Serie A - souhrn 14. kola

25.11.2017, 16:57, aktualizováno 27.11.2017, 22:41
Komentáře a souhrny
Juventus získal povinnou výhru nad Crotone. Lazio neudrželo vedení proti Fiorentině a výsledkem je remíza 1:1. Inter Milán vyhrál v Cagliari a posunul se na první místo, ze kterého ho následně sesadila Neapol. AS Řím jen remizoval v Janově, AC Milán zase nenašel recept na Turín. Sampdoria přišla o sérii tří výher v řadě a jejím přemožitelem se stala Bologna. Ta doma zvítězila 3:0...

Atalanta Bergamo - Benevento Calcio 1:0

27.11.2017 20:45

Góly: 75. Bryan Cristante

Atalanta doma porazila Benevento a pondělní dohrávku 14. kola Serie A zvládla lépe. Ačkoli si Orobici dokázali vytvořit dostatek šancí, proměnit se jim povedlo jen jedinou, a to povedenou ránu Bryana Cristanteho.

Benevento mělo před sebou hodně náročnou misi, protože jelo do Bergama. Tamní Atalanta nedává nikomu nic zadarmo a dnes to chtěla potvrdit. Od začátku utkání měli Beneventu zle zatápět hráči jako Berisha, Caldara, Tóloi, Hateboer, Cristante nebo Cornelius, který dostal přednost před Petagnou. Hosté spoléhali na Costu, Cataldiho, D‘Alessandra, Armenterose, Venutiho nebo Chibsaha.

Orobici začali doma mnohem lépe, i když jejich finální nahrávka trochu vázla. Alejandro Gómez hledal centrem Castagneho, který však hlavou mířil jen doprostřed brány. Benevento působilo trochu zakřiknutě a málem toho po patnáct minutách hodně litovalo. Gómez totiž našel hlavu Andrease Corneliuse, který v mírném záklonu těsně přestřelil branku Beneventa.

Benevento se spoléhalo prakticky jen na brejky a to ještě při absenci Cicirettiho. Bez něj dostával více prostoru D‘Alessandro, který ale neměl potřebnou podporu. Osamocený bojovník Armenteros pálil po dvaceti minutách mimo, Alejandro Gómez následně trochu přetáhl centr na Corneliuse. Mladý útočník, ač poměrně urostlý a hbitý, na míč ve skluzu těsně nedosáhl. Kdyby ano, uklízel by balon do prázdné brány!

Duo Cornelius - Gómez hodně prohánělo obránce Čarodějek, kteří si se soupeřem nevěděli rady. Na další pas zkušeného Argentince Cornelius těsně nedosáhl a mladík Cristante svou střelou mířil jen těsně vedle. Pět minut před koncem první půle pálil Cristante opět velmi dobře, avšak jeho pokus zablokoval pozorný obránce Djimitsi. V závěru prvního poločasu se pak vytáhl brankář Berisha, a to doslova. Musel totiž zakročit proti hlavičce aktivního Armenterose a měl hodně práce, aby míč aspoň vyrazil.

Druhá půle byla neméně zajímavá, i když na hostech bylo vidět, že v obraně trochu přidali. Obránci Beneventa ukazovali mnohem více odvahy a důrazu, což proti Corneliusovi a spol. bylo hodně potřeba. Pět minut po změně stran obešel Gómez prvního i druhého obránce, ale na Venutiho už nestačil. Na opačné straně se pak na hřiště podíval Josip Iličić, který nahradil stopera Tóloie. To byl od Gasperiniho jasný signál, že počítá se třemi body.

Když ani Iličić nezabíral, do hry se dostal také Andrea Petagna, který vystřídal nevýrazného Corneliuse. Právě střídající Petagna vypálil z hranice vápna z otočky, jeho slabý pokus však nemířil mezi tři tyče. Po hodině hry si pak na zadní tyč a centr Alejandra Gómeze nabíhal obránce Masiello, ale ve skluzu míč do brány nedostal!

To se povedlo až ve formě hrajícímu záložníkovi Cristantemu. Mladý hráč byl patnáct minut před koncem na správném místě a zakončil rychlý brejk domácích po chybě Cataldiho. Jeho krásná rána šla mimo dosah Brignoliho. A protože do konce utkání už favorit doma vedení udržel, tato trefa rozhodla.

Více informací k zápasu

Juventus FC - FC Crotone 3:0

26.11.2017 20:45

Góly: 52. Mario Mandžukić, 60. Mattia De Sciglio, 71. Medhi Benatia

Juventus dle očekávání bez problémů zvládl domácí zápas s Crotone a udržel kontakt s dvojicí Neapol, Inter. Hosté dokázali Staré dámě vzdorovat jen v první půli, ve druhém dějství se pak postupně prosadili Mario Mandžukič, Mattia De Sciglio a Medhi Benatia.

Juventus byl proti Crotone obrovským favoritem nic jiného, než zisk tří bodů, se nečekalo. Hosté vstoupili do utkání s velkým odhodláním, nicméně od samotného začátku se ocitli pod velkým tlakem. Juventus nakonec vyhrál 3:0 a měl více jak osmdesátiprocentní držení míče.

Šance Bianconeri začaly přicházet takřka okamžitě a o první rozruch se postaral nepřesnou ranou Matuidi. Francouzský středopolař se ještě ve 33. minutě pověsil do vzduchu a hlavou opět minul hostující svatyni. Neuspěl ani Alex Sandro, jehož táhlou ránu Cordaz vyrazil. Těsně před koncem prvního poločasu byl blízko vedoucí brance Mario Mandžukič, po centru zprava se dostal k hlavičce a zamířil opět jen těsně mimo.

Crotone sice v Turíně přečkalo první poločas, ale inkasovalo hned na začátku toho druhého. Další centr ze strany už Mandžukič nekompromisně zatloukl do branky. O pár minut později se zpoza vápna dostal k odraženému balónu sváteční střelec Mattia De Sciglio a tvrdou ranou nedal Cordazovi šanci. Za dalších jedenáct minut už byl náskok Staré dámy tříbrankový. Medhi Benatia stál ve správný čas na správném místě a rychlou dorážkou se i on zapsal mezi střelce.

Hosté mohli snížit, ale se střelou Toneva si Buffon poradil. Byl to v podstatě jediný vážnější okamžik, který musela brankářská dlouholetá opora řešit. Juventus měl po celý zápas jasnou převahu a zvítězil naprosto zaslouženě.

Více informací k zápasu

SS Lazio - ACF Fiorentina 1:1

26.11.2017 18:00

Góly: 25. Stefan de Vrij - 90+4. Khouma Babacar (pen.)

Blízko blizoučko k vítězství a návratu do první čtyřky bylo Lazio Řím, které ale nakonec neudrželo jednobrankový náskok a s Fiorentinou remizovalo 1:1. Biancocelesti poslal do vedení nizozemský stoper De Vrij, ale poslední slovo měl ve čtvrté minutě nastavení Khouma Babacar.

Lazio v posledních týdnech začalo ztrácet a zdá se, že jeho úchvatná forma je ta tam. Svěřenci Simona Inzaghiho prohráli v derby s AS Řím, remizovali s Arnhemem a dnes nedokázali porazit Fiorentinu.

Lazio na Stadio Olimpico nezačalo vůbec špatně. Po úvodním oťukávání převzalo iniciativu a zcela zaslouženě se ujalo vedení. Ještě než se tak stalo, protáhl z dobrých pětadvaceti metrů Sportiella Luis Alberto. Stejný hráč o chvíli později přesně odcentroval a Stefan De Vrij rozradostnil Olympijský stadion!

Vstřelená branka jakoby domácí uchlácholila a více na balónu byla Fiorentina, nicméně po čas prvního poločasu směřem dopředu neškodná. Viola se dostala do dobré příležitosti až po změně stran, ale Chiesa Strakošu do uzkých nedostal. Dvacet minut před koncem odmítl pojistit výsledek kanonýr Ciro Immobile, jeho ránu zpoza vápna zlikvidoval Sportiello. V 86.minutě se brankář Violy znovu zaskvěl a tentokrát vytáhl veledůležitý zákrok proti hlavičkujícímu reprezentantovi Parolovi.

Tahle šance Lazia musela pořádně mrzet, protože následně přišel nastavený čas a nejprve parádní nůžky v podání Chiesy a ještě lepší zákrok Strakoši a především penaltový okamžik, který sudí zkoumali na videu. Sudí objevil faul Caiceda a rozhodl se pískat penaltu, kterou až ve čtvrté minutě nastavení proměnil Khouma Babacar a zařídil tak konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

AC Milán - Turín FC 0:0

26.11.2017 15:00

Góly: -

Další domácí ztrátu zaznamenal AC Milán, který tentokrát nedokázal vstřelit gól Turínu. Diváci se na San Siru branky nedočkali, přestože zejména Milán měl spoustu šancí. Vyhrát mohl i Turín, ale jeho šance v závěru skvěle pochytal Gigi Donnarumma.

Favoritem zápasu byl AC Milán, ovšem hráčům rossoneri se letos vůbec nedaří. Turín také pomýšlí na vyšší příčky a také on je daleko za očekáváním. První poločas patřil dle předpokladů Milánu, ten si vypracoval hned několik brankových příležitostí. Tu vůbec první Nikola Kalinić, zblízka zazdil první tutovku a tím jakoby odstartoval sérii nezdarů.

Velké nebezpečí hrozilo Turínu ze standardních situacích v podání Susa. Jeden jeho přímák protáhl Sirigua. Další šance domácích na sebe nenechaly dlouho čekat. André Silva poslal balón z jasné pozice vedle a v závěru prvního poločasu pálil těsně vedle Suso.

Branka Turína byla zakletá i po změně stran. Vyprávět by mohl i netradiční zakončovatel Bonucci, který Sirigua z ůhlu nepropálil. Snaha Milána vycházela vniveč a čím více se blížil konec, tím více se vkrádala do nohou domácích křeč.

V 86.minutě vytáhl parádní zákroky proti Falquému a Belottiho brankář Donnarumma. Turín byl velmi blízko tomu, aby tak trochu zničehonic. v utkání vyhrál, ale mladý golman AC předvedl svojí extratřídu. Milán se tlačil dopředu a ve druhé minutě už to vypadalo, že se domácí Tifosi dočkají, jenomže gól Patrika Cutroneho nebyl pro fosajd správně uznán. AC nakonec branku nevstřelilo a doma ztratilo další dva body.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AS Řím 1:1

26.11.2017 15:00

Góly: 70. Gianluca Lapadula (pen.) - 59. Stephan El Shaarawy

Vlci vezou zpět do Říma jen bod. Janov s novým trenérem Ballardinim předvedl hodně houževnatý výkon a když mu fatální chybou spolu s následným vyloučením ještě pomohl velezkušený záložník Daniele De Rossi, stačila mu k bránění jedna penalta.

Janovské CFC čekal hodně zajímavý duel s AS Řím a kromě reputace soupeře to bylo především proto, že na lavičce Janova opět seděl zkušený trenér Davide Ballardini. Ten se vrátil už potřetí a vždy dokázal splnit svůj úkol, tedy dodat hráčům potřebnou injekci. Dnes vsadil na hráče jako Perin, Izzo, Taarabt, Veloso nebo Bertolacci s Pandevem.

AS mělo za sebou velmi povedené ligové derby s Laziem, ovšem poslední soutěžní zápas s Atléticem Madrid byl nad jejich síly. I proto Vlci dnes potřebovali tři body. Ty jim měli zajistit hráči jako Alisson, Florenzi, Juan Jesus, Džeko nebo Perotti s Nainggolanem. První zajímavou šanci měl na starosti Aleksandar Kolarov, který dostihl míč ještě na ploše a poslal jej na nabíhajícího Edina Džeka, který ale nedokázal předskočit Zukanoviće.

Hra měla od začátku poměrně vysoké tempo, o což se jednak kombinací zasloužili hosté a jednak vytrvalým napadáním domácí hráči. Edin Džeko se často pral na hrotu s přesilou a příliš těsné bránění domácích hráčů mu nevyhovovalo. Vysoký kanonýr se dostal k balonu v 12. minutě a tvrdě pálil, jenže do střely mu padl bránící Rigoni!

Rigoni byl v centru dění také na opačné straně, když se dostal k přetaženému centru na zadní tyči, jenže zakončil jej jen do míst, kam se brankář Alisson v pohodě natáhl. Zasahovat musel také brankář Mattia Perin, jehož vyzkoušel ranou zpoza vápna Radja Nainggolan. Římané se následně hodně zlobili, když sudí Giacomelli neodpískal ruku Diega Laxalta uvnitř vápna po ráně Stephana El Shaarawyho, ale zkušený arbitr si stál za svým.

V křídelních prostorech měli Vlci hodně prostoru, jenže jej nedokázali využít ke kvalitnímu centru. Janov se soustředil na taktiku "safety first", takže se hostům jen hodně těžko hledala cesta přes zalidněný střed. Nepovedla se ani rána Nainggolana, kterou opět zablokovali obránci Grifů. A když už nestačili reagovat na střelu El Shaarawyho, měli štěstí, že mladý Ital vyslal jen velmi slabou střelu do středu brány.

Deset minut před koncem první půle se do zajímavého protiútoku vrhl Adel Taarabt, jenže když už se dostával před posledního obránce Jesuse, balon si nechal utéct. Že by se ale jednalo o nějak atraktivní pasáž hry, to se říct rozhodně nedalo. Platilo to až do konce prvního poločasu, takže v kabinách měli zejména hosté o čem přemýšlet. Janov odváděl velmi dobrou taktickou bitvu a působil hodně bojovným dojmem.

Výtečnou práci odvedl Juan Jesus, který ve sprintu dohnal Adela Taarabta a zbavil ho míče těsně před střelou! Když už to vypadalo na dobrý průnik Florenziho a dokonce i centr, Edin Džeko coby adresát se vůbec nepohnul. V 59. se už AS dočkalo. Ze hřiště odešel Diego Perotti a Stephan El Shaarawy se mohl přesunout zpět na levou stranu. A v podstatě jeho první dotyk s míčem skončil gólem. Edin Džeko nechal centr propadnout za sebe a El Shaarawy lehce míč tečoval za Perina - 1:0.

O chvíli později musel Mattia Perin vytáhnout další skvělý zákrok proti volnému přímému kopu Aleksandara Kolarova. Pak však Daniele De Rossi dal facku Lapadulovi, což sudí s pomocí videa vyhodnotil jako penaltu a navíc červenou pro De Rossiho! Následnou penaltu střídající Gianluca Lapadula proměnil a srovnal!

V závěru AS napnulo všechny síly k útoku, ale kromě břevna Kevina Strootmana už nic dalšího nevytěžilo. Naopak hned dvakrát postupoval sám na bránu Gianluca Lapadula, ale ani jednou netrefil bránu! Patrik Schick sice zápas oživil, ale víc nestihl. V početním oslabení tak AS jen remizovalo v Janově a Davide Ballardini slaví cenný bod.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SSC Neapol 0:1

26.11.2017 15:00

Góly: 33. Jorginho

Neapol dokázala vyhrát v Udine, i když v souladu s ostatními dnešními výsledky ani ona neukázala ofenzivní smršť. K výhře Sarriho svěřencům stačiloa jediná branka, o kterou se z dorážky po penaltě postaral záložník Jorginho.

Neapol jela do Udine, aby se pokusila opět si připsat tři body. Před utkáním to vypadalo všelijak, protože Zebry se zaučují pod novým trenérem a to je situace, která dosud nevýrazné mužstvo může úplně probudit. Massimo Oddo měl rovněž těžkou práci, neboť Neapol není úplně chápavým soupeřem pokud jde o milodary. Navíc dnes nasadila obvyklé opory jako Callejón, Insigne, Hamšík nebo Mertens s Reinou či Koulibalym.

Udinese se doma spoléhalo mimo jiné na Fofanu, Baráka, Scuffeta, Danila nebo De Paula s Pericou. Především mladý brankář Scuffet si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat, o což se Neapol důkladně starala. Do prvního zakončení se po pohledné akci dostal hostující kapitán Marek Hamšík, jenže poslal balon s hodně malou razancí jen doprostřed brány. Tak to slovenská hvězda zkoušela coby asistent, jenže v tomto případě se před ni v poslední možný moment dostal obránce Ali Adnan.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Kalidou Koulibaly nejprve vybojoval míč a zakládal rychlý útok pro Insigneho, který vak o balon nakonec přišel. I díky tomu se mohli do ofenzivních snah pustit domácí, jenže Barákovu nahrávku záložník De Paul nevyužil a místo toho vybojoval jen rohový kop. Rozhodující moment první půle nastal po třiceti odehraných minutách.

V pokutovém území se totiž k zemi sesunul obránce Maggio a sudí Marco Di Bello se rozhodl pro pokutový kop! K němu se postavil zkušený záložník Jorginho, avšak Scuffeta nepřekonal! Alespoň ne napoprvé. Když ale Scuffet vyrazil míč opět jen před sebe, Jorginho už míč z dorážky dokázal dostat do sítě - 1:0 pro hostující Neapol.

Udinese se pokoušelo o okamžitou odpověď a útočící Stipe Perica dostával dobrou nahrávku po lajně od Baráka, ale výsledný centr se mu hodně nepovedl. Jinak Neapol nenechávala svému soupeři moc prostoru a dobře pracovala s balonem. První půli zakončoval záložník Allan střelou hodně mimo, takže do šaten odešli hráči Partenopei o trochu šťastnější. Ideální první půli ale nepředvedli.

Udinese muselo hodně zabrat v ofenzivní fázi, pokud chtělo vytvořit alespoň náznak šance. Neapol zato působila hodně živě a po změně stran v tom vesele pokračovala. Rána Driese Mertense svůj cíl nenašla kvůli obraně domácích, stejně dopadl pokus Marka Hamšíka. Do slibné příležitosti se na opačné straně dostával útočník Stipe Perica, jenže ani on neměl mnoho štěstí.

Celkově se ve druhém poločase nehrálo v tak vysokém tempu jako v tom prvním a Neapol spíše spoléhala na těsné vedení. To mohl smazat Antonín Barák, který se dvacet minut před koncem hry postaral o krásnou ránu z pětadvaceti metrů. Brankář Pepe Reina byl ale připraven a jeho táhlou střelu zlikvidoval. Neapol věděla, že nesmí domácím moc dovolit a do slibné šance se probil José Callejón. Jeho volej ale trefil jen Scuffeta.

V samém konci se na trávník dostal i záložník Jakub Jankto a Antonín Barák ještě dvakrát střelecky zahrozil. V nastavení druhé půle ještě jednou prověřil Pepeho Reinu, jenže ten se dnes odpoledne rozhodl pro čisté konto a parádním zákrokem si jej také uchoval až do konce napínavého utkání.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Inter Milán 1:3

25.11.2017 20:45

Góly: 71. Leonardo Pavoletti - 29. Mauro Icardi, 55. Marcelo Brozović, 83. Mauro Icardi

Serie A má minimálně do zítra nového lídra. Stal se jím Inter Milán, který zvítězil na sardinské půdě v Cagliari 3:1. Nerazzurri se znovu opřeli o střelecké schopnosti Maura Icardiho. Argentinský snajpr se trefil dvakrát.

Mauro Icardi se minulý týden blýskl hattrickem a také tentokrát řádil jako černá ruka. Inter moc dobře věděl, že se v případě vítězství posune do čela celé soutěže a této šance se chopil se vší vervou.

Cagliari sice začalo o něco aktivněji, ale první vážnou příležitost poslal Pedro doprostřed branky a tudíž do připraveného Handanoviče. Slovinský brankář se blýskl i o pár minut později při dobré šanci Leonarda Pavolettiho. Handanovič se stihl rychle přemístit na zadní tyč a připsat si výtečný zákrok.

Inter možná tolik aktivní nebyl, ale byl vysoce efektivní. Po půlhodině hry poslal pěkný centr do vápna Candreva, Perišič ho netrefil, ale Mauro Icardi už byl neomylný. Inter ovládl první poločas a se stejnou taktikou vstoupil i do druhé půle.

Cagliari mělo na začátku druhého poločasu možnost srovnat, ale pokus ze střední vzdálenosti v podání Barelly skončil těsně vedle. A tak znovu trestal Inter. V 56. minutě obdržel zpětnou přihrávku na vápno Brozovič a přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Domácí se sympaticky nevzdávali ani za tohoto stavu a dvacet minut před koncem se jim povedlo snížit. Krásný centr od Faragá obdržel Leonardo Pavoletti a rovnou z první propálil Samira Handanoviče. Naděje na remízu žila jen krátce, protože Inter má ve svých řadách Maura Icardiho a ten podruhé v zápase prokázal střelecký instinkt. Icardi se dostal na malém vápně k dorážce a přesnou trefou rozhodl o vítězství Interu Milán 3:1.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - SPAL 2013 2:1

25.11.2017 18:00

Góly: 66. Roberto Inglese, 81. Roberto Inglese - 17. Boštjan Cesar (vl.)

Spal ve Veroně velmi dobře začal, když se prosadil vlastním gólem domácí obránce Cesar, jenže Mussi Volanti zachránil dvěma góly útočník Roberto Inglese. Trápení nováčka tak dál pokračuje.

Spal se snažil získat další body i s vědomím, že proti domácímu Chievu to bude mít především v útoku hodně složité. Ofenzivní povinnosti si dnes na stadionu Bentegodi měli plnit především Paloschi, Bonazzolli a Grassi s Rizzem. Domácí přijali "ztraceného syna" Paloschiho vřele, ale jména obránců Cesara, Gobbiho či Tomoviće jasně ukazovala, že se s ním nikdo mazlit nebude.

Hra byla od prvních chvil hodně kouskovaná. Až ve 14. minutě si za obranu naběhl Riccardo Meggiorini a když už se málem chystal radovat, byl mu máván ofsajd. O to větší šok to pro domácí byl o tři minuty později, když do vápna pronikl Manuel Lazzari a nikdo jej neodzbrojil, takže Lazzari směle postupoval dál. Nakonec vymyslel centr do vápna, který si nechtěně srazil do vlastní brány obránce Boštjan Cesar - 1:0.

Chievo mělo z úvodu utkání hodně špatný pocit, ale nevzdalo se. K zakončení se po přihrávce spoluhráče dostal Nicola Rigoni, jehož pokus zpoza vápna však prosvištěl kolem tyče. To samé se povedlo mladému záložníkovi Grassimu, který nejprve obral soupeře o míč po špatné rozehrávce a technicky jej posílal těsně vedle!

Pár minut před koncem první půle se ke slovu dostal Roberto Inglese, který opět těžil ze špatné rozehrávky soupeře. Trefil však v obrovské šanci jen vyběhnutého brankáře Alfreda Gomise! Vysokého útočníka Roberta Ingleseho hledaly centry také po změně stran. Deset minut poté, co byli hráči opět na trávníku, Inglese dokonce zakončoval hlavou jednu povedenou nahrávku a dostal balon do sítě! Radost však byla kvůli ofsajdu předčasná.

Rohový kop o chvíli později nasměroval Nenad Tomović jen těsně nad břevno a domácí začali rapidně zvyšovat svůj tlak. Přeměnit jej v gól se jim povedlo v 66. minutě, kdy centr do ohně neodrazil vlastně nikdo ve vápně, načež se balon dostal k pohotovému Inglesemu. Ten jej bez potíží uklidil do brány a srovnal!

Chievu to samozřejmě nestačilo a osm minut před koncem utkání se jméno Roberta Ingleseho objevilo na střelecké listiny znovu. I v tísni dokázal ve vápně Inglese skórovat a domácí otočili utkání - 2:1.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Hellas Verona 0:2

25.11.2017 18:00

Góly: 22. Bruno Zuculini, 31. Daniele Verde

Cristian Bucchi je zase o něco blíže vyhazovu. Sassuolo totiž opět nedokázalo doma zvítězit a to ani nad předposledním Hellasem Verona, navzdory zhruba půlhodinové přesilovce. Prokletí stadionu Cittá del Tricolore tak nebere konce. Hellas vyhrál 2:0 díky brankám Zuculiniho a Verdeho.

Sassuolo se potýká s nebývalým problémem, přestalo se mu totiž úplně dařit na domácím stadionu. Přitom stánek Cittá del Tricolore býval v minulých sezonách velkou pevností. Letos doma Sassuolo ještě nevyhrálo, pouze dvakrát remizovalo a to navíc bez branek.

Utkání začalo pěkně z divoka, protože oba celky si v úvodních pěti minutách vypracovaly velkou příležitost. Nejprve se dobře uvolnil Matri, ale balón poslal nad a po něm Valoti pořádně protáhl Consigliho. Sassuolo se dostalo do potíží ve 22. minutě, kdy jeho obrana nechala odcentrovat Cerciho a po sérii odrazů zakončil do branky Bruno Zuculini. Hellas se ujal v Sassuolu důležitého vedení 1:0. Svůj náskok navíc ještě v prvním poločase zdvojnásobil. Daniele Verde dostal nádherný pas za obranu, ještě lépe si ho zpracoval a chladnokrevně zakončil - 2:0 pro Hellas. Opařené Sassuolo se vůbec nemohlo dostat ke slovu a také ve druhém poločase bylo prakticky neškodné.

Po hodině hry zkusil štěstí ranou z dálky Berardi, ale balón šel nad. O chvíli později si Hellas situaci zkomplikoval, protože druhou žlutou kartu v zápase uviděl po zcela zbytečném faulu Heurtaux. Sassuolo mělo k dispozici zhruba půlhodinovou přesilovku, ale snížit či dokonce vyrovnat nedokázalo. Pelusa zblízka vychytal Nicolas a změnu skóre nepřinesl ani nastavený čas.

Více informací k zápasu

Bologna FC - UC Sampdoria 3:0

25.11.2017 15:00

Góly: 3. Simone Verdi, 23. Ibrahima Mbaye, 73. Orji Okwonkwo

Bologna předvedla parádní utkání se Sampdorií Janov, která zažila naopak totální výpadek. Domácí nasázeli svému soupeři tři branky, jejichž autory se stali Verdi, Mbaye a Okwonkwo. Sampdoria naprosto selhala a nedokázala soupeře ohrozit ani přesto, že domácí museli celý druhý poločas dohrávat v početním oslabení!

Sampdoria byla jasným favoritem, přeci jen její forma ukazuje známky vyrovnanosti a velmi kvalitního fotbalu. Nic nenasvědčovalo tomu, že by snad hosté měli ztratit body, neboť i jejich úvodní sestava byla hodně silná. Do hry se dostali Viviano, Silvestre, Barreto, Torreira, Ramírez nebo Quagliarella se Zapatou. Domácí spoléhali jednak na podporu publika a jednak na silové záložníky Donsaha s Pulgarem, ve hře byl i tahoun Verdi.

Právě Verdi ve spolupráci s Destrem měli na svědomí první velkou šanci. A rovnou gólovou, protože dostatek prostoru k centru dostal Vasilis Torosidis a po jeho přihrávce do vápna nejprve pálil Destro, ale jeho střelu skvěle vyrazil Viviano. Simone Verdi byl ale včas na místě a jako první se dostal k dorážce - 1:0 pro domácí Felsinei.

Verdi byl hlavním tahounem Boloni a rovněž dnešní utkání bylo jeho mistrovským dílem. Za takové by se nestyděl ani jeho slavný jmenovec a předchůce z 19. století. Verdi byl u všeho a zejména spolupráci s duem Destro a Palacio si vyloženě užíval. Další pas Verdiho na Palacia zkušený Argentinec namířil jen těsně vedle. Sampdoria se nemohla dlouho vzpamatovat a brankář Mirante neměl zase tolik práce.

Právě když se hosté dostali do zajímavější pasáže utkání a dvojice Barreto - Torreira začala rychle kombinovat, prosadili se opět domácí. V pětadvacáté minutě se uvolnil od bránícího hráče mladý univerzál Ibrahima Mbaye a prudkou hlavičkou poslal balon mimo dosah brankáře Viviana - 2:0 pro domácí.

Doria vůbec nestíhala a především její ofenzivní fáze dnes byla na nule. Možná to bylo i tím, že první půle se nadstandardně dařila obránci Torosidisovi, který nejenže podporoval útok, ale především se perfektně stíhal vracet. První půli ale nedohrál. Minutu před koncem dostal žlutou kartu za faul na Barreta a v druhé minutě nastavení fauloval před vápnem pronikajícího Zapatu!

Tím oslabil svůj tým na celý druhý poločas. Oba trenéři na tento vývoj reagovali. Zatímco domácí lišák Roberto Donadoni vyslal beka za Destra, hostující trenér Giampaolo nasadil útočníka Caprariho, který měl svou rychlostí a technikou dostat domácí pod tlak. Pravdou je, že tlak Sampdorie se stupňoval a jeho hráči kombinovali stále častěji kolem vápna. Finální nahrávka ale scházela.

Po téměř hodině hry ale málem opět skórovali domácí. Palacio se prodral obranou hostí a poté volil přihrávku na lépe postaveného Verdiho, kterého však v posledním momentu pokryli dva obránci Námořníků. Dvacet minut před koncem byl ze hry domácích stažen unavený Verdi a do hry se dostal devatenáctiletý talent Orji Okwonkwo.

Stačily mu pouhé čtyři minuty na to, aby ukázal svou kvalitu. Do rozebrané obrany hostí si naběhl na nahrávku od kolegy Donsaha a ačkoli neměl klid na zakončení, poslal i přesto balon do sítě - 3:0. Sampdoria vůbec nezvládala rušit akce domácích, natož pak zakládat vlastní. Ani závěrečná kombinace Álvareze se Zapatou ke snížení nevedla, takže Doria překvapivě kapitulovala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol14122035:938
2.Inter Milán14113028:1036
3.Juventus FC14111240:1434
4.AS Řím13101224:931
5.SS Lazio1392233:1529
6.UC Sampdoria1382327:1826
7.AC Milán1462619:1820
8.Bologna FC1462617:1720
9.Chievo Verona1455417:2120
10.Atalanta Bergamo1454520:1819
11.Turín FC1447318:2019
12.ACF Fiorentina1453623:1918
13.Cagliari Calcio1450913:2415
14.Udinese Calcio1340918:2412
15.FC Crotone1433811:2712
16.US Sassuolo143298:2411
17.Janov CFC1424812:2010
18.SPAL 20131424812:2310
19.Hellas Verona1423912:299
20.Benevento Calcio1400146:340

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (103)

Přidat komentář
Mrvinho

Sampdoria

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pořád jsme na 6.místě zajišťující poháry A na nějakej Milán máme 7 bodů

Reagovat
Mrvinho

Tak o Milánu se ani nemusíme bavit Já spíš narážel na Juve v posledním kole

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to není nic mimořádnýho Předtím jsme porazili AC a pak hned nakoupili čtyřku na Udine.. Takže já už jsem zvyklej

Reagovat
Mrvinho

Já jsem to četl myslím pod minulým souhrnem no

Reagovat
M11

hlavne ze nas porazili klasika

Reagovat
BílíAndelDrcKo

klasika

Reagovat
maras93

Pěkně Verdi, aspoň body do Fantasy.

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
Deki

Pískej konec

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Inter Eterno Amore

Spalletti povedal, že je presvedčený o tom, že Icardi môže zostať v Interi veľmi dlho ba až celú kariéru ... to sú silné slová .. ale tak snáď to má nejakú váhu keď to povedal človek čo je s ním denno denne .. každý Interista tomu chce uveriť, no v dnešnom futbale sa fakt nič nedá predvídať .. hlavne, že sa darí .. nech to vydrží a tú LM konečne spravíme

Reagovat
Robbie

Icardi musí jít do Reálu, klidně výměnou za Benzemu a Balea, já si myslím že pro oba by to bylo win-win

Reagovat
Inter Eterno Amore

Icardi výmenou nepôjde .. jedine cash

Reagovat
Inter Eterno Amore

to len barca bola tak sprostá,že vymenila Eto`oa + cash za Ibru

Reagovat
Deki

to byl deal tvle a to jsem Ibru oplakával

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak jasné takého hráča výnimočného sme myslím oplakávali všetci, ale dopadlo to geniálne

Reagovat
cink

Tohle je strašně scifi

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Doria to jsou kouzelníci. Dát trojku Juventusu a pak jí dostat od Boloni.

Reagovat
Eldarion

No my sme tiež minulý rok porazili doma Juve a ďalšie kolo nás Janov vyplieskal 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší český futsalista Schick kedy dá gól?

Reagovat
osobnostx

Tak třeba až se uzdraví ??

Reagovat
M11

az bude hrat vic nez 5 minut

Reagovat
10

laciné, dementní, Edgar38...

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
twelwer

az smutne

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude Itálie na mistrovství světa místo Peru tak budu doufat že si tam uříznou pěknou ostudu

Reagovat
10

vrátil by se Ventura a všichni by se mu museli omluvit

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, ale FIFA chce vyloučit Peru a místo toho tam dát Itálii nebo Nizozemsko

Reagovat
10

ale prosimtě, vždyť je to nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

čerpám z tn.cz a taky doufám že si to vymysleli

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Baronne

To byl Celtic taky

Reagovat
pistacik11

Keď tak by to mal v prvom rade dostať Zéland

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pistacik11

A za ďalšie FIFA nech ide do piče ak vyhodia Peru kvôli takej picovine, chceli by dotácie od štátov, ale kontrolu už nie

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně ať jdou do hajzlu peruánští politici

Reagovat
pistacik11

Tak snáď majú právo rozhodovať, ako sa budú používať ich peniaze

Reagovat
smazaný uživatel

No doufám že Sampdoria zakončí sezonu na pohárových příčkách a odčiněj tu Vojvodinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Dneska pro*rdane 2 body kvuli DDR, klasika, jednou to prijit proste muselo. Jinak Janov krome penalty nic nemel a to ani v presilovce. Nebylo to tak dominantni ale ty 3 body bychom dali, verim ze by tam jeste neco spadlo jakmile by to grifi otevreli. Jinac Schick mel mic za 5 minut casteji jak Dzeko a jeste skoro rozhodl, skoda no. Dzeko zacal bojovat az poslednich 10 minut, ostuda. Defrel se mi dneska libil. Florko zase svoje klasika, ten podava vykon hlavne brecenim u rozhodciho, ve vysledku i tak porad lepsi jak Peres. Skoda ztracenych 2 bodu, stava se. Musime se vratit nohama na zem. A hlavne vymenit dzeka za Patrika.

Reagovat
Lech

A rozhodci piskal jak kokot, jen jsem se modlil at neukaze pri te situaci na VAR, no nakonec ukazal a vyhodnotil to spravne. Penaltu, tim to konci a piskal jak kokot dal

Reagovat
FuckT

Ten De Rossi a ta jeho bitchslap, to ho ako mohlo napadnut?

Reagovat
maras93

Snad se letos udržíme alespoň v první lize.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
olis

na hracoch bolo vidiet ze hlavami su uz asi v zapase proti Juve a Mertens niekde v Barcelone...

nastastie to stacilo, dalsi zapas proti Juve bude zatial najdolezitejsi zapas sezony, tento zapas treba doma zvladnut, zatial je to velmi vyrovnane a rozdiel budu mozno robit tieto vzajomne zapasy, listky na zapas sa vypredali za 3 dni a ja som tam v piatok tiez: https://ctrlv.cz/shots/2017/11/26/7zw0.png

Forza Napoli!

Reagovat
10

máš doufám naplánovanou nějakou legendární pizzerii?

už se těším, jak se vrátíš zfanatizovanej, myslím že tohle forum zatím poznalo hovno

Reagovat
olis

ano, samozrejme pizzu nemozem vynechat celkovo je tam dost vela veci ktore by som chcel pozriet, asi to ani vsetko nestihnem

na zapas sa ale samozrejme tesim najviac, uz len ked som videl videa na youtube... realne to musi byt este uplne inde

Reagovat
10

užij si to

Reagovat
twelwer

Dufam ze tu bude potom poriadny report.

Reagovat
olis

urcite nieco napisem

Reagovat
twelwer

Rad precitam. Niekedy by som sa tam rad isiel previezt tak nech viem ako to tam vyzera a o listky ti napisem niekedy v buducnosti

Reagovat
CubONE

uzi si!

Reagovat
Yzemi

užij si to

Reagovat
stuff

Reagovat
Eldarion

Reagovat
olis

dik

Reagovat
FuckT

To asi ani nestihnes zostavu postnut, ze? Stalo sa take nieco uz vlastne niekedy.

Poriadne si to uzi. Dufam, ze nasi hraci ti k tomu dopomozu.

Reagovat
Tuard.MUTD

Může mi někdo prosím napsat, kde je u nás takový problém, že nic nefunguje a výsledky jsou takové jaké jsou? Hráči, trenér nebo něco jiného?..

Reagovat
Pipo123

Ten VAR je picovina pri faule na Parola si ani nepozrel video, ale pri faule na hraca Fiore Ano, pritom mohol piskat aj pre nas penaltu...

Reagovat
cresposuper

To nie je chyba toho systemu, ale skor nejednotnosti praxe rozhodcov. Ked sa to bude pouzivat dlhsie, tak to bude lepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Laziu trošku dochází dech

Reagovat
Pipo123

Nemyslim si, dnes sme mali dost sanci na strelenie druhého golu, no nepadlo to tam. Stale mame zapas k dobru

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši koľko dnes rozbijeme Crotone? Tipukem presvedčivú výhru 1:0, ktorou by sme sa dobre naladili na Napolitánky Mimochodom, kde do prdele zmizol Pintu? Má niekto info?

Reagovat
pistacik11

Haló, fandiš Juventusu, na gólové hody sú experti inde.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme najlepší útok v lige Len dostávame o dosť viac gólov...

Reagovat
Inter Eterno Amore

nedostal náhodou permaban ?

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším, môže byť.

Reagovat
smazaný uživatel

Jebnuty psychopat De Rossi. Kvoli idiotovi stratene 2 body s curakmi. Kapitansku pasku odnat a poslat v zime do pice

Reagovat
Bandita_Harry

iny fanusik, ked si sa snim uz nahodou aj niekedy fotil tak si mal cely rok mokre sny vsak

Reagovat
Yzemi

On neví kde je Itálie, jak by se s ním mohl vyfotit.

Reagovat
Bandita_Harry

tak mu ostavaju iba tie mokre sny

Reagovat
smazaný uživatel

, co tu niektori dokazu vypustit

Reagovat
Bandita_Harry

si sa pri tejto vete pozeral do zrkadla ze Do pice moze poslat tak akurat on teba aj to by si si odisliel po styroch dosrany Trosku vdaky a respektu by nezaskodilo pre hraca co si to z celeho timu zasluzi najviac.

Reagovat
Pipo123

Kokot, teraz som to videl lepsie, Ved Caicedo hral loptu, jak to mohol aj cez VAR odpískať?

Reagovat
10

Včera u 3. gólu Interu taky faul na brankáře a i přes VAR to uznal, není to poprvé a ani naposledy...

Reagovat
Inter Eterno Amore

čo na tom aj tak by sme vyhrali

Reagovat
10

možná jo, možná ne, v Římě byste třeba nevyhráli, kdyby pískali jasnou penaltu na Perottiho, v Bologni bez penalty na Edera taky ne...ale ta diskuse je spíš o tom, že VAR rozhodně není 100% a když je tam vůle na nějakou stranu, tak si jí prostě rozhodčí prosadí stejně

Reagovat
Pipo123

Ale tu bolo jasne vidiet ze Caicedo hral loptu, to Nechapem ako mohol odpískať, na Parola bola jasnejšia penalta. Cele VAR je picovina, To nema zmysel pri rozhodcoch co pískajú co sa im zachce

Reagovat
10

Caicedo hrál míč o nohu Pezzelly ale na Parola byla taky...

Reagovat
Pipo123

Pezelka tam nastavil nohu jak idiot, toto by sa nemalo piskat, navyse zákrok na Parola si nebol ani pozriet, po zapase Tare naháňal rozhodcu az do kabin... v konečnom dôsledku nam tie dva body mozu chybat

Reagovat
Jajinek

jakej faul na brankáře? Ty jsi opravdu neuvěřitelný demagog. Faul to právě nebyl, což VAR i potvrdil.

Reagovat
10

líbí se mi, jak tady reaguješ už jen na mě, navíc vždycky takhle podrážděně, přitom si zase mimo

https://www.youtube.com/watch?v=BUpSHsnQp7o&t

Reagovat
Jajinek

nebudu rozebírat na koho a kde reaguju, ale faul na brankáře to podle mého nebyl. Ivan skákal z místa, nešel do gólmana jakkoli tělem a zákrok mu neznemožnil. Detailní záběry sice ukazují, že se hráči vzájemně dotkli rukama, ale každý dotek, byť v malém vápně, nemusí znamenat faul.

Bylo by dobré, aby v rámci VAR pak svaz vydal nějaké video s komentářem, proč a jak rozhodl, tak jako třeba DK v hokeji.

Reagovat
10

Perišić skákal první, ale podle mě nataženou rukou právě zákrok znemožnil, brankář se pro ten míč přes jeho loket neměl jak dostat...s ohledem na to, jak jsou rozhodčí často přecitlivělý na podobný souboje s brankářem v malým vápně mi to přijde o to překvapivější, že to i po shlédnutí videa pustil

jinak to, co navrhuješ, jsem zachytil od Rizzoliho (nyní šéf rozhodčích), ale určitě ne v podobě toho, co dělal (dělá?) Shanahan v NHL a bohužel ani ne po každým kole...od toho v Itálii mají ty moviolisty, viz Bergonzi na videu nahoře, dělá to i Cesari, oba bývalý rozhodčí

Reagovat
Jajinek

navíc je nutno dodat, že kontakt, v důsledku kterého gólman spadl, byl až následně s obráncem domácích

Reagovat
cresposuper

ani nahodou. A ked uz tu spominas tie zarezy, tak skus spomemut aj tie proti nam.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
ttopi

Ta penalta proti Laziu hodně zvláštní. Nepodařilo se mi přesně zachytit ten moment, zda tam byl faul, nebo ne (věřím ale, že to pořádně prozkoumali a že měli kvalitnější záběry). Ale obecně mě štve pískání penalt, kdy se vlastně nejedná ani o šanci. Tady ten balón letěl tak nějak vzduchem a ani nehrozilo přímé ohrožení. Ale musí to tak být, protože jakmile by bylo na rozhodnutí rozhodčího, zda se jednalo o zákrok ve vážně šanci, či nikoliv, stal by se z toho subjektivní prvek, kde by měl rozhodčí velký vliv. Zkrátka penalta, ať stojíš centimetr před brankou, nebo v rohu vápna.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ja si asi nevidím pre oči, DeSciglio dal gól

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti Neapoli bych měl v hlavu v péru koho postavit.Doufám že nebude hrát Khedira..Určitě bych tam poslal Matuidiho který to oběhá, což bude proti běhavým hráčům Neapole potřeba.Doufám že i když dal De Sciglio gól, nerupne Maxovi v bedně a nedá ho hrát, jednoznačně musí hrát Lichty.Hrát určitě by měl Douglas Costa, podle mě to bude konečně přesně zápas pro něj, Neapol může více držet míč a Costa bude mít větší prostor pro brejky.Teď je otázka co útokem, určitě bych postavil Higuaina, víme jak to dopadá když hraje hráč proti bývalému týmu.Asi bych postavil ještě Cuadrada a Dybalu.Dybala je teď strašně neproduktivní, ale kdykoliv může přijít příjímáček a na ten bude potřeba.

Reagovat
M11

Higuain operace ruky ? takze na Neapol nebude

Reagovat
olis

https://www.football-italia.net/113463/buffon-named-best-player

Sarri samozrejme potesi, ale viac si to zasluzil asi Allegri, predsalen vyhral ligu aj Coppu, a znova dostal Juve do finale LM, Neapol hral skvele az v druhej polke sezony a nic sme nevyhrali, ale ako som pisal, samozrejme potesi

Reagovat
Fridgiee

Ten Alves tam

Reagovat
ttopi

Já myslím, že Sarri to získal oprávněně. Musí se vzít totiž v potaz velikost práce, kterou trenér s týmem odvedl. Nechci vůbec snižovat práci Allegriho, ale s týmem, který měl k dispozici byla výhra v lize předpokládaná a povinná. Sarri s Neapolí dlouho sekundoval a nakonec moc neztratil. Z mého pohledu tedy odvedl větší kus práce.

Reagovat
FuckT

Ten si to zasluzi uz len za to, ze pocas zapasov vydrzi celych 90 minut nefajcit.

Reagovat
mastakillah

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon byl zvolen nejlepším hráčem italské ligy za minulou sezonu, mezi trenéry se ocenění dočkal Maurizio Sarri z Neapole.

Nejlepší jedenáctka: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Koulibaly, Alex Sandro - Nainggolan, Pjanić, Hamšík - Mertens, Higuaín, Dybala

Higuaín

Reagovat
cresposuper

12.12. hrame v pohari proti Porderone, Cagliari vypadlo.

Reagovat
cresposuper

*Pordenone

Reagovat
Deki

snad je nepodceníme a bude na ně stačit Dalbert, Rano atd. jinak koukám, že oni prošli už 4 kola, to budou celkem namotivovaný

dáme je a ve 1/4finále AC!

Reagovat
Inter Eterno Amore

27. decembra by sa malo hrať s AC ?

Reagovat
Deki

to je tvá domněnka, nebo jsi to někde našel? já nikde nic nevidim, navíc AC ještě nemá ani soupeře...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele