Serie A - souhrn 12. kola

04.11.2017, 19:57, aktualizováno 05.11.2017, 22:39
Komentáře a souhrny
AC Milán veze body ze Sassuola, Atalanta se rozešla nerozhodně se SPALem. Juventus otočil domácí zápas s Beneventem a zapisuje si povinné tři body. AS Řím si zapisuje důležité vítězství nad Fiorentinou a z výhry se raduje také Cagliari. Neapol naproti tomu veze pouze bod ze hřiště veronského Chieva. Turínské FC na půdě Interu sahalo po třech bodech, nakonec ale bere pouze jeden. Janovské derby dle očekávání zvládla favorizovaná Sampdoria. Crotone v úvodním utkání tohoto kola vyhrálo na půdě Bologny...

US Sassuolo - AC Milán 0:2

05.11.2017 20:45

Góly: 39. Alessio Romagnoli, 67. Suso

Venku konečně dokázal zabrat AC Milán, který zvítězil na neoblíbené půdě Sassuola 2:0. Trenér Vincenzo Montella tak může volněji dýchat, nicméně pozice Milána je v domácí soutěží stále hodně za očekáváním. Tři body vystřelili v prvním poločase Romagnoli a po změně stran Suso.

Nutno podotknout, že AC Milán byl celý zápas výrazně lepším týmem a nebýt skvělých zákroků brankáře Consigliho, byl by rozdíl mezi oběma celky mnohem větší.

O první rozruch se postaral z volného přímého kopu Calhanoglu a Consigli si připsal první zákrok. Vincenzo Montella, který podle svých slov v utkání s AEK Athény sledoval svůj vlastní "pohřeb", musel zakrátko řešit jednu nepříjemnost na kraji obrany. Mladý Davide Calabira odkulhal ze hřiště a jeho místo zaujal Ignazio Abate. Donnarumma musel v prvním poločase řešit jen jednu příležitost, jinak byl bez práce.

Sassuolo nebylo směrem dopředu nebezpečné, přesto se po Boriniho zásahu rukou do obličeje soupeře dožadovalo penalty. Marně. AC tak nadále zůstávalo u balónu a Consigli musel znovu a znovu zasahovat. Střelu Calhanoglua opět kryl, stejně jako vyrazil ostrý pokus Boriniho. Na výtečném brankáři ztroskotal i hlavičkující Nikola Kalinić.

AC se dočkalo až díky stoperu Alessiu Romagnolim, ten šel do souboje s Consiglim neohroženě a hlavou poslal balón do sítě. Do sestavy Rossoneri se vrátil Leonardo Bonucci a před koncem poločasu skvělým obranným zásahem zmařil tutovku Missirolimu.

Hosté měli spoustu šancí na zvýšení. Kessié opět ztroskotal na Consiglim, ale typický průnik a zakončení Susa už znamenaly druhou brankou v domácí síti. Ve zbytku zápasu AC dál spalovalo, ovšem důležité je, že získalo tři body.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - SPAL 2013 1:1

05.11.2017 18:00

Góly: 23. Bryan Cristante - 64. Luca Rizzo

Bylo to hodně zajímavé utkání a po dlouhou dobu plnila lehce unavená Atalanta před vlastním publikem roli jasného favorita. Spal dokázal odpovědět na branku Bryana Cristanteho, když se prosadil Luca Rizzo. Domácí navíc museli dohrávat utkání v početním oslabení.

Atalanta doma nehodlala nováčka vůbec šetřit a trenér Gasperini nasadil co možná nejsilnější možnou sestavou. Do ní se vešli hráči jako Palomino, Tolói, Spinazzola, Freuler, Cristante, Hateboer, Gómez či střelec Petagna. Spal odpověděl nasazením útočného dua v podání Antenucciho s Paloschim, na hřišti byli i Viviani, Felipe, Grassi nebo Gomis.

Ten se chvíli rozhlížel a v 9. minutě mu před těžkým zákrokem pomohla nešikovnost domácích. Hans Hateboer se totiž dostal ke střele na hraně vápna, jenže tu zablokoval jeho vlastní spoluhráč, takže Gomis zasahovat nemusel. O pět minut později se Atalanta na chvíli prosadila, když si na krásný pas naběhl Andrea Petagna. Jeho hlavička sice zaplula do sítě, ale jak sám mladý útočník dobře věděl, byl v ofsajdu.

Po dvaceti minutách už ale padla regulérní branka. Dlouhý pas od rohového praporku ještě do sítě nikdo neusměrnil, ale Rafael Tolói míč ihned pohotově vrátil před brankáře Gomise. Tam si na nahrávku po zemi naběhl Bryan Cristante a střelou k tyči nedal brankáři Gomisovi šanci zasáhnout - 1:0 pro La Dea.

Domácí byli nadále aktivnějším týmem a hostům v podstatě nedovolovali nijak zaútočit. Ke střele zpoza vápna se o chvíli později dostal Remo Freuler, ale poslal balon přesně tam, kde ho Gomis očekával. Pět minut před koncem však hosté faulovali před vápnem a k míči se postavil technik Federico Viviani. Krásnou střelou poslal balon do sítě, jenže sudí těsně před tím pískal faul, takže se celá situace musela opakovat. A druhý pokus už Vivianimu nevyšel.

Také do druhého poločasu vstoupila Alatanta lépe. Vytáhlý útočník Andrea Petanga obdržel skvělou přihrávku od spoluhráče, ale svou hlavičku z malého vápna poslal těsně vedle! Spal ale postupně přebíral otěže utkání. Alberto Paloschi trefil v zajímavé šanci jen tyč za zády brankáře Berishy a hosté se stále častěji dostávali do střeleckých pozic.

Naděje jim mohl sebrat kapitán Alejandro Gómez, který se ve vápně dostal k balonu a kupodivu se mu nikdo moc nevěnoval. I proto se Gómez mohl v klidu rozmyslet, kam balon pošle. Poslal ho ale mimo bránu! A o pouhou minutu později toho hodně litoval. Mladý záložník Luca Rizzo prošel bez problémů až do vápna, kde obhodil jednoho obránce a vypálil na zadní tyč, čímž srovnal - 1:1.

To byl pro domácí Atalantu velký šok, ale nikoli ten poslední. Uplynuly další sotva čtyři minuty, když záložník Remo Freuler prošláp protihráči kotník a sudí po poradě s videem poslal domácího provinilce ihned do šaten! Atalanta hrála dvacet minut v oslabení, kterého ale hosté už nijak nevyužili. A to přesto, že Mirko Antenucci spálil v samém závěru dvě obrovské šance, kdy míč poslal mimo!

Více informací k zápasu

Chievo Verona - SSC Neapol 0:0

05.11.2017 15:00

Góly: -

Lídr z Neapole nepředvedl ve Veroně moc dobrou show, ale především výsledkově musí být zklamán. Odváží si totiž jen bod, který stejně tak slaví upracovaná obrana Mussi Volanti. Nutno říct, že to na poměry Neapole rozhodně nebyl mo aktivně sehraný zápas a mnoho šancí jsme neviděli.

Neapol věděla, že pronásledující Inter Milán klopýtl, takže chtěla z Verony přivézt maximum bodů. Byla jasným favoritem, takže si trenér Maurizio Sarri mohl dovolit udělat několik změn. Do hry nastoupili náhradní brankář Sepe, dále Hysaj, Albiol, Rui, Zieliński, Jorginho, Hamšík nebo obávané trio Callejón, Mertens a Insigne. Chievo kontrovalo zkušeným Sorrentinem, pak Gamberinim, Gobbim, Depaolim, Radovanovićem, Inglesem nebo Birsou.

Právě na Ingleseho byla Neapol hodně zvědavá, protože nejpozději po sezoně se stane jejím kmenovým hráčem. Chievo ale vědělo, že mnoho prostoru v ofenzivě nedostane. Hrozila naopak Neapol. Lorenzo Insigne utekl po levém křídle a poté našel na ose hřiště střílejícího Hamšíka, jehož projektil byl ovšem zablokován do zámezí prvním obráncem stojícím před zkušeným Slovákem.

Neapol v prvních minutách podle plánu nepůjčovala nikomu balon a držela jej výhradně u sebe. K větší ráně se dostal Piotr Zieliński, který se pokoušel protrhnout dlouhou dobu kombinace, ale jeho slabá a nepříliš umístěná střela nenadělala zkušenému brankáři Sorrentinovi žádné potíže. Zkusili to také domácí. Po Depaoliho centru vznikl v prostoru před Sepem pořádný závar, jenže Lucas Castro mířil mimo.

Po dvaceti minutách málem slavil José María Callejón, protože se dostal ke střele z pravého okraje pokutového území a balon poslal technickou střelou jen těsně vedle tyče! Dries Mertens, evidentně trochu unavený, nebyl k vidění tak, jak jsme na něj zvyklí. Jako by Neapol pořádně nevěděla, co chce vlastně hrát. Piotr Zieliński podél pravé postranní čáry zavezl míč na útočnou polovinu, ale pak se zase vrátil. Bez většího nápadu.

Ke konci první půle se Lorenzo Insigne pokusil o narážečku s Jorginhem, ale dobře míněná kombinace byla domácími zastavena. Do druhé půle musela Neapol něco změnit, protože dosud nevyprodukovala mnoho šancí a zůstávala za očekáváním. Chievo opět spíše bránilo. Do rychlého protiútoku se však vydal mladík Fabio Depaoli a jediná věc, kterou pokazil, byla nahrávka na volného Ingleseho.

Slovenský kapitán Marek Hamšík se po dalším Insigneho centru dostal uvnitř pokutového území k hlavičce, jenže ta nebyla vůbec přesná ani rychlá. Napodobil ho polský záložník Piotr Zieliński, který to zkoušel ranou z větší vzdálenosti. Protlétla však těsně vedle Sorrentinovy brány a Neapol to musela zkoušet znovu. Domácí se naopak soustředili na urputnou obranu.

V ofenzívě se moc nepředváděli a netrávili v útocích téměř žádný čas. Hamšík se snažil u strany uháčkovat Gobbiho a to se mu povedlo, ale ihned byl zdvojen, což mu dělalo značné potíže. Roberto Inglese už toho měl taky dost a poprosil o střídání. Nahrazen byl mladíkem Mariuszem Stępińskim, kterému zatím angažmá ve Veroně hodně vychází. K balonu se ale ani on nedostával.

Na druhé straně Lorenzo Insigne zkusil štěstí z levého okraje pokutového území, jeho projektil ale Stefano Sorrentino zkušeně vyrazil do zámezí. Po několika krocích se k ráně z pětadvaceti metrů dostal také zkušený obránce Raúl Albiol, ale jeho pokus skončil hodně mimo, takže Sorrentino si oddychl. Dnes nebyl překonán ani jednou a pro mužstvo z Verony to byl opravdu zlatý bod.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Benevento Calcio 2:1

05.11.2017 15:00

Góly: 57. Gonzalo Higuaín, 66. Juan Cuadrado - 19. Amato Ciciretti

Juventus Turín sices Beneventem prohrával, ale díky brankám Argentince Gonzala Higuaína a rychlíka Juana Cuadrada si nakonec může nechat tři body. Benevento však podalo vemi dobrý výkon a ještě po poločase vedlo nad favoritem brankou talentovaného Amata Cicirettiho o jeden gól.

Po náročném klání Ligy mistrů trenér Max Allegri trochu protočil sestavu a do hry vypustil hráče jako Szczęsny, De Sciglio, Rugani, Matuidi, Cuadrado, Dybala, Costa nebo Higuaín. Benevento toužilo překvapit favorita, i když vědělo, že se svou současnou formou je to hodně nereálné. Pokusit se o to měli Ciciretti, Brignoli, Djimsiti, Antei, Di Chiara, Cataldi, Lazaar či Armenteros.

První minuty mnoho aktivity nepřinesly, Juventus se opět spokojoval s profesorskou úrovní vyučování a nijak aktivně nepůsobil. Po třinácti minutách Alex Sandro málem překvapil zajímavým centrem Brignoliho, který měl hodně co dělat, aby si balon nesrazil do vlastní brány. Pomohlo mu v tom břevno, od něhož se míč odrazil pryč. Juventus dal jasně najevo, že utkání kontruluje.

S další zajímavou akí přiběhl Claudio Marchisio, který nahrál ze středu na levou stranu na Cosstu. Někdejší hráč Bayernu Mnichov se s ničím nerozpakoval a napálil balon tvrdě do brankové konstrukce! Juventus dnes zkrátka mnoho štěstí neměl. O pár minut později na to žehral ještě víc.

V 19. minutě se totiž Benevento dostalo k zahrávání volného přímého kopu, míč si postavil mladý útočník Amato Ciciretti a krásnou ranou našel skulinu, kam polský brankář ve službách Juventusu nedosáhl! Nováček vedl v Turíně o jednu branku.

Tvrdá pravačka Cuardada na pravé straně vyzkoušela brankáře Brignoliho, Juan Cuadrado se znovu mohl zapsat mezi střelce o pár minut později. V tomto případě sice překonal brankáře Brignoliho, ale kromě něj obstřelil také jeho branku. Ofenzivní duo představované Costou s Cuardadem kombinovalo na pravé straně hřiště, ale finální fáze vázla. Stejný hráč centroval z pravé strany na zadní tyč, kde Higuaín sklepl míč hlavou do stoprocentní šance Marchisiovi, jenže ten minul!

Také Juventus kopal několik volných přímých kopů, ale ani jeden z nich ne příliš přesně. Dybalova levačka skončila uprostřed branky zásahem Brignoliho. Hosté toho mnoho ve druhé půli nepředvedli, možná uspokojeni svým vedením. Ciciretti táhl útok hostů po pravé straně, ale neměl podporu spoluhráčů. A tak se Juventus dostal k vyrovnání.

V 57. se Juan Cuadrado prodral k centru, který byl trochu přetažen. Zpátky do ohně jej ale hlavou vrátil Blaise Matuidi a Gonzalo Higuaín krásně trefil. Argentinský útočník je v poslední době ve skvělé formě a dnes to rovněž potvrdil.

Přesto to Juventusu nestačilo a dál se hnal za vedením. Po dalším Cuadradově pasu měl před sebou Higuaín prakticky jen Brignoliho, ale tentokrát jej vychytal. Po hodině hry se ale Cuadrado dočkal. Naskočil si totiž na perfektní centr od Sandra a hlavičkou o zem překonal Brignoliho - 2:1.

Tím se Juventus dostal do oblíbené pozice, kdy moc aktivní být nemusí. Spíše jen kontroloval hru a kombinoval, i když občas nějaká vlaštovka vylétla. Sandrova tvrdá levačka letěla mimo tři tyče. Do hry se na pár minutek také dostal Federico Bernardeschi a právě Bernardeschiho centr z pravé strany nevyužil na zadní tyči Mandžukić. V situaci dva na jednoho se Gonzalo Higuaín nezachoval moc dobře a nenahrál, takže akci pokazil.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AS Řím 2:4

05.11.2017 15:00

Góly: 9. Jordan Veretout, 39. Giovanni Simeone - 5. Gerson, 30. Gerson, 50. Konstantinos Manolas, 87. Diego Perotti

Giallorossi vezou z Toskánska výhru, i když jejich dnešní vystoupení nepatřilo k nejlepším nebo výhra k nejsnadnějším. Dvěma góly se blýskl mladík Gerson, Fiorentina podala především v prvé půli dobrý výkon.

Fiorentina uvítala na své půdě AS Řím, s nímž nemá vždy jen dobré vztahy. Dnes se Pioliho tým snažil udělat maximum, aby potěšil své fanoušky a nad favoritem z Věčného města zvítězil. Pioli nasadil do hry všechny opory, takže jsme se od prvních momentů dočkali Astoriho, Benassiho, Badelje, Pezzelly, Simeoneho nebo Chiesy.

AS mělo za sebou pohárovou výhru proti Chelsea, takže mělo dostatek motivací. Zároveň ale mohlo soupeře podcenit. Trenér Di Francesco udělal pár změn, takže od začátku začali Gerson, Gonalons, Pellegrini, Fazio nebo El Shaarawy s Manolasem. Velkou změnou byl zejména mladík Gerson, ale ten dnes prožil skvělé odpoledne.

Už v páté minutě se po Nainggolanově akci dostal balon na hraně vápna k El Shaarawymu, který jej nahrál opět na opačnou stranu vápna, do běhu přímo Gersonovi. Mladý Brazilec z první poslal balon na vzdálenější tyč a AS ve Florencii vedlo!

Nevydrželo mu to ale moc dlouho. Už po čtyřech minutách si vzal míč pod svá křídla mladý Portugalec Dias, který prokličkoval přes stojící obranu AS a nahrál míč na vzdálenější tyč na Jordana Veretouta! Tomu stačilo se natáhnout a poslat balon do sítě - 1:1.

Po dvaceti minutách tempo opět začalo nabírat na síle a Edin Džeko mířil z úhlu těsně pod břevno, což brankář Sportiello v pohodě chytil. Z dálky to zkusil také Aleksandar Kolarov, ale nebyl moc úspěšný. To se naopak povedlo opět až Gersonovi. Mladý záložník, který dosud plnil roli nevyužívaného náhradníka, dostal do vápna balon od Maximeho Gonalonse, míč si zpracoval a po několika kličkách jej poslal přesně k tyči - 2:1!

Pět minut před koncem první půle se ale skóre opět rovnalo. Obránce Biraghi poslal parádní centr před bránu, kam naběhl nepokrytý útočník Giovanni Simeone a pro něj už byla hračka překonat osamoceného brankáře Alissona - 2:2.

Hned poté mohla Fiorentina vést, když se zastřeloval mladík Chiesa. Ke konci první půle ještě pálil mladík Benassi, který však nastřelil jen prvního obránce před sebou. Na to, jak jsme zvyklí, obrana AS působila hodně roztěkaně. První poločas ale na druhou stranu ukázal mnoho fotbalových šancí.

Pět minut po změně stran se už AS dočkalo vedoucí branky a svůj tlak konečně proměnilo. Trefil se navrátilec do základní sestavy, řecký obránce Kostas Manolas. Letící míč ho trefil do hrudi a od ní se po trochu zmatené hře vrátil za záda brankáře Sportiella!

Fiorentina se samozřejmě nechtěla smířit s porážkou a Marco Benassi nádherným pasem přes celé vápno hledal Chiesu. Alessandro Florenzi jej sice neuhlídal, ale mladý talent Violy mířil těsně vedle. Marco Benassi pálil také o chvíli později, ale odražený míč napálil těsně vedle! Do zajímavé šance se pár minut před koncem dostal ještě Grégoire Defrel po akci Kolarova, jenže trestuhodně pálil nad bránu!

S končícím utkání se prioritou AS stalo udržet míč a popřípadě spolehnout se na nějaký rychlý kontr tažený Perottim, Fiorentině naopak čas ubíhal velmi rychle. Do velké šance se řítil Giovanni Simeone, jenže toho vychytal Alisson Becker. Konečnou podobu výsledku tak dal Diego Perotti. Po chybě Veretouta, jehož Nainggolan okradl o míč, se balon dostal na opačnou stranu k Argentinci, který propálil brankáře Sportiella - 4:2 pro Vlky.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Hellas Verona 2:1

05.11.2017 15:00

Góly: 28. Luca Ceppitelli, 85. Paolo Faragò - 6. Bruno Zuculini

Cagliari doma nakonec slaví výhru nad Hellasem, i když se k ní hodně dlouho prokousávalo. Hosty poslal už v 6. minutě do vedení Bruno Zuculini, ale domácím se povedl velkolepý obrat. Rozhodnutí měl na starosti pět minut před koncem mladý záložník Paolo Faragò.

Hellas měl před sebou velkou překážku - chtěl se vymanit z pásma sestupu, ale domácí Cagliari mělo své plány. Úvodní minuty byly celkem svižné a první branka padla už po šesti mninutách. Útočící Alessio Cerci nacentroval z pravé strany přesně na hlavu Bruna Zuculiniho, který jen zamířil a překonal tím brankáře Rafaela - hosté se překvapivě ujali vedení!

Na opačné straně musel brankář Nícolas zasahovat, protože hlavou jej vyzkoušel také pohotový Leonardo Pavoletti, ovšem nemířil přesně. Do dalšího útoku se hnal domácí Marco Sau, jenže Caracciolo poslal protihráče k zemi a sudí pískal penaltu! K ní se postavil Luca Cigarini, jenže si vybral špatnou stranu a poslal míč jen do míst, kam směřoval také brankář Nícolas!

Po zběsilém tempu prvních minut se nic výrazného nedělo. Když se však blížila ke konci třicátá minuta, domácí srovnali. Cagliari využilo rohový kop, když Cigarini poslal centr přesně na nohu Lucy Ceppitelliho a ten srovnal - 1:1.

Cagliari chtělo z utkání vytěžit víc než jen bod. Marco Sau dostal skvělou přihrávku za obranu, ale jeho pokus zlikvidoval Nícolas. Druhá půle už tak aktivní nebyla, vlastně jsme dlouho neviděli ani pořádnou ránu na bránu. Po hodině hry s tím něco mohl udělat mladík Barella, který přešel po levé straně přes obránce a poté předal míč Pavolettimu. Jeho zakončení ale nemohlo Rafaela překvapit.

Domácí se nevzdávali kýžené trefy. João Pedro se dostal ke střele, ale ta šla těsně vedle levé tyče! Tlak jim ale vydržel a pět minut před koncem utkání se mohli konečně radovat z vedoucí trefy! Obránce Souprayen vyrobil velkou chybu před vlastním pokutovým územím a přišel o míč v souboji s Paolem Faragem. Faragò jej lehce obral o míč a prostřelil vše před sebou - 2:1 pro domácí!

Více informací k zápasu

Inter Milán - Turín FC 1:1

05.11.2017 12:30

Góly: 79. Éder - 59. Iago Falqué

Inter Milán doma jen remizoval a jeho vítězná série se zastavila. Postaral se o to hostující Turín, který dokonce šel do vedení díky trefě Iaga Falquého. Domácí však po zvýšené aktivitě spasil střílející Éder, který pár minut před koncem srovnal.

V Miláně nepršelo zase tak moc jako třeba v Římě, takže poobědové utkání domácího Interu se na rozdíl od Lazia mohlo bez problémů uskutečnit. Trenér Luciano Spalletti věděl, že Turín bude zvláště s Andreou Belottim opět silným a nehodlal nic podcenit. Na trávník vyběhli borci jako Handanovič, D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Vecino, Candreva, Valero, Perišić nebo samozřejmě kapitán Icardi.

Především útočné trio Turína v podání Belottiho, Ljajiće a Falquého mělo hodně zlobit prostor bráněný Škriniarem nebo Handanovičem. Aktivnějšími hráči ale byli jasně domácí, ať už to byla rána Valera, atak Candrevy nebo následně průnik Ivana Perišiće zastavený až D'Ambrosiem. Na další zajímavý centr D'Ambrosia po jeho vlastním sprintu si naskakoval Perišić, ale míč ho přelétl.

Candreva byl dnes také střelecky aktivní, jenže nepřesný. Pak zkoušel patičkou uvolnit Valera, který však byl až příliš rychlý na jeho myšlení. Ademu Ljajićovi se sice po třiceti minutách podařilo odcentrovat přes D'Ambrosia, ale míč skončil i přesto mimo. Deset minut před koncem první půle čaroval Salvatore Sirigu, který musel vytahovat krásnou a přesnou hlavičku Milana Škriniara mířící do středu!

Další velkou šanci si oba týmy nechaly na konec utkání. Bek Ansaldi se dostal k centru, před bránou hlavičkoval na zadní tyč Baselli a rankář Handanović musel se všemi silami vyškrábovat míč mimo tyč! Na začátku druhého poločasu nevyšla Interu spolupráce mezi Perišićem a Icardim, který sice stál ve vápně, ale balon se k němu nedostal.

O pár minut později to málem mladému kapitánovi Nerazzurri vyšlo. Mauro Icardi si naskočil na centr z levé strany, ale jeho hlavičku dokázal vyrazit Sirigu pohotovým zákrokem! Turín toho moc nepředváděl, jeho kombinace vázly a inkasování branky bylo cítit ve vzduchu. Domácím nevyšla kombinace mezi Valerem, Perišićem a zakončujícím Icardim, který se sicedostal k ráně zpoza vápna, ale nebyl přesný.

Před úderem odehrané hodiny ale byo všechno jinak. Nepříliš aktivní Turín se ujal vedení! Zkušený Iago Falqué si navedl míč na střed a dokázal vypálit i přes trojici bránících hráčů tak, že byl brankář Samir Handanovič bez šance - 1:0!

Joel Obi mohl o pár minut později navýšit vedení svého celku, ale jeho hlavička mířila těsně nad! V hodně atraktivních chvílích se Inter málem dočkal srovnání. K hlavičce se protlačil Škriniar, přeskočil v souboji Obiho, ale mířil těsně mimo! Inter tlačil a šel za gólem, ale něco mu chybělo.

Právě v té chvíli se dostal na hřiště veterán Éder, kterému stačilo deset minut na to, aby ukázal, proč si ho Spalletti nechává v týmu. Stále totiž má velmi dobrý cit pro zakončení, což ukázal také dnes po obědě. Hrozil svým pohybem a pár minut před koncem se konečně dočkal.

V 79. se totiž Italo-Brazilec ocitl ve vápně ve správnou chvíli, dostal se k němu balon od Maura Icardiho a Éder srovnal! Inter se hnal za vedením, ale více než Vecinovu ránu z větší vzdálenosti, kterou zastavilo břevno, už nestihl. Proti Turín je to ale zlatý bod, zatímco pro Inter zklamání.

Více informací k zápasu

Janov CFC - UC Sampdoria 0:2

04.11.2017 20:45

Góly: 24. Gastón Ramírez, 84. Fabio Quagliarella

Prestižní Derby della Laterna mezi oběma janovskými kluby skončilo vítězstvím Sampdorie, čímž se potvrdilo, v jakém rozpoložení se oba celky nacházejí. Zatímco Sampdoria je šestá, Grifové zůstávají v sestupovém pásmu. Sampdoria udeřila dvakrát a pokaždé v jednom poločase. Na branku Gastona Ramíreze navázal pár minut před koncem Fabio Quagliarella.

Janov chtěl začít aktivně a až do prvního gólu byl na hřišti o něco lepším týmem. Jenomže ve 24. minutě se po Zapatově přihrávce prodíral do vápna Gaston Ramírez, přičemž obrana Grifů ho nedokázala zastavit a Ramírez těsně před Perinem otevřel střelecký účet utkání. Ve 31. minutě měl obrovskou příležitost na vyrovnání Rosi, ale těsně přestřelil.

Na stadionu Luigi Ferraris se rozhodně nehrál špatný fotbal, přesto vyložené šance nepřicházely. Až po změně stran došlo v rozehrávce Grifů k velkému nedorozumění, načež se balónu zmocnil Quagliarella a jenom štěstí pro domácí, že trefil boční síť. Grifové se snažili o vyrovnání, ale krom jedné hlavičky si nic dalšího nevytvořili.

Derby della Laterna definitivně rozhodl šest minut před koncem velezkušený Fabio Quagliarella, ten si na malém vápně zpracoval přihrávku a poslal balón do odkryté branky. Sampdoria potvrdila mnohem lepší aktuální formu a svého soupeře v derby bez problémů porazila.

Více informací k zápasu

Bologna FC - FC Crotone 2:3

04.11.2017 18:00

Góly: 38. Simone Verdi, 45+1. Simone Verdi - 42. Ante Budimir, 68. Marcello Trotta (pen.), 70. Ante Budimir

Překvapivý výsledek se zrodil v Boloni, kam zavítalo Crotone. Hosté domácí tým přestříleli 3:2. Svěřencům Roberta Donadoniho nebyly nic platné ani dvě branky Simona Verdiho, protože za Crotone stejně ostře pálil Ante Budimir.

Favoritem zápasu byla Boloňa, která také začala o něco lépe, nicméně Crotone velice brzy ukázalo své schopnosti a dalo najevo, že bude rovnocenným soupeřem. Dokonce jako první mělo obrovskou příležitost ve 24. minutě, kdy se dostal k hlavičce Budimir a zasahovat musel brankář Da Costa. Boloňa následně kontrolovala pokusy Poliho i Verdiho a skvěle se činil Cordaz. Ve 38. minutě už ale domácí vedli. Simone Verdi zahrál precizní volný přímý kop a šibenicí nedal Cordazovi vůbec žádnou šanci. Jenomže domácí se z vedení dlouho neradovali, po pravé straně utekl Trotta, střelou protáhl Cordaze a Ante Budimir zakončením pod břevno srovnal stav.

Ve 45. minutě se Crotone dopustilo dalšího faulu ve velice dobré vzdálenosti pro Simone Verdiho a ten opět precizní ranou nedal Cordazovi šanci, takže Boloňa znovu vedla.

Domácí ale nedokázali na začátku druhého dějství přidat další gól a když v 68. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Krafth, sudí odpískal ve prospěch Crotone pokutový kop. Marcelo Trotta si problémy nedělal, penaltu proměnil a srovnal na 2:2. Následně neuběhly ani dvě minuty a domácí se museli vzpamatovat z velkého šoku. Ante Budimir se na hranici vápna nadvakrát dostal ke střele a jeho projektil zapadl k tyči.

Boloňa měla relativně dostatek času na odpověď, jenomže byla jako paralyzovaná. Crotone skvěle bránilo, mimochodem opět nastoupil Stefano Simić, a žádnou další branku neinkasovalo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol12102032:832
2.Juventus FC12101135:1131
3.Inter Milán1293023:930
4.SS Lazio1191131:1228
5.AS Řím1190221:727
6.UC Sampdoria1172224:1323
7.AC Milán1261518:1619
8.Turín FC1245317:1917
9.ACF Fiorentina1251621:1716
10.Atalanta Bergamo1244419:1616
11.Chievo Verona1244414:1916
12.Bologna FC1242611:1514
13.Udinese Calcio1140718:2212
14.Cagliari Calcio1240811:2112
15.FC Crotone1233611:2312
16.SPAL 20131223710:209
17.US Sassuolo122286:218
18.Janov CFC1213810:196
19.Hellas Verona121388:266
20.Benevento Calcio1200125:310
Zbývající zápasy
05.11. 15:00SS Lazio - Udinese Calcio

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodně emotivní zápas Bologna-Crotone. Zdá se, že s obranou v čele se Simićem a Cecherinim našlo Crotone základ pro svoji hru na brejky a v posledních zápasech jejich hra konečně vypadá nějak slušně. Dnes dobří všichni v obraně, kromě Pavloviče, který hodně chyboval jak v obrané, tak útočné fázi, špatný i Cordaz-první gól jednoznačně jeho. Nelíbil se mi ani Stojan, ale to naštěstí byl včas posazen. Krejčí nic moc, ale on prostě do zavřené obrany hrát neumí, takže se asi nic jiného nečekalo.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný večer! Zasloužená výhra! GRAZIE RAGAZZI!!!

Reagovat
Inter Eterno Amore

gratulácia blucerchiati

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že teraz nadišiel správny čas na odvolanie Jurića

Reagovat
uff

Dúfam,že Simicovi to bude na nominaciu do českej repre stačiť

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc.

Majstrovstva sveta v nepresnosti, ten gol jebnuty prisiel z nicoho nic. Uprimne som ani moc necakal ze vyrovname.

Reagovat
Dejwa

Hrozná škoda takové ztráty.. mužem si za to sami, to mě dokáže nasrat jak se kolikrát chováme ve finální fázi, ztracený body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

Skoda tohle se melo vyhraz ale neva...zapas blbec

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Je treba hodit blinkr a zacit predjizdet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JuventusFC1897

mrdky o2 zase nedavaju Juve ale provincne smucky z neapola a fiorentiny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Jinak koukám, že prosinec bude bomba. 4 kola a zápasy s Neapolí, Interem a AS... Chtělo by to porazit Barcelonu a pojistit si to druhý místo v LM, abychom mohli šetřit síly na Serii.

Reagovat
Gazdo

To zas prrrr

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Rozmr•ali jsme ty chudáky jak se sluší a patří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

No... Co k tomu říct? My už nemůžeme ani najisto počítat s bodama doma s Beneventem.

Ta hra je poslední dva měsíce naprosto tragická, jediná klika je, že pořád máme výsledky. Pozitiv moc není, ale tak že alespoň Gonzalo se konečně trefuje v okamžicích, kdy jde do tuhýho.

Reagovat
Alberto Aquilani

No, to bol presne ten zápas, kedy to dá v ´91 Badelj do vinklu na 3:3, ale máme teraz celkom formu, takže sme to zvládli. Gersonito v 1. polčase 2 luxusné zakončenia a v druhom bol už aj herne výborný. Najlepší ale Naingollan, dnes to bol presne on z minulej sezóny, bol všade a spravil 2 góly.

Reagovat
Furia Ceca

Konečně ztratila i Neapol, stejně jako po poledni Inter... Dobrý kolo! (výsledkově )

Reagovat
Lech

Reagovat
Pipo123

Zápasy Doria - AS a Lazio - Udine sa budú hrať 13.12

Reagovat
Largo

nééééééééééééé, to jdu na Star Wars

Reagovat
Inter Eterno Amore

to už o mesiac .. ten čas tak letí .. may the force be with U

Reagovat
Yzemi

ty jsi, ale na temné straně síly

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Lech

Tak jeste to muze byt odpoledne. A nebo proste nepujdes na predpremieru a listek udas

Reagovat
Switchback

AS Roma have now won 12 away games in a row: a new all-time record in Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
spider_8

Reagovat
olis

tato "prehra" ide na Sarriho, jednoducho musi zacat davat priestor hracom na lavicke a to ovela masivnejsie, dnes tam Mertens a Callejon absolutne nevladali a hrali mozno na 50%, Insigne bol na tom o nieco lepsie ale tiez ziadna slava, podla mna keby Chievo troska zvysilo obratky tak by sme mali problem.... dnes tam mal byt Giak a Ounas, takto bude takychto zapasov pribudat a prve miesto neudrzime ani do konca roka, akonahle sa tam udomacni Juventus, uz to nepustia

potom ked nedostavaju hraci z lavicky priestor tak je to krasne vidiet ze taky Rui nevedel co ma robit, potom druha vec je ze v 65. minute isiel dole, to ho nevedia za tri mesiace pripravit? tak to je bud chyba v treningoch alebo v hracovi, ani jedno nie je dobre...

Reagovat
mastakillah

a co se týká toho Ruie, tak podle mě zahrál docela dobře. Klidně ho tam mohl nechat déle jak do 65. minuty

Reagovat
olis

ked zohladnim ze hral v zaklade prvy krat, tak ano, nebolo to zle

Reagovat
Il Architetto

Měl jsem vsazeno, takže museli hrát na 50%. SORRY BRO

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Di Francesco, super vysledok. Skoda, ze som nemohol pozerat

Reagovat
smazaný uživatel

o nič si neprišiel, taký Džeko hral rovnako ako minulé kolo

Reagovat
Furia Ceca

Mám pocit, že Atalantě trochu dochází dech...

Reagovat
Alberto Aquilani

Di Francescovi sa to proste musí nechať, že tú lavičku využíva a nebojí sa toho. To by Spalletti proste nerobil a hráči by už boli v tejto fáze sezóny utavení. Keď si to navyše porovnám so Sarrim - Ounas a Giaccerini 80 resp. 60 minút v sezóne. Naproti tomu Cengiz 230 a Gerson 317 minút.

Som zvedavý na Gersona. V príprave mi prišiel jeden z najlepších, včera ukázal skvelú lavačku a v druhom polčase obrovský prehľad. Ked udrží výkkonnosť a pridá sa k nemu aj ten Cengiz, ani na tom s tymi krídlami nie sme tak zle, i ked by som Gersona stále radšel videl v zálohe.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Nooo neviem či AC dominovalo až tak, ako sa píše v popise.

Reagovat
Kaka14

AC - vcera potesil Donnaruma, kde sa dostava do formy... Bonucci cela obrana hrala super, talisto Kessie , Borini.. na druhu stranu Kalinic len potvrdzuje ze pri tych nakupoch sa na ofenzive setrilo a nedosahuje kvalit Baccu, takisto vobec nepresvedcil Montolivo a turek sa ukazal len pri priamom kope

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele