Serie A - preview 21. kola

21.01.2017, 08:31, aktualizováno 22.01.2017, 08:39
Previews
Už po poledni vyběhnout na trávník fotbalisté Juventusu, aby poměřili síly s Laziem. Inter Milán si jede pro body do Palerma, Udinese se představí v Empoli, tečku za celým kolem udělá souboj AS Řím s Cagliari...
Juventus FC - SS Lazio  (neděle 12:30)
Juventus Turín v minulém kole nepředvedl právě dobrý výkon a ochutnal porážku. Teď bude mít k dobru domácí prostředí, ale ani to by nemuselo stačit. Čeká ho totiž návštěva v podobě rozjetého Lazia Řím.

Římské Lazio je příjemným překvapením sezony nejen pro dobrý fotbal, který parta trenéra Simoneho Inzaghiho předvádí, ale především pro výsledky, které jim přináší. Laziu pomáhá také absence v pohárové Evropě, díky čemuž má víc sil a dokáže je koncentrovat na Serii A. V první italské lize mu patří už 4. místo a jen čtyři body ztrácí na soka AS.

Lazio se velmi špatně zastavuje, působí kompaktně a oproti minulým rokům má i trochu štěstí, když se ne úplně daří. V lize naposled přehrálo Atalantu, což není zrovna jednoduchý úkon. I v tomto duelu Biancocelesti dokázali vnitřní sílu a soudržnost, protože museli otáčet nepříznivý výsledek po brance Petagny. To se jim ale povedlo díky gólu Milinkoviće-Saviće a především díky proměněné penaltě Cira Immobileho, jenž protrhl střelecké trápení.

Dalším na seznamu byl Janov, který se proti Laziu postavil v rámci Coppa Italia. Odnesl si ale jen čtyři inkasované branky a se soutěží se tak rozloučil. Změnu v myšlení si pochvaluje i mladík Milinković-Savić. "To, co se nám daří, je otočit vývoj utkání, když to nejde podle plánu. V minulých měsících jsme na tom hodně pracovali a výsledky jsou zde. Zkrátka se nevzdáváme, což je něco, co se nám bude hodit i proti Juventusu. To je favorit, ale my uděláme všechno, co je v našich silách, abychom vyhráli."

Laziu bude chybět jen zraněný Keita Baldé, kromě něj se kvůli kartám na hřišti neukáže Senad Lulić. Římský celek ale musí strašit forma, jakou má proti Juventusu. Nad turínským celkem totiž vyhrál naposledy před čtyřmi lety a od té doby povětšinou prohrává! Pomoci by mu mohly absence Staré dámy, mezi které se řadí Dani Alves, Mattiello, Benatia, Lemina nebo karetní hříšníci Sturaro s Alexem Sandrem.

Juventus právě zažil velké zklamání z výsledku proti Fiorentině, ale snad ještě víc byli fanoušci Staré dámy rozčarováni z nepovedeného herního stylu. Juventus působil hodně unaveně, staticky a bezradně, což se týkalo také vůdčích osobností. Jednalo se o druhou porážku za posledních pět soutěžních duelů, na což si Stará dáma jen obtížně zvyká. Navíc se její náskok na čele smrsknul na pouhý bod s jedním utkáním navíc.

Juventus vzpomíná na poslední návštěvu Lazia na Juventus Stadium v dobrém, protože minule Lazio odjíždělo se třemi inkasovanými góly, o které se postarali Mario Mandžukić s Paulem Dybalou jakožto autorem dvou branek. Dybala je v poslední době ale hodně nervózní a obrana průchozí. Dokáže Juventus podobnou dominanci zopakovat?

Fotbalový expert na týmovou taktiku Adriano Bacconi si je jistý, že ano. "Prohra s Fiorentinou mne sice překvapila, ale nedá se vyhrávat pořád. Neřekl bych, že trenér Allegri lpí na jednom a nepříliš funkčním modelu 3-5-2, protože právě s tímto modelem Juventus v posledních pěti letech vítězil a je to součást jeho identity. Jsem si jistý, že pokud to bude vhodné, Allegri změní taktiku a přizpůsobí ji soupeři. Teď má více variant a hráčů, které může použít. Zastavit Lazio bude hodně náročné, ale očekávám výhru Juventusu."
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Chiellini, Barzagli, Bonucci - Asamoah, Khedira, Marchisio, Lichtsteiner - Pjanić - Dybala, Higuaín
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Bastos, De Vrij, Radu - F. Anderson, Parolo, Biglia, Basta - Luis Alberto, Milinković - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.05 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Turín FC  (neděle 15:00)
Turín se pokouší konečně nastartovat dobrou a vítěznou sérii, což se mu v posledních týdnech vůbec nedaří. Trenér Mihajlović a jeho tým mají další šanci na stadionu Renato Dall'Ara, kde je přivítá domácí Bologna.

Turín měl být černým koněm soutěže a pod vedením ambiciózního trenéra Siniši Mihajloviće prohánět movitější či tradičnější celky. Jenže místo bojů o evropské poháry jej zatím pronásleduje závislost na schopnostech dua Belotti - Falqué a množství zranění. V poslední době se dvakrát utkal s milánským AC a ani jednou to nedopadlo příliš dobře.

V rámci Coppa Italia jej milánský celek přemohl a vyřadil, o což se postaralo duo Juraj Kucka a Giacomo Bonaventura. Oba týmy se potkaly také v první lize a tam se již body dělily. V minulém kole Serie A se Turín popral mnohem lépe s první polovinou utkání a do šaten odcházel za spokojenějšího stavu 2:0, jenže pak se role prohodily stejně jako strany a AC rovněž vstřelilo dva góly. Další šanci mají Býci teď v neděli, když narazí na domácí Boloňu.

K postavení Turína a jeho slabostem má co říct Nedo Sonetti, někdejší fotbalista a aktuální trenér. V polovině 90. let trénoval právě Býky a sám říká: "Turín má širokou základnu fanoušků a po dlouhé době také velmi schopné vedení. To je rozhodnuté udělat z Turína finančně zdravý klub s hvězdami a domácími hráči, z nichž někteří se již naplno prosazují. To, co mu chybí, je ale především schopnost věřit ve své vlastní síly. Něco se pokazí a Turín není schopen si věřit," podotýká Sonetti.

Teď bude mít Turín další velkou starost, protože kvůli kartám nemůže hrát jeho hlavní zbraň a hvězda, Andrea Belotti. Absenci hlavního kanonýra ještě podtrhují zranění Molinaro, Castan a Acquah. Ani Bologna nebude kompletní, neboť jí chybí hráči jako Sadiq, Helander, Torosidis, Gastaldello nebo záložník Taider.

Forma Felsinei je jako na houpačce. Dobré výkony sice Felsinei předvedli s Crotone nebo Pescarou, jenže pak vždy selhali. Tři góly dostali od Juventusu a tři nakonec inkasovali také od Interu Milán v rámci Coppa Italia, takže se s touto soutěží loučí. To jim stačí na pouhou 15. příčku s 23 body na kontě a vypadá to spíše na boj o udržení v první italské lize.

I proto je obránce Emil Krafth odhodlán proti Turínu bojovat na maximum. "Naposledy proti Interu jsme ukázali, že jsme schopni sehrát skvělý zápas proti komukoli. Jen potřebujeme trochu štěstí a je pravda, že kvalita byla na straně Interu. Nicméně doufám, že se nám podaří získat proti Turínu body a využít třeba absence Belottiho," představuje si mladík.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Krafth, Oikonomou, Maietta, Masina - Dzemaili, Nagy, Viviani - Di Francesco, Destro, Krejčí
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Zappacosta, Moretti, Rossettini, Barreca - Benassi, Valdifiori, Obi - Iago Falqué, Maxi Lopez, Ljajić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.30 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - FC Crotone  (neděle 15:00)
Vybřednout z výsledkové krize se pokusí fotbalisté Janova, kteří prohráli už pět soutěžních zápasů v řadě. Nyní ale budou mít velkou šanci sérii utnout, na Luigi Ferraris totiž zavítá nováček, až po krk namočený v sestupových bažinách. Crotone je společně s Pescarou nejhorší v celé Serii A.

Crotone se opravdu nedaří a spolu s Pescarou jsou otloukánky soutěže. Domácí se sice nedávno dostali do zajímavé formy, porazili například Chievo nebo Pescaru, ale to vše už je zase pryč. V tuto chvíli nejenže tři zápasy v řadě prohráli, ale nedokázali přitom vstřelit ani gól!

Po šokující domácí porážce s Palermem 3:4 jakoby se v Janově vše otočilo ke špatnému. Následovaly totiž těsné porážky s Turínem a Římem, výprask v Cagliari a aby toho nebylo málo, tak i porážka v Coppa Italia od Lazia. Mimochodem Grifové dokázali zareagovat na dvoubrankový náskok soupeře a ještě do poločasu srovnat krok, jenomže Lazio dalšími dvěma brankami strhlo výsledek na svojí stranu.

Těžko říci, co se s týmem chorvatského trenéra Juriče stalo, ale jedno je jisté. Grifové musí zase začít vítězit, neboť v tuto chvíli spadli až na čtrnácté místo tabulky. To není zrovna lichotivá pozice, když vezmeme v potaz, že Janov doma dokázal suverénně přejet AC Milán nebo Juventus.

Janovu bude nadále chybět brankářská jednička Mattia Perin a dvojice Veloso, Biraschi. Obdobně je na tom i Crotone, jemuž nepomohou Tonev a útočník Palladino.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Muňoz, Burdisso, Orban - Edenílson, Cataldi, Cofie, Laxalt - Rigoni, Pinilla, Ocampos
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Rosi, Ceccherini, Ferrari, Martella - Rohden, Capezzi, Crisetig, Stoian - Trotta, Falcinelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.05 - 6.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Těsně nad sestupovými pozicemi se drží Empoli, které po minulém kole zvýšilo svůj náskok na osmnácté místo už na osm bodů. Další krůček na cestě za vytouženou záchranou může učinit proti nevyzpytatelnému Udinese.

Na přelomu nového roku se fotbalisté Empoli rozehráli k zajímavým výkonům a když jim teklo do bot, přidali plyn a výrazně ujeli sestupové propasti. Z posledních pěti kol totiž prohráli jen na půdě skvělé Atalanty a to navíc těsně 1:2. Z hlediska záchranářských prací pak byla veledůležitá výhra nad Palermem 1:0, ale i poslední bezbranková remíza na hřišti Sampdorie. Kouč Martusciello si tak prozatím může oddechnout, navíc Pescara, Crotone a Palermo nevypadají, že by měly začít sbírat body ve velkém.

Určitě ale ještě není konec a Empoli musí v nastoleném trendu pokračovat. Proti Udinese má šanci a také příležitost, jak vylepšit vzájemnou bilanci. Tu má o něco lepší Udinese, které i ve druhém kole vyhrálo ten první vzájemný zápas této sezony, a to brankami Felipeho a Pericy.

Udinese je v této sezoně hodně těžké vystihnout. Tým i pod Delneriho vedením předvádí hodně nevyzpytatelné výsledky, krásně to charakterizuje posledních šest kol, kdy první tři zápasy Udine vyhrálo a nyní tři zápasy na další výhru čeká. Na druhou stranu Zebry měly poměrně těžký los, doma prohrály jak s probuzeným Interem, tak i druhým Římem.

Na stadionu Carla Castellaniho se dá očekávat vyrovnaný duel. Azzurri se budou muset obejít bez Zambelliho, Cosiče a Dioussého. Udine hlásí jenom jednu ztrátu a tou je člen základní jedenáctky Widmer.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual - Krunic, Büchel, Croce - Saponara - Pucciarelli, Mčedlidze
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Faraoni, Danilo, Felipe, Samir - Fofana, Hallfredsson, Kums - De Paul, Zapata, Théréau
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.05 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Inter Milán  (neděle 15:00)
Do solidní formy se rozehrál Inter Milán, jenž napříč všemi soutěžemi vyhrál sedm zápasů v řadě. Další triumf si může připsat v Palermu, kde sice pět let nevyhrál, ale domácím se vůbec nedaří a hrají o záchranu.

Palermo sice před Vánocemi zažilo záblesk naděje, ale po novém roce spadlo do starých kolejí a dvakrát prohrálo důležitý zápas o záchranu. Na Empoli a Sassuolu. Znamená to, že na sedmnácté Empoli ztrácí už osm bodů.

Sicilané pochopitelně nebudou mít proti Interu co ztratit, na druhou stranu body potřebují a každá domácí ztráta je v boji o záchranu znát. Palermo má ale naprosto katastrofální domácí bilanci, společně s Pescarou zde ještě nedokázalo zvítězit.

Naopak ke skvělým výsledkům se rozehrál Inter Milán. Pod koučem De Boerem tolik kritizovaný. Zdá se ale, že léčba pod Stefanem Piolim zabírá a v tuto chvíli Inter zvítězil v pěti ligových zápasech v řadě. Ty poslední dva proti Udinese a Chievu dokonce musel otáčet.

Nerazzurri se tak vrátili do bojů o evropské poháry a pomýšlejí na ještě vyšší mety. "Našim cílem je skončit tak vysoko, jak jen to bude možné," nechal se slyšet stoper Miranda. "Myslím, že máme dobré hráče, ale v taktice nám leccos chybělo. Pioli přinesl přesně to. Udělal nás silnějšími v taktice i psychice," našel důvod zlepšení Miranda.

Inter má Palermu určitě co vracet. Jejich první vzájemný duel v teto sezoně skončil překvapivou remízou 1:1, kterou navíc zachraňoval čtvrthodinu před koncem Mauro Icardil.

Stefano Pioli bude mít na Sicílii plnou sestavu, což se nedá říci o jeho protějšku Corinim. Na marodce Palerma totiž zůstávají Sallai a Rajkovič.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Posavec - Cionek, Gonzalez, Goldaniga - Rispoli, Henrique, Jajalo, Čočev, Pezzella - Quaison, Néstorovski
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, Murillo, Miranda, Ansaldi - Gagliardini, Kondogbia - Candreva, Brožović, Perišić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.00 - 4.40 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Delfino Pescara - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Ve stínu katastrofálních událostí způsobených zemětřesením a následnými lavinami se v Pescaře uskuteční další kolo italské Serie A. Jenom Pescaře a Palermu se ještě nepodařilo doma zvítězit. Díky této smutné bilanci se Delfíni nacházejí v sestupových vodách a vyplavat z nich bude velmi složité. Ještě ale není všem dnům konec, bylo by však potřeba začít vítězit, nejlépe hned proti Sassuolu.

Trápení Pescary na scéně Serie A nebere konce. Tým dál čeká na první domácí vítězství, zatímco mu ujíždí vlak s názvem záchrana. Celou situaci i nadále ustává kouč Massimo Oddo, vedení mu projevuje plnou důvěru, avšak nasnadě je otázka, zda to Delfínům neškodí. Za devatenáct zápasů získali jen bídných devět bodů. V minulém kole Delfíni nestačili dle očekávání na Neapol, které podlehli 1:3.

Nepovedenou sezonu prožívá také Sassuolo, i když poslední kola ukázala, že Neroverdi mohou jít nahoru. Domácí remíza s FC Turín po tom všem trápení není špatným výsledkem a vysoká výhra nad Palermem dosvědčuje, že Sassuolo dokáže v pravou chvíli zabrat. Konečně se také vyprazdňuje marodka, která družinu Eusébia Di Franceska hodně limitovala. Nicméně pro toto utkání stále nebudou k dispozici Biondini, Magnanelli, Gazzola a Missiroli.

Co je to rozsáhlá marodka vědí i v Pescaře, Oddův tým totiž kosí jedno zranění za druhým. Doma na Adriatico se nepředstaví Bovo, Brugman, Gyomber, Campagnaro, Zampano, Vitturini či Muric.

Pescara si dosud připsala jenom jednou tři body, a to paradoxně právě proti Sassuolu. Neroverdi sice vyhráli 2:1, ale utkání bylo ve prospěch Delfínů zkontumováno.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Crescenzi, Stendardo, Coda - Benali, Memushaj, Verre, Cristante, Biraghi - Caprari, Gilardino
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Letschert, Acerbi, Peluso - Aquilani, Sensi, Pellegrini - Matri, Berardi, Politano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.50 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - UC Sampdoria  (neděle 18:00)
Atalanta se pokouší znovu nastartovat svou úspěšnou sérii a proklestit si cestu do vyšších pater tabulky. V cestě jí v rámci 21. kola bude stát Sampdoria, které se zrovna vůbec nedaří a body potřebuje jako sůl.

V neděli v podvečer se na Stadio Atleti Azzurri d'Italia v Bergamu střetnou dva týmy, kterým se teď vůbec nedaří. Atalanta snad s odchodem mladíka Roberta Gagliardiniho přišla o jeden ze svých stavebních kamenů a kousek štěstí, protože poslední dva duely prohrála. Sampdoria je na tom ještě hůř a už nemá co do činění ani s Coppa Italia. V lize se její hra rovněž nesetkává s dobrými výsledky a pod trenérem Giampaolem se houpe křeslo.

Domácí Orobici vypadli z Coppa Italia vinou Juventusu, který byl po zásluze nad jejich síly. Minulé kolo Serie A si Atalanta chtěla napravit chuť, jenže ji potkal další ve formě hrající celek, který má vyšší plány. Lazio Řím sice doma nezačalo moc dobře a mladík Petagna dal hostům šanci, o kterou ale přišli zásluhou dua Milinković-Savić a Ciro Immobile. Atalanta po náročném klání přišla o síly i body a klesla na sedmou příčku.

Přesto má chuť bojovat dál. Jak uvádí obránce Boukary Dramé pro L'Eco di Bergamo: "Měl jsem nabídky z různých soutěží i týmů, ale chci zůstat v Bergamu. Cítím se tu šťastný, hrajeme tu dobrý fotbal a mám skvělé spoluhráče. Atmosféra v týmu je výborná i přes poslední porážky, protože cítíme, že tento rok můžeme dokázat něco speciálního. Chtěl bych s Atalantou do Evropy a myslím, že její fanoušci by si to zasloužili. Musíme ale co nejdřív znovu vyhrávat," uvědomuje si zkušený bek.

Oba týmy sčítají absence a pro jejich lodivody bude náročné vybrat ideální jedenáctku. Domácí La Dea je na tom početně trochu lépe, protože jí chybí jen Franck Kessié. Tedy kromě trenéra Gasperiniho, který byl potrestán distancem a jehož nahradí pro toto utkání asistent Gritti. Hosté mají větší potíže, neboť nebudou připraveni hráči jako Barreto, Sala nebo Carbonero a zvláště první jmenovaný je pro Giampaolovu hru klíčovým mužem.

Doria se utápí v porážkách a nízkém sebevědomí. Pět utkání v lize již nevyhrála, patří jí až 13. příčka a v Coppa Italia to nebylo o mnoho lepší. Zatímco v Serii A si naposled rozdělila body s Empoli po bezbrankové remíze, od AS Řím dostala v poháru rovnou čtyři branky! Hlavním katem se jí stal Radja Nainggolan coby autor dvou branek. Útěchou jí může být snad jen fakt, že poslední vzájemný duel s Orobici zvládla i díky oslabení Atalanty lépe.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Masiello, Toloi, Caldara - Conti, Kurtić, Freuler, Spinazzola, Zukanović - Petagna, Gomez
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Pereira, Škriniar, Silvestre, Regini - Praet, Torreira, Linetty - Alvarez - Muriel, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.85 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Cagliari Calcio  (neděle 20:45)
Druhý Řím pokračuje v pronásledování vedoucího Juventusu večerním utkáním na domácí půdě, kterým zakončí celé 21. kolo. Čeká ho nevyzpytatelné Cagliari, které už Římanům několikrát v minulosti ukázalo svou sílu.

Zvláště špatně na něj vzpomíná trenér Zdeněk Zeman, který v sezoně 2012/2013 na domácí půdě ostudně prohrál. Jeho totálně ofenzivní podání bez obrany si vyžádalo čtyři branky, na nichž měl velký podíl věhlasný vlastní gól brankáře Maura Goicoechey. Čtyři góly Cagliari nastřílelo rovněž v minulém utkání Serie A, když si odneslo drtivou výhru nad Janovem. A to přesto, že po brance Giovanniho Simeoneho prohrávalo a deset minut před koncem přišlo o vyloučeného Capuana.

Doma se Cagliari zkrátka daří, což v minulém kole dokumentoval někdejší hráč AS a autor dvou gólů proti Janovu, Marco Borriello. Ten se svým minulým klubem neměl slitování a rád by to zopakoval proti dalšímu zaměstnavateli, jehož barvy oblékal. I díky Borriellovým devíti ligovým gólům je Cagliari v současné době na solidním desátém místě a ukazuje, že se nehodlá v první lize zdržet jen nakrátko.

V rozhovoru pro stanici Radiolina to podpořil i brankář Rafael. "Tvoříme perfektní partu, která drží pospolu. To je jeden z našich klíčů, díky nimž nás fotbal baví a sdružuje. Cítíme vzájemně odpovědnost vůči spoluhráčům, pracujeme na sto procent pro tým a vidíme výsledky, které naše týmové pojetí přináší. Máme své slabiny, ale snažíme se je eliminovat. Doufám, že proti AS předvedeme dobrý výkon," sdělil zkušený brankář.

Velkým problémem by pro něj i jeho obranu mohl další hráč, který kdysi (a není to tak dávno) rovněž hrál na opačné straně. A teď má formu jako hrom. Jmenuje se Radja Nainggolan, stojí o něj velké týmy Evropy a svou formou táhne Vlky za výhrami. Naposledy se ukázal proti Sampdorii Janov, které nasázel dvě branky. Jednak tím vyrovnal svůj osobní střelecký rekord a jednak se zařadil mezi další střelce, jejichž góly z poslední doby budou fanoušci přehrávat na Youtube.

Nainggolan přišel do Věčného města právě ze Sardinie po dosti zdlouhavém a komplikovaném procesu, ale zřejmě je rád, že se tak nakonec stalo. V Římě se zařadil mezi hlavní postavy italského fotbalu i Evropy a nejen díky svému zjevu se dostal fanouškům AS pod kůži. Kromě pohárového utkání přispěl razantní měrou také k výhře nad Udinese v rámci minulého kola, kdy se stal jediným úspěšným střelcem. AS díky němu získalo tři body a zůstalo v kontaktu s vedoucím Juventusem Turín, na nějž dál ztrácí jen bod.

Oba týmy se potýkají s absencemi a těžko říct, kdo z trenérů má těžší výběr. Hostům chybí karetní hříšník Capuano, zraněni jsou Padoin, Melchiorri nebo Ionita. Domácí se musí obejít bez Juana Jesuse, Florenziho, Salaha či Nury.

Dalším hráčem, který se v dresu AS dostává do formy, je Stephan El Shaarawy. Mladý Ital vstřelil krásný gól proti Dorii a po utkání uvedl: "Učíme se změnit svou psychiku a týmovou mentalitu. Vítězství je pro nás něčím nepostradatelným, je to nutkání, potřeba a obsese. Pracujeme na maximum a děláme všechno jen pro výhru, protože ta se počítá. Teď nám pár hráčů chybí, ale to nás nezastaví. Důležité je, abychom na dobré výkony navazovali, a to jak doma, tak i když hrajeme mimo Řím," zmínil mladý hráč.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Rüdiger, Manolas, Fazio - Peres, De Rossi, Strootman, Emerson - Nainggolan, Perotti - Džeko
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Isla, Ceppitelli, Alves, Murru - Dessena, Di Gennaro, Barella - Joao Pedro - Farias, Borriello
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.80 - 12.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - ACF Fiorentina  (sobota 18:00)
Fiorentina dostala novou injekci, která byla už velmi potřebná. Zvládne ale podat podobný výkon jako proti Juventusu? V sobotu večer cestuje do Verony a tamní Chievo je známé pevnou obranou, přes kterou se hodně těžko dostává.

Fiorentině se v minulém kole podařil téměř zázrak, na který si vsadil snad jen velký odvážlivec. Po zcela suverénním výkonu se totiž Viole povedlo porazit Juventus Turín! Velkoklub a lídr soutěže se místy v obraně vůbec nechytal a Fialky si s ním chvílemi dělaly, co se jim zlíbilo. Na překvapivou výhru jim stačily trefy Nikoly Kaliniće s Milanem Badeljem, protože Gonzalo Higuaín zůstal osamělým střelcem.

Díky těmto třem bodům se Fiorentině zvedlo nejen sebevědomí, ale také se zlepšila její pozice v tabulce. Aktuálně je Fiorentina na 9. místě a má stejný počet bodů jako osmý Turín. Dalším plusem je pro ni fakt, že nedávno už nad Chievem Verona vyzrála. Jednalo se o pohárové utkání a Fialky zjistily, že to s Chievem nebude jednoduché. Před týdnem rozhodl jedinou trefou mladý talent Federico Bernardeschi, který se prosadil až v 93. minutě. A to už hrály oba týmy v početním oslabení.

V táboře Violy se hodně mluví o Kalinićovi a jeho možném odchodu do Číny. S tím nemá někdejší hráč Fialek Moreno Roggi žádný problém: "Jedná se samozřejmě o skvělého hráče a brilantního zakončovatele, který je tady trochu podceňovaný. Ale i kdyby odešel, tak si myslím, že ho Fiorentina nahradí. Má například Babacara, jehož defenzivní práce není zas tak výrazná, ale má tah na branku a lepší průměr gólu na zápas. V tomhle mu věřím. Navíc by Viole peníze z prodeje Kaliniće pomohly."

Právě Kalinić hrát nebude, protože je diskvalifikován. Mimo hru jsou z důvodů zranění Toledo s Dragowskim. Domácí tým bude oslaben o karetní hříšníky Radovanoviće a Spolliho, zatímco zraněni jsou Hetemaj s Cacciatorem. Chievo má dlouhodobě pověst urputného bojovníka s dobrou a těžko proniknutelnou obranou, ale poslední dobou se tahle pověst rozpadá. Už čtyři utkání po sobě Chievo prohrálo a přitom ještě dostalo dohromady 11 gólů!

Naposled nezvládlo závěru duelu s Interem Milán a dostalo tři branky. Chievu i kvůli tomu patří 12. místo a na jeho kontě je 25 bodů. Utkání s Fiorentinou bude hodně těžké a ví to i obránce Massimo Gobbi coby někdejší hráč Fialek. "Na Fiorentinu mám velmi dobré vzpomínky, líbilo se mi mé tamní angažmá. Je pravda, že teď se nám vůbec nedaří, ale už jsme zažili horší situace. Důležité je, abychom nepřestali pracovat. Ono se to jednou otočí a pak nastartujeme lepší sérii," nepochybuje zkušený bek.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Dainelli, Cesar, Gobbi - Izco, Bastien, Castro - Birsa - Meggiorini, Pellissier
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Sanchez, Gonzalo, Astori - Chiesa, Badelj, Vecino, M. Olivera - Bernardeschi, B. Valero - Iličić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.74 - 3.23 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (sobota 20:45)
Italská Serie A má v 21. kole na programu dva velké šlágry a ten první se odehraje už v sobotu večer. AC Milán v něm v boji o třetí místo přivítá Neapol. Parthenopei už neprohráli devět zápasů v řadě, ale na San Siru je čeká těžká práce.

Ani AC Milán na tom není špatně, z devíti zápasů prohrál jen jediný a před koncem roku navíc triumfoval v italském Superpoháru, kdy podruhé během relativně krátké doby vyzrál na Juventus.

Rossoneri jsou sice před tímto kolem pátí a na Neapol ztrácejí čtyři body, ale mají jedno odložené utkání s Boloňou k dobru. Jejich ztráta na Parthenopei mohla být menší, kdyby v dohrávce 20. kola neztratili dva body na půdě Turína. Na druhou stranu Milán prohrával s Granatou o dvě branky a navíc čelil penaltě, přesto nakonec remizoval 2:2. Na San Siru se teď představí silná Neapol, která tu už dva roky neprohrála. Naposledy se tak stalo v prosinci 2014, tehdy AC vyhrálo 2:0 brankami Ménéze a Bonaventury. Jinak má Neapol v posledních letech lepší vzájemnou bilanci a Milánu několikrát uštědřila velice nepříjemnou porážku, jako v roce 2015, kdy na San Siru zvítězila vysoko 4:0.

Současný Milán je ale jiný a kouč Maurizio Sarri si je toho dobře vědom. "Jsou časy, kdy Milán dělá problémy nám a časy, kdy děláme problémy jim. Musíme se chopit naší šance. Mají silné hráče, kteří jsou na tom dobře technicky a snadno tak mohou přehrát svého soupeře. Dělají problémy každému, takže si musíme uvědomit, že je budou působit i nám. Jsou dobří v mezihře," varoval před domácími Sarri.

Neapol se dostala do výtečné formy. V lize nejenže neprohrála už devět kol v řadě, ale ještě přitom nastřílela 25 branek! Pro srovnání, Milán od začátku sezony vstřelil třicet branek. Do herní a střelecké pohody se dostal Dries Mertens, belgický štírek zamířil do černého už dvanáctkrát, zkrátka Neapol budí velký respekt. V minulém kole Parthenopei splnili povinnost a Pescaru porazili 3:1.

AC bude postrádat tři klíčové hráče základní sestavy, obránce De Sciglia a Romagnoliho i záložníka Locatelliho. Dlouhodobě je zraněný Montolivo. V tomto ohledu má Neapol výhodu, protože jedinou absenci představuje Chiriches. Velký tahák kola odstartuje v sobotní večer a řídit jej bude sudí Gianluca Rocchi.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Paletta, Gomez, Calabria - Kucka, Sosa, Bertolacci - Suso, Bacca, Bonaventura
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Maksimovič, Strinic - Zielinski, Jorginho, Hamšík - Callejón, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.60 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC19150440:1645
2.AS Řím20142441:1844
3.SSC Neapol20125345:2341
4.SS Lazio20124435:2240
5.AC Milán19114430:2237
6.Inter Milán20113633:2336
7.Atalanta Bergamo20112732:2435
8.Turín FC2086638:2930
9.ACF Fiorentina1986530:2530
10.Cagliari Calcio20821031:4426
11.Udinese Calcio2074925:2725
12.Chievo Verona2074921:2725
13.UC Sampdoria2066822:2624
14.Janov CFC2065922:2723
15.Bologna FC1965818:2523
16.US Sassuolo20631128:3421
17.Empoli FC20461011:2618
18.Città di Palermo20241417:4010
19.FC Crotone19231414:349
20.Delfino Pescara19161215:369

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (388)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele