Serie A - preview 5. kola

19.09.2017, 08:12, aktualizováno 20.09.2017, 08:56
Previews
Zbývajícími zápasy vloženého kola pokračuje italská Serie A. Juventus očekává příjezd Fiorentiny, Neapol zajíždí na horkou půdu římského Lazia a AC Milán pro změnu přivítá SPAL. Uspět hodlá rovněž AS Řím, jenž poměří síly s Beneventem. Hrát se bude také na hřištích Atalanty, Udinese, Hellasu, Janova nebo Cagliari...
Benevento Calcio - AS Řím  (středa 18:00)
Benevento si zatím jen velmi těžce zvyká na život mezi italskou smetánkou a jeho výsledky jsou velmi špatné. Zlepšit se je tým trenéra Baroniho pokusí proti římskému AS, kterému se naopak vrací dobrá forma.

Marco Baroni a Benevento. To je spojení, které vlastně Čarodějky do první ligy přivedlo, ale které by nemuselo dlouho trvat. Že by se blíží další hořký konec? Zatím je Marco Baroni stále koučem celku z Kampánie, ale s každou další ztrátou se jeho expirační doba přibližuje. A další celek, který přijede do Beneventa, sem rozhodně nepojede jen na exkurzi místních památek. Těch má doma dost, protože pochází z Věčného města.

Beneventu se vůbec nedaří a vlastně ani jedna z řad jeho jedenáctky nepodává výkony, které by mohly Benevento v Serii A zachránit. Benevento zatím prohrálo všechny zápasy, do kterých nastoupilo, a navíc v nich vstřelilo jen jedinou branku. Od utkání se Sampdorií Janov Benevento opět trpí, zčásti i kvůli mnoha zraněním. A dosud nejhorší stránku pobytu v první lize Benevento poznalo v minulém kole.

O víkendu jelo do Neapole, odkud se ale vrátilo v šoku. Jak jinak nazvat výsledek 6:0, který domácí svým hostům předvedli? Hattrickem se o to postaral také Belgičan Dries Mertens, jehož jméno bude hráče Le Streghe ještě hodně dlouho strašit. Jediná branka vstřelená a hned deset inkasovaných - tak nepříjemná je bilance Beneventa po pouhých čtyřech kolech.

A trenér Baroni samozřejmě nemůže být ani v nejmenším spokojen s výsledky svého týmu. V rozhovoru pro Gazzettu jasně uvedl: "Takhle to dál nejde, to, co předvádíme, je hrůza. Nedaří se nám vůbec nic z toho, čím jsme byli známí ve druhé lize. Ačkoli vidím na tréninku mnoho úsilí, v zápasech jsme vystrašení. Často prohráváme ještě v šatně před výkopem. Nejen psychiku ale musíme zlepšit. Utkání s AS je pro nás velkou motivací a rozhodně nepřipustíme výsledek jako v Neapoli," hlásá Baroni.

Římané naopak hrají ve velké pohodě a právě s dalším nováčkem měli výborné zkušenosti. Naposledy se poprali s Hellasem Verona, i když to spíše než jako pranice vypadalo jako školní šikana. Hellas předvedl katastrofální obranu, která nakonec inkasovala tři branky a to ještě Vlci mnoho svých šancí zahodili. Trávník byl zkrápěn silným deštěm a trenér Di Francesco hodně rotoval sestavou, ale přesto působila hra AS velmi atraktivně.

Ne vždy tomu tak bylo a ještě nedávno se média předháněla v kritice nového vedení týmu. Dvě branky měl v tomto klání na starosti kanonýr Edin Džeko, který zmínil: "Zpočátku sezony jsme se hledali a měli hodně absencí, ale teď cítíme, že se sehráváme každým dnem stále víc. Na naší hře jsou vidět jasné známky zlepšení a tohle je směr, kterým chceme postupovat. Doufám, že v Beneventu předvedeme podobný výkon," přeje si nejlepší střelec loňského ročníku první ligy.

V týmu trenéra Di Francesca se znovu objevil záložník či obránce Alessandro Florenzi, který nastoupil po dlouhých jedenácti měsících. Na svou šanci také čeká Patrik Schick. A do základu by se rád podíval také zkušený záložník Maxime Gonalons. Hráči, kteří ještě nějakou dobu zřejmě v základu nenastoupí, jsou Rick Karsdorp a Emerson Palmieri, potíže pak má Radja Nainggolan. Velkou motivaci v utkání by měl Amato Ciciretti, někdejší hráč právě AS Řím, kdyby ho však pustilo do hry zranění.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Venuti, Lucioni, Chibsah, Letizia - Lombardi, Cataldi, Memushaj, Lazaar - Puscas, Coda
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Juan Jesus, Kolarov - Strootman, Gonalons, Pellegrini - Defrel, Džeko, Perotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.96 - 5.72 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - FC Crotone  (středa 20:45)
Atalanta v minulém kole trochu zklamala své fanoušky a po skvělém výkonu z Evropské ligy si tentokrát připsala jen jeden bod. Doma v Bergamu se proto bude chtít ukázat a má k tomu dobrou startovní pozici, protože hraje proti nevýraznému Crotone.

Atalanta Bergamo je celkem, na který si ještě nějakou dobu budeme v evropských pohárech zvykat. Bergamaschi do svého prvního duelu po tak dlouhé odmlce vtrhli razantní silou a s Evertonem si poradili bez větších potíží. Na nezkušeném kádru ale bylo vidět, že na takovou porci utkání není zvyklý. Vše se potvrdilo v minulém kole při utkání s veronským Chievem, ve kterém Atalantě evidentně už docházely síly.

Ve Veroně se tým trenéra Gian Piera Gasperiniho dokonce dostal do nevýhodné situace, protože Chievo se trefilo jako první. A týmu z Bergama trvalo hodně dlouho, než našel cestu k bráně domácích. O tu se nakonec postaral Alejandro Gómez až pět minut před koncem, když proměnil nařízenou penaltu. Kádr Atalanty teď nemá moc času na přemýšlení a regeneraci, protože další soupeř přijede do Bergama už ve středu.

Josip Iličić si ale myslí, že jeho tým utkání zvládne. V rozhovoru pro Gazzettu zkušený záložník řekl: "Máme za sebou náročné chvíle. Po té euforii z pohárů jsme minulé kolo neodehráli vůbec dobře a je možné, že jsme soupeře podcenili. Je to pro nás lekce, aby se to už neopakovalo. Jinak ale našemu týmu věřím a vím, že se statečně popereme s čímkoli dalším. Je tu dost kvalitních hráčů, abychom v této sezoně dosáhli něčeho velkého," míní Josip Iličić.

Crotone by zdánlivě také mělo být snadným soupeřem. Za první čtyři odehraná kola Serie A si připsalo jen jednu remízu a hned tři další porážky. Naposledy Crotone kapitulovalo proti Interu Milán, i když s ním 80 minut dokázalo držet krok a neinkasovat. Stále však platí svou daň nezkušeného nováčka. Jedna z hlavních potíží se skrývá v útoku, protože Crotone zatím nedalo ani jednu branku a v tomto ohledu je zcela nejhorším týmem první ligy.

Obránce Federico Ceccherini je ale přesvědčen, že to jednou zlomit musí. "Na zápas s Atalantou se hodně těšíme, protože opravdu ukáže, jak na tom jsme. Pro každého z nás to bude velká výzva a tak k němu musíme přistupovat. Nesmíme se bát, to by bylo ještě horší. Atalanta hraje velmi dobrý fotbal, ale minulé kolo ukázalo, že když jste pozorní v obraně, můžete si odnést dobrý výsledek. Všichni víme, že problém je také v útoku, takže třeba je právě tohle kolo naše šance uspět," dodal obránce Ceccherini.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Tolói, Caldara, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Castagne - Kurtić, Gomez - Petagna
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Ceccherini, Cabrera, Pavlović - Rohden, Mandragora, Barberis, Stoian - Tonev, Tumminello
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.53 - 8.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - US Sassuolo  (středa 20:45)
Cagliari se rozehrálo k zajímavým výkonům a potvrdit vzrůstající formu chce i doma proti Sassuolu. Hráčům Neroverdi se zatím vůbec nedaří, dosud získali jediný bod a balancují na hraně sestupového pásma.

Domácí sice díky těžkému losu v prvních dvou kolech prohráli, ale následující dvě kola si vše vynahradili a získali plný počet bodů. Stalo se tak proti papírově slabším týmům jako Crotone a SPAL, ale právě v těchto zápasech musí Cagliari naplno bodovat, aby se vyhlo nepříjemným záchranářským pracím.

Dobrou zprávou pro trenéra Rastelliho je, že jeho svěřenci udrželi v těchto zápasech čisté konto. Jak proti Crotone, tak i proti SPAL udržel golman Alessio Cragno čisté konto a na tomto základu se dá stavět i do budoucna. Dalším klíčovým soupeřem ostrovanů bude Sassuolo, které se zrovna nepotýká s optimální formou.

Sassuolo totiž stále čeká na první vítězství. V minulém kole dle očekávání nestačilo na Juventus, který díky Dybalově hattricku zvítězil 3:1. Kouč Bucci tak musí na své premiérové vítězství stále čekat, což se neobejde bez tradičních spekulací ohledně jeho odvolání.

Sardiňané se musejí obejít bez Van der Wiehla a Rafaela, kdežto Sassuolo bude nadále postrádat útočníka Berardiho i Dell'Orca.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Padoin, Pisacane, Ceppitelli, Capuano - Ionita, Cigarini, Barella - Joao Pedro - Sau, Pavoletti
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Cannavaro, Acerbi, Goldaniga - Gazzola, Missiroli, Magnanelli, Duncan, Peluso - Politano, Matri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.52 - 3.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Chievo Verona  (středa 20:45)
Janovu to zatím povážlivě skřípe a společně s několika málo týmy ještě nezískal jediné vítězství. Kouč Jurič se tak znovu ocitá pod tlakem a zdali ho ustojí, ukáží až následující kola včetně zápasu s Chievem Verona.

Ne že by na tom hosté byli o poznání lépe, ale přeci jenom kde měli bodovat, tam bodovali. Zvítězili na Udinese a doma plichtili s nepříjemnou Atalantou. Nestačili pouze na obhájce titulu Juventus a ve skvělé formě hrající Lazio Řím.

Grify potkali takřka stejní soupeři s tím rozdílem, že jediný bod uhráli na půdě Sassuola, kterému se také vůbec nedaří. Chorvatský kouč Ivan Jurič si začátek sezony jistě představoval jinak, zvláště, když městský konkurent Sampdoria válí.

Ale nezbývá než dál tvrdě pracovat a doufat, že se vše zlomí ve prospěch janovanů. Jejich soupeřem bude na stadionu Luigi Ferraris Chievo Verona a na tohoto soupeře nemají Grifové nejlepší vzpomínky. V loňské sezoně s ním ani jednou nevyhráli a celkově můžeme říci, že s ním alespoň jednou do sezony pravidelně prohrávají.

Griifům budou chybět ofenzivní hráči Lapadula s Panděvem a mimo jsou i další jako Spolli a Izzo. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana. Chievo nenastoupí s Meggiorinim, Vignatem a Gobbim.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Rossettini, Zukanovič - Lazovič, Bertolacci, Veloso, Laxalt - Centurion, Pellegri, Taarabt
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Tomović - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Inglese, Pucciarelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - UC Sampdoria  (středa 20:45)
Hellas je s jednou vstřelenou brankou a nejhorší obranou v celé soutěži na předposledním místě a s tím se rozhodně nehodlá smířit. Veronští mají další šanci si bodově polepšit, hostí ale soupeře, který je v dobré formě. Sampdoria totiž ještě neprohrála.

Námořníci nastoupili k zápasům jen třikrát, protože utkání s AS Řím bylo odloženo a jejich bilance je velice slušná. Tedy dvě výhry a jedna remíza. Sampdoria porazila Benevento i Fiorentinu a cenný bod získala na půdě Býků z Turína.

Hellasu se zatím návrat mezi italskou elitu nedaří podle představ. Ze čtyř kol nasbíral jen jeden bod proti Crotone, jinak vesměs opouštěl hrací plochu s výpraskem. Ten vůbec největší dostal doma od Fiorentiny a nejspíše ho ještě nerozdýchal, protože hned v následujícím kole schytal další debakl od AS Řím.

Už to budou čytři roky, co Hellas naposledy dokázal Sampdorii porazit. Od této doby se oba týmy utkaly v rámci Serie A ještě pětkrát a víceméně se radovala jen Sampdoria. V sezoně 2015/2016, tedy v té sezoně, ve které veronští opustili nejvyšší soutěž, se Smapdorii dvakrát jasně prohráli (1:4, 0:3).

Ztráty hlásí především domácí strana. Kouč Pecchia nemůže počítat s Feliciolim, F.Zuculinim, Ferrarim, Bianchettim, Faresem i potrestaným Souprayenem. Kádr trenéra Giampaola je po všech stránkách kompletní, takže na trávník stadionu Bentegodi mohou vyběhnout ti nejlepší.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nícolas - Romulo, Caracciolo, Heurtaux, Caceres - Fosati, B.Zuculini, Bessa - Kean, Pazzini, Verde
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Bereszynski, Silvestre, Regini, Murru - Barreto, Torreira, Praet - Ramírez - Quagliarella, Caprari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.58 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Juventus FC - ACF Fiorentina  (středa 20:45)
Juventus Turín opět cílí na titul a další utkání, ve kterém bude chtít dokázat rozdíl mezi sebou a svými konkurenty, je utkání vloženého kola. V něm totiž obranu Juventusu vyzkouší Fiorentina, která umí podat velmi dobrý výkon.

Stará dáma má za sebou ošklivé momenty proti Barceloně, na kterou tentokrát hrubě nestačila. Ty ale nechala evidentně za sebou a opět se vrátila na vítěznou vlnu. Hodně jí k tomu pomohlo minulé kolo a především famózní výkon jistého Paula Dybaly. Dost možná největší klenot Juventusu je již nyní často používán v jedné větě s Lionelem Messim a třebaže má do jeho kvalit ještě dost daleko, desítku nenosí v Juventusu náhodou.

Svou roli klíčového hráče potvrdil Dybala právě v minulém kole. Nebýt Paula Dybaly, možná by Juventus měl se Sassuolem velké potíže. Pouze argentinský mladík se totiž dokázal trefit do sítě soupeře. A nejen jednou - on totiž zaznamenal hned hattrick, takže ani snížení Mattea Politana Juventus nakonec mrzet nemuselo. Fanouškům ale asi neušlo, že Juventus je na výkonech útočníka Dybaly poslední dobou stále více závislý.

Možná je to vina i Gonzala Higuaína, který při boomu Paulita Dybaly prožívá naopak nevýrazný start. Trenér Max Allegri mu ale pevně věří: "Gonzalo je útočník světových kvalit, což dokázal v každém angažmá, v němž byl. Je to výtečný hráč a skvělý člověk. Chápu, že veřejnost má sklon dělat z komára velblouda, ale tady to není na místě. Higuaín ještě ukáže, jak moc může týmu dát. Nemám vůbec starost, že by procházel nějakou krizí a nadále je to náš tahoun," dodává zkušený trenér Staré dámy.

Faktem zůstává, že zkušený Argentinec prožívá v profesionálním fotbalu svou nejhorší sezonu od roku 2013. Příležitost využít své schopnosti a dokázat svou třídu však bude mít Gonzalo Higuaín již ve středu večer. Juventus kromě nepopiratelných kvalit spoléhá také na to, že Fialky si z Turína odvezly v rámci Serie A tři body jen jednou od roku 2001, konkrétně v březnu 2008. Kromě toho si připsaly také jedno venkovní vítězství v Coppa Italia.

Letošní tým Violy je hodně odlišný od toho loňského. Tým opustili zkušení hráči jako Valero, Vecino, Gonzalo, Bernardeschi nebo Kalinić a na jejich místa přišli mladší, dravější hráči, kteří sice nemají tolik zkušeností, ale ani tak vysoký plat. Na trenérskou lavičku usedl charismatický dříč Stefano Pioli, který umí z hráčů dostat to nejlepší. A po slabším začátku se v poslední době zdá, že si vše pomalu sedá.

Od porážky se Sampdorií Janov ve druhém kole si Fialky spravily chuť dvěma výhrami, z nichž obě patřily k přesvědčivým. Zejména demolice Hellasu Verona pěti brankami ve třetím kole ukázala slušný potenciál Violy a minulé kolo zase to, že se Violy nevzdává. Toskánský celek málem remizoval s Boloňou, ale výhru strhl na stranu domácích obránce Germán Pezzella, právě jedna z nových posil.

Jedním z pamětníků zmiňované výhry Fiorentiny nad Juventusem je Papa Waigo. Hráč, který si na chleba nyní vydělává v Dubaji, před utkáním řekl: "Juventus se nedá úplně zastavit, to musíte mít opravdu velmi dobrý den a Juve musí zahrát špatně. Pokud tomu ale chcete jít naproti, musíte se bít o svou čest a za barvy klubu, který milujete. Tato touha musí být silnější než cokoli jiného. Pamatuji si, jak moc jsme to cítili, když jsme vyšli na hrací plochu, ohromně nás to stmelilo," řekl.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Lichtsteiner, Benatia, Barzagli, Asamoah - Matuidi, Pjanić - Douglas Costa, Dybala, Mandžukić - Higuaín
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Gaspar, Pezzella, Astori, Biraghi - Badelj, Veretout - Dias, Benassi, Chiesa - Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.96 - 8.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - SSC Neapol  (středa 20:45)
Bezpochyby největším tahákem vloženého kola bude souboj dvou týmů s vynikající formou. Lazio Řím přivítá na Stadio Olimpico rozjetou Neapol. Parthenopei níčí jednoho soupeře za druhým a v italské metropoli bude chtít potvrdit výtečnou vzájemnou bilanci.

Oba celky v lize ještě neprohráli, Neapol dokonce neztratila ani bod. Hosté z pod Vesuvu ale patří mezi nejméně oblíbené soupeře Inzaghiho družiny. Poslední domácí vítězství římského celku je staré bezmála pět let a to už je bilance, kterou si fanoušci dobře pamatují. A kdy jindy tuto nelichotivou sérii přerušit, než právě nyní, kdy je Lazio na vrcholu formy.

Biancocelesti se doma představili zatím dvakrát a zatímco v prvním případě nečekaně ztratili se SPAL, ve druhém rozcupovali AC Milán 4:1. Inzaghiho svěřenci vítězí i venku, v lize se to naposledy povedlo v Janově (3:2). Úspěšný start si připsali i v Evropské lize, když dotáhli do vítězného konce zápas na půdě nizozemského Vitesse Arnhem.

Lazio už ukázalo, že je schopno s velkým týmem sehrát skvělou partii. V italském Superpoháru to pocítil Juventus, v lize zase AC Milán a nyní je na řadě Neapol, která budí velký respekt.

Parthenopei totiž ještě neztratili ani bod a své soupeře ničí jednoho za druhým. Sílu Neapole si vyzkoušelo i Benevento, které o víkendu prohrálo na San Paolo vysoko 0:6. Ofenzíva Neapole je jedna z nejlepších v celé Evropě a v tuto chvíli má průměr necelé čtyři branky na zápas. Dokáže si s ní Lazio poradit?

Trenér Simone Inzaghi musí stále oželet start Felipeho Andersona a také obránce Wallace. Jeho protějšek Maurizio Sarri má tu výhodu, že proti Laziu může vyrukovat v nejsilnějším složením.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, De Vrij, Radu - Basta, Parolo, Leiva, Lulić - Luis Alberto, Milinkovič - Immobile
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Ghoulam, Albiol, Koulibaly, Hysaj - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.72 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Milán - SPAL 2013  (středa 20:45)
Na první pohled snadná záležitost, ale AC v minulých sezonách několikrát ukázalo, že je schopno zápas s outsiderem zpackat. SPAL navíc nebude mít na San Siru co ztratit a může jenom získat. Tak jako tak bude cokoliv jiného, než výhra domácích považováno za prvotřídní senzaci.

AC se poslední kola celkem trápí, byť ze čtyř kol získal tři vítězství. Zápas s Cagliari a koneckonců i s Udinese sice do vítězného konce dotáhl, ale měl na mále. Zápas s Laziem už znamená samostatnou kapitolu a Milánští v něm naprosto propadli. Výsledkově má ale AC pořád skvělou fazónu, vždyť napříč všemi soutěžemi prohráli jen jednou, jinak všechna ostatní utkání vyhráli. Rossoneri teď na San Siru přivítají nováčka SPAL se kterým se nikdy předtím neutkali.

Pro SPAL bude zápas na San Siru obrovským svátkem. V lize už se tu stihli představit, před dvěma koly totiž hráli proti Interu Milánu a i když Nerazzurri zvítězili 2:0, rozhodně to neměli jednoduché. Celek z Ferrary teď nicméně dvě kola vyšel nejen bodově naprázdno, ale také střelecky. O víkendu totiž před vlastními diváky nestačil na Cagliari.

Trenér Vincenzo Montella má problémy především s krajními obránci. Chybí jak Conti, tak i Antonelli, takže proti SPAL budou kraje lemovat Rodríguez a zkušený Abate. Trenér Semplici je na tom ještě hůře, když nemůže počítat s Meretem, Floccarim, Oikonomouem, Dellou Giovannou a Rizzem.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Musacchio, Bonucci, Romagnoli - Abate, Kessié, Bíglia, Calhanoglu, Rodríguez - Suso - André Silva
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Salamon, Vicari, Felipe - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Grassi, Mattiello - Antenucci, Borriello
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.67 - 13.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Turín FC  (středa 20:45)
Udinese zatím prožívá hodně špatné chvíle a trápí se herně i výsledkově. Dalším týmem, který chce prověřit jeho schopnosti, bude turínské FC. Hostující Býci dosud ještě neprohráli a hodlají svou sérii co nejdéle protáhnout.

Dřív platilo ambiciózní Udinese za velkého sběratele talentů a v jeho dresu už jsme vídali hráče jako Di Natale, Allan, Handanovič, Zieliński, Badu, Muriel, Basta, Isla, Asamoah, Benatia nebo Alexis Sánchez. Velká jména, slavní hráči, které Udinese pomáhalo formovat a pak je prodalo. Koloběh se neustále obnovoval, ale letošní sezona zatím tak optimisticky nevypadá. Vrátil se Maxi López a Valon Behrami, novými tvářemi jsou Nuytinck s Pezzellou, Bajićem nebo Waguem.

Vyložený lídr týmu ale schází a střelecký post obsazený dvě poslední sezony dvojicí Théréau - Zapata už je také pryč. Hlavní ofenzivní povinnosti přešly na Pericu, Lasagnu nebo Maxiho Lópeze. Vydatně jim pak pomáhá český talent Jakub Jankto, ale letošní kádr prostě okamžitou kvalitu postrádá. A výsledky tomu zatím odpovídají.

Od začátku sezony Udinese vyhrálo jen jednou, když nejtěsnějším možným rozdílem vyzrálo na Janov. Velkou ztrátou pro něj naopak představuje těsná porážka od SPALu a také prohra v minulém kole. V něm se proti AC Milán Udinese statečně bilo, ale na tři body to díky dvěma zásahům Nikoly Kaliniće přesto nestačilo. S Turínem má ale Udinese docela dobré zkušenosti a Býci si tři body odvezly jen dvakrát za posledních 16 let!

Teď Býci doufají, že se jim povede opět vyhrát, protože jejich sezona se zatím odvíjí velmi dobře. Býky stále ještě nikdy nepřemohl, i když číslo výher by podle fanoušků mohlo být jistě mnohem vyšší. Zatím si tým trenéra Siniši Mihajloviće připsal jen dvě remízy a dvě výhry. V minulém kole nezvládl napodobit výsledek z Beneventa a díky skvělému prvnímu poločasu bral jeden bod. Dokázal sice otočit vedení Sampdorie, ale na vyrovnávací branku bývalého hráče Qugliarelly už nedokázal odpovědět.

Přesto si hráči pochvalovali fakt, že se po první inkasované brance nevzdali. Daniele Baselli před utkáním s Udinese zmínil: "Je důležité, že jsme nepřestali bojovat. Když dostanete gól v první minutě utkání, bývá to často velký nápor na psychiku. My ale vyrovnali a posléze dali další branku. Ke konci utkání jsme zkoušeli své štěstí, ale nedokázali jsme využívat naše šance. Příště musíme být plně koncentrovaní od první až do poslední minuty. Potřebujeme další výhru, kterou bychom si zlepšili sebevědomí," dodává Baselli.

Jeho tým se bude muset potýkat s absencí zraněného záložníka Joela Obiho. A ani domácí nebudou úplně kompletní, protože jim schází zraněný bek Widmer. Poslední dva střety skončily vždy stejným výsledkem 2:2.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Larsen, Danilo, Nuytinck, Pezzella - De Paul, Fofana, Behrami, Jankto - Bajić, Lasagna
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Ansaldi, N'Koulou, Lyanco, Molinaro - Rincon, Baselli - Iago Falqué, Ljajić, Niang - Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.54 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Inter Milán  (úterý 20:45)
Vložené kolo čeká také na fanoušky italské kopané, která se stává stále atraktivnější. Svůj podíl na tom mají mimo jiné oba milánské kluby, z nichž jako první se v tomto kole představí Inter. Nerazzurri jedou do Boloni, která se poslední dobou herně trápí.

Domácí barvy navlékne Bologna, před kterou leží hodně komplikovaný úkol. Inter Milán je totiž pod vedením trenéra Luciana Spallettiho zcela jiným týmem, než který působil v loňském roce. Dělá méně chyb, obsadil klíčové posty v obraně a ukázal, že má velmi silnou vůli. To bylo ostatně vidět i v posledním kole, v němž Inter sehrál duel s Crotone a velmi dlouho se nedokázal prosadit. Pod Spallettiho vedením se ale Inter bije až do poslední možné chvíle a tentokrát mu to vyšlo.

Až necelých deset minut před koncem se prosadil opěvovaný Slovák Milan Škriniar, z něhož náhle roste velká opora zadních řad Interu. A v nastaveném čase přidal druhou branku hostí také Ivan Perišić, takže Spallettiho celek mohl slavit další tři body. Protože zatím ještě neztratil ani jeden bod, spolu s Neapolí a Juventusem se raduje ze stoprocentního bodového zisku a po čtyřech kolech je na třetí příčce Serie A.

Právě chorvatský útočník před duelem s Felsinei pověděl: "V minulém kole jsme zvládli zápas především díky tomu, že jsme se nevzdali, v čemž chceme pokračovat. Proti Boloni se nám vždycky dařilo a doufám, že to tak bude i v dalším utkání. V týmu je cítit obrovská pohoda a sebedůvěra, protože trenéra Spallettiho všichni respektují a fotbal nás baví. Zároveň na sobě pořád tvrdě pracujeme, protože bez toho bychom nemohli trvale vyhrávat," uvědomuje si Perišić.

Bologna naopak mnoho radosti nezažívá. Aktuálně jí patří až 13. místo a může za to především forma ve dvou posledních kolech. První dvě kola ještě Bologna dokázala uhrát bodový zisk a nad Beneventem dokonce zvítězila, ale od té doby se jí nedaří. Po vysoké prohře s Neapolí se jí moc nedařilo ani v minulém kole proti Viole. Na branku domácího Chiesy ještě odpověděl útočník Palacio, ale gól obránce Pezzelly už zůstal tím posledním, takže tři body brala Fiorentina.

Trenér Roberto Donadoni ale svým střelcům věří. "Uvidíme, jak na tom Rodrigo Palacio bude po zdravotní stránce, ale samozřejmě by rád nastoupil, když hrajeme proti jeho bývalému týmu. Pokud bude v pořádku, bude hrát. Ohledně Destra, pořád ještě není ve stoprocentní formě, ale věřím v jeho schopnosti. Doufám, že nás naši fanoušci budou nadále takhle podporovat, protože díky nim jsme silnější. Inter je samozřejmě favoritem, ale my se nevzdáváme bez boje," burcuje trenér Donadoni.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Krafth, Gonzalez, Helander, Masina - Poli, Taïder, Donsah - Verdi, Palacio, Di Francesco
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D’Ambrosio, Škriniar, Miranda, Nagatomo - Borja Valero, Vecino - Candreva, Joao Mário, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.60 - 4.09 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol440015:212
2.Juventus FC440013:312
3.Inter Milán440010:112
4.SS Lazio43109:410
5.AC Milán43018:69
6.Turín FC42207:38
7.UC Sampdoria32106:47
8.ACF Fiorentina42028:66
9.AS Řím32015:36
10.Cagliari Calcio42024:56
11.Atalanta Bergamo41124:64
12.Chievo Verona41124:74
13.Bologna FC41123:64
 SPAL 201341123:64
15.Udinese Calcio41035:73
16.Janov CFC40134:81
17.US Sassuolo40132:81
18.FC Crotone40130:61
19.Hellas Verona40131:111
20.Benevento Calcio40041:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (324)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele