Serie A - preview 7. kola

05.10.2013, 09:04, aktualizováno 06.10.2013, 08:57
Previews
Římské AS v sobotu znovu vyhrálo a nyní bude čekat na odpovědi svých pronásledovatelů. Výhra se proti Livornu očekává od Neapole, stejně jako by si Juventus měl poradit s trápícím se AC Milán. Lazio doma hostí Fiorentinu, Hellas se na povedený začátek pokusí navázat v Boloni...
Parma FC - US Sassuolo  (neděle 12:30)
Domácí Parma na stadionu Ennia Tardiniho přivítá v nedělní poobědové siestě bojující Sassuolo. Nováček soutěže sice ještě ani jednou nevyhrál, zejména však utkání s Neapolí a Laziem dokazují, že jeho forma prudce stoupá. Podaří se mu vyhrát na půdě Roberta Donadoniho?

Ani o Parmě se nedá říct, že by sezonou proplouvala podle svých možností. Ducali mají tým i trenéra rozhodně na lepší umístění, než je současná čtrnáctá pozice. Částečně můžeme řešení hledat v losu, který k Parmě nebyl příliš přívětivý - Fiorentina, AS Řím i Udinese jsou více než favorizovanými celky. Ze zápasů proti Zebrám a Vlkům si Parma neodnesla ani bod, poslední zápasy ale ukazují pozitivní znaky. V utkání s Atalantou Bergamo se Donadoniho svěřenci nezalekli a v prvním poločase nastříleli čtyři branky. Atalanta sice v závěru snížila na rozdíl branky jediné, to však nic nemění na tom, že Ducali opět bojují. Ideální příklad tohoto tvrzení můžeme nalézt v minulém kole.

Fiorentina je dlouhodobě považována za ambiciozní celek schopný zamíchat mistrovskými kartami, takže žádné utkání s ní není snadné. I když nyní trpí přívalem zranění zejména pro útočné hráče, ve svém kádru má ještě mnoho kvalitních osobností. Přesto se Parma díky Garganovi ujala vedení. To si sice Viola vzala zpět, ale morální i fyzické síly dokumentovala Parma v devadesáté minutě, když Massimo Gobbi srovnal na konečných 2:2.

Se zmiňovanou výhrou nad Orobici a remízou proti Catanii se série neprohraných zápasů protáhla již na číslo tři. Za bod proti Fialkám je rád také bývalý trenér reprezentace. Zkušený Roberto Donadoni po utkání prohlásil: "Myslím, že výsledek je fér pro oba týmy. Odehráli jsme velmi dobrý zápas, i když jsme chvíli prohrávali. Kdybychom za stavu jedna nula proměnili naše šance, pak by to bylo zcela jiné utkání. Já jsem ale rád i za bod," chválí Donadoni své svěřence.

Bude je chválit i po utkání se Sassuolem? Dvojice mladíků v podání Zazy a Berardiho se pokusí tomu zabránit. Nováček soutěže nezačal dobře, z počátku se rozkoukával a na tvrdé boje italské elitní soutěže se zdál být nepřipraven. Poslední zápasy však v rukopise Di Francescova týmu značí jisté změny k lepšímu. K losu jsme přihlíželi u Parmy, Sassuolo by ale mělo právo stěžovat si na něj ještě víc. Inter Milán, Neapol a Lazio hned po sobě? S prve jmenovaným týmem ještě Sassuolo prohrálo, Neapol a Lazio ale již na uzdě udrželo a většinu Itálie šokovalo remízami. Navíc, minimálně za utkání s Laziem musí být hráči chváleni - neustálé napadání, aktivní hra a jednoduchý přechod do útoku pomohl nováčkovi k bodu.

Respektive, pomohl mu i střídající zkušený útočník Antonio Floro Flores, který před koncem zakroutil přímý kop do sítě a srovnal. O utkání řekl: "V Neapoli jsme mnoho šancí zahodili, stejně tak proti Laziu. Chci ale poděkovat celému týmu za způsob, jak reagovali na nepříznivý stav. Když budeme pokračovat ve stejném duchu, můžeme bojovat o mnohem vyšší příčky," nabádá Floro Flores.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Felipe, Lucarelli - Biabiany, Acquah, Gargano, Parolo, Gobbi - Cassano, Palladino
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Marzorati, Bianco, Acerbi - Schelotto, Kurtić, Magnanelli, Missiroli, Ziegler - Zaza, Berardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - AS Livorno  (neděle 15:00)
Slovo "v lize" je důležité, protože Benitezův tým už jednu porážku zažil. V rámci Ligy mistrů mu ji uštědřil rozjetý Arsenal Londýn, který si bez větších problémů s Partenopei poradil. Serie A a především nováček z Livorna jsou ale jiným kalibrem.

Serii A znovuzrozená Neapol ovládala v prvních zápasech bez větších potíží, dobře investované peníze z prodeje střelce Edinsona Cavaniho se fanouškům vracely, a na nově poskládaném týmu trenéra Rafaela Beniteze byla vidět chuť dokázat velké věci. V Lize mistrů se jakékoli naděje obdivovatelů Hamšíka a spol. ještě znásobily, když si Partenopei s přehledem poradili s favoritem z Dortmundu. Hostující Borussia se ještě nedávno pokusila zastavit rozjetý Bayern Mnichov ve finále, takže na úvod nečekalo Benitezovy svěřence nic lehkého.

Ti si ale s grácií poradili a německý tým porazili 2:1. Další počínání v milionářské soutěži už ale tři body nepřineslo. Emirates Stadium zcela ovládl domácí Arsenal, který po brankách Mesuta Özila a Oliviera Girouda poslal Partenopei do Itálie s prázdnou. Z předchozích šesti kol Serie A Neapol neprohrála, v honbě za prvním místem ji však překvapivě zdrželo Sassuolo. Nyní čeká bývalý tým Diega Maradony další nováček - dočká se stejně vřelého přijetí, jako jeho kolega ze Serie B?

Zkušený španělský trenér Neapole se ve svých komentářích po prohraném utkání vracel zejména k jeho začátku, který Partenopei zaspali. V rozhovoru pro deník Corriere dello Sport uvedl: "Nebyla to otázka zkušeností, ale individuálních chyb. Zaplatili jsme za své chyby hned na úvod a už jsme se nedokázali dostat do tempa. I když byla hra převážně v rukou domácích, jsem hrdý na své hráče za to, jak se postavili ke druhé půli. Cesta před námi je ale ještě dlouhá a jediné co musíme udělat, je dostat se zpět do formy. Ideálně už proti Livornu," dodává bývalý trenér Liverpoolu.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že Livorno nečeká na stadionu San Paolo nic snadného. Zlepšující se tým může spoléhat především na střelecké instinkty dvojice Innocent Emeghara - Paulinho. Jistě nenastoupí pouze Ruben Botta a Giuseppe Gemiti. Dres Neapole před vlastními fanoušky neobleče duo Christian Maggio a Raul Albiol.

První kolo se nováčkovi soutěže sice nepovedlo, ale po prohraném duelu s AS Řím se Livorno dostalo až na osmou příčku. Plány v cestě vzhůru však pokazil další nováček. V minulém kole totiž Amaranto nezvládlo utkání s Hellasem Verona, který si díky brankám Juana Manuela Iturbeho a Jorginha nechal všechny tři body doma. Utkání na stadionu San Paolo sice není ideálním místem na znovuzrození, ale možná by si Livorno mohlo vzít příklad z přístupu Sassuola a uniknout s bodem v kapse.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Zuniga, Cannavaro, Britos, Armero - Džemaili, Behrami - Callejón, Hamšík, Mertens - Higuain
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Coda, Rinaudo, Ceccherini - Schiattarella, Luci, Emerson, Duncan, Lambrughi - Greco - Paulinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Turín FC  (neděle 15:00)
Tradiční janovský celek prochází rozsáhlou herní i výsledkovou krizí - v nové sezoně jsou Blucerchiati stále bez výhry, což má za následek předposlední místo. Turín se v posledním kole utkal s městským rivalem a ze zajímavého klání odešel poražen - o motivaci má tedy postaráno.

Horší než Sampdoria je pouze nováček ze Sassuola, což je stav, se kterým počítal asi jen málokdo. Hrůzné jsou také statistiky janovského klubu - ofenzíva si stále neumí poradit s obranami soupeře, její útočníci skórovali pouze čtyřikrát. A obrana se může "chlubit" snad ještě horší vizitkou - jedenáct inkasovaných gólů je po šesti utkáních zkrátka moc. Turín má v kolonkách svou šťastnou osmičku - skóre 8:8 mu zaručilo stejný počet bodů, které stačí na klidný střed tabulky.

Minulé utkání však přece jen dalo nějakou naději Blucerchiati, když se utkali s nevýrazným AC Milán. Utkání rozhodla jediná branka Valtera Birsy, Doria ale rozhodně nebyla zcela horším týmem. Trenér Delio Rossi sám věděl, že jeho tým neproměnil velkou řadu šancí, což je hlavní rozdíl mezi vítězi a poraženými. I když vedení slavného celku stále projevuje víru v Rossiho schopnosti, možná by další porážku unést nemuselo. A to bývalý trenér Fialek či Lazia rozhodně nehodlá dopustit.

Pro turínskou Granatu představuje Sampdoria docela slušnou šanci na návrat k vítězstvím. Poslední zápas Turín příliš nezvládl a se silnější Starou dámou se po většinu utkání měřit nemohl. Také toto utkání rozhodla jediná branka, na svědomí ji měla francouzská hvězda Paul Pogba. Pozitivní zprávou pro trenéra Giampiera Venturu je uzdravení dvou klíčových hráčů - do středu pole se vrací Omar El Kaddouri, své místo v útoku by měl opět zaujmout Ciro Immobile.

Domácí se budou muset obejít bez obránce Andrey Costy, také záložník Nenad Krstičić je suspendován. Kvůli zranění nemůže nastoupit ani Gaetano Berardi. Ventura nechá doma dlouhodobě zraněné Guillerma Rodrigueze a útočníka Marcela Larronda. Turínem stále hýbou důsledky sázkové aféry, která postavila mimo službu hned tři hráče. Duo Barreto - Gazzi se blíží návratu, zkušený brankář Jean-Francois Gillet ale nemůže nastoupit až do roku 2017.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Mustafi, Gastaldello, Regini - De Silvestri, Gentsoglu, Obiang, Barillà - Sansone, Gabbiadini - Pozzi
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Glik, Bovo, Moretti - Darmian, Brighi, Vives, El Kaddouri, D'Ambrosio - Cerci, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Možná je to překvapením, protože se Zebrami se počítalo na pohárové pozice. Faktem ale je, že sardinské Cagliari a Guidolinovy svěřence od sebe dělí pouhý rozdíl ve skóre - oba týmy mají sedm bodů. V podání ani jednoho ze soupeře se tedy rozhodně nejedná o ideální start.

Z Cagliari se postupně stává remízový král. Po premiérové výhře nad Atalantou nedostali svěřenci trenére Diega Lopeze ani bod ze zápasu proti AC Milán. Od té doby ale ustálili svoji formu a čtyřikrát remizovali. Překvapením byl určitě bod z Toskánska, největší úspěch pak Cagliari zaznamenalo v posledním ligovém kole. Na Nereo Rocco zavítal Inter Milán, který po převzetí kormidla trenérem Walterem Mazzarrim opět straší drtivou většinu protivníků. Organizovaný celek je nyní vedle Juventusu, Říma a Neapole považován za regulérního kandidáta na scudetto, což měl dokázat právě na hřišti nevýrazného Cagliari.

To v prvním poločase vzdorovalo lépe hrajícímu soupeři, jeho obranu prolomil až Mauro Icardi. Radost vedení i fanoušků Interu však trvala jen krátkou dobu, protože o konečné dělbě bodů rozhodl pár minut před koncem belgický záložník Radja Nainggolan. Z úspěchu má radost také trenér Diego Lopez, který po zápase prohlásil: "Dnes jsme hráli opravdu velice dobře, musím své hráče pochválit. Proti skvělému týmu se nám povedlo udržet remízu, i když jsme prohrávali. Moje taktika je jasná - když hrajete proti ofenzivně laděnému týmu, musíte také sami umět útočit," dodává Lopez.

Na přestupovém trhu nebylo Cagliari právě příliš aktivní (vlastník Massimo Cellino měl v tu dobu rozhodně jiné, poněkud více právní, záležitosti). Do klubu tak zamířili pouze dva noví hráči. Cellino se po přestupech dvojice Marios Oikonomou - Agim Ibrahimi ke své přestupové politice vyjádřil velice jasně: "Mojí prioritou je udržení hvězd, ne nakupování nových. Přivádím pouze hráče, kteří budou chtít za Cagliari hrát a kteří nám mohou dodat něco navíc," naráží Cellino na udržení hráčů jako jsou Davide Astori, Radja Nainggolan nebo Victor Ibarbo.

Zebry se pokusily proniknout do Evropské ligy, v ní ale zůstaly za očekáváním a po porážce od Slovanu Liberec se se soutěží rychle rozloučily. Nyní už se mohou plně soustředit jen na ligovou scénu, i když tato taktika zatím příliš úspěchu nevyvolává. V minulém kole totiž nestačily na Atalantu Bergamo, která si díky dvěma zásahům střelce Germána Denise nechala všechny tři body doma.

Trenér Francesco Guidolin zprvu kritizoval rozhodčí za podle jeho názoru penaltovou situaci, kterou ale sudí Giacomelli jako prohřešek proti pravidlům neposoudil. S odstupem času ale i Guidolin musel uznat kvality soupeře: "Že sudí v náš prospěch nepískli penaltu? No, s tím už nic neuděláme. Musím ale říct, že Atalanta si za svůj výkon tři body zasloužila, my jsme udělali příliš mnoho chyb," dodává sebekriticky zkušený trenér.

Pro výlet do Udine bude muset trenér Lopez udělat několik změn v sestavě. Kvůli kartám nenastoupí kapitán Daniele Conti, jeho místo by měl zaujmout Švéd Eriksson. Danila Avelara pravděpodobně nahradí mladík Murru. Cossu, Ekdal a Pisano jsou zranění. Úplnou soupisku nemá k dispozici ani domácí tým. Tomu chybí Maurizio Domizzi, Giampiero Pinzi a Željko Brkić. Otazník visí také nad startem Luise Muriela.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Kelava - Heurtaux, Danilo, Naldo - Basta, Badu, Allan, Lazzari - Pereyra, Maicosuel - Di Natale
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Rossettini, Astori, Murru - Dessena, Nainggolan, Eriksson - Ibraimi - Pinilla, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Janov CFC  (neděle 15:00)
Catania i zásluhou Jaroslava Plašila v minulém kole konečně vyhrála a navázat na tři body bude chtít proti Janovu. Ten se podobně jako v předchozí sezoně trápí, spasit by ho měl staronový kouč Gian Piero Gasperini.

Catania v minulém kole konečně zabrala a výsledkem bylo první vítězství v sezoně. Sicilané porazili veronské Chievo 2:0 a v tabulce si polepšili šestnáctým místem. "Toto vítězství je velmi důležité, ale bude nám k ničemu, pokud výsledkům nedáme kontinuitu. Nemá smysl dělat kroky dopředu a pak zase zpět," apeluje své svěřence trenér Catanie Rolando Maran. Elefantini odehrají další kolo doma, navíc proti soupeři, který rovněž bojuje ve druhé polovině tabulky.

Janov před týdnem opět doma prohrál a vedení došla trpělivost. Fabio Liverani byl odvolán a Enrico Preziosi vsadil na starou dobrou kartu - Giana Piera Gasperiniho. Ten by měl nový tým pozvednout a nasměrovat ho do první poloviny tabulky. Svojí premiéru si odbude na sicilské půdě.

"Zápas v Catanii nebude jednoduchý, ale rozhodně tam nejedeme s poraženeckou náladou," nechal se slyšet kapitán Daniele Portanova.

Sicilané musejí oželet starty Spolliho, Peruzziho a suspendovaného Lanzafameho. Absence hlásí i druhá strana, mimo jsou Antonelli a Marchese.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Bellusci, Rolin, Legrottaglie, Biraghi - Izco, Plašil, Almiron - Castro, Bergessio, Barrientos
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Antonini, Portanova, Manfredini - Vršaljko, Matuzalem, Lodi, Sampirisi - Santana, Gilardino, Kucka
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Hellas Verona  (neděle 15:00)
O první vítězství v sezoně budou usilovat fotbalisté Boloni, proti kterým nastoupí nevyzpytatelný nováček Hellas. Veronský celek je v dobré formě a v tabulce mu patří sedmé místo. Boloňa je až osmnáctá.

Domácím se začátek ligy zle nevydařil a vrcholem byla potupná porážka 0:5 od AS Řím. Domácí mají po šesti kolech pouze tři body a žádné vítězství, což okamžitě rozvířilo spekulace ohledně odvolání trenéra Pioli. "Nikdy jsem, ani vzdáleně, o vyhození Pioliho nepřemýšlel. Mam v něj velkou důvěru a jsem si jistý, že si povede dobře," neplánuje změnu trenéra prezident Albano Guaraldi.

Porážka 0:5 sice byla silnou kávou, ale i to se občas ve fotbale stává. "Římané na nás zkrátka byli příliš dobří, i když jsme samozřejmě měli hrát lépe. Důležité je nechat tuto porážku za sebou a v neděli proti Veroně začít znovu," prohlásil po debaklu s Římem trenér Pioli.

Hellas si naopak jako nováček vede velmi dobře a po úvodní výhře nad AC Milán přidal další body. Doma na Stadio Bentegodi je dokonce stoprocentní, naposledy tam porazil Livorno 2:1.

Tým trenéra Pioliho se musí obejít bez zraněného Cherubina, Pazienzy a Gimenéze. Chybět bude také vykartovaný obránce Natali. Pioliho protějšek Mandorlini má starostí méně, nemůže počítat pouze s Ragatzuem a Morasem.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Garics, Sorensen, Antonsson, Čech - Koné, Peréz, Della Rocca - Diamanti - Bianchi, Cristaldo
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Maietta, Gonzalez, Agostini - Romulo, Jorginho, Hallfredsson - Gomez, Toni, Iturbe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - ACF Fiorentina  (neděle 20:45)
Velice atraktivní zápas nás čeká v neděli večer, na Olympijském stadionu v Římě se představí Fiorentina. Souboj soupeřů v tabulce bude zajímavý z několika důvodů - fyzické i morální síly jsou po pohárových kláních dost omezené, Fialky se potýkají s řadou zranění a jejich trenér Vincenzo Montella se vrací na staré známé místo.

Olympijský stadion je místem mnoha vzpomínek nejen domácího Lazia, ale také trenéra Vincenza Montelly. Ten strávil v dresu rivala AS několik úspěšných sezon, než se rozloučil s aktivní hráčskou kariérou. Kromě něj má na římskou arenu dobré vzpomínky také záložník David Pizarro a jeho kolega Alberto Aquilani. Montella bude muset řešit velmi tíživou situaci v útočné lajně, protože vlivem zranění nemůže počítat s obvyklou dvojicí útočníků. Po Mariu Gómezovi přišel toskánský tým také o Pepita Rossiho a Anteho Rebiće. K dispozici zůstává pouze mladík Ryder Matos a je pravděpodobné, že jej Montella doplní odpočinutým Slovincem Josipem Iličićem.

Kromě nedostatku hráčského výběru je ve hvězdách také fyzický fond obou týmů. Fiorentina i Lazio se dostali do základních skupin Evropské ligy a v týdnu je čekal velmi náročný soupeř. Fialky odcestovaly na Ukrajinu, kde se utkaly s Dněprem. Vcelku atraktivní zápas brzdil především povrch trávníku, který vlivem velmi nepříjemného počasí omezoval jakoukoli kreativitu obou mužstev. Přesto se díky dvěma penaltám a jedné hlavičce sítě obou bran rozvlnily, o jednu víc trefila Fiorentina. Díky pozdnímu zásahu Massima Ambrosiniho se Fialky mohou radovat ze tří bodů.

K utkání se vyjádřil také 'Il Aeroplanino' Montella, když v rozhovoru s médii poznamenal: "Jsem moc rád, jak se moji hráči vypořádali se zápasem. Soupeř nám toho příliš dovolit nechtěl, naši kombinační hru ztěžoval nekvalitní terén. Ale my jsme předvedli flexibilitu a přizpůsobili jsme se podmínkám. Jsem rád i za nové tváře - hráče, kteří moc nenastupují. Dokázali, že si zaslouží být součástí týmu a kdykoli jsou schopni nastoupit," dodává bývalý trenér Catanie.

Fialky sice slaví tři body, neméně důležité "vítězství" slavilo také Lazio. V těžkém utkání na půdě Trabzonsporu sice na body nevyhrálo, impresivní comeback v závěru zápasu se ale za jisté vítězství považovat dá. Biancocelesti úvodní nápor Turků zaspali, což mělo za následek dvě inkasované branky. Erdogan a Mierzejewski potrestali obranné chyby Lazia, za ně zvedl prapor k útoku mladík Ogenyi Onazi. Ještě v rámci první půle však turecký klub přidal třetí zásah.

Do druhého poločasu naskočili mladík Balde Keita a především zkušený zakončovatel Sergio Floccari. Ten na sebe v rozhodující chvíli vzal odpovědnost a dvěma góly v závěru zápasu body rozdělil. Jeho aktivitu pochválil i trenér Vladimir Petković, který po utkání prohlásil: "Zápas ukázal, že se s námi musí počítat. Na počátku zápasu jsme vyrobili několik chyb, ale dokázali jsme se zvednout a v závěru jsme dle mého názoru mohli i vést," uvádí trenér pro Sky Sport Italia.

Také římský celek se potýká se zraněními, takže se do zápasu dostali mladé posily v podobě Brayana Perey a záložníka Felipe Andersona. I když dvojice není v novém působišti příliš dlouho, trenér Petković našel v jejich výkonu mnoho pozitiv. "Byl jsem příjemně překvapen. Oba hráči ukázali, že si zaslouží nominace, i když s námi nejsou příliš dlouho. Do týmu se dobře zapracovali a kromě kolektivního výkonu jsem si všiml několik individuálních kvalit," dodal zkušený trenér.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Cavanda, Ciani, Dias, Lulić - Ledesma - Candreva, Onazi, Hernanes, Ederson - Floccari
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomović, Rodriguez, Compper - Cuadrado, Pizarro, Borja Valero, Aquilani, Vargas - Iličić, Matos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - AC Milán  (neděle 20:45)
Další z velkých taháků obstarají obhájce titulu Juventus a AC Milán. V týdnu si oba týmy nepříliš dobře vedly na půdě Ligy mistrů, a tak si budou chtít spravit chuť ve vzájemném souboji. Zatímco Juventus je neporažen a drží krok se špičkou, Rossoneri se v úvodu ligy tradičně trápí.

V italské lize to zatím Juventusu jde, ale v milionářské soutěži je to bída. Stará dáma po úvodní remíze v Kodani nezabrala ani ve druhém zápase a doma s tureckým Galatasarayem pouze remizovala 2:2. Italský šampión sice drží druhou postupovou pozici, ovšem nyní ho čeká konfrontace s Realem Madrid. Pouze bod získal do své skupiny také AC Milán, který remizoval v Amsterdamu s Ajaxem. Hosté prohrávali brankou z devadesáté minuty, avšak ve čtvrté minutě nastavení si ve vápně vymodlil špatně odpískanou penaltu Mario Balotelli. Také Rossoneri čeká konfrontace se španělským celkem, přesněji s Barcelonou.

Vraťme se ale k domácí soutěži. Juventus naposledy vydřel výhru 1:0 v derby nad Turínem a má stejný počet bodů jako Neapol. Na první AS Řím ztrácí pět bodů. Milánští jsou na tom o poznání hůře. V lize už dvakrát prohráli a s osmi body jim patří až deváté místo. Naposledy se sice Allegriho svěřenci radovali z vítězství 1:0 nad Sampdorií, ale opět to bylo po nepříliš kvalitním výkonu.

Největšími ztrátami Staré dámy jsou bezpochyby absence Lichtsteinera a Vučiniče, dlouhodobě scházejí i Pepe, Rubinho a Caceres. Ještě hůře je na tom Milán. Allegrimu se sice dal do pořádku kapitán Montolivo, ale stále nemůže využít služeb Bonery, De Sciglia, Silvestreho, Pazziniho, Kaká, El Shaarawyho a Birsy. Karetní trest si i nadále odpykává Balotelli.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Tevez, Quagliarella
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Zaccardo, Zapata, Mexes, Emanuelson - Poli, De Jong, Muntari - Montolivo - Robinho, Matri
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Atalanta Bergamo  (sobota 18:00)
Sedmnácté Chievo přivítá na své půdě o čtyři příčky lépe postavenou Atalantu Bergamo. Utkání nemá favorita, povede se hráčům Nerazzurri navázat na domácí výhru nad Udinese?

Fly Donkeys naposledy prohráli na hřišti Catanie 0:2 a trenér Sannino neskrýval zklamání. "Proti Catanii jsme nehráli dobře a zasloužili jsme si prohrát. Je to zklamání, protože umíme hrát lépe, než jak jsme předvedli proti Catanii." Chievo porážkou spadlo až na sedmnácté místo, jen bod je dělí od sestupových příček.

O něco lépe je na tom Atalanta, která naposledy prolomila smůlu a vyhrála nad Udinese 2:0. "Doufám, že tato výhra bude znamenat přelom v mém týmu. Moji hráči podali proti Udine solidní výkon a zasloužili si vyhrát. Nyní musíme dát tomuto výsledku kontinuitu," prohlásil kouč Stefano Colantuono.

Atalanta má s Chievem vyrovnanou bilanci, ovšem na stadionu Bentegodi se jí příliš nedaří. Za posledních jedenáct let tam totiž nedokázala vyhrát.

Veronské Chievo nastoupí bez Dainelliho a Kupisze. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně, kde budou chybět Giorgi, Cazzola, Migliaccio a Del Grosso.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sardo, Bernardini, Cesar, Dramé - Estigarribia, Radovanovič, L.Rigoni, Sestu - Théréau, Paloschi
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Bellini, Stendardo, Brivio, Lucchini - Raimondi, Cigarini, Carmona, Bonaventura - Moralez - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - AS Řím  (sobota 20:45)
Už v sobotu čeká Apeninský poloostrov velký šlágr mezi vedoucím Římem a Interem Milán. Oba týmy ještě neprohrály a v porovnání s minulými sezonami prožívají fantastický start. Na stadionu Giuseppe Meazzy se po delší době zase bude hrát o čelo ligy.

Souboje mezi Interem a AS Řím byly ještě před pár lety ve znamení boje o titul, jenže jak Nerazzurri, tak i Giallorossi čekal strmý pád a vyklizení předních pozic. A to natolik, že oba týmy jsou letos bez evropských pohárů. Inter i AS Řím mají několik společných jmenovatelů, jedním z nich je nový trenér.

A právě Walter Mazzarri, nový kormidelník Interu, oslaví soubojem s Vlky své 52. narozeniny. "Doufám, že mi moji hráči dají v sobotu dobrý dárek. Chci, aby si vedli jako doposud. Vše jde podle plánu a já jsem spokojený s naší současnou situací," nechal se slyšet Mazzarri. Jeho nový tým zatím šlape. V minulém kole Inter sice ztratil, ale remíza na půdě Cagliari není žádnou tragédií. Inter stále nenašel přemožitele a s bilancí dvou remíz a čtyř výher vyzve jiného neporaženého - AS Řím.

Svěřenci trenéra Rudiho Garcii dokonce neztratili ani bod. Šest zápasů a šest výher je vskutku parádní bilance. Římané vedou ligu a sklízí jen samá slova chvály. Kapitán Francesco Totti ale varuje před přílišnou euforií. "Ještě jsme nic nevyhráli a stále máme co dokazovat. Očekávám v Miláně těžký zápas. Inter udělá vše proto, aby nám ztížil život." Vlci v minulém kole zdecimovali Bolognu 5:0 a mohou se pyšnit neuvěřitelným skóre 17:1.

Domácímu Interu bude chybět zkušené duo Chivu, Zanetti a také náhradní brankář Carrizo. Absence kapitána Zanettiho zatím Interu paradoxně neškodí a bude zajímavé sledovat, jak jej Walter Mazzarri zařadí do dobře fungujícího stroje. Zkušenost v podobě Maicona bude chybět i na druhé straně, přičemž pro brazilského zadáka by to byl pikantní zápas. Vedle Maicona budou Garciovi scházet Destro, Bradley a Romagnoli.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus - Nagatomo, Guarín, Cambiasso, Kovačič, Alváro Pereira - Alvarez, Palacio
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Torosidis, Benatia, Castan, Balzaretti - Pjanič, De Rossi, Strootman - Florenzi, Totti, Ljajič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím660017:118
2.SSC Neapol651014:416
3.Juventus FC651011:416
4.Inter Milán642016:314
5.ACF Fiorentina632113:811
6.SS Lazio631211:1010
7.Hellas Verona63129:910
8.AS Livorno62228:68
9.AC Milán622211:108
10.Turín FC62228:88
11.Cagliari Calcio61418:97
12.Udinese Calcio62137:87
13.Atalanta Bergamo62048:106
14.Parma FC61328:116
15.Janov CFC61145:104
16.Calcio Catania61144:104
17.Chievo Verona61145:124
18.Bologna FC60337:163
19.UC Sampdoria60244:112
20.US Sassuolo60244:182

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (762)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele