Serie A - preview 9. kola

22.10.2016, 08:51, aktualizováno 23.10.2016, 08:54
Previews
Italská nejvyšší soutěž nabízí v neděli kompletní zbytek 9. kola. Udinese si to krátce po obědě rozdá s Pescarou, následujíc odpolední zápasy na hřištích Atalanty, Cagliari, Crotone, Empoli a Turína. Bologna před vlastními fanoušky přivítá Sassuolo a AS Řím čeká souboj s Palermem...
Udinese Calcio - Delfino Pescara  (neděle 12:30)
V neděli hned na úvod nás čeká pořádný boj o přežití. Místo polední siesty svedou boj o vše celky Udinese a Pescary, protože oba balancují na hraně sestupových příček. Který z týmů lépe nakročí vstříc veselejší budoucnosti?

Domácí Zebry za sebou mají tři porážky v řadě. V minulém kole se sice srdnatě bily a dokonce na půdě favorizovaného Juventusu Turín vedly zásluhou českého záložníka Jakuba Jankta, jenže Stará dáma nakonec ukázala svou sílu. Paulo Dybala nejprve srovnal a po změně stran proměnil nařízenou penaltu, takže překvapení se nekonalo. Udinese už také učinilo první kroky k nápravě celé situace.

Na lavičku totiž usedl ostřílený trenér Luigi Delneri, který má s trénováním bohaté zkušenosti a obvykle dokáže dodat hráčům správný impuls. Už proti Juventusu se projev Udinese měnil a oproti dřívější herní praxi bylo vidět zlepšení. Jedním z dalších plusů je také návrat zraněného záložníka Emmanuela Badua, který je podle posledních zpráv opět k dispozici a trenér Delneri může s dynamickým středopolařem opět počítat.

Na instagramovém profilu záložníka můžeme číst: "Poslední dva týdny pro mě byly hodně náročné, ale díky Bohu už jsem zpátky u svého týmu a v prostředí, které je mi blízké. Od lékařů jsem dostal dobré zprávy, vše je na svém místě a já jsem připraven. Už se můžu vrátit k trénování naplno. Děkuji mým spoluhráčům z reprezentace i klubu, lékařům v Ghaně i v Udinese a všem mým fanouškům za podporu," shrnul Badu.

Pescara naposledy odevzdala velmi dobrý výkon proti Sampdorii, i když prohrávala. Mužem zápasu se stal jednoznačně Hugo Campagnaro, který si nejprve vstřelil vlastní branku, ale následně srovnal. Delfíni dokázali srovnat a udržet krok i přesto, že více než poločas hráli v početním oslabení bez vyloučeného Cody. Ten tak nebude moci zasáhnout do utkání. Dá se říct, že na první výhru Pescara stále čeká, protože jediné tři body získala po kontumaci utkání se Sassuolem. Udinese navíc ještě nikdy neporazila, naopak s ním vždy prohrála.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Herteaux, Danilo, Felipe, Armero - Jankto, Fofana, Kums - De Paul - Thereau, Zapata
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Zampano, Campagnaro, Fornasier, Biraghi - Brugman, Aquilani, Memushaj - Benali, Bahebeck, Caprari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Inter Milán  (neděle 15:00)
Do dobré formy se na Apeninském poloostrově rozehrála Atalanta Bergamo, která před vlastními diváky přivítá další celek vyznávající černomodrou kombinaci, totiž slavnější Inter Milán. Milánští však klopýtají kde se dá a čím dál více se hovoří o odvolání trenéra Franka De Boera.

Atalanta neprohrála tři ligová utkání v řadě a v tabulce díky tomu poskočila už na třinácté místo. Po velice bídném začátku je to určitě úspěch a svěřenci trenéra Gasperiniho by chtěli v nastoleném trendu pokračovat i v zápase s Interem. Právě pro Gasperiniho představuje Inter Milán pikantního soupeře, na Giuseppe Meazza totiž jako kouč působil, ale neměl kýžené výsledky a nakonec v klubu dlouho nepobyl.

Inter Milán zatím představuje velké zklamání. Slavný celek, který před sezonou výrazně posílil a který vyhlásil útok na Ligu mistrů, pravidelně ztrácí body a slavné to s ním není ani na evropské scéně.

Pod velkou palbou kritiky se ocitl trenér Frank De Boer, jenž si zřejmě poslední ligovou porážkou od Cagliari podepsal ortel. Jména možných nástupců se okamžitě začala skloňovat a nejreálněji se zatím jeví Laurent Blanc. Padla ale i jiná jména jako Louis Van Gaal nebo Francesco Guidolin. Ať už to dopadne jakkoliv, Inter potřebuje přidat. Ve čtvrtek nakonec zvládl domácí utkání se Southamptonem (1:0), čímž ještě více zamotal "sparťanskou" skupinu a vítězství by si Nerazzurri rád přenesli i do Serie A.

Proti Atalantě bude Inter papírovým favoritem, ale jeho forma je v této sezoně opravdu nevyzpytatelná. Co se týče absencí, tak ztráty hlásí pouze hostující Inter. Obránce Andreolli a brazilský středopolař Melo mají zdravotní potíže. Kouč Gian Pier Gasperini může počítat s kompletním kádrem a proti Interu může nasadit to nejsilnější.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Masiello, Toloi, Konko - Conti, Kessie, Freuler, Dramé - Gagliardini - Petanga, Gomez
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ansaldi, Miranda, Murillo, Santon - Medel, Joao Mario - Candreva, Banega, Perišič - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Crotone - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapol se trápí a poslední dobou je pod Vesuvem pořád smutno. Hrdý a ambiciózní celek přestal vyhrávat v italské lize i evropských pohárech a chce co nejdřív najít formu. Má k tomu ideální podmínky, protože v neděli odpoledne se utká s posledním Crotone.

Neapol zoufale potřebuje odrazový můstek. A který tým by jí mohl posloužit tak dobře jako Crotone? Poslední tým tabulky s obranou děravou jako ementál a nepříliš plodným útokem se sice nevzdává a občas je na jeho hře vidět snaha, ale přesto je maličké Crotone jasným favoritem na sestup do druhé ligy. Jeho obránci dovolili, aby brankář kapituloval už osmnáctkrát a Crotone navíc zůstává jediným týmem, který dosud ještě nevyhrál ani jedno utkání. Buď se tedy stane zázrak a Crotone vyhraje (nepravděpodobné), nebo se Neapol konečně odpíchne vstříc lepším zítřkům (téměř jisté).

Pod Vesuvem se hovoří o krizi - a právem. Nejenže trenér Maurizio Sarri stále odmítá měnit své oblíbené rozestavení či taktiku, jež sází na hrotového útočníka, ale ani výkony některých hráčů nejsou optimální. Souhrnem to má za následek pád Neapole tabulkou první ligy a komplikaci v Evropě. Po porážce od AS Řím, která se možná ještě dala přehlédnout, si Neapol vylámala zuby na tureckém Beşiktaşi, třebaže doma byla jasným favoritem. Kromě absence Areka Milika ji ale podrazila nohy neohrabanost vlastních obránců a individuální chyby.

Neapol navíc v tomto duelu neproměnila penaltu právě kvůli jednomu z hráčů, kteří letos hrají pod svými možnostmi. Lorenzo Insigne k nim bezesporu patří, stejně jako Vlad Chiriches, Jorginho nebo Kalidou Koulibaly. A ani brankář Pepe Reina nebyl zcela bez viny. Hostující celek má navíc na hrotu útoku Aboubakara, který vstřelil dvě branky a zejména ta druhá v 86. minutě měla cenu zlata. O Neapoli se dlouho mluvilo jako o týmu, který vyzve Juventus Turín a bude jeho nemesis. Teď to tak ale nevypadá.

Crotone je na posledním místě a o jeho výkonech už jsme mluvili. Naposledy sice Crotone skvěle začalo, když od druhé minuty vedlo nad domácím Sassuolem, ale v závěru mu došly síly a Sassuolo otočilo na 2:1. Ačkoli je Neapol pojmem i ve světě, zatímco Crotone zná málokdo, historie vzájemných duelů je překvapivá. Ze dvou dosavadních klání jednou vyhrálo každé mužstvo jednou. Už je to ale dlouhá doba, protože tato utkání se hrála naposledy v roce 2007, kdy oba celky působily ve druhé lize.

Pro jednoho hráče to bude zásadní utkání. Záložník Aniello Salzano pro web celku z Kalábrie poznamenal: "Pro mě to bude hodně emotivní, protože už do doby, kdy jsem byl kluk, jsem fandil Neapoli celým srdcem. Je sice favoritem, ale když odložím své sympatie, my máme větší důvody vyhrát. Když budeme hrát naplno, s trochou štěstí se nám může podařit vyhrát."
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Ceccherini, Dos Santos, Ferrari - Rosi, Rohden, Capezzi, Crisetig, Martella - Falcinelli, Palladino
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Koulibaly, Maksimović, Ghoulam - Hamšík, Jorginho, Allan - Mertens, Callejon, Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 10.00 - 5.50 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
V lize se trápící Fiorentina zavítá na Sardinii, kde se utká s nováčkem letošní Serie A Cagliari. Hosté se po rozpačitém začátku rozehráli k zajímavým výkonům. Už třikrát po sobě zvítězili, naposledy v Miláně zdolali Inter.

Cagliari se pod vedením trenéra Rastelliho dostalo do vynikající formy. První tři kola sice nevyhrálo, ale pak už našlo přemožitele jen v mistrovském Juventusu. Sardiňané postupně zdolali Atalantu 3:0, Sampdorii, Crotone a naposledy Inter Milán shodně 2:1. Díky třem výhrám v řadě se rázem posunuli už na osmé místo a od evropských pohárů je dělí pouze jeden bod.

Fiorentině se zatím nedaří navázat na výkony z loňských sezon a v této se zatím plácá až ve druhé polovině tabulky. Za osm kol nasbírali svěřenci trenéra Paula Sousy devět bodů a s tím ve Florencii nemohou být spokojeni. Viola se trápí poněkud neobvykle v ofenívě. Doposud skórovala jen šestkrát, což je stejný počet jakým se může chlubit poslední Crotone. Méně vstřelených branek mají na svém kontě už jen v Empoli a Palermu.

Bez branek odehrála Fiorentina i minulé kolo proti Atalantě Bergamo. Ve čtvrtek v rámci Evropské ligy už to v ofenzivních řadách klapalo a třemi brankami to odnesl Slovan Liberec.

Minulou sezonu spolu oba týmy pro účast Sardiňanů v Serii B nehráli. Nahlédneme-li však hlouběji do historie, najdeme poměrně vyrovnanou vzájemnou bilanci. Fiorentina by určitě ráda zopakovala něco podobného, co se jí podařilo 30.listopadu 2014. Tehdy na Sant'Elia zvítězila jednoznačně 4:0.

Dobrou zprávou pro trenéra Paula Sousu je kompletně zdravý kádr. Na Sardinii tak bude moci využít všech svých nejlepších hráčů. Domácí se tímto chlubit nemohou, k dispozici totiž nebude Ionita, Farías a Joao Pedro.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari - Pisacane, Ceppitelli, Bruno Alves, Murru - Isla, Tachtsidis, Padoin - Di Gennaro - Borriello, Sau
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Tomovic, Rodríguez, Astori - Bernardeschi, Sánchez, Vecino, Milic - Iličič, Borja Valero - Kalinič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - SS Lazio  (neděle 15:00)
Turín se pokusí konečně vyhrát nad římským Laziem, což se mu už drahnou chvíli nepovedlo. Ačkoli se oba celky pravidelně střetávají, Býci svého soka z hlavního města porazili v roce 2013 a od té doby vede jasně Lazio.

Teď však má Turín více zbraní, které mu dříve chyběly. Ať už je jimi nový trenér Siniša Mihajlović, který udává rytmus a jasné představy, anglický brankář Joe Hart toužící v Turíně znovu dokázat své kvality nebo skvělý útok čítající jména jako Belotti, Ljajić nebo Falque. Možná se nejedná o skvěle placené hvězdy, ale pod dohledem srbského trenéra se tomuto triu daří výtečně spolupracovat a vytvářet tlak na prakticky jakoukoli obranu.

Tři poslední duely po sobě Turín vyhrál a vždy při tom nastřílel minimálně dva góly. Proti Palermu si minule poradil ve velkém stylu, když se do jeho sítě trefil uzdravený Adem Ljajić hned dvakrát, k němu se přidal ještě mladík Benassi a na svého kolegu z reprezentace navázal také Baselli. Turín se rozjel a po Římu s Fiorentinou si připsal další cenný skalp. Bylo vidět, že i když se neprosadí obvyklý podezřelý Andrea Belotti, Turín je stejně úspěšný. Stačí mu jeho přítomnost na hřišti.

Kvalit mladého střelce si všiml také trenér Delio Rossi. A to poměrně dávno: "Představuji si, jak Itálii vede dvojice Immobile a Belotti. Nejsou to typičtí hrotoví hráči, ale útočníci skvělí. Mají trochu jiné charakteristiky, hodně běhají, rozumí si s míčem a dokáží akce připravovat. Konkrétně Belotti pro mě není zas takovým překvapením, protože v sobě vždycky měl něco extra. Když jsem trénoval Sampdorii a Belotti tehdy ještě jako neznámý mladík kopal v Albinoleffe, hodně jsem ho chtěl pořídit. To se nakonec nepovedlo, ale mám radost alespoň z jeho růstu," chválí nejlepšího střelce Turína.

Právě s Immobilem Belotti nyní svede souboj dvou obrozených střelců. Pro Cira Immobileho je zkrátka Itálie milovaným domovem, protože nikde jinde se pořádně neprosadil. Po hostování v Turínu jej vykoupilo římské Lazio hledající trvalou náhradu za Miroslava Kloseho. Soudě dle výsledků nemohlo sáhnout po nikom lepším. Ciro Immobile v Laziu ožil, táhne jeho útok za lepším místem a sám si opět získal respekt protihráčů i pozvánku do reprezentace.

Stroj Lazia se sice trochu zadrhl a po dvou výhrách s čistým kontem se Biancocelesti rozešli s Bolognou remízou, ale přesto hájí šesté místo. Od třetího AC je navíc dělí jen pouhé dva body, takže Liga mistrů může dál být reálným snem. Laziu zatím hodně prospívá i absence v pohárech, která působí jako mírná výhoda z hlediska fyzičky. Lazio působí více odpočinutým dojmem a v poslední době se římskému týmu vyprázdnila téměř celá marodka. Na ní zůstává jen mladík Kishna.

K duelu s Turínem se vyjadřuje osoba povolaná - někdejší hráč obou mužstev, Giorgio Venturin. V rozhovoru pro Radio Incontro Olympia řekl: "Hodně se na tento duel těším, očekávám množství akcí, emocí a nějaké branky. Jako malý jsem vyrůstal v Turíně, tam jsem i začal s fotbalem. Mám hodně zkušeností ale i s Římem díky působení v Laziu. Nemůžu si vybrat, komu fandit, oba týmy jsou v mém srdci. Myslím, že se máme nač těšit, protože oba týmy mají formu a chtějí body. Hlavní je, aby se diváci bavili dobrým fotbalem," dodal Giorgio Venturin.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Zappacosta, Bovo, Castan, Barreca - Acquah, Valdifiori, Benassi - Iago Falque, Belotti, Ljajić
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Patric, de Vrij, Hoedt, Lulić - Parolo, Cataldi, Milinkovic-Savić - Felipe Anderson, Immobile, Keita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Fotbalistům Empoli se nadále nedaří a vybřednout z výsledkové bídy budou chtít v domácím prostředí stadionu Carla Castellaniho proti Chievu. Hosté se zatím pohybují v první polovině tabulky a s domácími mají o něco lepší vzájemnou bilanci.

Empoli v minulém kole remizovalo na půdě Janova 0:0 a tento výsledek se dá považovat za úspěch. Do té doby totiž domácí nasbírali pouze čtyři body. Kouč Martusciello však nemá klidné spaní, Empoli stále zaujímá sestupovou pozici a čím déle bude sbírat špatné výsledky, tím více se budou ozývat hlasy na odvolání hlavního kouče. Azzurri se popáté představí na domácí půdě, předchozí čtyři zápasy skončily až na jednu výjimku porážkami. Horší domácí bilanci mají už jen Palermo a Crotone.

Chievo zatím předvádí dobré výkony. Zkušený tým pod vedením Rolanda Marana okupuje pozice v první polovině tabulky a do Empoli pocestuje s cílem bodovat. V minulém kole se to totiž před vlastním publikem nepodařilo, nad síly Fly Donkeys bylo milánské AC, které zvítězilo 3:1.

V loňské sezoně Chievo na půdě Empoli vyhrálo, ale bylo to po dlouhých takřka dvanácti letech. Hosté by podobný výsledek určitě rádi zopakovali, ovšem nečeká je nic jednoduchého. Už i proto, že Empoli potřebuje nutně bodovat.

Domácí Azzurri nemohou počítat se zraněnými Crocem, Kruničem a Gilardinem. Hostům zase bude chybět pouze Cesar.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual - Tello, Mauri, Büchel - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Inglese, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - US Sassuolo  (neděle 18:00)
Hráči Boloni se utkají se Sassuolem, které zatím zdárně válčí na více frontách. Oba celky jsou na tom, co se týče bodových zisků, podobně a tak utkání jasného favorita postrádá.

Zatím pravidelně sbírá body Boloňa. Povedlo se jí to i v posledním zápase na půdě římského Lazia, kde dokonce dlouho vedla. O vítězství ji nakonec připravila šestá minuta nastaveného času a proměněná penalta Cira Immobileho. Na druhou stranu je pravda, že Immobile mohl sám dát alespoň dalších pět branek. Severoitalský celek tak má na svém kontě jedenáct bodů a v tabulce mu patří průběžná třináctá příčka. Svěřenci trenéra Roberta Donadoniho by však rádi figurovali výše a pokud porazí Sassuolo, tak se jim to povede.

Sassuolo má v celkové tabulce ještě o bod více a je desáté. Pro tým trenéra Di Francesca to není špatná bilance, byť teď Neroverdi střídají porážky s výhrami. Nesmíme totiž zapomínat, že stále hrají Evropskou ligu a v ní si zatím vedou slušně. Po čtvrteční remíze na půdě Rapidu Vídeň stále drží postupovou druhou příčku.

V lize si Sassuolo naposledy poradilo s posledním Crotone a nemělo to vůbec jednoduché. Domácí totiž dlouho vedli brzkou trefou Falcinelliho, ale sedm minut před koncem srovnal Sensi a hned za tři minuty přidal vítězný gól Iemmello.

Boloňa se s Sassuolem utkala všudy všeho jen čtyřikrát, ale jen jednou vyhrála. Shodou okolností to bylo právě v minulé sezoně a rovnou na Cittá del Tricolore. Na druhou stranu Sassuolo zase dokázalo zvítězit v Boloni, když jedinou branku obstaral Floro Flores.

Domácí tým nebude moci využít karetně potrestaného Gastalldella, což je určitě výrazná ztráta. Dále jsou zranění golman Mirante a útočník Destro. Sassuolo je na tom úplně stejně, ze základu chybí Berardi s Missirolim, ke kterým se ještě přidal Letschert.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Mbaye, Maietta, Helander, Torosidis - Taider, Nagy, Džemaili - Verdi, Sadiq, Krejčí
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Biondini, Magnanelli, Duncan - Politano, Defrel, Ricci
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.00 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Città di Palermo  (neděle 20:45)
Římské AS má v lize dobrou formu a směle útočí na první místo. I Vlci ale umí nepříjemně škobrtnout, což ukázali v evropských pohárech. Dokáže vídeňskou Austrii napodobit Palermo, které do Věčného města jede v neděli?

Římští fanoušci už jsou na podobné závěry připraveni, přesto je to možná trochu zaskočilo. Řím v rámci třetího hracího dne Evropské ligy hrál doma s Austrií Vídeň a ještě deset minut před koncem kontroloval utkání. Vedl o dvě branky a zdálo se, že má vše pevně v rukou. Jak to tak ale bývá, opět se Vlci neoprostili od chvilkového výpadku. Za dvě minuty totiž bylo vyrovnáno a domácí ztratili dva důležité body v boji o první místo. Marně si hráli sypali popel na hlavu, marně trenér Spalletti kroutil hlavou.

Prakticky ihned po skončení utkání hvězda duelu, dvougólový Stephan El Shaarawy prohlásil: "Moc nás tohle mrzí, protože s takovým přístupem nemůžeme nikdy nic vyhrát. Nevím, co přesně se pokazilo, ale je jasné, že takto to dál nejde. Chceme se z tohoto duelu poučit a příště už takové chyby neopakovat. A to ani na domácí scéně. Teď je na čase otočit list a začít znovu. Čeká nás Palermo, kterému se možná nedaří, ale o to víc nás může překvapit. Takže žádné chyby, žádné podobné výpadky. Chceme si napravit chuť a postupovat tabulkou," dodal mladý útočník AS.

Co se týče ligy, v ní mají Giallorossi dobrou formu a pronásledují první Juventus Turín. Poté, co porazili jednoznačným výsledkem 4:0 Astru, zdolali i Inter Milán. Dalšího soupeře odstavili po heroickém výkonu Edina Džeka v Neapoli a teď je čeká Palermo. Na něj mají Vlci skvělé vzpomínky, protože si s ním v minulé sezoně naposledy poradili bez problémů a nasázeli mu pět branek, aniž by sami inkasovali.

Teď však zkušeného trenéra Luciana Spallettiho čeká těžká úloha, protože má mimo mnoho hráčů. Zraněni jsou i opory jako Rüdiger, Mario Rui, Nura, Vermaelen, Seck, Bruno Peres nebo útočník Perotti. Do formy se ale zpět dostává nizozemský záložník Kevin Strootman. Ani hosté nepřijedou kompletní. Celek pocházející z oblasti "rodiště" dona Vita Corleoneho bude bez hráčů jako Bentivegna, Pezzella nebo Trajkovski, což jsou citelné absence.

Palermo se trápí a od pátého kola Serie A nezvítězilo ani jednou. V minulém kole muselo polykat další hodně hořkou pilulku, protože od Turína dostalo naloženo a prohrálo 4:1. Domácím na Sicílii nepomohl ani fakt, že od páté minuty vedli díky brance Čočeva, protože Granata na ně byla až moc silná. Po této drtivé porážce Palermo jen prohloubilo svou krizi a nyní se nachází až na 18. příčce, která by tradiční celek v konečném účtování poslala do druhé nejvyšší soutěže.

Přesto obránce Giancarlo Gonzalez svému týmu věří. "Nikdy nehrajeme na remízu, vždycky děláme všechno pro to, abychom vyhráli. Řím bude samozřejmě hodně těžký oříšek, protože má skvělé hráče, zkušeného trenéra a mnoho úspěchů za sebou, ale v jeho posledním vystoupení jsme mohli vidět chyby. Pokud uděláme maximum a Řím bude chybovat, máme šanci. I Řím má své slabiny, takže je musíme najít a zatlačit na ně. Náš trenér je hodně ambiciózní, chytrý a už máme taktiku, která by mohla na soupeře platit," domnívá se kostarický obránce.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, Fazio, J. Jesus - De Rossi, Strootman - Salah, Nainggolan, El Shaarawy - Džeko
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Posavec - Goldaniga, Gonzalez, Rajković - Rispoli, Bruno Henrique, Gazzi, Aleesami - Hiljemark, Quaison - Diamanti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 7.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Janov CFC  (sobota 18:00)
Sampdoria se trápí a prožívá noční můru, ze které se stále nemůže probudit. Ideálním prozřením by bylo utkání o víkendu, protože motivace budou mít hráči Blucerchiati požehnaně. Od šesti hodin totiž hostí slavné městské derby!

Derby della Lanterna, jak se střetu dvou nejpopulárnějších janovských mužstev říká, přichází pro Sampdorii včas. V derby, to je známá věc, se totiž může stát úplně cokoli. Favorit velmi často podléhá a vítězí naopak tým, který možná nemá formu, ale zažije trošičku štěstí a přidá k němu pořádnou dávku píle. Přesně v takovém stavu je současná Sampdoria. Námořníci totiž od druhého kola nevyhráli jediné utkání a jejich naděje na dobré umístění mění obavy o samotné udržení v první lize.

Tým trenéra Giampaola sice hraje poměrně hezký fotbal, ale výsledky jsou mizerné. Když už se Doria dostane do vedení a hraje lépe, velmi často ji brzdí individuální chyba či nedůslednost v obranné linii. Tak tomu bylo i v minulém kole, kdy Sampdoria sice vedla nad domácí Pescarou, ale Delfíni po chybě v obraně srovnali na 1:1. Dorii nepomohlo kromě střídání ani vyloučení domácího Cody, který svůj tým poslal do oslabení na celý druhý poločas. Aktuálně je Doria dokonce až 15. a od sestupových příček ji dělí pouhé dva body!

Svůj pohled na derby nabízí Emanuele Pesaresi, který dres Dorie oblékal mezi roky 1995 a 2000. V rozhovoru pro tuttomercatoweb.com zmínil: "Derby sice nezastihlo Sampdorii v nejlepší možné formě, ale to je vlastně jedno. Z vlastní zkušenosti vím, že při derby forma vůbec nerozhoduje. Možná ještě o to víc se hráči snaží vydat ze sebe maximum a často to bývá tak, že případná výhra celé mužstvo nakopne k lepším výsledkům. Tři body ze sobotního derby by byly naprosto klíčové pro změnu k lepšímu," dodává Pesaresi.

Minulý duel, v němž byla Doria zapsána jako domácí tým, pro ni ale dopadl katastrofálně. Ve třetí minutě se prosadil Pavoletti, pak dal dva góly mladík Suso a Doria vyšla střelecky na prázdno. Janov má na kontě zatím jen 7 duelů, z nichž ale prohrál pouze jedinkrát. V minulém kole nenašel recept na obranu Empoli, s nímž si body rozdělil. Přesto se Grifové prezentují velmi dobrými výkony, které chválí i někdejší trenér Interu Roberto Mancini.

"Moc se mi líbí styl, jakým pracuje trenér Ivan Jurić. Hráči vypadají živí, aktivní a fotbal si užívají. Zároveň se ale klade důraz také na obranu, což je při budování úspěchu klíčové. Jurić je charismatický trenér, který kontroluje kabinu a má zároveň s hráči velmi dobré vztahy. Pro mě je v derby Janov favoritem, i když bych si osobně přál výhru Dorie," zakončuje Mancini.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sala, Silvestre, Škriniar, Regini - Barreto, Torreira, Linetty - Alvarez - Muriel, Quagliarella
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Burdisso, Gentiletti - Edenilson, Rincon, Veloso, Laxalt - Rigoni, Simeone, Pandev
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Juventus FC  (sobota 20:45)
V sobotu večer je v Itálii na programu velký šlágr mezi dvěma věhlasnými celky, totiž Milánem a Juventusem. Rossoneri zažívají zlepšení, ale do zápasu s Juve půjdou stále v roli velkého outsidera. Stará dáma zatím kráčí Serií A neohroženě, jedinou ztrátu však utrpěla právě na milánském stadionu, kde jí pokořil konkurenční Inter.

Na AC Milán jde v posledních dnech i týdnech samá chvála. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly dokázali zvítězit čtyřikrát z posledních pěti kol a v tabulce se posunuli už na třetí místo, se stejným bodovým ziskem jako má druhý AS Řím. Navíc ani ztráta na vedoucí Juventus není zas tak velká, činí pět bodů. Slova chvály vyjádřil i někdejší kouč Rossoneri a současný lodivod Juventusu Massimiliano Allegri: "Nejprve musím Milánu poblahopřát, mají skvělou sezonu, s mladými hráči, kteří budou znamenat budoucnost italského národního týmu, hrají opravdu dobře."

Vincenzo Montella však vše krotí. "Dělají příliš povyku kolem nás, chtějí odvést naší pozornost. Vím, že mluví s upřímností, ale my se nebudeme rozptylovat," zdůraznil Montella. Milánské zlepšení je sice nepochybný fakt, nicméně už v loňské sezoně se zdálo, že tým půjde v jednu chvíli nahoru a přišel další pád a další série nemasných a neslaných výsledků.

Každopádně Rossoneri budou mít v sobotu večer velkou příležitost ukrojit z turínského náskoku a pokud Starou dámu skutečně porazí, sníží ztrátu na pouhé dva body. Budou to mít ale hodně těžké, neboť Juventus se jim nepodařilo porazit téměř čtyři roky. Napříč všemi soutěžemi prohrálo AC s Juventusem devětkrát v řadě! Naposledy v loňském finále italského poháru 0:1, brankou v prodloužení.

Hostující Juventus je v posledních letech jasným hegemonem, co se fotbalové vlády v Itálii týče. V zápase na San Siru se však do role favorita příliš nestylizuje. "Zítra, stejně jako Milán s Juventusem a také mnoho jiných velkých zápasů, jsou vždy vyrovnané. Do Milána jsme jeli i na Inter v roli favorita a utrpěli tu těžkou ránu," hovoří opatrně Massimiliano Allegri. Hosté jsou ale v dobré formě. V Serii A dosud prohráli jen jednou, na Interu, jinak sbírají jedno vítězství za druhým. Platí to i o Lize mistrů, kde po úvodní remíze se Sevillou dvakrát vyhráli, nejprve v Zahřebu nad Dinamem a poté i v Lyonu.

Oba celky s velkou pravděpodobností nastoupí v očekávaných sestavách. Milánu budou scházet Vangioni, Calabria, Betolacci, Fernández, Antonelli a Montolivo. Juventusu zase Mandragora, Rugani, Asamoah, Pjaca, Chiellini a Mandžukič. Utkání je na programu ve 20:45 a pískat ho bude velezkušený sudí Nicola Rizzoli.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Locatelli, Bonaventura - Suso, Bacca, Niang
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Bonucci, Barzagli, Benatia - D.Alves, Khedira, Hernanes, Pjanič, Alex Sandro - Dybala, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC870117:521
2.AS Řím851219:1016
3.AC Milán851215:1116
4.Turín FC842217:914
5.SSC Neapol842215:914
6.SS Lazio842214:814
7.Chievo Verona841310:913
8.Cagliari Calcio841313:1413
9.Janov CFC73318:512
10.US Sassuolo840411:1312
11.Inter Milán832310:1011
12.Bologna FC83239:1211
13.Atalanta Bergamo831410:1210
14.ACF Fiorentina72326:69
15.UC Sampdoria82248:118
16.Delfino Pescara81438:117
17.Udinese Calcio82157:147
18.Città di Palermo81345:126
19.Empoli FC81252:115
20.FC Crotone80176:181

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (387)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele