Serie A - souhrn 24. kola

20.02.2015, 22:40, aktualizováno 24.02.2015, 20:22
Komentáře a souhrny
Fiorentina se po divokém závěru rozešla smírně s Turínem. AC Milán porazilo Cesenu, zatímco Lazio si poradilo s Palermem. Neuspělo naopak AS Řím, když pouze remizovalo s Hellasem a na vedoucí Juventus, který už v páteční předehrávce porazil Atalantu, ztrácí již devět bodů. Na rozdíl tří bodů se naopak k Giallorossi dotáhla Neapol...

UC Sampdoria - Janov CFC 1:1

24.02.2015 18:30

Góly: 19. Éder - 17. Iago Falqué

Nervy až do posledních minut hry - to přineslo dnešní Derby della Lanterna. Oba celky předvedly skvělou podívanou a zejména první poločas byl vyhroceným bojem dvou ambiciózních soupeřů. Nakonec se ale body dělí za remízu 1:1 a pořadí janovských týmů se nemění.

Úterní podvečer patřil italským týmům. Od devíti večer se o své šance postoupit do další fáze Ligy mistrů utkal Juventus Turín, ještě předtím si ale fanoušci italského calcia mohli pochutnat na zajímavém "předkrmu". A nebylo to ledajaké utkání, protože se jednalo o samotné janovské derby! Původně sobotní zápas byl kvůli průtrži mračen přesunut na úterý a sliboval hodně ostrou bitvu o tři body. Domácí Doria spoléhala na dvojici Okaka, Eder, zatímco hosté vyslali do útoku trojlístek Falqué, Perotti, Niang.

Dnes šlo o hodně a bylo to znát od prvních minut. Při pokusu o založení útoku byl zezadu faulován Stefano Okaka Chuka, ale sudí Rocchi nepískal. O střelecký pokus se naopak postaral Juraj Kucka. Po faulu na Soriana se naskytla domácím velká šance, když střílený centr doplachtil až k Romagnolimu, ale jeho hlavička mířila vedle. Oba týmy nastolily poměrně vysoké tempo od začátku a aktivnější byli domácí, ale Okaka Chuku mnoho jeho spoluhráčů nepodporovalo.

Hostující Grifové, když se vydali do útoku, přesně věděli, co hrát. Bylo to vidět i ze 17. minuty, když M’Baye Niang pronikl do vápna a před bránou našel špatně hlídaného Iaga Falquého. Tomu už nedělalo problém poslat míč z kroku do sítě. Nebylo to ale všechno, protože z následné rozehrávky zamířil míč po straně k Roncagliovi. Ten si jej sice pohlídal, ale nehlídal už Edera za svými zády. Ten soupeře o míč obral a následně z úhlu prostřelil brankáře Perina - 1:1.

Okaka Chuka dostal dnes důvěru a bil se jako lev, ale asi ani on neví, jak mohl poslat skvělý centr před bránu nad břevno! Ačkoli tempo hry na chvíli upadalo, emoce byly jasně patrné a osobní souboje se vyostřovaly. Ke konci první půle se ve vápně dostal k ráně Niang, ale Viviano se vytáhl! Do druhé půle nastoupili domácí o trochu lépe, a když měli hráči Blucerchiati příležitost, nebáli se pálit. Do zajímavé šance se dostal Soriano, ale jeho rána nepřinesla další gól.

S další nebezpečnou střelou si musel mladý brankář Mattia Perin poradit ve chvíli, když se do vápna dostal Acquah. Jeho projektil ale Perin u tyče chytil. Janov se k ohrožení brankáře Viviana dostával jen sporadicky, například sérií rohových kopů. S těmi si ale obrana Dorie poradila, i když zakončení De Maia vypadalo hodně nebezpečně. Doria cítila šanci a trenér Siniša Mihajlović poslal na hrací plochu Luise Muriela.

Další minuty zřejmě trochu zklamaly diváky, kteří vážili na stadion cestu, protože se v nich kromě faulů nebo střídání nic zajímavého neudálo. Až pět minut před koncem, když už na hřišti působil i kamerunský střelec Samuel Eto’o, se v gólové pozici objevil Stefano Okaka Chuka. Ten prostřelil i vyběhnuvšího Perina, ale míč zamířil nad břevno! Největší nervy ale fanoušky domácího celku čekaly až v závěru zápasu, když se po hlavičce hostí míč opřel o břevno. Navíc se vrátil zpět do hřiště, kde Grifové doráželi. Brankář Viviano ale vytáhl famózní zákrok a neinkasoval. CFC je šesté, Doria hned za ním.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Inter Milán 1:2

23.02.2015 21:00

Góly: 74. Juan Pablo Carrizo (vl.) - 47. Mateo Kovačić, 68. Mauro Icardi

Milánský Inter zvládl náročné utkání proti domácímu Cagliari a ukázal, že to s bojem o pohárové příčky myslí vážně. První branku si připsal Chorvat Mateo Kovačić, druhou vstřelil nejlepší zakončovatel mužstva Mauro Icardi. Vlastní branku si pak připsal dnes nevýrazný brankář Juan Carrizo.

Inter Milán měl za sebou náročné utkání ve Skotsku a dnes chtěl ukázat, že má dostatek sil i schopností na to, aby se plně koncentroval jen na ligu. Pod dohledem sudího Mazzoleniho se na trávníku v dresu hostí objevil například Lukas Podolski, o nové smlouvě jednající střelec Mauro Icardi nebo mladík Mateo Kovačić, kterého trenér Mancini nasazoval poslední dobou sporadicky. Obranu Nrazzurri měli zlobit především M’Poku, Cossu a mladík Čop.

První větší chybu si připsal zkušený matador Nemanja Vidić, který nabídl šanci M’Pokuovi, ale tomu nevyšel první kontakt s míčem. Aktivnější domácí hráči hodně spoléhali na rychlost, kterou disponuje právě M’Poku nebo chorvatský střelec působící před ním, ale mladé posile z Belgie nevyšel první krok. Na opačné straně se prezentoval zajímavou ranou přes hlavu Fredy Guarín, který je v poslední době ve velké formě.

M’Poku se dostával do zakončení velmi snadno a často ho nestíhal ani anglickou Premier League prověřený Davide Santon. Byl to ale milánský Inter, který si vytvořil první velkou šanci zápasu. Na dlouhý nákop si naběhl Lukas Podolski, který kličkou obelstil hned tři protihráče včetně brankáře Brkiće. Poté se sám dostal ze střeleckého úhlu, takže ještě nahrál před bránu. Marcelo Brožović ale pálil vysoko nad.

Podolski měl další obrovskou šanci o pár minut později, kdy sám zakončoval centr po brilantním průniku Santona, ale míč poslal těsně vedle. Přesně po půlhodině hry se ukázal brankář Brkić. Osmadvacetiletý brankář nejprve skvěle vykryl ránu Brožoviće a následně se stihl dostat zpět na nohy, aby vyrazil také dorážku Maura Icardiho do odkryté brány! Na opačné straně vyrobil velkou chybu brankář Carrizo, který neudržel v rukavicích míč ze strany, ale naštěstí s tím domácí nepočítali.

Před koncem poločasu se nadechl k velkému sprintu s míčem u nohy Fredy Guarín, který centrem hledal ve vápně naskakujícího Podolského, ale ten minul. Kdo neminul, to byl paradoxně nepříliš viditelný Mateo Kovačić. Chorvatů bylo na hrací ploše několik, ale radoval se Kovačić. Centr do vápna od Podolského si zpracoval Mauro Icardi hrudí, ale upadl. Naštěstí pro Inter stál hned vedle Kovačić, který propálil bezmocného Brkiće - 1:0 pro Inter.

Cagliari se ale nehodlalo vzdát. Zpoza pokutového území pálil teprve osmnáctiletý Donsah, jenže jeho rána mířila do Carriza. Sardinský celek měl několik šancí na srovnání. Například když chyboval Juan a Cossu zakončoval sám před Carrizem. Míč ale podebral a napálil hodně vysoko nad. Zářnou budoucnost má před sebou M’Poku, který byl dnes pro obránce Interu prakticky nedostižný. Další nejistý zákrok Carriza ale nepotrestal. Stejně tak se to nepovedlo ani dvojici Cossu - Longo.

Dvacet minut před koncem zápasu Inter Milán využil jednu z mála šancí druhé půle. Když se domácí nadechovali k náporu, dostal Mauro Icardi míč do vápna od Garyho Medela, míč si zasekl a druhou nohou obstřelil brankáře Brkiće - 2:0.

Na dnešní zápas nebude v dobrém vzpomínat brankář Juan Carrizo. Ten dnes rozhodně nebyl oporou svého celku a přidal k tomu také vlastní branku. Samuele Longo napřáhl za vápnem k tvrdé ráně, která se od tyče odrazila do zad brankáře Carriza. Od něj míč putoval do brány a Cagliari srovnalo. Víc už ale nedokázalo.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - US Sassuolo 2:0

23.02.2015 19:00

Góly: 61. Duván Zapata, 70. Marek Hamšík

Neapol dlouho nemohla najít klíč na pečlivou obranu Sassuola, ale nakonec se jí to povedlo. Prsty v obou brankách měl Duván Zapata, který první branku vstřelil, na druhou nahrával Markovi Hamšíkovi. Neapol obě branky hodně pomohly, protože posledních dvacet minut musela dohrávat v početním oslabení.

Sassuolo nasadilo hned od úvodu poměrně odvážnou formaci se třemi útočníky. V přední linii měli obranu domácí Neapole nejvíce strašit Domenico Berardi, Simone Zaza a Antonio Floro Flores. Neapol nechala na lavičce Gonzala Higuaína a na jeho místo postavila Duvána Zapatu. O něm trenér Sassuola Eusebio Di Francesco prohlásil, že s ním na hřišti není Neapol o nic slabší. A Duván Zapata mu dal zapravdu.

O první zajímavou střelu se pokusil Antonio Floro Flores, ale neuspěl. Poté muselo Sassuolo poprvé vynuceně střídat, když se zranil Luca Antei. Na jeho místo vběhl Davide Biondini. Brankář Mariano Andújar příliš mnoho práce neměl a nepřidělával mu ji zpočátku ani Zapata. Až po patnácti minutách si nadějný útočník připsal na konto zajímavou střelu, když se obtočil s míčem u nohy kolem svého strážce, ale pálil nepřesně.

Po dvaceti minutách musel trenér Di Francesco podruhé neplánovaně střídat, když se zranil Paolo Cannavaro a na hřiště musel jeho jmenovec Paolo Bianco. Na hru Sassuola jako by dvojité střídání nemělo moc vliv a hosté dál útočili. Zajímavý pokus předvedl mladík Domenico Berardi, který se prosmýkl kolem dvou soupeřů a vypálil technickou ránu na zadní tyč, ale minul. Dvě velké šance si domácí vytvořili krátce před odchodem do šaten. Nejprve Marek Hamšík našel skvělým pasem volného Zapatu, který ale míč minul! Tři minuty před koncem pak sám slovenský záložník pálil odražený míč, ale do cesty se mu postavil jeden ze soupeřových obránců.

Druhý poločas byl mnohem zajímavější a na branky bohatší. Tři minuty po návratu ze šaten si na centrovaný míč naběhl Duván Zapata a zakončil, ale jen těsně minul tyč Consigliho brány. O pět minut později se mohl prosadit opět Domenico Berardi, ale talent z líhně Juventusu Turín mířil také mimo. Je až s podivem, jak se Neapol dokázala dostat do vedení, když ve chvíli brankové situace měli hosté přesilu pěti bránících hráčů oproti dvěma útočícím. Marek Hamšík nahrál na střed Zapatovi, který nejprve upadl, ale přesto míč udržel. Druhá střela už byla mnohem povedenější a domácí vedli 1:0.

Unaveného a dnes nepříliš viditelného Manola Gabbiadiniho vystřídal belgický rychlík Dries Mertens, ale nebylo to právě povedené střídání. Nejprve ale Neapol navýšila své vedení. Duván Zapata na sebe připoutal dva protihráče, nahrál zpět na Marka Hamšíka a ten z úhlu prostřelil brankáře Consigliho - 2:0 pro Partenopei.

O pouhou minutu později ale Dries Mertens zkomplikoval oslavy domácích, když se nechal hloupě vyloučit po brutálním zákroku zezadu na Missiroliho a od sudího Massy viděl přímo červenou kartu. Sassuolo chtělo využít nabízené šance početní výhody a například rána Magnanelliho byla famózní. Zákrok Andújara ale snesl i ty nejpřísnější měřítka, takže skóre se neměnilo. A neměnilo se ani ke konci zápasu, když sprintující José Callejón obstřeloval brankáře Consigliho. Obstřelil ale také bránu. Neapol vyhrála a snížila náskok druhého AS na pouhé tři body. Sassuolo naopak může žehrat na neproměněné šance a je dvanácté.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Turín FC 1:1

22.02.2015 20:45

Góly: 85. Mohamed Salah - 87. Giuseppe Vives

Utkání dvou týmů hrající Evropskou ligu skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Fiorentina sice pět minut před koncem zápasu vstřelila gól, ale Granata bleskově odpověděla a natáhla svojí sérii neporazitelnosti už na jedenáct zápasů.

Už v desáté minutě měli domácí možnost pokutovéko kopu, Badelj byl totiž faulován Benassim a tíhu odpovědnosti na sebe vzal útočník Babacar. Padelli v brance Turína však vystihl směr, penaltu zmařil a výsledek byl pořád 0:0. Na druhé straně se dostal před Tatarusana Lopez, ale golman Violy fantasticky zasáhl. Hra se okamžitě přelila před Padelliho svatyni, ale Babacar v koncovce znovu neuspěl. Ve 30.minutě měla Granata další šanci, Peres ale nepřesně vystřelil a diváci na Artemio Franchi na první branku zápasu stále čekali. První poločas nabídl více než slušnou podívanou, jediné co však chybělo byly kýžené branky.

Na začátku druhého poločasu to byla Fiorentina, kdo mohl poprvé udeřit. Chybnou rozehrávku soupeře zachytil Iličič, ovšem jeho střela byla tečována a domácím tak zbyl jen rohový kop, ze kterého se následně nic neudálo.

V 72.minutě měla pro změnu stoprocentní šanci Granata. Martínez postupoval sám na Tatarusana, který vyběhl až mimo šestnáctku, Martínez ho obešel a zakončoval do prázdné bránky, kde však naštěstí pro Violu zasáhl jeden z obránců.

Až pět minut před koncem zápasu se Stadio Artemio Franchi dočkalo branky. Mohamed Salah si vyměnil míč s Gilardinem a přesně k tyči zakončil - Fiorentina vedla 1:0. Turín měl sice málo času na vyrovnání, ale zbraně nesložil a vlastně bleskově odpověděl. Po rychlém přečíslení se dostal k míči Lopez, ale Tatarusana nepřekonal. Povedlo se to až z následující dorážky, když Vives nasadil brankáři Violy potupné jesličky - 1:1. Ve zbývajícím čtyřminutovém nastavení se nic dalšího neudálo, takže oba týmy si připisují po bodu.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - AS Řím 1:1

22.02.2015 15:00

Góly: 38. Seydou Keita (vl.) - 26. Francesco Totti

Římské AS znovu nenaplnilo očekávání a jeho krize se nadále prohlubuje. Utkání, ve kterém se mohli Giallorossi vytáhnout, nezvládli. Nejprve sice vstřelil první gól zápasu kapitán Francesco Totti, ale nakonec AS opět zradila obrana. Boško Janković procedil míč mezi nohama Keity a Verona slavila bod za remízu.

Trenér Rudi Garcia dal v obranné dvojici šanci Davidemu Astorimu, na krajích obrany našli svá jména Ashley Cole a Alessandro Florenzi. V záložní řadě AS figuroval také Miralem Pjanić, místo v útoku zbylo na Adema Ljajiće nebo Gervinha, kteří podporovali kapitána Tottiho. V dresu Verony se svým bývalým spoluhráčům už jako soupeř postavil například Luca Toni nebo Panagiotis Tachtsidis.

Domácí tým začal hned od úvodu hrát velmi agresivně a sudí Gervasoni postupně napomínal Boška Jankoviće a Emila Hallfredssona za tvrdé zákroky proti Keitovi a Florenzimu. Po osmi minutách se AS uchýlilo k obléhání obranného valu domácího týmu. Trochu zdlouhavé tempo narušil až Adem Ljajić, který si narazil míč s Tottim, zapojil do akce i Gervinha, ale ten už na Tottiho nenahrál přesně. Tvrdou ránu ze střední vzdálenosti měl na svědomí Radja Nainggolan, ale brankář Benussi měl dostatek času i klidu na zákrok.

Na hře AS byla opět vidět nervozita, naprostá ztráta sebevědomí a velmi špatná organizovanost především v obranné fázi. Po zajímavé narážečce se v pokutovém území k zemi skácel Ashley Cole, ale sudí Gervasoni faul neviděl. Po akci Ljajiće se k míči ve vápně dostal Gervinho, udržel balon i přes tři protihráče a nahrával před bránu Tottimu, ale jeho nahrávka k cíli nedoputovala. AS bylo stále aktivnější, ale na jeho hře byla znát fyzická vyčerpanost. Radost mohl Vlkům způsobit Tottiho rohový kop, ale Manolas poslal míč těsně vedle tyče!

Přece se ale AS dočkalo. A spasil jej kapitán Totti, který se na zmar v podobě nepovedených přihrávek nemohl dívat, napřáhl z pětadvaceti metrů a krásnou ranou překonal Benussiho!

Po půlhodině hry se k centru ze strany dostal Adem Ljajić, který byl sice v krkolomné pozici, ale přesto mohl zakončovat o trochu lépe. Alespoň tak, jak to předvedl Boško Janković. Ten si naběhl do vápna na rohový kop a procedil míč skrz nohy Seydoua Keity - 1:1. Gól byl připsán jako vlastní.

Aby pohrom nebylo málo, obránce Alessandro Florenzi musel kvůli zranění střídat a jeho místo zaujal řecký bek Vasilis Torosidis. Ke konci prvního poločasu bylo evidentní, jak pomalu se hráči hostí pohybují na hřišti. Místo sprintů to bylo spíše vyklusávání. Alespoň náznak invence ukázal Adem Ljajić, který se rozhodl střílet přímý volný kop, a jeho ránu zastavilo břevno! Obrovskou šanci na vedoucí branku měli domácí tři minuty po změně stran, když Emil Hallfredsson po akci Toniho zakončoval do odkryté brány. Na brankové čáře ale zasáhl obětavý Torosidis!

Po hodině hry napřáhl k zajímavé ráně Radja Nainggolan, ale brankář Benussi byl připraven. Tlak AS se sice stupňoval, ale byl bezzubý. Z herního projevu AS se vytrácela rychlost i fotbalovost, zbyla jen úporná snaha o vstřelení gólu pomocí kombinace. To se ale hostům nedařilo a nadále obléhali bránu Verony. Když už se domácím povedlo vyprostit se z obklíčení, spoléhali na rychlé kontry skrze aktivního Hallfredssona či Toniho. Se slabou střelou Radjy Nainggolana nemohl mít Benussi problémy, takže AS opět zklamalo.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Città di Palermo 2:1

22.02.2015 15:00

Góly: 33. Stefano Mauri, 78. Antonio Candreva - 26. Paulo Dybala

Lazio zvládlo těžké domácí utkání s Palermem a díky výhře 2:1 setrvalo na pohárových pozicích. Pro Biancocelesti to nebyl lehký zápas, po brance Dybaly totiž museli otáčet skóre, což se nakonec díky brankám Mauriho a Candrevy podařilo.

Palermo patří k příjemným překvapením Serie A a body rozhodně nerozdává zadarmo o čemž se přesvědčilo i Lazio. Hosté se také dostali do první vážnější příležitosti, pozornost brankáře Marchettiho vyzkoušel Barreto. A byli to také hosté, kteří jako první otevřeli skóre utkání. Ve 26.minutě vyrobila defenzíva Lazia hrubku, míče se zmocnil Quaison, okamžitě ho předložil talentovanému Dybalovi, který s lehkostí překonal Marchettiho - 1:0 pro Palermo. O chvíli později měl Dybala na kopačce druhý gól, ale netrefil branku.

Každopádně vedení Sicilanů dlouho nevydrželo, ve 33.minutě odcentroval na zadní tyč Cataldi, odtud se míč dostal k Maurimu a bylo to 1:1.Před koncem prvního poločasu mohl vrátit vedení na stranu Palerma Laazar, ale skvěle zasáhl Marchetti.

Také ve druhém dějství byla k vidění vyrovnaná podívaná. Brankář Palerma Sorrentino musel zasahovat po koncovce Miroslava Kloseho a brankou neskončila ani hlavička Mauriho. Tlak Lazia postupně gradoval a Sorrentino musel předvádět svoje umění. V 72.minutě opět vychytal Kloseho a Keitovi chyběl před prázdnou brankou krok.

V 78.minutě ale předvedl fantastický fotbalový moment Antonio Candreva. Ve vápně obešel dva protihráče a střelou zamířil nechytatelně do šibenice. Lazio vedlo dvanáct minut před koncem 2:1 a na tahu bylo Palermo. Biancocelesti v závěru dobře bránili a když byl v nastavení po druhé žluté kartě vyloučen Barreto, bylo po nadějích.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Chievo Verona 3:0

22.02.2015 15:00

Góly: 22. Daniele Rugani, 46. Massimo Maccarone, 67. Massimo Maccarone

Empoli si minulý týden odvezlo bod z Milána a na něj navázalo domácím vítězstvím nad Chievem. Důležité tři body v boji o záchranu vystříleli Rugani a dvoubrankový Maccarone.

Byl to boj dvou sousedů v tabulce a důležitý zápas co se ambicí na záchranu týče. Empoli ho pod Sarriho vedením zvládlo impozatně a může být spokojeno.

A hosté nevstoupili do utkání ideálně, domácí měli častěji míč na svých kopačkách a zejména v defenzívě měli Fly Donkeys velké problémy. Aktivita Empoli přinesla kýžené ovoce ve 22.minutě, po na krátko rozehraném rohovém kopu se dostal k hlavičce Rugani a Bizzarri mohl lovit míč ze své sítě - 1:0 pro Empoli. I přes další převahu zůstalo skóre prvního poločasu neměnné, ale pokud hosté chtěli z Empoli odvéz body, museli ve druhém dějství pořádně přidat.

Místo toho ale hned z kraje inkasovali druhý gól a jejich pozice se ještě více ztížila. Po dravém průniku Vecina se ve vápně dostal k míči zkušený Massimo Maccarone a Bizzarri byl bez šance - 2:0 pro Empoli. Domácí se druhým gólem dostali do velké pohody a zanedlouho už to bylo 3:0. Massimo Maccarone přesnou střelou na zadní tyč vstřelil svůj druhý gól a v podstatě celé utkání definitivně rozhodl.

Empoli zvítězilo 3:0 a získalo velmi důležité body v boji o záchranu. Naopak Chievo se ještě více přiblížilo sestupovým příčkám.

Více informací k zápasu

AC Milán - AC Cesena 2:0

22.02.2015 15:00

Góly: 22. Giacomo Bonaventura, 90. Giampaolo Pazzini (pen.)

Od Milána to rozhodně nebyl optimální výkon, ale branky Giacoma Bonaventury a Giampaola Pazziniho nakonec znamenají důležité tři body. Cesena na San Siru dlouho bojovala alespoň o bod, ale vše zhatila nařízená penalta.

AC už nechtělo prožit další domácí blamáž a své fanoušky si nutně potřebovalo udobřit výhrou. Na San Siro zavítala předposlední Cesena, která rovněž potřebovala body, neboť její situace je už vážná.

Poloprázdné San Siro začalo jásat už ve druhé minutě, kdy rozvlnil síť Andrea Poli. Hlavní sudí ale viděl ofsajd a branka tak nebyla uznána, byť Andrea Poli v postavení mimo hru nebyl. Každopádně ze strany AC to nebyla žádná hitparáda. Prakticky až další ohrožení Lealiho branky nastalo ve 22.minutě a bylo z toho první uznaná branka domácích. Giacomo Bonaventura z hranice šestnáctky vypálil a Leali byl bez šance- 1:0 pro AC Milán. Kdo by ale čekal, že nastane domácí dominance, ten se zmýlil. Cesena nadále hrála vyrovnanou partii a před koncem prvního poločasu mohla srovnat. Pohotovou ránu Defrela musel těžkým zákrokem likvidovat Abbiati, jenž nahradil potrestaného Diega Lópeze.

První šanci druhého poločasu si vypracoval Milán. Dobrou práci odvedl Ménez a Bonaventura orazítkoval brankovou konstrukci. Rossoneri se po zbytek zápasu nehnali do útočení a udržovali těsný výsledek. Cesena tak stále mohla bojovat o body, které by se jí do bojů o záchranu náramně hodily. Vše ale z jejího pohledu zhatila nařízená penalta v 90.minutě. Ve vápně byl totiž faulován Luca Antonelli a sudí byl nemilosrdný. Giampaolo Pazzini vzal odpovědnost na sebe a proměněnou penaltou pečetil výsledek na 2:0.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Atalanta Bergamo 2:1

20.02.2015 20:45

Góly: 39. Fernando Llorente, 45. Andrea Pirlo - 25. Giulio Migliaccio

Juventus si poradil s Atalantou Bergamo, i když se nedá říct, že by to bylo suverénním způsobem. Juventus ale zčásti omlouvá fakt, že se musí připravit na utkání Ligy mistrů proti Borussii Dortmund. Tři body si ale Juventus připsal a náskok na druhé AS se zvyšuje na 10 bodů.

Trenér Massimiliano Allegri nehodlal nic riskovat a vyslal do pole to nejlepší, co měl k dispozici. Juventus vedl do boje Carlos Tévez, vedle něj se postavil baskický útočník Fernando Llorente a místo zbylo i na mladého záložníka Roberta Pereyru. Tomu kryl záda zkušený veterán Andrea Pirlo, který i dnes potvrdil svou pověstnou kopací techniku. Atalanta se spoléhala na zkušenosti útočníka Germána Denise. A byli to právě Orobici, kdo se dostal oproti předpokladům do vedení.

Ale začněme od začátku. Do první vážnější akce se hned po výkopu chtěl dostat Roberto Pereyra, ale jeho centr byl zablokován Scalonim. Od prvních minut se na hrací plochu dostal také Simone Padoin, ale byly to pro něj minuty hodně bolestivé, protože se stal terčem faulu po odehrání míče. Po deseti minutách se s míčem u nohy dostal až k vápnu Carlos Tévez, ale jeho rána mířila hodně vedle tyče.

Po delší pasáži bez výrazného střeleckého zakončení si "dost" řekl Leonardo Bonucci, natáhl ke střele z větší vzdálenosti a tvrdě vypálil, ale jeho skákavá rána minula tyč. S dalším nebezpečím pro brankáře Sportiella přispěchal do vápna Fernando Llorente, ale jeho pokus mířil také mimo. Do další střelecké pozice se na opačné straně hřiště dostal Urby Emanuelson. Někdejší hráč AC Milán nebo římského AS zatím v Itálii neprožívá ideální časy, ale celek z Bergama o něj hodně stál. A Emanuelson mu začíná splácet důvěru. Jeho tvrdá rána vystrašila brankářskou legendu Gianluigiho Buffona.

A nebylo to jediné nemilé překvapení, protože s dalším rohovým kopem z kopačky Emanuelsona se potkal v ideálním prostoru i čase Giulio Migliaccio, který hlavou usměrnil míč za Buffona - Atalanta v utkání s favoritem vedla o gól!

O dvě minuty později mohlo být srovnáno, když se ve skvělé šanci objevil někdejší hráč Udinese Roberto Pereyra, ale narazil na silný odpor brankáře Sportiella a stav se neměnil. Měnil se až pět minut před koncem první půle. Míč se ocitl na malém vápně, kde se v tu dobu nacházelo několik nehlídaných hráčů Juventusu. Z nich se k míči nejvíce snažil dostat Fernando Llorente, který využil svůj důraz a sílu a míč do brány dotlačil!

Nebyla to ale jediná rána pro ambice hostujícího týmu. V nastaveném čase druhé půle se k míči ve vzdálenosti zhruba třiceti metrů dostal Andrea Pirlo, popošel s ním několik kroků směrem k bráně a krásnou ranou poslal míč do rohu brány gólmana Sportiella. Ten neměl nárok zasáhnout, protože zkušený matador Juventusu trefil míč skvostně - 2:1. Juventus otočil nepříznivý vývoj a nadále udržoval kýžené vedení.

Pět minut po změně stran se navíc zranil jeden ze stěžejních hráčů základní jedenáctky Davide Zappacosta, kterého nahradil Marco D'Alessandro. O chvíli později mohl jeho spoluhráč v bráně inkasovat po akci Paula Pogby, ale Sportiello výtečně zasáhl a bravurním zákrokem vychytal mladého francouzského záložníka. Dvacet minut před koncem utkání se dostal k míči opět Andrea Pirlo a Sportiello musel opět číhat na problematickou střelu, ale tentokrát se zkušený záložník nesetkal s přesností.

Do útoku se zapojili také Orobici a například střela Scaloniho vůbec nebyla špatná, ale mířila nakonec přeci jen těsně nad. Deset minut poté se snažil rozšířit si své střelecké konto Argentinec Carlos Tévez, ale pálil slepými. Zajímavě se rodící protiútok Alvara Moraty byl zastaven obráncem Scalonim. Atalanta rozhodně nezklamala, ale na Bianconeri to nestačilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC24176151:1357
2.AS Řím24139237:1848
3.SSC Neapol24136544:3045
4.SS Lazio24124840:2740
5.ACF Fiorentina24109536:2439
6.Janov CFC2499636:2936
7.UC Sampdoria24812430:2736
8.Inter Milán2498739:3135
9.AC Milán2489735:3033
10.Turín FC2489727:2533
11.Città di Palermo2489738:3933
12.US Sassuolo24611729:3529
13.Udinese Calcio2377926:3128
14.Empoli FC24512725:2727
15.Hellas Verona24671127:4325
16.Chievo Verona24661218:3024
17.Atalanta Bergamo24581121:3523
18.Cagliari Calcio24481231:4520
19.AC Cesena24371423:4716
20.Parma FC23321820:4710
Bodové odečty
Parma FC-1za pozdní plnění finančních závazků
Zbývající zápasy
22.02. 15:00Parma FC - Udinese Calcio

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (238)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
M11
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
DeformFCB

oku lahodící golazo

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
CubONE

Reagovat
Slejdy

banan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon nic moc, takhle by to proti BVB nešlo, snad to proti nim bude úplně jiný než dnes proti Atalantě, ale hlavní jsou 3 body

Reagovat
Airus

koukat se na to moc nedalo... celkově teda, Pirlův gól byl famózní

Reagovat
zoff

Svata pravda,s Dortmundem budem muset pridat

Reagovat
Furia Ceca

Z dnešního výkonu nemá smysl usuzovat, jak budeme hrát s Dortmundem, to bude úplně jinej zápas. Tři body jsou doma a souhlasím s M11, že jsme dneska mohli teda pošetřit síly o hodně víc...

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrat morata zaklad proti bvb?

Reagovat
Melchior

nemyslím si

Reagovat
smazaný uživatel

kdybyh si mel tipnout tak bude ;)

Reagovat
Mrvinho

*reakce na Xabi Alonso.

Reagovat
homeles8

pátek 23:52 + kdybyh = úplně opilej, takže je rád že to aspoň napíše

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta Bergamo - zabiják tiketů

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Prohrajou skoro vždycky

Reagovat
Mrvinho

Pokud dává pokaždé výhru tak se mu nedivím.

Reagovat
smazaný uživatel

měl jsem, že nedaj góla

Reagovat
smazaný uživatel

ačkoliv Atalantu nemám rád a až do posledního zápasu nám vzala desítky bodů, tak jí záchranu přeju. Byla by to pro ligu určitě ztráta...

Reagovat
Airus

Reagovat
brenk

Morata was a late substitute and Allegri was scathing about the young Spaniard.

“Alvaro scored against Cesena, but I didn’t like his overall performance, so I kept him out of the starting XI.”

No to si robí prdel... o Nandovi v živote nič také nepovedal aj keď je na to zrelý v polke zápasov

Reagovat
The Krupy

Z toho, čo sa deje v Parme mi je do plaču. Príliš sem neprispievam a na ten futbal nemám toľko času, koľko by som chcel, ale situácia v Parme mi trhá srdce. Láske k Juve sa pochopiteľne nevyrovná nič, ale Pama mala v mojom srdci vždy špeciálne miesto. Tradičný klub s bohatou históriou, a priam až legendárnymi súbojmi s Juve na prelome storočí. Koľko skvelých hráčov prešlo týmto klubom? Buffon, Thuram, Cannavaro, Nakata, Crespo, Couto, Frey, Amoroso, Balotta, Asprilla atd....neskôr som si užíval predovšetkým hru Adriana, ktorý v Parme prežil podľa mňa najlepšie roky kariéry, plus vtedy úžasný Gilardino, no proste kopec spomienok. Je fakt smutné, že si podobným cyklom prešli relatívne nedávno a teraz bude zase niekoľko rokov trvať, prinajlepšom, aby sa dostali späť do prvej ligy. Netuším, kde sa stala chyba, ale toto by sa stávať nemalo...aby tradičné kluby zanikali, vznikali umelotiny bez histórie, s prepáčením nasrané cudzími prachmi. Som fakt smutný zo zániku svojho obľúbeného klubu, ale fandiť neprestanem, hoci so sledovaním zápasov to bude nemožné. Postihlo to Sienu, Fiorentinu, Regginu, Perugiu a jednoducho je to športová tragédia. Snáď sa o niekoľko rokov dočkáme Parmy v prvej lige, a ak nie, aspoň nech existuje. FORZA PARMA

Reagovat
Lubinterista

No dobry, ale s tim Adrianem trochu ulet. prohod si ho za Thurama

Reagovat
Pinturicchio

AS

Reagovat
Pipo123

Paráda, dôležité 3 body, Palermo hrozilo, ale potom sme ich zatlačili a bolo vidieť že chceme 3 body, Candreva muž zápasu, páčil sa mi aj Cataldi a Keita. FORZA SS

Reagovat
olis

Hellas

dufam ze zajtra k tomu hraci zase nepristupia tak ako v Palerme, ze sa to vyhra samo, mozme ist na 3 body za AS, a keby sa k minulemu zapasu postavili poriadne tak uz sme mohli rozmyslat nad bodovym dotiahnutim

Reagovat
Benfica
Reagovat
smazaný uživatel

Ztrátu AS jsem dnes čekal

Reagovat
smazaný uživatel

To asi vetsina

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle jsem přesně čekal

Reagovat
Alberto Aquilani

No a čo? Dresy máme aj tak najkrajšie!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sankakofi

Reagovat
Alberto Aquilani

Hmmm, ďalšie kolo Juventus, sú len 2 dobré možnosti:

1- Dostaneme strašne napicu, aspon 13:0 a Garcia poletí

2- Zahráme super zápas, vyhráme a nás to nakopne

Najhoršie riešenie: v 89. minúte dá Chiellini po rohu najprv lakťovku Radjovi a v následnom výskoku to zavesí na 2:1

Reagovat
Furia Ceca

Lepší scénář by byl, kdyby Chiellini dal loktem Naingallonavi v pokutovým území Říma a rozhodčí by pískl penaltu + ČK pro Radju. A my bychom díky tý penaltě vyhráli!

Reagovat
10

první krize a Garcia už na odpis? way to go

Reagovat
Maritazzi

Tak začlo se mluvit o tom, že mají neshody se Sabatinim, což je ve světle toho, jak se poslední týdny staví tým, dost reálný.

Reagovat
10

jak to myslíš? že staví furt stejnou sestavu jako protest proti mercatu?

Reagovat
Maritazzi

No očividně Pjanič, poslední dobou i Radja melou z posledního, DDR je po repre akci v létě vždycky hroznej, přesto hrajou každej zápas. Gervinho potřebuje aspoň tejden oraz a hraje každý tři dny... Záloha byla hlavní klíč k úspěchu minulej rok (spolu s kraji obrany) a mně přijde, že si Rudi myslí, že i s pohárovou zátěží mu to odehrajou stejný lidi.. V tomhle ho samozřejmě dost zastavil Kevin, protože on a Castan v sobě maj jinou mentalitu než to co hraje místo nich. I když bych to chtěl řešit nějak s klidem, když po zápase vidim: GARCIA: "WITHOUT THE OWN GOAL WE WOULD HAVE CLOSED THE MATCH IN THE FIRST HALF", tak bych ho vyhodil během vteřiny v tom amoku.

Reagovat
Maritazzi

Nebo ještě “What can I say on the goal we conceded? It was their only chance!"

Reagovat
10

To řekl? To se mi ani nechce po takovým zápase věřit. Já už si pořádně ani nepamatuju, kdy měla Roma naposledy nějakou šanci, dneska teda určitě ne, akorát dvě super střely Ljajiće a Tottiho z dálky, jinak úplný hovno. Verona měla tutovku Halfredssona, kdy to z čáry vykopával Torosidis a několik náznaků. Kdyby tam dneska místo Toniho byl někdo rychlejší, tak prohrajete 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej pogba, bonucci, tevez a celkove hraci juve jsou zatezovani jeste vic a nedeje se co s as. Spis mi prijde, jako by hra nemela moc system, nejsou sehrani, delaji se chyby v obrane, hra je pomala. Takoveho Pjanica, Mbiwu, De Sanctise, Coleho rychle vymenit a ani takovej DDR neni jistota jako driv. Garciu bych nevyhazoval, ten tym se musi sehrat a kazdy by mel prekonat ve sve hlave ten problem. Ty jeho prohlaseni jsou pecka, no.

Reagovat
Alberto Aquilani

a po prehre 0:13 by tam mal kao zostať?

Reagovat
smazaný uživatel

Tedkom se nam dari krasna snura vysledku 1-1, tak uvidime

Reagovat
Furia Ceca

Tak to v Rotterdamu alespoň pro jednou porušte a remizujte třeba 2:2!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nic, 1-1

Reagovat
Furia Ceca

A v prodloužení taky 1:1 předpokládám... A jak byste chtěly aby dopadly penalty?

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 pro feyenoord

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
M11

penalty by nebyly.. to uz by AS postoupilo kdyby v prodlozeni dali oba gol

Reagovat
Furia Ceca

Já myslel 1:1pp. Ne 2:2.

Reagovat
Emmett Brown

Ja úplne cakam 1:1 a postup na penalty alebo prehráme 0:1, my proste viac ako gol dat nemozeme

Reagovat
Furia Ceca

Myslím, že AS bude mít příští víkend poslední šanci o Scudetto - jakmile Juventus neporazí, tak se může definitivně soustředit leda tak o boj o 2.místo. A my to s tím Dortmundem neposerme, když se to v Serii takhle vyvrbilo a můžeme se tak na LM víc soustředit!

Reagovat
10

42 bodů ve hře

Reagovat
Furia Ceca

Pokud bychom zvýšili náskok na 12 bodů, tak pochybuju, že bychom to už pustili... Já bych stejně teď na nějakej čas Serii upozadil a fakt se soustředil hlavně na tu LM.

Reagovat
10

Nemá smysl spekulovat, to se nevyplácí. Prostě všechno vyhrajeme.

Reagovat
Furia Ceca

Nebo koupíme, ostatně jako vždycky.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Mam obavu, aby nas v LM necekali uz jen posledni 2 zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Priste uz hrajeme s Romizakama?

Reagovat
Furia Ceca

Jo. A bez suspendovanýho Lichťáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal nič moc, ale nejako sme to ukontrolovali, na hráčoch bolo vidieť aspoň aké také odhodlanie a pohyb. Ménez je hráč, ktorý toho vo finálnej fáze veľa pokazí, ale neprestáva baviť a udivovať svojimi technickými kúskami, slušne mu sekundovali aj Poli s Jackom. Cerci jasný základ. Nigel opäť zviera, veľká škoda, že o neho asi po sezóne prídeme..... Ostáva len dúfať, že po sezóne angažujeme našu legendu Donadoniho a pri troche šťastia a slušných posíl sa tento cirkus začne aspoň zhruba podobať na AC.

Reagovat
Pipo123

Čaká nás Šašoulo, Fiorentina a Torino, to môžu byť rozhodujúce zápasy v sezóne a možnosť dostať sa na tretie miesto, respektívne sa udržať v boji o tretie miesto, ak budeme bojovať ako dnes tak to vidím docela reálne

Reagovat
Furia Ceca

Tak se snažte a ten třetí flek vybojujte, vy nebo Fiorentina! Věřím vám!

Reagovat
Shevchenko

Jsem rád, že dokážeme porazit alespoň dva nejhorší týmy v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

mali sme povestného ducha....

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Ragazzo d'oro

Pippo

Reagovat
smazaný uživatel

To jeden nejmenovany tym, ktery sam sebe nazval nejlepsim v Italii, nedokaze porazit doma ani toho vubec nejhorsiho

Reagovat
smazaný uživatel

kdo kdo? Povidej! Taky si chci kopnout

Reagovat
guzman

Reagovat
Inzaghi

Tři milánská OTčka:

Gabriel v Carpi tři čistý konta v řadě a jdou na něj reference, že je nejlepší gólman v béčku. Z přáteláků co u nás odchytal bylo jasný, že má úžasný reflexy. Pokud praxí získal i jistotu, nebude možná třeba kupovat nového Buffona, když budeme mít nového Didu.

Obyvatelé distriktu Portello v týdnu protestovali před milánskou radnicí proti projektu nového stadionu AC. V případě, že se město rozhodne pro některý ze tří jiných projektů namísto Milan areny, klub bude zvažovat jinou lokalitu a vznikne nový projekt, když ten prezentovaný pro Portello byl architektem označen jako "nepřenosný". O podílení se na financování stadionu má kromě Fly Emirates nově zájem také čínská Wanda Group (možný velkolepější projekt?), která zvažuje i odkup procent vlastnictví klubu.

Berlusconi odmítl miliardovou nabídku Mr. Bee za nadpoloviční vlastnictví klubu s tím, že AC stojí 1,5 miliardy. Bee by měl podle všeho podat v následujících týdnech vylepšenou nabídku, čeká se také jaká bude nabídka Wanda Group.

Neví o těch investorech někdo něco bližšího? Wanda mi teda přijde po hodně zběžným hledání průhlednější a zajištěnější.

Reagovat
Mrvinho

Hlavně ať Silvio nic neprodává, ani žluťákům ani nikomu jinému

A za toho Gabriela jsem rád, doufám že půjde nahoru a jak píšeš, bude novej Dida

Reagovat
exot12

Naopak ja dúfam, že ho predá! Dokonca mi je jedno komu, pretože tak ako ten tým vybudoval a vytiahol zo sračiek, tak ten tým tam ťahá späť. To v akej sme situácii je len a len jeho vina. Ťahať do AC prestarlé hviezdy aby si splnil svoj sen to má byť koncepcia? AC nemá žiadnu koncepciu, lekársky tým stojí tiež za starú belú a preto je AC tam kde je.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
mojmira

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Zark

Wanda Group

Reagovat
smazaný uživatel

ja len dúfam, že celé to mecheche s tým novým štadionom neni len show na zalepenie oči, odvedenie pozornosti, zapchatie úst sklamaným fanúšikom, ktorí sa po dvoch rokoch marazmu začali ozývať.

Reagovat
smazaný uživatel

Italsky fotbal hodne zvlastni posledni dobou.. nechapu to mnozstvi fans Juve, ale tak asi je to o tom ze se proste na eurofotbalu fandi tomu komu se zrovna dari. Libil se mi zapas Lazia, tesim se na Sampdorii,ale videt treba zapas empoli-chievo a dalsi prumerne celky, je to otresny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem, koukal si fakt na zápas Empoli-Chievo?

Reagovat
M11

jj presne my co tady jsme fandime jen kdyz se dari

Reagovat
10

ty si krásně mimo

Reagovat
Furia Ceca

"Fanoušek" PSG a jeho záchodová psudofilozofická uváha. Jako už jsem tady četl spoustu píčovin, ale hodnotit obecně italskou ligu na základě toho co se děje na diskuzi českýho serveru, tak to jsem ještě nečetl!

Reagovat
Vtáky cez tepláky

na Derby della Lanterna sa teším aj ja ako malý chlapec...

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus je klub který ve svých fanouškovských řadách má z 99% pravé fanoušky a srdcaře, v City,PSG,Chelsea je tak 20% těch pravých srdcařů zbytek je náplava.Juventusu nemůže fandit tady jen tak někdo je to nekomerční klub, kdo se rozhodne fandit Juve tak to myslí vážně.

Reagovat
lucius6

Nesmysl, nemám nic proti fanouškům Juve, ale jen se stačí podívat na jejich fb kde je má lajknutý cca 17 mega a pak si přečíst ty komentáře od lidí z Asie/Afriky a hned musí být člověku jasný, že ty lidi fanděj jen protože se Juve zrovna daří, stejně jako City nebo PSG, tohle čeká každej tým co má úspěchy a myslet si, že Juve se tomu nějakym zázrakem vyhlo je nesmysl

Reagovat
DelPiero137

Nie len z Azie a Afriky, aj z nasich koncin su tam gloryhuntery a hlavne mage stupdni ludia. Tie nazory co tam kolu od vacsini su otras. Ale to ma kazdy klub takuto "smetanku", dnes sa kazdy do vsetkeho vyzna, staci si precitat par clankov z najpopularnejsich novin a hura idem nenavidiet ostatnych aby som zapadol niekam.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
The Krupy

Za poslednú sezónu a pol narástol maximálne tak počet fanúšikov AS.

Reagovat
Hans82

tak jeste ze se Juventusu dari uz od roku 1996 od kdy jim fandim:-) jinak by jsem asi zacal fandit PSG :-D

Reagovat
SqueeZy

Kluci chci se zeptat - víc a víc čtu, že hledáme náhradu za Nanda. Přitom na hřišti tráví dost času a kontrakt ještě stále běží? Může mě někdo zasvětit?

Reagovat
10

znáš to, mercato a italský média, to není potřeba řešit

Reagovat
SqueeZy

Okay ale toho Jo-Ja bych nerad viděl takhle trpět v City

Reagovat
Furia Ceca

Raději ať trpí v City než aby trpěl u nás. Ještě kdyby měl bejt do výměny zahrnout Pogba.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jednoho lemplovitýho Jugoše z ofenzívy jsme se zbavili!

Vždyt tohohle tragéda si MC nedali ani na poupisku pro LM

Reagovat
lucius6

on je dobrej, jenom je extrémně náchylnej na zranění, ale když hraje tak je výbornej

Reagovat
10

mohl by Beppe vykouzlit nějaký hostování s opcí, jednoho top útočníka už nám City "věnovali"

Reagovat
SqueeZy

Já to psal už když tam šel, že je to jen otázka času, než se vrátí na hostovačku Teď ještě po tom, co ho sledujeme takovou dobu, abychom ho nenechali Milánu

Reagovat
Hans82

Jovetice v zadnem pripade stejne kopyto jak Vucinic holt jestli Juve chce poradneho bombera tak musi vysolit dost penez za Dybalu nebo kohoby jsem hodne chtel tak Lacazzeta je to bombardak a jeste Francouz a tem se v Juve vzdy darilo

Reagovat
pajka-juve

Ne všem francouzům se v Juve dařilo. Většině ano, ale každý není na ten styl Serie A a Juve. Zlatý příklad byl když k nám šel Trezeguet a Henry. Treza se chytil a Henry si ani neškrtnul, prodal se do Arsenalu a tam z něj byla hvězda. Ale Lacazettovi věřím taky že by se u nás chytil jako Treza.

Reagovat
Hans82

to je pravda ale mysli ze Lacazett by se chytl parkrat jsem ho videl hrat a ty jeho strely z dalky kdyz to zavesi pod brevno idealni pro nas na tymy ktere brani v 10 :-) ale casto ty jeho pumelenice brankar tat tak vyrazi a s toho je dalsi zavar to by byl toho mit v utoku s Carlitem utok snu

Reagovat
pajka-juve

To by byl a kdyby naučil i Marchisia trochu mířit taky by to nebylo na škodu . A ohladně těch závarů po střele, myslím že z toho bude více těžit záloha než Tevez, ale je to spíš můj názor a nikdo neví jak to bude po sezoně s Tevezem vůbec.

Reagovat
Mr.Jindros

Kopyto Vučinič byl v první klíčové sezóně pod Contem náš třetí nejlepší hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Rugani je neskutečnej, Odehral všechny zapasy, hraje stopera a nema ani jednu žlutou kartu. Mladej kluk a hraje tak zkušeně a čistě Jen tak dal

Reagovat
Yanek

Reagovat
Furia Ceca

Těším se, až se v létě vrátí do Juve.

Reagovat
The Krupy

Neveril som, že zvládne ten skok z druhej ligy, ale je vynikajúci.

Reagovat
10

Rugani je lepší v každým zápase, kdy ho vidím. Není moc stoperů, co by dokázali takhle číst hru, díky tomu zastavuje šance už v první fázi, ne až v druhý, jako většina těch současných "nejlepších stoperů". Nevěřil bych, že najdeme náhradu za Barzu takhle brzo...

Reagovat
10

Mimochodem i Tonelli hraje špičkově. Empoli asi v létě čeká pěknej výprodej (Rui, Tonelli, Valdifiori, Croce...)

Reagovat
smazaný uživatel

Ti mladi se mi libi taky. Už loni, jsem hral FIFU 14ku, dal jsem si tam karieru vlastniho hráče a Neapol mě poslala do Empoli na hostovačku, Valdifiori mi tam ty centry hazel na hlavu jak pán

Reagovat
Mr.Jindros

Kéž bys měl pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

pamatuju, že přesně za tyhle kritéria jsme kdysi s merem chválili Kjaera v Palermu...

...pak se něco změnilo

Reagovat
GEGE

Taky treba Ogbona a jak dopadl...Kdo vi kdyby sel tehdy do ACM uz mohl byt vykonostne taky jinde...

Reagovat
10

jako že ještě horší?

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Ranocchia v Bari alias "nový Nesta"..., měli ti kluci jít všichni do AC

Reagovat
GEGE

Reagovat
lnterista

Reagovat
10

v tabulce by asi takovej rozdíl nebyl, akorát by ten tým byl asi o miliardu dražší

Reagovat
Furia Ceca

Já jsem byl vždycky odpůrce Brazilců v Juventusu, je to pro mě národnost, která mi k nám nepasuje, ale... Allan, Bruno Peres a především Felipe Anderson je jediná trojka Brazilců, který bych do Juve i bral...

Reagovat
smazaný uživatel

já zas nechci černohorce

Reagovat
Furia Ceca

10. tým tabulky Serie A, kterej pendluje mezi Serií A a B, vzdoruje venku proti Fiorentině mnohem líp, než posraná stálice "nejlepší ligy na světě" doma.

Reagovat
smazaný uživatel

PL útočí souhrnem na SA, pokus o anexi a vymazání z mapy fotbalového Světa

Reagovat
Pipo123

Kurvaaaa, čo tu mám já teraz čítať o nejakých tragédoch v PL ?

Reagovat
Furia Ceca

Na mě se nekoukej, já nikoho konkrétního nejmenoval...

Reagovat
Maritazzi

Ty si výbornej

Reagovat
Furia Ceca

Děkuju. Jinak možná trochu debilní dotaz, ale... Myslíš to vážně nebo sarkasticky?

Reagovat
olis

Prezident Sampdorie vraj uhradil Primavere Parmy tie najdolezitjesie naklady aby mohli fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Rozkliknu souhrn Serie A a vybafne tady na mě ta posratá PL a jejich tabulka kterou sem neviděl snad půl roku..Komu to tady cpete

Reagovat
10

pak nemaj mít největší sledovanost, když to cpou i lidem, co chtějí Serii A a další ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak alespoň vidím že se Mourkovi daří

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

A Aston Villa za 26 zápasů 13 gólů? To už i to Chievo je lepší.

Reagovat
Free_player

výsledky taliánský ligy už jsou tak nezajímavý, že pod jejím souhrnem je radši PL ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře pro ligu že Neapol vyhrála, musí uhrát tu LM protože ona má styl který v Evropě může uspět..Mají jednoznačně něco víc o proti jejich konkurentům.

Reagovat
Furia Ceca

...což jsme viděli všichni proti Bilbau. Fiorentinu nebo Lazio bych tam viděl teda mnohem raději.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem viděl zapas proti BVB nebo Arsenalu.

Reagovat
Furia Ceca

To byla ale jiná Neapol.

Reagovat
smazaný uživatel

To i v letě.

Reagovat
Furia Ceca

No jen aby!

Reagovat
olis

a to co sa teraz na to akoze pozeras takto, tucniak tam uz aj tak dalsiu sezonu byt nemoze, to by nas znicilo

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
mastakillah

Duván dnes parádní. Podle mě hráč zápasu. Parádní výkon i od Hamšíka, Gargana a Andujara. Obrana zahrála docela standard, ikdyž při těch šancích Berardiho jsme měli opravdu štěstí. Důležité je, že jsme neinkasovali. Jen tak dál, druhé místo není nereálné !!! Avanti Napoli

Reagovat
alcantara

Duvan je strasne silny v subojoch, vela ich vyhra, vie loptu podrzat a rozohrat, skala. Ked prisiel, pripadal mi pohyblivy asi ako bager, velmi sa zlepsil. Andujar snad bude chytat dlhodobo. Mertensove vylucenie WTF...

Reagovat
mastakillah

Andujar je jednoznačně lepší než Rafael. Taky věřím, že v té bráně zůstane. K tomu vyloučení bych se ani nevracel. To byl výsměch. Faul ano, ale maximálně na žlutou

Reagovat
olis

ale stale verim ze by sa Rafael mohol chytit, mozno by nebolo zle aspon dve sezony hostovacka kde moze robit jednotku v nizsie postavenom klube kde na neho nebude taky tlak, teraz sme predlzili aj so Sepem z Empoli, ten dostane sancu asi dalsiu sezonu

Reagovat
olis

Duvan - 81 minut na gol v lige

Reagovat
mastakillah

Borec jak sviňa jestli ho vedení nechá v létě odejít, tak mě asi trefí šlak

Reagovat
olis

lepsie by bolo predat Higuaina, i ked aj on ma dobre cisla a uz hrava trosku lepsie, ale uz mu pomaly stupaju roky a teraz by sme ho este strelili za 30 - 40 mega, ale to ADL nebude ochotny a Duvan bude chciet viac minut, bude to zlozite

Reagovat
mastakillah

Rozhodně bych si nechal oba. Dopředu posilovat nemusíme. Důležitější bude zkvalitnit střed zálohy a přivést ještě jednoho stopera. Nejdůležitější bude sehnat kvalitního pravého beka

Reagovat
olis

Darmian ale zaujimavych hracov by bolo viac, vhodny kvalitny stoper mi teraz nenapadne do zalohy sa najde tiez viacero mien ale zase, bez penazi to nepojde, chcelo by to investiciu aspon 50 mega ak to chceme naozaj skvalitnit, to by nam velmi pomohlo druhe miesto lebo by ADL necakal ci sa kvalifikujeme a ci budu peniaze

Reagovat
mastakillah

Jak tak teď koukám na Cagliari - Inter, tak si říkám, že je obrovská škoda, že jsme v létě nepřitáhli toho M'Poku. To je naprosto skvělej hráč

Reagovat
olis

vykupku mal nejake 4 mega, mozno je to skoda, mozno by bol lepsia volba ako De Guzman, ale to nas nejakeko trapit nemusi, ofenzivu mame dost silnu, tam problem nie je

Reagovat
mastakillah

tak De Guzman mu nesahá ani po kotníky. Ten borec má naprosto parádní techniku a je úplně někde jinde jak De Guzman. A 4 mega je pakatel. Uvidíš kolik za něj pak dostane Cagliari, až ho tak za rok prodá

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě v klidu nahradi Pipitu, kdyby byl prodanej nebo něco. Klidně i posadit na delši čás. Je to zvíře.

Reagovat
Panděvova ofina

Ti argentinci v SA nejsou moc golově produktivní , že ?

Reagovat
smazaný uživatel

ved my sme vyhrali 3 zapasy po sebe v lige! parada!

inak neviem preco mame zvyk po tom ako dame gol, ze prestaneme hrat, za stavu 1:0 som dost trpol..

Mauro je uplne chladnokrvny v zakonceni.. zabijak

Nabuduce by som skusil Hernanesa namiesto Brozovica, ale ani ten nehral podla mna zle..skoda ze to Hernanesovi nepadlo ta strela..

ako som pisal uz viackrat, najviac by sa mi asi pozdavala obranna dvojica Vidic, Andreolli..

nabuduce poprosim bez mensieho stresu..

FORZA INTER!!!

Reagovat
pawelFCB

Konečně je tady vítězná vlna,snad vydrží co nejdéle. Za to Podolak zase tragický...

Reagovat
Gunner14

Ty vole co to tady ctu v prewiew a souhrnu o Poldim , to snad myslite nekoho jinyho ne ? To je fakt , tak jalovej ? V mezihre nikdy nebyl terno , ale bez asistenci a hlavne golu ? Snad se jeste chytne a ukaze se ..

Reagovat
smazaný uživatel

Viva Zapata !

Reagovat
Jajinek

15 bodů na sestup...to už vypadá nadějně

Reagovat
10

navíc poprvé od roku 2012 tři vyhraný zápasy v řadě

Reagovat
Jajinek

jako já jsem upřímně rád, že jsme to nezabalili, jak hráči, tak ET. Udělal se přestupák, ve kterém byla snaha tým posílit a že i když to bylo kolikrát na ručník, tak se popereme o ten 5. flek. Nedělám si iluze, že to bude nějaká jízda, ale aspoň se člověk nyní na ty zápasy těší, když dáváme góly. Navíc je tady ta EL, kde doufám, že budeme hrát trochu dýl. Ten kádr je širokej a potřebuje více zápasů, aby někteří hráči moc nevysedávali a nezačali být nasraní, jak včera Mateo. Dá gól a hned ukazováčkem k puse. Přitom hraje už dlouho hovno a i včera patřil k nejhorším.

Reagovat
smazaný uživatel

ako vidis nase najlepsie zlozenie obrany? teda okrem toho ze by si skoro vsetkych asi najradsej poslal prec :)

Reagovat
Jajinek

Santon - Andreolli - Juan - Dodo

ale je to naprostá bída...až na Santona, který mě hodně překvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

jj tiez som od neho necakal, ze bude hrat takto.. mna stve Juan, podla mna ma velky potencial, ale dokaze to vzdy zabit nejakym nezakrokom, ze clovek len kruti hlavou

Reagovat
Jajinek

Juan je bohužel aktuálně naším nejlepším stoperem...a to tak že o parník. Udělá za zápas velkou chybu, ale to udělá i Rano a Vidič. A on na rozdíl od nich stíhá fyzicky.

Reagovat
smazaný uživatel

ta obrana to je fakt jeden velky stres.. ale celkom mam radost z toho stredu, Guaro fakt zacal hrat tak, ako sa od neho od zaciatku ocakavalo.. vcera pomahal vsade.. neprekaza mi ani to ked ma kapitansku pasku..

Reagovat
10

V hlavě bude asi jeho nejhorší problém, to je podobný jako s Icardim, takovýhle gesta si musí frajírci odpustit. Zvlášť když Mateo ještě pořádně nic neukázal. Btw. jeho táta dělá (nebo dělal) v Linzi ve skladu Makra (Metra), jsem si tam jednou kupoval TV a bavil se s ním, to zrovna nějak přestupoval do Chorvatska a už byl považovanej za mega talent. Od tý doby ho sleduju a celkem mu fandím, je to geniální hráč, když se mu chce.

Co se týče Interu, ET podle mě šel do velkýho rizika a vsadil všechno na ten postup do LM, byla by chyba si dávat menší cíle v aktuální konkurenci. Pokud neklapne LM, tak asi budete muset prodat 2-3 hráče s ohledem na FFP. A vůbec bych se třeba nedivil prodeji Shaqa.

Reagovat
Jajinek

no pokud se na něm vydělá, tak mi to srdce rozhodně trhat nebude. Navíc to vypadá, že za Icardiho by mohlo přiletět 40+. LM se letos neudělá, tam není sebemenší šance, ani přes jednu soutěž. Ale chtěl bych hrát Evropu i za rok. Třeba se Coppa zase umele tak, že bude v lize stačit 6. místo.

Reagovat
10

Teď máte dva klíčový zápasy s Violou a Neapolí, ty hodně ukážou, ale na tu LM bych neodepisoval nikoho.

Reagovat
Jajinek

jj, 4 body by byl zázrak, ale s tou obranou to půjde těžko. To už není jen o hře zálohy...to jsou tak jasné a individuální chyby vlastně od všech stoperů, že to je smutný. On to psal i Interista. Tenhle kádr mít obranu, tak nahoře hrát bude...

Reagovat
10

Njn, včera Vidić zase neuvěřitelnej blikanec jak nahrál do šance Cossuovi. Vy máte kvalitně zdvojený skoro všechny ofenzivní posty, kraje obrany taky dejme tomu, ale ta obrana je fakt neadekvátní.

Reagovat
10

resp. stopeři

Reagovat
lnterista

kdyz udelame 6 bodu tak milinkata sance je ale neverim...v lize si to Neapol pohlida a v EL je tolik zapasu a to nase obrana proste nemuze ustat

Reagovat
10

6 bodů a byli byste na LM o 4-5 bodů, v 26. kole, což je pohoda...pochybuju, že Neapol vyhraje v Turíně

Reagovat
lnterista

ale verim to tak na 3 max. 4 body...ale je pravda ze to neni Bayern nebo Real tak sance je

Reagovat
Jajinek

no ale to bychom museli vyhrát v Neapoli...hráli jsme tam asi 3 týdny zpátky a nevěřím, že jsem toho schopni. Ale třeba mě překvapí

Ale postupně, hlavně ve čtvrtek v klidu porazit s Dodem a Hernanesem v základu Celtic.

Reagovat
smazaný uživatel

bojim sa ze zas da prednost Zdravkovi pred Hernanesom

Reagovat
Jajinek

Osobně si myslím, že Celtic porazíme i s lehce improvizovanou sestavu a zápas s Violou je o víkendu megadůležitý. Proto bych to proti Celticu postavil takto:

Carrizzo - DAmbriosio, Ranocchia, Juan, Dodo - Hernanes, Kuzmanovič, Obi - Shaq, Kovačič - Palacio

Reagovat
smazaný uživatel

zaujimavy stred, ale je pravda, ze treba to rotovat, dufam ze si to uz aj Mancio uvedomi.. inak akurat som cital "Mauro Icardi wants a new deal worth £100,000 a week to stay at Inter amid interest from Chelsea and Real Madrid." .. to je celkom dost :)

Reagovat
Votas

má ještě 3 roky smlouvu, to podle mě nemůže chtít tolik

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna ale ak dame europu, tak ostane, resp. ho ukecame.. ta suma sa mi zda tiez moc vela, len ked mu to iny klub dokaze ponuknut, tak asi bude chciet ist prec

Reagovat
smazaný uživatel

hah dobry nezmysel som napisal

Reagovat
lnterista

to ani neni o tom jestli ho ukecame nebo bude ci nebude chtit zustat ale jestli si ho muzem dovolit a nebudeme z nej platit dluhy

Reagovat
lnterista

A hlavne kdy naposledy byl takhle vysoko nas utocnik v tabulce strelcu

Reagovat
Jajinek

Maurito je někde jinde, než jsou možnosti současného Interu...to je nutné si přiznat.

Reagovat
Mr.Jindros

To je fakt pravda?

Reagovat
Votas

a zároveň teď máme nejdelší šňůru z týmů v top ligách...s Bayernem, Dortmundem, Wolfsburgem, Valencií a Bastiou

Reagovat
Chidori

Breaking: Kevin Strootman's knee operation has failed. Club doctor quoted that his career is most likely over. More surgery may happen but chances of success are low - Tak paráda, no

Reagovat
10

wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je v pici. kdyby ho tenkrat Rudi nestavel zranenyho od zacatku zapasu.

Reagovat
M11

ty vole.. no to snad ne

Reagovat
Slejdy

si delas piu ne

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
olis

a odkial to mas, ja som to zatial nikde inde nevidel, iba tuto od teba

Reagovat
10

je to jen spekulace bývalýho doktora AS, takže to snad bude jen výštěk do tmy

http://www.theguardian.com/football/2015/feb/23/kevin-strootman-surgery-roma-former-doctor-manchester-united-target

Reagovat
smazaný uživatel

Snad mas pravdu

Reagovat
Pettirosso

no každopádně, že dopadne jako Rossi je už bohužel jasný snad všem.

Reagovat
olis
Reagovat
smazaný uživatel

S tím Strootmanem si děláte snad píču ne???

Reagovat
Milan.B

chudak... super hrac to je

Reagovat
smazaný uživatel

Kuuuva ten Kucka to měl dát!!!

Reagovat
snuff24

Nevíte někdo,jak až případě velkej průser z toho FPF bude ? už se prej v nejbližších měsících chystá zveřejnění šetření podezřelých klubů.Mezi nimi figurují Inter,AS,Monaco,Besiktas,Krasnodar Liverpool.Zrovna Inter,ale asi bude patřit k těm nejtěžších kalibrům.

Reagovat
Votas

podle toho jak postihli City, tak k nám myslím musí být shovívavější. Je evidentní, že se snažíme dát chod klubu do pořádku a úspory jsou taky významné...za poslední dvě přestupová období jsme pak koupili prakticky jenom Medela...argumentovali jsme, stejně jako Roma, že máme nový vlastníky, kteří "zdědili" nezdravé kluby...to se s City nedá rovnat, který FFP porušit nemuselo, ale rozhodlo se, že ho stejně poruší...myslím, že můžem taky čekat nějaký omezení počtu hráčů pro poháry na příští rok(otázka jestli se nás to vůbec dotkne...haha), ale případná pokuta bych si tipl, že musí být aspoň řádově nižší, než dostalo City s PSG

Reagovat
snuff24

tak snad... a k tý pokutě, už nevím kde jsem to četl,ale spekulovalo se o částce až 10 milionů eur to by byl jako celkem průser

Reagovat
Pettirosso

Breaking: Kevin Strootman's knee operation has failed. Club doctor quoted that his career is most likely over. More surgery may happen but chances of success are low

Reagovat
10

koukni se o pár přísvěků nahoru

Reagovat
Pettirosso

ještě na to reaguju

Reagovat
M11

Reagovat
10

jj, to už je úplně jinej level

Reagovat
10

hlavně že si tam nechal i to BREAKING NEWS

Reagovat
stuff

Reagovat
Slejdy

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Jajinek

Může mi kurva někdo vysvětlit, z jakého důvodu bude zítra v základu Guaro, Medel a Santon?

Reagovat
smazaný uživatel

odkial to mas? ak je to pravda tak Mancini uz nie je normalny

Reagovat
smazaný uživatel

aha uz som nasiel ten rozhovor s Mancinim.. on asi fakt chce strasne vyhrat tu EL, ale takymto stylom neviem..

Reagovat
Dejwa

minulej týden taky básnil o Mateovi jak bude hrát a nakonec bylo vše jinak..

Reagovat
Jajinek

snad jo...takovej Medel s Guarem klidně mohou dostat odfrk. Důležití budou hlavně proti Viole!

Reagovat
Dejwa

hlavně ho podle mě potřebují.. nechcu už vidět jak se to stalo ještě pod Mazzarrim, že nastoupí utavení hráči a dostanem pak skrz to zbytečně dardu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele