Serie A - preview 2. kola

26.08.2017, 09:21, aktualizováno 27.08.2017, 09:19
Previews
Pořádná porce sedmi utkání čeká na nadšence do italské nejvyšší soutěže. V rámci předstrčeného zápasu se představí hráči turínského FC a Sassuola, zbytek programu vykopává od 20:45. Tehdy například AC Milán začne svádět souboj s Cagliari, Neapol bude válčit s Atalantou a Fiorentina si to bude rozdávat se Sampdorií...
Turín FC - US Sassuolo  (neděle 18:00)
Turínské FC se na domácím stadionu utká o další body a rádo by konečně bralo všechny tři. V prvním kole nepředvedlo zrovna dobrý výkon a nyní by si proti Sassuolu rádo zlepšilo reputaci. Hosté zase konečně chtějí prolomit střeleckou smůlu.

Sassuolo nastupuje novou éru. Éru bez opor jako Lorenzo Pellegrini či útočník Grégoire Defrel. Největší ztráta je ale především trenér Eusebio Di Francesco, který si v Sassuolu udělal solidní reputaci, dostal mladý tým až do evropských pohárů a nyní chtěl jít za klubem svého srdce. Od nové sezony spolu se dvěma prve jmenovanými chce vytvořit novou éru v AS Řím. Sassuolo muselo rychle najít náhradu.

Tou se stal ambiciózní trenér Perugie Cristian Bucchi, který má před sebou velmi těžký úkol. Najít ty správné hráče, pokračovat v trendu nastaveném společností a ještě produkovat kvalitní fotbal. V prvním kole jen remizoval bez branek s Janovem a je jasné, že bude potřebovat ještě čas, než najde správnou řeč se svými podřízenými. Do utkání s Turínem vstoupí bez Dell'Orca s Marsonem.

Jedním z opor je i nadále Domenico Berardi, který nedávno prodloužil smlouvu. A věří, že si vybral správně: "Tohle je klub, kterému hodně dlužím. Prodloužení smlouvy je jedním z kroků, kterými mu můžu pomoci a splatit mu jeho důvěru. Krom toho se zde cítím výborně a věřím, že po sportovní i lidské stránce se zde budu nadále vyvíjet. Teď nás čeká Turín a to bude hodně nebezpečný soupeř."

Ani Turín nebude zcela kompletní, protože trenér Siniša Mihajlović postrádá trio Baselli, Valdifiori a Boye. Srbský stratég dobře ví, že cíle jsou vysoko nastavené a chce je dodržet. "Máme před sebou vynikající rok. Podařilo se nám udržet klíčové hráče a ještě není konec přestupů, takže máme čas i na posily. Jsem ale maximálně spokojen a věřím, že se brzy sehrajeme," přemýšlí zkušený trenér.

Nyní čeká Býky návštěva ze Sassuola, která se umí vzepnout k velmi dobrým výkonům a už dokázala potrápit nejednoho velikána. Býci hodně sází na schopnosti své největší hvězdy, mladého střelce Andrey Belottiho. O toho má po celé léto zájem mnoho velkoklubů, ale vychytralí obchodníci v čele turínského celku nechtějí o prodeji Belottiho ani slyšet.

A dobře vědí, proč se zdráhají. Kdykoli je Belotti na hřišti, hrozí buď svou schopností výběru nejlepšího místa, velkým tahem na branku či technikou. Zároveň se nejedná o nějakého bijce do vápna, ale Belotti se mnohokrát ukázal jako schopný asistent. Poradí si domácí Býci s odhodlaným a motivovaným celkem alespoň remízou, nebo oslaví Sassuolo první tři body?
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Zappacosta, N'Koulou, Moretti, Molinaro - Rincon, Obi - Iago Falque, Ljajić, Berenguer - Belotti
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Sensi, Magnanelli, Duncan - Berardi, Falcinelli, Politano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.05 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - SS Lazio  (neděle 20:45)
Chievo Verona se ve druhém kole postaví římskému Laziu a ačkoli by se mohlo zdát, kdo je jasným favoritem, situace je trochu komplikovanější. Za posledních devět vzájemných střetů totiž oba soupeři třikrát vyhráli a třikrát se body dělily, takže se jedná o hodně vyrovnané statistiky.

Chievo začalo svou pouť novou sezonou ve svém tradičním stylu, tedy výhrou. Obecně to tak v případě Chieva bývá, že v prvních zápasech se vše daří a tým sídlí na prvních místech tabulky. Než mu dojde dech. Letošní sezona začala stejně, protože Mussi Volanti dokázali vyzrát na domácí Udinese. Jako první se prosadil Roberto Inglese a na srovnávací trefu Cyrila Théréaua odpověděl vítěznou brankou Valter Birsa.

První tři body jsou doma a veronské Chievo bude chtít napodobit svou hladovost i jednoduchou hru také v dalším kole. V něm jej čeká Lazio a ačkoli by římský celek mohl být vnímán jako jasný favorit, tak posledních devět duelů v Serii A hovoří o vzácně vyrovnané statistice. Do hry proti římskému týmu se nebude moci postavit zraněné duo Meggiorini a Gaudino.

Velkou oporou Chieva by měl být opět střílející veterán Sergio Pellissier, který v rozhovoru s médii zmínil: "Vnímám náš start do ročníku velmi pozitivně, ale důležité je, abychom naše tempo dokázali udržet co možná nejdéle. Víme, že se o nás mluví jako o ryze defenzivním týmu, ale chceme hrát také atraktivní fotbal. A k tomu patří držení míče, bez kterého se žádný tým zkrátka neobejde."

Lazio nedokázalo navázat na své představení z italského Superpoháru, v němž si poradilo s Juventusem Turín. Dost možná ještě s povznášející náladou se vrhlo do prvního utkání proti nováčkovi a nakonec mohlo být rádo za remízu. Spal se totiž nenechal zahnat do kouta a hodně odvážně útočil. Bezbranková remíza byla pro tým z Věčného města velkou ztrátou a zklamáním.

Trenér Inzaghi žádal docela dlouho útočníka, zvláště v případě, že nakonec odejde křídelník Keita Balde Diao. A Igli Tare mu dost možná vyhoví, protože sám říká: "Samozřejmě vnímáme možnosti a očekávání, která na nás kladou fanoušci. Chceme být konkurenceschopní a uvažujeme nad nákupem dalších ofenzivních hráčů. Přijdou ale jen v případě, že nám opravdu pomohou. Nebudeme nakupovat jen proto, že můžeme."

Lazio nemá zrovna potřebu kupovat nové hráče, protože se mu snad kromě obránce Hoedta povedlo udržet všechny opory. Zároveň se mu daří zapracovávat do hry mladíky s velkým potenciálem, jako například Murgiu, Lombardiho nebo Rossiho. Zbývá vyřešit spor s Keitou a uvolněné místo po Hoedtovi. Nejprve se ale Inzaghi a spol. soustředí jen na nebezpečné Chievo Verona.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Gamberini, Dainelli, Gobbi - Castro, Radovanović, Hetemaj - Birsa - Inglese, Pucciarelli
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Wallace, de Vrij, Radu - Basta, Parolo, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulić - Milinković-Savić - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.95 - 3.50 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Crotone - Hellas Verona  (neděle 20:45)
Crotone na domácí půdě hostí Hellas v souboji dvou týmů, které v prvním kole nestačily na slavnější soupeře. Tento souboj bude pro oba velmi důležitý, neboť jsou oba vlastně od počátku pasováni do role sestupujícího.

Crotone v minulém ročníku horko těžko zvládlo vybojovat záchranu a do poslední chvíle mělo velké potíže. O to větší oslavy se pak ve městě konaly. Teď je ale čas na nový zápas, novou výzvu. Aby se podobné nervy neopakovaly, vedení klubu bylo na přestupovém poli hodně aktivní. Tým posílili hráči jako Cabrera, Budimir, Ajeti, Trotta, Izco či Mandragora.

První kolo se Crotone moc nepovedlo. Před vlastními diváky dostalo hned na úvod velmi silného soupeře, kterým byl AC Milán. A utkání proti znovuzrozenému celku začalo hodně špatně, neboť již v 5. minutě se z penalty trefil Franck Kessié a ihned následovala trefa mladíka Patricka Crutoneho. V pětadvacáté minutě si další gól připsal útočník Suso a debakl Crotone byl dokonán.

Trenér Davide Nicola je odhodlán využít na maximum šanci na revanš proti Hellasu. "První kolo jsme nezvládli, ale nechceme házet flintu do žita. Hráli jsme proti AC Milán a ten kvalitativní rozdíl musí být znát. Nyní máme šanci naše fanoušky potěšit a tvrdě trénujeme na zlepšení naší pozice. Hellas bude zajímavým soupeřem, který bude stejně jako my bojovat o každý bod. Musíme využít každou příležitost," prohlašuje Nicola.

Hellas Verona se vrací do první ligy a jeho fanoušci se mohou těšit na veronské derby. Do té doby by už Hellas rád nasbíral co nejvíc bodů a Crotone by pro něj mohlo být zajímavým odrazovým můstkem. Hellas už ochutnal drsnou realitu první ligy, protože hned na úvod dostal Neapol. Brankář Nicolas lovil ze své sítě míč hned třikrát, přičemž poprvé jej překonal vlastní spoluhráč Souprayen. Hellas dohrával v početní převaze po vyloučení Hysaje a z následné penalty skóroval Pazzini. Na něj bude Hellas spoléhat také v dost možná klíčovém utkání podzimu.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Faraoni, Ajeti, Cabrera, Martella - Rohden, Mandragora, Barberis, Stoian - Trotta, Budimir
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Romulo, Caceres, Heurtaux, Souprayen - Zuculini B., Buchel, Bessa - Cerci, Pazzini, Verde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.24 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - UC Sampdoria  (neděle 20:45)
Sampdoria jede do toskánské metropole, kde sídlí její oblíbený soupeř. Proti žádnému týmu v Serii A totiž nenastřílela takové množství branek jako proti Fiorentině. Teď se pokouší navázat na první kolo, přičemž domácí Fialky na něj naopak chtějí co nejrychleji zapomenout.

130. To je číslovka označující počet branek, které za dlouhou historii vzájemných duelů vstřelila janovská Doria do sítě Fialek. Proti nikomu jinému v první lize se jí něco podobného nepodařilo. A je jasné, že i nyní má ambice vyhrát pomocí atraktivního představení. Klub prezidenta Massima Ferrera stále řeší kauzu kolem Patrika Schicka, ale i bez něj má solidní ofenzivní potenciál.

V kádru je nestárnoucí útočník Fabio Qaugliarella, autor dosud dvou branek. Dále mu sekundujíc mladíci Gianluca Caprari a Dawid Kownacki a do ofenzívy se často zapojují také Verre, Praet nebo novic Gaston Ramírez. První utkání letošního ročníku Sampdorii nakonec vyšlo, i když se s Beneventem dost natrápila. Pomocí dvou branek Fabia Quagliarelly ale nakonec otočila zápas a bere tři body.

Ty jsou pro tým trenéra Marca Giampaola dost důležité, jak sám trenér uznává. "Neodehráli jsme ideálně začátek hry a museli jsme dotahovat. Nakonec jsme ale zabrali a získali tři body, což nám může hodně pomoci po stránce psychické připravenosti. Musíme začít lépe kombinovat a zpevnit obranu. V tom by nám měli pomoci i nové posily. Víme, že Fiorentina bude doma velmi silná," dodal trenér Giampaolo.

Trenér Giampaolo řídí tým, který se téměř neustále mění, což pro něj není snadné. Navíc výlet do Florencie vynechají Viviano a Dodò. Sampdoria se nemusí obávat jen jednoho hráče, protože mimo hru zůstává zraněný Riccardo Saponara. Jinak má trenér Stefano Pioli k dispozici kompletní tým, třebaže ani jemu se nevyhnuly závažné přesuny. Odešly opory jako Valero, Kalinić nebo Vecino s Gonzalem.

Noví hráči ale rozhodně mohou vytvořit pod Pioliho vedením dobrý kádr s množstvím talentu. Mezi nové opory by mohl patřit například záložník Jordan Veretout, který v rozhovoru pro L'Equipe zmínil: "Měl jsem nějaké kontakty z jiných týmů z mnoha lig, ale rozhodl jsem se pro Fiorentinu. Je to krásné město a tradiční klub. Teď prochází velkou změnou a pro mě je ctí být součástí té přeměny."

Změny byly na Fialkách hodně znát a v prvním kole měla tu smůlu, že narazila na znovuzrozený tým trenéra Luciana Spallettiho. Toskánský trenér a rodák z Certalda má k Fiorentině zvláštní vztah, ale to mu nijak nebránilo, aby jeho noví svěřenci roztrhali Fialky třemi góly. Dva zásahy si připsal kapitán Mauro Icardi a jedním jej podpořil křídelník Ivan Perišić. Dokáží se Fialky z porážky oklepat?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Gaspar, Pezzella, Astori, Olivera - Badelj, Veretout - Chiesa, Benassi, Eysseric - Simeone
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sala, Silvestre, Regini, Pavlović - Barreto, Torreira, Praet - Ramirez - Quagliarella, Caprari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.95 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Cagliari Calcio  (neděle 20:45)
Znovuvzkřísený gigant? AC Milán se poprvé v lize představí doma a nic jiného než vítězství se od něho neočekává. Rossoneri zatím ve všech soutěžních utkání předvedli dominantní výkon, aniž by přitom vůbec inkasovali.

AC dosud sehrálo pět soutěžních zápasů, z toho čtyřikrát se představilo na pohárové scéně v předkolech Evropské ligy. A celková bilance? Pět výher, třináct nastřílených branek a žádná inkasovaná. Milán si zajistil návrat do skupin evropských pohárů ve velkém stylu a ve stejně dominantní jízdě hodlá pokračovat i v Serii A. Ještě zmiňme, že ve skupině D se milánští utkají s Austrií Vídeň, AEK Athény a NK Rijekou.

V úvodním kole se Montellovi svěřenci představili na půdě Crotone a byla z toho jednoznačná záležitost i proto, že hned v prvních minutách byl vyloučen domácí Federico Ceccherini. Těžší soupeři však budou teprve následovat a při vší úctě k nim ještě nepatří Cagliari, byť loni dokázalo Milán v závěrečném kole 2:1 porazit.

Sardiňané nebudou mít na San Siru pochopitelně vůbec co ztratit. Bohužel pro Rastelliho tým je počáteční los Serie A hodně krutý, už v prvním kole totiž neuspěl na půdě mistrovského Juventusu. Cílem Rossoblu zůstává bezpečná záchrana.

Rossoneri nepomohou zraněný Lucas Bíglia i další, řekněme, klasičtí marodi jako Bonaventura a Montolivo. Kompletní nebudou ani ostrované, kterým schází dvojice Melchiorri, Rafael.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Musacchio, Bonucci, Rodríguez - Kessié, Locatelli, Calhanoglu - Suso, André Silva, Borini
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Padoin, Andreolli, Pisacane, Capuano - Ionita, Cigarini, Barella - Joao Pedro - Sau, Čop
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.75 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Atalanta Bergamo  (neděle 20:45)
Souboj dvou pohárových účastníků uvidí stadion San Paolo v Neapoli. Domácí SSC se střetnou s Atalantou Bergamo, která v minulém kole těsně podlehla Římu.

Oba celky mají za sebou úspěšný týden. Neapol zvládla bez problému i odvetu předkola Ligy mistrů proti Nice a zcela zaslouženě se dostala do základních skupin Ligy mistrů. "Liga mistrů je pro tento tým tím nejlepším oceněním. V minulé sezoně jsme udělali 86 bodů a i pro hru, kterou jsme hráli, jsme si tuto soutěž zasloužili hrát," nechal se slyšet trenér Maurizio Sarri. Neapol se ve skupině utká se Šachtarem, Manchesterem City a Feyenoordem.

Partenopei začali dobře i ligovou soutěž a hned v prvním kole přehráli Hellas 3:1. Podle mnohých bookmakerů jsou po Juventusu hlavním kandidátem na Scudetto, ale až zápasy s nejtěžšími skutečně ukáží, jak na tom Neapol je. Ve druhém kole se svěřenci trenéra Sarriho utkají s Atalantou, se kterou loni obě utkání převapivě prohráli.

Los základních skupin evropského poháru si prožila i Atalanta, pro kterou to bylo po dlouhých 26 letech. Orobici se postupně utkají s Lyonem, Evertonem a kyperským Apollonem Limassol. "Byl to těžký los, ale jsme pyšní a hrdí, že jsme toho mohli být součástí. Čeká nás spoustu důležitých zápasů, proti silným týmům, ale to je pro růst klubu důležité. Návrat Atalanty do pohárové Evropy po 26 letech je pro nás zdrojem hrdosti," okomentoval páteční los Evropské ligy prezident Antonio Percassi.

Bergamaschi před týdnem nestačili na AS Řím, a tak se pokusí získat body jinde. Jenomže také druhý soupeř je účastníkem Ligy mistrů, Neapol má navíc vzhledem k loňské sezoně Atalantě co vracet.

Maurizio Sarri bude postrádat jen obránce Hysaje a jeho protějšek Gian Pier Gasperini má dokonce celý kádr pohromadě.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Zielinski, Jorginho, Hamšík - Callejón, Mertens, Insigne
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Palomino, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Gosens - Kurtič - Gómez, Petanga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.00 - 8.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SPAL 2013 - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Poprvé v Serii A před vlastními fanoušky se představí celek z Ferrary, známý pod názvem SPAL 2013. Svěřenci trenéra Sempliciho dokázali v úvodním kole obrat o body Lazio Řím a troufají si i na Udinese. To naopak v prvním kole prohrálo.

SPAL se hned při své premiéře mezi italskou elitou vytáhlo a z Olympijského stadionu v Římě si přivezlo velmi cenný bod. Předvedená hra možná trochu skřípala, nicméně co je doma, to se počítá, zvláště proti čerstvému držiteli italského Superpoháru. Sempliciho svěřenci však zůstávají nohama na zemi a úspěch z Říma chtějí potvrdit před vlastními fanoušky, kteří už se nemohou prvního zápasu na vlastním stadionu dočkat.

Zatímco domácí v prvním kole překvapili, hosté zklamali. Udinese si proti Chievu představovalo jiný výsledek než porážku 1:2. Zebry tím v podstatě navázaly na závěr loňské sezony a sérii prvoligových zápasů bez výhry natáhly už na šest kol.

A přerušit tuto šňůru nebude nic jednoduchého, byť se tak na první pohled může zdát. Celek z Ferrary předvedl proti Laziu bojovný výkon a minimálně stejně si hodlá počínat i proti Udinese. Půjde o vůbec první střetnutí těchto dvou celků.

Domácí se budou muset obejít bez Felipeho, Grassiho a Oikonomoua. Zatímco Zebrám bude chybět pouze Widmer.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Vaisanen, Vicari, Cremonesi - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Mora, Costa - Paloschi, Borriello
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Angella, Danilo, Nuytinck, Pezzella - Fofana, Behrami, Jankto - De Paul, Lasagna, Théréau
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Benevento Calcio - Bologna FC  (sobota 18:00)
Benevento má za sebou velmi dobré utkání se Sampdorií, ve kterém mu ale ani snaha na body nestačila. Teď mají "Čarodějky" další šanci proti Felsinei. Bologna dokázala v premiérovém utkání obrat o body Turín a proti Beneventu chce minimálně další bod.

Čarodějky z Beneventa se ukázaly ve velmi dobré formě a hned v prvním utkání v nejvyšší lize se prezentovaly velmi dobrým herním projevem. Benevento působilo nebojácně v útoku a rozhodně v obranné činnosti. Stejně jako v prvním utkání ve druhé lize se i v té první prosadil stejný hráč - Amato Ciciretti. Římský odchovanec patří mezi hlavní opory klubu a hodlá mu svými schopnostmi vypomáhat co nejdéle.

V rozhovoru pro TMW se jeho agent, Vincenzo Pisacane, prozradil: "Amato ukázal, že má co říct i v první lize. Navíc je velmi mladý a na svůj věk vyzrálý. Samozřejmě ho sleduje mnoho klubů, ale v tomto přestupovém období nikam nepůjde. Pro Benevento je nepostradatelný. Myslím ale, že jej čeká v budoucnu nějaký velkoklub. První utkání se mužstvu povedlo, jen je škoda, že to nestačilo na body," dodal Pisacane.

Bologna začínala na domácí půdě proti Turína a bylo od začátku jasné, že ji nečeká nic snadného. Tým trenéra Donadoniho se ale nevzdal předem a s Turínem odehrál velmi dobrou partii. Dokonce se dostal do vedení a po trefě Di Francesca juniora vše vypadalo nadějně. Bologna ale slibné vedení neudržela a o pár minut později inkasovala gól z kopačky Adema Ljajiće.

Bologna se s domácím Beneventem ještě nikdy v rámci soutěžních duelů neutkala a bude to pro ni premiéra. Trenér Roberto Donadoni nemá k dispozici kompletní kádr a chybí mu z něj minimálně Falletti, Da Costa či Pulgar. Benevento se navíc opírá o solidní domácí formu, protože za poslední sezonu v Serii B doma prohrála jen dvakrát. Podaří se Felsinei zlomit obranu domácích?
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Venuti, Lucioni, Costa, Di Chiara - Ciciretti, Cataldi, Viola, D'Alessandro - Puscas, Coda
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Torosidis, De Maio, Maietta, Masina - Taider, Nagy, Poli - Verdi, Destro, Di Francesco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - Juventus FC  (sobota 18:00)
Juventus nakročil v prvním kole k obhajobě titulu tím nejlepším možným způsobem a nechce své postavení už opustit. Teď čeká tým trenéra Maxe Allegriho výlet do Janova, kde jej s otevřenou náručí čeká pozměněné CFC.

Turínský Juventus je opět považován za největšího favorita na titul a tyto předpoklady plní od samého začátku. Do prvního utkání v sezoně vkráčel velmi sebejistě a připsal si pohodlné vítězství 3:0. Vůbec první trefu nové sezony měl na svědomí chorvatský střelec Mario Mandžukić, kterému ani novější post v sestavě trenéra Allegriho ve skórování nijak nevadí.

S populární desítkou na zádech na hřiště vyběhl také mladý Argentinec Paulo Dybala, který má být novým nástupcem Alessandra Del Piera. O svou roli ve středu pole se nově bude bít také záložník Blaise Matuidi, který se v Turíně zabydluje po přesunu z Paris Saint-Germain. Do hry Juve by měl vnést zkušenosti, pohyb do poněkud strnulé záložní řady a přispívat také k defenzivě. Matuidi se v prvních dnech seznamuje s prostředím a zvyká si na novou výzvu s velkým optimismem.

Jak sám řekl v rozhovoru s médii: "Juventus patří mezi největší týmy na světě a pro mě je velkou poctou hrát v jeho kádru. Věřím, že se dostaneme do finále Ligy mistrů a podaří se nám vyhrávat trofeje. Tohle je velký klub s mnohaletou tradicí a výtečnými hráči, takže moje aklimatizace není zase tak náročná. Všichni jsou velmi přátelští a cítím se jako ve velké rodině," dodal francouzský reprezentant.

Juventus nemá příliš zraněných hráčů, nejistý je jen start Medhiho Benatii. Další otázkou zůstává rozestavení, protože trenér Allegri dosud své proklamované rozestavení 4-3-3 nepoužíval. A to přesto, že do něj od vedení klubu dostal duo Federico Bernardeschi - Douglas Costa. Janov se bude muset obejít bez útočníka Simeoneho, který už hájí barvy toskánské Fiorentiny. Menší zdravotní potíže pak má obránce Gentiletti.

Janov čeká velmi náročné utkání. A dobře to ví i Andrej Galabinov, který v rozhovoru pro Gazzettu zmínil: "Máme před sebou duel s týmem, který umí vyhrávat utkání snad nejlépe ze všech italských mužstev. Jeho obrana je famózní a silná i bez Leonarda Bonucciho, takže to pro nás bude hodně náročný zápas. O útoku ani nemluvě, tam nás může ohrozit kdokoli. Navíc si zvykáme na nové hráče, takže na souhru potřebujeme trochu víc času. Musíme hrát s pokorou a odhodláním."

Janovští Grifové se v prvním kole nové sezony hodně trápilo a na půdě Sassuola vyválčilo jen bod, neboť se nedokázal prosadit ani jeden ze soupeřů. Absence mladého střelce Giovanniho Simeoneho se zkrátka podepisuje, ačkoli jsou v týmu borci jako Palladino, Mora, Galabinov či Pandev. Janov se vždy potýkal s velkou fluktuací kádru a často trvalo, než se sehrál. Teď má trenér Ivan Jurić podobné potíže a nepochybně se už těší, až přestupové období skončí.

CFC nemá s Juventusem příliš dobré zkušenosti a nejhůř vzpomíná na poslední duel s turínským velkoklubem. Na půdě Juventusu dostali janovští čtyři branky a sami nedokázali skórovat ani jednou. Tým trenéra Ivana Juriće ale velice rád vzpomíná na listopad minulého roku, protože tehdy se na Marassi dvakrát trefil Giovanni Simeone a jednu branku přidal Alex Sandro, který tehdy zamířil do vlastní branky.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Rossettini, Gentiletti - Lazovic, Veloso, Bertolacci, Laxalt - Pandev, Galabinov, Taarabt
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro - Matuidi, Pjanić - Douglas Costa, Dybala, Mandzukić - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.40 - 4.40 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Inter Milán  (sobota 20:45)
V bitvě gigantů se proti sobě postaví domácí AS Řím a Inter Milán, který má s římským celkem hodně společného. Minimálně trenéra Luciana Spallettiho, který se s AS nerozešel zrovna v nejlepším rozmaru a nyní plánuje odvetu.

Asi netřeba rozvádět skutečnost, že Luciano Spalletti v Římě skončil v ne právě ideální náladě. Někteří si ho možná budou ještě dlouho pamatovat jako trenéra, který byl u konce legendárního Francesca Tottiho a dost možná jej i ovlivnil. Spalletti je ale znám jako muž, který má jasné cíle a představy, díky nimž se mu daří zvedat týmy ze dna.

Po konci Rudiho Garcii se rozhodl pro návrat právě do AS Řím a dosáhl s ním druhého místa za suverénním Juventusem Turín. Především jeho 87 bodů, kterých v minulé sezoně s římským celkem dosáhl, bylo výtečným počinem. A to přesto, že se rodák z Certalda potýkal s velkou kritikou ze strany fanoušků a problémy s mnoha absencemi. Možná i pro novou výzvu a méně nátlaku nechal doběhnout svůj končící kontrakt bez prodloužení a odešel.

Nového chlebodárce našel v Interu Milán, který stejně tak potřeboval nový impuls, nový začátek. Po minulé sezoně, v níž se fanoušci moc radovat nemohli a výsledky byly nevalné jak v Itálii, tak v Evropě, se Luciano Spalletti ujal týmu s novou vervou. Hned ve druhém kole se mu navíc naskýtá možnost odvety. A Spalletti ji bere velmi vážně.

Někdejší hráč Juventusu či AS Řím, Gianfranco Zigoni, v rozhovoru pro TMW zmínil: "Viděl jsem Spallettiho při práci a můžu říct, že se na souboj s AS připravuje téměř maniakálně. Čiší z něj odhodlání porazit AS v Římě a ukázat, že vedení udělalo chybu, když ho pustilo. Pro Inter je podle mého názoru tou největší posilou právě Spalletti. Ani AS ale neodepisuji, protože Di Francesco se učí velmi rychle."

První náznaky Spallettiho práce už jsou vidět a fanoušky Nerazzurri musí těšit. Velmi dobrá souhra či pevná defenzíva se ukázaly už v duelu s Fiorentinou, kterou navíc sťaly dva zásahy Maura Icardiho a jedna branka Ivana Perišiće. Inter doma jasně převálcoval pramálo nebezpečnou Violu a jasně ukázal, že se s ním letos musí počítat.

Římané hrají doma a v kapse mají také první tři body. Trochu nečekané, protože v Bergamu proti domácí Atalantě se hraje velmi těžce. Atalanta se nehodlala vzdát ani po inkasované brance a obrana AS měla plno práce. Nakonec rozhodl utkání jedinou trefou bek Aleksandar Kolarov, který se trefil parádní ranou z volného přímého kopu. Teď je ale obrana v troskách, což by Interu Milán mohlo pomoci.

Mimo hru jsou dlouhodobě hráči jako Rick Karsdorp nebo Emerson Palmieri. Čerstvě se ale trenér Di Francesco nemůže spolehnout na Bruna Perese. Jedinou možnou variantou na pravého beka byl mladíček Nura, jenže také ten se zranil. Do plné zápasové zátěže se vrací alespoň uzdravený útočník Stephan El Shaarawy. Chvíli by mohl dostat také Alessandro Florenzi.

Obránce Hector Moreno je ale odhodlán ukázat svou hodnotu a nepustit nikoho za svá záda. Pro webové stránky klubu řekl: "Tvrdě pracujeme na tom, abychom přijali metody a názory trenéra Di Francesca. Chce to čas, abychom se sehráli, nebude to hned. Zlepšujeme se ale každým zápasem a věřím, že v příštím utkání dokážeme své kvality," dodal zkušený obránce, který se do Říma přesunul teprve před sezonou.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Manolas, Fazio, Juan Jesus, Kolarov - Strootman, De Rossi, Nainggolan - Defrel, Džeko, Perotti
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Nagatomo - Borja Valero, Vecino - Candreva, Joao Mario, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.64 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán11003:03
 Juventus FC11003:03
 Inter Milán11003:03
4.SSC Neapol11003:13
5.Chievo Verona11002:13
 UC Sampdoria11002:13
7.AS Řím11001:03
8.Turín FC10101:11
 Bologna FC10101:11
10.Janov CFC10100:01
 SPAL 201310100:01
 SS Lazio10100:01
 US Sassuolo10100:01
14.Benevento Calcio10011:20
 Udinese Calcio10011:20
16.Atalanta Bergamo10010:10
17.Hellas Verona10011:30
18.ACF Fiorentina10010:30
 FC Crotone10010:30
 Cagliari Calcio10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (455)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele