Serie A - preview 5. kola

24.09.2013, 08:12, aktualizováno 26.09.2013, 08:31
Previews
Vložené páté kolo italské nejvyšší soutěže zakončí atraktivní dohrávka mezi Interem a Fiorentinou. Jedná se o souboj dvou z pěti zatím neporažených celků v Serii A, které ze čtyř zápasů dosud ztratili pouze jednou a hodlají bojovat o evropské poháry...
Inter Milán - ACF Fiorentina  (čtvrtek 20:45)
Italská Serie A nám přichystala velmi atraktivní dohrávku pátého kola. Ve čtvrtek večer hostí San Siro v Miláně souboj znovuzrozeného Interu a ambiciozního toskánského soupeře. Fialky pod trenérem Vincenzem Montellou v této sezoně ještě nepadly, což by rád zařídil právě Inter...

Domácí tým se přetahuje o cenné body i postavení v tabulce právě s Violou, takže se čtvrteční klání dá označit za velmi vypjaté. Ještě v loňské sezoně by pravděpodobně byly Fialky lehkým favoritem, po příchodu Waltera Mazzarriho jde ale z Interu opět strach. A pokud si zkušený trenér udrží standard, Nerazzurri budou brzy strašit celou Evropu. Alespoň tak vidí budoucnost slavného klubu brankář Samir Handanović. Slovinský brankář patřil mezi nejlepší hráče na svém postu již za působení v dresu Udinese, z ambiciozního celku potom přestoupil právě do italské metropole.

Stejně jako celému týmu se ani Handanovićovi příliš nedařilo, vše ale nyní vypadá o mnoho lépe. Po převzetí prvního týmu bývalým úspěšným trenérem Neapole se z Interu pomalu stává opět vážný vyzyvatel turínské Staré dámy. To dokládá i poslední ligový zápas Nerazzurri s nováčkem ze Sassuola. Drtivé skóre 7:0 však nebylo jediným důvodem k oslavám - na hřiště se opět po dlouhé odmlce způsobené zraněním podíval argentinský střelec Diego Alberto Milito. "Il Principe" se dokonce dvakrát zapsal mezi úspěšné střelce a přispěl k vysokému vítězství.

Samir Hanadanović v rozhovoru pro stránky klubu přiblížil fanouškům (i protivníkům) náladu v kabině: "Chceme pokračovat ve hře, kterou nyní předvádíme. Zápas od zápasu rosteme, ale stále je to ještě začátek. Můžeme dokázat mnohem větší věci," varuje slovinský brankář konkurenty. Milánský tým vstřelil již třináct branek, zatímco Handanović za svá záda pustil jen jedinou střelu. "Naše síla je v sebevědomí. A to nám dodal nový trenér. Hrajeme s větší intenzitou a chuť vyhrávat se nám vrátila," dodal.

Ani Fialky ale není radno podceňovat. Stálý koncept podpořený kvalitně odváděnou prací Vincenza Montelly v roli trenéra se vyplácí, což odměnilo fanoušky toskánského klubu účastí v evropských pohárech. Čtvrtá Fiorentina v posledním kole vyhrála nad Atalantou Bergamo, což znamenalo druhé venkovní vítězství v sezoně. Opravdovým testem jejích schopností však bude až utkání s Interem. "Procházíme skvělým obdobím, což tři body proti Atalantě ještě umocnily," říká brankář Neto a dodává: "Chceme si udržet skvělou formu a zůstat na dohled špici tabulky. Před zápasem s Interem tak máme své sebevědomí zpátky," zdůrazňuje mladý Brazilec. Tomu nepomohou zranění spoluhráči Juan Cuadrado a útočník Mario Gómez. Kvůli kartám v Miláně nenastoupí ani Chilan David Pizarro.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus - Jonathan, Guarín, Cambiasso, Taider, Nagatomo - Alvarez - Palacio
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomović, Rodriguez, Savić, Pasqual - Aquilani, Ambrosini, Borja Valero - Joaquin, Mati Fernandez - Rossi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Atalanta Bergamo  (středa 20:45)
Nevýrazná Parma přivítá v souboji dvou týmů z dolní poloviny tabulky Atalantu. Parma by také ráda konečně vyhrála.

Kouč Roberto Donadoni zatím nemůže být s výsledky svých svěřenců spokojen. Parma dosud nevyhrála a to se před začátkem sezony chvástala, že získala bývalého reprezentanta Antonia Cassana. Jenže italský útočník zatím skóroval jen jedinkrát. Parma zatím nasbírala jen dva body a to je velké zklamání. Nicméně zápas s Chievem, který skončil 0:0 ukázal potenciál Parmy. "Jsem spokojený s výkonem všech svých hráčů včetně Amauriho. Je důležité, že jsme si vytvořili šance a dřív nebo později se dočkáme cíle. Je to jen otázka času," podržel své svěřence trenér Donadoni.

Výsledkově to není růžové ani s Atalantou. Ta sice dokázala doma porazit FC Turín, ale z její strany to bylo doposud vše. "Očekávám v Parmě těžký zápas, ale pokud budeme hrát se stejným odhodláním jako proti Neapoli a Fiorentině, můžeme získat dobrý výsledek," věří Stefano Colantuono.

Gialloblu se musejí obejít bez Galloppy, Paletty a suspendovaného Cassaniho. Atalanta je na tom o něco lépe, i když i jí budou scházet dva hráči, jmenovitě Giorgi a Cazzola.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Benalouane, Felipe, Lucarelli - Biabiany, Gargano, Marchionni, Parolo, Gobbi - Cassano, Amauri
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Stendardo, Yepes, Lucchini - Raimondi, Migliaccio, Cigarini, Carmona, Del Grosso - Bonaventura - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
UC Sampdoria - AS Řím  (středa 20:45)
V římském táboře panuje opět skvělá nálada. Jednak byl kapitánovi Tottimu prodloužen končící kontrakt o další tři roky, jednak se fanoušci opět baví herním stylem AS pod novým trenérem a především díky němu přicházejí i výsledky. Prověřit připravenost Giallorossi se nyní chystá Sampdoria.

Janovský celek prožívá velmi špatný vstup do sezony. Vždyť Sampdoria z posledních patnácti zápasů v lize vyhrála jen jedinkrát! Trenér Delio Rossi si je jasně vědom toho, že se něco rychle musí změnit a jeho svěřenci se k němu přidávají. Univerzál Lorenzo De Silvestri říká: "Víme, že procházíme těžkým obdobím. Ale s Římem musíme bojovat, ukázat to nejlepší a pokusit se zvítězit. Je jasné, že nás nečeká snadný soupeř, protože současný Řím je mezi nejlepšími týmy Serie A. Pokud ale vydáme maximum a zhodnotíme tvrdou práci z tréninků, můžeme na sebe být po zápase hrdí," zakončuje De Silvestri.

Sampdorie už opravdu nemá co ztratit. Série špatných výsledků pokračuje, což znamená až sedmnáctou příčku. Blucerchiati ještě ani jednou v sezoně nevyhráli. Do úvodu jim los nadělil velmi složitého soupeře - turínskou Starou dámu. Na ni mají v Sampdorii sice hezké vzpomínky, ještě hlavní strůjce výher nad favoritem - Mauro Icardi - odešel formovat nový útok v Mazzarriho Interu Milán. Po první porážce si hráči vydobyli také první bod za remízu s Bolognou. Po ní však tým trenéra Delia Rossiho nepokračoval ve zlepšených výkonech a prohrál ceněné městské derby s CFC Janov rozdílem třídy. Minulé kolo přineslo Sampdorii opět jeden bod za remízu 2:2 s Cagliari. Podle matematické posloupnosti by tedy nyní měla přijít opět porážka...

Což by proti rozjetému AS Řím překvapilo asi málokoho. Vlkům se nesmírně daří, oproti loňské sezoně si určitě užívají také obránci a zlepšená hra vystřelila AS na první pozici o skóre před ambiciozní Neapol. Ta se navíc musí soustředit ještě na Ligu mistrů, což dává malou výhodu týmu z Věčného města. K prvnímu místu pomohla Vlkům především výhra nad městským rivalem. V posledním kole slavila jen jedna polovina Říma - Derby della Capitale díky brankám Federica Balzarettiho a srbského talentu Adema Ljajiće vyznělo jasně pro lodivoda Rudiho Garciu.

Ten se ale o svou radost dělí především s fanoušky, když říká: "Jsem velmi ambiciozní muž, ale o našich cílech obšírně mluvit nehodlám. Nemám žádné ultimátum od vedení, mým cílem je skončit do pátého místa a vybojovat pro AS evropské poháry. Tam AS patří, to si zaslouží tým i fanoušci. Chtěl bych našim vášnivým fanouškům poděkovat za jejich podporu a nadšení. Derby jsme vyhráli a cíl jsme splnili. V takovém zápase nejde ani o pěknou hru, ale především o hrdost a výhru. To se nám podařilo a já chci v nastoleném trendu pokračovat," říká odvážně bývalý trenér francouzského Lille.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Gastaldello, Palombo, Costa - De Silvestri, Obiang, Krstičić, Regini - Sansone, Bjarnason - Gabbiadini
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Maicon, Benatia, Castán, Balzaretti - Pjanić, De Rossi, Strootman - Florenzi, Totti, Ljajić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Hellas Verona  (středa 20:45)
V dobré formě hrající FC Turín přivítá nováčka Hellas Verona. Domácí se nacházejí na vynikajícím sedmém místě. Ani hosté si nevedou nejhůře, v tabulce jim patří devátá pozice.

Turínští zažehnali křivdu s Milánem a na hřišti Boloni v posledním kole zvítězili 2:1. Trenér Ventura mohl být s výkonem svých svěřenců naprosto spokojen. "Jsem velmi rád, že tým hraje dobře, ale to co mě skutečně zajímá jsou výsledky, neboť jedině to se počítá," prohlásil trenér Ventura.

Spokojeni mohou být i ve Veroně, tedy v té části, která fandí Hellasu. Nováček soutěže po těžkém losu zaujímá deváté místo, což je velký úspěch, přihlédneme-li k tomu, s jakými soupeři Hellas hrál. Mandorliniho hoši se poměřili s AC Milán, AS Řím i Juventusem. Právě v posledním kole Hellas na obhájce titulu nestačil, nicméně potrápit ho dokázal. V Turíně dokonce vedl brankou Cacciatore, ale Stará dáma dokázala výsledek otočit.

Před necelými dvěma lety se oba celky utkaly v Serii B. Zatímco pro Turín to byla nakonec úspěšná sezona, Hellas si musel na svůj návrat mezi italskou smetánku jště počkat. Při posledním vzájemném souboji na Stadio Olimpico se radoval Hellas, který tu vyhrál jednoznačně 4:1. Ale kádry obou týmů se za tu dobu přeci jenom proměnily.

Trenér Ventura se musí obejít bez Larronda, Rodriguéze, Gazziho, Barreta a Gilleta. Pro poslední tři zmiňované platí karetní tresty. Ztráty počítá také Hellas, jenž nemůže počítat s Ragatzuem, Maiettou, Tonim, Martinhem a Albertazzim.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Glik, Bovo, Moretti - Darmian, Brighi, Vives, El Kaddouri, D'Ambrosio - Cerci, Immobile
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Moras, Bianchetti, Agostini - Romulo, Donati, Hallfredsson - Jorginho - Cacia, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - US Sassuolo  (středa 20:45)
Suverenní Neapol se opět představí před vlastními fanoušky a proti Sassuolu se nečeká nic jiného, než tříbodový zisk. O tom, že jsou Azzurri ve velké pohodě netřeba dlouho hovořit. Sassuolo nemá na San Paolo co ztratit, nechce si však uříznou ostudu, jako tomu bylo proti Interu.

Začněmě u Neapole, která je po čtyřech zápasech ve velké pohodě. Napolitání stále neví, jaké je to ochutnat hořkost porážky, dokonce neví, jaké je to ztratit body. Neapol v minulém kole potvrdila skvělou formu výhrou v Miláně. "Vyhrát v Miláně jako kouč, to musíte být štastný člověk. Nebyl to náš nejlepší výkon v sezoně, ale vyhrát pět zápasů zasebou je impozantní. Pořád tu ale existují věci, které je potřeba zdokonalit, abychom i nadále vyhrávali. Každopádně jsme na dobré cestě," liboval si trenér Rafael Benítez.

Neapol teď čeká na první pohled snadná kořist, ovšem Sassuolo se bude chtít na San Paolo vytáhnout. Rozhodně zde nemá co ztratit.

Snažit se bude o to víc, že má svým fanouškům co odčinit. Nováček totiž doma prohrál ostudně 0:7. "Jsem velmi zarmoucen, jak kvůli našim fanouškům, tak kvůli klubu. Tento výkon nebyl hodný Serie A. S Interem můžete prohrát, ale ne tímto způsobem," prohlásil zklamaný trenér Di Francesco. Lodivod Sassuola očekává rapidní zlepšení, proti rozjeté Neapoli to ale bude těžké.

Neapol před zápasem se Sassuolem hlásí jednu velkou ztrátu. Je jím reprezentant Christian Maggio, který si poranil meniskus. Zbytek kádru je v pořádku. Sassuolo je na tom o něco hůře, hrát nebudou Valeri, Marrone, Terranova a Gomes.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Mesto, Cannavaro, Britos, Armero - Inler, Džemaili - Callejon, Hamšík, Mertens - Higuaín
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pomini - Gazzola, Antei, Acerbi, Ziegler - Kurtič, Magnanelli, Missiroli - Schelotto, Zaza, Alexe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 7.50 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Livorno - Cagliari Calcio  (středa 20:45)
Úvodní zápas proti AS Řím se sice Livornu nepovedl, poté ale mladý tým sebral síly a začal sbírat i body. Dvě výhry a jedna remízy mu zatím zajistily šestou pozici. Nyní ale čeká Davide Nicolu a spol. těžká zkouška - ambiciozní Cagliari.

Sardinskému týmu se zatím nedaří naplňovat předsezónní očekávání, což dokládá minulá remíza se Sampdorií Janov. Po čtyřech kolech tak tým trenéra Diega Lopeze zaznamenal jen jednu výhru. Trenér Lopez je velice nespokojený s tím, že jeho svěřencům chybí disciplína a organizovaná hra. Cagliari ještě v nastaveném čase druhé půle o gól vedlo, ale infarktový závěr zvládli lépe hosté a ze stadionu Nereo Rocco si odvezli bod za konečnou remízu.

Trenér Cagliari Diego Lopez se vrací k minulému zápasu slovy: "Byli jsme velice naivní. Nemůžete dostávat góly v posledních vteřinách zápasu. Ale tohle je fotbal a my to tak musíme akceptovat. Pro mé hráče i mne osobně bude zápas se Sampdorií lekcí. Hráči by se měli učit ze svých chyb, protože to je způsob jak dospět. Teď se musíme dívat dopředu a dobře se připravit na zápas s Livornem. Vím, že můj tým může vybojovat tři body, které nám pomohou splnit náš cíl a zachránit se v Serii A."

Hlavním cílem Livorna je primárně také záchrana v první lize. Ta se Amarantu zatím docela daří, a to i přes úvodní porážku od AS Řím. Výhry nad Sassuolem a Catanií následovala remíza s Janovem. Tohoto bodu si trenér Davide Nicola zvláště cení: "Hrát v Janově nikdy není snadné, takže se z bodu raduji," ví Nicola.

"Toto utkání bylo důležitým testem pro všechny mé hráče, kteří odehráli skvělý zápas. Janovu jsme to nijak neusnadnili a sami jsme se snažili skórovat. Teď bych rád, abychom v nastoleném trendu pokračovali co nejdéle," uzavírá trenér, který se bude muset obejít bez zraněného Marca Biagiantiho.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Coda, Emerson, Ceccherini - Schiattarella, Luci, Duncan, Mbaye - Greco - Emeghara, Paulinho
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Rossettini, Astori, Murru - Ekdal, Conti, Nainggolan - Ibraimi - Pinilla, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Calcio Catania  (středa 20:45)
Lazio doma ještě nezaváhalo a všechny body bude chtít získat i proti Catanii, která naopak stále čeká na první vítězství v sezoně. Biancocelesti si navíc budou udobřovat fanoušky, neboť nezvládli prestižní římské derby.

Nezvládnuté prestižní derby vždycky bolí, ale Lazio je natolik zkušeným mužstvem, aby si s touto situací poradilo. "Musíme na tento výsledek zapomenout. Musíme otočit stránku," řekl stručně trenér Vladimir Petkovič. Jeho svěřenci zatím nedokázali venku bodovat. Římské derby se sice odehrálo na Stadio Olimpico, ale Lazio bylo bráno jako hostující tým. Doma je jinak Lazio stoprocentní a favoritem bude i proti Catanii.

Sicilané totiž stále čeká na první vítězství. V minulém kole pouze remizovali 0:0 s Parmu. Domácí premiéru si přitom odbyl Jaroslav Plašil. "Nejsme schopni prostě dát kontinuitu našim výkonům. Je to částečně i kvůli zraněním, které jsme měli. Poprvé v sezoně bych měl snad mít kompletní tým a to je dobré znamení. Je zřejmé, že tento tým může růst," nechal se slyšet trenér Maran. Catania ovšem ani v tomto zápase nebude kompletní. Scházet budou Bergessio, Izco, Peruzzi, Leto a Castro.

Elefantini nemají s Laziem vůbec špatnou bilanci. V minulosti ho dokázali několikrát potrápit a minimálně to bude cílem i v tomto klání.

Biancocelesti se musejí obejít bez Radua, Biavy, Novarettiho, Konka a k dispozici nejsou ani Biglia s Klosem.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Cavanda, Ciani, Cana, Lulič - González, Onazi, Ledesma, Hernanes, Candreva - Klose
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Bellusci, Legrottaglie, Spolli - Álvarez, Plašil, Almiron, Guarante, Monzon - Barrientos, Lopez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Juventus FC  (středa 20:45)
Staré dámě sice nepatří první místo, na nějž jsou Bianconeri zvyklí, přesto jsou i nadále považováni za hlavního adepta na mistrovské Scudetto. Další překážkou za obhajobou ceněného titulu je veronské Chievo, které se po výhře nad Udinese cítí být ve formě.

Turínský gigant nyní sídlí na pátém místě s deseti body, obklopuje jej také milánský Inter a Fiorentina. Tato trojice ztrácí po dvou bodech na vedoucí duo v podání AS Řím - Neapol. V minulé sezoně to byli právě Partenopei, kteří se dívali na záda turínskému týmu, nyní je situace obrácená. Inter Milán se pod organizovanou Mazzarriho rukou může zase soustředit pouze na ligovou scénu, stejně jako Garciovo AS Řím. Juventus tak musí sebrat síly a boj na více frontách zvládat lépe.

I díky mnohým kvalitním posilám obránce Leonardo Bonucci nepochybuje, že svěřenci trenéra Antonia Conteho překročí vlastní stín a svoji vitrínu brzy zaplní dalšími trofejemi. V předzápasovém rozhovoru Bonucci porovnával šance svých spoluhráčů a nejbližších rivalů, dostal se i k očekávanému klání s Chievem Verona.

"Tato sezona bude ještě náročnější. Neapol skvěle posílila, má nového trenéra a je hladová po úspěchu. Je to tým, ze kterého já osobně mám největší strach. O své místo na slunci se popere také Inter Milán, AS Řím a Fiorentina. Tohle jsou všichni potenciální mistři, určitě adepti na první místa. Tabulka pro tentokrát hovoří jasně - AS s Neapolí soutěží o první místo, až za nimi jsme my s dalšími dvěma týmy. Tento ročník pro nás bude opravdovým křtem ohněm, protože budeme muset hrát na více frontách s mnohem větším očekáváním," uvědomuje si Bonucci.

Italský reprezentační obránce také nepochybuje o kvalitách svého středečního soupeře: "Myslím, že pro Chievo je tohle největší událostí roku. Takže logicky budou chtít hrát na víc než sto procent. My musíme reagovat podobně, Juve musí být hladové a agresivní," zakončuje Bonucci.

Trenér Antonio Conte by mohl těžit ze zvýšeného sebevědomí střelce Fernanda Llorenteho, který ustál kritiku na svou osobu a vstřelil svou premiérovou branku v ligovém ročníku. Do minulého zápasu s taktéž veronským týmem - Hellasem - od úvodních minut nenaskočili Gianluigi Buffon, Claudio Marchisio (ten později střídal), ani Giorgio Chiellini. Proti Mussi volanti by však trio mělo figurovat v základu. Chievu se minulé utkání povedlo nad míru, i když brankou Maicosuela prohrávalo. Díky Pellissierovi a Rigonimu však vývoj zápasu otočilo a radovalo se ze tří bodů.

Jednalo se o první výhru Chieva v tomto ročníku, za což byl rád i trenér Giuseppe Sannino. "Pro morálku mých hráčů byla tato výhra darem z nebe. Nyní nás ale čeká další favorit - Juventus. Jsem si ale jistý, že moji hráči odvedou stejný díl práce a odevzdají maximum svých možností," nepochybuje Sannino.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sardo, Papp, Cesar, Dramè - Estigarribia, L.Rigoni, Radovanović, Improta - Thereau, Paloschi
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Bonucci, Ogbonna, Chiellini - Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Peluso - Quagliarella, Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.50 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - AC Milán  (středa 20:45)
Boloňa stále čeká na svojí první výhru a ukončit čekání bude chtít doma proti oslabenému AC Milán. Rossoneri vedle "armády" zraněných budou postrádat také Maria Balotelliho.

Boloni se stále nedaří, po čtyřech kolech si svěřenci trenéra Pioliho připsali jen dva body za dvě remízy proti Sampdorii a Udinese. Naposledy Boloňa nestačila na FC Turín, se kterým doma prohrála 1:2.

Podle představ se nedaří ani Milánu. Ten pod Allegrim zažívá další špatný start do sezony. Rossoneri zatím vyhráli jen jedno utkání a jednou se štěstím remizovali. Marodka AC je sice solidně zaplněná, ovšem Milánští mají pořád dost kvality na to, aby si připsali lepší výsledky. Naposledy Allegriho svěřenci nestačili doma na Neapol, byť nepředvedli špatný výkon.

Každopádně vedoucí špička milánskému celku uniká. Neapol s Římem už mají na čele osmibodový náskok!

Domácí se budou muset obejít bez zraněných Khrina, Cherubina a suspendované dvojice Nataliho s Koném. O marodce Milána už byla řeč, scházejí Bonera, De Scigilio, Silvestre, Pazzini, El Shaarawy, Montolivo a Kaká. Na tři zápasy je distancovaný Mario Balotelli. "Mario by se měl naučit ovládat sám sebe. Je pro nás důležitým hráčem a ztratit ho na několik zápasů je problém," vyjádřil se k vyloučení spoluhráč Ignazio Abate.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Garics, Antonsson, Mantovani, Morleo - Pazienza, Perez, Della Rocca - Diamanti - Bianchi, Cristaldo
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Zapata, Méxés, Emanuelson - Poli, De Jong, Muntari - Birsa - Matri, Robinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.25 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Janov CFC  (úterý 20:45)
Zebrám se vstup do sezony nepodařil, což si uvědomuje i trenér Francesco Guidolin. Friuli přivítají janovské Grify po porážce od Chieva Verona. Mussi volanti připravili Guidolinovým svěřencům druhou porážku v novém ročníku. Napraví ji Zebry před domácím publikem?

Udinese dosud vyhrálo pouze jediný zápas, a trenér Guidolin dobře ví, že jeho tým musí rychle zareagovat. Na tiskové konferenci před úterním zápasem sdělil: "Z fyzického hlediska jsme dobře připraveni, ale z toho psychického nefunguje všechno podle plánu. Vím, že jsem zodpovědný za výsledky týmu, takže je na mne, abych našel řešení naší situace."

Vložené kolo Serie A připravilo Zebrám nesnadného soupeře - janovské CFC. Guidolin se vrací ke špatnému hernímu projevu z minulého zápasu proti Chievu. Udinese se sice ujalo vedení už po padesáti sekundách, ale ještě do konce první půle dvakrát inkasovalo a z tohoto šoku se již do konce zápasu nevzpamatovalo. "Naší největší chybou byl fakt, že jsme si mysleli, že jsme lepší než oni. Naše arogance nás ale vytrestala."

Proti Grifům by již měl nastoupit také velezkušený kapitán Di Natale, který v zápase proti Chievu odehrál pouze druhý poločas. Mimo hru je ale nadále domácí obránce Maurizio Domizzi. Janov má stejný počet bodů jako Udinese a na Stadio Friuli cestuje po bezgólové remíze s nováčkem z Livorna. Začínající trenér Fabio Liverani vyjádřil své znepokojení nad faktem, že jeho svěřenci nedokázali pokračovat v dobrém výkonu proti městskému rivalovi Sampdorii.

"Je pravda, že derby dalo mým hráčům mnoho motivace a sebevědomí. Ale v takové euforii jsme proti Livornu nedokázali sehrát podobně dobré utkání. Chci, aby si moji hráči uvědomili, že agresivní musíme být pořád. Pokud jen na chvíli usneme, pak můžeme prohrát s každým týmem," dodává bývalý záložník Palerma. Ten bude postrádat služby Thomase Manfrediniho, který z disciplinárních důvodů do utkání nastoupit nemůže.

Na stadionu Friuli se brankových hodů divák v utkání s Janovem příliš nedočká, poslední zde hrané utkání skončilo bez branek. Zebry ale mají Grifům co vracet - vzájemný zápas z konce minulé sezony v Janově rozhodl domácí Juraj Kucka a pomohl Janovu k záchraně.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Kelava - Heurtaux, Danilo, Naldo - Basta, Badu, Allan, Lazzari, Gabriel Silva - Di Natale, Muriel
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Gamberini, Portanova, De Maio - Vrsaljko, Cofie, Lodi, Bertolacci, Antonini - Calaiò, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím440010:112
2.SSC Neapol440011:312
3.Inter Milán431013:110
4.ACF Fiorentina431010:410
5.Juventus FC43108:310
6.AS Livorno42116:37
7.Turín FC42116:57
8.SS Lazio42026:76
9.Hellas Verona42025:66
10.Cagliari Calcio41216:75
11.AC Milán41127:74
12.Udinese Calcio41126:64
13.Janov CFC41125:74
14.Chievo Verona41124:84
15.Atalanta Bergamo41033:63
16.Bologna FC40224:82
 UC Sampdoria40224:82
18.Parma FC40222:62
19.Calcio Catania40131:71
20.US Sassuolo40041:150

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (539)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele