Serie A - preview 34. kola

19.04.2014, 10:27, aktualizováno 19.04.2014, 10:27
Previews
Italská nejvyšší soutěž má dnes na programu kompletní porci deseti zápasů. Juventus se proti Boloni opět hodlá přiblížit titulu, na druhý AS Řím čeká šlágr kola v podobě zápasu ve Fiorentině. Neapol jede do Udinese, Parma hraje o poháry s Interem, Lazio hostí Turín, AC Milán přivítá Livorno.
Parma FC - Inter Milán  (sobota 15:00)
Klíčový duel co se evropských pohárů týče sehrají fotbalisté Parmy a Interu Milán. Nerazzurri jsou v tabulce pátí a Ducali hned v závěsu šestí. Duel budou po oku jistě sledovat další zájemcí o Evropskou ligu FC Turín, AC Milán a Lazio Řím.

Po porážce na Juventusu a dvou porážkách v Římě s AS i Laziem, si Parma vyšlápla na třetí tým Neapol a stále drží pohárovou šestou pozici. Její náskok se ale notně zmenšil a po minulém kole (remíza s Boloňou 1:1) už je pouze tříbodový. Ducali byli na půdě celku hrajícího o záchranu lepším týmem, ale po zásahu Cherubina museli dotahovat manko. Až jedenáct minut před koncem se trefil Palladino a Parma vykřesala alespoň bod. Nyní jí čeká Inter Milán a půjde o opravdu velmi důležité střetnutí. Oba týmy od sebe dělí jen dva body, navíc v závěsu se do pohárů tlačí hned několik týmů včetně AC Milán. "Zápas proti Interu je velmi důležitý. Je to přímý souboj o kvalifikaci do Evropské ligy. Připravili jsme se dobře. Fyzicky i psychicky jsme na tom dobře a půjdeme si pro vítězství," věří v úspěch Rafaelle Palladino.

Inter je na tom v podstatě podobně jako Parma. Nerazzurri sice čtyřikrát v řadě neprohráli, ale hned třikrát remizovali, což v bojí o poháry znamená téměř vždy ztrátu. Ovšem poslední vítězství na půdě Sampdorie Janov bylo impozantní. Inter svého soupeře čtyřmi brankami smázl a udržel pátou pozici. Je ale pravdou, že měl situaci ulehčenou o vyloučeného Édera, toho sudí vykázal už po dvaceti minutách hry.

"Proti Sampdorii jsme získali velmi dobrý výsledek, takový jaký jsme přesně potřebovali.Výsledek jako tento nám dodá sebedůvěru. Musíme na to, kde jsme na Sampdorii skončili navázat, abychom v Parmě získali tři body. Existuje ještě pět zbývajících zápasů, které musíme vyhrát," rozhovořil se zkušený záložník Esteban Cambiasso.

Parma v posledních letech nemá s Interem vůbec špatnou bilanci. Výjimkou je jen lednové utkání v roce 2012, kdy Inter zvítězil vysoko 5:0. Když se oba týmy potkaly naposledy, vznikla z toho remíza 3:3.

Domácím bude chybět Vergara a Pozzi, oba mají zdravotní potíže. Stejně je na tom i milánský celek, obránci Jonathan s Juanem Jesusem jsou zranění zatímco jiný obránce Ranocchia si odpykává karetní trest.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Lucarelli, Paletta, Molinaro - Gargano, Marchionni, Parolo - Biabiany, Schelotto, Cassano
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Campagnaro, Samuel, Rolando - D'Ambrosio, Hernanes, Cambiasso, Kovačič, Nagatomo - Palacio, Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - UC Sampdoria  (sobota 15:00)
Nebude to možná dlouho trvat a do Catanie se už nebude jezdit na prvoligový fotbal. Tamní Sloni totiž téměř slyší volání druhé ligy, od které je dělí jen několik málo týdnů. Na záchranu ztrácí celých osm bodů a nezdá se, že by se situace měla rapidně zlepšit.

Čas Slonům odměřuje nemilosrdné úseky. Nepomohla jim ani změna trenéra. Po příchodu nového lodivoda Maurizia Pellegriniho se sice trochu zlepšila herní stránka, ale přesto si Sloni připsali další prohru. Nad jejich síly byl tentokrát AC Milán, který díky brance Riccarda Montoliva z první půle zvítězil a prohloubil krizi kdysi obávaného soupeře se skvělou defenzivou. Montellovy časy jsou ale pryč a ani trenér Maran dlouhodobě nedokázal Catanii zachránit.

Sicilský celek si kvůli poslednímu výsledku připsal již jednadvacátou prohru v této sezoně, což je hrozivá bilance. Přesto hledal nový trenér pozitivní náznaky, které spatřoval především v bojovnosti svých hráčů a chuti ukázat se. Po utkání hodnotil situaci následovně: "Jsem spokojen s tím, jak hráči reagovali na změnu trenéra. Ukázali, že se nebojí a že ještě nevzdávají boj o záchranu. To je přesně vlastnost, na které budeme pracovat, protože je naprosto klíčová. Takovéhle nasazení chci vidět ode dneška až do konce sezony. Kdybychom měli více kvality v zakončení a nepropadali při proměňování šancí, měli bychom mnohem víc bodů a tato sezona by nemusela být považována za tragickou," myslí si Pellegrino.

Ani Sampdoria nemůže být úplně spokojena, protože poslední zápas se jí hrubě nepovedl. Výsledek proti Interu ukazuje, že má Sampdoria stále na čem pracovat. Po nepovedeném utkání s římským Laziem se Doria postavila proti milánskému Interu a žalostně selhala - branky od Maura Icardiho, Waltera Samuela a Rodriga Palacia umožnily Nerazzurri slavit, zatímco Doria klesla na dvanáctou příčku. Trenér Siniša Mihajlović stále nemohl komentovat situaci po zápase, protože stále ještě platil jeho distanc v roli hlavního kouče po inzultování rozhodčího v zápase proti Fiorentině. Blucerchiati budou postrádat Manola Gabbiadiniho, Danieleho Gastaldella a Roberta Soriana. Mimo hru bude také Pedro Obiang.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Frison - Peruzzi, Gyömber, Spolli, Monzon - Izco, Lodi, Plašil - Barrientos, Bergessio, Castro
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Fornasier, Mustafi, Regini, Costa - Bjarnason, Salamon, Renan - Wszolek, Okaka, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Cagliari Calcio  (sobota 15:00)
Janov a Cagliari se utkají za jediným účelem - ani jeden z týmů nemá jistou záchranu. Speciálně Grifové budou chtít na svém stadionu zapomenout na poslední sérii špatných výsledků a udobřit si fanoušky.

Janov nebude na minulý zápas vzpomínat v dobrém. A přitom devadesát minut vedl. Turín ale spoléhal na dvě velké naděje v podobě střelců Cira Immobileho a Alessia Cerciho, které nakonec dostály své renomé. Tři minuty po uplynutí devadesáti minut si nedala obrana Janova pozor a Immobile potvrdil pozici elitního kanonýra Serie A. To ještě nebylo tolik kruté, jako byla branka Alessia Cerciho o minutu později. Domácí sice protestovali a žádali ukončení zápasu, ale Cerci spasil svůj tým a během dvou minut Janov přišel o všechny tři body.

Není divu, že domácí trenér Gian Piero Gasperini smutně uvedl: "Devadesát dva minut jsme si zasloužili vyhrát a byli jsme lepším týmem. A pak na dvě minuty ztratíte kontrolu a všechny body jsou pryč. Je dost bolestivé prohrát takový způsobem. Kdybychom nehráli dobře a prohráli, zlobil bych se. Ale tohle mě ubíjí, protože jsme hráli moc dobře. Škoda, musíme se pokusit o lepší výsledek hned v dalším kole," naznačil Gasperini.

Fanoušci Grifů logicky očekávají zlepšení, které by mohlo nastat proti Cagliari. To je příhodným soupeřem, protože Janov jej porazil již šestkrát z posledních sedmi zápasů na půdě Stadio Luigi Ferraris. Dobrou zprávou je návrat Giuseppeho Sculliho, který se vrací po uplynutí trestu za karty. I tak je marodka Grifů poměrně široká, což hraje ve prospěch Cagliari. Gasperini musí jen na tribuně nechat zraněné hráče jako Francisco Matuzalem, Šime Vrsaljko, Emanuele Calaio a Juraj Kucka.

Klíčové hráče bude postrádat také trenér Ivo Pulga, protože doma bude muset nechat zraněné trio v podání Mauricio Pinilla, Nene a Albin Ekdal. Pulga je ostatně velmi zajímavá postava, protože chvíli vedl Cagliari spolu s Diegem Lópezem, neboť neměl trenérskou licenci na hlavního kouče. Po sérii špatných výsledků byl Pulga odvolán a celé mužstvo připadlo jen a jen Lópezovi. Ani ten ale nedovedl skomírající celek pozvednout a po mnoha i mimofotbalových sporech se Cagliari dostalo do kontaktu se sestupem. Ani López nevydržel tlak médií a byl odvolán.

A hádejte, koho si Massimo Cellino přivedl jako jeho náhradu? Ano, tušíte správně. Novým trenérem se stal právě starý známý Pulga. Na porážku od AS Řím zareagovali hráči Cagliari celkem dobře a s Pulgou premiérově na lavičce uhráli remízu se Sassuolem. Teď má celek ze Sardinie náskok osmi bodů na sestupové příčky a nebude si chtít komplikovat konec sezony. Kdo zastoupí střelce Pinillu?
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Antonini, De Maio, Burdisso - Motta, Sturaro, Bertolacci, Antonelli - Fetfatzidis, Gilardino, Sculli
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Avramov - Pisano, Rossettini, Astori, Murru - Cabrera, Conti, Eriksson - Ibarbo, Sau, Ibraimi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - AS Livorno  (sobota 15:00)
Čtyři výhry v řadě budou chtít fotbalisté AC Milán rozšířit na číslo pět a na San Siru k tomu budou mít ideálního soupeře - Livorno. Hosté bojují o záchranu a do Milána si jedou pro body. Rossoneri ale bojují o Evropskou ligu, navíc mohou v případě vítězství těžit ze vzájemných duelů Lazia, Turína, Parmy a Interu.

Milánskému AC se v poslední době konečně začíná dařit. Rossoneri vyhráli čtyři ligová klání v řadě, jednou remizovali a vrátili se do bojů o Evropskou ligu. K dobrým výkonům navíc přidali to, co jim v předchozích zápasech citelně chybělo - pevnější obranu. Za pět kol Milán inkasoval jen dvakrát a velký podíl na tom mají francouzští stopeři Adil Rami a Phillipe Mexés. Zejména druhý jmenovaný byl za své výkony kritizován, ale nyní se rozehrál.

AC naposledy porazilo poslední Catanii 1:0. Leckdo by očekával výraznější výsledek, ale tři body bylo to hlavní, o co hráčům Rossoneri šlo. Momentálně je ztráta na EL pětibodová a vzhledem k tomu, že Lazio hraje s Turínem a Parma s Interem, mohou se Milánští v případě vítězství nad Livornem výrazně přiblížit svému cíli. "Máme povinnost vyhrát všechny zbývající zápasy a dát sami sobě šanci dosáhnout našeho cíle, kterým je hrát v příští sezoně v Evropě. Musíme se ale zaměřit na sebe a ne na ostatní," nechal se slyšet Daniele Bonera, jehož zápasy nejbližších konkurentů nezajímají.

Amaranto bude na San Siru v pozici velkého outsidera, nicméně do Milána nejede s poraženeckou náladou, zvláště když je Milán dokázal naposledy porazit v roce 2008. Na San Siru se navíc Livornu daří, prohrálo tam před více než sedmi lety.

Svěřenci trenéra Di Carla nutně potřebují body, aby si zahráli Serii A i v příští sezoně. S pětadvaceti body jim patří osmnáctá pozice a na sedmnáctou Boloňu ztrácí už body tři. Do konce sezony je navíc čeká samý nepříjemný soupeř - Lazio, Udine, Fiorentina a Parma.

"Porážka s Chievem komplikuje naše plány na záchranu v Serii A. Ale my se nevzdáváme a jsme plně připravení na zápas proti Milánu," konstatoval lodivod Livorna Domenico Di Carlo.

Na marodce AC zůstávají El Shaarawy, Petanga, Amelia, Essien a Honda. Clarence Seedorf však vsadí na osvědčenou sestavu z minulých kol, mimo tedy zraněného Hondy. Lodivod Livorna Domenico Di Carlo bude muset nahradit zraněné trio Luci, Mbaye, Biagianti.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Bonera, Rami, Mexés, Constant - De Jong, Montolivo - Poli, Kaká, Taarabt - Balotelli
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Ceccherini, Emerson, Castellini - Piccini, Benassi, Duncan, Greco, Mesbah - Paulinho, Emeghara
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Turín FC  (sobota 15:00)
Také na Olympijském stadionu v Římě dojde k velmi důležitému souboji. Jak Lazio, tak i FC Turín bojují o evropké poháry a z jejich vzájemného duelu, stejně jako duelu mezi Parmou a Interem, může těžit další aspirant AC Milán. Granata bude na Laziu oslabena o vykartovaného Alessia Cerciho.

Lazio v závěrečné fázi sezony střídá úspěchy s neúspěchy a tím si poněkud komplikuje boj o evropské poháry. Po výhrách nad Parmou a Sampdorií totiž přišla porážka na Neapoli. Nebýt ji a i dalších ztrát, mohlo se Lazio dávno vyhřívat na místech zaručujících Evropskou ligu. Realita je ale jiná. Biancocelesti jsou až devátí, ale situace okolo pohárových míst je hodně vyrovnaná.

Římané v tomto kole přivítají neoblíbeného soupeře. Granatu nedokázali porazit dlouhých pět let! Naposledy se jim to povedlo v lednu 2009 v rámci Coppa Italia. Tým vedený Cercim a Immobilem a svědomitým trenérem Venturou bude velkou překážkou i tentokrát.

Alessio Cerci patří k největším hvězdám letošního ročníku Serie A a jeho absence v důležitém zápase na Laziu je hodně citelná. Společně s Cirem Immobilem vsítili dohromady 32 gólů z celkových 49 vstřelených! Není tak divu, že se o něj zajímá několik předních evropských velkoklubů, včetně těch z Itálie.

Jak si Granata bez něj povede je otázkou. Cerci v zápasech Serie A nechyběl ani jednou. Nicméně Ventura jej bude muset nahradit a doufat, že jeho svěřenci duel zvládnou. V předchozích kolech Granata vyhrála třikrát ze čtyř zápasů a má tedy velmi dobrou formu. Z oněch čtyř zápasů nezvládla pouze duel v Římě, kde prohrála s AS až brankou v první minutě nastaveného času. Ze současné sedmé pozice ztrácí na evropské poháry jen tři body, před Milánem a Laziem je pak díky lepšímu skóre.

Na obou stranách je dosti absencí. U Lazia nebudou moci nastoupit Konko, Ederson, Dias, Klose, Gonzalez a potrestaný Cana. Turínská marodka je na tom stejně. Vykartovaný je už zmiňovaný Alessio Cerci a zranění do hry nepustí Larronda, Masiella, Pasquala, Bashu a Farneruda.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Berisha - Cavanda, Biava, Ciani, Radu - Biglia, Ledesma, Lulič - Candreva, Mauri, Keita
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Bovo, Glik, Moretti - Maksimovič, Gazzi, Vives, El Kaddouri, Darmian - Immobile, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Chievo Verona - US Sassuolo  (sobota 15:00)
Jeden z nejdůležitějších zápasů sezony čeká stadion Bentegodi ve Veroně. Domácí Chievo přivítá Sassuolo a je jasné, že se bude bojovat o veledůležité body v boji o záchranu. Lépe jsou na tom Fly Donkeys, kteří mají před svým soupeřem náskok pěti bodů. Sassuolo by mělo duel zvládnout, jinak už to bude mít ve zbytku soutěže hodně složité.

Bude to tuhý boj až do samotného konce. Chievo má před sestupovými pozicemi pětibodový náskok, ale ten v případě dalších neúspěchů nemusí vůbec nic znamenat. Každopádně Veronští zápasy s o záchranu bojujícími týmy celkem zvládají. Porazili doma Cataniii, Boloňu a vyhráli i v Livornu, čímž udělali důležitý krok. Právě na tříbodový zisk z Livorna budou svěřenci trenéra Coriniho navazovat. Do karet jim hraje i fakt, že se Sassuolem neztratili nikdy ani bod, ovšem hráli spolu jen dvakrát. V prvním zápase na Tricolore (výhra Chieva 1:0) a v roce 2010 v poháru (opět výhra Chieva, tentokráte 2:0 na Bentegodi). V tomto kole se ale očekává zcela jiný přístup a nasazení. Sassuolo bude hrát ve městě Romea a Julie v podstatě o všechno.

Posledních pět kol má Sassuolo na to, aby se svojí složitou situací něco udělalo. Ztráta na nesestupové pozice činí tři body, na dnešního soupeře bodů pět, takže je stále reálné nejvyšší soutěž pro Neroverdi zachránit. Předchozí dvě kola se hostům poměrně vydařila. Výhra v Bergamu nad Atalantou se neočekávala a remíza s Cagliari se nemusí jevit vůbec špatně.

A Sassuolo by mělo zvítězit, neboť v dalších kolech ho čeká přetěžký los. Juventus, Fiorentina i AC Milán. Domácí zápas s Janovem pak také nebude z kategorie snadnějších.

Výhodou domácích je kompletní kádr. To se rozhodně nedá říci o táboře hostí. Kouč Di Francesco nemůže počítat s Alexem, Terranovou, Acerbim, Brighim, Biancem, Manfredinim a vykartovanym Ariuadem.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Frey, Cesar, Dainelli, Rubin - Guana, Rigoni, Guarante, Hetemaj - Paloschi, Théréau
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Gazzola, Antei, Cannavaro, Longhi - Biondini, Magnanelli, Missiroli - Berardi, Zaza, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Hellas Verona  (sobota 15:00)
Ambice Atalanty na evropské poháry dostaly v minulém kole vážnou trhlinu, kterou chce celek z Bergama okamžitě zacelit. Na jeho půdu ale zavítá mužstvo, které rovněž ještě teoreticky živí naděje na šesté místo - Hellas Verona.

Stefano Colantuono po šestizápasové šňůře výher vyhlásil útok na poháry, ale jeho družina ho nejspíše nepochopila. Nejenže byla série uťata, ale na Bergamu se obohatil tým, který moc bodů letos nesbírá, zvláště venku. Výhra Sassuola v Bergamu byla velkým překvapením. Následně Nerazzurri nezvládli ani těžký duel na půdě římského AS, ale tam se podobný výsledek přeci jenom očekával více. Bergamaschi teď musejí zmobilizovat své síly a pokud to Colantuono myslí s poháry vážně, je třeba začít zase vyhrávat, nejlépe hned proti Hellasu. "Musíme porážku v Římě nechat za sebou a soustředit se na návrat k vítězství. Proti Římu jsme nehráli dobře a chceme to napravit, začínáme v sobotu. Chceme zakončit sezonu ve velkém stylu, bylo by fantastické, kdybychom překonali klubový rekord 52 bodů," věří v rekordní sezonu kouč Colantuono.

Hellas má s pětibodovou ztrátou stejně jako Atalanta stále teoretickou šanci na evropské poháry a dokud bude existovat, jsou Toni a spol. odhodlání bojovat. Po dvou výhrách se sice nepodařilo bodovat proti Fiorentině, ale minimálně diváci si utkání museli užít. Celkem osm branek, při výsledku 5:3 pro Violu, se v italské lize zas tak často nevidí. Opět se střelecky prosadil Luca Toni, na kterého bude kouč Mandorlini spoléhat i tentokrát. "Je to škoda, protože vítězství nad Fiorentinou by nám umožnilo zůstat ve hře o evropské poháry v příští sezoně. Ale tým už se soustředí na budoucnost a na utkání s Atalantou. Máme do konce pět důležitých zápasů a chceme skončit co nejvýše to půjde," prohlásil trenér Andrea Mandorlini.

Nerazzurri se musejí obejít bez Cazzoly, Scaloniho, Brienzy, Stendarda a Lucchiniho. Hellas je na tom s absencemi podobně, vedle zraněného Gonzaleze nemůže kouč Mandorlini spoléhat na služby vykartovaných Saly, Maietty a Donadela.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Benalouane, Yepes, Brivio - Estigarribia, Cigarini, Carmona, Bonaventura - Moralez - Denis
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Moras, Marques, Agostini - Romulo, Cirigliano, Hallfredsson - Toni, Iturbe, Marquinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - SSC Neapol  (sobota 15:00)
Zebry zaznamenaly dvě porážky za sebou a potřebují si spravit reputaci. Na Stadio Friuli ale přijede silná Neapol, která si chce pojistit třetí místo a připsat si další body.

Udinese se naopak stále ještě ne zcela zotavilo z porážek od Fiorentiny a Juventusu. Ty znamenaly, že se Zebrám stále vyhýbá matematické potvrzení statusu prvoligového týmu pro příští ročník. K tomu potřebují bodovat v utkání s Neapolí. Využít by mohly absence hvězdného kanonýra Gonzala Higuaina, kterému dá trenér Rafael Benítez zřejmě volno a do základu místo něj nastoupí Duván Zapata. Gonzalo Higuain přišel pod Vesuv naplnit pověst excelentního zakončovatele, který je schopný táhnout Real Madrid i Neapol. Serie A mu zatím nedělá příliš potíže, což je vidět ze střeleckého účtu, který si v italské elitní soutěži otevřel.

Higuain je zatím na metě sedmnácti ligových branek a před ním je jen dvojice Carlos Tévez a Ciro Immobile. Argentinský útočník byl hlavní hvězdou také v minulém utkání s Laziem. To sice vedlo, ale především díky hattricku mladého střelce si nakonec nepřipsalo ani bod. Zato Higuain si celý zápas "ukradl" pro sebe a po jeho skončení se na jeho hlavu hrnula chvála ze všech stran. Pozadu nezůstala ani italská legenda Roberto Boninsegna.

V rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport Boninsegna favorizoval Higuaina: "Každý z těch předních hráčů na čele tabulky střelců má nějakou motivaci, ale pro mě je favoritem Gonzalo Higuain. Neapoli svědčí fakt, že nehraje o nic ani v lize, ani v pohárech. Takže Higuainovi spoluhráči mu mohou servírovat jeden míč za druhým a vytvářet pro něj šance bez nějakého nátlaku. Vyhrát Capocannoniere je samozřejmě skvělá věc a velká čest, ale na prvním místě musí být benefit pro celý tým. Já třeba vyhrál titul krále střelců a zároveň Scudetto s Interem Milán," vzpomíná Boninsegna.

Jeden ze zásahů toho dnes si připsal také belgický záložník Dries Mertens, který si po přesunu z Holandska nemůže Serii A vynachválit. Přestože Mertens nebude moci nastoupit proti Zebrám, jeho trenér v něj nadále vkládá velké naděje. Po vítězném utkání, kdy právě Mertens zavelel k obratu, pěl trenér Benítez na svého chráněnce pouze pochvalné ódy. "Driese znám velmi dobře. Během svých předchozích angažmá jsme ho sledovali a když jsem přišel sem, přesně jsem věděl, že se do mého týmu bude hodit. Neustále na sobě pracuje a především po taktické stránce se zlepšuje. To ještě není vše, protože toho dokáže mnohem víc," dodává zkušený Španěl.

Udinese schází dva body k hranici čtyřiceti bodů, která je obecně uznávána jako hlavní a klíčová k definitivě záchrany. Na tuto sezonu budou nejspíše chtít svěřenci trenéra Francesca Guidolina zapomenout co nejdříve, protože tým, který obvykle bojuje o poháry, měl co do činění právě s bojem o záchranu. Zebry prohrály již sedmnáct utkání, což je pro ambiciózní celek přímo hrozivá bilance. Po prodeji některých klíčových hráčů navíc nefunguje ani ofenzíva - Udinese vstřelilo pouhých 35 branek.

Klub navíc podle posledních zpráv zvažuje odvolání dlouholetého kouče Udinese a jeho nahrazení jedním z dvojice Rolando Maran - Eusebio Di Francesco. Kromě záchrany tedy Udinese bojuje i za svého trenéra. Podaří se týmu uspět, nebo se po této sezoně rozloučí symbol a kapitán týmu i se svým trenérem? Výrazným krokem kupředu by mohlo být překvapivé vítězství nad Neapolí.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Heurtaux, Danilo, Domizzi, Gabriel Silva - Badu, Pinzi, Allan - Pereyra, Di Natale, Fernandes
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Henrique, Fernandez, Albiol, Ghoulam - Inler, Jorginho - Callejón, Hamšík, Insigne - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Bologna FC  (sobota 18:30)
Bylo by hodně překvapivé, kdyby se Felsinei povedlo zastavit rozjetou mašinu v podobě turínského Juventusu. Ten suverénně kráčí za dalším titulem a ani nový konkurent v podobě letos výborného Říma nestačí. V sobotu navečer by svůj náskok ráda ještě navýšila.

Tři výhry. To je všechno, co je Juventusu třeba k zisku dalšího Scudetta. Ideální bude začít již v sobotním klání proti Bologně, ale ta bude mít velkou motivaci. Stále totiž nemá jistotu záchranu a při vícero zaváhání by se jí to mohlo stát osudnou. K poražení lídra tabulky ale bude potřebovat minimálně malý zázrak.

V posledních kolech se stalo běžným, že AS Řím odehrálo svůj zápas jako první, takže mohlo vyvíjet na první celek tlak a chvílemi se přibližovalo na rozdíl pouhých pěti bodů. Juventus ale zatím tuto úlohu zvládá bez sebemenších potíží a neklopýtá. Velký podíl na tom má také produktivní útok, který se ukázal i v posledním kole. Juventus musel zkonsolidovat své síly po těžkém utkání s francouzským Lyonem a čekaly jej Zebry z Udinese. Brankář Gianluigi Buffon však za svá záda nepustil ani jednu střelu a naopak sledoval, jak se postupně prosadili jeho spoluhráči. První zásah si připsal Sebastian Giovinco, který dostal šanci. A utkání definitivně rozhodl Fernando Llorente. Oba góly sice padly v rámci prvních třiceti minut, ale Udinese se na výraznější odpor již nezmohlo.

A vzhledem k tomu, že Juventus čeká ještě utkání s Římany, bylo by dobré, aby si Conteho tým zajistil potřebný náskok v průběhu následujících tří zápasů. Ředitel Beppe Marotta v minulém týdnu naznačil, že klub nabízí úspěšnému trenérovi nový kontrakt a že by v následujících týdnech mohlo dojít k prodloužení stávající smlouvy. Tato otázka ale přirozeně trenéra Conteho příliš nepotěšila. Na tiskové konferenci se mnohem více chtěl vyjadřovat k záležitostem na hřišti.

"Doufám, že tohle bude první a zároveň poslední otázka směřující k mimofotbalovým aktivitám. Zopakuji to, co řekl pan Marotta. Jsme v naprostém souladu, rozumíme si a díváme se na věci stejně. To znamená, že když vyjádřím nějaké stanovisko, on jej vidí stejně. A naopak. Cítím, že naši fanoušci od nás hodně očekávají a nechci se zaměřovat na sebe. Jsme tým, pracujeme jako tým a jsme na sobě závislí. Teď nás čeká velmi obtížné utkání s Bolognou a to je přesně bod, na který se chceme soustředit. Nic jiného mě teď nezajímá," dodává Conte.

Ten se bude muset vyrovnat s několika důležitými absencemi. Mimo hru jsou totiž Leonardo Bonucci a Stephan Lichtsteiner, oba pykají kvůli kartám. Simone Pepe je stále zraněn, zatímco odpočívat by měl Carlos Tévez. Po dobrém výkonu jej zřejmě zastoupí opět Formica Atomica. Další obavy panují nad zdravotním stavem stopera Barzagliho. Sedmnáctá Bologna tolik absencí řešit nemusí, ale její starosti nejsou o nic menší. Do utkání nenastoupí zranění Rene Krhin a Francesco Della Rocca. Felsinei stále nemají jistotu záchrany a nyní mají náskok pouhých tří bodů.

Dvě poslední utkání ale Bologna neprohrála a nedá se říct, že by hrála proti špatným týmům. Jejím prvním oponentem byl milánský Inter, kterému Bologna vstřelila dvě branky. Poté se utkala s Parmou, která dlouhodobě patří k týmům bojujícím o Evropskou ligu. Nicolo Cherubin dokonce dostal krátce před přestávkou Bolognu do vedení, ale ani to jí nestačilo ke třem bodům. Parma opět dokázala vstřelit gól v závěru zápasu, když se radoval Raffaele Palladino. Statistiky jsou ale nakloněny Juventusu - ten totiž na domácí půdě vyhrál všech šestnáct zápasů, zatímco Bologna vyhrála jen dvě utkání mimo svůj domovský stánek.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Caceres, Ogbonna, Chiellini - Isla, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Llorente, Giovinco
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Antonsson, Natali, Cherubin - Garics, Friberg, Pazienza, Christodoulopoulos, Morleo - Kone - Cristaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - AS Řím  (sobota 21:00)
Římané sice nemají prvenství v Serii A ve svých rukou, ale přesto se nechtějí vzdávat snů. Tak to alespoň vystihl trenér Rudi Garcia, hlavní element římského úspěchu. Fialky jsou ostatně velmi známým soupeřem Římanů a v jejich kádru můžeme najít mnoho bývalých hráčů AS.

Co je ale hlavní zprávou dne, tak to je fakt, že se utkávají dva celky s výrazně ofenzivními sklony. Římský útok je tím druhým nejproduktivnějším v celé lize, lépe je na tom pouze vedoucí Juventus. A ani Fiorentina nehraje jen na bezgólové remízy. A to přesto, že jí v kádru chybí střelci jako Giuseppe Rossi a Mario Gómez. Alessandro Matri zatím nedokázal naplnit potenciál, který v něm dřímá, takže by utkání s Římem mohlo být vítanou motivací. Problémem bude, že římská defenzivní linie je jen těžko k prolomení, neboť za celou sezonu inkasovala jen devatenáct branek.

Atraktivní pojetí hry ukázala Viola například v minulém kole, kdy odsoudila Hellas Verona k pádu do druhé poloviny tabulky. Jacopo Sala sice vstřelil první gól a Hellas mohl jásat jako první, ale konečné skóre ukazuje, že si Fiorentina dokáže poradit i v prekérních situacích stylem ryze fotbalovým. Pět branek zařídila skupina hráčů jako Alberto Aquilani, Alessandro Matri, Juan Cuadrado a Borja Valero. A trenér Vincenzo Montella musel být na svůj tým hrdý.

Po zápase sdělil své pocity následovně: "Tohle byl ten nejlepší výkon, jaký jsem u nás od svého příchodu viděl. Ukázali jsme taktickou vyspělost i psychickou odolnost, protože ten úvod se nám úplně nepovedl. Jsem šťastný, že jsem viděl dnešní zápas, protože hráči v něm odevzdali úplně všechno. Navíc jsme získali i tři body a fanoušci viděli mnoho zajímavých momentů," neskrýval Montella radost.

Někdejší hráč právě AS Řím si počíná ve své trenérské profesi skvěle a ambiciózní Fiorentina sklízí ovoce tvrdé práce dvou majitelů i trenéra samotného. Ten v Toskánsku tráví druhý rok a nyní se drží na čtvrté příčce s náskokem pěti bodů na pátý Inter Milán. Devět bodů, které Viola ztrácí na třetí Neapol je asi dost velký problém, ale ani Evropská liga není neúspěchem. Tím spíše, že s ní má toskánský celek své zkušenosti také v letošní sezoně. Navíc se Viola probojovala do finále Coppa Italia, v němž narazí právě na Benítezův tým.

Problémem by mohla být opět široká marodka, protože kromě zmíněné dvojice hvězdných útočníků bude Montella postrádat ještě Matiho Fernándeze a Anteho Rebiće. Mnohem těžší bude skládání římského celku, který postrádá dlouhodobě zraněného Federica Balzarettiho a Kevina Strootmana. Kromě nich je mimo hru také Mehdi Benatia, jeden ze základních pilířů obranného valu. A za faul proti Cagliari byl diskvalifikován Mattia Destro, jehož trest byl včera potvrzen.

AS prožívá ideální sezonu a Liga mistrů by mu neměla uniknout. K ní Římany přiblížily góly Adema Ljajiće, Rodriga Taddeie a Gervinha proti Atalantě Bergamo. Výsledek značí, že Římu chybí jedna výhra k matematické jistotě Ligy mistrů, takže motivace bude na straně Vlků rovněž významná. Giallorossi by se tím dostali do populární soutěže poprvé od roku 2010-2011. Vlci ale ještě nezahodili ani sen o prvním místě.

Trenér Rudi Garcia, který si jméno udělal ve francouzském Lille, před utkáním naznačil: "Posun na první místo se postupem času stává méně a méně uvěřitelný. I když to ale nevypadá reálně, možná se dočkáme překvapení. To ostatně přichází vždy tehdy, když jej čekáte nejméně. Nesmíme ztrácet naději," dodává Garcia. Podle posledních zpráv vedení římského klubu jedná o prodloužení trenérovy smlouvy o další čtyři roky. V nich by se AS po návratu do Ligy mistrů rádo dočkalo také Scudetta...
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomović, Savić, Rodriguez, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Ambrosini - Borja Valero - Matri, Cuadrado
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Maicon, Toloi, Castan, Dodo - Nainggolan, De Rossi, Pjanić - Gervinho, Totti, Ljajić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC33283271:2287
2.AS Řím33247268:1979
3.SSC Neapol33207663:3567
4.ACF Fiorentina33177956:3758
5.Inter Milán331314655:3553
6.Parma FC331312853:4251
7.Turín FC331391149:4248
8.AC Milán331391150:4448
9.SS Lazio331391144:4448
10.Atalanta Bergamo331441538:4446
11.Hellas Verona331441550:5746
12.UC Sampdoria331181440:4941
13.Janov CFC331091436:4339
14.Udinese Calcio331151735:4638
15.Cagliari Calcio337121431:4533
16.Chievo Verona33861930:4930
17.Bologna FC335131527:5128
18.AS Livorno33672036:6425
19.US Sassuolo33672032:6225
20.Calcio Catania33482124:5820

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ten milán....v tom musej bejt ale prachy ne?! vždyt vždycky se honěj za titulem a ted jsou osmý...nějaký divný ne? proč nevymněněj trenéra to je fakt taktika tohle to svět neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

dnes výhra Juve a 1X na Parmu

Reagovat
mojmira

je vidět, že AC fakt sleduješ

Reagovat
El Matador

forza lazio

Reagovat
andycek1

Dneskaj nic inačího než víťazstvo nebereme...SCUDETTO je už doma a 3 hviezda na dresy bude krásna FORZA JUVE FINO ALLE FINE

Reagovat
M11

super ze hrajeme konecne driv jak AS tak snad si to dnes v klidu uhrajem.. a vecer paradni zakonceni kola

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Thorrin

Třetí místo pro start v EL je určeno pro vítěze poháru?

Reagovat
Deki

Jo, ale protože je finále Neapol - Viola a oba mají Evropu zajištěnou, tak půjde do Evropy 6. z ligy

Reagovat
Thorrin

Dík.

Reagovat
KillSwitch

tam by som bral Parmu alebo Torino

Reagovat
Deki

Nevidím to moc dobře. Těžkej zápas v Parmě, která se hodně hecne, aby nás v tabulce přeskočila... Cassano je zdravej a když si vezmu, že složení obrany bude (protože jinak to ani nejde) Campagnaro-Walter-Rolando, mám trochu strach. Na druhou stranu má skvělou formu Icardi a dneska by mu to tam taky mohlo spadnout. Minulý zápas jsme ukázali, že to 5 místo prostě musíme a chceme ubojovat, takže věřim ve výhru i nyní!!! FORZA INTER!

Reagovat
FuckT

Na picu zaver sezony, o nic sa uz nehra... Ani ma to nebavi uz pozerat.

Reagovat
Slejdy

Nikdo te nenuti

Reagovat
Votas

Parma: 83 Mirante; 2 Cassani, 6 Lucarelli, 29 Paletta, 3 Molinaro; 5 Gargano, 32 Marchionni, 16 Parolo; 7 Biabiany, 17 Palladino, 99 Cassano.

Subs: 1 Pavarini, 91 Bajza, 18 Gobbi, 19 Felipe, 35 Rossini, 20 Obi, 24 Munari, 30 Acquah, 9 Cerri, 11 Amauri, 23 Schelotto, 26 Mauri.

Coach: Roberto Donadoni.

Inter: 1‎ Handanovic; 14 Campagnaro, 25 Samuel, 35 Rolando; 33 D'Ambrosio, 88 Hernanes, 19 Cambiasso, 10 Kovacic, 55 Nagatomo; 8 Palacio, 9 Icardi.

Subs: 12 Castellazzi, 30 Carrizo, 4 Zanetti, 6 Andreolli, 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 21 Taider, 20 Botta, 22 Milito.

Coach: Walter Mazzarri.

Referee: Rocchi.

FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně bych pořád radši viděl Javiera místo D'Ambrosia, ale jinak asi to nejlepší co v současné době můžeme postavit.

Reagovat
olis

FORMAZIONE UFFICIALE:

NAPOLI (4-2-3-1): Reina; Reveillere, Fernandez, Henrique, Ghoulam; Behrami, Inler; Insigne, Hamsik, Callejòn; Duvan. A disposizione: Colombo, Doblas, Albiol, Mesto, Zuniga, Radosevic, Dzemaili, Jorginho, Pandev. All. Benitez

UDINESE (4-3-2-1): Scuffet; Heurtaux, Danilo, Domizzi, G. Silva; Pinzi, Badu, Allan; Fernandes, Pereyra; Muriel. A disposizione: Brkic, Benussi, Basta, Naldo, Widmer, Bubnjic, Yebda, Jadson, Di Natale, Nico Lopez, Zielinski, Maicosuel. All. Guidolin

Forza Napoli!

Reagovat
panca

nejakej sopcast na ac? Nemuzu nic najit. Btw sleduejete tenis? Ta kvitova sand zase pribrala

Reagovat
CubONE

MILAN: Abbiati; Abate, Mexes, Rami, Constant; De Jong, Montolivo; Taarabt, Kakà, Robinho; Balotelli.

LIVORNO: Bardi; Valentini, Rinaudo, Castellini; Piccini, Benassi, Duncan, Mesbah; Greco; Paulinho, Emeghara.

Reagovat
panca

mas trosku zpozdeni

Reagovat
CubONE

povinnosti. ale bohuzial nemam lepsi sopcast nez 1000kbps.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká konečně taky trochu přitvrdil, bez té jeho rychlosti to už jinak půjde těžko

Reagovat
M11

koukam ty goly z minuleho kola jsou asi i za dnesni

Reagovat
panca

bohuzel, jak je kaka u balonu, tak akce u nej i konci

Reagovat
rossoneri89

Balotelliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
panca

snad nejlepsi centr v cele sezone

Reagovat
Inter Eterno Amore

FantAntonio Interista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mario!

Reagovat
CubONE

Balooooooooo

Reagovat
CubONE

A Constant paradny center, na to od nasich krajnych zvyknuti nie sme.

Reagovat
smazaný uživatel

Livorno solidní palisáda u 16tky, a stejně neuhlídají Maria

Reagovat
Pinturicchio

To je vůůůůůůůůůůl

Reagovat
Rudy

Handanvic!!

Reagovat
Inter Eterno Amore

Mirante

Reagovat
Inter Eterno Amore

no do riti toľko šancí v prvom polčase ... minimálne 2 góly sme mali dať

Reagovat
smazaný uživatel

zaver ako remen, Handa skvelo a Mirante poprel fyzikalne zakony.

Skoda tych sanci, ale verim ze to tam padne. Hernanes sa mi vobec nepaci ako hra, resp. podla mna hra zle. Na zaciatku sezony som necakal ze to napisem, ale Rolando hra fakt dobre, niektore situacie vyriesil suverenne.

Dufam ze jeden gol tam padne, Handa je dnes opat vynikajuci, nech mu to vydrzi co najdlhsie, a nech aj v Interi vydrzi co najdlhsie :)

Cassano potvrdil ze je Interista, nech mu to vyrdzi tiez :)

Reagovat
olis

Callejon zase dost takzy gol ale zvladol to skvele, Hamsik uz potrebuje velmi ten gol, inak hra dobre, skvele prihravky a neviem ci vobec nejaku pokazil, Zapata maka a snazi sa, pekne to predlzil pri gole na Callejona

snad to v druhom polcase neposereme

Reagovat
Pipo123

Keita, Candreva, Mauri

Reagovat
Inter Eterno Amore

RETEEEEEEEEEEEEEEEEEE RONALDOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
shafto

GOOOOOOL!!! RONALDO !

Reagovat
Votas

RONALDOOOOOOOOOO

Reagovat
Ragazzo d'oro

Skvěle!! TAAARAABBTT!!

Reagovat
rossoneri89

Trabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaant

Reagovat
CubONE

Trabaaaaaaaaaaaaaaant

Reagovat
Inter Eterno Amore

3 na dvoch a oni to poserú ... moje nervy

Reagovat
Inter Eterno Amore

Pupi

Reagovat
rossoneri89

Kakaaa madonna mia .... uz to mohlo byt 3-0

Reagovat
Pinturicchio

Berardi , udržet Sassuolo.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Rolando, Samuel OUT na Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je dost zle :/

Reagovat
Ragazzo d'oro

Pazzo

Reagovat
CubONE

Pazzooooooo

A Ricky Saponara ide hore

Reagovat
Pipo123

Novaretti je strašné kopyto

Reagovat
CubONE

Pazzooooooooooooo, vdakabohu!

Reagovat
FORZAMILAN

PAZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
rossoneri89

Pazzoooooooooooooo Pazziniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
Yanek

Dnes se na to opravdu dá dívat, tak popáté v letošní sezoně. Seedorf není terno ani zdaleka, ale je pravda, že ten tým zvedl. V létě to bude zajímavá situace.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Krásné Mario a PAZZO napravil

Reagovat
CubONE

A Luca Toni osemnasty gol v sezone

Reagovat
Inter Eterno Amore

Guarin prichádza vykúzliť čarovnú prihrávku pre útočníkov Parmy

Reagovat
Inter Eterno Amore

musím takto písať častejšie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Votas

je to 50/50, kterej z těch dvou Guarínů nastoupí...dneska to byl ten dobrej

Reagovat
Votas

FREDYYYYYYYYYYYYYYYY

Reagovat
Dejwa

on trefil bránu

Reagovat
CubONE

Super

Reagovat
Inter Eterno Amore

Skončilo to ako v roku 2008, keď sme získali scudetto.

Reagovat
Votas

něco mně říká, že to letos už nedáme

Reagovat
smazaný uživatel

Fredy konecne trafil!

Dnesny zapas bol velmi dolezity a my sme ho zvladli, takze okrem vykartovanych hracov na Neapol vladne maximalna spokojnost!

FORZA INTER!

Reagovat
Pipo123

Obrana maximálna katastrofa, Novaretti, Ciani, Biava a Dias nech idú do piče už

Reagovat
CubONE

Cirooo

Reagovat
Pipo123

Candreva to je neskutočné ako on hraje

Reagovat
olis

dakujeme pan rozhodca

Reagovat
M11

nej

Reagovat
smazaný uživatel

Reina pískal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Leto

Reagovat
brenk

Juventus: Buffon; Barzagli, Ogbonna, Chiellini; Isla, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Giovinco, Llorente

Juventus bench: Storari, Rubinho, Caceres, Padoin, Vidal, Peluso, Pepe, Quagliarella, Osvaldo, Tevez, Vucinic

Bologna: Curci; Antonsson, Sorensen, Cherubin; Garics, Ibson, Pazienza, Christodoulopoulos, Morleo; Friberg; Cristaldo

Bologna bench: Stojanovic, Malagoli, Cech, Mantovani, Laxalt, Perez, Moscardelli, Paponi, Acquafresca, Bianchi

Barza

Reagovat
brenk

Pogbovi to proste nepadne

Reagovat
M11

Pogba by potreboval gol jako sul.. dnes uz mohl nebo spis mel dat 2

Reagovat
M11

bez karty

Reagovat
brenk

sa mi to zdá alebo Kwadwo dnes úplne vypojený?

Reagovat
M11

konecne !!! POGBAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

Reagovat
10

POG-BAAAAAAANG

Reagovat
brenk

POGBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
M11

Curci zazracny zakrok a jeste jeden palec za to ze se priznal

Reagovat
brenk

to bol zákrok?

Reagovat
brenk

Isla klasika

Reagovat
smazaný uživatel

De Sanctis; Maicon Toloi Castan Dodó; Nainggolan De Rossi Pjanic; Ljajic Totti Gervinho

Reagovat
Mr.Jindros

Giovinco je zpět... a ne, není to pochvala.

Reagovat
Slejdy

Zerv

Reagovat
M11

sila

Reagovat
Alberto Aquilani

Fantazia od Ljaja !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

Ako Fiorenčania tam prostestuju ako o život, ale čo si ma Totti tie ruky odseknuť ?

Reagovat
KillSwitch
Reagovat
KillSwitch

celá obrana Rímu má žltú okrem Maicona

Reagovat
KillSwitch

nieee Bastosa nieeeee

Reagovat
Slejdy

super, tesim AS - AC

Reagovat
KillSwitch

za všetko by chceli tí fiorentínčania kopať penaltu..už sú ako barcelončania ...inak nudný futbal jak hrom, čakal som aspoň 3 góly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele