Serie A - preview 27. kola

03.03.2018, 09:12, aktualizováno 04.04.2018, 08:52
Previews
Další čtyři zápasy má na programu dohrávané 27. kolo italské ligy a největší pozornost bude směřována na sever Apeninského poloostrova, v dalším milánském derby se proti sobě postaví AC a Inter. V souboji dvou nejhorších týmů se střetnou Benevento a Hellas, Turín hostí Crotone, Chievo přivítá Sassuolo...
Benevento Calcio - Hellas Verona  (středa 17:00)
Jedním z dalších středečních utkání odloženého 27. kola se stává duel mezi domácím Beneventem a hosty z Verony. Hellas je na předposledním místě a stejně jako poslední Benevento, i on dostal za poslední dva duely už osm branek!

Souboj posledního týmu s předposledním se odehraje na nevelikém stadionu Cira Vigorita v Beneventu. Tam zavítá Hellas Verona, který je dalším velmi vážným adeptem na sestup. Blíže k němu má samozřejmě Benevento, které už teď mnozí pasují na nejslabší tým ligy za poměrně dlouhou dobu. A i když se Beneventu nedá upřít snaha, velmi často odchází ze zápasu poraženo, někdy i drtivým rozdílem.

Například v minulém kole Benevento vůbec nesehrálo špatnou partii, třebaže se proti němu postavilo Lazio Řím. Ještě na začátku druhé půle navíc Benevento nad favoritem vedlo i navzdory rychlému vyloučení brankáře Puggioniho. Nakonec se ale díky brilantnímu závěru Lazia sesypalo a dostalo hned šest branek. Ve dvou posledních duelech byli brankáři Čarodějek už osmkrát překonáni a obrana je nadále velkým problémem Beneventa. Benevento už inkasovalo hrozivě vypadajících 69 branek!

Není ale problémem jediným, protože Benevento má rovněž plno absencí, které trenéru De Zerbimu hodně komplikují život. Mimo hru je dlouhodobě obránce Lucioni a k němu se přidali také Puggioni s Costou. Zraněni pak jsou Antei, Sagna, Memushaj, Viola, Parigini nebo Diabatè. Ani Hellas nepřijede v kompletní sestavě, neboť do hry nenastoupí Nícolas, Fares, Kean a Heurtaux.

Ani Hellasu se nedaří tak, jak by si fanoušci přáli. Aktuálně sídlí celek z Verony až na předposledním místě a jeho náskok na Benevento činí jen 12 bodů. Naposledy Hellas dostal tři branky od Interu Milán a obránce Bianchetti nemohl být spokojen. "Náš hlavní problém tkví v tom, že si vůbec nevěříme. Snažíme se dělat maximum a do hry třeba vstoupíme dobře, ale pak stačí jedna malá chyba a naše psychika jde dolů," posteskl si Bianchetti.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Brignoli - Letizia, Djmsiti, Tosca, Venuti - Cataldi, Sandro, Djuričić - Brignola, Iemmello, Guilherme
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Ferrari A., Caracciolo, Vuković, Souprayen - Rômulo, Calvano, Büchel, Verde - Aarons, Petković
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.78 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Inter Milán  (středa 18:30)
Ve várce zápasů odloženého kola je i prestižní milánský souboj mezi AC a Interem. V Derby della Madonnina půjde tentokrát o hodně. Oba celky totiž po letech bojují o návrat do Ligy mistrů. Ve výhodnější pozici je Inter, který má na svého městského rivala již osmibodový náskok.

Inter také drží onu klíčovou čtvrtou příčku, která znamená start v základních skupinách prestižní soutěže. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho se rychle otřepali z remízové série a s výjimkou výpadku v Janově se vrátili do své staré formy. V posledních dvou kolech dokonce dohromady nastříleli osm branek! "Jsou v dobré formě a někteří hráči se vrátili ke svým nejlepším výkonům," prohlásil na adresu Nerazzurri kouč AC Gennaro Gattuso.

V honbě za Ligou mistrů má Inter výhodu, k dispozici má na AC už osmibodový náskok, nicméně zezadu na něj tlačí další adept Lazio Řím. Zde je rozdíl obou celků pouze jednobodový, Inter má ale k dobru o jeden zápas více. "Jestli je můžeme vyřadit ze hry o Ligu mistrů? V tabulce zůstanou na dobré pozici a vzhledem k mentální náplni jejich trenéra nic nezmění, nicméně bodově by to začal být velký rozdíl," podotkl trenér Luciano Spalletti.

AC Milán má Interu co oplácet. První letošní derby totiž vyznělo lépe pro modročerné, o což se velkou měrou zasloužil Mauro Icardi. Argentinský kanonýr nasázel hattrick a výtečnou formu prokázal i v minulých kolech proti Sampdorii a Hellasu. Rossoneri ale letos jedno derby také ovládli, když přes Inter postoupili v domácím poháru. "My jsme ale také ve formě, proti Juventusu jsme si vedli dobře. Derby se zase po letech navrátila nějaká významnost. Doufám, že zopakujeme náš výkon na stadionu Juventusu," dodal Gattuso.

Milán sice v Turíně padl 1:3, ale Gattuso byl s výkonem spokojen. A ještě připomeňme, že AC v lize padlo po dlouhých deseti kolech!

Rossoneri se budou muset obejít bez zkušeného zadáka Abateho i jeho méně zkušenějšího kolegy Contiho. Na trávník San Sira nevyběhne ani Lucas Biglia. Inter se zdá být kompletní až na jedinou výjimku, kterou je rovněž obránce Andrea Ranocchia. Do základní sestavy však Spalletti zasahovat nemusí.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Rodríguez, Romagnoli, Bonucci, Calabria - Kessié, Montolivo, Bonaventura - Borini, Cutrone, Suso
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cancelo, Miranda, Škriniar, D'Ambrosio - Gagliardini, Brožovič - Candreva, Rafinha, Perišič - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.26 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - US Sassuolo  (středa 18:30)
Důležitý záchranářský duel bude k vidění ve městě Romea a Julie, kam zavítá Sassuolo. Domácí Chievo má se svým soupeřem shodný počet bodů a oba celky dělí od sestupové propasti jen čtyři body. První letošní vzájemný duel branku nepřinesl.

První měření sil se uskutečnilo na stadionu Tricolore 15. října a k nelibosti diváků v něm žádná branka nepadla. Nezáživné utkání bylo i chudé na brankové příležitosti a fanoušci obou táborů doufají ve změnu.

Létající oslíci v předchozích dvou kolech ukázali, že dokáží být produktivní. S Milánem padli po přestřelce 2:3 a Sampdorii dokonce porazili 2:1. Špatně si nevedlo ani Sassuolo, které zvítězilo na půdě nevyzpytatelného Udinese 2:1 a o víkendu dokonce obralo o body silnou Neapol.

V zápase na Stadio Bentegodi půjde o hodně, vítěz totiž může učinit veledůležitý krok na cestě za záchranou. Případná remíza by byla ztrátou pro oba. Domácí lodivod Rolando Maran doufá, že jeho svěřenci navážou na výhru nad Sampdorií Janov i v podporu místního publika.

Chievo bude postrádat Nenada Tomoviče a jednu ztrátu hlásí i soupeř, zranění totiž do hry nepustí Tima Letscherta.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Jaroszynski, Bani, Gamberini, Cacciatore - Hetemaj, Radovanovič, Castro - Giaccherini - Stepinski, Inglese
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Peluso, Acerbi, Goldaniga - Lirola, Missiroli, Magnanelli, Duncan, Adjapong - Berardi, Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.07 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - FC Crotone  (středa 18:30)
Turín naposledy zničil Cagliari a může si pochvalovat dobrou formu. To naopak Crotone říct nemůže a jeho pád do druhé ligy nabírá na reálnějších rozměrech. Odložené 27. kolo jej navíc zavádí na nepříjemnou půdu do Turína.

Turínské FC ukončilo sérii čtyř porážek v řadě velmi rázně a v minulém kole si připsalo tři body za výhru 4:0 nad Cagliari. Trenér Walter Mazzarri tak může dýchat zase o něco lépe, i když jeho postavení stále není ideální. Býkům patří až 10. příčka, na hony vzdálená představě vedení nebo snům fanoušků. A evropské poháry, o nichž sní, jsou opět hodně daleko.

Před vlastními fanoušky je to ale přeci jen o mnoho lepší, Turín vyhrál na Stadio Olimpico di Torino už tři z posledních pěti duelů. Pouze dva hráči z jeho řad nebudou schopni do utkání nastoupit, konkrétně jsou to zranění Molinaro a Lyanco. Crotone má také dobré zprávy ohledně sestavy, neboť se do ní vrací mladý útočník Marco Tumminello. Zranění zůstávají Simič, Budimir, Marković a Nalini. Kvůli kartám se do hry nezapojí Mandragora se Stoianem.

I přes absence ale trenér Mazzarri dobře ví, že jeho tým nečeká nic snadného. "Je to celkem jasné, i když papírově jsme velkým favoritem. Praxí ale bývá, že týmy, které bojují o záchranu, jsou hodně nažhavené. Je těžké s nimi hrát, protože bojují jako o život. Z naší strany hrozí podcenění, ale týmy, které jsou na posledních příčkách, vždycky umí být velmi nebezpečné. Doufám, že se nám podaří získat body a navázat na minulé kolo."

To by si Crotone nepřálo ani náhodou. Po porážce s AS Řím nestačilo Crotone ani na Fiorentinu, která si rovněž nechala všechny tři body a také udržela čisté konto. Dvojice Simeone a Chiesa naopak mířila do správné brány a z Florencie jelo Crotone ve špatné náladě. Navíc byl vyloučen Capuano, kterého tak další kolo rovněž mine. Povede se přesto Crotone zázrak, nebo nedokáže vylepšit svou 18. příčku?
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - N’Koulou, Burdisso, Moretti - De Silvestri, Rincón, Baselli, Ansaldi - Ljajić - Belotti, Iago Falqué
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Faraoni, Ceccherini, Ajeti, Martella - Rohdén, Barberis, Benali - Ricci F., Tumminello, Trotta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.07 - 6.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - UC Sampdoria  (úterý 18:30)
Většina zápasů odloženého 27. kola našla útočiště v týdnu, kdy se opět rozjíždí Liga mistrů. V Itálii se v rámci úterního podvečera do sebe pustí také Atalanta se Sampdorií, což by mohla být velmi zajímavá podívaná.

Jde o dva týmy, které by se hodně rády podívaly do evropských pohárů. Chvíli se zdálo, že k nim má blíže janovský celek, který byl dokonce šestý a pokukoval po Evropské lize. Sampdoria ale v polovině února naprosto ztratila formu a aktuálně jí patří až devátá příčka! Sen o pohárech se tak nyní rozplývá a Doria bude muset zabrat, aby měla alespoň šanci.

Od února se Dorii nedaří a tým trenéra Giampaola přestal vyhrávat. Za velkou část problémů může především hodně špatná obrana, která dostala pět branek od Interu nebo také čtyři góly od Crotone. Ani v minulém kole nedokázali Blucerchiati zlepšit svou obranu a dvěma góly je potopilo Chievo Verona! Aktuálně tak Dorii patří až deváté místo.

Technický ředitel Sampdorie, Daniele Pradè, si dobře uvědomuje vážnost situace. "Pokud bychom nedokázali uhrát s Atalantou body, byl by to další hodně špatný výsledek. Když se nedokážeme včas zvednout, existuje riziko, že zničíme celou naši sezonu, kterou jsme trpělivě budovali. A to nesmíme dovolit. Věřím, že mužstvo udělá maximum, abychom proti Atalantě získali body."

Do hry dost možná nenastoupí obávaný kanonýr Fabio Quagliarella, který má menší zdravotní problémy. Největším problémem bude absence Torreiry, který stojí kvůli kartám. Místo něj by měl šanci dostat Verre. V domácím dresu se zřejmě nedočkáme Josipa Iličiće a menší potíže trápí rovněž Spinazzolu. Šanci v útoku by mohl dostat Cornelius.

Atalanta doma už dlouho neprohrála. V Bergamu ji naposledy v rámci ligy pokořila Neapol koncem ledna, ale jinak je pro ni její stadion pevností. V minulém kole se jí podařilo navázat na skvělý výkon proti Hellasu Verona v zápase s hostujícím Udinese. Ani od Zeber nedostala Atalanta jedinou branku a díky zásahům Petagny s Masiellem si naopak zajistilo hladkou výhru.

Obránce José Luis Palomino ale dobře ví, že Sampdoria je hodně nevypočitatelná. "Má skvělé hráče a umí hrát hodně agresivně. Líbí se mi ta rychlost, s jakou kombinují, a hrají navíc velmi chytře. Budeme muset být hodně obezřetní, ideálně o krok před nimi. Důležité bude soustředit se po celý zápas a nenechat jim prostor, aby mohli kombinovat," dodává zkušený stoper.

Trenér Gasperini může být rád za to, jak se Atalanta zvedla. Celek z Bergama vystřídal právě Dorii na sedmém místě a nyní se snaží dohnat šesté AC Milán. Sampdoria na svého soka ale ztrácí jen tři body, takže se vše může velmi rychle změnit.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Masiello - Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne - Cristante - Cornelius, Gomez
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszyński, Silvestre, G. Ferrari, Murru - Verre, Torreira, Linetty - Ramirez - Caprari, Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.35 - 8.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Cagliari Calcio  (úterý 18:30)
Souboj dvou sousedů z tabulky hostí Janov. Domácí celek se pokusí přerušit nepříznivou sérii proti Cagliari, které už v této sezoně dokázal porazit. První klání hrané na Sardinii skončilo vítězstvím Grifů 3:2.

Tehdy se střelecky prosadili Adel Taarabt a Andrej Galabinov, ani jeden však do zápasu na Luigi Ferraris nezasáhne. Zatímco prvně jmenovaný si odpykává trest, Galabinova do hry nepustí zranění. Janov navíc bude postrádat i Izza a Velosa, což na náladě a rozpoložení týmu rozhodně nepřidá.

Janov se výsledkově trápí, vyhrát naposledy dokázal v polovině února, kdy si tak trochu nečekaně vyšlápl na Inter Milán. Výhra nad slavným soupeřem znamenala potvrzení předchozích výsledků, především triumfu na Stadio Olimpico proti Laziu, jenomže slibně rozjetá forma se zasekla v Boloni. Ofenzíva Grifů vyšla ve třech zápasech naprázdno. Gólový půst sice přerušil proti SPALu proměněnou penaltou Lapadula, na tři body to ale nestačilo. Domácí celek by se rád vrátil do předchozí formy a proti Cagliari rozhodně není bez šance. Doma totiž se sardinským celkem prohrál jen jednou, jinak pravidelně boduje.

Cagliari si zatím hlídá dostatečný odstup od sestupových pozicích, ovšem stále se musí mít na pozoru. Svěřenci trenéra Lopeze budou mít na Marassi co odčiňovat, neboť minulé kolo se jim hrubě nevyvedlo. Čtyřbrankový příděl od Turína se sardinským fanouškům těžko vydýchával a je jen na hráčích, jak se s nastálou situací popasují.

O absencích Janova již šla řeč. Cagliari je na tom z hlediska absencí o něco lépe, i když neúčast Cigariniho a Pedra je dosti citelná.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Zukanovič, Spolli, Biraschi - Laxalt, Rigoni, Hiljemark, Bertolacci, Rosi - Lapadula, Panděv
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Romagna, Castán, Ceppitelli - Faragó, Padoin, Barella, Ionita, Lykogiannis - Pavoletti, Song
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.47 - 5.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - ACF Fiorentina  (úterý 18:30)
Na Stadio Friuli se utkají dva celky s absolutně odlišnou formou. Zatímco domácím Zebrám se herně ani výsledkově nedaří, Fiorentina poráží jednoho soupeře za druhým. Uspěje také na horké půdě Udine? Vyhrát tam naposledy dokázala před necelými devíti lety.

Udinese věří, že předvede konečně výkon, který ji vynese tři body. Bylo by na čase. Poslední výhru si Zebry připsaly koncem ledna a za uplynulé dva měsíce získaly pouze jeden bod. Situace je tedy zcela odlišná, než na začátku působení Massima Odda. Někdejší vynikajicí obránce si musí zvykat na novou roli, jeho tým je v herní krizi a musí zabrat.

Domácí v minulém kole prohráli na půdě Atalanty Bergamo 0:2, když soupeři odolávali takřka sedmdesát minut, než prolomil bezbrankový stav Andrea Petanga. O šest minut později pak Zebrám zasadil druhý úder Andrea Masiello.

Fiorentina cestuje na sever Itálie v mnohem lepším výsledkovém rozpoložení. Vyhrála totiž čtyři zápasy v řadě a v tabulce jí patří osmé místo. Stále však není bez šance na evropské poháry. Na šestý AC Milán v tuto chvíli ztrácí šest bodů, přičemž do konce soutěže zbývá jí zbývá odehrát devět kol.

Viola sice pět zápasů v řadě neprohrála, ale na půdě Udinese se jí dlouhodobě nedaří vyhrávat. Naposledy se tak stalo v roce 2009 a pak ještě v roce 2012 v rámci Coppa Italia.

Udine vstoupí do zápasu oslabeno o zraněného Lasagnu, Fofanu, Behramiho, Angellu i Hallfredssona. Massimo Oddo tak bude znovu spoléhat na českou reprezentační dvojici Jankto-Barák. Stefano Pioli tolik početnou marodku neřeší, nicméně absence Badelja a Théréaua mu na klidu nepřidá.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Samir, Danilo, Larsen - Adnan, Jankto, Balić, Barák, Widmer - Paul, López
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Milenkovič, Pezzella, Hugo, Biraghi - Benassi, Dabo, Veretout - Chiesa, Simeone, Saponara
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.22 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SPAL 2013 - Bologna FC  (sobota 15:00)
Bologna se opět dostává do klidnějších vod a její forma poslední dobou zažívá vzestup. Další šanci na body Felsinei cítí před 27. kolem Serie A, neboť jedou do Ferrary. A tamnímu SPALu se naopak moc nedaří, což jej zatím odsuzuje k pobytu v zóně sestupu.

SPAL se stále nedokázal vymanit z nechtěné společnosti účastníků boje o záchranu. V osmi posledních duelech se SPALu nepovedlo vyhrát, až do minulého kola. V něm se tým trenéra Sempliciho konečně zase trochu radoval. Klíčová a psychicky náročná bitva s Crotone pro něj totiž dopadla lépe a přímý souboj mezi adepty na sestup byl pro SPAL vítězný. V hodně dramatickém utkání nasázel SPAL domácím tři branky.

Díky těmto třem bodům se SPAL vrací do boje a na sedmnácté Crotone ztrácí jen jeden jediný bod. Teď jej ale čeká Bologna, která nad ním v prvním vzájemném utkání dokázala zvítězit. Nováček z Ferrary by to hostům rád oplatil, třebaže trenér Semplici nebude mít kompletní kádr. Mimo hru je vykartovaný Schiattarella a do hry zřejmě nezasáhnou ani zranění Grassi s Borriellem.

Ani hosté nepřijedou v plné síle, i když jejich absence nejsou tak početné. Zranění jsou Da Costa a Palacio, přičemž právě v případě argentinského střelce to bude největší oslabení. Bologna už ale ukázala, že i bez Palacia jí to jde. Nejprve si poradila těsně o jednu branku se Sassuolem a v minulém kole dokonce zastavila CFC Janov, od kterého navíc neinkasovala. Zpět do formy se pak dostává především Mattia Destro, jenž odehrál parádní utkání.

Další velkou osobností Bologně a její cesty vzhůru je mladý záložník Erick Pulgar, který před zápasem prozradil: "Teď je před námi další náročné utkání, ale už se na něj těšíme. Máme dobrou formu, i když nám mnoho lidí ještě nedávno nevěřilo. Dokázali jsme, že umíme hrát jako tým a zvednout se. Klíčem ke zlepšení je ale jediné, což už moc dobře víme - práce, práce a zase práce," uvědomuje si defenzivní univerzál.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Meret - Cionek, Vicari, Felipe - Lazzari, Kurtić, Viviani, Grassi, Mattiello - Paloschi, Antenucci
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, De Maio, Gonzalez, Masina - Donsah, Pulgar, Dzemaili - Verdi, Destro, Di Francesco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.17 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Juventus FC  (sobota 18:00)
Dost možná největší šlágr 27. kola nás čeká v sobotu v podvečer, kdy se otevřou brány Stadia Olimpico. Římská aréna poslouží jak domácím gladiátorům, tak návštěvě z Turína, v boji o body. A oba je potřebují přímo zoufale.

Dva uchazeči o titul se utkají s dvěma římskými překážkami. Zatímco Neapol hraje s AS, Juventus na druhém místě zkouší štěstí proti Laziu. Aktuálně se Juventus pokouší dostat se před Neapol a vystřídat ji na prvním místě, což už pár měsíců dopadá ve prospěch Neapole. Zatímco ta se mohla soustředit na přípravy, Stará dáma bojovala na hřišti. Její hráči totiž mají za sebou poměrně čerstvou zkušenost z oslav postupu do finále.

Bianconeri se totiž dostali do finále Coppa Italia poté, co si ve dvou duelech dokázali poradit s nebezpečnou Atalantou. I přes mnoho absencí dokázala garda trenéra Massimiliana Allegriho zabojovat a tvrdě potrestala jakoukoli nabízenou šanci. Atalanta ty své naopak vůbec nevyužila a ve dvou duelech nedala ani jednu branku. Juventus se postaral o dvě, takže se ve finále může těšit na milánské AC.

Staré dámě zřejmě pomohla také delší pauza, jelikož její poslední ligové vystoupení se odehrálo v rámci 25. kola nejvyšší italské soutěže a kolo následující bylo kvůli povětrnostním podmínkám neslučitelným s fotbalem odloženo. I tato doba by mohla být prospěšnou pro trenéra Maxe Allegriho, který by moc rád dal dohromady některé hráče, kteří jsou v těchto dnech na marodce. Mimo hru jsou Federico Bernardeschi, Mattia De Sciglio nebo Gonzalo Higuaín, i když ten by se mohl vrátit alespoň na lavičku.

Jedním z hlavních tahounů záložní řady je zkušený Francouz Blaise Matuidi. V rozhovoru pro JTV Matuidi prohlásil: "Tohle kolo je pro nás enormně důležité. A nejenom pro nás, ale pro všechny účastníky pohárových bojů, protože narazíme na sebe navzájem. Nechceme myslet na duel AS Řím s Neapolí, ale pouze na sebe. Lazio sice nepostoupilo v poháru, ale dlouhodobě ukazuje, že se s ním musí počítat a že umí být velmi dobře připraveno," míní Matuidi.

Má pravdu i proto, že Lazio už dvakrát za sebou dokázalo Juventus porazit. Jednou jej přemohlo v rámci Superpoháru a naposledy si s ním poradilo v Turíně. Od té doby dělá tým trenéra Simoneho Inzaghiho další pokroky. V rámci Evropské ligy postoupil naposledy přes rumunské FCSB a v lize mu patří skvělé třetí místo. Protože je o něj ale velký zájem a tlačí se na Lazio týmy jako Inter, AC nebo AS Řím, nesmí příliš často klopýtat.

Ve 26. kole Serie A se Lazio přeneslo přes Sassuolo, se kterým si hravě poradilo. Nasázelo mu tři branky a ještě udrželo čisté konto. Následovala odveta poháru, která byla pro Biancocelesti velmi náročná a dlouhá. Utkání o finále (opět proti Juventusu) rozhodly až penalty po dvou prodlouženích, ale Lazio i přes výborný výkon brankáře Strakoshy nestačilo a loučí se těsně před branami.

Přesto odchází záložník Lucas Leiva s pocity hrdosti. "Samozřejmě nás hodně mrzí, že jsme to nezvládli a nedokázali se probojovat až do finále, ale převládají pocity hrdosti. Jsem hrdý na to, že můžu být součástí tak skvělého týmu, který se nevzdává a bojuje až do konce. Sice jsme prohráli, ale věřím, že to našemu sebevědomí po tomto výkonu může do dalších zápasů prospět," doufá někdejší hráč Liverpoolu.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, de Vrij, Radu - Basta, Parolo, Lucas Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Luis Alberto - Immobile
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah - Khedira, Pjanić, Matuidi - Douglas Costa, Mandžukić, Sandro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.26 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - AS Řím  (sobota 20:45)
Neapol má i díky odloženému utkání Juventusu Turín náskok čtyř bodů a o svůj trůn rozhodně nechce jen tak přijít. Další šanci na zvýšení náskoku i sebevědomí má Neapol před domácími fanoušky, protože hostí AS Řím. A Vlci se ocitají na prahu další krize.

Sobotní večer bude patřit jednomu z hlavních favoritů na Scudetto. Neapol na stadionu San Paolo přivítá v ostře sledovaném zápase AS Řím, který měl před sezonou obdobné ambice. Na začátku března je ale situace odlišná a zatímco Neapol se ukazuje jako trvalka, Římané stojí na prahu další krize. Tým trenéra Eusebia Di Francesca se poslední dobou prezentuje velmi chabým výkonem, který je v přímém kontrastu s kreativní a smrtící hrou Neapole.

Partenopei se už neúčastní duelů evropských pohárů, takže mají více sil na ligu. Trenér Maurizio Sarri ostatně dával jasně najevo, že má své priority a že je hodlá dodržet. K tomu, aby nadvláda Juventusu Turín nad zbytkem fotbalové Itálie skončila, ale ještě chybí několik důležitých střetů. A jedním z nich je právě souboj s Římany. I když bodový rozdíl je obrovský a činí už 19 bodů!

Neapol zvládla odvetné utkání Evropské ligy s Lipskem a i když na postup těsně nedosáhla, jasně ukázala, že nemá problém vyhrávat nad kýmkoli. To následně potvrdila také v minulém kole, v němž ji čekalo Cagliari. Do sestavy se vrátily všechny opory a výsledek se brzy dostavil. Trefili se všichni hráči z obávaného útočného tridentu a celkové skóre 5:0 jasně ukázalo nepoměrně kvalitnější tým Neapole, na který se Cagliari zkrátka nechytalo.

O situaci v Neapoli mluví Alberto Cerruti, žurnalista stanice RMC Sport. "Proti Cagliari Neapol jasně dominovala a naplno využívala každé šance, kterou jí soupeř nabídl. Působila odhodlaně a nemilosrdně, ale také jsem viděl obrovskou zkušenost. K tomu, aby byla top klubem, jí ještě něco chybí, ale vítěznou mentalitu už u ní pozoruji delší dobu. Neapol si podle mého názoru titul jasně zaslouží," zakončuje Cerruti.

V utkání s Římany bude Neapoli chybět zraněný Ghoulam a také Chiriches. Kromě nich nabírá postupnou tréninkovou zátěž nedávný oslavenec Arkadiusz Milik, který by byl vítanou posilou pro zbytek sezony. Horečku má Marek Hamšík. Římané postrádají obránce Karsdorpa, přičemž Gonalons už se naplno zapojil do tréninku a rád by se dočkal alespoň lavičky.

Kromě mnoha absencí, které AS potkávají, se klub v současné době potýká s další řadou problémů. Trenér Di Francesco se ocitá pod velkým tlakem zejména ze strany médií a některých fanoušků. Nelíbí se jim výsledky v první lize, přístupy k zápasům, fyzická připravenost hráčů nebo střídání. Zatímco první poločasy Římanům ještě vycházejí, ve druhých se AS pravidelně sesypává a doplácí na neschopnost reagovat na změnu zápasu.

Vidět to bylo ve dvou posledních soutěžních duelech. Proti domácímu Šachtaru Doněck AS vedlo, ale po změně stran si nechalo dát dva góly. Podobný průběh, k němuž se teď přidala i unavenost klíčových hráčů, mělo také minulé kolo první italské ligy. V něm AS narazilo na dalšího slavného soka, AC Milán.

Tým trenéra Gennara Gattusa sice nejprve nehrál příliš výrazně, ale po změně stran došlo ke změnám ve stylu hry a AC díky brankám Cutroneho s Calabriou vyhrálo pohodlně 2:0. Římané tím klesli na současnou pátou příčku, která už neobsahuje postup do Ligy mistrů, tedy původní cíl Giallorossi.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Allan, Jorginho, Hamšík (Zieliński) - Callejón, Mertens, Insigne
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Ünder, Džeko, Perotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.01 - 5.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol26223160:1569
2.Juventus FC25212262:1565
3.SS Lazio26164664:3352
4.Inter Milán26149342:2151
5.AS Řím26155640:2150
6.UC Sampdoria26135846:3444
7.AC Milán26135837:3044
8.Atalanta Bergamo25108737:2938
9.Turín FC26812636:3236
10.ACF Fiorentina2698935:3235
11.Udinese Calcio261031337:3833
12.Bologna FC261031333:3833
13.Janov CFC26861221:2730
14.Cagliari Calcio26741523:4125
15.Chievo Verona26671323:4325
16.US Sassuolo26651515:4623
17.FC Crotone26561523:4721
18.SPAL 201326481426:4920
19.Hellas Verona26541724:5119
20.Benevento Calcio26312218:6010

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (514)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele