Serie A preview sezony 2018/2019

15.08.2018, 23:20
Aktuality
Už v sobotu odstartuje na Apeninském poloostrově místní nejvyšší soutěž Serie A a všichni její příznivci se mohou těšit na nové boje o Scudetto, evropské poháry či napínavé záchranářské práce. Nejblýskavějším diamantem bude bezesporu hvězdný Cristiano Ronaldo, jenž by měl dovést Juventus k další očekávané obhajobě titulu. Z druhé nejvyšší soutěže si postup mezi elitu zařídily Empoli, Parma a Frosinone.

Boj o Scudetto

Juventus

Hlavní favorit nastávajícího ročníku se nemění. Juventus kraluje Itálii nepřetržitě od sezony 2011/2012, kdy usedl na piedestal poprvé od korupční aféry Calciopoli. Sedm titulů v řadě je výtečný počin, dokáže Stará dáma navléknout i osmý "korálek"? Z klíčových hráčů odešel pouze Gonzalo Higuaín do konkurenčního Milána a samozřejmě dlouholetá opora Gianluigi Buffon, jinak loňská sestava zůstává, navíc posílena o jednoho z nejlepších hráčů všech dob Cristiana Ronalda. A nezůstalo jen u něj, už dříve přišli do Turína Emre Can s brankářem Mattiou Perinem. Hodně diskutovaný byl i návrat "marnotratného syna" Leonarda Bonucciho. Nic jiného než další obhajoba titulu se od Staré dámy nečeká.

Inter Milán

V průběhu léta se hodně snažil Inter Milán, který bude po letech startovat i v Lize mistrů, a Luciano Spalletti se konečně dočkal splněného snu. Vedení Interu Milán mu konečně udělalo radost a koupilo oblíbeného hráče, pod jehož vývoj se právě Spalletti podepsal možná nejvíc. Záložní řadu totiž vyztužil bojovník Radja Nainggolan. Pokud má po slabším minulém ročníku ukázat opět naplno své kvality, pak je pro něj Spalletti jasnou volbou. Skvělé výkony pak už od přípravných duelů podává mladý Argentinec Lautaro Martínez, k němuž přibyli nizozemský stoper de Vrij, Kwadwo Asamoah nebo Keita Baldé s Matteem Politanem. Ofenzivně laděný tým udržel kapitána Maura Icardiho, který by Nerazzuri rád protlačil co nejblíž k Juventusu. Inter loni skončil čtvrtý, letos pomýšlí na ještě lepší umístění.

AS Řím

Celek z italské metropole by rád ukončil dlouhé čekání na mistrovský titul, ze kterého se naposledy radoval v sezoně 2000/2001, ale ve velké konkurenci nebude tím největším favoritem. Velmi těžké bude zopakovat i loňskou semifinálovou účast v Lize mistrů, zvláště když některé opory v čele s brankářem Alissonem nebo středopolařem Radjou Nainggolanem klub opustily. Římané se v létě zapsali do povědomí především fiaskem v přestupu mladého křídelníka Malcoma a na tuto pozici dosud adekvátní náhrada nedorazila. Místo bojovníka Nainggolana by měl technickou kvalitu ukazovat Javier Pastore, který se do Itálie vrací po sedmi letech v dresu PSG. Alissona pak nahradil švédský brankář Robin Olsen. Velké věci se očekávají od Justina Kluiverta s Bryanem Cristantem. Při tolika změnách ale bude zapotřebí čas, aby se nově skládaný tým naučil hrát a bojovat společně.

SSC Neapol

Neapol sice v minulém ročníku Juventus pořádně proháněla a dohnala ho až nad hranu 90 bodů, na vysněné Scudetto ale nedosáhla. V létě navíc nijak výrazně neposilovala. Excentrický majitel Aurelio De Laurentiis se po delším rendez-vous rozhodl uspokojit Chelsea a propustil trenéra Maurizia Sarriho. Na jeho místo měl totiž již vyhlédnutou a dost možná domluvenou náhradu. Náhradu s velkým N, neboť se jedná o zkušeného a veleúspěšného stratéga Carla Ancelottiho. Někdejší trenér Realu Madrid či Paris Saint-Germain se do Itálie vrací po devíti letech a hodlá navázat na slavnou éru s AC Milán. Vedení klubu mu do jeho nového projektu přivedlo velmi žádaného záložníka Fabiána Ruize a rovněž italské duo Alex Meret - Simone Verdi. Musí se však obejít bez služeb Jorginha, jenž odešel hledat štěstí do Chelsea.

Lazio

Na pátém místě zakončilo minulou sezonu Lazio a až v přímém souboji s Interem Milán nešťastně přišlo o Ligu mistrů. Na tu budou svěřenci Simone Inzaghiho cílit i tentokrát. Vedení Biancocelesti se povedlo udržet Immobileho s Milinkovićem-Savićem (zatím), obranu po de Vrijovi doplnil veterán Acerbi a o slovo se budou hlásit také Ángel Correa s Milanem Badeljem. Chorvatský záložník se vydal do Říma z Florencie.

AC Milán

Druhý z milánských celků zažil hodně zajímavé léto. Předně znovu změnil majitele a z čínských rukou padl pod správu amerického investičního fondu Elliott, načež okamžitě začaly změny a do klubového vedení se navrátily legendy Leonardo s Paolem Maldinim. Následně měl Milán problémy s UEFA a za porušení FFP byl na dva roky z pohárů vyloučen a posléze do nich zase vrácen. Na přestupovém trhu získali Rossoneri do svých řad argentinského kanonýra Gonzala Higuaína či talentovaného Mattiu Caldaru. Už dříve přišly chorvatské posily obránce Ivan Strinić a ofenzivní záložník Alen Halilović. Čerstvé jsou pak příchody Tiemouého Bakayoka a Samu Castilleja. Z klubu odešli natrvalo či na hostování Nikola Kalinić, Carlos Bacca, Leonardo Bonucci, André Silva a Manuel Locatelli. AC Milán by se především rád vrátil do Ligy mistrů, umístění v TOP 4 tedy bude hlavním Gattusovým cílem.

Ostatní

Každá soutěž přináší překvapení a není vyloučeno, že některý z celků mimo zmiňovanou šestici se nezapojí do bojů o nejvyšší příčky. Největší šance se dávají Fiorentině, která má velmi zajímavý kádr a především její útočný trojzubec Chiesa-Simeone-Pjaca vypadá silně.

Pohárové příčky bude opět obhajovat Atalanta. Ta se musela rozloučit s Caldarou, Petagnou nebo Cristantem, ale místo nich dorazili Pašalić, Zapata nebo Varnier. Sen o evropských pohárech dlouhodobě tíží také Turín nebo Sampdorii, jejíž barvy nově obléká Jakub Jankto. Po janovských týmech zřejmě bude následovat boj o střed tabulky v lepším případě, v tom horším o udržení.

Bratrský souboj na lavičkách nás čeká v době, kdy spolu budou hrát Lazio a Bologna. Zatímco Lazio vede jistou rukou oblíbený trenér Simone Inzaghi, o Bolognu se nově stará jeho starší bratr Filippo. Objektivně můžeme říct, že Filippo dosáhl jako hráč větší slávy a teď se pokusí alespoň trochu přiblížit bratrovi. Derby nás čeká v Toskánsku, kde se do sebe pustí Viola s nováčkem z Empoli. To podle mnohých ukazovalo nejvyspělejší fotbal v Serii B a trenér Aurelio Andreazzoli chce zopakovat to samé také ve vyšší kategorii.

Záchranářské práce už s předstihem připravují Frosinone, SPAL a rovněž Parma. Ta se při svém příchodu zapsala hodně negativně, neboť jí málem bylo strženo pět bodů za korupci v minulém ročníku. Tento trest nakonec v platnost nevešel a Parmu tak budou zachraňovat pohaslé hvězdičky jako Bruno Alves, Jonathan Biabiany či Luca Rigoni. Ducali už několikrát v minulosti ukázali, že umí vstát z popela.

Česká stopa

Ani v novém ročníku nebude nouze o české hráče. Někdy se může zdát, že italská první liga v mnoha případech přešla do českých rukou. Píše se o Barákově Udinese, Schickově Římu, Janktově Sampdorii, Krejčího Bologně či dokonce o AC Milán Stefana Simiče. Samozřejmě je to občas úsměvné, leč pro českého fanouška je to další důvod, proč sledovat první italskou ligu. A nezapomínejme na samotný Juventus, jehož viceprezidentem je Pavel Nedvěd a v jehož kádru stále čeká na šanci talentovaný Roman Macek.

Antonín Barák (Udinese),
Jakub Jankto (Sampdoria)
Patrick Schick (AS Řím)
Ladislav Krejčí (Boloňa)
Stefan Simić (AC Milán)
Roman Macek (Juventus)


Tipy redakce eurofotbalu.cz na konečné pořadí:

Ondřej Pražák

1. Juventus (Massimiliano Allegri)
2. Inter Milán (Luciano Spalletti)
3. Neapol (Carlo Ancelotti)
4. AC Milán (Gennaro Gattuso)
5. AS Řím (Eusebio Di Francesco)
6. Lazio (Simone Inzaghi)
7. Atalanta Bergamo (Gian Piero Gasperini)
8. Fiorentina (Stefano Pioli)
9. CFC Janov (Davide Ballardini)
10. FC Turín (Walter Mazzarri)
11. Sampdoria (Marco Giampaolo)
12. Udinese (Julio Velázquez)
13. Cagliari (Rolando Maran)
14. Bologna FC (Filippo Inzaghi)
15. Sassuolo (Roberto De Zerbi)
16. Chievo Verona (Lorenzo D‘Anna)
17. Empoli (Aurelio Andreazzoli)
18. Parma (Roberto D‘Aversa)
19. SPAL (Leonardo Semplici)
20. Frosinone (Moreno Longo)

Ondřej Linhart

1. Juventus (Massimiliano Allegri)
2. Inter Milán (Luciano Spalletti)
3. AS Řím ( Eusébio Di Francesco)
4. Neapol (Carlo Ancelotti)
5. Lazio (Simone Inzaghi)
6. AC Milan (Gennaro Gattuso)
7. Fiorentina (Stefano Pioli)
8. FC Turín (Walter Mazzarri)
9. CFC Janov (Davide Ballardini)
10. Atalanta (Gian Pier Gasperini)
11. Sampdoria (Marco Giampaolo)
12. Udinese (Julio Velázquez)
13. Cagliari (Rolando Maran)
14. Bologna FC (Filippo Inzaghi)
15. Sassuolo (Roberto De Zerbi)
16. Chievo Verona (Lorenzo D‘Anna)
17. Empoli (Aurelio Andreazzoli)
18. Parma (Roberto D‘Aversa)
19. SPAL (Leonardo Semplici)
20. Frosinone (Moreno Longo)

Autor: Ondřej Linhart, Ondřej Pražák

Komentáře (367)

Přidat komentář
Pinturicchio

"návrat "marnotratného syna" Leonarda Bonucciho" ... šetřete místo na internetu, stačilo napsat "kokota".

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak teď si to všem nandal. Seš určitě hustej týpek

Reagovat
Pinturicchio

Všem? Ty asi nebudeš moc chytrej týpek.

Reagovat
svkmd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Pinturicchio

Ondro, Ondro.

Reagovat
Largo

Copak se ti nelíbí Pintu?

Reagovat
Pinturicchio

Palcovat takovou kravinu?

Reagovat
Largo

Upřímně, mě teda jako větší kravina přišla to, co jsi napsal Ty.

Reagovat
Pinturicchio

Ale kdeže, já byl vtipný, ta reakce byla jak z mateřské .

Reagovat
Largo

Vidíš. A mě to přišlo obráceně

Reagovat
Mrvinho

Já bych řekl že obě to jsou pěkné píčoviny.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Pinturicchio

Zase ty

Reagovat
el Principito

čau cicino

Reagovat
Pinturicchio

Nazdar mongole .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
9818

všichnibudemeodteďšetřit

Reagovat
Pinturicchio

Povinněinternetnenínafukovací.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč, ale připomnělo mi to tenhle gif:

https://i.imgur.com/YH1xBez.gif

Reagovat
Pinturicchio

Protože jo.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

hackyjsouzbytecne #jesuisinternet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Když nad tím přemýšlím, tak ten mámošuk ty TOP 3 posily skoro trefil: Higuaín, Caldara... Nebyl zas tak daleko. A ten Bakayoko taky může pořád překvapit. Povodil si nás ze záhrobí jak Allegri

Reagovat
svkmd

tak jediný z nich top je naozaj len Pipita Caldara top byť môže ale stále je to len talent nič viac

Reagovat
RadekVonCZE

Milán zpátky do Ligy Mistrů

Reagovat
cink

podle me je scudetto bohuzel jiste, zajmavy bude boj o 2.-6. misto. Uprimne si myslim ze to da Neapol a neda Lazio, takze o 3-5 misto bude bojovat inter as a ac

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus

AS

Neapol

Inter

Lazio

AC

Reagovat
smazaný uživatel

Sestup Frosinone, Spal a Udine

Strelci Ronaldo, Gonzalo, Icardi

Reagovat
smazaný uživatel

Inter

Juventus

Neapol

AS

Reagovat
Artaxerxes

Prosimtě jak zvládáš fandit Interu i Juve?

Reagovat
ED91

Raz sa darí jednému, raz druhému.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem Ital, nebydlím v Miláně a v oblíbených mám ty, kterým přeji úspěch a na jejichž zápasy se rád podívám. Nikde se nebiju do prsou, že jsem pravej interista apod. Stačí ti to jako vysvětlení?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Juventue

Inter

AS

Neapol

AC

Fiorentina

Streleci: Ronaldo, Higuain, Lautaro

Reagovat
Melchior

1. Juventus

2. AS

3. Inter

4. AC

5. Neapol

6. Lazio

.

.

.

Střelci: Ronaldo, Icardi, Higuain, Mertens

Reagovat
scr

AS

Inter

Juve

AC

Neapol

Reagovat
Lech

Reagovat
Abaddon

Reagovat
KillSwitch

možno tak vo sne

Reagovat
mojmira

1. Juve

2. Inter

3. AS

4. Neapol

5. AC

6. Lazio

Sestup: Frosinone, SPAL, Empoli

Střelci: Ronaldo, Immobile, Icardi

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

1. Juventus

2. Lazio

3. Inter

4. Napoli

5. Atalanta

6. Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Strelci: CR7, Mauro a Quagliarella

Zostup: Frosinone, Spal a Udinese

Reagovat
snuff24

zajímavý tip s tím Laziem

Reagovat
smazaný uživatel

1. Juventus

.

.

.

.

.

.

.

.

Reagovat
Lech

na sílu

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
snuff24

1.INTER (náskok 20 bodů na Juve)

2.Juventus

3.AS

4.AC

5.Neapol

6.Lazio

Střelci: Icardi,Lautaro,Ronaldo

Zklamání: Icardi a Latauro ( dohromady vsítí "pouze" 53 branek očekávání je kolem 65-70)

Překvapení: Náskok Interu pouhých 20 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

vtipne

Reagovat
cink

Reagovat
Jajinek

1. Juve

2. AS

3. Inter

4. Lazio

5. Neapol

6. Viola

7. AC

Sestup: Frosinone, Empoli, Udinese

Nejlepší střelec: Icardi

Největší posila: Pastore

Největší zklamání: Nainggolan

Reagovat
Pipo123

Co to Lazio? To im tak veris?

Reagovat
Jajinek

Ani ne, ale ještě méně věřím Neapoli a AC

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvíš mi z duše :)

Reagovat
Votas

Juve to má zase jistý, ale potom to je dost nevyzpytatelný.

Divím se, že se nevěří Neapoli. Carlo je dobrej kouč a ta kvalita je pořád pohromadě. Jedinej problém vidím, kdyby se jim zranil Koulibaly, pak by ten propad mít mohli.

AS na druhou stranu udělalo přesně takový mercato, za který by byl Inter zkopanej do pekel. Mladíci a hráči z hodně specifickejch soutěží, kteří si nemusí na SA zvyknout. Do toho jim asi v bráně bude začínat Mirante, což je po Alissonovi velkej stepdown. Tady bych se právě nedivil, kdyby se dostali pod úroveň LM, a to i proto, že od Lazia čekám velkou sezónu. To je ten pravděpodobnej černej kůň.

AC musí líbat nohy Leonardovi, protože ten z toho chaosu dokázal vykouzlit supermercato. Od Vepříka čekám 30+ gólů, poněvadž bude středobodem všeho. Paradoxně ale ani to nemusí automaticky znamenat LM pro AC.

U nás si přeuju postup ze skupiny LM, vyhrát Coppu, a přeměnit 6 remíz z minulé sezóny na výhry. Nedivil bych se, kdyby dal Icardi v lize míň gólů než loni, ale hlavní bude, že budou i jiní, co ty góly dají a nebude tam strašit každej zápas ten impotent Candreva (jak dokázal odehrát sezónu bez gólu doteď nechápu). A třeba ten gól Atléticu byl krásnou ukázkou toho, co čekám, že se bude dít. Obránci zvyklí, že stačí ve třech stoupnout k Icardimu a pak už je nemá kdo ohrozit, budou hodně překvapení z náběhů Lautara, Radji, Politana a Keity. Jenom mezi něma je potenciál klidne na 25 gólů. No a moc se těším na Škriniara v LM. A jestli nám i letos vyhořijou posily na beku, tak bysme měli zainvestovat do nějakýho voodoo šamana, co tu kletbu už dokážě utopit v krvi nevinných kuřat nebo nevím.

Kromě boje o titul to slibuje napínavou sezónu. Fakt doufám, že dáme tu Coppu, protože all-in Juve na LM už bohužel asi vyjde.

FORZA INTER

Reagovat
Jajinek

Ohledně Interu za vše palec nahoru

Už tu moc nepíšu, ale občas čtu a neznám žádného Čecha, který by takhle Interu rozuměl, jako ty

Reagovat
Votas

Dík

Reagovat
mayday

Já se těším vůbec na Inter v LM.

Reagovat
Nuno čomes

Co se týče nás, je to vícemeně jasný to cos napsal. Neříkám úplně všem, jen proto, že Jajinek je tady rádoby co a ostatní fans má za debily

Lautaro může defacto Icardimu pomoct, ale přecejen jen je na to co bude ještě brzy. Ty remízy z loňska jsem tady omílal týden co týden, doufám, že jich bude méně a podaří se jich více přetavit ve výhru. My nicméně musíme uhrát za každou cenu LM, jen proto aby hráči v týmu chtěli zůstat a případně další přijít.

Reagovat
Jajinek

cože?

Reagovat
Nuno čomes

Vyznívá to tak většinou.

Reagovat
Jajinek

Já už si tu moc uživatelů mezi těmi novými nepamatuju. Věřím, že je jich tu hodně znalých. Jen jsem pochválil Votase. Já mám přehled už menší, tak si rád jeho příspěvky přečtu. Pokud říká něco, co všichni ostatní víte, jenom dobře

Reagovat
Pinturicchio

Nejde to na tu nejvyšší větev hrušky slyšet?

Reagovat
Jajinek

nesmíš to na mě řvát cicinou

Reagovat
Pinturicchio

Pošli mi do zprávy adresu a jakou flašku chceš, chci ten test konečně vyrovnat.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Nuno čomes

Jinak na beku čekám D'ambrosia a Dalberta, Asamoaha ve středu s Brozovicem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ved pre vacsinu fanusikov Monchi priviedol super mega bombove posily a hlavne SPICKOVEHO Nzonziho. Ten to uhra sam

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ti tu otazku asi nikdo nepolozil, tak teda - videl jsi nekdy Nzonziho hrat?

Reagovat
Rip

Hlavně zabránit Juve, vyhrát treble.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Pinturicchio

Cíl hodný Interu, hlavně ať rival nevyhraje treble.

Reagovat
Votas

Vzhledem k tomu, že to primárně znamená, že jednu z těch trofejí vyhrajeme my, tak na tom nevidím nic špatnýho.

Reagovat
Pinturicchio

Já už sem tou Lm posedlý tak, že Scudetto a Copa mi vůbec nedocvakla

Reagovat
Pinturicchio

... respektive, že Inter muze ten treble pokazit tím, že získá jednu z těch trofejí a nejen tím, že Interisti budou přát soupeřům Juve v Lm

Reagovat
Nuno čomes

Tak proč ne, nejsmem v takové fázi jako vy a přece vám nebudeme přát treble, když to v Itálii dokázal jen Inter

Reagovat
Pinturicchio

viz vys

Reagovat
Jajinek

Jsme realisté a samozřejmě, že cíle jsou i jiné, ale vlastními silami překazit to, aby se nynější Juve vyrovnal nejlepšímu týmu v dějinách Itálie, rozhodně potěší.

Reagovat
mojmira

LM podle mě nedaj, vsadili na to všechno, budou sami od sebe pod obrovským tlakem a stačí, aby jim tam někdo v PO šoupl náhodně jeden, nebo dva kusy a psychicky to nemůžou dát.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Juve s timhle problem nema.

Reagovat
Pinturicchio

Nesmysl, Juve psychickou sílu prokázalo mnohokrát.

Reagovat
mojmira

To sice jo, ale letos už je ta LM hodně na sílu.

Reagovat
Pinturicchio

Juventus je psychicky silný tým a má se sesypat jen proto, že je LM hlavní cíl? To pak asi stačí říct "chceme jen postoupit ze skupiny" a pohár přijde sám, ne?

Reagovat
mojmira

Když tomu obětujou všechno? Povíme si po sezoně. Letos prostě neočekávám, že by jste se dostali do finále.

Reagovat
Pinturicchio

A ročníky, kdy jsme udělali finále, tak tomu neobětovali všechno? Důvod, proč si to myslíš, prostě postrádá logiku.

Reagovat
snuff24

popravdě nechápu co obětovali? bohužel v Itálii jsou už dlouho králové, což už nemůže být ani uspokojující, tak jaký jiný cíl by měli mít než vítězství v LM.

Reagovat
pepinho2

Graiciar?

Reagovat
cubinho

Reagovat
Pinturicchio

1. Juventus

2. AC

3. AS

4. Lazio

Sestup : Inter, Neapol, Frosinone

Střelec : Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzerá to reálne

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JuventusFC1897

bolo vino?

Reagovat
Pinturicchio

Bylo, ale tohle sem psal s čistou hlavou.

Reagovat
JuventusFC1897

ale radsej nech vypadne Chievo nez Frosinone , inak proti tomu nemam namietku

Reagovat
Pinturicchio

Frosinone sem tam placl jen tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

to by bola snová sezóna

Reagovat
smazaný uživatel

Andiamo!

Reagovat
smazaný uživatel

ŠIMIČOVO AC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
El-Pistolero-68

Cuadrado <> Mandzukic/Berna, Barzagli <> Cancelo?

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, dalo by se.

Hodně se mi líbila ta, co tam měli ještě ráno : Szc - Sandro, Chiellini, Bonucci( ), Cancelo - Bentancur, Pjanic, Can - Costa, Ronaldo, Dybala.

Zvlášť ta záloha v tomhle složení by mohla být pecka, tomu nechybí nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Do kdy je v Itálii přestupové okno? Jen abych věděl kolik času je ještě na získání Pjanice (ne že bych ho nějak extra chtěl, to už spíš toho Thiaga).

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra ve 20:00.

Reagovat
Pinturicchio

Viz Bianco. Jinak Pjanic ma teď podepsat novou smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Odísť môže dokonca vášho prestupaku

Reagovat
smazaný uživatel

Can a Bentancur se me v zakladu teda nelibi, to spise Matuidi misto Cana, ne?

Reagovat
Pinturicchio

Matuidi je v Juve dost šílený, to na základ není, soudě podle loňského roku.

Reagovat
Fridgiee

Cuadrado

Reagovat
Yzemi

To nám to pěkně začíná...

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Costy Mandžukič

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě ne Costa musí hrat

Reagovat
eLJay.91

A místo Sandra MdS, místo Chiella Benatia.

Szcz - MdS, Benatia, Bonucci, Barza - Khedira, Pjanić - Mandžu, Dybala, Cuadrado - Ronaldo... To by teprve byla lahůdka.

Reagovat
stuff

Szcz - MdS, Benatia, Bonucci, Barza - Matuidi, Pjanić, Khedira - Mandžu, Ronaldo, Cuadrado

a zajebem plyn

Reagovat
eLJay.91

Taky kvalitka. Ještě mě napadlo tohle: Szcz - MdS, Benatia, Bonucci, Barza - Matuidi, Khedira - Cancelo, Ronaldo, Cuadrado - Mandžu

Reagovat
brenk

prichadza kazdorocna realita

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

https://www.fantagazzetta.com/probabili-formazioni-serie-a

Tahle je podstatně lepší, misto Samiho možná Claudio, Benta nebo tam zkusit Bernu a super.

Reagovat
eLJay.91

Reagovat
Nuno čomes

1. Inter

2. AS

3. Lazio

4. Neapol

5. Atalanta

6. Fiorentina

Icardi, Higuain, Lautaro

Kdo spadne je mi víceméně jedno, hlavně ať nespadne Parma. Jinak třeba Frosinone, Chievo, Spal nebo Udinese, Juve.

Reagovat
ED91

Juventus ultimátny víťaz.

Reagovat
10

1. Juventus 2. Inter 3. Neapol 4. AC 5. AS 6. Lazio 7. Fiorentina

Neapoli i Interu paradoxně tolik nevěřím, ale těm za nima snad kromě rapidně zlepšenýho AC věřím ještě méně.

sestup: Genoa, Frosinone, Empoli

capocannonieri: Icardi, Higuain, Immobile

největší zklamání: Neapol, AS, Ronaldo v liz

největší překvapení: Parma, SPAL, Pjaca, Perin časem jako stálá jednička

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že by Allegri posadil Szcsz.

Reagovat
smazaný uživatel

Mattia

Reagovat
DelPiero137

Paradoxne ani ja neverim Ronaldovi v lige...

Reagovat
10

on se bude šetřit na LM, nečekám nějaký trápení, ale přes 20 gólů podle mě v Itálii nepůjde

Reagovat
Yzemi

S jeho povahou tomu nevěřím. Max ho nejspíš šetřit bude, ale asi ne moc aby byl Ronaldo v pohodě. Pokud si rychle zvykne na calcio tak typuji, že půjde přes 30, pokud ne tak stejně aspoň těch 20 dá. Toť můj názor.

Reagovat
Lech

vzdyt jen z penalt da 5-10

Reagovat
Jajinek

Po příchodu Ronalda vyletěl kurz na Icardiho jako nejlepšího kanonýra na 12...paradoxně i on možná z gólů ubere vlivem Lautara či Politana, a tak to může vyhrát Higuain či Ciro...ale i tak jsem to dal, protože ten kurz rozhodně neodpovídá

Reagovat
smazaný uživatel

V čem by byl Perin překvapení? On ho tu někdo nebere jako top italského brankáře?

Reagovat
10

píšu to jako překvapení proto, že Polák je dlouho dopředu avizovaná jednička, s tím všichni počítají

Reagovat
Largo

Top italskej jo, ale na Wojtu nemá.

Reagovat
Ferguson6

1. Juventus

2. Lazio

3. Neapol

4. AS

5. Inter

6. AC

Reagovat
Yzemi

1. Juve

2. Inter

3. AS

4. Napoli

5. Lazio

6. Milan

Překvapit a rozbít tu šestku může Fiore, zvlášť pokud se bude dařit tridentu Pjaca, Simeone, Chiesa.

Zklamání bude asi Napoli,

"Překvapení" Lautaro, Perin

Střelec: Icardi, myslím, že by mohlo fungovat i spojení Ronaldo, Dybala, a přeji to i Pipitovi

Sestup:Empoli, Frosione, Spal

Reagovat
brenk

1.Juve

2.Inter

3.AS

4.Neapl

5.Lazio

6.AC

strelci: Immobile, Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

1. Juventus

2. Neapol

3. AC Milán

4. AS Řím

5. Lazio

6. Fiorentina

7. Inter

8. Sampdoria

9. Atalanta

10. Turín

11. Udinese

12. Sassuolo

13. Janov

14. Bologna

15. Parma

16. Empoli

17. Chievo

18. Frosinone

19. Cagliari

20. SPAL

Reagovat
Inter Eterno Amore

Wow

Reagovat
Ragazzo d'oro

1.Juve

2.AS

3.AC

4.Napoli

5.Inter

6.Lazio

Nej střelec: Higuain

Sestup: SPAL, Chievo, Frosinone

Zklamání: Nainggolan, Sassualo

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Gonzala Higuaina

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Messiáš

slovo se budou hlásit také Ángel Correa s Milanem Badeljem > Prisel Joaquin Correa ne Angel :)

Reagovat
Messiáš

Sakra, jsem si jistej, ze jsem to daval do toho policka pro oznameni chyby.., teda snad

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať je za pár měsíců čemu se zasmát

1. Juventus

2.-8. Neapol/AS/INTER, Lazio/AC, Fiorentina, Atalanta

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám už konečně v trochu radosti.

Reagovat
smazaný uživatel

1.Juventus

2.Inter o dva body, protože Spal

3. Neapol po 13 vítězstvích v řadě na závěr

4. AS protože jinak zkrachujeme

5. Lazio o bod

6. AC se Zemanovským skóre po sezoně

7.

Největší překvapení - Aureliovo Empoli na 8. místě, Davide Santon

Největší zklamání: Bologna a fakt, že Gervinho má méně dredů než jeho helikoptéra vrtulí

Nejlepší střelec neurčen, ale 20+ gólů: Ronaldo, Dybala, Higuain, Icardi, Immobille, Džeko. El Shaarawy

Reagovat
smazaný uživatel

LM: všichni 4 postoupí ze skupiny, Juve finále prohra, Neapol SF. Inter dostane bůra :)

Reagovat
smazaný uživatel

Špall aj s bůrom postúpi viď AS, koľko mal vtedy bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem napsat bůra v osmifinále :)

Reagovat
Largo

Reagovat
Votas

Já furt dumal, proč zrovna remiza se SPALem v 8. nebo 27. kole by nás měla potopit, ale on to asi bude myšlen Ben Kingsley.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AS protože jinak zkrachujeme 

Reagovat
olis

Juventus to "vyhra" na sto percent, ak to nepojde prirodzene tak sa tomu klasicky pomoze, tam nie je o com diskutovat. Inter a AS dobre mercato, ak im to sadne na ihrisku tak maju LM takmer istu, AC tiez na to v akych boli srackach dobre mercato, podla mna na tom budu lepsie ako minulu sezonu. Lazio ma tiez silu a Fiorentina tiez moze prekvapit. Taktiez ocakavam udrzanie Atalanty v boji minimalne o EL. Strasne som zvedavy na Parmu.

U nas bude pre mna prijatelne ak uhrame stvrte miesto aj ked tesit sa asi velmi nebudem, mercato je tak, na 5/10.

IN:

Ruiz 30

Verdi 25

Meret 25

Karnezis 3

Malcuit 11

Ospina 1

Spolu: 95

OUT:

Jorginho 65

Sepe: 5

Reina, Rafael, Maggio - koniec zmluvy

Inglese, Grassi - hostovanie

Spolu: 70

Verdi a Ruiz dobre posily, s Verdim sme vyriesili hlavne prave kridlo ale taktiez dalsiu moznost aj na lavu stranu a "hrot" ci podhrot. Ruiz je talent uvidime ci sa chyti. Ak sa Marek chyti na registovi a Ruiz nebude prepadak tak zalohu mame ako jedinu cast poriesenu na jednotku aj co sa tyka lavicky. Do utoku sice prisiel Verdi ale odchodom Ingleseho nam ostal znova len jeden naozajstny hrotak, Mertens tam uz ma tiez odohrate dost takze ak nebude tak pretazovany ako minule sezony tak si myslim ze tam bude stale kvalitny ale predsalen narazi na nejake obmedzenia, nie je to proste hrotak, no a potom je tam Verdi ktory by tam mal hrat ak sa uz fakt nebude dat inak. Chyba tam este jeden ozajstny hrot, to bol presne Inglese sice nie top kvalita ale na lavicku ako tretia moznost bol ako stvoreny. Samozrejme by najviac potesil prichod kvalitneho hrotu ktory by sa mohol bit aj o zaklad ale to nepovazujem za top prioritu. Ak vydrzi vsetkym zdravie tak to bude mozno stacit aj tak ako je to teraz ale je to velke riziko.

Dalej RB, dva mesiace zhanali, skoro vsetko prijatelne mena, niektory hraci dokonca velmi dobre moznosti, nakoniec vybrali tu najhorsiu moznost v podobe Malcuita, to uz mohol ostat aj Maggio. Brankari sa vymenili vsetci traja, dnes by mal mat Ospina zdravotnu prehliadku, za mna relativne spokojnost, Karnezis by bol ako dvojka slabota ale ako trojka moze byt, Meret velky talent a ak sa chyti tak super ak nahodou nie tak mame relativne dobru dvojku v podobe Ospinu. Chyba mi kvalitny stoper na lavicku, Maksimovic robi privela chyb, rovnako Chiriches, Albiol moze odohrat jeden zapas za tyzden ak ma podavat 100% vykon. Taktiez vobec nepomaha slaba priprava, na vysledky by som kaslal ale predvedena hra bola horsia ako som si vedel predstavit, nefungovalo vobec nic a nasadenie hracov bolo nulove. Najhorsi zo vsetkeho je ale ADL, toto leto mu uz totalne preplo, s kupou Bari a poslednymi vyhlaseniami u mna skoncil.

Aby som to zhrnul chyba hrot na lavicku, kvalitny stoper na lavicku, RB na lavicku, dobra atmosfera, normalny majitel a prezident, normalny marketing(normalne vedenie), stadion, kvalitna mladez. Pre toto vsetko bude pre mna stvrte miesto prijatelne, zatial sa ani neda povedat co budeme presne hrat, Ancelotti skusal v kazdom zapase nieco ine ale poriadne nefungovalo zatial nic. Ak ale ostanem pri 433 tak ocakavam nieco taketo http://lineupbuilder.com/?sk=gy580

moj tip:

1. Juventus

2. Inter/AS

3. AS/Inter

4. Neapol

5. Lazio/Fiore/AC

6. Fiore/Lazio/AC

Spadnu: Sassuolo, Empoli, Frosinone

Capocannoniere: Icardi/Immobile

Prekvapenie: Parma

Sklamanie: Ronaldo(iba v lige)

Reagovat
LesyJePan

Za tu prvu vetu

Reagovat
Pinturicchio

Juventus to "vyhra" na sto percent, ak to nepojde prirodzene tak sa tomu klasicky pomoze, tam nie je o com diskutovat

Reagovat
Pinturicchio

Jsi prostě obyčejný, alibisticky ubulenec, který hledá výmluvy pro neúspěch Neapole dopředu, aniž by se odehrála být jediná minuta nové sezóny.

Reagovat
10

Olisova schopnost během jedné věty přesně popsat problémy Neapole, uznat, že se vždycky hráči v klíčový okamžik sesypou jak domeček z karet a poserou to sami a následně napsat, že je o Scudetto okradl Juventus+rozhodčí, s tím by si asi neporadil ani Chocholoušek...přitom Olis je jinak v pohodě

Reagovat
Yzemi

naprosto výstižné

Reagovat
Pinturicchio

Rozdvojená osobnost.

Reagovat
DelPiero137

Je jedno aky priebeh mali zapasy, sezona, komu v ktorom zapase pomohol rozhodca. Ak to spravi v 33 kole v prospech Juve, je to cele kupene.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

Ciao Taglia - zas ta tvoja propaganda, zhodnotil som situaciu tak ze sme nezvladli mercato, zatial hrame hovno, ADL ma s kazdym konflit co vytvara blbu atmosferu a oproti tomu to u konkurencie vyzera vacsinou uplne opacne, to su vsetko ukazovatele ktore nehraju prave v nas prospech, minulu sezonu boli ukazovatele uplne opacne ako teraz a podla toho som aj pisal ake su moje ocakavania do vtedajsej sezony ty vymluvo

Reagovat
Pinturicchio

Takže to nebyla narážka na rozhodčí, co, ty výmluvo?

Reagovat
Yzemi

Pěkné shrnutí, ale to s tou pomocí pro Juve jsi si mohl odpustit. Vyvolává to dojem výmluv(viz. Pintu).

Podívej se na články v letech kdy vládl Inter a bylo to úplně stejné, nadávalo se na Inter, jak mu jdou rozhodčí na ruku, ale to že to byl v tu dobu jednoznačně nejslinější tým ligy, už si moc lidí přiznat neumělo.

Bohužel je to tak, že se nejsilnějším připískává. To ale neznamená, že to obhajuji, nebo schvaluji.

Reagovat
olis

vzhladom na to ze ocakavam ze skoncime stvrty tak sa nepotrebujem na nic taketo "vyhovarat", k tomu sa uz bude musiet nejako postavit klub ktory skonci druhy

Reagovat
Fridgiee

Tak sis to možná z toho příspěvku mohl odpustit úplně? Z dobrýho, čtivýho souhrnu týmu si každej zapamatoval jenom "Buhuu Juve "

Reagovat
Yzemi

Reagovat
olis

napisal som iba to co si myslim, ak si z toho kazdy zapamatal iba to s Juve tak to uz nie je moj problem

Reagovat
Yzemi

Ach jo

Reagovat
Yzemi

Problém je v tom, že ty už dopředu arogantně píšeš ovlivňování zápasů ve prospěch Juve "ak to nepojde prirodzene tak sa tomu klasicky pomoze, tam nie je o com diskutovat". Přitom je to jen berlička, kterou jsi si vystavěl ve své hlavě.A co je nejhorší, že ne jen ty, ale i ADL a celé SSC, na obhajobu neúspěchu. Krásným příkladem bylo vítězství v Turíně a následný kolaps v dalším kole a sprcha keců jak se nešlo soustředit., když to má Juve celé "podplacené".

Mimochodem, první dvě sezony pod Contem, Juve nikdo nefouknul ani ň navíc, v těch letech se to tady probíralo docela často. Juventus měl z top týmů nejmíň penalt a těch faktorů bylo víc, detaily už si nepamatuji přeci jen je to pár let nazpět.

Reagovat
olis

chapem ze ako fanusik Juventusu mas na to uplne iny pohlad ale ja sa na to prirodzene pozeram inak, z mojho pohladu sa bohuzial nejedna o ojedinelu zalezitost a preto som uz stratil aj tu najmensiu nadej ktoru som este minulu sezonu mal, a z mojho pohladu je pre hocikoho maximum druhe miesto, hlavne kvoli tomu ze Juventus ma proste papierovo najsilenjsi tim to nespochybnujem ale vychadzajuc zo skusenosti stale plati aj to co som napisal uplne na zaciatku

Reagovat
Yzemi

Ale ty vycházíš z pohádek, podívej se jak to tady vypadalo když vládnul Inter, bylo to stejné jen se plivalo na ně. Samozřejmě tehdy to bylo oprávněné.

Podle toho co jsi napsal by už navždy vyhrával tituly Juventus. "a z mojho pohladu je pre hocikoho maximum druhe miest" To musíš sám uznat, že je nesmysl.

A tohle s fanouškovstvím opravdu nemá co dělat, určitě nejsem objektivní u konkrétních situací týkajících se Juve, i když se snažím, ale tohle dlouhodobě odsuzuji. Chtěl jsem napsat ještě něco strašně moudrého, ale jsem v práci, ta mi do toho vstoupila a myšlenka je pryč.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Dejwa

Tohle bude super sezóna, těším se moc - věřím ve vyrovnanost. Navíc by měl být Inter zase víc konkurence schopnej a třeba i potrápit Juve. Milán půjde nahoru, naopak moc nevěřím Neapoli ani Římu.

1.-2. Inter/Juventus

3. Lazio

4. Milán

5.-6. Neapol/Roma

7.-8. Atalanta/Fiorentina

Střelec Higuain, těžko říct jak Ronaldovi sedne liga a Icardi letos 30 nedá..

FORZA INTER!!

Reagovat
Reggie

Mam 2 dotazy na fans Juve:

1. opravdu bude chytat Sczesny? Ja se priznam, ze jsem vuci nemu zaujatej , ale cekal bych, ze by se do branky mohl dostat Perrin. Jak na tom je? Co si pamatuju, tak byl velky talent, ale te vubec nevim, jak na tom je.

2. Cuadrado je v Juve tak spatnej? Ze se na nej v jednom kuse plive? Ja kdyz ho vidim hrat, tak mi tak zlej neprijde. Zvlast za Kolumbii, kde je ale asi v trochu jiny pozici, neni tam "navic". ale jedna z ofenzivnich hvezd.

Dik za odpoved!

Reagovat
smazaný uživatel

Wojciechovi to sľúbily, Perin je poistka ak by sa zosypal+ budúcnosť. Cuadrado je najlepší hráč histórie ale to vieme len ja a Max

Reagovat
Reggie

dik

Reagovat
Yzemi

Reagovat
brenk

1. zo zaciatku bude jednotka, minulu sezonu ked chytal, tak dobre, ale ani pre mna nema taku auru jednotky top klubu...verim, ze obaja brankari dostanu sancu a nech chyta ten lepsi

2. ludom skor asi vadi ten jeho neefektivny styl, pravdou je, ze sa zasluzil o niekolko dolezitych golov / momentov, len je v takej divnej pozicii, ze v zaklade by fanusikovia radsej videli v podstate ktorehokolvek z ofenzivnych hracov ako jeho, pritom je to sympatak, niekedy mi ho je luto

Reagovat
Reggie

taky mi to tak prijde, skoda pro ne. Jinak souhlasim v obou bodech. Diky

Reagovat
Yzemi

Gólmani se budou střídat, i loni chytal Gigi 21 zápasů Wojta 16 a Pisodlio 1.

Co se týče Cuadrada tak to celkem přesně popsal brenk. Vymýšlí hrozně nesmyslné kličky, ztrácí tím spoustu míčů, přitom když hraje přímočaře tak je platný. Ale I když toho moc neodehrál, ukázal Bernardeschi, že by měl hrát on, byl produktivní, téměř pokaždé když byl na hřišti vymyslel spoustu finálních akcí. Snad letos už bude dostávat od Maxe přednost.

Reagovat
Yzemi

Pinsoglio

Reagovat
Reggie

Ok, diky. Pokud se Berna predvedl, tak nechapu, proc nehraje. Je to porad mladej hrac, kterej se potrebuje zlepsovat a pokud byl na urovni Cuadrada nebo lepsi, tak je blbost, aby byl na lavicce. Je ho proste skoda. Tohle me vzdycky mrzi, kdyz se brzdi nejakej velkej talent.

Reagovat
Yzemi

Protože Max a zranění.

Reagovat
ED91

Nebol platnejší než Cuadrado, keby bol tak by hral on . Berna ešte nepodáva výkony aby posadil Cuadrada, len tu ide o to, že Berna má u miestnych sympatie a Cuadrado naopak, plus ešte to že je Talian a mladý. Samozrejme ho trošku zabrzdilo zranenie.

Reagovat
Yzemi

Podívej se na čísla, vzhledem k tomu co odehrál tak rozhodně byl. A co je ještě důležitější, nevymýšlel takové pi.oviny jako Juan. Pokud Max, jak říká Bianco, vytáhne hlavu ze zadele hrát bude už letos a Květoš bude jen alternovat.

Reagovat
ED91

Pozrel som si zbežne štatistiky a v drvivej väčšine bol lepší Cuadrado. V ťažkých zápasoch mi znova príde Cuadrado platnejší. Mne je v podstate jedno kto z nich 2 hrá len nech hrá ten lepší. Od Bernu čakám tento rok väčší progres.

Reagovat
Yzemi

Hlavně si porovnej kolik toho který z nich odehrál!

Reagovat
Hans82

1.Juve 2.Lazio 3.Neapol 4.AS 5.Inter 6.Atalanta 7.AC 8.Fiore

Reagovat
dextroza_m

Schick - 13 a více golů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus

Inter

AS

AC

Neapol

Lazio

Naj strelec: Icardi

Reagovat
Yanek
Reagovat
smazaný uživatel

"It’s Saturday, you can’t play on the day of the funerals."

Bych ten fotbal úplně zrušil.

Reagovat
brenk

podla mna je to dost realne, hlavne tie sobotne zapasy

Reagovat
10

čekal jsem to bez ohledu na Ferrera, navíc on s tím první nepřišel...

Reagovat
10

tak oficiálně zrušeny jen zápasy Sampdorie a Janova

Reagovat
Pipo123

Kopec ludi neveri Laziu, pritom mam pocit ze Tare spravil svoje najlepsie mercato, tak dobre zdvojené pozície sme dlho nemali, hlavne teda zaloha je hodine našlapana

Reagovat
LesyJePan

bez SMS budete polovičný

Reagovat
Pipo123

SMS by sa nahradil ľahko, inak príde mi zaujímavé že hľadáte tvorcu hry v podobe SMS, pritom pre nás je v tomto ohľade dôležitejší Alberto, toho by ste mohli mať za polovicu

Reagovat
LesyJePan

Mysliš že by Alberto dokazal hrať v trojčlennej zálohe?

Reagovat
Pipo123

Uplne v pphode

Reagovat
KillSwitch

Odkedy je v Taliansku to stupidne pravidlo, ze sa nemozu nakupovat hraci do konca augusta?

Reagovat
brenk

co je na tom stupidne?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to zmenili všetky top ligy a od začiatku ligy sa už nebude dať nakupovať, iba predávať do lig ktoré ešte majú prestupové...

Reagovat
smazaný uživatel

Ona už nebude Seria A na Sport 1 a 2?

Reagovat
The Krupy

Nie, zajtra kvôli tomu musím ísť objednávať Digi Sport. Retardi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je velký špatný.

Reagovat
Jajinek

IPTV...doporučuju na SMART TV tuhle aplikaci...za 60 Euro na rok 5000 kanálů z celého světa...mimo jiné 6 kanálů sky calcio

Reagovat
10

od koho to máš prosímtě? jsem v tom teď asi 2 hodiny ležel a oni to docela kosí zdá se, ty IPTV, co jsem měl minulou sezonu, tak už většinou nefungují...

Reagovat
Jajinek

Xiptv

Reagovat
smazaný uživatel

Som to kukal, ale maju to za 130 Euro na rok

Reagovat
10

díky, zkusím

Reagovat
smazaný uživatel

LM je tam taky?

Reagovat
Jajinek

Chytneš přes to mimo jiné 02 TV a stanice ze všech evropských zemí, takže určitě :)

Reagovat
smazaný uživatel

dik podivam se na to

Reagovat
Hans82

kez by jenom digi sport budu muset k tomu pridat i digi standard aby clovek mohl koukat na tu jejich televizi na tabletu nebo telefonu kdyz budu v prac,i kdyz ma clovek jen digi sport tak jde koukat jen na televizi.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám Digi Sport jenom na PC.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Do hajzlu

Reagovat
smazaný uživatel

To bude obzvlášť ťažký ročník...

Reagovat
Alberto Aquilani

Juventus môže dať 100 bodov v suchom triku, kto ich bude chcieť zosadiť, defacto nebude môcť strácať. Teoreticky je toho schopný len Inter, tam to ale bude visieť na Radjovi, či dokáže hrať ako pred 2 rokmi, alebo ich naopak potopí a Inter zostane aj s tými posilami Interom. Hodne dobré mercato, otázka však je, či to bude spolu klapať Škriniarovi s De Vrijom, či Asamoahovi vydrží zdravie, a pak aj to, že Spal za posledný rok celkom zabil Borju či Gagliardiniho, a ani Vecino sa nejavil ako niekto, kto by dokázal dať pridanú hodnotu. Pak klasicky Brozovič, ktorého jednu chvílu všetci Interisti nenávidia, aby pak o 3 týždne z neho spravili 60 miliónového hráča. To isté aj Perisic. Neverím tomu, že Lautaro a Icardi budú hrať spolu, Spal má svoj systém, od ktorého podľa mňa neupustí. Politano je len hráč na lávku, problém s Candreevom nerieši. Navyše si myslím, že u nich nejak nehrozí hrať vyrovnane aj v lige a mať dobré výsledky aj v LM.

Neapol spravila brutálne mercato... brutálne napi.u, toto je veľké prekvapenie, že pod Ancelottim to vyzerá takto, čakal som úplne iné mená. Podľa mňa 2. miesto neudržia.

Neverím tomu, že Lazio bude hrať ako minulu sezónu. Akože, viem že sem zas nabehne pipo a napíše mi, ako majú brutálne zdvojené pozície, ale ten káder nie je tak dobrý, a väčšina hráčov hrala minú sezónu svoj nadštandard, ktorí si myslím neudržia.

AC je strašne divné, ale stopérska dvojka Caldara - Romagnoli vyzerá na papieri super. Higuain bude podľa mňa capocanoniere a pak tam majú už teraz pár hráčov, ktorí by ich mohli ťahať. Preskočia určite Lazio a možno vezmú LM Neapolu.

A teraz Rím:

Ked som minulú sezónu písal, že na papieri to je najlepší Rím aký pamätám, tak to mením, pretože tento je jednoznačne silnejší. Jediné oslabenie je na poste brankára. Akútna zmena stredu poľa prišla celkom drastickým spôsobom. Odišiel síce Nainggolan, čo je najmä citová ujma, ale prišiel zaňho mladší Cristante, k tomu Pastore ako hráč na finálku, možno nádejný Čorič a teraz najmä NZONZI - (čítaj ty ko.ot) - ŠPIČKOVÝ HRÁČ na svojom poste. Za mňa už nijaké krídlo prísť nemusí, Kluivert je vítaný vánok, proti jeho príchodu nemám nič. Pak by som ešte poznamenal, že za "novú" posilu by som rátal aj Schicka, od ktorého teraz naozaj mnoho čakám. Aj oboch Pellegriniovcov. Lorenza, pretože minulú sezonu nič neukázal, a teraz dostal Ďalšiu príležitosť, je o rok starší a skúsenejší. Lucu, ktorý zatiaľ vyzerá hodne dobre, dokonca na to, že sme si ľavého beka dokázali sami vychovať, a Karsdorpa, ktorý už v príprave aj niečo odkopal.

Reálne má Di Fra v rukách hrozne silný mančaft. Má tam výborný mix skúseností a veľkého talentu, kvalitne zdvojené posty a rôzne typy hráčov, pri ktorých by mohol z toho teplého 4-3-3 aj upustiť. Najväčšia brzda toho tímu je pre mňa stále on, ale tak verím... a ked nie, snád po 3. kole vyletí.

Reagovat
KillSwitch

Ja to vidim tak na 4. Miesto...1. juve 2. Inter 3. Napoli 4. AS 5. Lazio...sice sme nakupovali ale samych potencionalov...za take 2-3 roky by z toho snad mohlo nieco byt, ale tuto sezonu nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ani za 2-3 roky nebudeme výše. I když Inter a Juventus mají starší kádry a kupují instantní kvalitu, mohou si totéž dovolit i za 2 roky, až budou starší končit. Znovu koupí třicátníka na vrcholu.

Na to my nikdy mít nebudeme. Ani stadion to nezmění, ale pokud se zbrchají oba Milány - dlouhodobě, Lazio zaplatí dluhy a občas někoho koupí, Viola bude dál vychovávat mladé a ADL nezkurví Neapol, Serie bude zase top liga s nejvyšší konkurencí.

Reagovat
Yzemi

Pokud půjde celé Calcio nahoru, půjdou i výdělky klubů vzhůru a pravděpodobně si pak budete moct dovolit mnohem víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Příjmy z tv práv jsou pořád tak moc pozadu, že to půjde jen pomalu. Hlavně nechci, aby se ze Serie stal cirkus jako z EPL. Oni bez miliard nedokáží nic, italské kluby mohou zvládnout leccos - fotbalovou kulturou a vášní. To se nedá koupit.

Kdyby nám aspoň dovolili postavit ten stadion :D

Reagovat
Yzemi

S tím cirkusem naprostý souhlas, ale bez peněz to nepůjde věčně a tudíž zvyšování příjmů z TV je nezbytné. Aspoň aby se ten rozdíl zmenšil a to nejen mezi PL a Serií A, ale i další přední ligy. To je dle mého důležité.

Co se stadionu týká doufám, že ne jen vy postavíte nový stánek. Je to další důležitá část renesance Calcia. Strašně by tomu pomohlo pokud by Itálie dostala nějaký šampionát.

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí v Itálii zdaleka nežije taková náplava jako co chodí na EPL, plasticc fans, a tifosi budou mít vždycky silnou kulturu.

Stadiony jsou nutné, ale nejspíš se to stejně udělá špatně..

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Largo

Ten stadion ale bude prioritou a velkou pomocí. I když myslím, že ho Pallotta za svůj život neuvidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
Pipo123

Tak ako tebe príde toto AS ako najsilnejšie tak aj mne toto Lazio, hráči ako Badelj či Correa sú proste upgrade k lepšiemu, inak k AC, síce majú fajn team, ale nemajú trénera, takže zase v zime budú riešiť post trénera ako minulú sezónu

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne, ale hrozne silny mancaft. Silene silny . Uz som ani nechcel reagovat, ale to sa proste neda

Reagovat
Yzemi

Tak nereaguj, uděláš radost velké většině na EF a sám pošetříš nervový systém.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

U Radji je klíčové ještě něco.

Hodně pomhl Edinovi tím, že hrál blíže k němu, ale Salah měl větší podíl. Ale to hlavní - Edin má obrvský podíl na Radjově dobré sezoně tím, že pomáhá s mezihrou, což Icardi prostě nedělá, nebo ne v takové míře, ani vzdáleně. To je podle mě rozhodující.

A jestli z něj udělali hlavní hvvězdu a Spal mu ještě přiživuje ego, nevěřím, že uspějí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nzonzi je spolehlivý nadprůměrný hráč. Něco, co jsme na DM k Danimu neměli snad nikdy. Nepočítám ani Keitu, který už byl veterán, když přišel. Díky tmu bude Dani připravený a odpčatý na velké zápasy . lepší obrana. Pokud bude záloha dělat to, co má, ne si bránit podle sebe a zachraňovat to hook tacklem, bude fungovat i obrana a Olsen nám stačí. V tomto je kllíčový i Kevin, který je pořád nenahraditelný v zajištění celé levé útočnější strany. Někdo musí vyvažovat útočnější vrch, který letos máme.

Pastore bude ztrácet míče, tomu se žádný treq nevyhne. Ale nadstavba, kterou musí předvádět, tu měla být už před dvěma lety, když odešel Pjanič a odstavil se Franta.

Schickovi moc věřím, je fyzicky připravený, silnější, věří si. Bude mít podporu zálohy.

Podmínkou úspěchu je ale stálost výkonů. Strašně rád bych viděl zábavný útočný fotbal, ale s hluchým prosincem a lednem se nikam nedostaneme. Doma musí být pevnost.

Luca nebude moc hrát, talent jako prase, ale ještě nedozrál na ligový fotbal. Bohužel tam budeme vídat Santona, ale snad bude alespoň průměrný, po vyjmutí z toxického lůna Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

když odcházel Radja, říkal jsem si, že jeden z mála hráčů, co ho mohou nahradit, je Nzonzi. Fantastická práce AS, že ho přivedli

Reagovat
danko10

Co ma Nainggolan spolocne s Nzonzim?

Reagovat
smazaný uživatel

není to box to box, ale jinak je to podobně silový hráč do zálohy s velkým work ratem.

Reagovat
danko10

Spolocnu maju akurat tak holu hlavu. Nainggolan je torpedo, ktore hra o 20 metrov vyssie nez stitovy zaloznik Nzonzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nic, Nzonzi má mnohem vyšší herní inteligenci a disciplínu.

Reagovat
Francesco Totti AS

Furt čtu, že AC půjde nahoru už asi 3 roky

Ti jsou ještě slabší než loni

Tipuju 8.-10. místo

Reagovat
Shevchenko

Už asi 5 let.

Reagovat
Gimme

Hele kopne si letos Bernardeschi v tom Juve?

Reagovat
smazaný uživatel

Během pár kol základní sestava.

Reagovat
Gimme

A kdo bude místo něj hrát napravo z kraje sezony?

Reagovat
smazaný uživatel

Cuadrado, Dybala, Allegriho klasika. V přípravě potvrdil, že patří mezi nejlepší fotbalisty v týmu. Záleží na Allegrim, v jakém rozestavení a s jakými úkoly nechá tým hrát.

Reagovat
Pinturicchio

Myslím, že během podzimu se dočkáme vysněného Costa, Dybala, Bernardeschi - Ronaldo.

Reagovat
Gimme

Dobrá síla Jsem zvědavej na vaše skóre

Reagovat
Pinturicchio

Na papíře to vypadá brutálně, snad to bude fungovat i na hřišti.

Skóre stačí 38:0

Reagovat
Il Architetto

Každý zápas. (nejsem troškař)

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Kixi Syhimour

40 bodů nebude stačit na titul

Reagovat
Pinturicchio

To ne, ale 114 by mohlo, ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

S tímhle skóre ne

Reagovat
smazaný uživatel

38krát 1:0 je skóre 38:0 a 114 bodů.

Reagovat
Kixi Syhimour

Nebo 38:0 první zápas a zbytek 0:0. Tj. 37 remíz a jedna výhra, tj. 40 bodů

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Kixi Syhimour

Počítám špatně

Já chci jen říct, že skóre 38:0 vám v některých případech titul nezaručí, to je pointa.

Reagovat
Pinturicchio

To ne, ale chápeš, určitě sem to nemyslel tak, že první zápas vyhrajeme 38:0 a zbytek remizujeme.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, třeba jo, teď jde o to, jestli by 40 bodů stačilo na titul

Reagovat
Pinturicchio

Možná tak na udržení.

Reagovat
Kixi Syhimour

jakože jo, no.

Ale nejmenší počet bodů potřebných na vítězství je (čistě hypoteticky) 38, ne? To znamená, že by vám ta jedna výhra dala v pohodě titul.

Reagovat
Pinturicchio

To by musely zápasy všech týmů končit remízou, ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo, ale nemyslím si, že by to bylo realistické

Reagovat
Pinturicchio

Počítej ještě jednou.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo, pravda 114 by stačilo, to mi nedošlo, sorry.

Ale skóre 38:0 si lze představit ve více možnostech, to jsem chtěl říci.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
svkmd

jediná slabina že všetci traja sú laváci

Reagovat
Pinturicchio

To bych jako slabinu nevnímal.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečná síla právě a unikum. Leváci jsou jiní hráči.

Reagovat
technecium

Myslím, že místní Juventini velmi brzo budou prskat, až zjistí, že pro Cristiana není liga žádná motivace. Dojížděl na to Real, oni to taky poznají. Letos titul získá Neapol.

Reagovat
Pinturicchio

Juventus by byl největší favorit v lize i bez Crise, ten musí hlavně pálit v LM. Neapol titul nezíská, to bych se klidně i vsadil.

Reagovat
svkmd

na ligu stačí bohato trojzubec za ronaldom

Reagovat
Kenneth

Zase mimo.

Reagovat
technecium

Zase nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí otevřít oči a uvidíš reálný život

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
petr31

1. Juventus

2. Neapol

3. AS

4. Inter

5. Lazio

střelci: Icardi, Mertens,Immobile

na koho jsem zvědav: trojka z Fiore Pjaca,Chiesa,Simeone

jak se povede Ruizovi v Neapoli a Cristantemu v AS

Reagovat
Pinturicchio

200. pro treble Juventusu

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem či by som nazval titul v Serie A a prehru vo finále CL a Coppa Italia treblom

Reagovat
Pinturicchio

Já taky ne, ale Scudetto, Coppu a LM, tomu už bych treble říkal.

Reagovat
smazaný uživatel

2.místo a prohrané finále už ale mohl být anti-treble

Reagovat
smazaný uživatel

1. Inter

2. AS Rim

3. SSC Neapol

4. AC Milan

5. Juventus

Reagovat
PISTOLERO

1. Inter

2. Juve

3. Lazio

4. Neapol

5. AS

6. Atalanta

Sestup: Frosinone, Parma, Udine

Střelci: Icardi, Ronaldo, Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

Brankar velke oslabenie, obrana slaba ako minuly rok, zaloha velka neznama, utok vyzera relativne najlepsie. 4. miesto bude uspech. Pardon, mame spickoveho Nzonziho, nie je sa coho obavat . Vedenie banda kokotov

Reagovat
Pinturicchio

Nebuď tak negativní, Vlk.

Reagovat
danko10

Tá slabá obrana vlani inkasovala druhý najnižší počet gólov zo všetkých účastníkov súťaže.

Reagovat
Alberto Aquilani

A na Olimpicu nám nedali gól Atleti, Chelsea, Qarabaq, Sachtar a ani Barcelona. Ešte to o Faziovi aký je šupák a Kolarov je lazialská pi.a a môžem ísť spoko spať.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlužno říci, že hlavně v lize taky vyčapal Alisson spoustu velkých šancí. Každý brankář musí předvést nadstavbu, ale zbytek týmu nesmí dovolit tolik velkých šancí.

Reagovat
Fridgiee

A koho bys jako chtěl na to DM? Si myslíš že k vám půjde Casemiro nebo Busquets?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Savi

Juve

AC

Inter

AS

Neapol

Atalanta

Sestup: Frosinone, Spal, Sassuolo

Střelci: Icardi, Schick, Insigne

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana nené slabší, odešel jen Bruno, Rick horší nebude. Florko má podepsané, snad se uklidní a Santonovi nezbývá než věřit, pokud bude hrát. Luca si možná čutne proti nejslabším týmům. Přestaňme Nzonzimu dávat hodnocení, je třeba si uvědomit, že je to pro Daniho zdalek nejlepší backup jaký jsme měi od chvíle, kdy začal Dani backup potřebovat. Další plus pro obrannou činnost.

Největší rozdíl musí být ve střelených gólech. Z předpokládaným gólovým příspěvkem Cristanteho (ne, nečekám, že dá 13 gólů), kreativitou Pastoreho a růstem Pelleho (loni 3+4, ten kluk má potenciál dělat dvojciferná čísla) - což všechno zvyšuje i potenci útočníků. Hlavně od Stephana letos čekám hrubo přes 10 fíků. Edin musí 20 udělat a Patrik musí cílit aspoň na 15, pokud bude mít dost minut na CF. Přidejme příspěvek od Cengize a ve druhé půli sezony i Kluiverta, který podle mě bude platný od listopadu prosince.

Průměr na zápas musí jít nad dva góly, pak si můžeme dovolit inkasovat trochu více než loni. 35-38 (loni 28¨furt musí stačit na 4ku, když dáme 80.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve

AS

Neapol

Inter

Lazio

AC

Největší zklamání:De Vrij,Ronaldo

Největší posila:Pastore,Higuain

Talent:Lautaro

Střelci:Imobille,Higuain,Icardi.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by dopadla čtyřka a dalo se na ten fotbal koukat

Reagovat
brenk
Reagovat
Yzemi

http://www.juventus.com/en/news/news/2018/claudio-marchisio-departs-juventus.php

už jsem to psal o článek víš, je to banda čuráků.

Reagovat
smazaný uživatel

Po 25 rokoch v drese Juventusu, Claudio Marchisio odchádza.

Ďakujeme ti za všetko, Principino, nech sa ti v živote darí, vo všetkom čo robíš. Najväčší srdciar ktorý v tíme bol.

Via: Juventus

#FORZAJUVE #ILPRINCIPINO #MARCHISIO

Reagovat
smazaný uživatel

šok takhle z rana

Reagovat
Yzemi

To není šok, to já rána pantokem do hlavy.

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
10

Reagovat
Melchior

nevím jestli být smutnej, nebo nasranej, ale asi zvládnu obojí...

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Spalovač šancí

Škoda, že Neapol má slabého trenéra. Propuštění Sarriho bylo v pořádku, ale chtělo to místo něho přivést kvalitu. Takhle místa boje o titul to bude tuhý boj o LM. Takže titul Juve, ale na jaře bude mocně finišovat AC

Reagovat
Yzemi

ÁÁÁ další odborník na Calcio se nám tu zjevil, odkud jsi přišel chlapče?!

Reagovat
travis joe

Marchisio do AC pome

Reagovat
GEGE

Reagovat
Shevchenko

No... nedivil bych se.

Reagovat
GEGE

Jednu průměrnou sklenenku už ve středu zálohy máme další pls ne...

Reagovat
Pinturicchio

Prosím tě, vždyť by to v AC byl nejlepší záložník.

Reagovat
cresposuper

Ani nahodou, Kessie (a ak sa mu vrati forma tak aj Bonaventura) je lepsi.

Reagovat
Pinturicchio

To samé můžu napsat u Marchisia, "když se mu vrátí" forma, před zraněním to byl jeden z nejlepších záložníků v Evropě.

Reagovat
cresposuper

Jasne, ze mozes, ale jeden z naj zaloznikov v Europe nebol nikdy.

Reagovat
Pinturicchio

Ale to víš, že byl, od příchodu Conteho až do toho zranění.

Reagovat
Yzemi

Panenko skákavá

Reagovat
svkmd

to si začal pozerať futbal minulý rok?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

koukám, že si šlápnul do hovna a teď se to s tebou táhne v každým příspěvku, kterej napíšeš

Reagovat
el Principito

* každý sračce, kterou napíše

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

už táhni, zoufalče

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, co nadělám.

Reagovat
cresposuper

kebyze tu neriesite taketo sracky

Reagovat
10

tenhle posedlej ocásek to tady zasírá neustále, já jsem se k němu vyjádřil poprvé...

Reagovat
el Principito

lžeš

Reagovat
Pinturicchio

Zmizni si ty smajlíkové rozumy rozdávat pod PD, tragéde.

Reagovat
el Principito

jasně cicino

Reagovat
svkmd

Reagovat
Nuno čomes

Proč by měl být Škriniar a Perisic na lavičce?

Reagovat
Yzemi

Protože je Miranda nejlepší stoper v Itálii - říkal.

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar sa trochu zranil, ale vraj by mal byt ok

Reagovat
smazaný uživatel

Ako kazdy rok sa tesim na zaciatok sezony. Hned uvodne kolo bude tazke, Sassuolu sme dali dvakrat 7:0 a odvetdy nas sikanuju.

Ziskali sme mojho oblubeneho hraca, ale bojim sa, ze uz to zranenie v druhom pripravnom naznacuje, ze to nemusi byt az taka vyhra. Verim v Spallettiho efekt nanho.

Z posil sa mi cez leto najviac pacil Asamoah a Politano, Lautaro dava goly, ale prisiel mi casto taky zmateny, nepresne prihravky a podobne.

Som zvedavy kto bude hrat nalavo a ci Vrsajlko sa chyti, alebo ho posadi DAmbrosio, ako to in rad robi vsetkym mizerakom. Ocakvam, ze Dalbert sa zlepsi (v priprave mal svetle okamihy).

Zacneme asi so stopermi Miranda, Skriniar, De Vrij v priprave nic moc neukazal.

Utok vyzera u nas dobre, myslim, ze sa rozlozia goly trochu viac a nebude to vsetko len na Icardim.

Prve kolo asi takto vidim zostavu: Handa, Danilo, Skriniar, Miranda, Dalbert - Asamoah, Brozovic, Perisic, Lautaro, Politano, Icardi.

bolo by super 3. miesto a postup zo skupiny v LM.

FORZA INTER

Reagovat
SaianSupaCrew

Pipita

Ronaldo

Icardi

Milik

Schick

titul Juve

první odvolaný kouč Tudor

Reagovat
Zajda

1. Juventus

2. Inter Milán

3. AS Řím

4. Neapol

5. Lazio Řím

6. Fiorentina

7. AC Milán

Reagovat
LesyJePan

1. Juve

2. Merda

3. Neapol

4. Milan

5. AS

6.Lazio

Strelci: Icardi, Higuain

Sklamanie: Immobille, Ancelotti

Reagovat
Adyss

To koho zaujímá táto posran liga?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoji posranou matku

Reagovat
Adyss

Fanúšek Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Blbá otázka otazka, blbá odpověď a můžeš zvracet jak chceš, sám si za to můžeš.

Reagovat
cink

Reagovat
Mr.Mike

Juve

Neapol

Inter

AS Roma

AC

Lazio

Reagovat
leroy

Ako to vypada s Hanckom neviete niekto? V príprave hrával, akú na šancu na miesto v zostave?

Co som ho parkrat videl pripadal mi ze by z neho mohlo nieco byt. Hlavne technika, takticky sa mi zdal ze ma co doháňať.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Juventus

2. Inter

3. Lazio

4. AS

5. Neapol

6.AC

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo jak je na tom Graiciar??

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatský obránce Ivan Strinič musí dočasně přerušit svou kariéru. Vicemistr světa, který letos v létě po konci smlouvy se Sampdorií Janov odešel do AC Milán, má problémy se srdcem. Lékaři mu diagnostikovali hypertrofii.

Tak to už trochu vysvětluje toho Laxalta, jeslti to věděli dřív

Reagovat
Zark

Juve

inter

neapol

roma

lazio

sestup: frosinone, empoli, parma/udinese

kanoni: cronaldo, immobile, icardi, milik.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele