Serie A - preview 38. kola

27.05.2017, 09:10, aktualizováno 28.05.2017, 09:16
Previews
Neděle dá odpověď na poslední dvě důležité otázky letošní sezony italské nejvyšší soutěže. AS Řím hostí Janov a bude hájit stříbrnou pozici před Neapolí, kterou čeká duel na půdě Sampdorie. Večer se pak rozhodne o třetím sestupujícím, kterým se stane Empoli nebo Crotone...
Cagliari Calcio - AC Milán  (neděle 15:00)
Cagliari se proti AC Milán dlouhodobě nedaří a teď má další možnost. Ve svém posledním klání letošního kalendáře se pokusí napravit svou smutnou bilanci proti Rossoneri a zároveň se omluvit vlastním fanouškům za debakl z minulého kola.

AC na poslední chvíli zabralo a urvalo si pro sebe šesté místo, z něhož ho nikdo už nesesadí. Teď by tým trenéra Montelly chtěl ukázat, že si jej zaslouží. Jede na Sardinii, kde se mu hraje velmi dobře a z Cagliari se velmi často vrací jako vítězný celek. Už dlouhých 13 let se Cagliari nepovedlo poradit si s milánským velikánem a v podstatě nic nenasvědčuje tomu, že by se něco mělo v dohledné době měnit.

Nedělní utkání uzavře několikaletou smůlu AC, které nyní stojí po dlouhé době opět na prahu evropských pohárů. A s movitými majiteli v čele se zdá, že i přestupní období v létě bude "za něco stát”. Čekat prý můžeme veliké změny na poli personálním a především přestupovém. Než se ale AC zahledí do světlé budoucnosti, nejdříve mu zbývá odehrát co nejlépe poslední utkání tohoto ročníku. Třeba podobně jako v minulém kole.

AC nad Boloňou mělo převahu poměrně dlouho, ale celý první poločas nemohlo najít způsob, jak otevřít obranu Felsinei. Až ve druhé půli a díky několika střídáním se AC dokázalo prosadit třikrát, takže tři body byly jeho. Z šesté příčky ho už nedostane ani jeho městský rival vzdálený na šest bodů. I nad tím spolu se současným trenérem Montellou se zamýšlí Alessandro Nesta, jeden z velikánů AC.

"Nejvíc jsem si uvědomil krizi AC v době, kdy byl prodán Zlatan Ibrahimović. Od té doby šlo AC špatnou cestou, strmě dolů. A nováčci na trenérské lavičce jako Brocchi, Seedorf nebo Inzaghi neměli dost zkušeností ani podpory. Vincenzo Montella je úplně jiný člověk - má mnohem víc zkušeností, má úroveň a vizi. Umí se vypořádat s problémy, je mladý a má velký potenciál. V jeho rukou a s posilami může AC zase kralovat,” dodal Nesta.

Cagliari má menší problémy s formou, která se rozhodně nepotkává se stabilitou. Dobré výkony následují výkony mizerné, jakých jsme byli svědky například v jeho minulém klání. Zápas se Sassuolem měl pro Cagliari přívlastek debaklu a hororového střetu, protože od domácích Neroverdi dostalo Cagliari dokonce šest branek!

Zvláště první poločas, ve kterém Cagliari dostalo čtyři góly, se mu vůbec nepovedl.Je ale zachráněno a víc od této sezony chtít nemohlo. Dokáže historický zázrak, nebo Montellovi hráči ukáží svou hodnotu? Domácím budou chybět zranění Dessena, Ceppitelli, Melchiorri a Colombo, kvůli kartám nenastoupí ani Sau, Bruno Alves či Isla. AC přijede bez zraněných Romagnoliho, Abateho, Antonelliho a Bonaventury.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Padoin, Pisacane, Salamon, Murru - Ionita, Tachtsidis, Faragò - Joao Pedro - Farias, Borriello
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - G. Gomez, Paletta, Romagnoli - Deulofeu, Pašalić, Montolivo, Suso, Vangioni - Lapadula, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 4.05 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Janov CFC  (neděle 18:00)
V Římě se poslední týdny nemluví o ničem jiném, než o rozlučce kapitána Francesca Tottiho. V posledním utkání sezony proti janovskému CFC jde ale o mnohem víc. Domácí AS Řím totiž na dálku bojuje o druhé místo s Neapolí.

S každou další hodinou se stále více blíží konec jedné éry. Éry, na které vyrůstala nejedna generace fanoušků italského fotbalu a především AS Řím. Konec éry Francesca Tottiho. Římský kapitán symbolizuje klub z Věčného města, v jehož dresu strávil celou aktivní kariéru až doposud. Od svého debutu v prvním týmu v roce 1993 odmítl několik nabídek z prestižnějších adres a dodnes zůstává jedním z největších klubistů v pravém slova smyslu.

V červnu mu však končí smlouva a prodloužena nebude, takže v dresu AS Tottiho zřejmě uvidí fanoušci naposledy. Není jisté, zda trenér Spalletti využije příležitosti a postaví římskou ikonu od prvních minut, ostatně vztahy mezi oběma aktéry nejsou právě ideální. Trenér Spalletti vždy preferoval klub místo jednotlivce a Římu jde o hodně. Musí vyhrát, pokud nechce spoléhat na zaváhání Neapole.

Právě od Neapole totiž AS dělí jen jediný bod. A v sázce je přímý postup do Ligy mistrů, takže se oba soupeři budou maximálně snažit. Za posledních deset soutěžních duelů AS prohrálo jen jednou a klíčem k současné druhé pozice bylo především skvěle zvládnuté utkání proti Juventusu Turín. Také v minulém kole si Vlci poradili, neboť přestříleli domácí Chievo Verona poměrem 5:3.

Fanoušci Giallorossi by určitě rádi viděli Tottiho hrát, ale hlavní jsou tři body. S tím souhlasí i trenér Claudio Ranieri, který Římany dříve trénoval. "Každý mluví o Tottiho konci, i když on sám přímo neřekl, že skončí jako fotbalista. Uvidíme, jak se bude utkání s Janovem vyvíjet, ale nemyslím, že Totti začne v základu. Fanoušci by si měli pamatovat jedno: nejdřív Řím, až pak je na řadě Francesco,” míní Claudio Ranieri.

Římané mají s Janovem velmi dobré statistiky a za poslední čtyři domácí duely mu dali vždy alespoň dvě branky. Další by rád přidal Edin Džeko, který soupeří o první místo v tabulce střelců s Driesem Mertensem. Belgický rychlík na něj ztrácí jeden zásah. Kromě Tottiho by toto utkání mělo být také rozlučkou trenéra Spallettiho, jehož smlouva rovněž končí. Další zajímavostí tohoto utkání bude fakt, že AS premiérově nastoupí v nových dresech pro příští sezonu.

Janov se i pod vedením staronového trenéra Ivana Juriće trápí, ale v minulém kole zvládl nejdůležitější bitvu. Vyhrál totiž FC Turín díky brankám Rigoniho se Simeonem a zachránil se v nejvyšší soutěži také pro příští ročník. Letošní sezona plná zvratů je tak zachráněna, i když jako pozitivní se označit rozhodně nedá. Ať už poslední kolo skončí jakkoli, janovské CFC zůstane na 16. místě.

Ačkoli je Janov zachráněn, trenér Jurić AS varuje: "Dokázali jsme se zachránit a zůstáváme v první lize, ale to vůbec neznamená, že bychom snad přestali hrát. Nedáme soupeři nic zadarmo, budeme bojovat stejně jako proti Turínu. Sice mě těší, že právě náš tým má výsadu být soupeřem AS při konci Tottiho, ale Giallorossi od nás nemohou čekat žádné dárky. Hrajeme také o svou tvář a prestiž,” dodal zkušený trenér na adresu soupeře.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Rüdiger, Manolas, Fazio, Emerson - De Rossi, Strootman - Salah, Nainggolan, El Shaarawy - Džeko
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Biraschi, Burdisso, Gentiletti - Lazović, Rigoni, Veloso, Cofie, Laxalt - Simeone, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 16.50 - 33.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - SSC Neapol  (neděle 18:00)
Sampdoria Janov na své půdě uvítá Neapol a bude mít hodně těžkou úlohu. Její oponent totiž stále sází na druhé místo a jeho hladovost je očividná. Dokáže Doria bez formy zastavit nejlepší útok celé ligové scény?

Už dlouhých sedm let se Sampdoria snaží porazit svého soka v Janově. Naposledy se jí to povedlo v polovině května 2010, kdy Giampaolo Pazzini rozhodl jedinou brankou o tom, že se Doria může těšit na Ligu mistrů. Od těch dob ale oba týmy ušly velkou cestu. Zatímco Doria klesá a střídá průměrné roky s podprůměrnými, z Neapole je velikán schopný konkurovat těm nejlepším evropským soupeřům.

Nyní Neapol soupeří na dálku s druhým AS Řím. Druhé místo, na které Partenopei ztrácí jen jediný bod, má cenu zlata. Zaručuje svému vlastníkovi přímý vstup do milionářské Ligy mistrů bez nutnosti hrát ošemetné předkolo, které italským týmům nikdy moc nesedělo. Černý Petr zatím vychází právě na třetí Neapol. O všem rozhodne Janov, protože AS hraje ve stejnou dobu s druhým janovským týmem, s CFC. Jeho výhodou je ale jednak záchrana Grifů a jednak domácí prostředí.

Neapol cestuje do Janova a bude doufat, že jí pomůže jednak zaváhání AS, ale také vlastní schopnosti. A těch má Neapol hodně. Od pevné obrany přes kreativní zálohu až po nejlepší útok v lize. I bez dlouho zraněného Areka Milika se podařilo týmu trenér Maurizia Sarriho nastřílet díky ofenzivnímu hernímu stylu už 90 gólů.

A velký podíl na tom má také Belgičan Dries Mertens, s 27 brankami na kontě druhý nejlepší střelec šampionátu. Mertens by rád získal trofej pro nejlepšího střelce, ale na prvního Edina Džeka právě z AS Řím mu schází ještě jeden gól. Proti janovské Dorii tak bude mít Mertens osobní motivaci navíc.

Příští sezonu chce Neapol opět bojovat o Scudetto, i když například Tommaso Mandato říká: "Neapol je po stránce kádru téměř dokonalá, nemá žádná slabá místa. Bude hodně těžké ještě ji zdokonalit. Je to spíš o příliš silném Juventusu a selhání v klíčových momentech. Jediné místo, které by příští rok mělo být posíleno, je brankář. Ideálním by byl mladý Ital, třeba Mattia Perin,” dodal Mandato.

Domácí se musí obejít bez dvojice karetních hříšníků v podání Muriela se Salou, zraněni jsou navíc Viviano s Palombem. V týmu Neapole je zraněn jen záložník Allan. Luis Muriel byl dlouho zraněn a v minulém kole, kdy dostal šanci oproti Patriku Schickovi, se moc nepředvedl. Sice srovnal v duelu s Udinese střelou z penalty, ale téměř ihned poté byl vyloučen. Jeho celek tak dokázal se Zebrami jen remizovat. Aktuálně sídlí Blucerchiati na průběžném na 10. místě a mohou se v případě výhry posunout maximálně na 9. příčku před FC Turín.

Luis Muriel je častým terčem přestupových spekulací, ale podle vlastních slov se fanoušci nemají čeho obávat. "Fanoušci mohou být absolutně klidní. V tuto chvíli jsou všechno jen spekulace. Sám jsem jich četl hodně, ale chceme se jako tým soustředit na naše poslední utkání. Rozhodně nebudu nic řešit před koncem sezony. Po ní si s vedením v klidu sednu a dohodneme se, jak dál,” tvrdí zkušený Luis Muriel.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Bereszyński, Silvestre, Škriniar, Regini - Barreto, Torreira, Linetty - Bruno Fernandes - Schick, Quagliarella
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Zieliński, Jorginho, Hamšík - Callejon, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.00 - 8.10 - 1.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - Empoli FC  (neděle 20:45)
Empoli má před sebou nejtěžší utkání sezony. Pokud se chce zachránit a nespoléhat se na zaváhání Crotone, musí porazit domácí Palermo. Pokud se tak nestane, bude se toskánský celek se sicilským soupeřem potkávat příští rok ve druhé lize.

Při formě, jakou Crotone má, se Empoli musí obávat. Hodina H se pro něj totiž přiblížila a právě v posledním kole může Empoli rozhodnout o své další budoucnosti. Situace pro něj vyplývá trochu příznivěji než pro Crotone, neboť Empoli má jeden bod navíc. Pokud se toskánský celek nechce strachovat a pozorovat výsledek Crotone, musí vyhrát.

Jeho soupeř je poměrně přijatelný, neboť Palermo už má druhou ligu dávno jistou a ani jeho forma neukazuje, že by se sicilský celek nadechoval k závěrečné jízdě za body. Palermo navíc Empoli doma porazilo za posledních dvanáct let jen jednou, naposledy v roce 2008. Moc branek v duelu těchto dvou týmů nepadá, za poslední čtyři duely jen dvě.

Empoli po krátkém vzepětí přestalo dávat branky také v posledních týdnech a jeho boj o záchranu se komplikuje. Po porážce od Cagliari chtělo Empoli slavit výhru a záchranu před vlastními fanoušky, jenže Atalanta byla až příliš silným soustem. Orobici Empoli porazili jedinou trefou, o kterou se postaral Alejandro Gómez, a to i přes chrabrý výkon Empoli.

Trenér Empoli Giovanni Martusciello pevně věří, že závěrečné kolo bude pro Empoli úspěchem. V rozhovoru pro Radio Lady zmínil: "Chtěli jsme vyhrát už v minulém kole a slavit záchranu před našimi fanoušky. Teď to bude těžší, protože jejich přítomnost nám hodně pomáhala. Nicméně se nevzdáváme a uděláme maximum, abychom získali tři body. Tohle je zápas našich životů, nesmíme ztratit body,” burcuje trenér.

Palermo už je dávno ve druhé lize a v minulém kole to jen potvrdilo. Prohrálo totiž s Pescarou a navíc jí nevstřelilo ani jednu branku. Sicilský celek ale umí překvapit, což bylo vidět například při jeho duelu s Fiorentinou nebo Janovem. Dokáže překvapit i Empoli, nebo se toskánský tým zachrání v samotném závěru?
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fulignati - Cionek, Goldaniga, Gonzalez - Alesaami, Jajalo, Čočev, Bruno Henrique, Rispoli - Diamanti - Nestorovski
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Pelagotti - Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual - Dioussé, Croce, Tello - Krunić - Thiam, Pucciarelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.95 - 4.20 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Inter Milán konečně zarazil neslavnou sérii zápasů bez výhry a před domácím publikem bude chtít naposledy v této sezoně podat podobně dobrý výkon. Má k tomu ideální podmínky, neboť jeho soupeři se nedaří ana Inter Udinese dlouhodobě neumí.

Dlouhých osm zápasů nedokázal Inter Milán vyhrát, což stálo práci trenéra Stefana Pioliho jen pár kol před koncem. Ani jeho nástupce a dočasný lodivod Stefano Vecchi také nezačal příliš dobře. V minulém kole si ale napravil chuť a Inter trochu nečekaně porazil Lazio Řím, třebaže jeho soupeř měl mnohem lepší formu. Lazio navíc po brance Keity vedlo, ale za hosty otočili zápas Andreolli, Éder a vlastní brankou také Hoedt.

Inter přesto zabral příliš pozdě a šesté místo pro sebe již definitivně ukořistilo milánské AC, které má před posledním kolem na svého městského rivala náskok pohodlných čtyř bodů. Nerazzurri mají před sebou poslední domácí duel před létem, které bude zřejmě hodně turbulentní. Ambice, nepovedená sezona a movití majitelé - to vše je zárukou změn ve vedení, na trenérském postu i v hráčském kádru.

S touto cestou souhlasí i přestupový expert a žurnalista stanice Sky Sport Luca Marchetti. "Inter má za sebou hodně nepovedenou sezonu a prvním krokem, které musí vedení vyjasnit, je situace trenéra. Nemá smysl zběsile přestavovat kádr, protože začít se musí vždycky od základů. Je nutné změnit atmosféru kolem klubu, dosadit do správných pozic lidi, kteří mají zkušenosti a vztah ke klubu, kteří si váží jeho hodnot.”

Inter se utká se svým poměrně oblíbeným soupeřem. Proti Zebrám už čtyři duely v řadě neprohrál a za posledních sedmnáct let bojů v první lize Udinese vyhrálo nad Interem jen devětkrát. Do utkání půjdou Nerazzurri opět bez svého kapitána Icardiho, který je zraněn. Kromě něj nenastoupí ani Miranda s Ansaldim. Udinese bude bez vykartované dvojice Danilo - De Paul. Zranění mají Zebry také dost - Perica, Widmer, Samir, Fofana nebo Gnoukouri jsou mimo.

Po porážce od Crotone, kterou čekal málokdo, se Udinese slibně rozjelo proti Sampdorii. Už v páté minutě se trefil Cyril Théréau, jenže nedisciplinované Udinese nakonec dohrávalo v devíti a utkání skončilo remízou 1:1. I proto je Udinese až na současném 12. místě s vyhlídkou na maximálně jedenáctou příčku.

O situaci v Udinese mluví někdejší hráč a trenér Udinese Rodolfo Vanoli, který prozradil: "Občas se vídám s majiteli Udinese a vím, že Giampaolo Pozzo chtěl v sezoně dojít dál. Není to úplně zklamání, ale doufal v lepší postavení. I proto si myslím, že v létě přijdou nějaké změny, investice a podobně. Udinese má mnohem vyšší ambice než druhou polovinu tabulky,” míní Vanoli.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D’Ambrosio, Murillo, Miranda, Nagatomo - Medel, Gagliardini - Candreva, Brozović, Perišić - Palacio
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Angella, Badu, Felipe, Gabriel Silva - Evangelista, Hallfredsson, Balić, Jankto - D. Zapata, Théréau
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.95 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Delfino Pescara  (neděle 20:45)
Fialky mají šanci postoupit na konečné sedmé místo v tabulce a jejich soupeř je velmi příznivý. Alespoň podle papírových předpokladů, neboť se jedná o poslední Pescaru. Problém je, že Fiorentina ještě doma nikdy nad Pescarou nezvítězila.

Fialky sídlí na osmém místě v tabulce a jejich sezona se obejde bez pohárů. To už je ostatně věc nějakou dobu známá a nic se s ní nedá dělat ani v posledním kole. Fialky se budou moci v příštím ročníku soustředit jen na ligu, u čehož s největší pravděpodobností již nebude portugalský trenér Paulo Sousa.

Pro zkušeného trenéra zřejmě bude utkání s Pescarou tím posledním. Ve Florencii se nedokázal výrazněji prosadit a na vině byly také přestupové tahy či rozdílná politika klubu. Na stadionu Artemio Franchi nyní bude usilovat a důstojnou rozlučku, kterou by napravil minulé kolo. To se toskánskému celku vůbec nepovedlo a v utkání s Neapolí zaslouženě prohrál. Od Neapole dostala Viola dokonce čtyři branky a její výkon nebyl pro fanoušky rozhodně nic příjemného.

Jedním z hráčů, kteří si přesto letošní ročník užívají, je mladík Federico Chiesa. Talentovaný záložník už upoutal pozornost větších klubů, ale sám má jiné priority. "Jsem Fiorentině velmi vděčný za šanci, kterou mi dala. Pokud by to záleželo jen na mě, nikdy bych odtud neodešel. Miluji město, klub, prostředí i kulturu. Doufám, že tu zůstanu co nejdéle a podaří se mi zapsat se do historie klubu jako jiným velikánům.”

Domácí Viola má lepší pozici také na poli absencí, neboť kromě zraněného univerzála Sáncheze nechybí trenéru Sousovi už nikdo. Zdeněk Zeman je v podstatně horší situaci. Kvůli kartám nenastoupí Ahmed Benali, jeden z klíčových záložníků Pescary. Zranění pak nepustí do hry hráče jako Crescenzi, Pepe, Kastanos nebo Stendardo.

Pescaře se začalo dařit herně i výsledkově vlastně až v době, kdy už o nic nešlo. Osud posledního týmu Serie A byl zpečetěn už po utkání s AS Řím a zbývající utkání tak prožila Pescara bez stresu, ale s vědomím blížící se druhé ligy. V minulém kole se jí její prvoligová rozlučka s domácím publikem povedla na výbornou, když si poradila s rovněž sestupujícím Palermem. Fiorentině se naskýtá možnost vylepšit si skóre, protože Pescara dostala už 79 branek!

Pescara prožila hodně smutnou a nelichotivou sezonu, což dokumentuje i její patron Daniele Sebastiani. "Je pravda, že jsme hodně smutní a sklíčení, protože se loučíme se první ligou a nemůžu říct, že by tu každý odevzdával sto procent. Jsem unaven i reakcemi fanoušků a musím říct, že jednám s určitými investory o budoucnosti klubu,” přiznal patron Delfínů.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Astori, G. Rodriguez, De Maio - Tello, Badelj, Vecino, Bernardeschi - Borja Valero, Iličić - Kalinić
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Zampano, Fornasier, Bovo, Biraghi - Verre, Brugman, Memushaj - Caprari, Bahebeck, Mitrita
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.20 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Crotone - SS Lazio  (neděle 20:45)
Serie A nabízí bitvu o záchranu až do posledních momentů. Crotone se totiž stále ještě může zachránit, i když situaci nemá zcela ve svých rukou. Kromě klopýtnutí Empoli musí spoléhat také na své síly a porazit římské Lazio.

Crotone do posledních chvil doufá v záchranu a ta je pořád reálná. Crotone totiž po sérii dobrých výkonů narostla křídla a náhle mu schází jen jeden jediný bod na sedmnácté Empoli. Z posledních deseti soutěžních klání Crotone sedm neprohrálo a jeho forma začínala budit strach minimálně v Toskánsku. Ale v minulém kole Crotone tvrdě narazilo, neboť se stalo nedobrovolným účastníkem mistrovské oslavy Juventusu Turín. Staronový mistr mu nasázel tři branky a ukončil jeho tažení.

Ještě ale není definitivní konec a Crotone má celých 90 minut na to, aby věřilo v zázrak. Věří v něj v prvé řadě prezident Gianni Vrenna, který prozradil: "Už po zimě nás leckdo odepisoval jako jasného sestupujícího, ale my jsme ukázali, že se nevzdáváme. Bojujeme pokaždé až do konce a nyní máme před sebou obrovské finále. Proti slavnému soupeři, který to dotáhl do pohárů. Ale uděláme všechno, co je v našich silách. Uvidíme, jak to celé skončí.”

Historie vzájemných zápasů ukazuje jen jediný střet a mnoho branek v něm nepadlo. Konkrétně jedna, kterou měl až v 90. minutě na svědomí útočník Ciro Immobile. Crotone teď doufá, že svému soupeři dokáže vrátit tuto porážku v čase, který je pro něj klíčový. Šanci rozhodně má, protože Laziu se konec sezony moc nedaří.

Tým trenéra Simoneho Inzaghiho prohrál už tři duely v řadě včetně finálového utkání Coppa Italia s Juventusem. Ještě před ním podlehl Fiorentině a v neveselém trendu pokračoval také v minulém kole. Nad Interem Milán sice vedl po brance Keity Baldého, ale milánský celek nakonec třemi góly otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Jedním z hráčů, kteří se ale ze svých výkonů mohou radovat, je mladý bek Patric. Pod trenérem Piolim se mu vůbec nedařilo, ale Simone Inzaghi v něm vidí potenciál. "První rok byl pro mě hodně náročný, z hlediska aklimatizace, nového prostředí, jazyka i nové země. Fotbal je tady víc o taktice a já se musím učit. Teď mám pocit, že se věci změnily k lepšímu, ale musel jsem samozřejmě hodně pracovat. Na trénincích odevzdávám maximum,” dodává obránce.

Lazio bude mít menší problémy se složením základní jedenáctky, neboť mimo hru jsou karetní hříšníci Keita Baldé, Lulić a Hoedt. Zranění nepustí do hry Lukaka, Parola a Marchettiho. Crotone má v tomto ohledu trochu lepší pozici, protože zraněn je pouze Stoian a mírné zdravotní obtíže má Aleandro Rosi.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Ferrari, Ceccherini, Martella - Rohdén, Barberis, Crisetig, Nalini - Falcinelli, Trotta
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Basta, Wallace, de Vrij, Radu - Milinković-Savić, Biglia, Murgia - Anderson, Immobile, Alberto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.76 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - US Sassuolo  (neděle 20:45)
Turínské FC prožívá poměrně smutný konec sezony a jeho špatné výsledky se kupí. V posledním kole ligového kalendáře se má šanci rozloučit s fanoušky na domácí půdě, ale jeho soupeřem bude zlepšující se Sassuolo.

Sassuolo značnou část sezony neumělo najít svůj rytmus, množství absencí jej sráželo na kolena a nezkušený kádr doplácel také na pohárovou účast. Kromě návratu dlouhodobě zraněného Domenica Berardiho mu ale prospělo právě vypadnutí z Evropské ligy a Sassuolo začalo zase stoupat tabulkou. Chvíli se pohybovalo hodně nebezpečně blízko sestupu, nyní ale okupuje mnohem příjemnější 11. příčku.

Navíc atraktivním herním stylem dokázalo porazit nejednoho silnějšího a zkušenějšího soupeře. Vyhrálo nad Interem Milán, o body obralo také Neapol, Fiorentinu nebo Atalantu Bergamo. V minulém kole to pak byla přímo pastva pro oči, protože Cagliari odjíždělo na Sardinii s přídělem šesti branek! Ofenzivní kolotoč ukázal sílu Sassuola i v tom, že se o každou branku postaral jiný střelec.

Hodně se teď mluví o budoucnosti trenéra Di Francesca, který by se mohl stát nástupcem Luciana Spallettiho v Římě. Vedení klubu ale o něčem takovém neuvažuje. Technický ředitel Guido Angelozzi uvedl: "Eusebio Di Francesco žádné rozhodnutí nebo žádost o změnu klubu nepředložil, takže zůstává naším trenérem. Situace se sice může změnit, ale my jej chceme udržet. Pro tuto chvíli se soustředíme na utkání s Turínem, v němž bychom chtěli získat tři body.”

Krátce zmiňme absence, kterých je také dost. Za Sassuolo už v posledním kole nenastoupí zranění Dell'Orco, Duncan, Ricci a Adjapong. Rovněž Turín nebude kompletní. Vinou karetního trestu přijde o poslední kolo srbský útočník Adem Ljajić, přičemž zranění nepustí do hry ani Maxiho Lópeze, obránce Zappacostu, dále Baselliho a obránce Carlaa.

Domácím Býkům se poslední dobou vůbec nedaří a za minulých deset duelů získali tři body jen dvakrát. V posledních dvou kolech Serie A navíc inkasovali sedm branek, na čemž má výrazný podíl Neapol. Ani minulé kolo nebylo pro fanoušky turínského celku příliš pozitivní, protože jejich hráči nestačili na Janov a právě díky němu se Grifové zachránili. V tabulce patří Býkům devátá příčka, ale pokud by 10. Doria vyhrála, přišli by i o ni.

Hráčem, který vzbuzuje největší apetit movitých evropských klubů, je v kádru Turína střelec Andrea Belotti. Podle někdejšího hráče Turína Bennyho Carboneho by ale Belotti klidně mohl zůstat celou kariéru. "Tuto sezonu hodnotím pozitivně, i když se mužstvo nevyhnulo hodně turbulentním týdnům. Hodně pádů, ale také vzletů. Hlavním tahákem pro fanoušky je Belotti, který by se mohl stát legendou, symbolem klubu. Kdyby se mužstvo postavilo kolem něj, mohl by tu završit i kariéru.”
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - De Silvestri, Rossettini, Moretti, Barreca - Acquah, Obi - Iago Falque, Iturbe, Boyé - Belotti
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Acerbi, Cannavaro, Peluso - Sensi, Magnanelli, Missiroli - Berardi, Iemmello, Politano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.25 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Juventus FC  (sobota 18:00)
Juventus Turín minulým kolem obhájil své prvenství a ted už se může v klidu připravovat na očekávaný střet s Realem Madrid ve finále Ligy mistrů. Ideální generálkou před tím bude poslední ligový duel, v němž Stará dáma zavítá na půdu Boloni.

Juventus znovu obhájil mistrovský titul a připsal si šesté Scudetto v řadě! Optimismus v jeho řadách sílí a forma se Bianconeri vrací v ideální čas, protože je čeká třešnička na dortu. Milionářské účinkování v Lize mistrů jim totiž vyneslo finále Ligy mistrů, ve kterém se střetnou s Realem Madrid. Ač je jasné, že oči i naděje fanoušků směřují do Cardiffu, Juventus má před sebou ještě jedno klání.

Na stadionu Renato Dall'Ara se totiž utká s domácí Boloňou, kterou samozřejmě skalp mistra hodně vábí. Bologna je hodně oblíbeným soupeřem Juventusu, neboť doma nad turínským celkem ještě nikdy nevyhrála! Nejblíže tomu byla před více než rokem, kdy střelce Staré dámy udržela na uzdě a po skončení utkání na tabuli svítilo skóre 0:0. Letošní Juventus je ale o poznání silnější než ten loňský.

Už ukořistil italský pohár a v minulém kole si díky jasné výhře nad Crotone v poměru 3:0 vzal cenné tři body. Ty mu totiž zajistily mistrovské Scudetto s pořadovým číslem šest už kolo před koncem. Náskok čtyř bodů na druhé AS a pěti na třetí Neapol se může smrsknout maximálně na bod, což slavícímu Juventusu ale vůbec vadit nemusí. Juventus sice několikrát v poslední době zaváhal, a s AS Řím dokonce prohrál, ale přesto Scudetto obhájil.

Velký díl úspěchu pak nese brankář Gianlugi Buffon, který je legendární oporou Juventusu také v této sezoně. Poklonu mu vysekl také někdejší velikán calcia Gianluca Vialli. "Celý Juventus je skvěle promazaná mašina na úspěch, každý do ní zapadá svým dílem a ta touha vyhrávat je neskutečná. Z hráčů sálá sebevědomí a vítězná mentalita. Nejvíc se to odraží na Buffonovi, který ani s věkem nesnižuje své kvality. Naopak dozrává a jeho klid byl letos nejednou klíčový,” míní Vialli.

Bologna má formu jak na houpačce, za každým dobrým vystoupením zpravidla následuje porážka a nekompaktní výkon. Po snadném vítězství nad Pescarou se tento princip potvrdil také v minulém kole, protože v něm Felsinei nestačili na AC Milán. První poločas ještě skončil bezbrankovou remízou, ale ve druhé půli už Bologna inkasovala třikrát, aniž by sama vstřelila jedinou branku. Aktuálně tedy sídlí až na 15. místě.

Na závěr sezony a lepší budoucnost se těší Federico Viviani, který ani letos zcela nenaplnil očekávání. "Těším se na poslední kolo, hrát s Juventusem je vždycky zážitek. Doufám, že nás naši fanoušci podpoří a my je na hrací ploše nezklameme. Letošní sezona nám nevyšla úplně podle představ, ale hodláme to v příštím roce napravit. Vím, že i já osobně se mohu v mnohém zlepšit,” dodává mladý univerzál.

Juventus Turín nebude úplně kompletní a je navíc otázka, koho ze základní sestavy nechá trenér Massimiliano Allegri odpočívat před finále LM. Zraněni pak jsou mladíci Pjaca s Ruganim, zatímco Dani Alves nemůže hrát kvůli kartám. Také Felsinei mají své zraněné, ať už je to mladík Di Francesco, Maietta nebo univerzál Valencia.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Torosidis, Gastaldello, Helander, Mbaye - Donsah, Taider - Rizzo, Verdi, Krejčí - Destro
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Neto - Lichtsteiner, Bonucci, Benatia, Asamoah - Pjanić, Marchisio - Cuadrado, Dybala, Mandžukić - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.40 - 4.00 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Chievo Verona  (sobota 18:00)
Atalanta Bergamo má už před posledním kolem Serie A splněno na více než sto procent. Se sezonou se může rozloučit na domácí půdě a ještě k tomu výhrou, neboť její soupeř postrádá formu. Chievu Verona se naopak vůbec nedaří a v minulém kole dostalo pět branek.

Konec ligy už pomalu klepe na dveře a jeden z posledních velkých šampionátů, který má na programu ještě závěrečné kolo, je italský Serie A. První duel posledního kola začne v Bergamu. Domácí Atalanta dosáhla historického úspěchu a opět se po dlouhé době podívá do pohárů, o což ji nepřipraví ani případná prohra s Chievem. Naposled se tak mohou hráči dostavit na trávník s pocitem, že si utkání jdou jen užít a nemusí se stresovat výsledky.

Pátá Atalanta má na šesté AC náskok šesti bodů a ráda by jej alespoň udržela. Dá se očekávat, že pro mnohé domácí hráče se bude jednak o rozlučku. S největší pravděpodobností se Evropské ligy v dresu Atalanty nedočká záložník Franc Kessié, možná ani ofenzivní trio Petagna - Gómez a Spinazzola. Zájem je také o beka Contiho či brankáře Berishu. Zůstat by naopak měl stoper Mattia Caldara, který zřejmě za rok odejde do Juventusu Turín.

A sám říká, jak se na poslední klání sezony těší. "Dosáhli jsme skvělého výsledku, který má historickou hodnotu. Jsme na celý tým pyšní a doufám, že i naši fanoušci na nás. Tohle je něco, za co jsme rok bojovali a na co můžeme být hrdí. Na začátku sezony to tak dobře rozhodně nevypadalo, ale máme dobrý tým a trenéra, takže nás těší poháry. Doufám, že se s ligou rozloučíme důstojně a výhrou nad Chievem.”

Za posledních deset soutěžních duelů prohrála Atalanta jen jednou a také minulé kolo jí vyšlo. Domácí Empoli v něm porazila nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, jediným střelcem se stal Alejandro Gómez. To Chievo minulé kolo odehrálo mnohem hůř a u čistého rozhodně nezůstalo. Od Římanů z AS dostalo Chievo hned pět branek a zejména tři góly z druhého poločasu se domácím moc nepovedly.

Dvě branky Chieva dal proti AS útočník Roberto Inglese, který před posledním kolem říká: "Máme před sebou poslední kolo, a i když nám v něm o nic nejde, chceme minimálně napravit minulé kolo. To se nám moc nepovedlo a naše defenzíva mohla být lepší. Chceme dopřát našim fanouškům co nejlepší zážitek a pokusit se třeba o dvanácté místo,” dodává zkušený útočník. Jeho celek je aktuálně na 14. místě. Chievo vyhrálo jen dva z posledních deseti duelů.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Caldara, Masiello - Conti, Kessie, Freuler, Spinazzola - Kurtić, Gómez - Petagna
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Spolli, Cesar, Gobbi - Depaoli, Izco, Bastien - Birsa - Pellissier, Inglese
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.80 - 8.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC37284575:2688
2.AS Řím37273787:3684
3.SSC Neapol37258490:3783
4.SS Lazio37217973:4870
5.Atalanta Bergamo37209861:4169
6.AC Milán371891056:4363
7.Inter Milán371851467:4759
8.ACF Fiorentina3716111061:5559
9.Turín FC3712141166:6350
10.UC Sampdoria3712121347:5148
11.US Sassuolo371371755:5846
12.Udinese Calcio371291645:5145
13.Cagliari Calcio371351953:7544
14.Chievo Verona371271843:6043
15.Bologna FC371181839:5641
16.Janov CFC37991936:6136
17.Empoli FC37882128:5932
18.FC Crotone37872231:5731
19.Città di Palermo37582431:7623
20.Delfino Pescara37382635:7917

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (192)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

dnes v brane Audero

Reagovat
smazaný uživatel

zaslouží si dostat šanci

Reagovat
Pinturicchio

...

Audero je podobný Schickovi, illuminati confirmed.

Reagovat
smazaný uživatel

Emilek je dobrej, těším se.

Reagovat
Airus

a Moise na lávce, snad dostane minimálně 40 min.

Reagovat
Pinturicchio

To je kravina, ne? Raiola žádnou část práv na Pogbu nevlastnil a výše provize taky není nějak pevně daná(?).

Reagovat
Airus

Hlavně osina Raiola je jeho právní zástupce, ne? Takže se nejedná o třetí stranu, alespoň podle mě. Netvrdím že není nehorázný s kolika miliónama z toho přestupu odešel, ale jak ze to může Juve...

Reagovat
Pinturicchio

Je snad věcí Juve a Raioly, jak měli tu provizi nastavenou.

Reagovat
Airus

Vem si, že by takhle museli pokutovat každej přestup, kdy se vyplací třetímu klubu procenta z dalšího prodeje

Reagovat
Pinturicchio

... ale co, kdyžtak to Agnelli zatáhne z peněz za ty lístky.

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
Airus

Reagovat
mato Kreator

skoda ze neni v zaklade Rincon potom sa cudujme ze hra ako hra

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať se nikdo nezraní!

Co je se stránkou fcjuventus.cz ??? Není to nějaký heknutý?

Reagovat
M11

Eurosport 2.. u20 ita - jap

Reagovat
Airus

jako by mu nikdo neříkal že jeho návrat do realu je blbost

Reagovat
Pinturicchio

On se musel vrátit, no, kdyby to bylo na něm, tak by zůstal v Juve.

Reagovat
Benesse

Ja si naopak myslím, že on to znova chcel skúsiť v Reale, dokázať, že na to má a usadiť sa v základe....

Reagovat
Largo

Ja myslim, ze kdyby to bylo na nem samotnym, tak by z realu nikdy nikam neodchazel....

Reagovat
Airus

Já právě myslim že podepsal s Realem novou smlouvu když aktivovali odkup.

Reagovat
Pinturicchio

Pro všechny : Ne, je to tak, jak píšu, Morata byl v tomhle za loutku, on neměl právo volby, musel se do Realu vrátit, když Madrid aktivoval odkup.

A novou smlouvu s Realem podepisoval ještě před přestupem do Juve.

Reagovat
andycek1

Ale Morata si myslím že sa chcel tak či tak vrátiť pretože on je zarytý Madridista, narodil sa v Madride hrával dlhé roky v Reali síce aj v Atleticu ale sám rozprával že vždy fandil iba Realu.

Tak samozrejme že tam chce hrávať a stať sa tam slávnym

Reagovat
Airus

Je to možný. Přiznávám že si všechny ty okolnosti moc dobře nepamatuju. A i mediální pozornost byla výhradně věnovaná jenom tomu, že Real tu možnost aktivoval

Reagovat
Pipo123

Inzaghi povedal že dostal záruky o tom že Lazio bude v budúcom ročníku konkurencie schopné, aj to že vedenie robí všetko preto aby zostal Biglia, Keita aj De vrij. Ak mu vedenie dokáže že to myslia vážne tak predĺži kontrakt na ďalšie 3 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus XI: Audero; Lichtsteiner, Barzagli, Benatia, Asamoah; Khedira, Marchisio; Cuadrado, Dybala, Sturaro; Higuain

Reagovat
M11

tak hlavne zadne zraneni

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se nic nestane i když ten Khedira a vlastně i Marchisio mě trochu děsí... klidně tam mohli být Rincon s Leminou

Reagovat
smazaný uživatel

Khedira se potřebuje rozehrát po zranění a Marchisio pro změnu udržet v herní vytíženosti, pokud by náhodou právě Khedira nakonec nebyl úplně fit na Real.

Reagovat
M11

Taider

Reagovat
Airus

stalo se něco zajímavého?

Reagovat
M11

Vubec nic.. az ted

Reagovat
M11

Hmmm krasny gol

Reagovat
smazaný uživatel

nemal si sa mu vysmievať

Reagovat
Airus

pěkné, ale do špatné brány

Reagovat
smazaný uživatel

co to komentuje za osla na tom Sport2?

Reagovat
smazaný uživatel

komentoval Slepicka?

Reagovat
mato Kreator

kolko to bolo 8-10 min co si mylslel ze Lichtsteiner striedal to ma pobavilo

Reagovat
Airus

Krásná přihravka, ale brankář s neuvěřitelnym přehledem

Reagovat
Airus

Super, ale Pipita s jedním z nejdebilnějších zakončení co jsem kdy viděl

Reagovat
M11

PAULITO !!!

Reagovat
Airus

Tak snad od něj něco uvidíme, GL Moisi

Reagovat
M11

KEAAAAAAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moiséééé

Reagovat
Airus

Reagovat
smazaný uživatel

Moise Kean je první hráč s datem narození po roce 2000, který skóroval v top pěti evropských ligách

Reagovat
olis
Reagovat
Pipo123

Neverím že AC bude také hlúpe a posadí ho na tribúnu keď mu zostavá rok do konca zmluvy, takto tlačiť na Raiolu je docela zaujímavé, skôr si myslím že ho predajú aby aspoň niečo dostali a Neapol ? Prečo nie ? Financie máte, ste v lepšej pozícii než AC, ak by mal sám hráč záujem a AC by zvážilo prestup tak kludne.

Reagovat
olis

samozrejme bolo by lakave ziskat taky talent a hraca ktory je z Neapolu, aj ked pre neho to asi az tak vela neznamena a co som cital tak jeho klub je jednoznacne AC...

lenze treba si uvedomit akeho ma agenta, nenazranu svinu co bude vkuse robit len problemy, navyse prestupova suma by sa pohybovala urcite minimalne okolo 50 mega a plat by musel mat na svoje vek a skusenosti tiez obrovsky, to vsetko ide proti politike Neapolu, toto bude podla mna totalny vymysel a nebude na tom ani kusok pravdy, ale samozrejme vo futbale sa deju aj velke prekvapenia a tak sa neda na 100% vylucit nic

Reagovat
Kaka14

Osobne si myslim, ze cinania sa nenechaju vydierat Raiolov, to radsej bude Donarumma sediet na lavicke a prerobi na tom nielen AC a Donarumma (bude stagnovat a nebude v repre), ale hlavne Raiola....

Reagovat
Maritazzi

Dneska končí největší trofej, kterou jsme jako fanoušci Říma mohli mít a vyhrát. Tohle je strašně smutnej den, člověka to šíleně zasáhne. Ten konec mi nepřijde důstojnej, když France prakticky říká, že ho donutili skončit, management to jako skoro po každý v Římě nezvládl.

Totti končí kvůli Spallettimu, ten zas končí kvůli němu. Asi bych i chápal ty věci, kteří Spal říkal o tom tlaku novinářů, ale ten včerejší rozhovor, kdy Franceho oslavil ve dvou větách a pak ho natíral, jak byl vždycky před klubem, jakou měl sérii sedmi penalt po sobě co nedal (jedna vedla ke ztrátě bodů), to je pro mě zas nedůstojný.

Díky za všechny krásný chvíle, fotbal už nikdy nebude takovej jako dřív, Řím už nikdy nebude takovej jako dřív. Doufám, že France dostane důstojnou funkci a pár trofejí přidá aspoň z manažerský pozice.

https://www.youtube.com/watch?v=zu8VM_DPrm4&sns=fb

Reagovat
GEGE

Reagovat
M11

nikdy by me nenapadlo ze konce takovych legend Del Piera a Tottiho budou mit takovou horkou pachut

Reagovat
Lech

btw, spal je egoistickej kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

To fakt Spal nechá na lavičke Tottiho? Ho tam zase pošle v 85 minúte ?

Reagovat
Alberto Aquilani

nie, dá ho tam hneď od začiatku, lebo o nič nejde... preboha...

Reagovat
Pipo123

Prosim pekne, Janov sfúknete 4:0 a hotovo, je jedno či tam bude Totti alebo nie...

Reagovat
Alberto Aquilani

ano, samozrejme... ešte pozveme na rozlúčkový zápas Taddeia, Perotti, Brighiho a rovno si to dajú v základe, a Di Francesco reku, že ked to už pôjde trénovať, tak to dnes aj môže odohrať... však čo, porazia sa sami, v zápase, o ktorom ide asi o 40 milionov či koľko...

Reagovat
Pipo123

Máš pravdu, keby tam bol Taddei a spol tak by to skončilo 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

chlape, tak ty si dobrý tragéd, že to svet nevidel pls zruš si ten klub v profile čo máš, si nedôstojný fanúšik, čau

Reagovat
Alberto Aquilani

dobre, ahoj

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Je to odpad

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si take iste hovno ako Pallotta a Spalletti. Mozem jebat cele druhe miesto aj skurvenu LM. Ako kazdy normalny fanusik Romy chcem vidiet posledny krat v jej drese najvacsiu ikonu, najlepsieho hraca v dejinach klubu. Lenze pre teba je mamon viac ako Totti

Reagovat
Largo

Třeba je pro něj klub víc jako Totti...

Reagovat
discarda

Vysvětlí mi prosím někdo proč poslední kolo nezačíná ve stejný čas jako všude jinde ?

cirkus Seria A...

Reagovat
M11

naopak.. jsou jako jedini chytri

Reagovat
smazaný uživatel

su takticky majstri v ovplyvnovani zapasov

Reagovat
Pipo123

Tam už nie je čo riešiť, AS a Neapol hrajú v rovnaký čas, Empoli, Crotone tiež, zvyšok má v piči o nič im nejde, tak prečo to dávať v rovnaký čas ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. Inak dufam ze to druhe miesto urve Neapol, Talianom sa v predkolach nedari, je to loteria

Reagovat
Pipo123

No skôr by som veril v predkole Neapolu než AS

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite ano, Neapol by patrila medzi nasadene kluby, neviem ci aj AS ale aj tak, je to nevyspitatelne. Napriklad Hoffe by urcite potrapilo

Reagovat
olis

treba to brat tak ze ked nie je schopny zvladnut ci uz Neapol alebo AS predkolo tam nemaju v LM co robit, jedine coho sa mozno bat je zarez od rozhodcu

mna to skor bude srat z dvoch dovodov - menej penazi, cakanie ci budu tie peniaze az do konca prestupoveho kedy sa s nimi uz aj tak moc neda urobit

Reagovat
Pipo123

Já naopak nechápem prečo všetci dajú zápasy v rovnaký čas, keď až na nejaké dva zápasy nikomu o nič nejde

Reagovat
10

a ty, kterým o něco jde, tak hrajou ve stejnou dobu...

Reagovat
discarda

Kvuli transparentnosti ? Jak o nic nejde, jde o finalni umisteni za sezonu? Co treba Atalanta a Lazio ??

Reagovat
Pipo123

Nikoho netrapi 4-5 miesto, ani v tom Laziu, sezona pre nas skoncila vo finale Coppa italia.

Reagovat
discarda

To je jedno jestli to tebe trapi, jde o princip v celku Rozhoduje se o celkovym umisteni toho tymu za sezonu a tak by se melo transparentne rozhodnout v posledni kole ktery zacne ve stejny cas a ne takhle demente,

Kdy nektery tymy vi co jim staci, napr. kdyby vcera Bologna i Chievo vyhraly tak Cagliari se muze posunout o 5 mist, vazou se na to premie za umisteni tymu v soutezi i samotnych hracu. Vsude se to jede stejne transparentne (i seria B) jen v serii A ne, tak sem se chtel zeptat jestli nekdo primo nevi proc to tak je ?

Patrne stejne jde o TV prava, pac takhle muzou poskytnou vic prenosu a ne jen jeden hraci cas. A nakonec stejne dostanou zlomek toho co v PL, hlavne ze maj vykop uz od 12.00, za chvili budou hrat dopoledne....

Reagovat
Pipo123

Ved o to ide, tie premie za TV prava nie su taka motivacia ako v PL, teda az na prve miesta. Pozri posledne vysledky, to pripomina pripravu, pada aj 5 a viac golov.

Reagovat
discarda

Jak se vlastne v Serii A rozdeluji penize za TV prava ? podle umisteni v minule sezone? a ve vsech ligach na konci sezony pada vic golu, uz se tolik nebrani a vic se utoci

Reagovat
olis

http://www.totalsportek.com/football/italian-serie-a-tv-rights-money-distribution/

toto plati este pre buducu sezonu, potom bude novy system ktory sa odhlasoval par dni dozadu, este sa uplne nevie ake zmeny tam budu ale nesuhlasil s tym Juventus, Neapol ani Rim takze asi nic moc

Reagovat
discarda

vyrovnanejsi odmeny by prave mohly pomoct kvalite ligy jako celku

Reagovat
Pipo123

Neviem, teraz som na mobile tak sa mi to zle hlada, nasiel som toto za minulu sezonu, Serie A - La classifica dei diritti TV

1. Juventus 103,1 milioni

2. Milan 80,3 milioni

3. Inter 78,2 milioni

4. Roma 72,1 milioni

5. Napoli 69,7 milioni

6. Lazio 55,4 milioni

7. Fiorentina 51,2 milioni

8. Torino 41,3 milioni

9. Sampdoria 37,2 milioni

10. Bologna 36,6 milioni

11. Genoa 36,2 milioni

12. Palermo 34,1 milioni

13. Chievo 33,7 milioni

14. Udinese 33,5 milioni

15. Atalanta 31,7 milioni

16. Sassuolo 31,1 milioni

17. Verona 27,5 milioni

18. Empoli 26,8 milioni

19. Carpi 22 milioni

20. Frosinone 22 milioni.

Reagovat
discarda

diky, podle toho odkazu nahore ma Juve dokonce 122mil a tymy dole 25mil, to jsou proste moc velky rozdily

Reagovat
Pipo123

Mysli si ze takto to vyhovuje kazdemu, tie kluby ktore sa zachranili tiez len dohravaju sezonu, asi mas pravdu ze moze ist o TV prenosy aby toho bolo viac, co je na druhej strane super.

Reagovat
Zark

zkus použít mozek ty šašku

Reagovat
discarda

a nic, ocenil bych kdybys mi rekl proc to tak je

Reagovat
olis

neskutocna spina

Reagovat
Ragazzo d'oro

strašný

Reagovat
Milan.B

toto je najvacsi zmrd......

Reagovat
Yanek

Donna musí mít svou hlavu, na to už má věk a taky okolí by mu mělo pomoci. Pokud odejde, poradíme si jinak.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Pokud odejde, tak je idiot a bude to jedině dobre. Nicméně ja mam porad takovou romantickou představu, že bude jedním z těch hráčů, co se u nas stali legendami..

Reagovat
M11

Crosta si to slusne dava

Reagovat
olis

Sampdoria: Puggioni; Bereszynski, Silvestre, Skriniar, Regini; Barreto, Torreira, Linetty; Bruno Fernandes, Schick, Quagliarella

Napoli: Reina; Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam; Zielinski, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne

Forza Napoli!

Reagovat
mastakillah

Genoa

Reagovat
smazaný uživatel

no to choreo v Ríme, žiadna sláva, mohli si dať na tom viac záležať

Reagovat
smazaný uživatel

Spaletti si borec fakt

Reagovat
10

jak to ten komentátor na Sport1 myslel, když mluvil o prověřený psychický síle hráčů AS..?

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Maritazzi

Nemohl Szczesny vyběhnout u toho golu?

Reagovat
Lech

Co ten Emerson, co se mu to stalo? Vypadl mi net..

Reagovat
Pipo123

Koleno v prdeli

Reagovat
Lech

Pohoda

Reagovat
M11

Dzeko Capocannoniere

Reagovat
Pipo123

Aj keby stál brankár súpera mimo bránku tak Dzeko ho aj tak trafí

Reagovat
M11

Higuain taky

Reagovat
mastakillah

Dries <3

Reagovat
cubazi

Pískaj konec

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Pipo123

Dzeko je TOP

Reagovat
Lech

E din Ko kot

Reagovat
Pipo123

Ale toto mohol pískať

Reagovat
Lech

Ja bych odpiskal Dzeka, nekam do ciny nejlip

Reagovat
Pipo123

Dnes mohol mať už 3-4 góly

Reagovat
Lech

Z tolika golovych prihravek a situaci by snad i Bendtner dnes vedl strelce s 60 golx

Reagovat
M11

Totti na plac

Reagovat
mastakillah

Lorenzooooo

Reagovat
Lech

Rui dneska Candreva style

Reagovat
olis

piskaj konec

Reagovat
olis

Insigne inak luxusny gol, som myslel ze to klasicky dojebe ale toto sa mu podarilo

Reagovat
Alberto Aquilani

No jo, podľa miestnych predpokladov vedeme vpohode 4:0, predsa Laxalt si tam tie góly jebne aj sám

Môže tam ísť Totti

Reagovat
10

a s Tottim budete hrát v deseti, nebo co se to furt snažíš naznačovat..?

Reagovat
Alberto Aquilani

čo naznačujem? naznačujem, že má (a aj hrá) najsillnejšia zostava, ale niektorí by tu chceli radšej obetovať trebars ligu majstrov, len aby videli Tottiho posledný krát o pár minút viac. Totti si môže stále v lete spraviť rozlúčkový zápas. Ale inak, ak ho tam dá už o polčase, bude to aj celkom logické, možno ten správny impulz.

Reagovat
Pipo123

No byť tam Totti namiesto Dzeka tak verím že to je aspoň 3:1

Reagovat
Alberto Aquilani

BTW, Strootman nedal toľko golovych prihrávok za celu sezónu

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Že by se Roma klasicky posrala.Nebylo by to poprvé.Nejvíc labilní tým co znám.

Reagovat
wiggum

Ale jdi ty brepto.

Reagovat
mastakillah

Parádní akce Hamšík

Reagovat
10

pojď na gól France

Reagovat
Lech

ElS dneska taktez top

Reagovat
mastakillah

Joséé

Reagovat
cubazi

Pískajte konec!

Reagovat
Alberto Aquilani

CAPITANOOOOOOOOO

Reagovat
10

capitan futuro vzal Francemu góla

Reagovat
Pettirosso

Danek vzal rozluckovy vitezny gol Franckovi

Reagovat
Pettirosso

Aha, tak to by nebylo AS

Reagovat
mastakillah

Lazovicccc

Reagovat
Pipo123

Lol

Reagovat
10

Reagovat
10

hlavně že má Fazio 3 metry

Reagovat
smazaný uživatel

Hošiii, obrana to měla na párku stejně jako pšonek, který je dokazuje svoji neschopnost.

Reagovat
Dejwa

Co ta Roma hraje?

Reagovat
wiggum

Serii A. Proc?

Reagovat
Dejwa

Odchozeny a bezkrevný to bylo, něco jak Inter.. ale dali to no

Reagovat
Alberto Aquilani

diegooooooooooooooooooooo

Reagovat
10

chudák olis

Reagovat
brenk

Džeko fantasticky

Reagovat
Alberto Aquilani

víťazná mentalita!!!! KOKOTI

Reagovat
Ángel di María 22

Ty vole Tottiho posledni zapas a on odejde prvni do satny hned po zaverecnym hvizdu? To je strasne smutny.

Reagovat
10

se vrátí, ne?

Reagovat
Pettirosso

to fakt odešel do šatny?

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký link na Tottiho rozlučku ? vypli mi to hned po hvizdu

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !

Reagovat
smazaný uživatel

Totti

Reagovat
cresposuper

Balic v zaklade

Reagovat
smazaný uživatel

Rozlučka, klobouček. Kéž bychom se ke svým legendám dokázali taky takhle zachovat.

Tottimu se z toho placu očividně nechce

Reagovat
Maritazzi

Crotone dobrej fanatismus. Přál bych jim záchranu za ten konec sezony, akorát škoda, že nehráli začátek sezonu na svym stadionu.

Reagovat
Alberto Aquilani

Pre Lazio sa niečo zmení či skončia 4. alebo 5. ? Myslím, či z 5. musia ísť do predkola a zo 4. nie... ?

Reagovat
Pipo123

Myslim ze jedno predkolo by absolvovali proti dajakym sracom, ja im to prajem, chcel oddych tak nech maju skor pripravu

Reagovat
Alberto Aquilani

myslel som, či im aj tak neplynú nejaké "benefity" z toho, že boli vo finále Coppy, tak že by tam šli priamo tak či tak.. Ale keď nie, aby vás to ešte nemrzelo, v predkole nikdy nevieš.

Reagovat
Pipo123

To neviem, po Dorii sa vsetci radovali ze je ista EL, mne je jedno ci 4 alebo 5 miesto, stve ma predvedena hra a to ako maju v pici, to kazi zaver sezony

Reagovat
smazaný uživatel

nic to nezmeni predkolo hra jedine AC

Reagovat
Rip

Inter, forma se vrací.

Reagovat
Inter Eterno Amore

FC Gabibench demolition mode

Reagovat
Inter Eterno Amore

#savevecchi

Reagovat
Pipo123

Strasne ma stve zaver sezony, nikto sa nesnazi, hraci dostavaju zbytocne cervene, katastrofa

Reagovat
10

vidíš, může být i hůř...chlapec má asi hodně blbou karmu

Reagovat
lnterista

Presne

Reagovat
lnterista

Snad Eder zustane

Reagovat
Inter Eterno Amore

dajte nám súpera

Reagovat
Pipo123

Nech idú do piče, takto si posrať záver sezóny, to tam mal Inzaghi poslať Primaveru a hotovo, hlavne skúsenejší hráči ako Radu, Biglia, Basta hrajú ako kokoti

Reagovat
lucius6

Náš poslední zápas klasicky domluvenej, ale tak stejně už o nic nejde.

Reagovat
Pipo123

Štve ma to kvôli fanúškom, zase sa im vyjebanú na permanentky

Reagovat
Pipo123

Tak vraj nebudeme hrať predkolo EL, takže je to fakt jedno či 4 alebo 5 miesto...

Reagovat
Pipo123

Atmosféra v Crotone neskutočná, mám pocit ako keby sledujem argentínsku ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ten klub sympatickej,lepší tenhle stadionek narvanej samejma fanatikama než poloprázdný nudný Empoli.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Pipo123

Je to super, hlavne v taliansku som takéto niečo dlho nevidel, neskutočná atmosféra, príde mi to strašne živé, fans stále spievajú, super

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě tam je fotbal všechno,navíc jsou to fakt horký hlavy,vždyť už je to skoro v Africe.Miluju takovou atmosféru

Reagovat
smazaný uživatel

Super Palermo

Reagovat
Pipo123

Palermo Crotone dokonalá rozprávka, atmosféra ako keby tam bolo 60 000 fans, paráda

Reagovat
Inter Eterno Amore

Crotone super prial som im to

Reagovat
netopier

Crotone

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo

Reagovat
Pipo123

Čistá argentína toto, mám pocit že sledujem zápas Tigre - Velez Niečo takéto som v rámci Serie A nevidel snad 10 rokov

Reagovat
Inter Eterno Amore

prečo mali v Crotone tie bannery za bránkou dole hlavou otočené ?

Reagovat
smazaný uživatel

To už mají asi tři kola,nevím proč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele