Serie A - preview 2. kola

27.08.2016, 08:41, aktualizováno 28.08.2016, 08:45
Previews
Kompletní nedělní program přináší italská liga. Inter nejprve přivítá Palermo a ve večerních hodinách se odehraje naráz sedm utkání. Mezi ty zajímavější bude patřit střetnutí Fiorentiny s Chievem, Sampdorie s Atalantou nebo Turína s Bolognou...
Inter Milán - Città di Palermo  (neděle 18:00)
První kolo nedopadlo pro Nerazzurri vůbec dobře a vítězné oslavy pod vedením trenéra Franka de Boera se nadále odkládají. Inter by si přál vyhrát před vlastními fanoušky, k čemuž mu může posloužit utkání druhého kola. Soupeřem mu bude Palermo, které se nepoddává snadno.

V nedělní podvečer se brány San Sira otevřou, aby uvítaly dva týmy, které v prvním kole odcházely smutné. Oba kluby od sebe dělí něco přes 160 kilometrů, ale něco mají společné. Palermo nedokázalo vyhrát a bez bodů odcházeli i hráči Interu. Trenér Frank de Boer, který převzal kormidlo Interu jen pár dní před startem ligy po odvolaném Robertu Mancinim, jistě uvítal další týden na to, aby své hráče lépe připravil. Mnoho fanoušků určitě vědělo, že čerstvě sehrávaný tým to bude mít proti Chievu Verona na jeho půdě těžké, ale nejspíš nečekali takovou marnost.

Inter se ani jednou neprosadil a marně čekal na vstřelenou branku. Ani jeho herní projev nemohl diváky uchvátit. Když k tomu přičteme ještě one man show domácího Valtera Birsy, pak nám jasně vyjde porážka Nerazzurri. Dva góly zkušeného záložníka stačily více než bohatě na popravu Nerazzurri a první otazníky nad jmenováním trenéra de Boera. Hráči ale stojí při něm.

Jako v případě brazilského rodáka Edera. Někdejší hráč Sampdorie Janov zatím marně proráží v prvním týmu Interu a hodně si slibuje právě od angažmá nového stratéga. Jen žádá čas: "Každý trenér má své představy a svou herní filozofii. Na nás hráčích pak je to, abychom si co nejrychleji zvykli. To načasování výměny trenérů nebylo úplně šťastné, ale my musíme dělat maximum, abychom pochopili myšlení a požadavky trenéra de Boera a převedli je do praxe. Čekám od Interu velké věci, i když první utkání nám úplně podle představ nevyšlo," dodává italský reprezentant.

Po nákupech Banegy, Ansaldiho nebo Candrevy to vypadalo na slibné zítřky, ale už Isaac Newton říkal, že co jde jednou nahoru, to musí taky dolů. Když obránce Joao Miranda odrazoval útočníka Gabigola od přesunu do Milána, málokdo chápal. Poslední výsledek ale ukázal, že zkušený stoper měl dost možná pravdu. Dobrou zprávou je opětovné nasazení Jeisona Murilla, který se vrací po odpykání trestu. To je dobrá zpráva pro fanoušky Interu a špatná pro obránce Ranocchiu.

Hostující trenér Davide Ballardini se bude pokoušet eliminovat hrozby Nerazzurri a využít častého útočení krajních beků k rychlým protiútokům. V jeho týmu se naopak jistě neobjeví potrestaní Michel Morganella a Slobodan Rajković, který zažil v minulém kole noční můru. Proti Sassuolu totiž zavinil rozhodující penaltu a ještě vyl vyloučen. Teď Palermo zoufale potřebuje někoho, kdo zavelí k obratu. Tým bez velkých jmen a investic se spoléhá především na duo Hiljemark - Quaison, k němuž vzhlíží.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Santon, Miranda, Murillo, Nagatomo - Medel, Banega, Kondogbia - Eder, Icardi, Perisić
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Posavec - Cionek, Vitiello, Andelković - Rispoli, Gazzi, Hiljemark, Aleesami - Quaison, Nestorovski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Delfino Pescara  (neděle 20:45)
Sassuolo prožívá výborný start do sezony a po vítězství na Palermu se kvalifikovalo i do základních skupin Evropské ligy. V domácím prostředí teď přivítá nebezpečného soupeře Pescaru, kterou není radno podceňovat.

Sassuolo v začátku sezony úspěšně navazuje na předchozí ročník, kdy po šestém místě vybojovalo kvalifikaci o Evropskou ligu. Neroverdi se dokázali prokousat před předkola a zahrají si základní skupinu, kde se střetnou s Bilbaem, Genkem a Rapidem Vídeň. Svěřenci trenéra Di Francesca dobře odstartovali i v domácí soutěži, v prvním zápase na půdě Palerma zvítězili 1:0.

Také Pescara se před týdnem vytáhla. Obrat o body dokázala aktuálního vicemistra z Neapole. Delfíni v zápase vedli o dva zásahy, ale Parthenopei dokázali utkání dovést do remízového konce. I tak byl ale kouč Massimo Oddo spokojen a v Sassuolu by chtěl výsledkově navázat.

Oba celky se pravidelně utkávaly před čtyřmi lety v Serii B. Od této doby na sebe narazily jen jednou v rámci Coppa Italia a úspěšnější bylo dle předpokladů Sassuolo. V sezoně 2014/2015 postoupilo ze 4.kola po vítězství nad Pescarou 1:0.

Sassuolo se musí obejít bez trojice Pellegrini, Missiroli, Terranova a stejně jsou na tom i hosté, jenž nemohou využít služeb Cody, Nicastra a Fornasiera.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consgili - Gazzola, Acerbi, Cannavaro, Peluso - Biondini, Magnanelli, Duncan - Berardi, Matri, Politano
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Zampano, Campagnaro, Gyomber, Biraghi - Memushaj, Brugman, Cristante - Verre, Benali - Caprari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Bologna FC  (neděle 20:45)
Siniša Mihajlović coby kouč Turína zažije domácí premiéru a soupeřem bude Boloňa. Hosté na rozdíl od Granaty vstup do sezony zvládli a na svém kontě už mají tři body.

Turín před týdnem odmítl bod z Milána, takže mu na jeho kontě "svítí" nula. Býci nevstoupili do zápasu na San Siru vůbec dobře a postupně díky hattricku Carlose Baccy prohrávali už 3:1. Jenomže laxnost domácích jim nakonec umožnila návrat do zápasu a po zákroku Paletty dokonce možnost pokutového kopu na 3:3, z vůbec poslední možné šance. Gigi Donnarumma však Belottiho fantasticky vychytal. Siniša Mihajlović určitě nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, snad jen s výjimkou zmiňovaných posledních minut.

Granata tak bude usilovat o první body proti Boloni, se kterou má ve vzájemných zápasech jen mírně navrch. Tým Roberta Donadoniho v prvním zápase udolal 1:0 nováčka z Crotone a dobrý výkon předvedl český záložník Ladislav Krejčí.

Turín v loňské sezoně ovládl obě utkání, aniž by přitom inkasoval. Doma zvítězil 2:0, v Boloni pak 1:0. Vzájemná bilance je jinak celkově vyrovnaná a Granatu rozhodně nečeká nic snadného. Také Boloňa totiž před sezonou zajímavě posílila a navíc do tohoto duelu jde s jedním vítězstvím v zádech.

Domácí se musejí obejít bez zraněného dua Avelar, Ajeti. To Roberto Donadoni má více starostí. Na marodce Boloni zůstávají Donsah, Floccari, Ferrari a Maietta.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - De Silvestri, Rossettini, Castan, Molinaro - Benassi, Vives, Baselli - Iago, Belotti, Boyé
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Krafth, Gastaldello, Oikonomou, Masina - Taider, Pulgar, Džemaili - Rizzo, Destro, Krejčí
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - AS Řím  (neděle 20:45)
Šokované AS zažilo velké zklamání, když totálně nezvládlo zápas sezony o Ligu mistrů. Teď musí konsolidovat veškeré síly, aby dokázalo najít ztracenou sebedůvěru. O to se hráči trenéra Spallettiho pokusí na Sardinii, kde sídlí domácí Cagliari.

Římské naděje a sny o tom, že si znovu zahrají v nejprestižnější ligové soutěži fotbalového světa, se rozplynuly jednoznačným stylem podobným debaklu. Tvrzení majitele a prezidenta Jamese Pallotty o tom, jak blízko je současné AS špičce evropského fotbalu, se znovu ukázala jako mylná. Fanoušci tak musí vstřebávat hodně hořkou pilulku. Jejich miláčci totiž podali prachbídný výkon a na vlastní půdě utrpěli těžké K.O.

V prvním duelu na půdě Porta vlastní vinou jen remizovali, ale ukázali bojovného ducha. Všeobecný optimismus v kabině ještě narostl po skvělém představení z druhé půle ligové premiéry proti Udinese, ve které se AS naplno rozjelo. Dvě penalty Diega Perottiho nastartovaly celek z Věčného města a díky dalším brankám Džeka se Salahem AS vede tabulku ligy. O to větší šok nastal v úterý večer, protože Vlci doma nastoupili s bojácnou náladou, bez nápadu a v pozměněné sestavě. Výsledek? Kvůli individuálním chybám prohráli vysoko 3:0, dohrávali bez vyloučených De Rossiho s Emersonem a potkalo je vyřazení.

Giallorossi tím utrpěli na prestiži, sebevědomí i financích. Bez miliónů garantovaných postupem do základní skupiny LM se opět diskutuje o prodeji nějaké té hvězdy a dá se očekávat, že současná krize v hlavách hráčů se promítne i do dalších bojů v lize. Prohraný duel tak jen potvrzuje trend římského celku po americkým vedením v rámci Evropy, kdy v 22 utkáních vyhrálo AS jen třikrát! Italské celky navíc v poslední době nedokážou procházet sítem předkola LM. A mrzí to i mnoho legend.

Známý komentátor Roberto Pruzzo zmínil: "V poháru se AS tradičně nedaří a jeho poslední výkony jsou založeny na zklamání či porážkách. Na to si už fanoušci zvykli. Tým hrál v Portu půlhodinu skvěle, ale doma se nemohl rozjet. Téměř nic nefungovalo. Ta dvě vyloučení nelze omlouvat, zkušeností bylo na hřišti dostatek. Celé je to v hlavách hráčů, je to dlouhodobý problém. Vina je na trenérovi i hráčích, i když si říkám, že Spalletti možná až příliš věřil, že má lepší tým než soupeř," míní Pruzzo.

Dalším soupeřem, kterého by Vlci mohli podcenit, je Cagliari. S ním má AS poměrně dobré zkušenosti a za posledních pět utkání s ním prohrálo jen jedinkrát. Cagliari navíc v minulém kole okusilo tvrdou realitu první ligy, když nestačilo na janovské CFC. Domácí Grifové si s nováčkem soutěže poradili hladce 3:1 a vinou skóre se po prvním kole Cagliari nachází v sestupových příčkám. Přitom posilování mu docela vyšlo. Do týmu přišli zkušení hráči jako Artur Ionita, Bruno Alves, Simone Padoin, Mauricio Isla nebo Marco Borriello.

Právě Borriello se bude chtít v dalším kole vytáhnout, protože se jedná o bývalého hráče právě AS Řím. A navíc má proti někdejším spoluhráčům docela kliku. Sám si je ale vědom toho, že jeho nový kolektiv potřebuje čas. "Proti Janovu jsme neměli vůbec štěstí. Ale je to jasné, protože je v týmu hodně nových tváří a někteří si na první ligu zase zvykají. Jsem přesvědčen, že dojdeme daleko, jen se musíme sehrát. Pro mě to bude proti As zvláštní utkání, protože mám k němu pořád dobrý vztah. Ale přednější je výhra Cagliari," dodává zkušený střelec.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari - Ceppitelli, Bruno Alves, Capuano - Isla, Padoin, Di Gennaro, Ionita, Murru - Borriello, Sau
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny- Peres, Manolas, Vermaelen, Juan Jesus - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Salah, Perotti, El Shaarawy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 4.00 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Atalanta Bergamo  (neděle 20:45)
Sampdoria Janov zvládla minulé kolo výborně a trenér Marco Giampaolo chce pokračovat v dobrých výkonech. Tým, který čerstvě nese také českou stopu, hostí v neděli večer Atalantu, jenž chce napravit nepovedené první kolo.

Atalanta se v minulém kole hodně nadřela, ale nakonec její úsilí vyšlo na zmar. Hořké pocity z utkání prvního kola budou Orobici zahánět v tom druhém, v němž je čeká hodně změněná Sampdoria Janov, které se naopak minule dařilo.

Taky máte někdy pocit, že vyvíjíte velké úsilí a zdoláváte jednu překážku za druhou, ale nakonec se vám vaše představy zbortí jako domeček z karet? Podobný pocit museli mít hráči Atalanty, kteří v premiérovém utkání Serie A čelili římskému Laziu. Začátek se jim nepovedl, ale po změně stran Orobici zabrali. Dvě branky vstřelil mladý záložník Franck Kessie, který rozdmýchal ve spoluhráčích oheň naděje. Jakékoli vyhlídky na zvrat nebo alespoň bod ale minutu před koncem rozprášil záložník Danilo Cataldi.

Nepříliš často skórující Atalanta tak musela přijmout fakt, že ani tři góly jí tentokrát na body stačit nebudou. Orobici mají celkově problémy s obranou, která není příliš stabilní a brankář Marco Sportiello má často plné ruce práce. S tím by mu mohl pomoci například Abdoulay Konko jakožto nová posila. Někdejší hráč římského Lazia zamířil do Atalanty, kde se setká s trenérem Gianpierem Gasperinim.

"Jsem moc rád, že jsem mohl přijít sem. Trenér Gasperini mi hodně pomohl a pro moji kariéru byl hodně důležitou osobou. Doufám, že dokážu pomoci týmu k dosažení jeho cílů. Jsem tu teprve krátce, ale mám zatím samé pozitivní dojmy. Už se těším, až poznám všechny spoluhráče a budeme bok po boku bojovat. Máme skvělého trenéra a dobrý hráčský kádr, takže chceme hrát co nejlépe. Čeká nás Sampdoria, která se přes léto hodně změnila, ale věřím, že uhrajeme dobrý výsledek," přeje si zkušený obránce.

Sampdoria se rozloučila s minulou sezonou a začala tvořit kádr pro nového trenéra. Giampaolo sází na mladé a kreativní hráče, čemuž odpovídalo také letní přestupové období. A to ještě neskončilo, protože prezident Massimo Ferrero nedávno ohlásil zisk talentovaného záložníka Dennise Praeta. Velký belgický talent přišel za 10 milionů eur a hodně se na něj těší také skaut Dorie Riccardo Pecini.

V rozhovoru pro Il Secolo XIX zmínil: "Hodně jsme do něj investovali a dlouho jsme Dennise sledovali. Perfektně k nám zapadne a já věřím, že se tady stane opravdu fenoménem. Má na to všechny předpoklady a my mu k tomu chceme pomoci. Naši fanoušci si zaslouží skvělé výsledky a Dennis je hráčem, který může zářit," rozplývá se Pecini nad potenciálem mladého záložníka.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Sala, Silvestre, Regini, Pavlović - Torreira, Linetty, Álvarez, Barreto - Quagliarella, Muriel
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Raimondi, Toloi, Zukanović, Conti - Kessié, Kurtić, Dramé - Spinazzola, Paloschi, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Empoli FC  (neděle 20:45)
A máme tu další souboj kohoutů, kteří zoufale touží po třech bodech. Premiéra v novém ročníku nevyšla ani jednomu z nich, což chtějí napravit. Empoli opět změnilo trenéra, Udinese sáhlo ke stejnému kroku.

Časem by to mohl být nový trend. Pokaždé, když Empoli najde toho správného a úspěšného trenéra, který umí sjednotit kolektiv a vtiskne týmu určitý osobitý ráz, po sezoně musí hledat nového. Každý úspěch má svou daň. A tak se po teď již neapolském šéfovi Sarrim loučil také trenér Giampaolo. Sympatický stratég vyslyšel volání Sampdorie Janov a přidal se tak do škatulky trenéra, který po skvělé práci v menším toskánském klubu odešel za vyššími cíli. Tým vyznávající modrou tak musel opět hledat.

Na uvolněnou židli si sedl Giovanni Martusciello, který má před sebou jasný úkol. Udržet Empoli v první lize a navázat na dobrou práci svých předchůdců. Práci bude mít ale poměrně složitou, protože kádr opustil nejeden tahoun loňského celku. Ať už to byl Mario Rui, Piotr Zieliński, Lorenzo Tonelli nebo Leandro Paredes. Nové tváře možná nemají takovou reputaci, ale právě nízké nároky by mohly novému trenérovi ulehčit jeho práci.

Hned v prvním utkání sezony se to tak úplně nepovedlo. Stadion Carlo Castellani totiž vyloupila janovská Sampdoria, k čemuž jí výrazně pomohla nesehranost domácích. A také kapitán Massimo Maccarone, který se nechal deset minut před koncem vyloučit. Ze závěrečného tlaku domácích tak sešlo, za což se holohlavý kanonýr následně omlouval.

Na tiskové konferenci po utkání zdůraznil: "Vím, že jsem oslabil svůj tým ve chvíli, kdy jsme se chystali zatlačit, takže jsme přišli o velkou šanci na srovnání. Za to se moc omlouvám, bylo to ode mne nezodpovědné. Doufám, že dostanu brzy další šanci a pomůžu svému týmu lepším způsobem. Naším cílem je opět sbírat body a udržet se v první lize, i když to po tolika odchodech nebude úplně snadné. Už teď nás čeká náročné utkání s konkurenčním Udinese."

Ani Iacchiniho celek však rozhodně neudivuje. První půle mu proti AS v minulém kole sice vyšla, ale po změně stran domácí přidali a zatlačili nevýrazného soupeře. Udinese nakonec i kvůli dvěma penaltám kapitulovalo a odkrylo slabá místa. Bota Zebry tlačí zejména v obraně, kde působí velmi nejistě. Čtyři inkasované branky jsou přeci jen trochu kruté, ale trenér Iacchini má co zlepšovat. A vědí to i hráči.

Obránce Silvan Widmer je přesvědčen, že příště to Zebrám vyjde lépe. "Proti Římu jsme ze začátku dobře bránily, ale po změně stran stačilo několik nepřesností, za které jsme byli potrestáni. Hodně nás mrzí výsledek, který jsme si nezasloužili. Ale musíme na to odpovědět tvrdou prací a zlepšením. Máme v kádru několik nováčků, kteří potřebují čas na aklimatizaci. Pevně věřím, že v příštím kole už vyhrajeme."
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Widmer, Danilo, Felipe, Armero - Badu, Fofana, Hallfredsson - Evangelista, De Paul - Zapata
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Pelagotti - Laurini, Cosić, Costa, Pasqual - Tello, Maiello, Buchel - Saponara - Pucciarelli, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Chievo Verona  (neděle 20:45)
Poprvé v historii se v Serii A představí na domácí půdě Crotone. Nováček přivítá ve druhém kole soutěže FC Janov a pokusí se minimálně získat první body do tabulky. Velkou pozornost budí chorvatský trenér Ivan Jurić, který dostal Crotone do nejvyšší ligy, ale před sezonou odešel trénovat právě FC Janov.

Crotone v prvním utkání na půdě Boloni sahalo po bodech, nakonec ale odjelo s prázdnou. Utkání totiž rozhodla jediná trefa čtyři minuty před koncem v podání Mattii Destra. Svěřenci trenéra Nicoly si tak na první body musí ještě počkat. Crotone nebude na svém stadkionu Ezio Scida favoritem, ale Janov není tým, který by se nedal porazit. Na druhou stranu Crotone se to nikdy nepodařilo a to ani během společného působení v Serii B v rozmezí let 2004-2007.

Utkání mezi Crotone a Janovem bude mít velký náboj pro chorvatského trenéra Ivana Juriće. Byl to totiž právě on, kdo dostal Crotone do Serie A, ale v klubu dále nehodlal pokračovat a odešel do Janova. Zde se stihl uvést vítězně, Grifové v prvním utkání porazili Cagliari poměrně bez problémů 3:1.

Papírovým favoritem bude Janov, jehož trenér pochopitelně Crotone moc dobře zná. Na druhou stranu hráči domácích budou chtít vyhrát a ukázat Jurićovi, že se zmýlil, když zvolil odchod.

Domácí budou postrádat zraněnou trojici Zampano, Bruno, Mazzarani. Janov hlásí o jednu ztrátu méně, na trávníku se tak neobjeví Ninkovič a Gentiletti.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Ceccherini, Dos Santos, Ferrari - Rosi, Rohden, Salzano, Martella - Tonev, Simy, Palladino
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Izzo, Burdisso, Lazović - Rincón, Veloso, Laxalt - Panděv, Pavoletti, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Crotone - Janov CFC  (neděle 20:45)
Poprvé v historii se v Serii A představí na domácí půdě Crotone. Nováček přivítá ve druhém kole soutěže Janov a pokusí se minimálně získat první body do tabulky. Velkou pozornost budí chorvatský trenér Ivan Jurić, který dostal Crotone do nejvyšší ligy, ale před sezonou odešel trénovat právě Janov.

Crotone v prvním utkání na půdě Boloni sahalo po bodech, nakonec ale odjelo s prázdnou. Utkání totiž rozhodla jediná trefa čtyři minuty před koncem v podání Mattii Destra. Svěřenci trenéra Nicoly si tak na první body musí ještě počkat. Crotone nebude na svém stadionu Ezio Scida favoritem, ale Janov není tým, který by se nedal porazit. Na druhou stranu Crotone se to nikdy nepodařilo a to ani během společného působení v Serii B v rozmezí let 2004-2007.

Utkání mezi Crotone a Janovem bude mít velký náboj pro chorvatského trenéra Ivana Juriće. Byl to totiž právě on, kdo dostal Crotone do Serie A, ale v klubu dále nehodlal pokračovat a odešel do Janova. Zde se stihl uvést vítězně, Grifové v prvním utkání porazili Cagliari poměrně bez problémů 3:1.

Papírovým favoritem bude Janov, jehož trenér pochopitelně Crotone moc dobře zná. Na druhou stranu hráči domácích budou chtít vyhrát a ukázat Jurićovi, že se zmýlil, když zvolil odchod.

Domácí budou postrádat zraněnou trojici Zampano, Bruno, Mazzarani. Janov hlásí o jednu ztrátu méně, na trávníku se tak neobjeví Ninkovič a Gentiletti.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Ceccherini, Dos Santos, Ferrari - Rosi, Rohden, Salzano, Martella - Tonev, Simy, Palladino
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Izzo, Burdisso, Lazović - Rincón, Veloso, Laxalt - Panděv, Pavoletti, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.60 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Juventus FC  (sobota 18:00)
Lazio si chce zapamatovat pohled na současnou tabulku ještě na dlouhou dobu. Teď je totiž před Juventusem Turín a přálo by si, aby to tak zůstalo i po druhém kole. Ideální šanci k tomu má v sobotu večer, protože na své půdě uvítá právě posledního vládce Itálie.

Řím se v poslední době hodně chvěje. Domácí AS vypadlo z Ligy mistrů těsně před jejími branami, nedaleké zemětřesení v týdnu šokovalo celou Itálii a tamní Lazio urputně hledá posily, které by mu pomohly k lepším zítřkům. A do toho se na Olympijském stadionu objeví Juventus Turín coby uchazeč o další tři body. A to velmi vážný, jak dokázal již v několika předešlých letech.

V nich bývalo zvykem, že mašina zvaná Juventus se rozjížděla hodně postupně. S každým dalším kolem pak nabírala rychlost i sílu, až skončila v cíli daleko před svými pronásledovateli. Jistě nejen fanoušci Staré dámy si ale dobře pamatují na loňské první duely, které byly pro Juve katastrofou. Špatná hra, ještě horší výsledky, totální úpadek formy způsobený několika odchody. A tak se nabízí logická otázka, zda favorita letos čeká něco podobného. V minulém kole se Juventusu dařilo a sladké plody sbíral především Gonzalo Higuaín. V náročném klání s Fiorentinou se zdálo, že se body budou dělit, ale nakonec se ukázala nová akvizice a hned ve svém prvním utkání Serie A zařídila Juventusu tři body.

Hodně vysoko pak Juventus vidí také Diego Andidero, velký fanoušek Juve a hráčský agent. V rozhovoru pro Tuttojuve.com sdělil: "Higuín je hráčem, který je schopen sám rozhodnout zápas, dělá na hřišti rozdíl. A bylo to vidět hned na začátku, protože neměl problémy s tlakem a skvěle se zapojil do tempa rozehraného utkání. Juventus má skvělý tým plný prvotřídních hráčů a teď posílili na těch správných postech. Podle mého názoru mají na finále Ligy mistrů. Neustále se zlepšují a pochybuji, že si nechají ujít další Scudetto."

Gonzalo Higuaín pomalu nabírá formu a sehrává se se svými spoluhráči, takže se dá čekat, že i jeho výkony porostou. Juventus mnoho absencí mít nebude, zato Lazio nečeká jednoduchý úkol. Sice se mu s Brazílie vrátil záložník či útočník Felipe Anderson, který trochu změnil vizáž a je ověnčen zlatými medailemi z Ria, ale pro duel s Juventusem ještě připraven nebude. Sám ale hodlá své přátele ve zbrani více než podporovat.

"Děkuji Laziu za tu šanci, kterou mi dalo. Jsem klubu moc vděčný za to, že jsem si mohl splnit svůj dávný sen a vyhrát medaili na turnaji. Bylo to sice náročné, ale jsem moc šťastný. Moje rodina byla na stadionu a to je pro mě velká odměna. Duel s Juventusem sice ještě po poradě s klubem vynechám, ale doufám, že zvítězíme. Budu na tribuně, abych podpořil mé přátele. Juventus je skvělým týmem a v lize nemá konkurenci, ale pro nás to bude velká výzva. Chceme navázat na minulé kolo a vyhrát," přeje si mladý talent.

První kolo nového ročníku postavilo Laziu do cesty nevyzpytatelného soka, kterým byla Atalanta Bergamo. Lazio sice skvěle začalo a brzy vedlo o tři branky, jenže po změně stran ztratilo koncentraci a nakonec bylo rádo za těsnou výhru 4:3. Gólem se uvedl zkušený střelec Ciro Immobile a fit po celých 90 minut zůstal také Nizozemec de Vrij. Zastaví Orli z Říma obhájce titulu? Historie jim moc nefandí, posledních 10 vzájemných duelů vyhráli Bianconeri.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Wallace, De Vrij, Radu - Basta, Parolo, Biglia, Lukaku - Anderson, Immobile, Lulić
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Benatia, Barzagli, Chiellini - Dani Alves, Khedira, Pjanić, Asamoah, Evra - Dybala, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - AC Milán  (sobota 20:45)
Lazio s Juventusem nebude jediným tahákem sobotního programu Serie A. Od 20:45 totiž poměří síly ambiciózní Neapol a slavný AC Milán. Domácí v minulém kole překvapivě ztratili body v Pescaře a nyní chtějí naplno bodovat. To Milán v úvodu zdolal Turín, byť měl tedy na mále....

Neapol si určitě představovala lepší start do sezony, než remízou 2:2 na půdě nováčka letošního ročníku. Na druhou stranu mohla také prohrát, neboť výsledek se nevyvíjel v její prospěch. Každopádně Parthenopei by teď potřebovali vyhrát a světu ukázat, že to jde i bez Gonzala Higuaína. "Bude to velmi důležitý zápas a doufám, že v tomto prvním zápase na San Paolo uděláme fanouškům radost," nechal se slyšet čtyřiadvecetiletý záložník Jorginho.

AC zvládlo domácí premiéru pod Montellou vítězně, ale díky doslova hororovému závěru to tak nemuselo dopadnout. Rossoneri se totiž zatím nezbavili nešvaru z posledních sezon, kdy nadějně rozehrané utkání svojí laxností prostě ztratili. A v souboji s Turínem si to AC střihlo a to přestože vedlo díky skvělému Baccovi už 3:1. Od vyrovnání na 3:3 je zachránil chycenou penaltu mladík Gigi Donnarumma. A na mladíky bude AC sázet i v Neapoli, kde se mu v posledních pěti letech vůbec nedaří. "Musíme jít do zápasu s vědomím, že Neapol je silný tým, jeden z nejlepších v lize, takže se musíme dobře připravit. Musíme se zaměřit na získání tří bodů, víme, že to můžeme udělat," doufá ve vítězství Giacomo Bonaventura.

Milán loni v Neapoli remizoval 1:1, nicméně doma od stejného soupeře dostal pořádně naloženo. Vincenzo Montella hodlá využít psychickou výhodu z prvního kola, kdy Rossoneri narozdíl od Parthenopei zvítězili.

Neapol nemůže počítat s novými posilami, zranění jsou totiž jak Tonelli, tak i Giaccherini, potažmo El Kaddouri.Beze ztrát se neobejde ani druhá strana. Zapata, Verghara, Bertolacci a Poli mají zdravotní potíže a chybět bude rovněž potrestaný obránce Paletta, který proti Turínu uviděl červenou kartu.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Milik, Mertens
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Montolivo, Bonaventura- Suso, Bacca, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.20 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Řím11004:03
2.Janov CFC11003:13
3.Chievo Verona11002:03
4.SS Lazio11004:33
5.AC Milán11003:23
6.Juventus FC11002:13
7.US Sassuolo11001:03
 Bologna FC11001:03
 UC Sampdoria11001:03
10.Delfino Pescara10102:21
 SSC Neapol10102:21
12.Atalanta Bergamo10013:40
13.Turín FC10012:30
14.ACF Fiorentina10011:20
15.Empoli FC10010:10
 Città di Palermo10010:10
 FC Crotone10010:10
18.Cagliari Calcio10011:30
19.Inter Milán10010:20
20.Udinese Calcio10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (565)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele