Serie A - preview 33. kola

22.04.2017, 08:56, aktualizováno 24.04.2017, 08:33
Previews
Pondělní dohrávka italské ligy nás zavede do Pescary, která poměří síly s AS Řím. Giallorossi zůstávají na druhé příčce před Neapolí, které se mohou případným vítězstvím vzdálit na čtyři body...
Delfino Pescara - AS Řím  (pondělí 20:45)
Pescara se odmítá vzdát naděje na úspěšný konec ročníku a chce se odlepit ode dna. Delfínům se ale dlouhodobě nedaří a teď se situace zřejmě nezlepší, protože do Pescary přijede římské AS. Trenér Zdeněk Zeman se tak utká se svou minulostí.

Zdeněk Zeman je v Římě stále pojem. V pondělí večer se utká se starým známým již v roli oponenta, protože Pescaru navštíví právě AS. A český trenér nebude sám, kdo by mohl mít smíšené pocity. Kromě trenéra Zemana, jenž usedl hned dvakrát na lavičku klubu z Věčného města, se v kádru Pescary nachází několik odchovanců z řad AS.

Z nich nejvýrazněji by do utkání měl zasáhnout Gianluca Caprari. Mladý útočník, kterému byla v Římě předvídána skvělá budoucnost, se po několika letech stává klíčovým hráčem Pescary a připravuje se na velký přestup do Interu Milán. Zatím vstřelil osm branek, což z něj dělá nejlepšího střelce jeho týmu s náskokem tří zásahů na Ahmada Benaliho. Caprari k Římu už žádný sentiment necítí a chce jej porazit.

V rozhovoru pro Gazzettu mladý útočník sdělil: "Prožil jsem v AS velkou část své dosavadní kariéry a jsem za ni samozřejmě vděčný. Mám krásné vzpomínky na působení u Giallorossi, ale žiji přítomností. Hlavní věc, kterou chci, je pomoci týmu co nejlepším způsobem. Pro někdejší hráče je vždycky takový střet ještě větším stimulem. A pokud dám gól, jako se mi to povedlo v minulém vzájemném utkání, pak budu určitě hodně slavit,” míní Caprari.

Minulý zápas, o kterém Caprari mluvil, nedopadl pro Pescaru úplně kladně. Dala sice v Římě dvě branky, ale především kvůli dvěma zásahům Edina Džeka a trefě Diega Perottiho slavit nemohla. A slavit Delfíni nemohli ani po minulém kole. Od Juventusu Turín dostali dvě branky a po celé utkání byl rozdíl mezi oběma týmy jasně zřetelný.

Trenér Zdeněk Zeman nemůže počítat se zraněnou dvojicí Vitturini a Gilardino. Kompletní nebudou ani hosté, kterým chybí dlouhodobě zraněný Alessandro Florenzi a taktéž bek Emerson. Fit není ani kapitán Francesco Totti a zcela zdráv není ani Antonio Rüdiger, který zřejmě začne na lavičce. Pescaru netěší ani fakt, že AS na svém stadionu v nejvyšší soutěži ještě ani jednou neporazila.

Římskému celku se naopak docela daří. V minulém kole si rozdělil body s Atalantou a navíc musel dotahovat skóre. Díky brance Edina Džeka coby svého nejlepšího střelce se to Římu povedlo. Předtím se Vlci mohli radovat ze šesti vyhraných zápasů v řadě. V kombinaci s minulou výhrou Neapole se ale AS musí stále obávat o druhé místo v Serii A, které je pro každý tým enormně důležité díky přímé kvalifikaci do Ligy mistrů. Neapol ztrácí jen dva body.

K tomuto utkání má co říct také Gaetano D'Agostino. Někdejší hráč obou soupeřů má dosud dobré vzpomínky na Delfíny i Vlky: "Užil jsem si plno krásných chvil v obou klubech a jsem rád, že jsem mohl být jejich součástí. Na papíře vypadá rozdíl mezi oběma týmy velmi výrazně, ale jsem přesvědčen, že v reálu to bude vypadat jinak. Vůbec bych se nedivil, kdyby mělo AS po celý zápas s Pescarou velké problémy. A to i díky faktoru bývalých hráčů,” míní D'Agostino v rozhovoru pro Il Centro.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Zampano, Bovo, Coda, Biraghi - Coulibaly, Bruno, Memushaj - Benali, Bahebeck, Caprari
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Manolas, Fazio, Rüdiger - Bruno Peres, De Rossi, Strootman, Rui - Salah, Nainggolan - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.30 - 7.00 - 1.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - SSC Neapol  (neděle 12:30)
Neapol chce ve venkovním zápase vyvinout co největší tlak na druhý AS Řím a nehodlá se vzdávat snu o přímé kvalifikaci do Ligy mistrů. V neděli po obědě ji čeká výlet k utkání se Sassuolem, které bude jasným outsiderem.

Nejlepší útok Serie A otestuje obranu, která je - při vší úctě k ní - z hlediska čísel v lize maximálně průměrná. Domácí Sassuolo už dostalo 50 branek jen v první lize a dá se čekat, že nulu na kontě ani nyní neuhájí. Neapol totiž i bez Gonzala Higuaína a jeho dlouho zraněného nástupce Arkadiusze Milika střílí jednu branku za druhou a delší čas si drží průměr tří vstřelených gólů na zápas.

Síla současné Neapole ale nespočívá jen v útočné linii nebo zvýšené kvalitě náhradníků oproti minulým rokům. Partenopei se daří také neinkasovat příliš často, což dokonale demonstrují poslední dva duely. V obou Neapol nastřílela tři branky, v obou rovněž její obrana zůstala nepokořena. A vzhledem k náročnému kalendáři AS Řím se dá očekávat, že bitva o druhé místo bude ještě hodně zajímavá.

Od roku 2013, kdy je Sassuolo pravidelným účastníkem Serie A, porazilo Neapol jen jednou. Při poslední návštěvě Stadio Città del Tricolore domácí fanoušci mohli oprávněně jásat, protože Neroverdi dokázali otočit vývoj utkání a po brance Marka Hamšíka se trefili Antonio Floro Flores a Nicola Sansone. Na to Neapol rozhodně nechce vzpomínat a plánuje odvetu. Dlouhodobě se jí proti Sassuolu navíc daří.

Záložník Jorginho v rozhovoru pro Radio Kiss Kiss Napoli potvrdil, že jeho celek nebere soupeře na lehkou váhu. "Bude to hodně náročné utkání, protože Sassuolo umí být velmi nebezpečné. V podstatě hraje podobným stylem jako my, spoléhá také hodně na kombinaci a rychlost krajních hráčů. Hrát zápas ve 12:30 také není úplně snadné, což se vždycky projeví. Musíme ale zůstat trpěliví a nechat na hřišti všechno,” domnívá se Jorginho.

Neapol má oproti Sassuolu jednu velkou výhodu - žádného vážně zraněného hráče. To Neroverdi mají mnohem větší potíže se sestavováním základní jedenáctky. Kvůli zranění Sassuolu chybí Pegolo, Gazzola, Magnanelli a Biondini, zatímco karetní trest nepustí do hry dvojici zkušených hráčů a opor týmu Pelusa a Politana. To je pro trenéra Di Francesca další velkou ztrátou.

Sassuolo tráví polovinu dubna na 14. příčce, dost daleko od sestupu. Hodně mu k tomu pomohlo minulé kolo, které Neroverdi zvládli s velkou dávkou vůle. Hostující Sampdoria Janov šla do vedení díky trefě českého útočníka Schicka, jenže Sassuolo se nevzdalo. Dvojice Ragusa s Acerbim do uplynutí 60. minuty otočila stav a Sassuolo bralo cenné tři body. Tým trenéra Eusebia Di Francesca tím ukončil sérii smutných šesti zápasů v řadě bez výhry.

K současné situaci se vyjadřuje zraněný záložník Francesco Magnanelli, který uvedl: "Velmi mě mrzí, že nemohu svým spoluhráčům pomoci v době, kdy jde o hodně. Chybí mi celá akce, fotbal jako takový. Ještě dva až tři týdny budu trénovat individuálně, psychicky už se cítím lépe. Před koncem sezony doufám, že neztratíme zlepšenou formu. Tuto sezonu nás hodně decimují zranění, což na našem postavení nic nepřidá. Doufám, že v příštím roce budeme mít více štěstí,” přeje si zkušený záložník.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Acerbi, Cannavaro, Letschert - Pellegrini, Aquilani, Duncan - Berardi, Matri, Ragusa
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.60 - 5.00 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - FC Crotone  (neděle 15:00)
Crotone v Janově proti Sampdorii nemá štěstí a tři body si odsud neodvezlo ještě ani jednou. Další šanci bude mít v neděli odpoledne, kdy se na přístavního města vrátí. A bude doufat ve tři body, které by pro něj znamenaly hodně.

Měly by dost možná cenu zlata, protože by umožnily maličkému týmu dál přemýšlet o záchraně. Crotone totiž před 33. kolem sídlí na 18. místě, což je místenka v Serii B. Na 17. Empoli, které mu v minulém kole výhrou nad Fiorentinou vůbec neudělalo radost, ztrácí Crotone aktuálně pět bodů. Forma Crotone ale ukazuje, že by nemusel být ještě všem dnům v Serii A konec, protože z posledních výsledků mohou mít fanoušci radost.

A nebyly to zrovna lehké duely, protože se Crotone utkalo na půdě Chieva, doma porazilo také Inter Milán. V minulém kole už tolik radosti nezažilo. Turínské FC totiž poslal do vedení Andrea Belotti po hodině hry. Když už to vypadalo, že je případný odpor Crotone definitivně zlomen, trefil se devět minut před koncem nigerijský mladík Simmy.

A právě ten v rozhovoru s Gazzettou zmínil: "Jsem velmi rád za to, že jsem mohl gólem přispět k zisku bodu. Nedávám branky moc často, ale poslední dobou na sobě hodně pracuji. Ostatně jako všichni v našem týmu, protože jsme ještě nic nezabalili. Naše situace možná není nejlepší, ale nejsme zvyklí něco předčasně vzdát. Pevně věříme, že se nakonec zachráníme. Mohlo by nám k tomu pomoci třeba utkání se Sampdorií.”

Sampdoria ale také není zrovna snadným soupeřem. Tým trenéra Marca Giampaola se pevně soustředí na konec sezony, ve kterém chce uhrát co nejlepší výsledek a zatím se zdá, že se mu to daří. V minulém kole však Doria zaváhala, protože ze Sassuola si přivezla jen porážku.

Dobře sice začala, když se trefil Patrik Schick, jenže domácí dokázali otočit skóre utkání a po zásazích Ragusy s Acerbim si připsali tři body. Odpoví Doria výhrou proti Crotone?
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszyński, Škriniar, Silvestre, Regini - Praet, Torreira, Barreto - B. Fernandes - Schick, Quagliarella
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Rosi, Cecherini, Ferrari, Martella - Rohden, Crisetig, Barberis, Stoian - Trotta, Falcinelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.40 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Turín FC  (neděle 15:00)
Fotbalisté Chieva Verona se budou revanšovat za čtyřgólovou ostudu ze Sardinie a v domácím prostředí přivítají remízového krále FC Turín. Býci mají na svém kontě dvanáct remíz, což je nejvíce v celé soutěži.

Fly Donkeys, jak se Chievu přezdívá, utrpěli v minulém kole pořádný šok. Cagliari je na sardinském ostrově přivítalo čtyřgólovým přídělem, na což ve Veroně nebývají zvyklí. Letos už se jim ale něco podobného přihodilo v Boloni a kouč Rolando Maran tak má o čem přemýšlet. Ještě loni skálopevná defenzíva totiž kupí jednu chybu za druhou a až příliš často inkasuje. Co se týče postavení v tabulce, může být Chievo v klidu. Na dvanáctém místě má na svém kontě 38 bodů a to k záchraně bohatě stačí. V zápase s Turínem tak půjde především o prestiž a o udobření fanoušků.

Potenciál Turína je jistě vyšší, než se plácat na pomezí první a druhé poloviny tabulky. Jenomže týmu Siniši Mihajloviče se prostě nedaří získávat na první pohled "snadná" vítězství. Přímo ukázkové je v tomto poslední kolo, ve kterém Granata hostila Crotone. Býci vedli 1:0, ale v závěru zničehonic inkasovali a proti nováčkovi hrajícímu o záchranu získali jen bod. A to je málo. Není tedy divu, že evropské poháry jsou na míle vzdáleny a pro příští rok se to bez nich obejde.

Turín tak stejně jako Chievo už víceméně nemá o co hrát. Pro tento duel navíc bude značně oslabeno o marody Ajetiho, Carlaa, Iturbeho, Molinara, Castana, Obiho a potrestaného Lukiče. Chievo je na tom podobně a kouč Maran nebude moci využít služeb Meggioriniho, Cacciatoreho, Gobbiho, Sarda a Rigoniho.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Izco, Dainelli, Cesar, Frey - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa, Inglese, Pellissier
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Zappacosta, Rossettini, Moretti, Avelar - Acquah, Baselli - Falque, Ljajič, Boyé - Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.60 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Výborná série pěti zápasů bez porážky minulý týden skončila a v Udine doufají v začátek nové a třeba ještě delší. Do Dacia Areny tentokrát zavítá Cagliari, které si venku nevede zas tak špatně. I když oba celky od sebe dělí jen dva body, mírnějším favoritem jsou domácí Zebry.

Udinese ztratilo sérii neporazitelnosti na stadionu San Paolo v Neapoli, kde domácí sice byli výrazným favoritem, ale Zebry dokázaly alespoň v prvním poločase vzdorovat. Je otázkou, jak si Udine v následujících zápasech povede, protože v této sezoně po lepších výsledcích vždy následoval útlum a pro změnu série porážek.

Cagliari je na tom výsledkově podobně, koneckonců oba týmy od sebe dělí jen dva body. Sardiňané ve zbytku sezony usilují, stejně jako Udine, o co nejlepší postavení. V podstatě ale můžeme říci, že už jim o nic moc nejde.

Přesto je bilance posledních zápasů Cagliari dost zajímavá. Sami posuďte - remíza s Laziem, výhra v Palermu a naposledy drtivé vítězství 4:0 nad Chievem. Rastelliho svěřenci jsou ve formě a ukázat to chtějí i v Dacia Aréně. A nemají se čeho bát, protože vzájemná bilance proti Udinese je na jejich straně. Zebry totiž nad Sardiňany dokázaly zvítězit před čtyřmi lety.

Oba tábory hlásí několik absencí. Na té domácí to jsou Fofana, Faraoni, Gnoukouri a Samir a hostům zase budou scházet Ceppitelli, Colombo, Melchiorri, Dessena a potrestaný Ionita.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Widmer, Danilo, Angella, Felipe - Badu, Hallfredsson, Jankto - De Paul, Zapata, Théréau
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Isla, Pisacane, Bruno Alvés, Murru - Barella, Tachtsidis, Padoin - Joao Pedro, Sau - Borriello
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.66 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Palermo tráví polovinu dubna v sestupovém pásmu a jeho šance na záchranu jsou jen teoretickým snem. Definitivně jej chce ukončit Lazio, které má k dispozici nesrovnatelně kvalitnější kádr a navíc výhodu domácího prostředí.

Lazio bude proti sicilskému celku jasným favoritem, ale v poslední době ukázal i tento římský celek, že umí zaváhat a klopýtnout. Únor a březen týmu trenéra Inzaghiho vycházel perfektně a pomalu se začalo mluvit o Lize mistrů. Navíc Biancocelesti dokázali postoupit přes svého rivala do finále Coppa Italia. Poslední týdny ale tým trochu ztrácí dech.

Od Neapole dostalo Lazio tři branky a vzhledem k ofenzivní síle Partenopei v kombinaci s únavou hráčů po derby se něco podobného dalo čekat. Minulé kolo ale Římané chtěli ukázat, že šlo jen o pouhou náhodu. A nepovedlo se jim to, protože ačkoli byli proti Janovu jasným favoritem, jenže s Grify jen remizovali. Konečný bod navíc musel až v nastavení zachraňovat střídající Luis Alberto.

V duelu s Palermem to musí jít jinak a dobře to ví mladý obránce Wallace. V interview s Lazio Style Channel sdělil: "Celý tým se teď cítí velmi dobře, třebaže se nám v posledních týdnech nedařilo tak, jak bychom si představovali. O to víc cítíme, že je v neděli proti Palermu ideální čas na změnu. Potřebujeme nutně tři body, abychom se dobře naladili na další náročné duely,” dodal urostlý stoper.

Dobrou zprávou pro Lazio je také relativně kompletní kádr. Palermo už takové štěstí nemá. Aleesami hrát nemůže kvůli kartám, po stejném trestu se nyní alespoň vrací González. Jajalo není ještě úplně zdravotně fit. Palermo však kromě základní jedenáctky mnohem víc musí trápit jeho postavení v tabulce. Sicilský celek je zatím kromě Pescary hlavním favoritem na sestup do druhé nejvyšší ligy.

Momentálně sídlí na průběžné 19. příčce a na jeho kontě je pouhých 16 bodů. Minulé kolo Palermu nepřineslo mnoho radosti, ale hráči Rosanero alespoň ukončili svou smolnou sérii pěti porážek v řadě. Tým s pověstí velmi často se měnícího celku remizoval s Boloňou a pozitivem byla především nula na kontě inkasovaných branek, což se Palermu nestává často. Doposud totiž Palermo inkasovalo těžko uvěřitelných 67 branek!

A že bude těžké neinkasovat právě proti Laziu, ví i jedna legenda Palerma. Někdejší útočník Fabrizio Miccoli médiím prozradil: "Lazio má velmi schopného trenéra, který je vždy dobře připraven na svého soupeře. Umí hráčům naordinovat přesně tu taktiku, která bude pro soupeře náročná. Lazio má několik výborných hráčů na hřišti a zejména Ciro Immobile je velkou zbraní. Pokud Palermo uhlídá útok, pak může pomýšlet na body,” míní Miccoli.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Basta, De Vrij, Hoedt, Radu - Parolo, Biglia, Milinković-Savić - Felipe Anderson, Immobile, Keita
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fulignati - Rispoli, Sunjić, Gonzalez, Pezzella - Bruno Henrique, Gazzi, Čočev - Trajkovski, Nestorovski, Lo Faso
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.30 - 18.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Empoli FC  (neděle 15:00)
AC Milán se může výrazněji přiblížit Evropské lize, když na domácí půdě porazí Empoli. Hosté hrají o záchranu a že se nebojí žádného celku ukázali před týdnem, když zvítězili na půdě Fiorentiny. Podaří se jim něco podobného i na San Siru, nebo favorit zvítězí?

AC má toho za sebou za uplynulý týden opravdu hodně, včetně kompletní změny majitele. Noví šéfové se mohli okamžitě pokochat jedinečností milánského derby, které nakonec AC brankou v nastavení zremizovalo na konečných 2:2. Byla to důležitá branka, protože Rossoneri udržela v tabulce právě před městským rivalem Interem.

Domácí si už stanovili cíl dostat se zpět do Ligy mistrů. V letošní sezoně se jim to sice už nepovede, ve hře je ale jiný evropský pohár a alespoň ten by si v Miláně rádi zahráli. Své výhody jistě má, koneckonců Lyon, Manchester United nebo Celta Vigo by mohly vyprávět. Ani jeden tým totiž ve svých ligách momentálně nefiguruje na pozicích zaručujících Ligu mistrů a přesto mají velkou šanci si jí zahrát.

O motivaci mají postaráno i v Empoli. Azzurri zkrátka potřebují bodovat, aby se co nejrychleji zachránili. Ještě donedávna měli pohodlný náskok, ten se ale díky špatným výsledků a vzestupu především Crotone smrskl už jen na pět bodů a nebýt senzační výhry na Fiorentině, mohlo to být ještě méně.

Empoli určitě nebude v Miláně favoritem, naposledy tam dokázalo zvítězit před deseti lety a jedinou brankou se o to postaral Luca Saudati.

Dobrou zprávou pro Milán je uzdravení Riccarda Montoliva. Kapitán AC už bude připraven, ovšem na základní sestavu to ještě nebude. Zranění jsou jinak Bertolacci, Abate a Bonaventura. Empoli je na tom dost podobně, zdravotní potíže mají Büchel, Cosič a Pucciarelli, zatímco Krunič si odpykává karetní trest.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio - Pašalič, Sosa, Mati Fernandez - Suso, Lapadula, Deulofeu
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Bellusci, Barba, Pasqual - José Mauri, Dioussé, Croce - El Kaddouri - Thiam, Mčedlidze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.90 - 8.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Janov CFC  (neděle 20:45)
Juventus se po postupu do semifinále Ligy mistrů musí opět koncentrovat na domácí soutěž, kde ještě nemá vyhráno. Náskok Staré dámy je sice veliký, ale jakékoliv zaváhání je druhý Řím přípraven potrestat. Podobně je na tom Janov, jenž se sice pohybuje na opačném pólu tabulky, ale ani v jeho případě není záchrana jistou věcí.

Juventus zvládl těžkou odvetu na Camp Nou a Barceloně vrátil dva roky starou porážku z finále stejné soutěže. Sen klubového vedení včetně Grande Paola vyhrát nejprestižnější trofej tak nadále žije a dostává velice reálné kontury. Semifinálový los přisoudil Juventusu francouzské AS Monako, které zatím válcuje jednoho soupeře za druhým.

Ale pojďme k Serii A. Juventus má osmibodový náskok a neohroženě kráčí za dalším titulem. V lize neprohrál už třináct zápasů v řadě. Posledním přemožitelem byla Fiorentina, stalo se tak 15. ledna tohoto roku.

Zcela opačně jsou na tom Grifové, kteří už přes měsíc nevyhráli. Vedení klubu se navíc rozhodlo pro další trenérskou rošádu a na lavičku se vrátil chorvatský kouč Jurič. Ano, ten Jurič, který celou sezonu začínal. Jeho návrat se hned v prvním zápase vyplatil, Grifové totiž dokázali remizovat s Laziem 2:2 a nechybělo málo, aby utkání dotáhli do vítězného konce.

Stará dáma se musí obejít bez chorvatského talenta Pjacy a také suspendovaného Pjaniče. Trenér Allegri má ale dostatečně široký kádr, takže nebude problém oba zmíněné borce nahradit. Janov to má v tomto ohledu složitější. Zraněný je stále brankář Perin a také Rubinho a hned trojice fotbalistů je postižená disciplinárními tresty. Jedná se o Pinillu, Rigoniho a Izza.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Benatia, Asamoah - Marchisio, Khedira - Lemina, Dybala, Mandžukič - Higuaín
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Muňoz, Burdisso, Gentiletti - Lazovič, Veloso, Cataldi, Laxalt - Ntcham, Simeone, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.50 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Bologna FC  (sobota 18:00)
V předehrávce 33. kola italské Serie A přivítají fotbalisté Atalanty Bergamo Boloňu a cokoliv jiného, než zisk tří bodů, bude pro Bergamaschi považováno za zklamání. Domácí bojují o Evropskou ligu a i když v posledních dvou kolech pouze remizovali, je jejich šance pořád hodně dobrá. Za deset kol je dokázal porazit jen Inter Milán.

Remízu se Sassuolem za ztrátu považovat lze, dělbu bodů na půdě AS Řím však nikoliv. Atalanta nadále předvádí výtečné výkony a především s milánskými velkokluby se rve o účast v Evropské lize. Atalanta si stále udržuje vysoký standard a ti, kdo předpovídali, že jí dojde dech, se zatím hluboce zmýlili. Ve zbývajících šesti kolech bude hájit pátou příčku před dotírajícími milánskými celky, před AC má dvoubodový náskok, na Inter dokonce čtyřbodový.

Zatímco domácí mají stále o co hrát, Boloňa sezonu už víceméně dohrává. Sestupové pozice jsou vzdáleny na čtrnáct bodů a evropské poháry ještě dál. Hosté ale ještě mohou poskočit do první poloviny tabulky, otázkou je, zdali k tomu najdou potřebnou motivaci. Jejich forma není bůhvíjaká, už tři zápasy nejenže nevyhráli, ale nedokázali vstřelit ani gól. Postupně prohráli s Fiorentinou i AS Řím, aby v posledním kole ukopali bezbrankovou remízu s o záchranu hrajícím Palermem. Na druhou stranu zápas na Sicílii jim zkomplikoval Pulgar, který uviděl červenou kartu už ve 24. minutě.

Favoritem zápasu budou jednoznačně domácí Oribici, kteří ovládli už první zápas v Boloni. Výhru 2:0 tehdy režírovali Andrea Masiello a Jasmin Kurtič.

Bergamaschi se budou muset obejít bez Zukanoviče a Dramého, oba jsou zranění. Oproti tomu má Boloňa mnohem více starostí, dlouhodobě je mimo gólman Mirante a další jako Sarr, Verdi, Helander, Nagy, Valencia, Rizzo a na dva zápasy potrestaný Pulgar.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Masiello - Conti, Kessié, Freuler, Spinazzola - Kurtič -Petanga, Gómez
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Torosidis, Maietta, Gastaldello, Masina - Donsah, Taider - Di Francesco, Džemaili, Krejčí - Destro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.15 - 8.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Inter Milán  (sobota 20:45)
Interu se přestalo dařit a několik klopýtnutí už je stálo pád tabulkou. Navíc jej předehnal městský rival AC Milán, který rovněž touží po pohárové Evropě. Vstupenek do ní ale není mnoho, čas dochází. A ke všemu jede Inter na hřišti silné Fiorentiny.

Inter Milán pod trenérem Stefanem Piolim podával především na začátku sezony velmi dobré výkony. Dokázal navazovat na výhry, častokrát se mu dařilo silou vůle nakonec přemoci soupeře. Movití majitelé byli nadšení, trenéru Piolimu byla provolávána sláva a Mauro Icardi vyhlížel i přes výtky mnoha legend argentinské kopané návrat do reprezentace. Od konce února se ale situace zhoršuje.

Milánský celek už čtyři zápasy po sobě nevyhrál a mnohem častěji chybuje. Po remíze s Turínem nestačil na Sampdorii a následně prohrál i s Crotone, což byl snad největší šok pro fanoušky. Hráči Nerazzurri si svou reputaci alespoň trochu napravili v derby, kde předvedli mnohem aktivnější projev. Ani ten jim ale nestačil na výhru, protože AC vstřelilo dvě branky za posledních deset minut.

Není divu, že trenér Pioli vidí mnohem víc chyb. Při tiskové konferenci v Suning Trainig Centre Pioli prohlásil: "V posledních utkáních sleduji jeden nepříjemný rys. Hrajeme dobře jen tehdy, když máme míč. Jakmile jej v moci nemáme, jsme mnohem zranitelnější a nedaří se nám. Děláme nevynucené chyby a ztrácíme balony velmi snadno. To jsme dřív nedělali a musíme najít důvod. Přesto si myslím, že Evropská liga pro nás musí být nutnost, jasný cíl pro každého.”

Z Florencie Inter odjížděl dvakrát po sobě coby poražený a chtěl by to změnit. Při poslední návštěvě renesančního města to bylo hodně divoké utkání a dočkali jsme se dokonce tří červených karet. Diváci by si měli přijít na své, protože za posledních 17 let se dočkali alespoň jedné branky až na dvě utkání pokaždé.

Ani Fiorentina ted navíc není úplně ve formě a kromě pasáže tří výher s nulou vzadu, kterých tým trenéra Paula Sousy dosáhl v únoru a začátkem dubna, se mu opět přestalo dařit. V minulém kole dokonce Fialky ztratily všechny tři body, protože nestačily na Empoli. Korunu nasadil výkonu Fiorentiny trochu symbolicky Manuel Pasqual, který coby její bývalý dlouholetý hráč rozhodl o její prohře.

I přes kritiku, kterou nyní sklízí, se trenér Sousa hodlá zaměřit na co nejvyšší umístění v konečné tabulce. "Inter je velmi silným soupeřem, který když má den, umí vás dokonale zničit. Musíme najít způsob, jak jej překonat a získat tři body. Ty jsou pro nás enormně důležité, protože máme za sebou několik smolných chvil. Porážka s Empoli dosud bolí, protože jsme hráli lépe, ale udělali chybu v závěru.”
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Sanchez, Gonzalo, Astori - Chiesa, Vecino, Badelj, Maxi Olivera - Bernardeschi, Valero - Babacar
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D’Ambrosio, Medel, Miranda, Nagatomo - Kondogbia, Gagliardini - Candreva, Joao Mario, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.60 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC32262464:2080
2.AS Řím32233670:2772
3.SSC Neapol32217475:3370
4.SS Lazio32187754:3661
5.Atalanta Bergamo32186853:3560
6.AC Milán32177849:3558
7.Inter Milán321751059:3756
8.ACF Fiorentina321410850:4152
9.Turín FC321112960:5345
10.UC Sampdoria321291140:3945
11.Udinese Calcio321171441:4340
12.Chievo Verona321151635:4938
13.Cagliari Calcio321151645:6238
14.US Sassuolo321051740:5035
15.Bologna FC32981529:4635
16.Janov CFC32791632:5330
17.Empoli FC32681820:5026
18.FC Crotone32562126:5221
19.Città di Palermo32372225:6716
20.Delfino Pescara32282231:7014

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (321)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele