SERIE A - SOUHRN 16. KOLA

13.01.2004, 19:02
Aktuality
Šestnácté kolo Serie A nepřineslo žádnou změnu na prvních třech příčkách. AS Řím, AC Milán i Juventus totiž vyhráli a zvětšili tak náskok na zbytek pole. Ve šlágru kola udolala Parma doma Inter, který již ztrácí na třetí místo pět bodů. O tři více pak Lazio, jehož hnízdo vybrala Brescia. Empoli přikovalo na poslední příčku Anconu a ztráta patnácté Perugie na čtrnáctou Modenu již činí sedm bodů.

Parma – Inter 1:0 (1:0). Ve šlágru kola měl ve 30. minutě první dobrou příležitost Vieri, který po centru Pasqualeho trefil hlavou břevno. Do vedení však šli domácí, když ve 41. minutě potrestal chybu v obraně Interu Filippini. Milánští hráli hodně vlažně a Parma měla navrch. Šance měli Morfeo a Gilardino a poté to před Toldem neúspěšně zkoušel patičkou opět prvně jmenovaný. Až poté hosté přidali plyn a začali svého soupeře přehrávat. Dvakrát se trefil Vieri, ale v obou případech stál v ofsajdu. Na brankáře Freye pak nenašli recept ani Cruz, Martins a Emíre, a tak si Inter připsal druhou porážku na půdě soupeře v řadě.

Chievo – Udinese 0:0. Utkání dvou adeptů na účast v příštím ročníku Poháru UEFA příliš fotbalové krásy nepřineslo. Chievo bylo lepším týmem, své šance však nedokázalo proměnit. Hosté mohli alespoň za bod děkovat brankáři Morganu De Santisovi, který se vytáhl především v prvním poločase proti hlavičce Barzagliho.

Sampdoria – Juventus 1:2 (0:1). Domácí tým již dva měsíce neprohrál, přesto byl proti turínskému klubu mírným outsiderem. Roli favorita začal Juventus naplňovat ve 23. minutě. To Nedvěd vybojoval míč a svým centrem našel ve vápně Camoranesiho, na jehož hlavičku neměl Antonioli nárok. Sampdoria srovnala krok v 56. minutě, kdy Buffon nedosáhl na centr z pravé strany a Flachi mířil hlavou do prázdné brány. Stejný hráč mohl poté dokonce strhnout vedení na domácí stranu, ale mířil mimo. Dvě jedničky svítily na ukazateli skóre pouze osm minut. V 64. minutě totiž hosté zakombinovali, Nedvěd patičkou vyzval Conteho a ten křížnou střelou zajistil svému týmu důležité tři body.

AC Milán – Reggina 3:1 (1:1). Pro velkého favorita začal zápas doslova šokem. Už ve druhé minutě se totiž trefil obránce Torrisi a hosté vedli. Tento stav ale nevydržel dlouho, protože už v 11. minutě AC srovnalo po individuální akci Brazilce Kaka. Tentýž fotbalista poté zajistil domácímu celku vedení, když se od něho v 53. minutě odrazil do Belardiho sítě odkop Sottila. Kaka byl neudržitelný a svou aktivitou zařídil i třetí branku. V 70. minutě proběhl ve vápně okolo Jiránka a český reprezentant ho fauloval. Z následné penalty stanovil konečný rezultát “panenkovským obloučkem“ Andrea Pirlo.

Perugia – AS Řím 0:1 (0:1). Domácí tým letos ještě nevyhrál a tuto sérii se mu nepovadlo přetrhnout ani proti vedoucímu celku tabulky. Rozhodující okamžik utkání přišel už ve třetí minutě, kdy se po přihrávce od Dacourta trefil už počtvrté v této sezoně Brazilec Mancini. Na Perugii bylo znát odhodlání něco s výsledkem udělat, avšak její hráči recept na římskou obranu nenašli.

Siena – Modena 4:0 (2:0). Do základní sestavy Sieny se po zranění vrátil Enrico Chiesa a právě tento zkušený útočník měl prsty v prvních dvou brankách. Už v páté minutě přihrál Lazeticovi, po jehož střele se Ballotta natahoval marně. Ve 43. minutě pak Chiesa skóroval sám, když využil hned několika chyb brankáře Ballotty. Ani po změně stran neslevili domácí ze své aktivity a další odměny se dočkali v 70. minutě. To se trefil Ventola a definitivně tak zahnal všechny hostující myšlenky na bodový zisk. V té době už hrála Modena o deseti, protože v 67. minutě viděl po druhé žluté kartě červenou Ponzo. Konečnou podobu výsledku pak dal devět minut před koncem debutující Morello.

Lazio – Brescia 0:1 (0:1). Domácí fanoušci začali utkání oslavami, ale zakončili ho pískotem. Už od páté minuty totiž jejich tým prohrával po střele Di Biagia z pětadvaceti metrů a Římané nedokázali najít na tuto ránu odpověď. Marně se o to pokoušeli Fiore a Liverani a nic platná nebyla domácím ani převaha v držení míče.

Empoli – Ancona 2:0 (0:0). Souboj dvou posledních celků tabulky přinesl důležité vítězství domácím. V prvním poločase se pouhé čtyři tisícovky branky nedočkaly, ale domácí si vše vynahradili v úvodu půle druhé. Hned v její první minutě se po snažení skorocelého týmu prosadil kanonýr a největší hvězda Empoli Antonio Di Natale. Jakékoliv naděje pak Anconě, která tak stále čeká na první vítězství v sezoně, vzal o čtyři minuty později Ighli Vannucchi.

Lecce – Bologna 1:2 (1:1). V neděli se ve večerní dohrávce museli domácí obejít bez služeb distancovaného Uruguayce Chevantona, jehož absence se citelně projevila. Do vedení šli ve 12. minutě hosté. Signori dal na křídlo Nervovi, jehož přihrávku dopravil do prázdné brány Pecchia. O deset minut později bylo však vyrovnáno, když se po nepovedených nůžkách jednoho z fotbalistů Lecce dostal k míči Boijnov a pod padajícím Pagliucou srovnal skóre. Po změně stran si více šancí vypracovali domácí. Aktivní byl především teprve sedmnáctiletý Bulhar Boijnov, ale ani on už Pagliucu nepřekonal. Trest pak přišel v 76. minutě. Nakata nacentroval z pravé strany a Albánec Tare poslal míč hlavou do sítě.



KRONIKA SERIE A – 2003/2004
BILANCE: 4-1-4, skóre: 12:7, celkem 61-40-42, skóre 212:157
BRANKY: 369, průměr 2,58 na zápas
DIVÁCI: 230474, celkem 3318880, průměr 23209 na zápas
ŽLUTÉ KARTY: 18:16, celkem 262:301, průměr 3,94 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 0:1, celkem 18:29
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 12 - Pelizzoli (AS Řím), 9 - Toldo (Inter), 8 - Dida (AC Milán), 7 - De Sanctis (Udinese), 6 - Rossi (Siena), 5 - Antonioli (Sampdoria), Buffon (Juventus), Frey (Parma), Marchegiani (Chievo), 4 - Pagliuca (Bologna), Belardi (Reggina), 3 - Ballotta (Modena), Agliardi (Brescia), 2 - Scarpi (Ancona), Peruzzi (Lazio), Bucci (Empoli), 1 - Zancope (Modena), Kalac (Perugia), Sicignano (Parma), Amelia (Lecce), Sereni (Lazio).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*milanista

Kaká je borec.Forza MILAN!!!Scudeto bude letos naše!

Reagovat
Kily

taky to letos vidím na scudetto pro AC. Juventus už potřetí nevyhraje, AC už musí ukončit to dlouhé čekání.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

Kaká je opravdu borec, fakt skvelá koupe. Ale s scudettem to moc ruzove nevidim, vy narozdil od Juve cas od casu zbytecne prohrajete,ja typuju konec-1.Juve,2.ACM,3.ASR,4.Inter

Reagovat
Kily

teď jsi mě špatně odhadl, já nefandím Juventusu, ale Valencii

Reagovat
HOST*Kily

teda nefandím AC Milán, ne Juventusu

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

valencii nahodou typuju na titul

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

podle tvyho jmena bych si spis typnul inter nebo prave tu valencii.

Reagovat
Kily

vždycky jsem fandil Valencii, Inter jsem od mala nesnášel a podělal si to u mě, když Valencii vyřadil v posledních dvou letech z evropských pohárů. Ale od tý doby, co tam v létě přestoupil Kily González, je Inter můj nejoblíbeněnjší italskej tým.

Reagovat
HOST*Sheva

Forza Milan!!!Forza Sheva!!!můj typ:1.ACM 2.ASR 3.Juve 4.Inter 5.Parma 6.Lazio........

Reagovat
HOST*007

ne ne první bude as řím a druhý juventus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele