Serie A - preview 20. kola

05.01.2018, 09:28, aktualizováno 06.01.2018, 08:47
Previews
Italská liga nabízí osm sobotních zápasů. Turín po obědě přivítá Bolognu, AC Milán si to následně rozdá s Crotone a naplno bodovat bude chtít i Benevento, jenž hostí Sampdorii. Janov si to rozdá se Sassuolem, Hellas se představí na půdě Neapole a SPAL očekává souboj s římským Laziem. AS Řím poměří síly s Atalantou a Juventus se ve večerních hodinách představí v Cagliari...
Turín FC - Bologna FC  (sobota 12:30)
Turínské FC má za sebou jednak fyzicky náročné utkání s Juventusem a výslednou porážku s koncem v poháru, ale především řešila změnu trenéra, takže na lavičce již nyní sídlí Walter Mazzarri. Toho by ráda využila Bologna, které se sice možná nedaří tak, jak by si představovala, ale má na práci dostatek klidu.

Bologna by moc ráda využila špatné atmosféry v kádru soupeře a chvilkového bezvládí, které na hráčích zanechává stopy prakticky pokaždé. Dalším motivačním prostředkem by mohl být fakt, že oba soupeře od sebe dělí jen jediný bod, takže Bologna cítí šanci na desáté místo. Aktuálně dvanáctý celek po vítězství nad Chievem Verony opět trochu upadl, když nedokázal získat ani bod z utkání proti Udinese.

Pracovat chce především na ofenzivní stránce, neboť Bologna nastřádala i přes skvělou formu Simoneho Verdiho jen 23 branek. Právě Verdi se stává předmětem zájmu mnoha klubů, ale vedení jej nikam prodávat nehodlá. Sám hráč se pak v klubu cítí velmi dobře, což potvrzuje jeho agent Donato Orgnoni v rozhovoru pro web Sportitalia.

"Je jasné, že se o něj zajímají mnohé týmy, přičemž některé rovněž ze zahraničí. Simone prožívá skvělou sezonu, ale dobře ví, že za své výkony vděčí jednak svému úsilí a jednak důvěře v klubu a mezi spoluhráči. Bolognu má velmi rád, cítí se zde šťastný a minimálně v lednu nikam odejít nechce. Klub na něj spoléhá a klidně si ho tu umím představit i další rok. Musí se ještě dál zlepšovat," dodává Orgnoni.

Turín má jiné starosti. Nezvládl totiž pohárové derby s Juventusem a padl rozdílem dvou branek. Skvělé utkání odehrál především krajní útočník Douglas Costa, autor první branky. I kvůli jeho aktivitě si Turín téměř žádnou velkou šanci nevytvořil a i kdyby ne výsledek, tak především předvedená hra musela vedení klubu mrzet. A to dokonce tak, že sáhlo k poměrně razantnímu kroku.

Po utkání totiž propustilo svého dlouholetého trenéra Sinišu Mihajloviće pro neuspokojivé výsledky. A to je situace, která na mužstvo vždy hodně zapůsobí. V lednovém přestupovém termínu se navíc dají očekávat nějaké přesuny, což hráčům rovněž mnoho klidu nedodá. Býkům se navíc v poslední době nedařilo ani v rámci první ligy a aktuálně sídlí až na desátém místě jen díky tomu, že razantně ztrácí také okolní týmy.

V minulém kole Turín prodloužil svou sérii zápasů bez výhry na dva, přičemž za posledních deset prvoligových klání vyhrál jen dvakrát. Z větší části za jeho neblahé výsledky může také fakt, že Turín postrádá mnoho zraněných. Těmi jsou například Ansaldi, Belotti, Ljajić, Lyanco nebo Barreca. Hostující Felsinei se zase musí obejít bez dvou velkých opor, Verdiho a Masiny, přičemž druhý jmenovaný stojí kvůli kartám.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri, N’Koulou, Burdisso, Molinaro - Rincon, Valdifiori, Baselli - Iago Falque, Niang, Berenguer
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, Helander, Gonzalez, Torosidis - Nagy, Pulgar, Poli - Palacio, Destro, Di Francesco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.47 - 4.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - FC Crotone  (sobota 15:00)
Na milánském San Siru se domácí Rossoneri střetnou s outsiderem z Crotone. Na první pohled je AC Milán obrovský favorit, jenže jsou to právě Gattusovi svěřenci, kteří dokáží s papírovými outsidery ztrácet. Milán se plácá ve středu tabulky, Crotone dokonce okupuje sestupovou příčku.

Začátek nového roku je vždy spojen s novými nadějemi a u fanoušků AC Milán to platí dvojnásob. Kdysi slavný celek se i v letošní sezoně trápí a za posledních deset kol zvítězil jen třikrát. Závěr roku si navíc výrazně pokazil porážkou na Hellasu či doma s Atalantou a vyhrát nedokázal ani na hřišti Fiorentiny. Špatné jsou nejen výsledky, ale také herní projev. Gennaro Gattuso si sice slibuje zlepšení, ale to stále nepřichází.

AC Milán má na jakýsi nový rozjezd ideálního soupeře. S Crotone ještě v historii nikdy neprohrál, nicméně body s ním ztratit dokázal. A to je další kámen úrazu současného Milána. Rossoneri celkem pravidelně ztrácejí body s celky ze spodku tabulky a z tohoto pohledu nelze Crotone odepisovat.

Zápas na San Siru mohl být zvláštní pro Setafan Simiće, kmenového hráče AC Milán, který nastupuje za Crotone. Český obránce ale laboruje se zraněním a do hry nejspíše nezasáhne. Crotone patří až osmnáctá pozice a současná forma není dobrá. Za posledích sedm kol vyhráli hosté jen jedno utkání na Chievu, jinak zbytek prohráli.

Vedle Simiće bude Crotone chybět také Pavlović, Tumminello a Nalini. AC Milán zase nemůže počítat s Abatem, Pallettou, Maurim, Contim i náhradním brankářem Storarim. Poslední vzájemné měření sil ovládlo AC Milán hladce 3:0 a to se hrálo na stadionu Ezio Sciada.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Montolivo, Bonaventura - Suso, Cutrone, Calhanoglu
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Ajeti, Ceccherini, Martella - Rohden, Barberis, Mandragora - Trotta, Budimir, Stoian
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.77 - 11.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Benevento Calcio - UC Sampdoria  (sobota 15:00)
Ambiciózní Sampdoria cítí, že při trochu ustálenějších výkonech by její fanoušci mohli od příštího ročníku chodit klidně i na Evropskou ligu. Pokud ale nechce nechat své soupeře odskočit příliš daleko, nesmí podcenit ani dalšího soka, kterým bude poslední Benevento.

Sampdoria patří k příjemným překvapením, protože jednak tým trenéra Marca Giampaola ukazuje velmi atraktivní herní pojetí a jednak má v kádru několik populárních osobností. Jednou z nich je například útočník Fabio Quagliarella, který letos hraje v ohromné pohodě a zdá se, že v téměř pětatřiceti letech zažívá životní sezonu. Za dosud odehraných osmnáct kol se přesně trefil už dvanáctkrát.

Poslední dva zásahy přidal právě v minulém kole a bylo to hodně potřebné. Jeho Sampdoria totiž minule hrála dlouho bez branek a Spal dokonce místy hrozil. Jenže Doria se na Quagliarellu může opravdu spolehnout, což dokázal dvěma zásahy v nastaveném čase utkání! I díky tomu má Doria nyní na kontě příjemných 30 bodů a je šestá. Na pátou příčku a Lazio Řím ztrácí sedm bodů, takže se nějaké časté ztráty nemůže dovolit.

Další oporou je kromě Torreiry, Ramíreze nebo Zapaty také brankář Christian Puggioni. Jednička janovského celku před duelem jasně řekla: "Cítíme velkou radost, když vidíme naše výsledky. V posledních týdnech se nám moc nedařilo, ale celkově máme z první části sezony skvělý pocit. Věřím, že při tvrdé práci a troše štěstí se můžeme nadále zlepšovat a brzy navýšit body na našem kontě. Jsme jedna velká rodina, která táhne za jeden provaz," pochvaluje si zkušený brankář.

Blucerchiati mají snad již za sebou bídnou sérii bez výhry a sází také na fakt, že s Beneventem ještě nikdy neprohráli. Je sice málo týmů, které to "dokázaly", ale Benevento přesto není nikdy úplně snadným soupeřem. V prvním kole se o tom Blucerchiati sami přesvědčili, neboť nováček soutěže díky brance Amata Cicirettiho vedl! Nakonec ale domácí dokázali otočit skóre a hádejte, kdo se o ty dva góly postaral.

Domácí skvadra se nyní připravuje bez obránce Costy, který zřejmě nebude fit ani v čas utkání. Zdravotní problémy má rovněž mladík Ciciretti. Námořníci z Janova přijedou bez obránce Murrua a doufají, že se dohromady dá alespoň Strinić. Zřejmě se nedá očekávat ani start útočníka Zapaty, který je dlouhodobě zraněn.

V minulém kole se Beneventu povedlo konečně poprvé vyhrát, když si poradilo s Chievem. Mladičký záložník Enrico Brignola k tomu řekl: "Je to fantastický pocit, když se vaše úsilí vyplácí. Každý, kdo byl na hřišti, do toho dal maximum a šli jsme za výsledkem opravdu tvrdě. Nebylo to snadné, ale my nikdy nepřestáváme věřit, že se můžeme zlepšit a nakonec se i zachránit," dodal hráč.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Djimsiti, Lucioni, Costa, Venuti - Lombardi, Viola, Memushaj, D'Alessandro - Brignola, Coda
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszyński, Silvestre, Ferrari, Regini - Barreto, Torreira, Linetty - Ramírez - Quagliarella, Caprari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.72 - 3.58 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - US Sassuolo  (sobota 15:00)
Z nejhoršího je Janov venku, ale boj o záchranu tím zdaleka nekončí. Grifové prožili velice povedený závěr roku a od poloviny listopadu prakticky nebodovali jen s Atalantou Bergamo. Sassuolo jako by výkony soupeře kopírovalo, ba dokonce předčilo.

Nejprve se zastavme u Janova. Ještě v listopadu byla situace Grifů na pováženou. Ballardiniho svěřenci se topili v sestupových vodách, ale pak přišlo vyhrané utkání na Crotone a to jako by dodalo hráčů velké sebevědomí. Následující kolo Janov remizoval nad silným AS Řím a konečně začal svojí situaci vylepšovat. V prosinci pak bodoval na hřištích Turína nebo Fiorentiny a doma udolal v ryze záchranářském duelu Benevento 1:0.

Vzestup Janova je prakticky totožný se vzestupem Sassuola. Také Neroverdi si vyzkoušeli sestupové příčky, ale čtyřmi zápasy bez porážky svojí situaci výrazně vylepšili. Iachiniho svěřenci zvládli klíčové záchranářské bitvy s Beneventem, respektive Crotone a navíc si vyšlápli na týmy jako Inter Milán nebo naposledy AS Řím. Zisk deseti bodů za pouhá čtyři kola pak katapultoval Sassuolo na průběžnou čtrnáctou pozici.

Janov má se Sassuolem vyrovnanou bilanci. Koneckonců první vzájemný duel v letošní sezoně je toho důkazem. Na Cittá del Tricolore totiž nepadla žádná branka a oba celky se rozešly smírně 0:0.

Janov se bude muset obejít bez Migliora, Velosa a Biraschiho. Sassuolo je na tom podobně a na jeho marodce zůstávají Sensi, Biondini, Letschert a Pierini.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Spolli, Zukanovič - Rosi, Rigoni, Cofie, Bertolacci, Laxalt - Panděv, Lapadula
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Goldaniga, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan - Berardi, Falcinelli, Politano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.29 - 3.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Hellas Verona  (sobota 15:00)
Neapol se stala zimním šampionem, ale i když je to psychická vzpruha, tohle není zrovna titul, který by něco znamenal. Neapol chce potvrdit roli favorita a získat celkový titul, k čemuž se může přiblížit v dalším kole proti Hellasu Verona.

Veronský Hellas má úplně jiné starosti než Neapol, která i přes několik menších výpadků kraluje na prvním místě. Tým z města milenců Romea a Julie hraje hluboko pod své možnosti a ještě mnohem hlouběji pod očekávání či snad přání svých fanoušků. Co na tom, že se Serie A opět dočkala tradičního a poměrně přehlíženého městského derby s Chievem, když Hellas strádá?

Aktuálně mu patří až předposlední místo, neustále se spekuluje o propuštění trenéra a změnách v hráčském kádru. Ten přitom vůbec není špatný a skrývá mnoho zajímavých osobností. Ofenzivní stránka Hellasu je přinejlepším průměrná, ale hlavní problém je v obraně. Ta totiž za záda svých brankářů pustila už 38 branek, což z ní dělá druhou nejhorší defenzivu celé soutěže. A všímá si toho také sportovní ředitel Filippo Fusco.

V rozhovoru pro TMW Fusco mimo jiné zmínil: "Víme, v čem máme slabá místa. Nechceme vše řešit jen nákupem nových hráčů, musíme hledat zlepšení ve vlastních řadách. Samozřejmě uvažujeme nad možnými jmény a hráči, kteří by mohli vnést do týmu něco zajímavého a nového, ale zveřejňovat je nebudu. Obranu musíme zlepšit a utkání s Neapolí bude v tomto směru velkým testem," míní Fusco.

Fusco evidentně moc dobře ví, o čem mluví, protože proti Neapoli se Hellasu právě dobře nedaří. Dostat od Partenopei pět nebo dokonce šest branek nebylo problémem, i když častější jsou výsledky typu 3:0 nebo 3:1 pro favorizovanou Neapol. Dobrou zprávou pro Hellas a trenéra Pecchiu je to, že mu téměř nikdo nechybí. Snad jen Alessio Cerci není zcela fit a připraven do zápasového zatížení.

Neapol má odlišné starosti. Netrápí ji pád do druhé ligy, maximálně na druhou příčku Serie A. Ani zraněných již není mnoho, snad jen kromě útočníka Areka Milika, který je dlouhodobě mimo hru a s jehož absencí už se Neapol potýkala minulý rok. Navíc se do hry vrací také obránce Mário Rui, který si odpykal karetní trest a může nastoupit.

Přesto se fanoušci Neapole nemohou cítit úplně v pohodě, protože jejich tým občas selže. A někdy je to proti týmu, se kterým by si Neapol měla podle předpokladů poradit. Naposledy se to projevilo v Coppa Italia, když si Neapol neporadila s Atalantou a po porážce 2:1 se se soutěží rozloučila dosti předčasně. Ani herně nepřesvědčila a její první porážka po pěti soutěžních duelech bez prohry byla zcela zasloužená.

V rámci ligy si naposledy poradila s Crotone těsným rozdílem 1:0, o což se jediným gólem postarala slovenská ikona Marek Hamšík. I díky tomuto výsledku si Partenopei mohou dále hýčkat první příčku a náskok jednoho bodu na druhý Juventus Turín. K utkání s Atalantou se vrací žurnalista Paolo Del Genio.

"Všímám si negativního faktu, že mnozí fanoušci Neapole se objeví a diskutují pouze v případě, že Neapol prohraje. Jinak o nich vůbec nevíte. To mi přijde dost ubohé a smutné. Myslím si, že by to mělo být naopak, protože tým potřebuje největší podporu právě ve chvíli, kdy se mu nedaří. Dokud to fanoušci nepochopí, vyhrávání bude pro Neapol ještě těžší," myslí si Del Genio.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Mertens, Insigne
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Ferrari, Heurtaux, Caracciolo, Caceres - Romulo, B. Zuculini, Büchel, Verde - Bessa - Kean
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.60 - 25.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SPAL 2013 - SS Lazio  (sobota 15:00)
V prvním vzájemném zápase dokázalo SPAL uhrát na Stadio Olimpico senzační remízu, a pokud by se body dělily i tentokrát, znovu by to byla velká senzace. Lazio bojuje o Ligu mistrů, SPAL zase o záchranu.

SPAL čeká klíčová druhá polovina sezony, ve které bude usilovat o konečné setrvání v Serii A. Nováček soutěže má na svém kontě patnáct bodů a jen díky lepšímu skóre není na sestupové pozici. SPAL sice minulé kolo nezvládl, ale za výkon proti Sampdorii se stydět nemusí. V předchozích kolech sice dokázal získat body, ale například domácí remízou s Hellasem spíše ztratil, než získal.

Lazio bude ve Ferraře velkým favoritem, přestože jak bylo řečeno, první vzájemný zápas doma vyhrát nedokázal. Svěřenci Simona Inzaghiho už sice nepůsobí tak suverénním dojmem jako v úvodní části sezony, pořád by si ale měli se SPAL poradit. Biancocelesti v minulých kolech zvítězili nad Crotone jasně 4:0 a bod si připsali i na půdě Interu Milán za nerozhodný výsledek 0:0.

Domácí celek musí oželet několik jmen. Zdravotní stav do hry nepustí Borriella, Konatého, a Vaisanena. Mimo bude i potrestaný Mora. Lazio je na tom prakticky stejně, Caicedo, Palombi, Di Gennaro i Marušič jsou zranění.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Salamon, Vicari, Felipe - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Grassi, Mattiello - Floccari, Antenucci
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Bastos, De Vrij, Radu - Basta, Parolo, Leiva, Milinkovič, Lulič - Luis Alberto - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.00 - 4.31 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Atalanta Bergamo  (sobota 18:00)
AS Řím po několika zaváháních hodlá opět začít vyhrávat a potvrdit své pohárové ambice. To bude ale v sobotním utkání i přes podporu domácího publika hodně náročné. Do Věčného města totiž zavítá Atalanta Bergamo, která si s většími celky hlavu zrovna neláme.

Už první utkání mezi těmito týmy ukázalo, že se Atalanta rozhodně nebojí a má co nabídnout i proti favoritům. La Dea dokázali hrát s AS vyrovnanou partii a nakonec musela rozhodnout jediná střela, jejímž autorem se po standardní situaci stal Aleksandar Kolarov. Od té doby ušli oba soupeři velký kus cesty a jejich další střetnutí slibuje hodně zábavy.

Atalanta působí jako zjevení minimálně na poli Evropské ligy, kde si v těžké skupině E dokázala poradit i s konkurencí Evertonu a Lyonu. Bergamaschi postoupili z prvního místa s náskokem tří bodů na francouzského soka a zaujali také ofenzivním herním projevem. K dobru trenéru Gasperinimu slouží také fakt, že jeho celek vykazuje dlouhodobě dobrou formu bez nějakých výkyvů.

To potvrzuje fakt, že La Dea prohráli za deset posledních soutěžních duelů jen jedinkrát! Shodou okolností v minulém kole, když nestačili na Cagliari a se sardinským soupeřem prohráli těsně 2:1. O to větší překvapení si dovolili v poháru. Coppa Italia měla na programu čtvrtfinále a Atalanta rozhodně nebyla favoritem, protože jejím sokem se stala Neapol. Ani ta ale nedokázala Atalantu zastavit a celek z Bergama vyhrál 2:1!

Herně i výsledkově Atalanta přesvědčila a zaslouženě slavila postup do další fáze, takže její sebevědomí zase o něco poskočilo. Teď se utká s podobně naladěným soupeřem, protože i AS je mužstvo myslící na Ligu mistrů. V poslední době se ale tým trenéra Eusebia Di Francesca trápí a začíná se v jeho okolí mluvit o výpadku formy. Nejenže AS vypadlo z poháru po porážce od FC Turín, ale body nezískalo už ve třech posledních zápasech.

Po další porážce od Juventusu As zaskočilo Sassuolo. Někdejší tým Di Francesca sice prohrával po brance římského odchovance Lorenza Pellegriniho, jenže jeho trefa nestačila na výhru. O dělbu bodů se v minulém kole postaral Simone Missiroli, který potrestal nedůslednou obranu a AS odcházelo opět zklamané. Po další ztrátě sice zůstává na čtvrtém místě, ale jeho ztráta na první místo činí již devět bodů.

Jedním z hlavních mužů dosavadní sezony v barvách AS je brazilský brankář Alisson Becker, který tuší složitého soupeře i v sobotu. "Dobře si pamatujeme, jak těžce se nám proti Atalantě hrálo naposledy, byla to opravdu bitva s mnoha nepříjemnými situacemi. Nyní navíc Atalanta vyhrála nad Neapolí, což se povede málokomu. Pevně ale věřím, že si napravíme reputaci a povede se nám skórovat, což byl doposud náš velký problém," dodává brazilská opora.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Strootman - Perotti, Džeko, El Shaarawy
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Tolói, Caldara, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola - Iličić - Petagna, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.86 - 4.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Juventus FC  (sobota 20:45)
Dvacáté kolo italské nejvyšší soutěže uzavře večerní souboj mezi Cagliari a Juventusem. Stará dáma s Cagliari přes devět let neprohrála a v posledních třech vzájemných duelech tomuto soupeři nastřílela devět branek, aniž by přitom inkasovala.

Je tedy zřejmé, kdo že to bude na Sant'Elia v roli favorita. Domácí každopádně nehodlají prodat svojí kůži lacino. Už v minulém kole ukázali, že mohou překvapit. Sardiňané před týdnem zvítězili na hřišti Atalanty Bergamo 2:1 a postarali se o senzaci kola.

Postavení v tabulce ale není takové, jaké by si kouč López představoval. Cagliari je až patnácté a od sestupových pozic ho dělí pět bodů.

Na půdu ostrovanů zavítá ve dvacátém kole Juventus. Stará dáma poněkud netypicky nevede ligu, nicméně na vedoucí Neapol už ztrácí před tímto kolem jediný bod. Staré dámě pochopitelně pomohla šestizápasová šňůra bez porážky. Během ní ztratila body pouze s Interem Milán za remízu 0:0.

Dobrou zprávou pro trenéra Massimiliana Allegriho je stav Paula Dybaly. Argentinský útočník se znovu rozstřílel a Hellas de facto sám porazil dvěma brankami. Juventus také postoupil do dalšího kola poháru a stále může pomýšlet na všechny tři trofeje, tedy ligu, pohár i Ligu mistrů.

Na marodce Cagliari zůstávají Dessena, Joao Pedro a Miranque. V kompletním složení nebude ani Juve. Kouč Allegri nemůže počítat s Cuadradem, Höwedesem, Sturarem, De Scigliem i s brankářskou jedničkou Buffonem. Do branky se tak postaví Szczesny.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Romagna, Ceppitelli, Pisacane, Faragó, Ionita, Cagarini, Barella, Padoin - Farías, Pavoletti.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanič - Matuidi, Dybala, Mandžukiš - Higuaín.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.40 - 5.28 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - Udinese Calcio  (pátek 18:00)
Fotbalisté Udinese mohou natáhnout svojí sérii bez ztráty kytičky už na šest utkání. V páteční předehrávce se představí na půdě Chieva, které má do optimální formy daleko. Fly Donkeys se v minulém kole stali vůbec prvním týmem, který podlehl poslednímu Beneventu.

Forma Chieva je totiž zcela opačná té hostující. Veronský celek pět kol v řadě nevyhrál a herní i výsledkovou krizi před koncem roku ještě prohloubil porážkou od Beneventra. Zkušený prvoligový celek se proti nováčkovi ani jednou neprosadil a prohrál nejtěsnějším způsobem.

Chievo si sice stále udržuje postavení ve středu ligové tabulky, avšak jeho náskok ne sestupové pozice se ztenčil už jen na šest bodů. Kouč Rolando Maran má stále důvěru vedení, ale jeho trpělivost není nevyčerpatelná. Domácí fotbalisté budou chtít udělat za závěrem starého roku tlustou čáru a do toho nového vkročit nejlépe vítězstvím.

Soupeřem Chieva bude na Stadio Bentegodi tým s perfektní formou. Udinese pod trenérem Massimem Oddem válí a v tuto chvíli neprohrálo už pět kol v řadě. Jedinou vadou na kráse je vypadnutí z italského poháru od Neapole, nicméně nejtěsnější porážka žádnou ostudou není.

Udinese si před oslavami nového roku poradilo s Boloňou a tři body by rádo bralo i na půdě dalšího celku z druhé poloviny tabulky Chieva. Na Bentegodi Udinese naposledy zvítězilo v roce 2015.

Trenér domácích Rolando Maran nebude moci počítat se zkušenou trojicí Castro, Meggiorini, Gamberini, zatímco Massimo Oddo bude postrádat Angellu, Adnana a Behramiho. Klíčovou roli by měli opět hrát čeští záložníci Jakub Jankto a Antonín Barák.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Tomović, Gobbi - Bastien, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Pucciarelli, Pellissier
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Larsen, Danilo, Samir - Widmer, Barák, Fofana, Jankto, Pezzella - De Paul, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.20 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Inter Milán  (pátek 20:45)
Inter Milán nedokázal už ve čtyřech soutěžních duelech vyhrát a jeho forma se povážlivě kývá. Trenér Luciano Spalletti musí vymyslet způsob, jak hráče opětovně nabudit a dostat je do formy, protože ani další soupeř nebude zrovna snadným. Inter totiž navštíví Fialky ve Florencii.

Ještě koncem listopadu šlapal milánský celek jako hodinky a i když mnozí poukazovali na přemíru štěstí, která Nerazzurri k bodům často pomáhala, tým působil hodně kvalitně, odhodlaně a téměř postrádal slabinu. Prosinec se ale do myslí mnoha fanoušků zapsal jako hodně smutný měsíc, protože Inter vypadl z Coppa Italia proti svému soupeři a hlavnímu rivalovi, AC. Kromě toho mu došel dech také v lize.

Remíza s Juventusem, která měla naplno ukázat schopnost Interu bojovat s turínským lídrem, kádr trochu pozastavila. Následovala nepřesvědčivá výhra 1:0 nad Pordenone, ale již v tomto utkání jsme viděli tak trochu jiný Inter. Vše potvrdila porážka 3:1 od Udinese a ještě víc další porážka od Sassuola! Následně Inter prohrál s AC a odpadla mu další možnost vyhrát nějakou trofej. V minulém kole si pak Inter rozdělil body s Laziem, diváci se v tomto utkání branek nedočkali.

Jen proto, že váhají také ostatní týmy těsně pod Interem, zůstává milánský celek zatím na třetím místě. Největší problémy jsou pak v útoku, protože trio Icardi - Perišić a Candreva vázne gólově i herně a za posledních 5 utkání, pokud počítáme jen základní hrací dobu 90 minut, se Inter trefil jen jedinkrát! Je tedy jasné, co musí trenér Spalletti změnit. Rodák z toskánského Certalda se na duel s Fiorentinou už hodně těší, ostatně tam má mnoho známých a jednu restauraci.

Sám před duelem řekl: "K Florencii mám samozřejmě velmi vřelý vztah, dlouho jsem žil kousek od ní. Miluji celé Toskánsko, jsem na něj hrdý a cítím se tu doma. Teď ale přijíždím jako soupeř a udělám maximum pro to, abychom si připsali tři body. Konečně musíme ukázat, že je konec mizerné sérii bez vstřelené branky. Očekávám hodně vyrovnané a atraktivní utkání, myslím, že v něm padne hodně gólů," míní zkušený trenér Spalletti.

Do utkání s Fiorentinou nemůže počítat s kompletním kádrem, k dispozici nejsou Miranda a D‘Ambrosio, což by mohly být problémy. Fiorentina má menší problémy s obranou, neboť stále není fit obránce Pezzella. Od prvních minut bychom se měli dočkat ofenzivního tria Chiesa, Simeone a Théréau. Poslední klání ve Florencii vyhrály domácí Fialky a padlo v něm hned devět branek!

Fialky mají před sebou také ještě hodně dlouhou cestu. Je to ambiciózní celek s mnohaletou tradicí a schopnými lidmi na těch správných postech, ale ani v této sezoně nevykazuje velké známky zlepšení. I kvůli velkému exodu mnoha důležitých hráčů se nový tým stále neumí poprat s tlakem, očekáváním a vlastní identitou. Aktuálně je Viola na sedmém místě tabulky a na Evropskou ligu ztrácí jen tři body.

Nedaří se jí v obraně, která inkasovala už dvacet branek. Za posledních deset zápasů se jí povedlo vyhrát jen tři soutěžní duely, z toho dva v Serii A. Ani minulé kolo pro ni nebylo zrovna příjemné, protože proti slabému AC Milán si chtěla připsat víc bodů než jen jediný. Oba góly navíc padly až v závěrečných dvaceti minutách, když na úvodní trefu Simeoneho odpovídal Calhanoglu.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Laurini, Vitor Hugo, Astori, Biraghi - Benassi, Badelj, Veretout - Chiesa, Simeone, Théréau
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cancelo, Škriniar, Ranocchia, Santon - Vecino, Gagliardini - Candreva, Borja Valero, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.18 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol19153142:1348
2.Juventus FC19152248:1547
3.Inter Milán19125234:1441
4.AS Řím18123329:1239
5.SS Lazio18114343:2237
6.UC Sampdoria1893634:2630
7.ACF Fiorentina1976628:2027
8.Udinese Calcio1890932:2627
9.Atalanta Bergamo1976629:2527
10.Turín FC19510425:2725
11.AC Milán1974824:2725
12.Bologna FC1973923:2724
13.Chievo Verona1956819:3121
14.US Sassuolo19631013:2921
15.Cagliari Calcio19621118:3020
16.Janov CFC1946915:2218
17.SPAL 201319361019:3315
18.FC Crotone19431213:3715
19.Hellas Verona19341218:3913
20.Benevento Calcio19111710:414

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (296)

Přidat komentář
Votas

FORZA INTER

Reagovat
Mihal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Andis

Skriniar > Schick

Reagovat
Furia Ceca

Jděte s tímhle už doprdele, pokud možno, co nejdál od SA... Kdo má bejt tady na vás v diskuzích zvědavej.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Thorrin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus už zase zítra?!

To by jsme si asi měli taky poplakat jak Muríňo, že se hraje často, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co dá dneska Barák gól? Je tam na něho 3,8 na Jankta 4,20

Reagovat
jany kozak

Palko Demitra a marihuana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doshcz

jestli skončí Jankto v AC tak budu vážně zklamanej

Reagovat
Panděvova ofina

Taky jsem zaslechl, ale mohou si dovolit utrácet?

Reagovat
Eldarion

Jeho agent bol aj v Milanelle atď ale skôr v lete by som ho čakal. Niekto pôjde preč určite teraz ale ak nepríde krídlo tak nech idú doprdele.

Reagovat
Gimme

Asi je zbytečný se modlit, aby ten VAR zrušili co?

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!! Dnes musí být 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

1 Handanovic; 7 Joao Cancelo, 13 Ranocchia, 37 Skriniar, 21 Santon; 11 Vecino, 5 Gagliardini; 10 Joao Mario, 20 Borja Valero, 44 Perisic; 9 Icardi.

waw on posadil Candrevu! pice Mario ukaz sa!

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana z toho bolí oči...

Reagovat
Deki

posadí Candrevu, kterému se nepovedly 3 poslední zápasy, ale Gagliardini, co zahrál naposledy v dubnu, hraje pořád Mario na křídle nemůže dopadnout dobře a že hraje pořád podprůměrný Santon a Dalbert sedí, taky něco značí...

bojim se, ale věřim!

FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

no sak ja som to nedal ze oslavujem tu zostavu :) stred bude opat nekrativny. chceme ci nechceme najviac kreativny tam je brozovic.

Reagovat
Deki

však to chápu. ze záložníků je letos nejlepší o parník Valero. Gaglia je pro mě velké zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

no minulu sezonu som myslel ze nam rastie superstar a lider

Reagovat
Dejwa

Jako mě tam třeba Mario napadl taky.. za repre hrával falešnýho krajního záložníka, su zvědavej, s tou neproduktivitou musí něco udělat

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa inak tiez zda ze on hraval napravo niekedy

Reagovat
smazaný uživatel

pici ten Karol Kisel v akom jazyku komentuje. jedna veta slovensky, dve po cesky. jak veresova

Reagovat
Deki

ale na Andrejku byl aspon pohled

Reagovat
smazaný uživatel

pravda :)

Reagovat
smazaný uživatel

Vecino v jednej akcii 3 krat prihravka Fiorentine

Reagovat
smazaný uživatel

jebem na to nejdem mu to pocitat, to by nespocital ani forrest gump

Reagovat
smazaný uživatel

*Rain Man

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se mu to pořád plete

Reagovat
Mihal

Ta defenziva aj so stredovymi zaloznikmi je casovana bomba...len otazka casu kedy padne po nejakej primitivnej chybe gol

Reagovat
Nuno čomes

Ať jde Santon do hajzlu, zkazí 50 z 60 přihrávek za zápas. Každý zápas ale každý !

Reagovat
Mihal

Nechapem ako moze tak labilny hrac pretlacit konkurenciu ...Dalbert bol zase raz superkauf

Reagovat
smazaný uživatel

tam musi byt s nim nejaky problem lebo horsi hrac nie je. kedysi spalletti povedal ze flaka treningy

Reagovat
Nuno čomes

Jak ten člověk může hrát základ v Serii A, ještě k tomu v Interu, hlava mi nebere. Nekretivní, nepřihraje, nedá centr. Zlatý japonec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Joao Mario je vtip né? Regulérně ten nemá ani na druhou ligu uplně v Pi... A to stál prosim 45+5 mega.

Reagovat
vilp

Celý ten trojlístek Vecino, Mário, Brozović mi přijde o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

O Brozovicovi mi tu ani nepiš jsem na něj alergický. Ten uź měl být prodán někde v číně a Vecino ze začátku gut ale teď šel prostě dolů.

Reagovat
lnterista

Tam nikdo nema formu

Reagovat
Mihal

Som rad ze Spaletti sa snazi nieco vymyslat...to je asi jedine pozitivum tohto zapasu...inak niektore individualne vykony to je otras...to je na druhu slovensku do pice tam ...mario, santon, gaglia... diky za skriniara

Reagovat
Inter Eterno Amore

Škriniar zuteká keď to tak to pôjde ďalej

Reagovat
cresposuper

Santon hrozny, Joao este horsi, zalohy Vecino-Gagliardini je uplne na smiech...Takto to nepojde, hosi. O polcase Candreva za Maria/Vecina.

Reagovat
smazaný uživatel

toto je rakovina cista tento vykon. absolutne ziadne nebezpecie pre supera. kebyze hrame s trochu lepsim timo, tak je minimalne 2:0

Reagovat
Walter_Sobchak

Škriniar snáď z toho cirkusu odíde pokial nedaju aspon LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Deki

asi třináctý poločas po sobě, kdy se na to nedá vůbec koukat

Reagovat
vilp

Icardiho je mi líto. Hraje dobře, ale finále mu nikdo nic nevytvoří. Hrát na opačné straně, tak už mí minimálně jednu branku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To sledování Interu tě ještě nepřešlo? Vždyť je to něco absolutně šílenýho, docela obdivuju lidi (kromě fanoušků), kteří na to vydrží koukat. Ale Škriniar je fakt dobrý, o toho bude v létě asi slušná bitva.

Reagovat
vilp

U hry trpím, ale mám u ní puštěný skype, takže to není tak hrozné.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jinak ještě k Icardimu. Podle mě je to i jeho vina, že je ta hra Interu absolutně statická, vždyť neudělá prakticky žádný rychlejší pohyb a dneska tam nedostává ani centry, jelikož nehraje Candreva. Jako ke Cristianovi si ho nedokážu vůbec představit, ačkoliv na Zidanovu strategii by to možná stačilo.

Reagovat
vilp

Náběhy tam měl, ale nedostal míč, oni středem neudělají nic, ani když je možnost, všechno hrají akorát do stran. Pokaždé. On je pak akorát frustrovaný a rozhazuje rukama. A nedivím se, co tam předvádí všichni kromě něj a Valera je k pláči.

Reagovat
vilp

I v druhém poločase tam měl pár slušných náběhů, ale o pas/kolmici se pokusil jen Perišić a Cancelo, oba samozřejmě nepřesně, přitom u druhého jmenovaného to byla docela lehká situace. Jinak... kdo je podle tebe nejlepší možná náhrada Karima? Samozřejmě z těch alespoň trochu reálnějších jmen. Icardi to není ani pro mě, ale ty branky by na 90 % střílel, protože je to pro něj zkrátka jednoduché (viz dnešek). Co jsem pročítal španělská fóra, tam zas všichni chtějí střelce a branky, stejně tak merengues, proto ani Hazard není úplně ideální.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nevím, hodně těžká otázka. Hlavně se mi teda nezdá celkově vaše hra, je to šíleně statický a Zidane evidentně už delší čas netuší. Nezdál se vám Gabriel Jesus ani Mbappé, nic lepšího na trhu snad ani není. Hazard je úžasný hráč, ale to riziko nedostatku střelců tam může být, letos máte spoustu problémů kvůli špatnýmu složení kádru. Fanoušci vždycky chtějí hráče, který je zrovna v laufu, u nich bych to viděl na Kanea.

Reagovat
jany kozak

ja by som bral Lewandovskeho

Reagovat
vilp

Jesus mě vůbec nemrzí, to už spíš Morata. A zase tak velký rozdíl mezi Harrym a Maurem taky nevidím.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jesus má úžasný pohyb, chtěl jsem ho do Barcy, pro City výborný obchod. Není to žádný megatalent, ale skvělý týmový hráč, který dává “jednoduchý” góly. Morata stejně nemá kvalitu na útočníka č. 1 v Realu, navíc to jeho chování bych mu jako skoroodchovanci těžko odpouštěl. Mbappé byl trochu risk, ale mnohem větší je pro mě Icardi, mimo Itálii naprosto neprověřený hráč. Kane je světová třída, ale jeho odchod z Tottenhamu so nedovedu představit. To by uškodilo jemu jako hráči i celýmu fotbalovýmu prostředí.

Reagovat
vilp

Podívej, pro mě je pohyb možná z 50 % o hře týmu a trenérovi. Co se týče případu Morata, tam jsem více naštvaný na ZZ, který mu nesmyslně nedal více prostoru. Icardi je pro mě risk jen kvůli Cristianovi, jinak vůbec nevidím důvod, proč by se neměl prosadit. Falcao si dal ve Španělsku za dva roky úplně v pohodě 70 branek, navíc v Atléticu, přitom je typově stejný a zároveň v ničem (snad kromě lobů) lepší. A to by Mauro přestoupil do týmu, kde by měl v průměru minimálně dvakrát víc šancí na zápas. A i tu mezihru bych neviděl tak zle... to, co včera předvedl s každým míčem (v rámci možností vzhledem k příšerné hře a výkonům spoluhráčů), co měl, mi stačilo. Sice žádná velká nadstavba, ale hrál jednoduše, rychle a přesně. Žádné nesmyslné ztráty, zbytečné kličky, tahání balonu, předržování míče dotyky navíc. On se nezdá, ale má velký přehled, i úspěšnost při pokusech o vertikální příhrávky/delší pasy do křídel musí mít dobrou.

Reagovat
Spalovač šancí

Ideální pro Real by byl příchod Icardiho i Hazarda a odchod Benzemy i Ronalda

Reagovat
vilp

Je to možné.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hnus velebnosti.

Reagovat
Alberto Aquilani

Spallettimu sa to začína rúcať trochu skoro. IMO je to kvôli dvom postom a to je podhrot a hrot. Nikto z tých hráčov, čo tam má, tomu jeho futbalu nedokáže dať toľko, ako dokázal všadebol Perrotta a neriadený tank Nainggolan. A pak, aj napriek tomu, že mu to stále páli, je tŕňom pre Spallettiho Icardi. Či už počas prvého obdobia s Tottim, alebo druhého s Džekom (či prvý polrok s Perottim), mal v predu hráča, ktorý mu robil podstatnú časť medzihry, aktívne sa zapájal do kombinácií, toto Icardi nespĺňa a navyše keď nemá toho svojho podhrota, tak potom tá hra aj tak vyzerá.

*Určite dá teraz Icardi hattrick

Reagovat
cresposuper

S podhrotom mas velku pravdu, s hrotom ani nahodou. Ked ti ofenzivny hraci poseru 10/10 akcii, tak co ma akoze Icardi urobit?

Reagovat
vilp

Reagovat
Alberto Aquilani

ked sa nedarí ostatným, tak tej hre pomôžem aj inak, ako len čakať na prihrávku do šance.

Reagovat
Alberto Aquilani

* sa mi to odoslalo pred dopísaním

-to tí traja, ktorých som vymenoval vpredu dokázali, Icardi nie, preto tá hra Interu vyzerá tak ako vyzerá.

Reagovat
cresposuper

Icardi sa praveze v ramci svojich technickych moznosti celkom zapaja, ale tym nevyriesis to, ze Perisic s Mariom vyriesia kazdu akciu zle. On zase nie je Jovetic, aby tam vymyslal nejake velke veci.

Reagovat
vilp

Ne jen oni, ale Santon, Vecino a Gagliardini. Žádná klička, překvapivé řešení, přesný delší pas, vertikální nahrávka, který by zrychlila útok. Nic.

Reagovat
Alberto Aquilani

no, jasne :D

Reagovat
vilp

Bum.

Reagovat
sinter

ešte 2

Reagovat
lnterista

Vecino se mi libi

Reagovat
lnterista

Teda Cancelo

Reagovat
lnterista

Mauritoooo

Reagovat
Nuno čomes

ICARDIIIIIIIIIIIIIIIIII

Reagovat
Nuno čomes

Handa!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FuckT

Icardi Pre mna jeden z najkrajsich golov co som v poslednej dobe videl, neskutocne prevedena standartna situacia.

Reagovat
Tomanatura

Chiesa je zvire, Juve si v lete opravdu vybralo spatne

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Nuno čomes

Toho bych si moc přál.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Airus

Koneckonců je jedno kdo by z Fiore u nás seděl na prdeli

Reagovat
Francesco Totti AS

dostal se Inter po gólu za půlku?

Reagovat
cresposuper

Spal Zas uplne nahovno striedanie

Reagovat
Dejwa

Koho tam má dát? Bez obránců je to těžký

Reagovat
cresposuper

To prve striedanie som myslel. Dalbert je totalne mimo, mal tam ist hned Candreva

Reagovat
Francesco Totti AS

Fiore otázka času

Reagovat
Nuno čomes

Paka

Reagovat
Nuno čomes

Chuji

Reagovat
Nuno čomes

Příště tam dej všechny beky. Největší chuje z týmu. at si zahrajou

Reagovat
Dejwa

Santon stoper no.. pecka fakt, ještě že chce vedení investovat do hostovaček

Reagovat
Nuno čomes

Santon je pičus. tečka.

Reagovat
cresposuper

Ako keby tam nemala Viola 20 sanci pred tym golom

Reagovat
Nuno čomes

A co na tom mění to že to je debil?

Reagovat
10

viděl jsem první poločas a tam Viola měla šancí dost, Inter měl štěstí jen v tom, že zahazovali jednu šanci za druhou, hlavně Thereau, kterej za ten poločas mohl dát hattrick

Reagovat
lnterista

To se melo udrzet...kua jsem nasranej

Reagovat
smazaný uživatel

banda kokotov. nic ine sa neda na nich napisat. zufalci. nezasluzime si ani europsku ligu. ale vedenie hlavne ze nebude nikoho kupovat lebo inter je jediny klub na svete co dodrziava FFP.

bude zazrak ak Spalletti dokonci sezonu (striedania dava ako debil v poslednej dobe). potom pride dalsi trener co nebude mat sancu vzkriesit tych idiotov.

tam naozaj treba vsetkych predat. dokopy maju tak hodnotu 130 milionov ked pocitame Icardiho 110

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní střídačka je to co dělá některé týmy velkými a kvalitními. Střídačka Interu je tak pro 4tou ligu a pak se ještě člověk dočte že není potřeba nakupovat atd... Ta nekvalita stojí body a ty se budou ve finále počítat. Sorry ale Santon na stoperovi a ve finále to byl jeho gol to je konec. Tady to jde na vrub Sabatinimu Ausiliovi a hlavně neschopnému vedení měli by padat hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

ono uz vlastne aj lazio aj as rim su pred nami, pochybujem ze prehraju svoje zapasy a maju o dva menej ako my

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je a nejhorší na tom je že za to zaplatí Spalletti a kdo ví kdo příjde mśto něj.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale spalletti mi pride ze je sam posraty z vedenia. mal sa nasrat ako mancini a poslat ich dopice

Reagovat
smazaný uživatel

Proto na to doplatí jen on.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
smazaný uživatel

Jako ani bych se nedivil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bily

Viola výborný výkon, viděna pouze 2. půle. Výborná hra na balónu, chtění mít jej a ještě větší dát gól, radost na ně koukat

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý či Gattuso ostane pri kormidle AC?

Reagovat
LesyJePan

Ano, si zvedavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si tiež myslím že si zvedavý

Reagovat
ED91

Si.

Reagovat
wiggum

Ta SA je stejně srandovní soutěž a pořád dokola. Juventus se ze začátku na pohodu rozehrává, aby nakonec vyhrál o 10 bodů. Inter dohaluzil. AS taky klasika a jede si svoje. AC opět střed tabulky, i přes takové zadlužení a nákup tolika rádoby posil. Jediný opravdu konkurence schopný je zase Neapol, tak snad aspoň ten vydrží co nejdéle...

Reagovat
doNny

Luis Alberto je geniální

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já vůbec nechápu, kde se to v něm bere...

Reagovat
lucius6

Alberto luxusní gól

Reagovat
doNny

CIroooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Ferrarě se střílí jedině ostrými, slušné gólové představení.

Reagovat
smazaný uživatel

"Čirů Imoooobile" hattrick

Reagovat
lucius6

Ciro Dneska by mohl dát aspoň 5 gólů.

Reagovat
FuckT

Ten, kto tu predtym pisal, ze Hamsika blokoval v pocte golov tuto sezonu ten rekord, tak ten by si mal urcite pozriet dnesny zapas. Marek jediny snad jediny hrac v nasej zostave, ktory hlada hracov v najlepsej pozicii a nesnazi sa za kazdu cenu to tam jebnut. Je vidiet, ze jeho tuzba po timovom uspechu je asi tak 15 miliard krat vacsia ako tuzba po tom individualnom... A dobre robi, nech da golov kolko chce, na Maradonov statut aj tak nema sancu dosiahnut, ale na Scudetto s nim ako kapitanom, na to sa nezabudne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Suso vela akcii vytvorí ale taktiež vela toho zbytočne dosere. Calhanoglu zatial najlepší V druhom polčase už snáď niečo padne, šance boli...

Reagovat
GEGE

Jak jinak než stylově...GRANDE CAPITANO!

Reagovat
Eldarion

Čo sa to dnes deje? Calhanoglu najlepší na ihrisku, Bonucci hrá excelentne a dal aj svoj prvý gól za AC aj keď je to Crotone

Reagovat
smazaný uživatel

Excelentne?? Vážne??? Však teraz pri konci zápasu zas vedľa neho vystrelil ešte protihráč pri páde , našťastie zle trafil... Dal gól kde mu súperov brankár boxoval loptu na jeho hlavu ... ak toto je excelentný výkon 40 miliónového hviezdneho obrancu a kapitána tak potom sme právom tam kde sme v tabuľke ...

Reagovat
Eldarion

Ten komentár bol písaný keď dal gól, nevidím do budúcnosti ako bude hrať v závere

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to chápem, ale aj tak napísať excelentne, proti Crotone doma... to by musel v prvom polčase zabrániť 3 gólovkám a pri rohu dať gól a prihrať na jeden

Reagovat
Eldarion

Je pravda, že som sa nechal uniesť trošku, jeho výkon vyzeral oproti tým jeho "nevýkonom" z minulosti fakt excelentne

Reagovat
Eldarion

Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

šikovnej Nepohyblivej

Reagovat
rossoneri89

Kessieeeeeeeeeeee aj ked okrem golu nic moc teda

Reagovat
rossoneri89

skurveny rozhodca

Reagovat
mastakillah

Koulibaly

Reagovat
Gimme

Ten jejich golman

Reagovat
mastakillah

Spíš ten blb Caseres, jak se rozčiloval

Reagovat
Gimme

To taky, ale ten golman toho tolik pochytal a pak udělá takovou mindu

Reagovat
smazaný uživatel

ten tréner Verony tam akože čo riešil?

Reagovat
smazaný uživatel

Callejooooon

Reagovat
mastakillah

Josééé

Reagovat
smazaný uživatel

pořádně odpočinout pod Vesuvem během přestávky a hurá na další!

Reagovat
Benesse

Cornelius pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Hm Rím zatiaľ pekne dostáva doma....

Reagovat
Eldarion

AS wtf mám tam X nie dvojku

Reagovat
mato Kreator

Bergamo

Reagovat
Largo

Tohle je šok, na ručník. Nejsem fanoušek, co by odepisoval tým nebo mu fandil jen když vyhrává, ale co s náma Atalanta dělá (zaslouženě), to je neskutečný.Neumíme si přihrát, průchoďák v záloze, všude jsme pozdě....

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe, červená za nic!

Reagovat
10

absurdní žlutá, hlavně že má k ruce VAR

Reagovat
10

VAR beru zpět, na tohle to vlastně použít nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

jak to, že ne?

Reagovat
10

protože to nejde použít na žlutý karty, jen na přímou červenou...to je úplná demence

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
cresposuper

Na druhu stranu sa to az tak doslovne asi neinterpretuje, ci? V nasom zapase proti Udine napriklad zapiskal odkop pre nas (a nie ruku Santona) a aj tak to siel pozriet na VAR-cize najprv posudzoval, ci bola lopta von a az potom tu ruku v sestnastke.

Reagovat
10

tak asi posuzoval penaltu, ne?

Reagovat
cresposuper

No praveze najprv posudzoval ten odkop, az potom penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Juventusu zas odvolal gol po předchozím faulu Lichstenera na půlce hříště

Reagovat
10

je tam spousta paradoxů, který budou muset doladit...třeba při špatně odpískaným přímáku/rohu, po kterým padne gól, nejde použít VAR

Reagovat
10

úplně ti nerozumím, já mluvím o žlutý kartě, kterou nelze přímo kontrolovat VARem...pokud by hráč dostal žlutou za faul ve vápně, rozhodčí se šel podívat na VAR a penaltu neodpískal, tak se žlutá dá vrátit, prostě musí být součástí posuzování penalty, nebo třeba musí přímo předcházet neuznanýmu gólu

Reagovat
cresposuper

Ani ked to je druha zlta?

Reagovat
10

Ne, jen přímá červená, což je právě ta demence

Reagovat
Pipo123

Reagovat
cresposuper

Jedine nase stastie je, ze Roma ma takmer rovnako zlu formu

Reagovat
Emmett Brown

Moc zápasov som v tejto sezóne nevidel, ale zrovna toto som si zapol...hrozná žumpa čo predvádzame, hlavne že podľa Monchiho posily netreba.

Strootman, Gonalons, Defrel, Peréz do prdele a aspoň tri posily.

Reagovat
smazaný uživatel

stačí přepnout na Kokosy na sněhu a budeš se bavit

Reagovat
Largo

Naopak, bavit se fanoušci musí i u Říma...

Reagovat
Pipo123

Pre AS možno dosť zlomová časť sezóny, Atalanta, Inter a potom 2x Doria.

Reagovat
Maritazzi

EdF teda honem rychle poletí, jestli nenajde odvahu ke změnám. Tohle je strašně statický, hra zálohy neexistuje, není tam žádný založení, žádnej překvapivej prvek, dneska se k tomu zbořila i obrana a je z toho nejhorších 45 minut týhle sezony. Někde řekl, že nemá rád 4-2-3-1, 4-2-4 je uplná kokotina, tak jsem zvědavej, co v tom najde, zřejmě ještě není tak ošlehanej, aby se dokázal líp přizpůsobit potřebám toho týmu, každopádně hráči vypadají dost odevzdaně a to jde za ním. S tím Radjou taky nevím, co si o tom myslet, udělat tenhle krok před Atalantou, v tomhle stavu týmu..

Reagovat
smazaný uživatel

Spinazzolovi a Caldarovi je uz Atalanta mala, oba dva uz si zaslouzi zacit dalsi sezonu v Juve.Oba se me strasne libi.A Ten Gomez tam je taky jak pest na oko.vyborne to maji slozeny.

Reagovat
mato Kreator

Spina uz bude o rok v juve Moratta to potvrdil...Caldera dufam rovnako

Reagovat
smazaný uživatel

co s tím má Morata společnýho?!

Reagovat
mato Kreator

A kto ma na starosti prestupy ? gm moratta

Reagovat
Furia Ceca

Snad Marotta, ne?

Reagovat
mato Kreator

sry mobil

Reagovat
Pipo123

Sledovať Parola a Strootmana v dnešnom futbale je naozaj bolesť pre oči,

Reagovat
Largo

Reagovat
andycek1

Lazio konečne do LM!!!

Reagovat
Maritazzi

Gonalons - Strootman je nejkomičtější záloha za poslední roky, Gonalons je tam jen na ucpávání prostorů, nahrát se mu nedá z žádný situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Tri poznatky ze zapasu Napolitanky:

1. Naprosto zaslouzena vyhra. 24 strel za zapas nedalo dneska ani City. Totalni masakral

2. Faul Koula to nebyl v zadnem pripade, ale v zadnem

3. Sarri je borec, a uz to nebude nikdy nijak jinak. Ledaze by mel dmntni hrace, coz nastesti nema.

Ctyri poznatky ze zapasu AS:

1. AS ma nejhezci dresy v soucasnem fotbale. Jednoduche, krasne, bez reklamy na predni strasne dresu. Nadhera

2. Jinak ale AS hraje posledni zapasy uplne bez napadu. Jakoby nevedeli, co maji hrat. Tlak si dokazali vytvorit jen ze standardek.

3. Faul na zlutou ani NAHODOU! Jasna pomoc rozhodcich, a to je tam navic video kua. Stejne jim to ale bylo k nicemu, kdyz si nedokazi nic vytvorit, coz je prokauc jak prase.

4. Asi se nemylim, kdyz reknu, ze Schick nebude v kabine moc oblibeny.

Reagovat
Maritazzi

Naprostej trapas a bezradnost. Všichni hráči v tomhle systému budou vypadat jak kreténi, protože stojí 4 obránci, teď 1! záložník a 5 lidí stojí na vápně a čeká, jestli se k nim dostane balon.

Reagovat
Andis

Schick marnej, jako celej Řím. Ale na každý jeho dotyk s míčem když to zrovna neposere musí komentotáři zahlásit excelent nebo brilliant...takže si myslím že je to v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus XI: Szczesny; Barzagli, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Higuain, Dybala

Subs: Pinsoglio, Loria, Lichtsteiner, Rugani, Asamoah, Sturaro, Bentancur, Douglas Costa, Mandzukic

#CagliariJuve #FinoAllaFine #ForzaJuve

Reagovat
smazaný uživatel

Federico Bernardeschi je super, že bude hrát, ale proč ne Douglas Costa?! V posledních zápasech byl nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Rotace kádru?

Reagovat
Furia Ceca

Ve 4-3-3? To by seděl Dybala... I když nevadilo by mi křídla Bernareschi-Costa a Paulito jako falešná devítka. Bohužel, na takový experimenty není místo, protože Špekoun.

Reagovat
Largo

Zase bych neposílal EDF úplně do háje. Ve všech jeho angažmá měl dost blbou první sezonu a když ho vedení podrželo, vždycky šel pak s týmem nahoru...

Reagovat
Furia Ceca

Po J stadiu a Friuli konečně další staďák na slušný úrovni

Reagovat
andycek1

On je iba vystavaný ten opravdovy sa ide stavať

Reagovat
mato Kreator

skoda brvno

Reagovat
M11

Krasna

Reagovat
mato Kreator

Bernaa fuck to by bol fajny gol

Reagovat
M11

Ty kraso ta byla jeste lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Paulito břevno, Fede tyč... sakra práce...

Reagovat
Furia Ceca

Ty krááááso, to by byl gól...

Reagovat
10

Takový střely by se měly počítat jako gól i když jdou do tyče

Reagovat
Furia Ceca

Benatiovo gesto "mrkněte na Var."

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej zákrok o SZCZ

Reagovat
mato Kreator

hadam mu kosticka nechrupla

Reagovat
Furia Ceca

...tak jsem se těšil, jak dneska budu moct napsat "konečně super poločas," ale po posledních deseti minutách je to zase pasé. Necháváme Sardinky nějak moc hrát...

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

Vojta drzi

Reagovat
brenk

Wojto chytá dobre od začiatku sezóny, nakoniec z neho bude solídna jednotka

Reagovat
smazaný uživatel

Až na tu jednu debilně postavenou zeď na začátku sezóny, to byla chyba jak od školáka

Reagovat
brenk

to je pravda

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

20 minut super, meli sme z toho vytezit vedeni o dva goly, potom uz nic a Cagliari hru vyrovnalo a mohlo nam dva supnout taky.Sandro je splaseny,Higuain na hrotu zbytecny.Matuidi je blazen, ma dvoji plice dobry vykon.Nejlepsi z nasich Bernardeschi, skoda ze ho ke konci malo vyuzivali.Druhy polocas bych vyndal Pipitu dal tam Mandzukice.Nebo Dybalu na hrot a na kridlo at jde Costa, ale na to max nema kule.Takze cekam max po nejake dobe stahnuti Berny nebo Dybalu mistoMaria.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný výkon a to od celé zálohy....Pipita ani nemluvím ten nestojí za nic už nekolik zápasů .

Reagovat
mato Kreator

paulitoo

Reagovat
brenk

chudák chalan

Reagovat
Furia Ceca

Co se stalo? Teď jsem přišel a vidím tam Costu

Reagovat
brenk

pri šprinte si natiahol/natrhol sval a hneď si pýtal striedanie, so slzami v očiach išiel dole, ten musí byť v prdeli psychicky

Reagovat
Furia Ceca

Snad to nebude nic vážnýho a na Tottenham bude zpátky...

Reagovat
smazaný uživatel

měsíc čas

Reagovat
Furia Ceca

Už víš nebo hádáš?

Reagovat
mato Kreator

dame gol vobec?Mira

Reagovat
Furia Ceca

Mario na plac? Takže 4-2-3-1 s Fedem na podhrotu?

Reagovat
10

Velice šťastnej zápas zatím

Reagovat
Furia Ceca

K dokonalosti už jenom chybí zafáčovanej Chiellini... Ale co není, může bejt, mám pocit, že jsem viděl krev na jeho obočí.

Reagovat
10

Check

Reagovat
Furia Ceca

Je to doma!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mato Kreator

chielini krvaca uz len to chybalo

Reagovat
brenk

Giorgio v tom nenechal spoluhráčov osamote

Reagovat
smazaný uživatel

Trhlina na čele po 155x

Reagovat
10

Tímhle tempem budeme dohrávat v šesti lidech...

Reagovat
brenk

BERNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Costa

Reagovat
mato Kreator

fedeeeeeeeeeee

Reagovat
M11

BERNAAA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Federicooo ♥

Reagovat
10

Zase jsme dali gól po faulu...

Reagovat
Furia Ceca

Ser na to... Zápasy v Janově, Bergamu, Bologni, Cagliari a dalších hrdých baštách nemají s fotbalem nic společnýho - to je regulérní válka. Oni by ten míč taky nezakopli a snažili by se udeřit za každou cenu.

Reagovat
Nuno čomes

Ty zacinas být strasny idiot. A to si ze začátku vypadal celkem Ok.

Reagovat
Furia Ceca

No, to mě děsně mrzí.

Reagovat
10

ten faul na gól vliv neměl, navíc rozhodčí dával výhodu, což jsem si včera nevšimnul

Reagovat
Furia Ceca

Já jsem si tý výhody taky nevšimnul.

Reagovat
lnterista

Vetsinou kdyz se ta vyhoda nevyuzije tak to pisknou pozdeji...to mel pisknout

Reagovat
Furia Ceca

FEDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! A Costa! Tenhle tandem má budoucnost!

Reagovat
mato Kreator

VAR??

Reagovat
Furia Ceca

Nemám tušení, Benatia tentokrát nic nesignalizoval.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca nenapadne pomaha juve... skorumpovana liga, ako niekto moze tomuto fandit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem nelez a zůstaň si u "nejlepší ligy na světě".

Reagovat
smazaný uživatel

Skurvenci skorumpovaní

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tahni kriplatko

Reagovat
Eldarion

Čistá ruka ale keďže je to Juve tak VAR nebude hnus

Reagovat
10

Nemel hovna, VAR byl

Reagovat
Eldarion

Kde veď iba dostal do sluchátka signál a ani sa na to nešiel pozrieť radšej, tú ruku by videla aj Spaletti-ho 80 ročná babka.

Reagovat
10

Spalovi je 60, to ti s tou babkou úplně nesedí... Jinak ruka automaticky neznamená penalta, což asi rozhodčímu do sluchátka asistent řekl

Reagovat
Eldarion

To bolo na jeho nedávne vyhlásenie, že aj jeho 80 ročná babka vie, že potrebujú stopéra Bolo to v šestnástke, vyskočil jak žabiak ruky od tela do ktorej ho aj tá lopta trafila a úplne zmenila smer. Toto by sa vo 99.99% prípadoch pískalo všade inde.

Reagovat
10

Procenta ti taky moc nejdou ukázali to jen jednou, ale přišlo mi, že ta ruka šla jasně od míče, nešlo o úmyslnou ruku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Eldarion

Vidím, že to je zbytočné ale dobrý volejbal teda dneska bol

Reagovat
Eldarion

Toto už ale bola jasná pencle však do bodky ta istá situácia.

https://twitter.com/twitter/statuses/949761771291729921

Reagovat
Furia Ceca

To si ale vytrhl z kontextu. Pokud si pamatuju, tak v tom zápase rozhodčí AC odpustil mnohem jasnější penaltu, touhle už víceménně kompenzoval.

Reagovat
Eldarion

Tak ak by to bolo ako hovoríš, tú penaltu pískať pre Cagliari mal, kedže Bernardeschi dal gól po faule

Reagovat
M11

po jakem faule ? jestli myslis ten souboj Benatii u naší brany tak tam rozhodci daval Cagliari vyhodu.. tak tu nemel sracky

Reagovat
Eldarion

Po tom lakti za ktorý mohol dostať kľudne červenú ale športové zakopnutie lopty keď hráč leží na zemi ti nič nehovorí že blbečku

Reagovat
10

hned potom mělo míč Cagliari, to oni pokračovali ve hře...a přerušení hry je na rozhodčím

Reagovat
M11

v pripade kdy Pavoletti lezi na travniku.. v momente kdy dame gol prestane umirat a bezi za rozhodcim plny sil.. nevidim duvod zakopavat pri takovem divadle balon..

Reagovat
10

ne, nebyla...a psal jsem to už během toho zápasu, tak nevím co tady zkoušíš

Reagovat
Eldarion

Pamätám si každý tvoj komentár

Reagovat
smazaný uživatel

Jdete do pice, do pice, do picevzkurveni vezni! Jadny faul, korzpcnici vyjebani uhnijte v pekle spiny. Hlsvne, ze je video vyjebanci. Chcipnete

Reagovat
Furia Ceca

Bacha na klávesnici, očividně seš ve stavu, že jseš schopnej ji i sežrat...

Reagovat
smazaný uživatel

vem si pilulku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Eldarion

že Bagher

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
FuckT

Ja osobne by som toto nepiskal, ta z Juve zapasu vcera bola ale dost ina. Kazdopadne mam v pici obidve, nechapem ako toto ludia mozu riesit... Aj keby na tom nieco bolo, ci uz na jednej alebo druhej ruke, tak vyriesilo by sa to? Nie. Tym padom je to strata energie, koniec.

Reagovat
10

Allegri teď nahlas přiznal, že jeho 352 je vlastně 541

Reagovat
Furia Ceca

Něco si přejte, Higuaín fakt rychle sprintuje!!!

Reagovat
stuff

Tiez ma to zaskocilo

Reagovat
Furia Ceca

Jsem vůbec netušil, že je takovýho sprintu schopnej! Kór v 85. minutě, což vypovídá o tom, jak moc se dneska "unavil."

Reagovat
10

Musíš si uvědomit, že ostatní v záběru couvali, což jeho běh dost zkreslovalo

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
Furia Ceca

To už je na mě moc složitý

Reagovat
stuff

Reagovat
10

přeju si místo něj útočníka pro LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Jóóóóó, taky bych bral raději Moratu nebo Immobileho.

Reagovat
stuff

Asi si nepozeral chelsea-arsenal

Reagovat
lnterista

Ja videl sestrih anglicke a utocnici kopyta...v Mauritovi mame poklad

Reagovat
Furia Ceca

Jsem ve svý podstatě jednoduchej člověk a stačí mi ke štěstí málo... Proto nemusím sledovat nejlepší ligu v kosmíru a vystačím si s touhle italskou parodií.

Reagovat
smazaný uživatel

immobileho právě máme, ale s malým "i"

Reagovat
stuff

Dobre 3 bodiky

Reagovat
jany kozak

rozhodcovia solidne vyjebali s Cagliari

Reagovat
smazaný uživatel

ale píču

Reagovat
Francesco Totti AS

nebyla ruka?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele