Serie A - souhrn 20. kola

24.01.2015, 19:59, aktualizováno 26.01.2015, 22:59
Komentáře a souhrny
Neapol se výhrou nad Janovem vrátila na třetí místo, tři body slaví také Udine. Juventus porazil Chievo a na čele má již sedmibodový náskok, protože Řím zaváhal ve Florencii. Nerozhodně se hrálo i na půdě Sampdorie. Z nedělního programu slaví tři body Cesena a Hellas. Na třetí příčku se po výhře nad AC Milán posunulo Lazio, Cagliari si poradilo se Sassuolem...

SSC Neapol - Janov CFC 2:1

26.01.2015 21:00

Góly: 7. Gonzalo Higuaín, 75. Gonzalo Higuaín (pen.) - 56. Iago Falqué

Neapol svou úlohu zvládla a v pondělní dohrávce Serie A si poradila s nebezpečným Janovem. Hostující Grifové prohrávali po brance Gonzala Higuaína, ale na tu ještě dokázali odpovědět díky Falquého střele. O výhře domácích rozhodla až proměněná penalta v závěru zápasu.

Neapol se pokoušela hned na začátku jasně stanovit, podle kterých not se dnes večer bude na stadionu San Paolo hrát. Nejprve poslal José Callejón do vápna velice povedený centr, který těsně před Higuaínem vyrazil do bezpečí mladý brankář Mattia Perin. Po další chybě v obraně Grifů se k míči ve vápně dostal opět Higuaín, ale jeho přihrávka nebyla přesná. To mu zcela evidentně nevadilo, protože se z gólu radoval jen o chvíli později. Callejónovu střelu z hranice vápna vyrazil Perin pouze před sebe. Tam byl právě pozorný Gonzalo Higuaín a hlavičkoval do prázdné brány - 1:0 pro Partenopei.

Janov se ihned pokoušel dostat zpět do zápasu a Iago Falqué nebyl zas tak daleko od srovnání. Jenže včas zasáhla obrana Partenopei. Stejně dobře si počínal brankář Rafael Cabral, který včas vyběhl a zasáhl před dotírajícím Diegem Perottim. Na opačné straně se mezi střelce pokoušel zapsat David López, ale mladý záložník Neapole mířil jen do pozorného Perina. I Janov byl hodně aktivní; po přihrávce Fetfatzidise střílel Edenilson jen do Rafaela.

Gonzalo Higuaín není jen skvělý zakončovatel, ale daří se mu také nahrávat a vytvářet šance pro své spoluhráče. To ukázal po půl hodině hry, kdy centroval skvěle nabíhajícímu Markovi Hamšíkovi, ale slovenský záložník nezakončil ideálně. Další z mnoha dnešních povedených asistencí si Higuaín připsal nahrávkou na rozběhnutého De Guzmána. Ten běžel sám na Perina, ale nepovedlo se mu mladého Itala přehodit. Na opačné straně tváří v tvář Rafaelovi selhal Antonelli.

Rychlé tempo neopadlo ani v úvodu do druhého dějství. Nizozemský záložník Jonathan De Guzmán překonal Mattiu Perina a zakončoval, ale na brankové čáře se zjevil zkušený stoper Nicolas Burdisso a míč vykopl! Unaveného a nevýrazného Fetfatzidise poté nahradil mladík Niang. A ten vnesl do hry Janova štěstí. Jen o tři minuty později totiž Iago Falqué za hranicí šestnáctky napřáhl ke střele a ačkoli byl tísněn protihráčem, zatočil míč k tyči talk, že na něj brankář Rafael Cabral nemohl dosáhnout - 1:1.

Neapol se chtěla své vedení vzít zpět, ale střelu Callejóna zastavilo břevno! Jinak to ale svěřenci trenéra Rafaela Beníteze sehráli skvěle a pomocí několika narážeček odstavili celou obranu Janova. Ani Inlerova střela z dálky se neujala. Zápletka dnešního dramatu přišla na svět dvacet minut před koncem, když byl ve vápně faulován argentinský střelec Higuaín. Někdejší hráč Realu Madrid si také stoupl k nařízené penaltě a neměl slitování - Neapol vedla o jednu branku a na tahu byl Janov. Tomu už ale nezbývalo příliš mnoho času.

Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Juraj Kucka, ale jeho zakončení bylo zablokováno na další rohový kop. Janov vrhl poslední síly do útoku a málem se mu to vyplatilo. Po centru Edenilsona ze strany se k míči dostal na vápně naskakující Diego Perotti, ale jeho hlavička mířila příliš vysoko nad bránu. V rámci úspory cenných minut se na hřiště místo oslavovaného střelce Gonzala Higuaína dostal mladík Duván Zapata. Ten už se ale do akce nedostal téměř vůbec, protože po uplynutí čtyřminutového nastavení sudí Calvarese utkání ukončil. Neapol je třetí, Janov až sedmý.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Udinese Calcio 1:2

26.01.2015 19:00

Góly: 37. Riccardo Saponara (pen.) - 19. Antonio Di Natale, 60. Silvan Widmer

Zebry nakonec přehrály domácí Empoli a jsou deváté. Empoli nespasila ani premiérová trefa posily z AC Milán Riccarda Saponary, nevyužilo ani početní výhodu po vyloučení hostujícího Panagiotise Koneho. Udinese zachránily trefy Antonia Di Nataleho a Silvana Widmera.

Opět se ukázalo, co provází Empoli už několik zápasů. Nevyhrává lepší, ale šťastnější tým. Ani dnes nebylo Empoli horším týmem a v určitých fázích zápasu Udinese zatlačilo před jeho šestnáctku, ale ani dnes to na tři body nestačilo. Empoli se tak rázem ocitá až na šestnácté příčce Serie A.

Pouhé tři minuty stačily Riccardovi Saponarovi, aby se probíjel k vápnu Zeber. A šlo mu to poměrně dobře, jenže stopku mu vystavil faul těsně před vápnem. Z následného volného přímého kopu se Levan Mčedlidze neprosadil, protože pálil těsně vedle tyče. Saponara byl hodně aktivní a po jeho další akci domácí zahrávali rohový kop, ale ani z této standardní situace nic nevytěžili. Brankář Karnezis měl nadále plné ruce a nohy práce, protože domácí útočníci mu ji obstarávali poměrně snadno a často. Obrana Zeber dnes vůbec nepůsobila jistým dojmem a měla štěstí, že se Empoli často nezmohlo na nic jiného než nepovedenou finální nahrávku.

Instinkty predátora potvrdil Antonio Di Natale, který se vrátil do týmu, kde strávil velkou část své hráčské kariéry. V devatenácté minutě Allan odcentroval do vápna, kam si nabíhal mimo jiné také kapitán Zeber Di Natale. Ten, ačkoli není nijak výrazně vysoký, je hlavičkář excelentní. To ukázal i při této akci, když Luigiho Sepeho překonal krásnou hlavičkou k tyči - 1:0 pro Udinese.

Empoli vrhlo síly do útoku a pokoušelo se napravit zaváhání při bránění střelce první branky. Akce domácích ale často končily jen nevýrazným zakončením, se kterým Karnezis nemohl mít žádné větší potíže. Ty měl až deset minut před koncem první půle. Obránce Danilo totiž zahrál ve vápně rukou a vyfasoval žlutou kartu. Především ale sudí Ghersini pískal pokutový kop a k němu se postavil Riccardo Saponara. Hráč, jehož velkým vzorem je Brazilec Kaká, svou střelou k tyči srovnal na 1:1 a do druhé půle vykročily oba celky za nerozhodného stavu.

Brankář Karnezis ještě několikrát ukázal své umění a nutno říct, že ani v této fázi zápasu mu jeho obránci příliš mnoho nepomáhali. První vážnější šanci druhé půle měl ale na svědomí opět hostující celek. Ránu z větší vzdálenosti ale Sepe chytil. Krátce poté se snesl skvělý centr před branku na Pucciarelliho, který ale hlavičkoval mimo tři tyče. A opět se to Empoli vymstilo. Přesně po hodině hry totiž měl míč pod kontrolou obránce Silvan Widmer, který se rozhodl pro centr. Ten se ale nečekaně stočil směrem do brány a brankář Sepe jen sledoval, jak balon "zaplul" k tyči - 2:1.

Od té doby Empoli opět trochu polevilo ve snaze vstřelit branku. Do karet mu hrála až minuta 74., kdy byl vyloučen hostující záložník Panagiotis Kone. Ani v početní výhodě ale Empoli nic nevymyslelo. Když nestačili obránci Udinese, zaskočil za ně brankář Karnezis.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AS Řím 1:1

25.01.2015 20:45

Góly: 19. Mario Gómez - 49. Adem Ljajić

AS Řím si s Fiorentinou jen rozdělilo body a náskok Juventusu na čele se zvyšuje. Remíza je vzhledem k průběhu spravedlivá a postaraly se o ni trefy Maria Gómeze a Adema Ljajiće.

Do základní sestavy AS Řím se opět nedostal Mattia Destro, jehož odchod se zdá být stále více pravděpodobný. Mimo hru byl také Miralem Pjanić, takže záloha AS byla složena z De Rossiho, Strootmana a Nainggolana. Síla Fiorentiny tkví také v silné záloze, což dokazovala jména jako Joaquín, Fernandez, Borja nebo Pizarro. Útok měl na starosti opět Mario Gómez, který chtěl odčarovat své střelecké prokletí.

V prvních minutách se AS dostávalo na polovinu Fialek jen sporadicky, zatímco domácí tým působil mnohem dravějším dojmem. Po chybě domácí obrany se k míči málem dostal nabíhající José Holebas, ale vracející se obrana včas míč odkopla do autu. První střelu na bránu Fiorentiny si připsal Francesco Totti, ale kapitán římských Vlků pálil z první hodně mimo.

I Fiorentina dokázala ohrozit bránu Morgana De Sanctise. Bývalý hráč AS David Pizarro se dostal za vápnem k centru, poslal jej na zadní tyč a tam objevil Gonzala Rodrígueze. Ten ve výskoku nahrál zpět před bránu a míč málem mířil do sítě. Na brankové čáře se ale včas zorientoval Daniele De Rossi, který míč odhlavičkoval mimo nebezpečí! AS v tu chvíli nenapadalo, ale spíše čekalo, s čím přijde soupeř.

Poté už přišla velká chvíle Maria Gómeze. Německý kanonýr je sice pronásledován zraněními a neštěstím, ale dnes stál na správném místě. Obrana AS zahrála špatně ofsajd systém a rána z druhé vlny od Davida Pizarra skončila u nohou Gómeze. Ten míč z první tečoval za bezbranného brankáře Morgana De Sanctise - 1:0 pro Fialky.

Po krátkém ošetřování nizozemského záložníka Kevina Strootmana se k rohovému kopu postavil někdejší hráč Fialek Adem Ljajić a našel hlavu Radjy Nainggolana. Ten sice mířil skvěle, ale rumunský brankář Tătăruşanu se blýskl skvělým reflexem a míč vyrazil nad břevno! Jinak ale AS směrem dopředu chyběl nápad. Totti se vracel pro míč až před obránce, takže v útoku chyběl zakončovatel. Zbytek první půle už větší šanci nenabídl.

Vstup do druhé půle vyšel mnohem lépe hostům. V kabině římského celku bylo asi hodně dusno a není divu, protože Vlci dnes byli spíše bezzubí. Po průniku Tottiho se ještě nic nestalo, ale když se kapitán AS rozhodl nahrát do křídla, už to byl počátek gólové akce. Zlepšující se Juan Manuel Iturbe se totiž nenechal odstavit od míče, pronikl s ním do vápna a nahrál Ademu Ljajićovi. Ten si míč zpracoval a srovnal - 1:1.

Obdobná akce byla k vidění o chvíli později, ale tentokrát Iturbe brankáře Tătăruşanua neprostřelil. Fiorentina se pokoušela oživit střed hřiště a po stažení Matiho Fernándeze se na hřiště dostal Jasmin Kurtić. Akce AS skončila nepřesností, takže se Viola mohla vrhnout do protiútoku. A když je u míče rychlonohý Juan Cuadrado, vždycky je to nebezpečí. Celou akci ale zastavil skvělým skluzem Mapou Yanga-Mbiwa.

Fialkám se zajímavá standardní šance nabídla poté, co kapitán Francesco Totti skolil Juana Cuadrada. Borja Valero ale patnáct minut před koncem utkání napálil míč jen do náručí brankáře De Sanctise. Do zajímavého průniku se po akci Cuadrada dostal Tomović, ale z úhlu mířil jen do rukou pozorného brankáře Morgana De Sanctise.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Turín FC 0:1

25.01.2015 15:00

Góly: 90+4. Emiliano Moretti

Na stadionu San Siro se odehrál šok, který domácí fanoušci budou ještě dlouho proklínat a rozdýchávat. Jejich miláčci sice nehráli špatně, ale na body to nestačilo. Sotva se diváci smiřovali s pouhým bodem, i o ten je hosté připravili. Ve čtvrté nastavené minutě se totiž stal jediným střelcem zápasu Emiliano Moretti a Inter opět padl.

Když už to vypadalo, že si nový tým zvyká na nového trenéra a hvězdné posily se začínají zapracovávat, Inter opět zklamal. A opět jej porazila především chyba v jediné řadě, která se ještě nedočkala velkých změn - obrana. Inter Milán byl sice aktivnější, ale postupem času nechal svého soka, aby se také zapojil. A nakonec toho litoval, protože pár vteřin před koncem hosté rozhodli. Hodně zajímavé utkání sliboval střet těchto dvou týmů především kvůli osobním vztahům mezi Maurem Icardim a Maxim Lópezem. Druhý jmenovaný se ale na hrací plochu dostal až ve druhé půli. A rozhodně bude šťastnější.

Inter Milán se do svého soupeře pustil i s Lukasem Podolskim, který podporoval Maura Icardiho. Ani jejich první spolupráce ale neznamenala pro zkušeného brankáře Padelliho příliš mnoho problémů. Po zkažené akci domácích se ke slovu dostali hosté, ale brankář Sami Handanović včas a rychle vyběhl, takže celou akci zastavil. V sedmé minutě Inter sehrál povedenou a pohlednou akci na jeden dotek, ale Icardi místo střely ještě přihrával. O chvíli později se o trochu přímočařejší výsledek pokusil Fredy Guarín, který si míč zpracoval a vypálil.

O dvě minuty později brankář Padelli musel vytáhnout skvělé reflexy, aby zneškodnil další akci soupeře. Podolski po přihrávce z levé strany střílel bez přípravy k bližší tyči, ale tam byl Padelli včas a balon vyrazil. Zatímco domácí se snažili využít svůj ofenzivní potenciál na maximum, hosté zvolili spíše více "italskou" taktiku a pečlivě bránili. Po půlhodině hry se nejprve zastřeloval Joel Obi, po něm se o ránu pokusil dvakrát také argentinský útočník Rodrigo Palacio. Ani on ale neměl příliš mnoho štěstí.

Před koncem první půle musel Roberto Mancini sáhnout k prvnímu nečekanému střídání, když se zranil stoper Marco Andreolli. Jeho místo zaujal Andrea Ranocchia. Turín chyboval v rozehrávce, ale Lukas Podolski se neprosadil a pálil jen do nejblíže stojícího soupeře. Jen pár sekund po změně stran trvalo Turínu, aby se dostal do zajímavé šance. Pozdější hrdina hostí Emiliano Moretti pálil bez přípravy z voleje, ale mimo. Pět minut poté se Lukas Podolski prezentoval povedenou ranou z úhlu, ale brankáře Padelliho opět nepřekonal. Ten byl včas na zemi a ránu vyrazil.

Také podruhé musel trenér Mancini střídat, ačkoli to možná v plánu úplně neměl. Zranil se totiž obránce Danilo D'Ambrosio, kterého nahradila švýcarská hvězda Xherdan Shaqiri. Udeřit ale mohlo na druhé straně, když se k míči po rohovém kopu dostal Martinez, který ale pálil těsně vedle. A následně byl střídán Maxim Lópezem, který na Inter a zejména Icardiho nevzpomíná v dobrém. Před zápasem dokonce prohlásil, že by mu zřejmě ani nepodal ruku. Ten byl u toho, kdy Farnerud obdržel přihrávku na levou stranu a pálil hodně vysoko.

Icardi následnou střelou z dálky Padelliho neohrozil, což se nepovedlo ani Fredymu Guarínovi. Ten pálil jen do připraveného Padelliho. Poslední desetiminutovka se odehrávala ve vysokém tempu především díky zásluze Turína. Shaqiri nenahrával dobře, v dalším momentu zachránil Turín Padelli. Rozuzlení celé zápletky nabídla až nervydrásající koncovka. Poslední rohový kop zápasu byl rozehrán na hlavu zkušeného Emiliana Morettiho, který se nemýlil a "popravil" naděje domácích!

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Città di Palermo 1:1

25.01.2015 15:00

Góly: 6. Éder - 48. Franco Vázquez

Ani rychlá branka Édera nakonec domácím na vítězství nestačila. Palermo totiž po změně stran srovnalo a až do konce zápasu další branka nepadla. Konečná remíza 1:1 postačuje k tomu, aby i po dvacátém kole patřila Sampdorii pohárová příčka.

S bodem budou ale asi více spokojeni hosté, kteří ze vzdálenějších pozic nenápadně pokukují po evropských pohárech. Zápas se ale pro ně nezačal vyvíjet zrovna optimálně, i když první šanci zápasu si vytvořili oni. Rychlou akci zakončoval ve vápně Bolzoni a gólman Viviano musel na zem. Pak už přišla vedoucí branka Námořníků, Soriano vysunul Édera, který křížnou přízemní ranou vstřelil gól - 1:0 pro Sampdorii. V 15. minutě byl Éder opět blízko brance, ale na poslední chvíli skvěle zasáhl obránce Morganella. Palermo se muselo i nadále bránit, Silvestri se zjevil před Sorrentinem úplně sám, ovšem stoprocentní tutovku zazdil. A Sorrentino se proti Silvestrimu vyznamenal ještě jednou, když těsně před odchodem do šaten lapil jeho nebezpečnou hlavičku k tyči.

Sampdoria byla v první pětačtyřicetiminutovce lepším týmem, ale na začátku druhého dějství musela spolknout hořkou pilulku v podobě vyrovnávajícího gólu. Franco Vázquez se na hranici pokutového území vůbec nerozpakoval a nechytatelnou střelou k tyči překonal Viviana - 1:1. A v 55. minutě mohli hosté dokonce vést, jenže narazili na absenci moderní technologie. Dalekonosná rána Morganelly se totiž od břevna odrazila za brankovou čáru a zpět do hřiště, ale rozhodčí se rozhodl branku neuznat. Chyboval rovněž brankový rozhodčí, a tak to měl hlavní sudí složité, nicméně opakovaný záznam poukázal na branku.

Pokračovalo se tedy za nerozhodného stavu a další šanci měli opět hráči Palerma. Vázquezovu ránu s vypětím všech sil zlikvidoval Viviano. V 63. minutě dostal náhradní brankář Palerma Fugliati červenou kartu za nesportovní chování, ovšem do hry vůbec nezasáhl.

Dvacet minut před koncem zápasu zasáhl Sorrentino proti Sorianovi a nerozhodný výsledek nadále trval. Závěr zápasu byl už přeci jenom opatrnější, ani jedna strana nechtěla udělat chybu, která by jí případně stála celé utkání. Sampdoria tak remizovala s Palermem 1:1.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Chievo Verona 2:0

25.01.2015 15:00

Góly: 60. Paul Pogba, 73. Stephan Lichtsteiner

Juventus si ve druhém poločase vzpomněl na střílení branek a betonovou tvrz Chieva Verona nakonec dvakrát překonal. Zatímco v první půli se diváci branek nedočkali, po hodině hry rozjásal Juventus Stadium Paul Pogba. Na francouzského záložníka navázal o chvíli později ještě Stephan Lichtsteiner.

Náskok Juventusu na čele italské Serie A se alespoň na pár hodin navýšil. A možná nezůstane jen u toho, protože druhé AS změří síly s nebezpečnou Fiorentinou, takže ztráta dalších bodů v podání Vlků není vyloučena. Stará dáma bez ohledu na to zvládla svoji část a opět se bylo na co dívat. Chievo se při výletě do Turína spoléhalo na střelce Alberta Paloschiho, domácí poslali do hry dvojici Carlos Tévez a Alvaro Morata.

Od prvních momentů se Juventus pokoušel diktovat tempo hry a dostat svého soka pod tlak. Dařilo se mu například po hlavičce mladíka Roberta Pereyry, který nemířil vůbec špatně. Brankář Albano Bizzarri ale zůstal nepřekonán. O chvíli se později se veterán v bráně hostí musel ukázat jako muž skvělých reflexů. Pogba z úhlu poslal míč k bližší tyči, kde balón propadl až Bizarrimu, který na poslední chvíli vytěsnil balon z dosahu brány.

Po rychlém konci akce Ezequiela Schelotta se dostal na opačné straně k míči Roberto Pereyra a dobře vypálil, ale brankář Bizzarri byl opět na místě. Pomohlo mu navíc to, že balon směřoval jen do boční sítě. Juventus se chvíli potýkal s nepřesnou rozehrávkou, která kazila jeho akce. Velké šance Staré dámy se narodily v období kolem třicáté minuty, kdy se nejprve nepovedl individuální průnik Carlosi Tévezovi, po něm musel brankář Bizzarri vyboxovat míč po akci Artura Vidala, který rovněž nemířil vůbec špatně. A ke slovu se dostal také Alvaro Morata, který zakončoval pod břevno, ale pozorný Bizzarri míč vyrazil mimo.

Deset minut před koncem první půle utkání skončilo pro hostujícího Nicolase Freye, který se srazil s Francouzem Patricem Evrou. A bylo to zranění tak vážně, že lékaři museli ošetřovat krvácení. Frey nakonec opustil hřiště na nosítkách a do zápasu se zapojil Cristiano Biraghi. S Freyem jako by odešlo štěstí, které hosty provázelo. Tlak Juventusu se stupňoval také ve druhé půli. Na jejím začátku se ke střele odhodlal Claudio Marchisio, který měl ale tu smůlu, že narazil na Albana Bizzarriho. Domácím se ale stále nedařilo soustředěně útočit a jejich rány byly přinejmenším nepřesné.

Na hraně vápna napřáhl záložník Arturo Vidal, ale ani jeho rána neznamenala vedení. To Staré dámě zaručila až další akce. Přesně ve chvíli, kdy sudí Massa kontroloval na hodinkách hodinu hry, se k míči za vápnem dostal Paul Pogba. Francouzská hvězda turínského týmu opět předvedla, proč se o jeho ceně mluví jako o stomilionové. Pogba si vzal míč, prošel přes dva obránce a krásnou ranou umístil střelu k tyči. Tam také Albano Bizzarri klouzal, ale naneštěstí pro Chievo nedoklouzal včas - 1:0 pro Juventus.

O minutu později unaveného Artura Vidala vystřídal Stephan Lichtsteiner a také on měl radost ze vstřelené branky. A opět v tom měl prsty Paul Pogba. Ten totiž dostal krásný pas od Roberta Pereyry a z první vypálil. Na jeho ránu ještě Albano Bizzarri zareagoval, ale dorážku střídajícího švýcarského rychlíka již neměl - 2:0.

Od té doby se utkání prakticky jen dohrávalo. Také Chievo pochopilo, že o body už dnes asi hrát nebude, takže se zbavilo křečovité snahy o udržení výsledku. Ze střední vzdálenosti centroval Schelotto, ale brankář Buffon byl na místě. Sedm minut před koncem se do míče opřel Valter Birsa. Ale ani jemu nebylo přáno. Stejný hráč uzavřel dnešní utkání pohlednou akcí, když dvě minuty před koncem ve vápně pálil dokonce dvakrát, ale ani jednou přesně.

Více informací k zápasu

Parma FC - AC Cesena 1:2

25.01.2015 15:00

Góly: 76. Emmanuel Cascione (vl.) - 21. Nico Pulzetti, 89. Alejandro Rodriguez

Fotbalisté Ceseny vykřesali naději na konečnou záchranu, když ve veledůležitém zápase porazili Parmu na jejím hřišti 2:1. Pro domácí Ducali je to další těžká rána a opět se vynořují spekulace o odvolání trenéra Donadoniho.

Porážka s Cesenou by mu totiž už měla definitivně "zlomit" vaz. Převzít poslední tým Serie A by měl Hernán Crespo, který je již připraven, ale ještě nepředbíhejme...

Utkání se nemuselo pro Parmu vyvíjet vůbec špatně, kdyby risk brankáře Lealiho potrestal Mauri. Ten po jeho vyběhnutí zkoušel gólmana Ceseny přehodit, což se mu povedlo, ale míč nakonec zamířil těsně vedle. A ve 21. minutě hosté nečekaně udeřili, Nico Pulzetti předvedl krásnou individuální akci, ve vápně si z mírného úhlu připravil míč na pravačku a parádním obstřelem poslal Cesenu do vedení! Parma se pokoušela o co nejrychlejší odpověď, ale pozorná obrana Ceseny jí nic nedovolovala. První poločas tak skončil vedením hostujícího celku 1:0.

Bohužel pro domácí nebyl ani druhý poločas z jejich strany nikterak pohledný. Cesena nadále v poklidu bránila hubený výsledek a v 70. minutě mohla zvýšit, ovšem Alejandro Rodríguez celou akci zazdil.

V 76. minutě pak Parma zničehonic vyrovnala, respektive se o to postarali sami hosté. Cascione si vůbec neporozuměl s Lealim a po jeho jakési malé domů ochránce svatyně inkasoval. Doslova darovaný gól. Nešťastníci Cascione s Lealim si ale nakonec museli pořádně oddechnout, neboť Ceseně vrátil vedení Alejandro Rodríguez. Ten se po propadlém míči uvnitř vápna dostal ke střele a nekompromisní dělovkou dal na 2:1 pro Cesenu. Další dáreček pro Parmu už se nekonal a tak Cesena zvítězila 2:1.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Atalanta Bergamo 1:0

25.01.2015 15:00

Góly: 53. Javier Saviola

Hellas díky brance Javiera Savioly udolal Atalantu Bergamo 1:0 a vzdálil se sestupovým pozicím. Pro hosty platí přesný opak, od osmnáctého místa je dělí už jen dva body.

Veronský celek triumfoval naprosto zaslouženě a v tabulce si polepšil. V celém utkání byl jasně lepším týmem, ovšem svojí převahu dokázal gólově vyjádřit jen jednou. Šancí měl přitom dostatek, v prvním poločase například Saviola hlavičkoval jen do míst, kde operoval Sportiello, který předvedl skvělý reflex. Na druhé straně zakončoval akrobaticky Pinilla, ovšem chyběla razance a domácí brankář pokus v pohodě lapil. Aktivnější Hellas udeřil až krátce po změně stran, Javier Saviola se dostal k odraženému míči a konečně skóroval - 1:0 pro Hellas.

Hosté hodlali zareagovat a kouč Colantuono sáhl ke střídání. Místo Cigariniho poslal na plac Baselliho. K vyšší aktivitě Bergamaschi to však nevedlo, naopak v další tutovce se zjevil Saviola, jenž se dostal k další dorážce a tentokráte nepochopitelně přestřelil branku. Čas pro Atalantu rychle ubíhal, ale ta nebyla vůbec schopná jakkoliv ohrozit branku soupeře. Veronský celek nejtěsnější vedení uhájil a připisuje si důležité tři body. Domácí teď mají před sestupovou osmnáctou příčkou šestibodový náskok, hosté jen dvoubodový.

Více informací k zápasu

SS Lazio - AC Milán 3:1

24.01.2015 20:45

Góly: 47. Marco Parolo, 51. Miroslav Klose, 81. Marco Parolo - 4. Jérémy Ménez

Další příšerný výkon předvedl ve šlágru kola AC Milán, který na Stadio Olimpico prohrál 1:3. Domácí se tak minimálně na několik hodin posunuli na třetí místo zaručující Ligu mistrů. Milánu se evropské poháry hodně vzdalují. Závěr zápasu absolutně nezvládl stoper Méxés, který za hrubost a napadení uviděl červenou kartu.

Hosté z Milána ale svého soupeře zaskočili hned v samotném úvodu. Ve druhé minutě se sice domácí dožadovali pokutového kopu a to po faulu Bonaventury na Radua, ale sudí jejich prosby nevyslyšel. Poté uběhly další dvě minuty a Milán šel do vedení. Jérémy Ménez vybojoval míč, ve vápně si pohrál s obranou a neomylně zakončil. AC vedlo na Stadio Olimpico možná trochu překvapivě 1:0.

Ze strany Rossoneri to ale bylo v prvním poločase vše. Lazio hosty přehrávalo, vytvářelo si šance, ale Milán odolával. Stefano Mauri dokonce postupoval sám na Lópeze, ten však svůj celek podržel. Miroslav Klose zase po Candrevově centru hlavičkoval těsně vedle. Diego López v brance AC doslova čaroval, ve 25. minutě ho nepřekonal ani Candreva, jehož ránu fantasticky vyrazil!

Těsně před odchodem do šaten se Biancocelesti po druhé v zápase dožadovali penalty, tentokrát se provinil Méxés, který ve vápně zatahal za dres Mauriho. Penalta se dala rozhodně pískat, ale sudí se tak nerozhodl. Milán tak držel se štěstím a také díky skvělému Ménézovi a Lópezovi nadějný výsledek.

Tímto stylem hry ale nemohlo AC vyhrát a po změně stran se to potvrdilo. Lazio opět vstoupilo do poločasu aktivně a brzy za to bylo odměněno. Ve 47. minutě Klose přesně odcentroval na hlavu Parola, který překonal Lópeze - 1:1. A domácí brzy strhli vedení na svojí stranu. Kapitán Montolivo vyrobil hrubku, kterou okamžitě potrestal Miroslav Klose - 2:1 pro Lazio.

Inzaghimu okamžitě došla trpělivost a ze hry stáhl Bonaventuru s Van Ginkelem a na plac poslal ofenzivní duo Pazzini - Cerci. Ale k vyšší aktivitě to nevedlo, naopak k dalšímu zákroku donutil Lópeze jedovatou střelou Parolo. V pohodě hrající Lazio nedovolovalo Milánu vůbec nic a bylo jen otázkou času, kdy definitivně rozhodne zápas ve svůj prospěch.

Stalo se tak deset minut před koncem, když obrana Rossoneri nezachytila ofenzivní výpad Candrevy a neomylná dělovka Parola znamenala konec nadějí pro AC. Poslední minuty zápasu AC nervově nezvládlo a Méxés předvedl něco, co do fotbalu rozhodně nepatří. Mauriho udeřil a po vyloučení se mu snažil ještě naložit. Pochopitelně se dá očekávat tvrdý disciplinární postih.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - US Sassuolo 2:1

24.01.2015 18:00

Góly: 20. Luca Rossettini, 79. Duje Čop - 76. Luca Rossettini (vl.)

Cagliari učinilo důležitý krok k cestě za záchranou, když doma porazilo 2:1 Sassuolo. Vítěznou branku vstřelil až v 79.minutě Duje Čop. Dvě minuty před koncem byl navíc vyloučen hostující Francesco Acerbi.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a diváci se dočkali vůbec první vážnější šance až ve 20.minutě a hned z toho byla první branka. Luca Rossettini si ve vápně naskočil na centr a hlavou překonal golmana Consigliho - 1:0 pro Cagliari. O několik minut později Cagliari znovu hrozilo, zakončení Logna Consigli vyrazil a z dorážky neuspěl Pedro. A domácí pokračovali v aktivitě, ve 38.minutě dokonce vstřelil druhou branku Longo, ale ta nebyla pro ofsajd správně uznána. Sassuolo si v prvním poločase šance nevytvořilo, takže průběžný výsledek byl zcela zasloužený.

Nicméně svěřenci trenéra Eusébia Di Francesca to rozhodně nechtěli nechat být, ale byli to opět oni, kdo se musel bránit. Donsah se probil vápnem a stříleným centrem našel ve vyložené šanci Pedra, který přestřelil. To byla obrovská šance, které později mohli domácí borci litovat.

A Sassuolo se nakonec postaralo o dramatickou zápletku. Čtvrthodiny před koncem domácí neuhlídali rohový kop a Neroverdi nadvakrát překonali Brkiče. Autorem branky se nakonec stal Luca Rossettini, kterému byl tím pádem připsán vlastní gól.

Ale odpověď Cagliari byla blesková. Dessena vyslal za obranu Sassuola dokonalý pas a Duje Čop rovnou z první, pod břevno, vrátil vedení na stranu sardinského celku. Šance na vyrovnání ale ještě žily, ovšem dvě minuty před koncem dostaly definitivní KO. Francesco Acerbi totiž uviděl druhou žlutou kartu a oslabené Sassuolo už se na nic nezmohlo. Cagliari zvítězilo 2:1 a připisuje si důležité tři body. Český záložník Josef Hušbauer zůstal jen na lavičce náhradníků a do zápasu nezasáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC20154144:949
2.AS Řím20126233:1542
3.SSC Neapol20106436:2536
4.SS Lazio20104636:2334
5.UC Sampdoria20810226:1834
6.ACF Fiorentina2087528:1931
7.Janov CFC2077628:2528
8.Città di Palermo2069532:3227
9.Udinese Calcio2076725:2727
10.Inter Milán2068629:2626
11.AC Milán2068628:2526
12.US Sassuolo20510524:2825
13.Turín FC2067717:2125
14.Hellas Verona2066822:3224
15.Atalanta Bergamo2048815:2520
16.Empoli FC20310718:2519
17.Cagliari Calcio2047927:3819
18.Chievo Verona20461014:2418
19.AC Cesena20261219:4012
20.Parma FC20311619:439
Bodové odečty
Parma FC-1za pozdní plnění finančních závazků

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (196)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hušbauer, vítej ve Spartě.

Reagovat
Furia Ceca

Sassuolo minimálně první poločas herně lepší, ale Cagliari bylo nebezpečnější... No remíza by podle mě slušela zápasu víc.

Reagovat
Rarášek

Zola

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari tutovka diky

Reagovat
Pettirosso

Co ten Zaza, přijde, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

On rozhodl? Cop ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To se jim to vyhrává,když mají v týmu Hušbauera

Reagovat
Pipo123

FORZA Lazio, dneska sme vymazali AC, výborná hra. A navyše skvelý výkon Danila Cataldiho, to bude kurva hráčik škoda zranenia De Vrij a Djordjeviča, tam to vyzeralo hodne zle

Reagovat
lucius6

takže myslíš, že welcome Balo? Podle mě má teď otevřené dveře

Reagovat
Pipo123

Je to reálne, niekto bude musieť prísť bo Miro by zvyšok sezóny sám neodohral. Nech skúsia bud Bala alebo Osvalda

Reagovat
bayern987

Málo věříte...

Reagovat
smazaný uživatel

vymazali? My sme sa vymazali z mapy veľkoklubov už dávno sami, porazili ste hráčsky, trénersky a mentálne podpriemerné talianske, kedysi slávne, mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Milane B. - to potěší dnes

Reagovat
Milan.B

cakal som

Reagovat
smazaný uživatel

No já taky netrpělivě,bo jak si mi to napsal ty tak sem si hned vsadil za litr na Lazio,že dá 1+ (1,98). A čekal sem a čekal a čekal (a díval se).

Reagovat
Milan.B

bola jasna 1ka, bohuzial

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jak říkáš taky jasná 1

Reagovat
Pipo123

Já som nám dneska moc neveril, išiel som skôr na istotu a dal že obaja dajú gól, na bete krásnych 1,90

Reagovat
smazaný uživatel

otázka je, jestli si Spalleti nebo Prandelli nechají omezit trenérskou suverenitu rady od Silvia a plnit jeho přání

Reagovat
smazaný uživatel

jediné Berlusconiho priania sú devky a chlast, hip hip hurá.

Reagovat
smazaný uživatel

ak by to tak malo byť ani nezasadnú ! Spalletti určite nenechá nikoho !

Reagovat
bayern987

Mirooo

Reagovat
lucius6

Forza Lazio

Reagovat
CubONE

Jeden bod z poslednych styroch zapasov. Uz ani nemam chut vyjadrovat sa, cista katastrofa, Mexes je magor, Monty je mimo, Stephan este viac.

Len dufam, ze sme nespravili so Stephanom rovnaku chybu ako s Patom, ked sme ich nepredali za 30+.

Reagovat
jany kozak

aj keby ste ho strelili tak by to bolo len kratkodobe riesenie a s najvacsou pravdepodobnostou by sa tie peniaze vyhodili na platy vseliakym essienom muntarim alebo by sa nakupili dalsi matri balotelli takto z neho este stale moze nieco byt

Reagovat
CubONE

Tak este stale verim, ze sa preberie, ale za rok a pol od baraze s PSV snad nemal dobry zapas (uznavam, ze vacsinu minulej sezony premarodil)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Pippo musí jít...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Není jediný..

Reagovat
smazaný uživatel

musí. Lebo ja vždy po zápase musím na záchod, sračka so zvracaním permanentne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Laziu to nejde nepřát, zvlášť když zapracovávaj x mladších hráčů... Docela bych jim věřil i v LM. Doufám, že se v boji o bronz bude rozhodovat mezi nima a Sampdorií (hlavně ať nejde do předkola LM zase Neapol! )

Reagovat
lucius6

díky za podporu, pár let zpátky bylo fandění Laziu pomalu trestnej čin, jsem rád, že se týmu podařilo zlepšit pověst

Reagovat
Pipo123

Reagovat
REPLIKATOR

AC

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool, Dortmund

Reagovat
mojmira

Liberec

Reagovat
El-Pistolero-68

Jn, zrovna od něj to sedí, když se člověk podívá na jeho tři oblíbené kluby...

Reagovat
smazaný uživatel

Kiezby som zacal fandit az pocas krizy, bolo by to vsetko lahsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio bylo minimálně o třídu lepší, AC podle mě dneska předvedlo uplně největší jejich herní dno co sem je kdy viděl.šílený, hráči nekoncentrování,agresivní, bez taktiky, jen běhali jak splašené ovce.Hra neměla hlavu ani patu..a to sem jim před zápasem věřil ale tohle AC je zhnilé až do něho prsty lezou.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nie, proste sme hrali tak, ako proti Janovu, Sassuolu, Turínu, Bergamu, čiže sa to pomaly ale isto stáva štandardom. Ostatné veci si pomenoval správne, holt s priemerným kádrom, navyše bez trénera, ťažko niečo spravíš. Pippo musí von, čím skôr.

Reagovat
smazaný uživatel

ľudia (fans) to vidia ! vedenie ? je slepé už 2 roky alebo ? celé zle

Reagovat
smazaný uživatel

DNO! nebo jeste ne...?

Reagovat
smazaný uživatel

.... to je len začiatok.

Reagovat
lucius6

https://www.youtube.com/watch?v=MfbTlyMSPAc

Naprosto ideální zakončení dokonalého večera

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Pipo123

Docela očakávam že ten Balo by nakoniec mohol prísť, Djordjevič bude mimo asi hodne dlhú dobu a máme len Mira.

Reagovat
lucius6

Vidim to stejně, teď už tam neni moc pochybností proč ne, hlavně z naší strany, je ovšem otázka, jestli má Balotelli zájem.

Reagovat
Pipo123

Myslím že jemu to je tak jedno, v LFC nehraje a tam si ho nenechajú určite, navyše súčasné Lazio môže prilákať aj lepších hráčov

Reagovat
lucius6

Hlavně on nemá co ztratit, pokud s eu nás chytne, tak může ukázat na Lpool a říct, že to neni jeho chyba, že se mu tam nedaří, pokud se u nás nechytne tak prostě po sezoně odejde a nemusí se nikomu zodpovídat, tak to teda vidim já

p.s. Je to krásné, jak nás minulej rok odmítl i Biabiany a letos k nám možná přijde Balo a obecně nemáme problém podepsat i skvělé hráče, copak se stalo

Reagovat
bayern987

"len"

Reagovat
Pipo123

Djordjevič si ten členok údajne zlomil, tak to je pekne na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

uuf veľmi nepekne sa tam dokaličil až mi mäkko prišlo...

Reagovat
LAM

Co to hraje za tragédy v tom AC Ta jejich základní sestava je opravdu hrozná.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bolo to najlepšie, čo sa dalo nasadiť. otázka je, kto to trénuje. A či sa vôbec trénuje. Lebo moc to nevyzerá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo sa stalo medzi Mexesom a Maurim ?

Reagovat
Pipo123

Pri súboji Mauri troška nakopol Mexesa a ten to o chvíli nezvládol

https://www.youtube.com/watch?v=11ZeHLeE0oI

Reagovat
lucius6

až teď jsem si všiml, že Mexes do něj ještě šel po tom co dostal kartu, ten týpek je normálně nemocnej nebo co, tohle je na stopku dokonce sezony, protože tohle už neni nějakej zkrat, kterej může potkat každého hráče, síla....

Reagovat
bayern987

Do konce sezony ani náhodou...

Reagovat
smazaný uživatel

úplne nepríčetný bol, toto si nemôže dovoliť, to je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,

no to je blázon Pôsobí tam ako Undertaker, zabijak To sa potom asi chvíľu žrali, ten zákrok kde ho kopol mi pripadal tiež ako vracaná...

Reagovat
Milan.B

mexes je chuj, ale mauri to je tiez spina provokater

Reagovat
smazaný uživatel

"Trošku"

Reagovat
lnterista

jj ale to byla az reakce na toho blba

Reagovat
smazaný uživatel

Za to červenou? Měl mu aspoň jednu vlepit, aby ta červená stála za to. Ještě, že tu sranda ligu nesleduju.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledek super, ale ztrata de Vrije je problem. Doufam, ze to nebude nic vaznejsiho. Pokud by vynechal Cesenu, nic se nestane, ale na dalsi zapasy ho proste potrebujeme. Jinak doufam, ze Lotita nenapadne nahradit Djordjevice Balotellim. Toho kretena Lazio vazne nepotrebuje.

Reagovat
Pipo123

Na hosťovanie by som ho kludne bral, lepšieho hráča asi nezískame a Lotito nepôjde do trvalého prestupu ale skôr niekoho na hostovanie, napadá ma ešte Osvaldo

Reagovat
smazaný uživatel

At radsi privede nejakeho prumerneho ale pracoviteho utocnika. Balotelli na hrotu sam hrat nemuze, nebeha, nenapada a posledni dobou nedava ani goly. Pritom vsem si ale porad hraje na hvezdu. Nechapu, v cem by mel spocivat jeho prinos.

Reagovat
smazaný uživatel

Borriello

Reagovat
robbik

Dneska jsem četl, že má Real zájem o Mastoura - no podle toho, jak to dopadlo s Patem, dopadá to se Stephanem, to snad, aby tam šel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pippo vďaka za všetko, vďaka za ten entuziazmus v prvých 6 kolách, ale stačilo, nezaslúžiš sa trápiť, evidentne na to nemáš, nechaj a neznič si trénerskú kariéru v zárodku..... vedenie poprosím predať Silviovou helikoptéru a investovať do niekoho ako Spaletti alebo aspoň Guidolin, LM hrať zaručene nebudeme, verím však, že hráči

1) budú mať voči trénerovi primeraný rešpekt

2) tréner bude vedieť, čo chce hrať a ako to hráčov naučiť

3) hra sa celkovo zlepší po všetkých stránkach alebo sa aspoň eliminujú straty typu Cesena, Bergamo, Sassuolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Včera jsem to neviděl, ale ze záznamu Lazio zaslouženě, AC znovu nedůstojný. Rozhodčí klasicky ve skvělý formě, dvě neodpískaný penalty pro Lazio během jednoho poločasu, to je umění. Mexese nemá smysl komentovat, Menez měl podle mě taky dostat červenou za ten zákrok na Marchettiho.

Lazio aktuálně hraje super fotbal, často sice mají smůlu v zakončení, ale v LM bych o ně asi strach neměl.

Reagovat
Pipo123

Určite zaslúžená výhra, o všetkom hovoril pomer striel po zápase 18:2 včera dal Pioli šancu Cataldimu a chalan hral výborne, Pioli je v tomto ďaleko pred Rejom a Petkovičom, mladíci pod ním hrajú super a zápas odmakajú, já by som nám tiež veril v LM.

Reagovat
juveforever

Milan no. Oproti Pippovi bol Allegri špičkový tréner a Clarence velmi dobrý tréner

Reagovat
GEGE

Takze pokud prohrajem v utery coppu tak Pippo konci...

Reagovat
smazaný uživatel

nástupcem pravděpodobně Spalletti..., blbý je, že bychom platili už 3 kouče (Seedorf).

Reagovat
GEGE

Spallettiho jsme si prali myslim,už po konci Ancelottiho....Ovsem ten Pippo me mrzi docela jsem mu s tim jeho tymem veril...

Reagovat
Staenly10

Přijde mi moc uspěchaný, jak pro Seedorfa, tak i Inzaghiho, bez jakýchkoliv trenérských zkušeností je hnedka dosadit jako hlavního trenéra do týmu jako je AC a čekat od nich zázraky. Zatim měli přijít spíš jako asistenti, třeba..

Reagovat
Pipo123

To je móda ktorú začala Barca keď dala šancu Pepkovi, odvtedy xxx klubov sa snaží o niečo podobné...

Reagovat
smazaný uživatel

len Pepek mal k dispozícii trochu iný káder a možnosti, nie toto, čo je u nás. Stále si však stojím za tým, že aj s týmto kádrom sme stále schopní hrať s Neapolom o tretie miesto a v prípade vyhadzovu pre zbytočnosti a blamáže ako Zaccardo, Zapata, Bonera, Muntari, Essien a ich nahradenie hráčmi ako Darmian, Santon, Criscito, Mario Rui, Basseli, Allan, Verdi, Sansone dýchame Rímu na chrbát ohnivým dychom. Len to chce trénera, ktorý bude vedieť, čo chce hrať a dostane aj možnosť vyjadriť sa k prestupom, nie že Galliani mu s úsmevom na tvári privedie šampióna T. Mottu a Osvalda v rámci ´omladzovania´....

Reagovat
Pipo123

Máš pravdu, ale Pepek je génius, ten vie čo je to taktika, vie čo chce hrať atd, to Pippo nevie. Má ešte čas, ale proste ten tréner by mal prejsť nejakým vývojom a postupne sa do toho dostávať, učiť sa na vlastných chybách, začať kludne aj v slabšej lige, napr v Serii B, nie hned ho hodiť do tak veľkého klubu akým je AC a dúfať že mu to pôjde. Podobnú chybu spravil aj Inter ked dal šancu Stramovi, absolútne vyhorel, ale v Udine mu to ide lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejako.... je šialené mať ambície na LM a mať na to (ne)trénera, ktorého jediná skúsenosť sú dva roky v doraste.

Reagovat
lnterista

na Stramu bych to zase tak nehazel..vyhoreli vseci ...proste kde nic neni ani smrt nebere....ono je to jednoduchy hodit na nezkusenost ale i lepsi se nechytali ale jasne je lepsi zacinat neco noveho s kvalitnim a vyzkousenym trenerem. Aspon kvuli tomu ze kdyz se nedari nehazi se to hned na nekvalitniho trenera

Reagovat
smazaný uživatel

otázkou je, jestli zrovna tahle soupiska koresponduje s Inzaghiho trenérskou představou, která byla od začátku sezony očividně zaměřená spíše na "Milan DNA", než na nějakou pokrokovou taktickou a herní připravenost, což nevidím jako ideální kombinaci s hráči charakteru typu Menéz, Mexés, Alex, Armero, Van Ginkel, Muntari, Essien, Cerci, nebo koneckonců třeba kapitán Montolivo.

právě proto je třeba se ale taky zeptat, co od tohodle týmu Pippo vlastně chtěl..., nějaké alespoň zdánlivě aplikované taktické prvky od začátku roku prostě nevidím (což je velké zklamání) a pokoušet se to hrát s tímhle mančaftem srdcem, to je Pippo ve špatný čas na špatném místě.

mimochodem doufám, že s případným Inzaghiho odchodem skončí taky Tassotti, u kterého nevidím jakýkoliv přínos snad od Carlettova odchodu...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, Tassotti je tam tiež neviem na čo. Do štruktúr klubu, nech sa páči, určite sa ho nezbavovať, je to osobnosť, akú potrebujeme, ale svoje si už odmakal. Costacurta by bol možno vhodný adept. Alebo Rino. Teda ako asistenti. Ako hlavní určite nie. Spaletti, Guidolin, ktovie, možno aj Rijkaard, ale oni sú schopní odpísať Pippa a hodiť to Rinovi Gattusovi

Reagovat
GEGE

Je to tak jak pises no...Bohuzel s tim natahanym odpadem do tymu(dekujem pane Galliani),ktereho se budem diky tem smlouvam tezko zbavovat to pujde tezko at to bude koucovat kdokoliv...Tassotti se tam drží jak hovno košile...Bohužel profituje s toho,že je to legenda klubu a když se spekulovalo o jeho odchodu společně s Allegim tak se ho zastával i Maldini...Doufal sem,ze odejde uz tehdy...

Reagovat
Ragazzo d'oro

S Maurem 100% souhlas. Svůj podíl (nemalý) má na současné situaci i on..

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak zrovna třeba Menez nebo Cerci jsou vyloženě Pippovi koně, které on sám moc chtěl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragazzo d'oro

"Assistant manager Mauro Tassotti is a more low-cost alternative, as he has been waiting for his big chance for years after sitting beside the likes of Carlo Ancelotti, Leonardo, Max Allegri and Clarence Seedorf."

to by bolo parádní završení celé komedie

Reagovat
smazaný uživatel

pretože je to najlacnejšia alternatíva..... choré. Načo potom niečo meniť? Všetko jedno, sračky, sračky, sračky.

Reagovat
smazaný uživatel

tajne a možno naivne dúfam, že pippo má dostatok sebakritiky a suhlasil by s rozviazaním zmluvy, aby ho ac nemuselo platiť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

Reagovat
Milan.B

Reagovat
el Principito

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Yanek

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
lnterista

chtel jsem napsat zoufalost ale nakonec jsem to prehodnotil na sracku...

Reagovat
Dejwa

mně došli slova..

Reagovat
Dejwa

a odrovnalo pravopis

Reagovat
Deki

Reagovat
DelPiero137

Vyzera to ze bojovnost sa vratila a zapasy sa hraju naplno. Bolo sa naco pozerat, chalani bojovali, ziadne vyckavanie a "ono sa to podda".

Ale stale musime zapracovat ne efektivite. Po polhodke to malo byt 3-0, nebezpecne sance tam boli. Potom dostal Arturo zltu, nakopili sa tam zranenia a koncetracia klesla. V druhom polcase sme sa uz klasicky trapili a nebezpecne sance z polcasu chybali. Zachranil to Pogba, nasledne sme niekolko krat netrestali chyby Chieva aby sme definitivne rozhodly. Miesto toho Pellissier (ak to bol on) tesne braneny dvoma!!! obranbcami prihral Schellotovi a ten nastastie do tycky.

Body su doma, bojovnost tam bola

FORZA JUVE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

AC a Inter Tomu se říká katastrofa! Jinač Juve to bude titul.

Škoda Sampdorie

Reagovat
Furia Ceca

Pogba nás v lednu neskutečně drží. Jinak se mi taky líbil Pereyra a škoda, že Carlito nedal gól, šlo na něm vidět, jak si ho chce dát!

Reagovat
DelPiero137

Pereyra bol dobry, nebal sa zariskovat . Celkovo mame malo hracov ktory pred okupovanou 16-kou to zoberu na seba a skusia individalny prienik.

Reagovat
Furia Ceca

Začíná mu to u nás jít, v létě jasnej odkup.

Reagovat
smazaný uživatel

K zápasů nemám co říct hrajeme poslední dobu dost pohlednej fotbal s velkou chutí.Utok s Moratou má šmrnc.Ale už mě štve jedna věc, celej zápas nemůžu odlepit oči od Pogbičky..to je něco tak krásnýho to je jak když si pustíš nějakou luxusní operu..nádhera.Nechci ať ho prodáme, ani za 150 mega...

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě bych dodal, Pogbu jeho křivka jde absolutně letošní sezonu nahoru, netuším kde ten hráč má strop.

Reagovat
DelPiero137

Stale tam ma zbytocne faux pas ked si tam moc kluckuje a pride o loptu. To iste pri utoku, moc sa do toho zazere a spomaly cely prechod na ukor paradicky.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře, že před Dortmundem forma graduje

Ted ještě večerní výhra Fiorentiny a bude zase veseleji

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba

Reagovat
Jajinek

Nám nepomůže nic a nikdo...

nicméně chudák Mancio...on možná s tím zápasem i něco dělat chtěl...ale když se mu zraní v zápase 3 hráči, tak to jde dost těžko. Nicméně dnes tam nebylo ale vůbec nic!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robbie

jaký má vůbec dorost AC ? pro mě by bylo asi ideální zkoupit nadějný mladíky kolem 15 let a postupně v 17-18 letech zapracovat, něco jako Lyon, protože jinak budou natom furt stejně

Reagovat
smazaný uživatel

fmko hadr

Reagovat
pawelFCB

Nádherná ukázka neefektivnosti a absolutní neschopnosti v koncovce. Obléháme bránu jak francouzi Bastilu v 18. století a nejsme schopní dát gol a oni se na konci zápasu dostanou do šance a gol dají... takhle se o poháry nehraje. He smutné,jak dopadl slavný Inter...

Reagovat
lnterista

jaka neefektivnost vzdyt jsme nemeli zadnou sanci...stejna holomajzna jak v Empoli.

Reagovat
smazaný uživatel

momentalne je Inter jedna velka sracka

Reagovat
snuff24

My máme tak strašně nevyrovnaný výkony,že to není možný ...když už to vypadá,že se pomalu zvedáme tak jeb a přijde zas takovej popiči-zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký inteligentní shrnutí zápasu Inter-Turín? Neměl jsem možnost sledovat.

Reagovat
Dejwa

nechápu ten častej styl hry ala Barcelona - držení míče kolem vápna absolutně k piči, jen posouvaj míč k nejbližšímu spoluhráči bez jakékoliv snahy o nějakej průnik, nemám na to už..nevidět golovou šanci svýho týmu za celej zápas je utrpení..

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne se s Interem pretahujem o ten stred tabulky... tragikomedie

Reagovat
10

Palermu neuznanej regulérní gól - http://goo.gl/qTCU2b. Čárovej klasicky zaujatě kouká...a hovno vidí.

Reagovat
lnterista

Reagovat
10
Reagovat
Spalovač šancí

Obstřelit brankáře zprava k levé tyčce je prostě machrovina. Kam se na něj hrabou Messi s Ronaldem

Reagovat
Jardin

To tam nemohl Poldi šoupnout jednoho dva fíky?

Reagovat
Furia Ceca

Gomeeeeez!!!

Reagovat
Furia Ceca

Si říkám, proč je tady tak mrtvo a teď koukám, že místo na priview článku jsem na souhrnu!

Reagovat
CubONE

Ale Inter nas v tom nechce nechat

Reagovat
Inzaghi

Jejich situace, i když to tak ještě před čtvrt rokem bylo obráceně, vypadá mnohem líp. Pokud udělají v létě Lavezziho, tak ta ofenzivní trojka s Kovačičem a Shaqem bude úplně super. Pokud se jim k tomu podaří ještě udělat top hrot a vyztužit obranu, budou příští rok prohánět Romu. Jejich fotbal mi teď hodně připomíná ten náš před Allegriho odchodem - bezúčelný držení míče. Ale ta kvalita je tam taková, že až spolu ti hráči budou dýl, absolvují spolu přípravu a budou schopní překonávat zatažené obrany, bude to válec.

Reagovat
CubONE

Jasne, ja som to myslel cisto bodovo. podla mna by sa Inter mal sustredit na kraje obrany a este jedneho stopera, aj bez Lavezziho by prezili. Staci ak sa naucia vyuzivat Podolskeho, to nebol nikdy efektny hrac, ale efektivny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a je to no

Reagovat
DelPiero137

Remiza z Florence asi zasluzena. Viola mala viac nebezpecnych sanci. Ten Cuadrado mi neda, najlepsie spravi Fiorentina ak ho streli za balik. Jedine plus toho hraca ze vie rychlo behat a presuje jak blazon. Kazdy nadejnu akciu zajebal sebcenim, spomalil-pockal si na superov a zacal kluckova. Nulove myslenie, prihravky, cit pre hru.

Reagovat
Maritazzi

Viděl jsem jen druhou půlku a oproti těm sračkám, co jsme předváděli poslední dobu, mi to přišlo jako dobrej, organizovanej výkon. Pjanič je teď prostě mimo, snad bude Kev v pohodě, Flore bude za chvíli na beku úplně přirozenej. Iturbe se do toho dostává, což je teď jedno z mála pozitiv, má spoustu skvělých chvil. Cuadrada fakt nesnášim, nesympatickej a pro Fiorentinu uplně nulovej v předfinální a finální fázi. Jako obrat, pokud teď navážem pár výhrama, to beru.

Reagovat
Alberto Aquilani

BTW - bola podaná oficiálna ponuka za Luiza Adriana- cenu nepíšu, a že Konoplyanka by mohol prísť v lete zadara .....

Reagovat
Maritazzi

Já četl 2+10 za Adriana...

Reagovat
Emmett Brown

a este chcu dokonca 15

ja nemam slov, take prachy za hraca, ktoremu o 5 mesiacov konci zmluva, vazne???

Reagovat
didosh

Konoplyanka

Reagovat
mayday

Vidět oba Milánský týmy v takovým stavech, to je z toho člověku hodně smutno...

Reagovat
Kaka14

4 zapas toho roku a nemam slov ..... bez Meneza by sme hrali asi o zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma zase nevyhrala a to znamená pomaly koniec nádejí na Scudetto. Ako tradične súper Juventusu Turín v boji o titul začína odpadať už v januári. V Ríme začína prituhovať, Rudino by mal prehodnotiť reči o titule

Reagovat
Alberto Aquilani

tvoj post je dôležitý asi ako tvoja existrencia

Reagovat
smazaný uživatel

čo je existrencia ty rímsky šašo ?

Reagovat
smazaný uživatel

bože takéto správanie z mojej strany. Ospravedlňujem sa

Reagovat
Alberto Aquilani

exis od slovať existrovať, trencia akože trenie ..... čiže tvoja existencia trenia sa, je zbytočná ...

Reagovat
Alberto Aquilani

a zas som dal existrencia ale chápeme sa, to je hlavné

Reagovat
pawelFCB

Forza Lazio Alespon oni mi dělají radost,když je Inter ve sračkách. Především,když je táhne Miro...

Reagovat
HonzaKoller

Miro

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodů od sestupu, síla no

Reagovat
smazaný uživatel

tak naštěstí 8

Reagovat
Mrvinho

Jj, hned se mi líp dýchá

Reagovat
smazaný uživatel

Proč má Kucka proboha na dresu napsané Kuco

Reagovat
smazaný uživatel

neviem síce prečo ale už to má asi 2 mesiace

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež nechápem Inak ma prekvapuje, že vypadol zo zostavy, aj hneď po tom dlhom zranení hrával viac minút ako teraz, v repre v jeseni hral fantasticky, ako keby bol na vrchole. Tak neviem kde bude problém v Janove....

Reagovat
smazaný uživatel

to je jeho problém, stabilita výkonov...

Reagovat
cristiano.K.

šovinasta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

toto by som chcel vidiet od Higuaina kazdy zapas, dnes sa mi jeho vykon velmi pacil, takisto Marekiaro oproti tomu co predvadza tuto sezonu dost dobry vykon

celkovo to bola sracka a De Guzman mi ten zapas cely pokazil, musime sa do konca sezony nejak udrzat na tom tretom mieste, a zaroven sa zbavit Beniteza

Reagovat
mastakillah

Mě se dneska líbil Koulibaly, Strinič a musím pochválit i Lopéze. Dneska zahrál fakt dobře. K De Guzmánovi se raději ani nevyjadřuju

Reagovat
olis

Koulibaly a Strinic Lopezovi nemozem prist na chut, Inler ktoremu branenie tak nejde kolkokrat musel branit ovela aktivnejsie vzadu a ostavat vzadu lebo Lopez si chodil dopredu na vylety

Reagovat
mastakillah

Já ho taky nemusím, ale dnes byl ten silnější ze středové dvojky. Fakt se mi jeho výkon líbil. Snad poprvé, od té doby co přišel. Inler dneska bohužel slabý, ale po té herní pauze se to dalo čekat

Reagovat
smazaný uživatel

CURVA SUD MILANO COMUNICATO UFFICIALE: Ultimo spiaggio

Vyrážíme na zítřejší zápas proti Laziu, vstříc jako kdysi těm nejlepším celkům Evropy, jak pouze Milán mohl, zatímco jiní museli se s obdivem dívat na něco, co jsme považovali za běžné. Stojíme tu dnes před cílem, který jsme vždy odbývali a teď to vypadá, že Coppa může rozhodnout o osudu další sezony plné přeplacených "parametri zero", odevzdající Milánu jen málo, nebo vůbec nic. Čteme, že je to poslední šance pro Pippa Inzaghiho, dalšího trenéra, snažícího se oživit tým chabé úrovně, který je prezentován jako by byl nejsilnější na světě. Inzaghi, na kterého klub vsadil vše s vědomím, že je to jeho první zkušenost a kterému by měla být právě z toho důvodu podána pomocná ruka a důstojná podpora, stejně jako by měl být chráněn před útoky zvenčí v těžkých časech.

Máme soupisku hráčů, která reprezentuje 3. nejlépe placený tým v lize, tváří tvář tomu, jak málo předvádí na hřišti, s 23 body za prvním týmem, po pouhých 20ti kolech. Závazek a důležitost by měly být základem pro život na hřišti, na kterém nosí dres toho nejdůležitějšího týmu v Itálii. Očekáváme alespoň, že ti, kteří vbíhají na hřiště, budou potit krev, protože výsledky dosud vykázány, zdaleka neodpovídají reálné hodnotě členů této skupiny. Nicméně, architekt tohoto týmu, který je zároveň generálním ředitelem a šéfem technického úseku, přestože nucen pracovat v obtížných ekonomických podmínkách, jedná s jakoukoliv absencí projektu, přeplácí hráče pochybné hodnoty, nebo dokonce utápí těch málo zbývajících peněz k dispozici pro trh ve špatných operacích, jako byl nákup Matriho (placen stejně jako Tévez v Juve), abychom uvedli alespoň jeden příklad, na kterém můžeme shrnout operace Torres a další, které stály za nic a pouze lovily zašlou slávu fenoménů. Nerozumíme pak případům jako Mexés - nejprve takřka mimo tým, aby byl následně povýšen na příležitostného kapitána, což bohužel jasně dokazuje, že poté co ostatní předvedli, co umí, ukázalo se, že je Mexés spíše to lepší, co máme k dispozici. Úplně v pořádku podle nás není rovněž absence legendárních hráčů ve vedení, jako tomu je například u Nedvěda v Juventusu, nebo Zanettiho v Interu.

V Miláně jsme měli vždy zářné příklady do kabiny, které dnes bohužel možná chybí. Možná také proto právě ztrácíme 60 bodů za 2 roky na prvního v tabulce. L'AD v minulosti hovořil o mládežnickém projektu, který pomůže oživit tým a mládežnický projekt byl okamžitě nastartován odchodem Petagni a Cristanteho, kteří by svým vysokým platem nejspíše jen zabírali místo na soupisce plné mladíků ze zahraničí a příliš by pravděpodobně nepřispěli ani mládežnickému sektoru. Ptáme se tímto pana prezidenta, když už ne znovu investovat do Milána, co takhle dělat to, co se v normálně fungujících společnostech dělá - a to on ví určitě lépe než my - tudíž odvolat osobu zodpovědnou za tuto situaci, která zastává funkci technického ředitele. Chyb začíná být příliš mnoho a nutnost odchodu tohoto pána z Milána je evidentní.

Rovněž žádáme, aby se zamezilo prohlášením, velebícím tuto neuvěřitelně slabou soupisku, jako by to byl skutečný Milán. Ten, který se vyškrábal na střechu světa. Protože vysoce nákladné smlouvy, uzavřené generálním ředitelem, nutně neslibují hráče, kteří za tuto cenu stojí. Ve skutečnosti pouze přeplácí jejich skutečný potenciál.

"Hip Hip Hurá" očividně nestačí na tým, který by zvládl tuto situaci.

Je na čase začít bedlivěji sledovat inovační marketingovou stránku společnosti, odkud přicházejí jediné pozitivní signály, jako například nová smlouva s hlavním sponzorem, která pomůže navrátit alespoň část finančních prostředků a otevře cestu k vlastnictví stadionu.

Noi ci siamo e ci saremo sempre, per il Milan in Italia, in Europa (speriamo), Ovunque…

Reagovat
GEGE

souhlas se vsim...nejlepsi tifosi v lize

Reagovat
CubONE

Reagovat
CubONE

To si prekladal sam, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj..., pár nepřesností tam je

Reagovat
Mrvinho

+ palec za překlad

Že jsme poslali pryč Petagnu jsem si ani nevšiml

Reagovat
smazaný uživatel

pekny preklad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

(až na ten nejdůležitější tým v Itálii )

Reagovat
smazaný uživatel

pravda bolí

Reagovat
Vtáky cez tepláky

myslím, že to bolo brané skôr z pohľadu kurvy.. ale ak by som nemal brať do úvahy fanklub, tak je to najdôležitejší klub v taliansku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
smazaný uživatel

Pred penaltou sa pískal vlastne Kuckov faul na Higuaina alebo ten faul na Albiola?

Reagovat
Kaka14

to nikdo nevie, podla mna ani rozhodca ....

Reagovat
smazaný uživatel

Sky: V případě odvolání Inzaghiho přebere tým pravděpodobně Tassotti. Pro novou sezónu by pak připadaly v úvahu dvě jména: Antonio Conte a Vincenzo Montella. Conte by trénoval jak AC tak i repre (fb-acmilan cz/sk)

Reagovat
Pipo123

Bergessio na hostovanie do Lazia

Reagovat
Pettirosso

jj je to na spadnutí, jsi rád, ne?

Reagovat
Pipo123

Beriem ho, ale stejne dúfam že viac bude hrať Perea, minulú sezónu v EL mu to padalo a ukázal že na to má. Ale radšej by som keby sme získali Pazza či Osvalda, no aj Bergessio je nakoniec fajn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele