uživatel

Co bych dal za Slepičku, abych nemusel poslouchat Duška

Reagovat
smazaný uživatel

Co to placas, Dusek ten zapas vubec nedelal, tak co ho sem tahas?

Reagovat
Zark

ten už snad ani nekomentuje fotbal a byl náhodou dobrý, nevite vubec

Reagovat
M11

Slepicka uz fotbal opravdu nekomentuje.. ted uz se soustredi na hazenou, futsal, hokej.. ale je to legendarni komentator

Reagovat
Zark

Reagovat
Milan.B

Reagovat
DelPiero137

raz komenoval tusim Sobotny zapas SA a stale mu tam stekal nejaky vlciak,

Reagovat
Lech

Reagovat
Zark

to bylo tuším v Palermu pokud mě paměť neklame, rok cca 2009

Reagovat
Pettirosso

však já ho měl rád, byl to frajer. A nekruť očima, já to nevím, nemám tv už asi 5 let

Reagovat
Malresi

Mne sa zdalo, že to vyslovoval " Giačeríni"

Reagovat
smazaný uživatel

A okrem toho ešte niečo? V pohode bol.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě možná mohl být,ale správnou výslovnost jmen u hráčů považuju za základní atribut každého sportovního komentátora,pokud se sám nechce ztrapnit

Reagovat
smazaný uživatel

Míra Dušek?

Reagovat
lnterista

skoda no ale s Mirandou by jsme to asi vyhrali ale to neni omluva takhle tragickej Hellas musime porazet jestli chceme hrat o LM. Musime zabrat a verit...

Forza Inter

Reagovat
Pinturicchio

Snad Inter tu LM nedá, Řím s Garciou by tam dělal menší ostudu.

Kongo je obyčejný průměrák, pro PL dobrý.

Reagovat
Lech

Nemyslím si

Reagovat
Pinturicchio

No dobře, tak stejnou.

Reagovat
Emmett Brown

Neverim, ze maju realne sancu to dat. Viola a AS su jasne vyssie a AC podla mna tiez.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se z toho dnes AC neposere a dostane se na dostrel.LM preju jim.LM se musi vratit na San Siro.Jinak Forza juve, dnes budu mit stazeny pulky at bunucci nedostane kartu.Mel hrat Rugani..Ale max za odvahu

Reagovat
smazaný uživatel

kebyze chcem hladat pozitivum, tak je to to, ze sme dokazali vyrovnat na 3:3. no a tu to konci.

pisem este v tlaku, ale myslim si, ze je to velka hanba neporazit takyto tim. dnes sa ukazalo, aky je pre nas dolezity Miranda. Bez neho su uplne strateni, na facku.

Palacio zabudol davat goly, sice beha, maka...ale myslim si, ze ten nas utok by mal byt Eder, Icardi, Perisic - viac menej som o tom presvedceny.

ked sme nevyhrali toto, fakt neviem co chceme robit vo Fiorentine a dalsi los nas tiez nesetri. Bude to este boj ako svina. Som z toho smutny.

FORZA INTER!!!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
panca

po hodech prichazi sracka... bohuzel. Sanci jsme meli dost. Nejlepsi hrac donnarumma

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, koho napadlo, aby Balotelli kopal všechny rohy (i ty z prava, když máme Hondu)

Reagovat
Tomanatura

A opet jaky ''boj'' o treti misto. I kdyz, je to vlastne fuk, ktery tym pak vyleti v predkole...

Reagovat
Pinturicchio

Jinak, pořád se tady pičuje na Cuadrada, ale takový Pogba je ve spoustě letošních zápasů to samé v bledě-modrém :

- všichni ho hledaji

- chodí nesmyslně do x-hráčů

- spoustu míčů zajebe

- hraje totálně na efekt

- občas se vykoupí nějakou parádou / gólem / áčkem

Reagovat
smazaný uživatel

Cuadrado ta ale neomlouvá. Navíc stejnou tužku dlouhodobě nehraje jen Pogba, ale taky Morata, Chiellini nebo Bonucci.

Reagovat
Zark

2/3 obránců ze základu hraje dlouhodobě tužku, přitom ten tým má nejlepší obranu v lize, 14. vyhraný zápas v řadě... to pak jo musí být kluci rádi za svoje "fanoušky"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se na ty zápasy podívej, puso

Reagovat
Pinturicchio

Zásluha celého týmu, Chiello s Bonym jsou kiksaři dlouhodobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Pinturicchio

O tom žádná, ale ta podoba mezi Juan a Paulem docela bije do očí.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj pohled.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
Milan.B

nedokazeme zvladat taketo zapasy... to je neskutocne, pritom hovno hralo to udinese

Reagovat
olis

kvoli tomu jebnutemu rozhodcovi som bol cely zapas nervozny ci to zvladneme alebo nie, mali by mu okamzite po zapase zobrat licenciu

Forza Napoli!

Reagovat
olis

este spomeniem ze po 5 zapasoch v prvej polke sezony sme mali 6 bodov a teraz mame 15 a dnes bol tiez prekonany rekord v pocte vyhier za sebou v lige - momentalne to je 8 ale tak chcelo by to este viac

Reagovat
Furia Ceca

Máme taky rekord, 14. A příští kolo budeme mít 15!

Reagovat
olis

len aby....

Reagovat
Largo

Reagovat
Shevchenko

A nervy v pohodě?

Reagovat
10

tiket roku, sobe

Reagovat
smazaný uživatel

kolik si vyhrál ty?

Reagovat
10

já nic nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo kapesný, je vysoký datum, co?

Reagovat
Mrvinho

Bože ty jsi fakt trotl

Reagovat
10

to bylo hodně hluboko i v tvojem soudku

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Za toto bych liskal...

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera.

Reagovat
10

14 výher v řadě.

Dneska to byla znovu trošku křeč, ale pořád lepší než doma s Janovem. Je potřeba si uvědomit, že hráči teď odehráli 7 zápasů za posledních 21 dnů, to je šílenost. Hlavně třeba Pogba, Dybala nebo Leo toho musí mít plný kecky, protože hrajou furt. Teď se naštěstí to tempo zvolní.

Max má velký štěstí, že to Leo odehrál bez karty, protože to by ten jeho hloupej risk ještě vygradovalo. Snad bude Chiello v pohodě.

Reagovat
Zark

ale stejně si tu člověk přečte jak půlka týmu hraje tužku, maxi je piča a jak bayenu ty body můžete dát už před zápasem,

Reagovat
10

asi už se vyhrává moc dlouho a někteří už zapomněli na ty sedmý místa...ale na názor má právo každej, s některým souhlasím, s některým ne

Reagovat
smazaný uživatel

Cuadrado je takticky mimo hru, brzdí hru, plete se do hry ostatním hráčům = hraje tužku. Jeho góly jsou důležité, to bezesporu, ale herně je marný až to bolí.

Bonucci s Chiellinim hrají poslední 2 měsíce hrozně. Proč? Protože nedostali patřičný prostor pro odpočinek. Teď se děje to, co jsem tu před tím psal, že se to Maxovi začne sypat, protože tihle dva klíčoví obránci to nevydrží. Tak to prostě je, to jsou fakta, která jsou viditelná na první pohled.

Reagovat
Zark

kdyby je šetřil, tak by ste získali o 5 bodů méně třeba a už byste tu hromadně brečeli, jak to max nezvládá, že šetří opory tam, kde nemá atd. Jste moc rozmlsaní prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

V tuhle chvíli má 3 zdravé stopery, z nichž jeden sotva tahá nohy po hřišti. Kořeny této bídy jsou v podzimních utkáních. Říkal jsem, že na to Max začne dojíždět a je to tady.

Reagovat
10

Giorgone před zraněním hrál svůj nejlepší fotbal v týhle sezoně. Třeba s Dorií nebo AS to byly bezchybný výkony.

Leo by asi potřeboval oddych, minulý kolo měl velký problémy s Pavolettim, tam mu hodně chyběla síla Giorgia, fyzicky se nechytal. Ale že by hrál hrozně 2 měsíce si nemyslím, Carpi a Janov hrozně hrál, zbytek odehrál vždycky minimálně dobře, s Chievem hrál jako pán.

Reagovat
smazaný uživatel

Před Vánoci se mi Chiellova hra nelíbila. A hlavně se podívej, jak mu dává max zabrat. To není normální. On ty stopery utaví. Leo fyzicky nestíhá už dlouho. Pavolettiho mazání si ho na chleba bylo třešničkou na dortu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pavo si ho mazal na chleba, kde neblázni.Podívej se na stopery v jiných týmech jen se někdy mrkni na jiné týmy špičkové to budeš mít teprve nervy.Leo a Girgio jsou na stoperech absolutní špičkou světa.Jako jednotlivci nevím, ale jako celek pracují neskutečně.

Reagovat
10

Na tréninkách nejsme, bohužel ale asi není náhoda, že Ruga ani v těchto situacích nehraje. V tomhle se Allegriho odhad s odstupem času vždycky ukázal jako správný, to se musí přiznat.

Dani mi zatím přijde hodně nervózní, nepřesnej, nedůraznej. Výmluva o nerozehranosti bohužel v Juventusu neobstojí. Potřebuje čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle beru. Ale nemění to nic na tom, že je špatně, že přetěžujeme Chielliniho s Bonuccim. Pokud Ruganimu nevěří, pak měl přivést šestého stopera. To je stejné, jako když jsi kritizoval Marottu za to, že nepřivedl pro jistotu ještě jednoho útočníka. V této fázi sezóny se kolikrát ukázalo, že je lepší mít o hráče na pozici víc.

Reagovat
10

Očividně mu věří, jinak by se to řešilo nějakým jiným stoperem a hostováním Daniho, to je v pořádku. Martín asi trošku mění situaci, taky se teď řeší nějaká varianta hráče bez smlouvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi ta situace celkově nedomyšlená. Teď to budeme látat horkou jehlou. A opět zapomínají, že je Euro, kluci se vrátí vyždímaní, nedejbože aby se někdo zranil. Do přípravy naskočí poslední týden v červenci. S ohledem na další sezónu je opět špatně hráče ničit, Zvlášť když začneme zase někdy kolem 20. srpna. Regenerace minimální. Koukám na to dost možná v příliš širokém kontextu, ale přesně tento kontext s letošní letní přípravou nám zajistil početnou marodku a stále ta samá svalová zranění.

Reagovat
10

Nedomyšlený to imho úplně není, možná z pohledu Maxe, protože se celou dobu čekalo, že bude hrát na 4 obránce a tím pádem to početně bylo v pořádku. Každopádně teď v létě bude muset přijít pravej obránce a stoper, ideální bez EURA, Olympiády a Africkýho poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

To je další věc. Počítalo se s jedním, ale "nouzově" se přešlo na něco jiného. Ale chápu, že je těžké mít pokryté absolutně všechny varianty. Souhlasím, bez čerstvých hráčů to bude zase těžkopádné. Jen jsem zvědavý, kde Marotta ty hráče vykouzlí

Reagovat
Furia Ceca

Napravo přijde Vršajlko. Stoper mě ale nenapadá... Možná tak Benatia.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, jaký stoper? Backup? Nadprůměr? Kvalita z ligy? Kvality ze zahraničí? Budeme zase brát v úvahu "musí si zvyknout na velikost klubu Juve"?

Reagovat
Furia Ceca

Benatia by splňoval všechny tebou uvedený atributy! Ale nějak jsem zapomněl, co pak s Martínem, až se uzdraví... To budeme mít šest stoperů?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty otázky se mají vylučovat Buď backup, nebo nadprůměr. Kvalita z ligy, nebo kvalita ze zahraničí. Benatia nesplňuje pozici backupu. Backup pro mě znamená, že hráč kvalitně vyplní místo, ale je smířený s rolí druhé koleje, až se opět do hry zapojí základní stavební kameny. K Martínovi asi tolik, že pořád je lepší mít o hráče víc, než strádat. Ale ti hráči musí být se svou rolí obeznámeni a smířeni.

Reagovat
10

Nějakýho Montera z JA, třeba toho Balantu, levonohej hráč se za Giorgia hodí. Nebo Abdennour, ten se údajně ve Valencii moc nechytnul, za Monako byl v LM boží.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž bychom takového Montera zase měli. Balanta už v minulosti v úvahách byl, ne? U Abdennoura by to to asi stálo za to, s ohledem na tu Valencii by asi mohl být i "levný".

Reagovat
10

právě, mluvilo se dokonce o obou...tak uvidíme

Reagovat
Pettirosso

fakt? někdo konkrétní?

Reagovat
DelPiero137

Ruga az taky zly nie je ked naskoci, nie je tam priepastny rozdiel medzi nim a Leom s Giorgiom. Stale si myslim ze potrebuje svoje minuty a pravidelnost. Predsa minulu sezonu odohral celu sezonu.

Reagovat
Pinturicchio

Za Chiella.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť nedostáváme goly skoro žádné..To jsou leo a Giorgio tak špatní.Jako já mám fakt asi jiné vnímání fotbalu.Ale je to fakt až směšný, já vidím vše naopak jako ty a to fandíme stejnému týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám snad, že dostáváme góly? Kde jsem to napsal?

Reagovat
smazaný uživatel

Kamo kdyby hráli stopeři špatně tak mě věř že budeme dostávat goly a ne že máme nejlepší obranu v lize.Naše trojka pracuje výtečně a já je řadím určitě mezi top 2 obrany na světě.Nenapadá mě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se, kolik toho naběhají a ubrání zpátky Sandro, Lichtsteiner, Marchisio, Pogba, Sturaro, a hlavně Khedira. Ti jsou základním předpokladem toho, že nedostáváme tolik gólů. Dokáží hasit ty tragické rozehrávky Chielliniho a Bonucciho výlety a špatnou fyzickou hru. 352 nefunguje jen na třech stoperech, ale především na velice dobře pracující středové formaci, která je základem toho úspěchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hra se řídí od zadu, jako fotbalista vím že ze stoperu máš nejlepší přehled a diriguješ si založníky před sebou kde ti mají běhat, koho si mají obsazovat atd.Protože ten záložník tu hru nemuže tak přesně vidět když má za zády ještě utočníky.Tak potom ano, pracuje dobře záloha, což je fakt a pravda kterou říkáš, ale je to záslahu vudčích schopností Lea a Giorgia že si na založníky umí křiknout a dobře si je rozestavit a stahovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se jeden z nich zapomene při útočném výpadu, asi těžko bude řvát na spoluhráče, aby se za něho vrátil. Ti kluci se tam vrací a nahrazují automaticky. To nemá s vůdčím rolí stopera absolutně co dělat. Ano, když jsi zalezlý vzadu a máš to před sebou, pak je to jiné a přesně tak, jak říkáš. Ale když jde Bonucci nebo Chiellini dopředu, nebo jeden z nich nestíhá, je pod tlakem, vždycky jim pomáhají středpolaři. O tom mluvím. Mluvím o té kupě černé práce, dostupování a odebírání míčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ze mě vždy uděláš dobrýho kreténa připadám si jak kdybych fotbalu vůbec nerozuměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já z tebe nechci dělat kreténa. Jen se nesmí zapomínat na to, kolik práce odvádí na krajích Evra s Lichtsteinerem a kolik míčů odebírá Marchisio s Khedirou. Bez nich by náš fotbal nefungoval. Jinak mám Bonucciho s Chiellinim ohromně rád, ale jejich chyby přehlížet nechci, stejně jako nepřehlížím ty Cuadradovy nebo Moratovy. Ten po dvou povedených zápasech dneska předvedl neskutečnou holomajznu. Chyby dělá každý. Ale právě ten celek dělá hodně. Ale celek nejen obrany, ale celek všech hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jak si říkal....

Reagovat
Pettirosso

Max je kokot s tím nasazováním stoperů, když mu Rugani hnije na lavičce, to nezachrání ani 14 výhrou v řadě. ten zbytek si jen domýšlíš.

Reagovat
Furia Ceca

Od výhry nad Interem v Coppě to je celý strašný tuhý, utahaný. Konečně máme tejden volna na Neapol. Tak snad příští víkend předvedeme dobrý výkon.

Reagovat
Shevchenko

Upřímně, dalo se to čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Super tři body ale vykoupené zraněním Giorgia..On je srdce Juve jestli vynechá Neapol a Bayern bude to ohromná škoda.Pogba a Dybala dnes nejslabší zápas za Juve.Co ti zadrbali až nervy sem měl.Ale tak stane se.A Juan si jede svoje

Reagovat
panca

bude mit juve zajem uplatnit opci na cuadrada?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale chce ji snížit.

Reagovat
panca

kolik je opce?

Reagovat
smazaný uživatel

20.

Reagovat
panca

za 6-8 bych ho koupil. Vic bych nedal

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připadá Simpsony 'Dám vám za něj tři pastelky a jedno mlíko.'

'Je to mlíko čokoládový?'

'To je dobrá nabídka, být vámi ji vezmu'

Reagovat
eLJay.91

Zmotal si to. Bylo to takhle:

"Dám vám za něj tři pastelky a jedno mlíko."

"To je dobrá nabídka, být vámi ji vezmu."

"Hm.. Když bude to mlíko čokoládový, tak si plácnem."

"Na to zapomeňte."

Reagovat
smazaný uživatel

otázka pro fans ostatních týmů.Co říkáte na hráče Chiellini, pžezdívaný některýma jako dřevák, nebo na Bonucciho pžezdívaného některými podobnýma výrazama jako tragickej stoper.Chtěli by jste je do týmu, uznáváte jejich kvality?Nebo to fakt vidím jen já že Leo a Giorgio jsou prostě spolu s Barzaglim těžkej Top.?Zajímá mě názor fanouška klubů co nastupují proti nám.

Reagovat
smazaný uživatel

u mňa jediný top stopér Nesta, ale tak drevákov ako Chiello či Bonucci namiesto Zapatu by som bral

Reagovat
KingMaster13

Přijde mi že fungují dobře jako celek a navíc jim velmi pomáhá záloha. Řekl bych že po individuální stránce je opravdu tom kvalita jen v Chiellinim. Ale už by jste tu obranu měli pomalu omlazovat. Všiml jsem si že proti silnějším týmům fakt moc nestíhají a mají problémy

Reagovat
10

Oli, proč se zase začínal druhej poločas o skoro 10 minut později než ostatní zápasy? to není poprvé když hrajete doma...

Reagovat
olis

tiez som si to vsimol ale doteraz neviem dovod...

Reagovat
FuckT

Aby Sarri mohol dohnat deficit a jebnut pocas tej prestavky aspon 40 cigariet.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Zark

taky jsem to tam dnes schytal při fotbale vím, jak se cítil

Reagovat
smazaný uživatel

co to ma Pogba za zvlastne gesto co furt robi? Nieco to aj akoze znamena? Na tej fotke vyzera ze si kontroluje ci mu smrdi pazucha

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pohyb je DAB, taneční kreace... https://www.youtube.com/watch?v=gJ9zJb1I0Ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To co dnes Donnarumma předvedl u prvního gólu neskutečné zákroky, škoda, že ho v tom obrana nechala dnes zbytečná ztráta jako obvykle..

Reagovat
DelPiero137

Neviem ci Darmina hraje stale takto ale dnes hral genialne. Odoberanie lopt ako zo starej skoly, toho by som v Juve bral vsetkymi desiatimi. Aspon Squadra ma kvalitneho beka.

Reagovat
10

třeba se mu začně stýskat po domově

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se jednou vrátí. Hlavně ať je zdravý a přesně jak narážíš, pomáhá alespoň Azzurri

Reagovat
Tomanatura

Na zacatku sezony tak hral, pak se zranil a pote moc formu nemel. Hlavne dopredu mu to haprovalo, musel aj na levy bek, kde je podprumerny.

Reagovat
Pettirosso

A to mufani na nej nadavali, jak je prumernej. Kez by se vratil z te prdele

Reagovat
Largo

Někdo acestream?

Forza ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel (bohudík?) jsem dneska neviděl.

No hrůza, bojím se, jestli budeme bojovat o tu sérii výher zrovna my, tak to ti současní hráči ve vzájemném zápase prohrají, a nad tím ani nechci přemýšlet.

Tak uvidíme forza INTER

Reagovat
Dejwa

taky jsem neměl tu čest.. su zvědavej na další kolo, prohrát nesmíme

Reagovat
Largo

El Shaarawy!

Reagovat
Largo

Perotti zatím dnes trochu neviditelnej....

Reagovat
smazaný uživatel

Vedle článek

Reagovat
Largo

Sakra, a jo

Reagovat
Alberto Aquilani

Diegooooooooooooooo

Reagovat
Alberto Aquilani

som vedlaaaaa

Reagovat
Emmett Brown

Pozitívom je že sme začali vyhrávať, ale tie výkony majú veľmi veľmi ďaleko od ideálu, rozhodne je na čom pracovať.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale predsa požierač krowiek spravil neodpustiteľnú chybu v Borisove... ďalšie body, za ktoré mu môžeme byť vďační... po minulom 1. polčase v Sassuole veľké vytriezvenie, aj keď si tak hovorím akoby to vyzeralo so stredom DDR-Strootman... ten trident začal hrať, až keď k ním prišiel Džeko... chcelo by to asi poriešiť Shaarawyho, herne je na bode mrazu, ale neuberám mu to, ako maká dozadu a snaží sa tlačiť do 16ky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze to tu ty vypisujes. Ved brankar je najmenej dolezity post

Reagovat
Alberto Aquilani

Veď to stále platí a stále platí to, že je Szcz úplne vpohode brankár, ako som už písal pred jeho prvým zápasom, ktorý "ten rozdiel" dokáže Rímu poskytnúť

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podla teba moze chytat aj babka trajbalka a krowkar je len priemerny brankar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pice, jedina nadej na zbavenie Dzeka je Cina. Jeho stavanim ma Spall totalne vytaca. Co este potrebuje, aby videl, ze je to neschopne hovno, ktore si nevie ani spracovat loptu a nahrat na 3 metre. Nezasluzena vyhra

Reagovat
Largo

Je na něm obrovská deka, ale líbí se mi, jak bojuje, sklepává míče. Jak sám říkal, celej život hraje v systému na dva útočníky, do kombinace. Samozřejmě uznávám, že jeho kauf se jeví jako fail a má dost daleko do ideálu, ale nehodlám házet špínu jen na něj. Ten kádr na titul nemá ani náhodou a důležitý posty jsou opomíjený.

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Vy ho obhajujete ako male decko. Chudacik malinky. On bojuje????? Sak prehra 90% subojov. Lopta mu odskakuje, hodi si ju, hrac ho v pohode predbehne. Nedokazuje si ju spracovat, je smatlavy, pomaly. Je priserny

Reagovat
Largo

Zaslepeny jsi kamarade

Reagovat
smazaný uživatel

No tak v tomto pripade ty. Proste zastavat si Dzeka po tolkych zapasoch je cista slepota . Sadiq, Perotti, El Sha dokazu strielat goly, len on nie. A to mal podstatne viac sanci. Jeho herny prejav je cista katastrofa. Nemas ziadny argument, ktory by bol v prospech neho

Reagovat
Lech

On ale góly dávat umí, jen mu nesedí systém a ani liga jak sám přiznal. Podle mě může být hodně platný proti Realu a v lize nastupuje, aby nevypadl z rytmu.

Reagovat
smazaný uživatel

ako bude platny proti realu, ked nie je platny proti sampdorii? Dzeko neodohral jediny zapas kde by nieco ukazal ako utocnik, jedine co robi je sklepavanie lopt aj to často na nikoho a ked sa uz dostane do zakoncenia tak je asi taky uspesny ako gervinho

Reagovat
Lech

Proti Realu budem bránit, chceš tam radši Iaga? Na rohy bude platný jak v útoku tak obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

len ako sa dostaneme k rohu alebo standartke? jedine po brejku, ak budeme len brániť ako vravis. a ty vidis dzeka ako brejkoveho hraca? samozrejme, že nie - takže si nemyslím, že by bol vhodný na defenzívny štýl hry

Reagovat
Lech

Tak na brejky vhodný není, to je jasný. Na to tam je Salah/ElS/Florenzi a Dzeko prostě kladivo do vápna. Bavíme se o LM, v SA na hrot místo něj preferuju Sadiqa nebo Perottiho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Grazie Roma.

Posledních 30 minut ostuda, v domácích zápasech nepřípustné.

Spal od lajny řval, že nevedeme 5:0, jen 2, tak ať pohnou zadkem a běhají..

Sassuolo štěstí s penaltou, teď znovu. Potřetí už to nepůjde.

Ukradené dva body.

Reagovat
Maritazzi

Mě tam chyběl schopnej režisér, kterej by uklidnil hru a nutně v létě musí přijít top obránce se zkušenostma, už jak šel Cassano na trávník, tak bylo jasný, že si tam bude dělat co chce. Vypadá to, že na tom hráči jsou špatně fyzicky.

Reagovat
Largo

Me by se libil Tonelli, na kraj Vrsaljka. Maicon slaby, obrana cekkove. A Keita hori. Tesim se na Strootmana a Paredese

Reagovat
Maritazzi

Tonelli je další hráč typu Manolase nebo Rüdigera za pár zápasů. Ta obrana potřebuje vůdce, ne dalšího mladýho hráče, kterej bude za pár let dobrej. Maicon určitě není nějak výrazně slabej, akorát fyzicky nezvládne celej zápas. Zase, není to jen o Keitovi, on si odvedl práce dozadu dneska hodně, akorát s Pjaničem to není dvojka, aby za současnýho fyzickýho rozpoložení odehrála celej zápas dominantně.

Reagovat
Zark

Reagovat
rezba

Já současné stoperské dvojici věřím. Líbí se mi. A Raději ať hrají ti dva, než koupit za 19M€ Banathiu, kterej nám už jednou plivl do ksichtu a bude asi v podobné formě jako Castán.

Reagovat
Maritazzi

Oni budou do budoucna skvělý, ale Manolas je pod Raiolou, tam taky nevím, jak dlouho u nás vydrží. A skvělý budou, až budou mít vedle koho růst.

Reagovat
rezba

Souhlasím, ale kde chceš takového stopera koupit? Dalšího Kajera nebo podobné, co nebudou lepší, než mladí nechci. Navíc Saba na něj je ochotnej uvolnit až 4M hned za 36ti měsíční hostování s následným 12M doplatkem . Ideálně někoho po konci smlouvy jako před lety Juan ...

Reagovat
Lech

Benatia/Marquinhos. Maximálně Tonelliho. Stopery máme kvalitní

Reagovat
smazaný uživatel

Marquinhos by bol sen

Reagovat
smazaný uživatel

Marcos půjde do Barcy, až pak se vrátí k nám. To by se musel sám vykoupit ze smlouvy.

Miluju ho, ale tohle není reálné.

Reagovat
smazaný uživatel

Benatia má rád Řím, postavil si tu dům a chyba byla tehdy na obou stranách.

Prodloužení Rudiho s drsným příplatkem a to samé dostal Yao, Mehdiho kopli do řiti. Tam vznikl problém.

S jeho formou máš asi pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Keita mi nesedi odkedy prisiel, zaidne super kreativne riesenia som od neho nevidel, cisto hra na istotu, co je dost problem ked hras proti zatiahnutemu superovi. a fyzicky odchadza uz tiež

Reagovat
Lech

Rüdiger se mi začíná líbit víc a víc, byla by škoda ho nechat jít.. Nejvíc by se mi líbil Mehdi.

Pjanič musí jít doprdele co nejdřív, Paredes

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Po Vršaljkovi půjde Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo Paredes je v současnosti mezi registy v top formě, je středeobodem jejich hry a umí to uklidnit a dát z jedničky kolmici. Luciano už potvrdil, že se mu jeho hra líbí.

Bez Daniho a Radji to bylo poloviční, Od Aleho jsem čekal větší zapojení do rozehrávky.

Rudiger roste s každým zápasem, včera se mi líbil, dobře vystupoval a konečně taky on jistil Kostase, většinou to bylo naopak, více si věřil.

Co se týče fyzičky, Spal už prý přebral iniciativu a drtí hráče sám, Lippie a Norman už vedou jen posku a regeneraci. Rudi prý toto vůbec neřešil. Podle mě ti dva vsadili příliš na silovou stránku - a tím nemyslím posilku, protože ty dětské váhy, co tam zvedají jsou tak na pocit - a hodně pozornosti věnují koordinaci, stabilitě, středu těla, což je důležité, ale na 90 minut fotbalu to nestačí. Ne nadarmo třeba Zdena ničí své týmy vestami, sprinty a schody. Intenzita rozhoduje.

Luciano prý chce po sezoně italské odborníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Kevin.

Ten je jako reostat, trenér nastaví tempo hry a Kevin ho nastaví.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem, preco hrava Keita a preco Pjanic dole, ked ten saso nehra dobre ani hore. On spomaluje hru

Reagovat
Largo

Souhlas

Reagovat
rezba

Určitý pokrok tam vidět je, ale nezastírám, že jsem čekal větší progres, daleko větší.

Nemají na to fyzicky. To se jasně projevilo i s Dorií. Dle mého to Spalletti nezvládl ani takticky. Nepochopím, proč první poločas seděl Džeko, když bylo jasné, že budeme útočit do plných. Maicon (příklad) se dvakrát prohnal po lajně, centr do vápna a tam nikdo!! Faraon má 60kg a poslední gól hlavou dal snad ještě v primaveře... Hlavně, že tam Edina pošle, když vedeme a KONEČNĚ Doria otevírá obranu. On není brejkový hráč. Pořád na něj nadáváme, ale podívejte se jak jej naši trenéři využívají!? On je specifický hráč. Hromotluk, do vápna. Copak to Luciano nevidí?

Shaarawi, Perotti, Salah a Florenzi spolu prostě hrát nemohou. Nevyhoví si. Po přesunu Florenziho na beka to vypadalo lépe. Proč střídal Zukhanovič? Herně tam byli horší...

Keita nestíhá, měl ho nahradit Vainqueur (oba Garciovi psi, jsem zvědav na léto...). Navíc kapitán . Pásku měl dostat Alessandro! Za to má u mě Spalletti největší mínus!

Ale abych jen nekritizoval. Wojciech . Líbili se mi i stopeři u Manolasových skluzů mi dvakrát zatrnulo, ale hlavně Rüdiger zápas od zápasu lepší! Rychle ho vykoupit .

No nic jede se dál. Důležité tři body. Za týden už si nikdo nevzpomene po jakém výkonu. Ale se Šášulem i Dorii měli kluci víc štěstí než rozumu. Snad z Carpi dovezou tři zasloužené body.

Reagovat
Largo

Reagovat
Maritazzi

Džeko absolvoval jeden a půl tréninku, možná dokonce jen tu půlku. Na dýl než třicet minut neměl. Šel tam v moment, kdy se vepředu neudržel jedinej balon, takže Spal doufal, že tam udrží balon a přesně ho rozdá. Flo se tam první poločas strašně pletl, ale ty tři si celkem vyhoví, možná ElSha zatím herně špatný. Keita tu pásku bere dlouhodobě, v kabině musí mít slovo, navíc Ale poslední zápasy spíš kecal, než aby hrál. Přijde mi zbytečný jet do Keity, dle mýho odehrál zápas podobných kvalit jako Pjanič, po sezoně skončí, ale teď při zraněních se jeho klid může hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Střízlivý pohled na věc, dík.

Keita je Keita, jeho role je zaskakovat, byly absence. Neměli bychom od něj nic čekat. WIlliam měl hrozný zápas posledně.

Reagovat
Melchior

To je neskutečný, jak jsme společně s Neapolí odskočili od třetího místa. Těším se na velkolepou bitvu o titul, jak 4 roky zpět s AC. Neapol má oproti Juventusu velkou výhodu, že ji tak neklátí ty zranění, nicméně věřím, že to příští týden ukopem, dotáhnem se na ně a pak zvládnem nějakým zázrakem i Bayern! Hejt na Cuadrada, Bonucciho, Chielliniho, místy i Pogbu s Moratou mě nechává kladným, nikdo prostě nemůže hrát perfektní fotbal celou sezonu. Samozřejmě nejsem slepej, ale nehodlám si tady vylejvat hněv na tom, abych psal, co je to za kokoty apod. To mi nepřijde jako správný fanouškovství. Navíc to ničemu nepřispěje. Teď přeju hráčům Juve zasloužený odpočinek po tom, co tuhle zpackanou sezonu vytháli za posledních 14 zápasů neskutečným způsobem nahoru a budu se těšit za týden!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS

Reagovat
Melchior

nechává chladným* (kladnost je degenerace z oboru )

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Pettirosso

Giorgio Chiellini’s injury could reportedly see him miss crucial Juventus fixtures against Napoli and Bayern Munich.

Tak doufám, Maxi, že to stálo za to

Reagovat
10

tipuju to tak na měsíc, klasicky...to nevyšlo, no

Reagovat
Airus

pátrám po něčem officiálním celej den. (kdyžtak pls někdo linkněte) Ale zatím nic nemám. Tak buď je to fakt špatný a je potřeba další vyšetření, nebo to ani nestojí za řeč. Rozhodně se to dalo čekat a sám Allegri by měl Giorgovi donést na marodku polívku

Reagovat
Furia Ceca

Paráda, takže na Neapol a Bayern s nerozehraným Ruganim... Hlavně že proti slabším soupeřům, kde byl pod tlakem, musel sedět a teď bude sbírat praxi proti těm nejsilnějším, co? Tohle Max posral...

Reagovat
Furia Ceca

* kde by nebyl pod tlakem

Reagovat
brenk

Allegri to podľa mňa radšej stiahne na štyroch obrancov, hlavne keď sa vrátil Pereyra

Reagovat
Furia Ceca

Jako že bychom na ty nejtěžší zápasy vyrukovali se systémem 4-3-1-2 kterej jsme x měsíců nehráli? To mi přijde snad ještě riskantnější než 3-5-2 s Ruganim. Kurva, taková komplikace, hlavně úplně zbytečně...

Reagovat
brenk

na Neapol by som možno tipoval aj 352, v LM však 4312 fungovalo vždy lepšie a vôbec by ma to neprekvapilo

Reagovat
Furia Ceca

Tj, dali jsme důležitej gól, ale pak jsme se v druhým poločase vždycky stáhli do 3-5-2 a hráli na brejky. Takže řekněme že na LM potřebujeme obojí - na 3-5-2 máme jednoho kvalitního, leč nerozehranýho obránce a se 4-3-1-2 nemáme moc praxi... I když to pořád můžeme natrénovat v zápasech po Neapoli.

Reagovat
Airus

4312 je taky dost nejistý protože Pereyra není 100% a Hernanese vidět nechci.

Reagovat
Furia Ceca

To je další riziko...

Reagovat
10

minulou sezonu to proti variantám formace 4-3-3, co hraje Neapol, fungovalo nejlíp...to věděl i Conte, třeba s Realem hrál v obou zápasech 4-3-1-2, přestože to předtím ten tým nehrál

Reagovat
brenk

ja som si hlavne v LM všimol, že ten proaktívny prístup v zápasoch s BVB či Realom (a vlastne aj proti Barce) pri hre na štyroch obrancov naozaj prinášal ovocie, je pravda, že Neapol hraje dosť európsky futbal s ostrými krídlami, sám som zvedavý, čo Max vymyslí, ale Chiellom si to každopádne dosť posral

Reagovat
Pettirosso

nebude. Přejde se na 4 člennou obranu, to je celkem jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

To přide ještě tak třikrát letos u vás. na řadě je Pogba se stehenním svalem nebo tak.

Allegri to dělá už roky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele