Serie A - souhrn 20. kola

14.01.2017, 20:00, aktualizováno 16.01.2017, 22:40
Komentáře a souhrny
Už čtvrtou venkovní prohru v sezoně si připsal Juventus ve Florencii. AS Řím těsně uspělo v Udinese a dýchá turínským na záda. Bologna vyhrála 1:0 v Crotone i díky asistenci Krejčího. Inter doma otočil skóre proti Chievu. Třetí, respektive čtvrtou příčku si v neděli pohlídaly celky Neapole a Lazia. AC Milán uhrál bod v Turíně...

Turín FC - AC Milán 2:2

16.01.2017 20:45

Góly: 21. Andrea Belotti, 26. Marco Benassi - 55. Andrea Bertolacci, 60. Carlos Bacca (pen.)

Zápas, kterému nechybělo snad vůbec nic, sehráli fotbalisté Turína a AC Milán. Domácí Granata poměrně brzy vedla o dva zásahy a mohla přidat třetí, kdyby Adem Ljajič proměnil pokutový kop. To se nestalo a Milán po změně stran dokázal srovnat, když naopak pokutový kop proměnil Carlos Bacca. Nechyběla ani červená karta, tu v závěru vyfasoval Romagnoli.

Na Stadio Olimpco se toho odehrálo opravdu dost a zaujatý i nezaujatý divák si prostě přišel na své. Pravdou je, že Milán neodehrál zrovna šťastný první poločas, jeho defenzívě dělal velké starosti zejména útočník Andrea Belotti. Ve 21.minutě se nádherně uvolnil Falqué, našel na hranici šestnáctky Ljajiče a směr jeho střely změnil ještě Belotti. Nejednalo se o ofsajd a Býci vedli 1:0. Za dalších pět minut nastal před Donnarummou pořádný zmatek, který nebyla obrana Milána schopna zažehnat. Balón se několikrát odrazil na kopačky domácích borci až nakonec Donnarumma podruhé inkasoval. Odkopnout nebezpečí mohl Romagnoli, ale už to nestihl. A aby toho nebylo pro AC málo, za dalších pět minut se kopala penalta. Viníkem se stal Abate, který lehce škrtl Falquého a verdikt sudího byl nekompromisní.

Právě v této chvíli lze spatřovat klíčkový moment celého zápas. Adem Ljajič měl na kopačce třetí gól a kdo ví, jestli by takový rozdíl dokázalo AC smazat. Ljajič kopl penaltu opravdu bídně, přímo doprostřed, kde zůstal stát Donnarumma a z dorážky neuspěl ani Falqué, svým pokusem střílel jen pánu bohu do oken.

Milán pochopil, že takhle teda ne a do konce prvního poločasu mohl vstřelit kontaktní gól. Dvě jedovaté střely vyslal bez úspěchu Suso a Bertolacci z tutovky napálil jen dobře chytajícího Harta.

Překonat Joa Harta byl pro Rossoneri vůbec tvrdý oříšek. V 55.minutě se to sice povedlo, ale jak. Po obrovském závaru si Hart připsal několik zákroků, ale při jednom z nich už zasahoval za brankovou čarou, což sudímu signalizovaly hodinky. A pak se to Turínu začalo sypat stejně jako hostům v prvním poločase. Za pět minut přišel faul Rossettiniho na Palettu a sudí odpískal další penaltu. Carlos Bacca si na rozdíl od Ljajiče problémy nedělal, suveréně ji proměnil a srovnal na 2:2.

Utkání vydrželo v tempu až do závěrečného hvizdu a bylo se na co dívat. Dvakrát velice nebezpečně zakončoval Belotti, na druhé straně se o totéž pokoušel Suso. V 90.minutě obdržel druhou žlutou kartu stoper Romagnoli a Turín to chtěl v nastavení ještě zkusit. Oba týmy se ale vyčerpaly až na samotné dno sil a další branka už zkrátka nepadla. Konečná remíza 2:2 je ztrátou pro oba.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Juventus FC 2:1

15.01.2017 20:45

Góly: 37. Nikola Kalinić, 54. Milan Badelj - 58. Gonzalo Higuaín

Fiorentina si nakonec poradila s Juventusem Turín, kterému výjezd do Florencie vůbec nevyšel. Domácí barvy se radovaly dvakrát a třebaže ihned po druhém gólu snížil Argentinec Gonzalo Higauín, Juventus se bodů nedočkal.

Velký šlágr se chystal na stadionu Artemia Franchiho, kde své domácí zápasy hraje florentská Fiorentina. Ta dnes dala důvěru třem stoperům, kterými byli Carlos Sánchez, Gonzalo Rodríguez a Astori. Do utkání se dostal i mladíček Chiesa nebo zkušenější záložníci Vecino, Badelj, Olivera nebo Borja Valero, zatímco Bernardeschi měl vydatně pomáhat jedinému hrotovému útočníkovi, Nikolu Kalinićovi.

Juventus chtěl porazit Fiorentinu, aby se dostal zase o kousek dál od dotírající Neapole s AS Řím. Zdánlivě se nic nemohlo pokazit, protože před Buffonem opět stála ta neúnavná trojice Barzagli, Bonucci a Chiellini, nechyběli Khedira, Marchisio, Sturaro nebo Sandro a v útoku mělo řádit duo Argentinců Dybala a Higuaín.

Utkání začalo v hodně vysokém tempu. Vecino se vydal středem hřiště směrem k šestnáctce Juventusu, obešel Marchisia a dostal se ke střele, jenže netrefil ji nejlépe. Hodně zajímavý kolotoč Viola spustila v desáté minutě, když si Kalinić pohlídal míč v rohu, pak jej poslal na Oliveru a ten před nabíhajícímu Vecinovi. Hbitý záložník se prodral přes dva protihráče a orazítkoval břevno!

Domácí tým se snažil od samého začátku střílet a střílet, nedat Juventusu možnost rozehrávat jeho kombinace. Však se mu to také dařilo. Jako další pálil mladík Chiesa a Juventus začínal lehce nestíhat. Jeho jasné a organizované pokyny se vytrácely, dominovala Viola. Po třiceti minutách se to projevilo i na výsledku. Na začátku všeho byl dlouhý balón na Kaliniće, který dokázal udržet míč a předat ho Bernardeschimu. Ten mu s díky vrátil v ideální moment, takže chorvatský útočník už ve vápně jen překonal Buffona.

A aby se snad Juventus nepokoušel ihned o nějakou reakci, uklidnila jej domácí ekipa bleskurychlými akcemi. Ještě do konce první půle se zastřeloval Gonzalo Higuaín, který však ve velké příležitosti napálil jen ležícícho Oliveru a reklamoval jeho ruku. Start do druhé půle se také povedl domácím, ostatně jako v poločase prvém.

Nejprve Fiorentina vystihla rozehrávku Juve a dobrou nahrávku do šance dostal útočící Nikola Kalinić. Druhou branku ale nepřidal, protože proti němu vystartoval pohotový brankář Gigi Buffon. Ani ten ale nezabránil další brance Fialek. Milan Badelj, jeden z nejpodceňovanějších hráčů v Serii A, si vzal míč pod kontrolu a z nějakých třicetio metrů pořádně natáhl. Na jeho ránu si nabíhal ještě mladík Chiesa a brankář Buffon asi počítal s nějakou tečí. Když k ní nedošlo, kapituloval - 2:0.

Nebyl by to ale Juventus, aby se nepokusil vrátit se do hry, takže radost domácího týmu trvala přesně 4 minuty. Míč propadl až před malé vápno, kde se s obráncem přetlačoval Sturaro. Díky tomuto souboji se balon dostal k volnému Higuaínovi, který se v podobných situacích zkrátka nemýlí - 2:1 a Juventus přidal.

Ani jeden z týmů se nechtěl smířit s pasivním dohráním utkání, zvláště pak Juventusu nestačila jedna branka. Bernardeschi zkoušel vystřelit z dálky, ale rána mu příliš nesedla. Do šance se dostával i Juan Cuadrado, který se ale jen zastřeloval. O mnoho nebezpečnější byla šance Paulita Dybaly. Dybala poslal před bránu povedený centr z přímého kopu, do zakončení se dostal Higuaín, jenže brankář Tatarusanu si poradil se střelou i následnou skrumáží.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Empoli FC 0:0

15.01.2017 15:00

Góly: -

Sampdoria si nakonec doma nechává jen bod po utkání s Empoli a ještě za něj může být ráda. Nechybělo totiž mnoho a zůstala by bez bodů. O to se málem přičinil Mčedlidze, který mohl kopat penaltu. Tu však neproměnil, protože svou chvíli slávy si užil brankář Puggioni.

To bylo zase představení. Ne že by se od Sampdorie a Empoli čekala strhující bitva plná branek nebo šancí, ale to, čeho byli svědky fanoušci v Janově, přeci jen mělo s fotbalem první ligy málo společného. Ani jedna strana se dnes výrazně nepohybovala, neútočila a vlastně se není čemu divit, že výsledek zůstal bezbrankový. Především ohromná laxnost v zakončení Sampdorii brzdila.

Šanci zazářit dostal od prvních minut český talent Patrik Schick. Ten ji málem využil v 11. minutě, když si naběhl za obranu soupeře a zkoušel přejít přes obránce. Jenže Uroše Ćosiće nepřekonal. O deset minut později se málem prosadil jeho zkušenější a věhlasnější parťák z útoku. Luis Muriel si naběhl do vápna a dostal do něj míč tak akorát na střelu placírkou. Jenževe skluzu pálil nepřesně!

O chvíli později se Patrik Schick dostal do další obrovské šance, když hlavičkoval po výtečnm výskoku. Jenže na místě byl brankář Lukasz Skorupski, který si poradil a vyboxoval balon těsně před dotírajícím Luisem Murielem. Po třiceti minutách fauloval Palombo útočícího Levana Mčedlidzeho a protože to bylo ve vápně, sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám Mčedlidze, ale nechal vyniknout jen brankáře Puggionho!

První půle skončila bez branek a čekalo se, že bude tato smůla prolomena alespoň ve druhém poločase. Ricardo Álvarez rozehrál roh z pravé strany přesně na Patrika Schicka, jenže jeho střela mířila vedle branky Empoli. Do hry se pak dostal mladý záložník Bruno Fernandes, jehož rána z voleje vůbec nebyla špatně myšlená. Jen byla špatně provedená.

Luis Muriel se opět dostal k balonu ve vápně Empoli a už už se radoval ze vstřelení branky, jenže na poslední chvíli se na brankové čáře objevil obránce Vincent Laurini a hbitým zákrokem spasil svůj tým! A když v závěru vychytal Polák Skorupski i Torreiru, body se na stadionu Marassi dělily.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AS Řím 0:1

15.01.2017 15:00

Góly: 12. Radja Nainggolan

Udinese se statečně pralo a místy bylo mnohem lepším týmem než jeho sok, jenže chybělo mu trochu štěstí, kvality a nápadu. Vlci se naopak trápili a v nepříliš pohledném utkání jim stačila jediná branka Nainggolana.

Udinese dnes odpoledne přivítalo na stadionu Friuli římské AS, se kterým mělo již delší dobu nevyřízené účty. Byl to také a především souboj mezi oběma trenéry, jejichž vztah je dost komplikovaný a dynamický. Hosté byli v mnohém oslabeni především v záloze a útoku, což přenášelo větší odpovědnost na duo Džeko - El Shaarawy. Do hry se dostal i Paredes s Jesusem nebo Emersonem.

Udinese se v poslední době moc nedaří a trenér Luigi Delneri má co dělat, aby svůj tým zpevnil a dobře připravil. Dnes vybral do základní formace například Jankta, De Paula, Théréaua nebo Karnezise s Felipem. V Udine bylo celkem chladno až mrazivo, takže diváci doufali, že je potěší alespoň hlavní aktéři na hrací ploše.

Do první velké šance se hned ve druhé minutě dostal Edin Džeko, který touží prolomit dlouhý střelecký půst. Po pasu za obranu ale přehodil s brankářem Karnezisem i celou bránu asi o metr. O pár minut později už musel brankář Karnezis zasahovat, když jej z blízkosti po akci Nainggolana vyzkoušel tvrdou ranou El Shaarawy.

Pouhých 11 minut ale obránci domácích vydrželi. Míč totiž získal Kevin Strootman, načasoval krásnou nahrávku za obranu a tu z voleje ukázkově trefil Radja Nainggolan. Belgický záložník tak oslavil kapitánskou pásku krásným gólem - 1:0.

Brzy to mohlo být o dva, protože Davide Faraoni zahrál po centru El Shaarawyho rukou ve vlastním vápně. Sudí Damato nařídil i přes protesty domácích penaltu, ale co s ní provedl Edin Džeko, to se jen tak nevidí. Svou tvrdou ránu napálil snad až do horních pater stadionu! A Udinese se dalo do útoku. Nejprve kopal Jakub Jankto po faulu na Zapatu standardní situaci, při níž musel Wojciech Szczesny vytáhnout brilantní zákrok!

Následoval sled rychlých událostí, kdy se polský brankář několikrát znovu vyznamenal. Rána z penalty od De Paula mířila do horního rohu, ale Szczesny se opět vytáhl! Obrana AS ostatně nebyla stoprocentní a několikrát se spoléhala jen na ofsajd nebo na zázračné zákroky brankáře Szczesnyho. Jednou ji zachránila také nepřesnost při zakončení Cyrila Théréaua, kterou nakonec odklidil se štěstím hrající obránce Fazio.

Ke konci první půle pak Duván Zapata těsně minul míč a dožadoval se penalty, kterou sudí Damato neodpískal. Udinese sice nechyběl pohyb a touha urvat co nejvíc bodů, místy bylo lepší než jeho zkušenější sok, jenže v zakončení Zebry nikdy neměly dostatek klidu nebo kvality. AS vedlo, nikam se nehnalo a zdálo se, že jeho hra dnes postrádá nápad i chuť. Do druhé půle v domácím dresu už nakoukl Stipe Perica, který měl být žolíkem.

I trenér Spalletti dobře věděl, že je potřeba impuls. Proto poslal na hřiště hostující ikonu jménem Francesco Totti. A jeho přítomnost se téměř ihned projevila, protože s ním na hřišti má přechodová fáze AS mnohem větší kvalitu, spád i nápad. Pas zkušené "desítky" na Nainggolana sice prošel, leč belgický záložník netrefil míč. Po pár kombinacích Udinese uzmul váhajícímu Felipemu míč Džeko, jenže po pár krocích byl faulován.

Jinak se dá říct, že Udinese hrálo lépe, rychleji kombinovalo a AS spoléhalo na hubený náskok, aniž by jevilo snahu přidávat další branky. Edin Džeko opět není ve formě, což dokázal deset minut před koncem. Ocitl se po pasu od Tottiho sám na penaltě, ale hlavou poslal míč nesmyslně několik metrů mimo! Džeko se dostal do samostatného úniku ještě po nahrávce od Strootmana, jenže Karnezis se vyznamenal!

Více informací k zápasu

SS Lazio - Atalanta Bergamo 2:1

15.01.2017 15:00

Góly: 45+1. Sergej Milinković-Savić, 68. Ciro Immobile (pen.) - 21. Andrea Petagna

Atalanta sice na Stadio Olimpico vedla, nakonec však Laziu těsně podlehla. Vítězství domácích je ale zasloužené. Lazio bylo aktivnější a nakonec to i gólově vyjádřilo. Rozhodl pokutový kop, který proměnil Ciro Immobile.

Lazio sice mělo v úvodu dějství více ze hry, jenomže jak individuální akce Immobileho, tak i šance Luise Alberta zůstaly bez gólového vyjádření. Immobile pálil z hranice pokutového území vedle a po střele Luise Alberta zazvonila tyč. Atalanta možná nebyla tak aktivní, ale domácí předvedli skvělou produktivitu. Ve 21. minutě zůstal uvnitř šestnáctky zcela nehlídaný Andrea Petanga, obdržel přihrávku, otočil se s balónem a neomylně zakončil - 1:0 pro Bergamaschi.

Lazio inkasovaná branka zaskočila, tlak domácích se otupil a Berisha byl najednou kupodivu bez práce. Navíc na lavičce Biancocelesti vzplály emoce a kouč Simone Inzaghi byl dokonce vykázán na tribunu. Jeho svěřencům to však na vyrovnání nevadilo. V první minutě nastavení hlavičkoval po dobrém centru ze standardní situace Milinković-Savić, takže se šlo do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Po změně stran hrály oba celky vyrovnanou partii, šanci Gómeze zlikvidoval Marchetti a rozuzlení nakonec přinesla 67. minuta a faul Berishy na Immobileho, po kterém hlavní sudí odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám postižený Immobile a nezaváhal! Lazio tak otočilo nepříznivý vývoj ve svůj prospěch. Domácí navíc mohli zvýšit, konkrétně útočník Immobile, jehož ránu Berisha vyrazil na rohový kop. V samotném závěru ještě odmítl pojistit výsledek z tutové šance Milinković-Savić, před Berishou fatálně selhal, ale mrzet jej to nakonec nemuselo, neboť Lazio dovedlo výsledek do zdárného konce.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Città di Palermo 4:1

15.01.2017 15:00

Góly: 15. Alessandro Matri, 24. Antonino Ragusa, 66. Alessandro Matri, 83. Matteo Politano - 9. Robin Quaison

V boji o záchranu si výrazně pomohlo Sassuolo, které doma deklasovalo Palermo 4:1. Byl to jednoznačný průběh, Palermo sice vedlo, ale Neroverdi odpověděli čtyřmi zásahy.

Palermo si touto porážkou výrazně komplikuje cestu za záchranou, neboť na sedmnácté Empoli už ztrácí osm bodů. Tentokrát na Cittá del Tricolore nepředvedlo vůbec dobrý výkon, přestože brzy překvapivě vedlo. Nestorovski odvedl pořádný kus práce, aby následně prostrčil balón na rozeběhnutého Quaisona, jenž odstartoval radost hostujících fanoušků. Ne však na dlouho. Za šest minut klapla spolupráce uzdraveného Berardiho s Matrim a druhý jmenovaný nekompromisní střelou pod břevno srovnal na 1:1.

Nestorovski sice mohl hostům vrátit vedení, ale hlavičkoval vedle a pak už se to začalo u Sicilanů sypat. Další Berardiho přesná přihrávka vysunula Antonia Ragusu a Sassuolo otočilo na 2:1. I další útočné akce domácích následovaly, ale ke změně skóre došlo zase až ve druhém poločase.

V 66. minutě si zopakoval postup na Posavece Ragusa, jenže tentokrát neuspěl, naštěstí pro Neroverdi přispěchal s pohotovou dorážkou Alessandro Matri. Domácí svému soupeři zasadili definitivní KO sedm minut před koncem, kdy přesnou placírkou rozvlnil síť Matteo Politano. Sassuolo tak doma zvládlo záchranářský souboj a na Palermo už má luxusní jedenáctibodový náskok.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Delfino Pescara 3:1

15.01.2017 15:00

Góly: 47. Lorenzo Tonelli, 49. Marek Hamšík, 85. Dries Mertens - 90+4. Gianluca Caprari

Neapol si doma poradila s Pescarou, která nebyla moc nebezpečná. Domácím pomohl zejména rychlý gól na začátku druhé půle, přičemž další na sebe nenechal dlouho čekat. Penalta Caprariho už jen korigovala pro Pescaru nepříznivý stav.

Neapol dnes odpoledne chtěla dokázat, že i bez zraněných střelců je její status nejlepšího útoku oprávněný. Nemohla si k tomu vybrat vhodnějšího soupeře, protože na svém stadionu San Paolo uvítala tápající Pescaru. Trenér Sarri dal důvěru obvyklé sestavě, která zahrnovala například Reinu, Albiola, Hysaje, Hamšíka nebo Mertense s Callejónem, do hry se dostali i Tonelli s Jorginhem a Strinićem.

Hostující pescara dobře věděla, že ji nečeká nic snadného a že se s míčem zase tak často potkávat nebude. Do hry byl vyslán Cristante, Verre nebo Coda s Caprarim, místo zbylo i na novou posilu v podobě veterána Alberta Gilardina. Právě toho si domácí hráči dobře hlídali, takže se zkušený Ital k míči moc nedostával. První vážnější ránu si na své konto připsal mladík Lorenzo Insigne.

První půlhodina ale moc pohledného fotbalu nebo snad rychlé kombinace nenabídla, spíše se jednalo o boj o míč. Hráči na obou stranách se museli smířit také s obtížným terénem, který smáčel prudký déšť. Hodně aktivním hráčem hostí byl Gianluca Caprari, který nejprve hledal svého spoluhráče Glardina, aby se pak pokusil o slalom sám. Po třiceti minutách uvolnil José Callejón nabíhajícího Lorenza Insigneho, který se štěstím překonal brankáře Albana Bizzarriho, jenže radost domácích hráčů nemohla trvat dlouho - jednalo se o jasný ofsajd.

Ke konci nepříliš záživné první půle se začalo hodně faulovat a hodně žlutit, ale jinak jsme se akcí nedočkali. Na jedné straně pálil z volného kopu nepřesně Gianluca Caprari, na druhé se stejným výsledkem prezentoval Lorenzo Insigne. Poločas druhý už byl mnohem zajímavější a především obsahoval několik branek. O všechny se postarala Neapol a začala rovnou po změně stran. Ve 47. minutě perfektně rozehranou standardní situaci uklidil do sítě obránce Lorenzo Tonelli, který se prosazuje stále častěji do sestavy Partenopei - 1:0 pro Neapol.

Hosté možná chtěli kontrovat nějakou povedenou akcí, ale to se jim moc nepovedlo. Domácí barvy naopak měly veselo hned o dvě minuty později, když se prosadil Marek Hamšík! Slovenská hvězda byla ve správný čas na správném místě, takže se po dalším skvělém pasu Poláka Piotra Zielińskiho mohla radovat z další branky. Vedení 2:0 už pro Neapol vypadalo hodně slibně.

Hostující štírek Gianluca Caprari se snažil o bleskovou odpověď, nicméně jeho střele z hranice vápna chyběla razance. Pak nastala menší hluchá fáze, kdy se ani jeden tým nedostával na dostřel brány. To se povedlo až dvacet minut před koncem, kdy se konkrétně Lorenzo Insigne pokusil vypálit. Jeho rána měla jistě gólové parametry, ale zkušený veterán Albano Bizzarri vše včas kryl.

Festival neproměněných šancí Neapole pokračoval ranami Marka Hamšíka s Driesem Mertensem, brankář Bizzarri pak musel likvidovat povedený projektil, který vypustil Jorginho. S vypětím všech svých sil sil si si však Bizzarri nakonec poradil. Pět minut před koncem si Neapol pojistila své vedení, když si Belgičan Dries Mertens vyměnil balon s Allanem. Následně od něj dostal perfektní nahrávku a poslal balon do sítě - 3:0.

Nakonec brankář Pepe Reina čisté konto neudržel, protože jej překonal Gianluca Caprari. Mladý Ital proměnil pokutový kop nařízený po faulu ve vápně, jenže na body jeho branka nestačila. Neapol díky skvělé druhé půli vyhrála a má důležité tři body.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Janov CFC 4:1

15.01.2017 12:30

Góly: 40. Marco Borriello, 44. João Pedro, 60. Marco Borriello, 64. Diego Farías (pen.) - 28. Giovanni Simeone

Fotbalisté Janova se s příchodem nového roku vůbec nepotkali s dobrou formou a na Sardinii si připsali už čtvrtou ligovou porážku v řadě, a to navzdory první vstřelené brance. Dvakrát se mezi střelce zapsal Marco Borriello.

Cagliari bylo lepším týmem, hned od začátku působilo hodně aktivně a postupně se prokousávalo k prvním šancím. Zajímavý střelecký pokus vyslal Farías, avšak netrefil zařízení. Janov působil poněkud zakřiknutým dojmem, přesto se zhruba po odehrané půlhodině ujal vedení. Edenílson po straně odcentroval a Giovanni Simeone hlavou rozvlnil síť! Určitě to nebyl spravedlivý průběh zápasu, ale nakonec se ozvala sama osudná karma. Nejprve srovnal pohotovou dorážkou Marco Borriello a ve 44. minutě odkopával balón z vlastní šestnáctky Cofie tak nešikovně, že napálil Joaa Pedra, od něhož skončil míč v brance. Sardiňané tedy stačili otočit poločasový výsledek ve svůj prospěch.

Zatímco v prvním poločase se Grifové jakžtakž drželi, v tom druhém zcela odpadli a Cagliari se postupně prosadilo ještě dvakrát. Druhou branku v zápase si pohlednou volejí připsal Marco Borriello a za chvíli zvyšoval už na 4:1 z pokutového kopu Diego Farías. Ten si vynahradil předchozí zaváhání, kdy z vyložené šance orazítkoval jen břevno.

Závěrečná část utkání už nic podstatného nepřinesla, zápas už byl dávno rozhodnut. Nic na tom nezměnila ani 79. minuta a faul Capuana, po kterém rozhodčí uděloval druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Chievo Verona 3:1

14.01.2017 20:45

Góly: 69. Mauro Icardi, 86. Ivan Perišić, 90+3. Éder - 34. Sergio Pellissier

Hodně nesnadno se rodilo dnešní vítězství Interu Milán nad Chievem Verona a chvíli to vypadalo, že Pioliho celek po delší době opět narazí. Nakonec se ale Inter vzepjal ke skvělému výkonu a v závěru utkání otočil stav na 3:1.

Pioliho tým dál válí! Dnes večer to vypadalo hodně zajímavě, protože Inter odcházel do kabin jako ten méně šťastný. San Siro totiž po půlhodině utišil útočník Sergio Pellissier. V kabině Interu ale muselo být trenéra Pioliho pořádně slyšet, neboť jeho hráči změnili přístup a ve druhé půli otočili utkání díky zásahům Icardiho, Perišiće a Édera.

V prvních minutách jsme toho moc zajímavého neviděli. Birsa oslovil rozběhnutého Pellissiera, ten však nezpracoval ideálně. Na druhé straně bylo o poznání nebezpečněji, když se ke skvělému pasu od spoluhráče Ansaldiho dostal kapitán Mauro Icardi a jen těsně minul tyč! O pár minut později se ukázal také hráč, na něhož byli fanoušci Inter nejvíce zvědaví - mladík Roberto Gagliardini.

Ještě před pár dny hráč Atalanty Bergamo si ukázal, kam chce míč, a jeho krásnou ránu musel brankář Stefano Sorrentino likvidovat jen s vypětím všech sil. Zkušeného brankáře vyzkoušel tvrdou ranou z první také obránce Danilo D'Ambrosio, jemuž nechali obránci Mussi Volanti až příliš mnoho volného prostoru, takže svou pumelici napálil těsně mimo. Stejný hráč se však poté prezentoval také nepříliš povedenou akcí.

Po třiceti minutách totiž nechal až moc volného prostoru na zakončení zkušenému útočníkovi Sergiu Pellissierovi, který si v podobných situacích většinou ví rady zcela neomylně - 1:0 pro Chievo.

Inter byl jednoznačně lepší a ještě do konce poločasu chtěl svou aktivitu vyjádřit gólem. Gagliardini mířil po cenru hlavou jen těsně vedle, čemuž pomohl výtečný zákrok brankáře Sorrentina. A na centr Mária si naskočil Icardi, jenomže prudkou hlavičkou trefil pouze brankáře Sorrentina. Do kabin tak odcházel méně spokojen. Bránit musel Inter i ve druhé půli, když Meggiorini vyzkoušel Handanovićovu pozornost.

Deset minut po změně stran zakončoval D'Ambrosiův centr z pravé strany ve stoprocentní pozici Perišić, jenže Sorrentino se dnes překonával a nedovoloval Interu slavit. Odolával ještě po hodině hry, kdy jej vyzkoušel střídající veterán Éder. Dvacet minut před koncem se ale už Inter dočkal, když Antonio Candreva z pravé strany vynikajícím centrem našel kapitána Icardiho a ten se prosadil.

Ještě 5 minut před koncem utkání bralo Chievo alespoň bod, jenže pak se prosadil aktivní Ivan Perišić. Toho si obránci Chieva moc nevšímali (na to, že byl v pokutovém území a s balonem u nohy), takže si navedl míč do středu a prostřelil bezmocného Sorrentina. A když dal o pár minut později třetí branku střídající Éder, bylo o vítězi rozhodnuto.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Bologna FC 0:1

14.01.2017 18:00

Góly: 51. Blerim Džemaili

Crotone svojí chudou bodovou sbírku prozatím nerozšířilo. Jedinou branku v zápase totiž vstřelila Boloňa, čímž se zároveň přiblížila záchraně. Hrdinou zápasu byl Blerim Džemaili.

Zápas začal z obou stran opatrně a první významnější šance přišla až skoro po odehrané půlhodině, kdy z vápna střílel Trotta, avšak pouze do míst, kde stál připravený Mirante. O chvíli později bylo před Mirantem opět živo a dokonce se slavila vstřelená branka. Správně však nebyla uznána, neboť šlo o ofsajd. Boloňa toho v prvním poločase moc nepředvedla a navíc musela rovnou dvakrát sáhnout ke střídání. Poprvé se z hrací plochy poroučel Torosidis, za kterého naskočil Krafth, a tři minuty před koncem poločasu nahradil Castaldella Oikonomou.

Druhý poločas začal přeci jenom poněkud živěji a v 51. minutě padla jediná branka zápasu. Blerim Džemaili se odhodlal ke střeleckému pokusu a udělal dobře. Cordaz na jeho přízemní střelu nedosáhl a Boloňa vedla 1:0. Crotone mělo o pět minut později obrovskou šanci vyrovnat, pohlednou akci zakončoval uvnitř šestnáctky Rohdén a výtečný zákrok předvedl Mirante. Bohužel tempo zápasu postupem času čím dál více upadalo. Bylo to dáno průběžným výsledkem a jasně defenzivní taktikou Boloni. Donadoniho svěřenci nováčka soutěže k ničem nepustili a domů si odvážejí důležité vítězství. Situace Crotone tak nadále zůstává kritická.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC19150440:1645
2.AS Řím20142441:1844
3.SSC Neapol20125345:2341
4.SS Lazio20124435:2240
5.AC Milán19114430:2237
6.Inter Milán20113633:2336
7.Atalanta Bergamo20112732:2435
8.Turín FC2086638:2930
9.ACF Fiorentina1986530:2530
10.Cagliari Calcio20821031:4426
11.Udinese Calcio2074925:2725
12.Chievo Verona2074921:2725
13.UC Sampdoria2066822:2624
14.Janov CFC2065922:2723
15.Bologna FC1965818:2523
16.US Sassuolo20631128:3421
17.Empoli FC20461011:2618
18.Città di Palermo20241417:4010
19.FC Crotone19231414:349
20.Delfino Pescara19161215:369

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (353)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele