Serie A - preview 19. kola

09.01.2016, 08:38, aktualizováno 10.01.2016, 08:36
Previews
Inter Milán zůstal po sobotním programu na prvním místě a to si nyní bude chtít pojistit v souboji se Sassuolem. Juventus sbírá jedná výhru za druhou a další hodlá přidat na půdě Sampdorie, Neapol se představí ve Frosinone...
Inter Milán - US Sassuolo  (neděle 12:30)
Vedoucí Inter Milán bude hájit první příčku na domácím stadionu Giuseppe Meazzy proti nevyzpytatelnému Sassuolu. Nerazzurri mají na prvním místě jen jednobodový náskok a chtějí-li setrvat na čele, musejí zvítězit. Sassuolo tuto sezonu hraje o poháry, ale na Inter nemá zrovna dobré vzpomínky.

Po svém postupu do Serie A se Sassuolo utkalo s Interem celkem čtyřikrát a dvakrát z toho byl sedmigólový debakl! Na druhou stranu svěřenci trenéra Di Francesca se z těchto zápasů poučili a nakonec to jsou oni, kdo ve vzájemném souboji naposledy zvítězil. V loňské sezoně doma vyhráli 3:1, ovšem nyní je čeká cesta na milánské San Siro.

Inter po osmnácti kolech vede ligu a pokud vyhraje i nad Sassuolem, první příčku uhájí a stane se "půlmistrem". Svěřenci trenéra Manciniho herně rozhodně neoslňují, ale daří se jim urvat výsledky, a tak mohou být s průběhem sezony spokojeni. Sám kouč Nerazzurri je zatím ohledně Scudetta hodně opatrný a jako hlavní cíl Interu vyhlásil návrat do Ligy mistrů. Milánští naposledy porazili 1:0 Empoli a odčinili tak předvánoční domácí zaváhání s Laziem.

Sassuolu patří v tabulce šesté místo a na pátý AS Řím ztrácí pět bodů, přičemž má jeden odložený zápas k dobru. Nicméně poslední vítězství je staré už více než jeden měsíc. Po výhře na Sampdorii si totiž Neroverdi dvakrát dělili body - s Hellasem a Frosinone, což není vzhledem k zachranářským pracím obou týmů nijak skvělý výsledek.

Inter se může znovu spolehnout na Freddyho Guarína, který opustil marodku. K dispozici nebude jen Felipe Melo, jehož zkrat proti Laziu mu vynesl stopku na tři utkání. Dva hráče mimo hlásí i Sassuolo. Terranovu do hry nepustí zranění a Pellegrini je v trestu.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Nagatomo - Biabiany, Brožović, Medel, Perišič - Icardi, Ljajič
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vršaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan - Berardi, Defrel, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Empoli FC  (neděle 15:00)
Dalším nedělním střetem se stane duel mezi domácím FC Turín a hosty z Toskánska. Pokud jde o historii, tak nás nečeká moc atraktivní a gólově bohaté klání, ale oba celky musí po minulém kole konečně uspět.

Turín se s Empoli do této doby utkal celkem dvanáctkrát. Nikdy to ale nebylo atraktivní utkání plné branek. V rámci Serie A většinou vítěze určila jen jedna branka. Až na jednu výjimku, když se v roce 1987 Empoli radovalo z výhry 2:0. Turín pak Empoli v Serii A porazil ze dvanácti pokusů pouze dvakrát, takže má co napravovat. Čtyřikrát se radovalo Empoli a zbytek byly remízy.

Turín na Empoli moc neumí, což dokazují jeho čtyři branky v Serii A proti toskánskému soupeři ve všech dvanácti utkáních. Ani poslední forma Turína nedává jeho fanouškům moc nadějí na zlepšení. Za posledních deset utkání v Serii A se turínský celek ze tří bodů radoval jen dvakrát. Minulá dvě kola prohrál a nejinak tomu bylo i naposledy, když se utkal s dalším náročným soupeřem.

Na San Paolu se jako první trefil Lorenzo Insigne, na něj navíc navázal Marek Hamšík. Turínskému týmu nepomohla ani branka Fabia Quagliarelly. Výsledek znamená, že se mizérie Turína ještě prohloubila a nyní jsou Býci až na 14. místě! Jistě, mají k dobru jedno utkání z prosince, ale hrají proti Sassuolu. Takže se dá očekávat cokoli, jen ne snadné tři body. Velkým problémem Turína je útok a i velikán jako Quagliarella ví, že je něco nutné změnit.

Zkušený veterán po minulém utkání řekl: "Je to zvláštní pocit, když se trefíte proti týmu, který máte takl rád. Ale jsem moc rád, že jsem konečně nějakou branku dal. Teď máme vpředu problémy, které nás stojí zbytečné body. Měli bychom bojovat o poháry a ne být kousek nad sestupem. Věřím ale, že se z této situace společně dostanem a vrátíme se na přední příčky," nepochybuje Quagliarella.

Empoli patří mezi celky, které hrají v první řadě fotbal příjemný na pohled, a to celkem bez hvězd. Koncepční práce a jednotný systém se spolu se sázkou na mladé vyplácí a Empoli je aktuálně už na osmém místě. Mohlo by být i výš, nebýt minulého kola. Po sérii dobrých výsledků přišla prohra, když Empoli nedokázalo vstřelit branku vedoucímu Interu Milán. A protože v jeho dresu se radoval Mauro Icardi, muselo se Empoli obejít bez bodů.

Mezi hráče, kteří táhnou Empoli vzhůru, patří dvojice Riccardo Saponara a Lorenzo Tonelli. O oba hráče má zájem mnoho klubů, ale vedení je odmítá prodat. Jak ostatně sám říká prezident Fabrizio Corsi: "Saponara i Tonelli jsou důležitými osobnostmi v týmu. Samozřejmě je jasné, že je dlouho neudržíme, ale teď chceme kádr spíše posílit, než abychom ho v zimě oslabili jejich prodejem," uzavřel Corsi.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Bovo, Glik, Moretti - Peres, Benassi, Vives, Baselli, Molinaro - Quagliarella, M. Lopez
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Barba, Costa, Mario Rui - Zielinski, Paredes, Büchel - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Janov CFC  (neděle 15:00)
Domácí Atalanta Bergamo vyzve Grify z Janova, aby se s nimi střetla o tři body. Ty zoufale potřebují oba týmy, ale statisticky mají menší výhody hosté. Atalanta totiž proti janovskému celku vůbec vyhrávat neumí.

Za posledních dvanáct vzájemných duelů v Serii A se Atalanta z výhry nad Grify radovala jen jednou. Čtyřikrát pak vyhrál janovský tým, zatímco v ostatních případech se zrodily remízové výsledky. Pokud jste sázkaři, můžete si vsadit například na to, že oba soupeři dají branku. To se jim totiž povedlo v posledních pěti utkáních mezi sebou. Atalanta touží vrátit Janovu poslední výsledek, který se pro Orobici vůbec nevyvíjel dobře. La Dea prohráli vysokým rozdílem 4:1!

Z posledních týdnů a dní je jasné, že se jedná o souboj dvou týmů v krizi. Atalanta prohrála tři poslední duely, Janov je na tom ještě mnohem hůře. Nevyhrál totiž už šest soutěžních utkání a sbírá jednu porážku za druhou. V minulém kole dokonce prohrál derby, když nestačil na Sampdorii. Ta se dostala dokonce až do tříbrankového vedení a naději domácím dával akorát útočník Leonardo Pavoletti. Jeho dvě branky ale přišly v hodně pozdní dobu.

Janovské CFC je i kvůli tomu až na 17. místě, na kontě má jen 16 bodů a řeší sestupové starosti. Vedení se samozřejmě chystá zasáhnout, ale je otázka, zda dojde až k razantní změně trenéra. Současná situace se nelíbí ani fanouškům. Někdejší hráč Janova, útočník Marco Nappi, tisku řekl: "Když jsem viděl, s jakým přístupem nastoupili někteří hráči CFC do derby, nevěřil jsem vlastním očím."

"Například Leonardo Pavoletti se na hrotu bil celou dobu sám a dostal celkem tři povedené centry do vápna. Někteří hráči si asi neuvědomují, co to znamená derby. Týmu chybí sebevědomí a vášeň pro hru. Očekávám, že bude proti Atalantě na hřišti znovu Pavoletti, který tvoří rozdíl. A také Tachtsidis, který se pere za ostatní. Janov musí dostat nový impuls třeba i v podobě nových akvizic," dodal Nappi.

Ani Atalanta ale není v dobré formě a prohrála už třetí zápas po sobě. I proto nařídil trenér Edy Reja výjimečné soustředění až do začátku zápasu. V něm mu nepomůže například oblíbený Holanďan De Roon, který stojí kvůli kartám. Raimondi, Carmona a Pinilla jsou zraněni. Janov má zraněného Tina Costu a Tambého, Diego Perotti si odpykává trest za karty.

Atalantě se moc nepovedlo ani minulé kolo, protože v souboji s Udinese byla rozhodně favoritem. Už v prvním poločase se trefili domácí Théréau a Perica, hosté pouze korigovali brankou mladíka Marca D'Alessandra. Nyní se musí pokusit zvládnout utkání s dalším ohroženým celkem mnohem lépe, pokud se chtějí dostat výš v tabulce.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Toloi, Stendardo, Paletta, Brivio - Kurtić, Cigarini, Grassi - D'Alessandro, Denis, Gomez
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Burdisso, De Maio, Ansaldi - Rincon, Rigoni, Laxalt - Suso, Pavoletti, Gakpé
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hellas Verona - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Po osmnácti odehraných kolech čeká Hellas stále na první vítězství. Smutnou sérii se konečně pokusí zlomit doma s Palermem, což by mohla být více než solidní příležitost. Sicilanům se totiž také příliš nedaří.

Když Luigi Delneri přebíral tým po odvolaném Mandorlinim, určitě očekával, že touhle dobou bude mít Hellas na kontě ono kýžené první vítězství. Nestalo se tak a další šanci bude mít doma proti Palermu. Hellas sice dokázal obrat o body AC Milán, nebo remizovat se Sassuolem, ale to je pořád málo.

Palermo také nemá na růžích ustláno a ani kouč Davide Ballardini zatím nemůže být spokojen. Sicilané dvakrát po sobě prohráli a rozhodně nejsou mimo sestupové nebezpečí, spíše naopak. S osmnácti body jim patří až šestnácté místo a náskok před osmnáctým Frosinone je jen tříbodový. V minulém kole Palermo nestačilo na favorizovanou Fiorentinu a doma podlehlo 1:3.

Hellas stále nemůže počítat s některými hráči, na marodce zůstávají Romulo, Albertazzi, Siligardi a mimo je i potrestaný Greco. Hosté jsou na tom o poznání lépe, schází pouze Vitiello.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Sala, Bianchetti, Moras, Souprayen - Wszolek, Viviani - Hallfredsson, Emanuelson, Pazzini - Toni
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Morganella, Goldaniga, Gonzalez, Lazaar - Hiljemark, Jajalo, Čočev - Vázquez - Trajkovski, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Frosinone Calcio - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Domácí Frosinone se v neděli odpoledne utká s Neapolí a bude mít extra motivaci, aby vyhrálo. Tři body totiž proti Partenopei ještě nikdy v oficiálních zápasech nebralo! Zároveň je to pro oba celky vzájemná premiéra mezi italskou elitou.

Oba celky ušly hodně velký kus od doby, kdy se poprvé utkaly. Psalo se datum 18. prosince roku 2005 a Frosinone hostilo Neapol v rámci třetí ligy! Partenopei tehdy potvrdili úlohu favorita a vyhráli 3:1. Od té doby se mnoho věcí změnilo a z Neapole je jeden z největších favoritů na mistrovské Scudetto. Navíc hraje tým pod Vesuvem opět evropské poháry a je jedním z hlavních uchazečů o finále Evropské ligy.

Oba kluby se utkaly také v Serii B, kde panoval stejný scénář. Tedy jedna výhra Neapole a jedna remíza. Teď je z Frosinone bojující nováček mezi italskými velkokluby, který umí nepříjemně překvapit. Neapol ještě neporazil, takže to bude chtít co nejdříve změnit. A to i proto, že případné tři body by jej mohly posunout z pásma sestupu. Aktuálně je Frosinone na 18. místě a na kontě má 15 bodů.

Zajímavé je, že i přes výkony mladého brankáře Lealiho je to právě Frosinone, které má nejvyšší počet inkasovaných branek. Což s ohledem na pověst neapolského útoku není zrovna ideální zpráva. Frosinone dostalo už 36 branek, tedy o deset víc, než třeba 17. Janov. Méně než dvě branky v zápase dostalo Frosinone naposledy na konci října, když se utkalo s Carpi. to byla shodou okolností jeho předposlední výhra.

V minulém kole Frosinone opět dostalo dvě branky, ale alespoň neprohrálo. S domácím Sassuolem si nováček soutěže body jen rozdělil, navíc o výhru přišel až patnáct minut před koncem utkání. Jedním z hráčů, kterým se toto utkání povedlo, byl univerzál Paolo Sammarco. Zkušený hráč byl médii zpovídán po zápase a došlo i na příštího soupeře.

Sammarco mimo jiné sdělil: "Nejsme na tom v tabulce úplně ideálně, ale naším cílem je zůstat co nejblíže k týmům nad námi. Chceme se neustále zlepšovat a učit, abychom smazali manko na ostatní týmy a vymanili se z pásma sestupu. Teď nás čeká Neapol, což je skvělý tým. Mají mnoho výtečných hráčů a pro nás bude velký test, jak utkání zvládneme. Doufám, že na našem stadionu ukážeme vůli a odhodlání," přeje si hráč.

Proti Neapoli to ale bude mít on i jeho kolegové hodně těžké. Tím spíš, že hostům nebude chybět žádné velké jméno. Naopak domácí se budou muset obejít bez několika hráčů, z nichž některé bychom normálně vídali v základní sestavě. Hrát nebude Carlini a Rosi z důvodu zranění, kvůli kartám pak nenastoupí ani Pavlović. Obávat se budou také faktu, že Neapol ze všech týmů Serie A vstřelila nejvíce branek ze hry.

To Neapol se opět veze na vítězné vlně a hodlá pronásledovat své nejbližší soupeře. Na třetím místě ztrácí na první Inter jen jeden jediný bod a chce na něj vyvinout další tlak. Po remíze s AS Řím se Partenopei dostali opět do skvělé formy, když v minulém kole dokázali porazit turínské FC. Na branku Lorenza Insigneho sice ještě někdejší hráč Neapole Fabio Quagliarella odpověděl, ale rozhodnutí přinesl kapitán Marek Hamšík. Podaří se jemu a jeho kolegům porazit Frosinone i v první lize?
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - M. Ciofani, Diakité, Ajeti, Blanchard - Paganini, Sammarco, Gori, Soddimo - D. Ciofani, Dionisi
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Higuaín, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 6.50 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Boloňa se pod vedením Roberta Donadoniho odmítá účastnit bojů o záchranu a díky vítězstvím stoupá tabulkou. Na stadion Renato Dall'Ara teď zavítá Chievo, které si rovněž nevede špatně.

Šest vítězství za posledních deset kol, to je vizitka Boloni, která v minulém kole slavila vítězství na milánském San Siru. Tři body zařídil v Miláně jedinou brankou Emanuele Giaccherini. Kouč Roberto Donadoni tak může být navýsost spokojen. Jeho tým si už na sestupové pozice vytvořil sedmibodový náskok a navíc má parádní fazónu.

Špatně si nevede ani Chievo, které rovněž pravidelně sbírá body a aktuálně mu patří dvanácté místo. Fly Donkeys sice neuspěli na půdě Fiorentiny, ale v následujícím kole si vše vynahradili remízou s AS Řím. Přitom Chievo tahalo za kratší konec a v zápase celkem třikrát prohrávalo, nakonec však vždy dokázalo najít odpověď.

Vzájemná bilance je vzácně vyrovnaná. Oba týmy se spolu naposledy utkaly v sezoně 2013/2014, tedy ještě před sestupem Boloni do nižší soutěže. Také letos, po návratu Boloni, zůstává tento duel bez favorita.

Oba celky hlásí několik absencí. Domácím budou scházet Rizzo, Brienza, Maietta a potrestané duo Mounier, Diawara. Podobně je na tom i Chievo, zraněného Mattiella, Meggioriniho a Gamberiniho doplňuje potrestaný Castro.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Rossettini, Oikonomou, Gastaldello, Masina - Taider, Pulgar, Brighi - Falco, Destro, Giaccherini
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Cacciatore, Dainelli, Cesar, Gobbi - Rigoni, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Paloschi, Inglese
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Juventus FC  (neděle 20:45)
Juventus je zpátky ve hře o Scudetto a další krok k návratu na první místo místo učinit na půdě Sampdorie. Námořníci zatím předvádějí hodně nevyrovnané výkony, ale proti Staré dámě se jim občas zadaří. V sezoně 2012/2013 byli jediným týmem, který Juventus dokázal v obou zápasech porazit.

Ale to už je tři roky stará historie. Oba týmy od té doby ušly další kus cesty a poměrně se změnily. Juventus po špatném začátku začal zase šlapat a aktuálně ztrácí na první místo jen tři body. V týdnu Juve zvítězilo nad Hellasem jasně 3:0 a připsalo si už osmé ligové vítězství v řadě.

Minulé kolo zvládla výborně i Sampdoria, ta zvítězila v prestižním janovském derby 3:2. Pro svěřence kouče Montelly to bylo důležité vítězství, neboť navázali na domácí výhru s Palermem a do dalších kol mohou jít s velkou dávkou sebevědomí.

O sezoně 2012/2013 už šla řeč. Sampdoria tehdy byla jediným týmem, který dokázal pozdějšího mistra v obou zápasech porazit. Historicky vzato je Juventus stále nejúspěšnějším týmem Itálie a platí to i o vzájemných zápasech se Sampdorií. I vloni ale dokázali Námořnící Juve pořádně potrápit. Na Juventus Stadium si připsali cennou remízu 1:1, doma pak po jediné brance Vidala podlehli.

Sampdoria hlásí jen jednu ztrátu v podobě De Silvestriho, kdežto Stará dáma hned několik. Pro karetní trest bude chybět klíčová postava záložní řady Marchisio a pro zranění zase Pereyra, Lemina, Barzagli a nově také Mandžukič.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cassani, Moisander, Zukanovič, Regini - Soriano, Fernando, Barreto - Carbonero, Cassano, Éder
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Rugani, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Khedira, Hernanes, Pogba, Alex Sandro - Morata, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Carpi FC - Udinese Calcio  (sobota 15:00)
O důležité domácí body bude bojovat FC Carpi, jenž je na předposledním místě v nezáviděníhodné pozici. Svého soupeře se však nezalekne, bezbranková remíza proti Laziu ho nabudila a proti Udine si věří. Zebry ale dvakrát naplno bodovaly a představa, že ztratí proti nováčkovi se jim pranic nelíbí.

Carpi se stále nachází v sestupových vodách a aby se jim alespoň na konci sezony vyhlo, musí výsledkově zabrat. Zápas s Laziem by mohl být příslibem. Bezbranková remíza se přeci jenom nečekala, zvláště když Lazio v předchozím kole vyhrálo na půdě vedoucího Interu Milán. Získaný bod ale není náhodný, už v minulých kolech ukázal nováček soutěže, že umí sehrát vyrovnanou partii i s mnohem zvučnějšími týmy. Remíza s AC Milán, výhra na půdě Fiorentiny v rámci italského poháru a nyní zmiňovaná plichta s Laziem. Ani zápas s Juventusem nebyl špatný, byť ho Carpi těsně prohrálo.

I přes všechny tyto aspekty bude v souboji s Udine outsiderem. Zebry patří mezi tradiční účastníky Serie A a toto utkání by měly zvládnout. Jak se totiž zdá, chytly na přelomu roku formu. Už před Vánocemi tým přerušil třízápasovou sérii porážek, když vyhrál na horké půdě turínského FC a po novém roce doma zdolal nevyzpitatelnou Atalantu Bergamo. Udine bylo v zápase s Bergamaschi lepším týmem a mohlo vyhrát i větším rozdílem.

Oba aktéři hlásí několik absencí. Carpi nemúže počítat hned se čtveřicí hráčů, jmenovitě Fedelem, Bubnjićem, Biancem a Matosem. V táboře hostí to pak jsou Merkel, Koné a dlouhodobě Domizzi.
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Zaccardo, Romagnoli, Gagliolo, Letizia - Pasciuti, Cofie, Lollo, Di Gaudio - Mbakogu, Lasagna
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Wague, Danilo, Felipe - Widmer, Badu, Lodi, Fernandes, Edenílson - Perica, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - SS Lazio  (sobota 18:00)
Lazio Řím se pokusí ukončit trápení pod trenérem Piolim, které římský celek dovedlo až do středu tabulky. Načasování si ale nevybrali úplně nejlepší, protože je čeká Fiorentina. Toskánský celek je doma velmi silný a chce dál pronásledovat první Inter.

Fiorentina pod vedením trenéra Paula Sousy stíhá vedoucí Inter Milán a v tuto chvíli na něj ztrácí jen jeden bod. Po porážce od Juventusu se totiž Viola dala znovu do pohybu a začala opět vyhrávat. Nejprve se jí na konci minulého roku podvolilo Chievo Verona, které dostalo dvě branky. A Fiorentině vyšlo také minulé kolo. Ve vloženém programu si totiž poradila s dalším nebezpečným soupeřem.

Na stadionu Renza Barbery obrala o všechny tři body Palermo, za což může vděčit především Josipu Iličićovi. Slovinský záložník se stává panem Nepostradatelným, což ve středu podtrhl dvěma góly. A protože další přidal ještě jeho nástupce na trávníku Jakub Błaszczykowski, poradily si Fialky s nepříjemným Palermem poměrem 3:1 a připsaly si tři body.

Fiorentina pracuje také na přestupovém trhu. Kromě zájmu o hráče pro dva posty (stoper a křídelní útočník) prodloužila také kontrakty se dvěma hráči. Prvním z nich byl obránce Marcos Alonso a druhým pak zkušený záložník Matias Fernández. V Toskánsku by měl tento hráč působit podle nové smlouvy až do roku 2018. A soudě dle vyjádření jeho agenta je velmi rád, že k tomu došlo.

Agent Alejandro Santisteban v rozhovoru pro webový portál Firenzeviola.it zmínil: "Jsme moc rádi, že Fiorentina prodloužila smlouvu. Obě strany to chtěly, takže dohoda byla docela snadná. Matias se tu cítí jako doma, miluje to tady a ví, že může být ještě hodně platným hráčem. Mati chce udělat všechno proto, aby přesvědčil trenéra Sousu o svých kvalitách a nastupoval častěji," udává agent.

Příležitost by k tomu mohl mít už proti Laziu. Jediným hráčem, který do utkání nebude moci zasáhnout, je Federico Bernardeschi, jenž stojí kvůli kartám. V karetním ohrožení je pak trojice Marcos Alonso, Vecino a Gonzalo Rodriguez. Jak to už u fanoušků Lazia Řím pro tento rok bývá typické, situace v jejich týmu je mnohem složitější. K dlouhodobým zraněným se přidávají noví, takže tu máme výčet jmen jako de Vrij, Lulić, Kishna, Marchetti, Gentiletti, Basta.

Lazio by opravdu hodně potřebovalo vyztužit obrannou linii, takže proto angažovalo obránce Milana Biševace. Ten by však měl plnit především roli náhradníka za zraněnou holandskou hvězdu Stefana de Vrije. Rozhodně se tedy nejedná o nějakou dlouhodobou investici do budoucna. To by ale přeci jen přijít mohlo, protože sportovní ředitel Igli Tare slibuje další jména.

V rozhovoru pro Mediaset Premium Tare uvedl: "Rozhodně můžete čekat další jména a přestupy. O některých už média informovala, jiná jsou tajemstvím. Víme, že nás postihuje řada zranění a absencí, takže potřebujeme posílit. A pokud jde o nabídky za naše hráče, nechceme v lednu nikoho z velkých jmen pouštět. Ale ve fotbale se vše může rychle měnit," přiznává Tare.

Laziu poslední týdny moc nevycházejí a trenér Stefano Pioli se ocitá pod palbou. Za posledních deset zápasů v Serii A dokázal účastník evropských pohárů vybojovat tři body jen dvakrát. Na dobrý výkon proti Inter Milán ale nenavázal a v minulém kole nevstřelil branku ani Carpi. S nováčkem soutěže se tak rozešel s bodem na kontě. Lazio ale má Fiorentinu v oblíbených týmech a umí s ní hrát. Naposledy ji deklasovalo poměrem 4:0!
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, Rodriguez, Astori - Blazczykowski, Vecino, Badelj, Marcos Alonso - Iličić, Borja Valero - Kalinić
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Berisha - Konko, Hoedt, Mauricio, Radu - Cataldi, Biglia, Parolo - Candreva, Matri, Felipe Anderson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - AC Milán  (sobota 20:45)
Na Olimpijském stadionu v Římě se v sobotu večer představí AC Milán, aby se pokusilo zachránit vlastního trenéra. Ale podobný scénář se týká obou jedenáctek, protože oba kluby se utápí ve výsledkové i herní krizi.

Oba fanouškovské tábory se mohou v legraci sázet, který z týmů je v horší situaci. Ale popravdě, ono to moc k smíchu není. Na jedné straně AC Milán, který se v létě na své poměry horentními sumami pokoušel probudit z letargie a dostat se do pohárů. A na straně druhé celek z hlavního města, který každoročně vyhlašuje boj o titul s útokem na Evropu, aby se na konci sezony utápěl ve stínu vládnoucího Juventusu.

Ani letošní situace není jiná. Projekt pod Sinišou Mihajlovićem vedení AC Milán moc nevychází, i když mnoho fanoušků asi tuší, že za současné a nedávno minulé problémy AC nemůže jen postava kormidelníka. Na vině jsou také faktické chyby v přestupech hráčů, nejasná koncepce a nenaplněné ambice fanoušků. Kdysi slavný klub, který zvládal kralovat Itálii a Evropě a rodil jednu velkou osobnost za druhou, žije z vlastní minulosti.

Pro tuto chvíli vedení AC svého trenéra podrželo, když prohlásilo, že minimálně na dvě další utkání bude srbský trenér nadále mít důvěru, ale asi cítíte, že ani toto vyjádření nebudí moc optimismu. Vztahy mezi Silviem Berlusconim a Sinišou Mihajlovićem jsou napjaté, zimní přestupové mercato v čele se šedou eminencí Adrianem Gallianim zatím existuje jen na papíře. A mnoho důvodů k radosti nevidí v klubu ani novinář Massimo Marianella.

Marianella pracuje pro stanici Sky Sport a před utkáním uvedl: "Milán nemá moc štěstí. Jsem skeptický ohledně vztahu mezi Berlusconim a Mihajlovićem a podle mého názoru už nebude mít dlouhého trvání. Tyto dvě osobnosti jsou velmi vzdálené a nespolupracují. Mihajlović je skvělý trenér, ale nemá podporu svého mužstva. Milán podle mě promarnil velkou šanci začít od mladíků. To se často říkalo, ale byla to jen slova. Pořád se opakují stejné chyby," uvědomuje si Marianella.

Minulé utkání mu nejspíš dalo za pravdu. Po slibné výhře nad Frosinone přišla další rána, když si Rossoneri neporadili s Bolognou. Osm minut před koncem utkání rozhodl hostující Emanuele Giaccherini o třech bodech pro Felsinei a AC se muselo opět sklonit. Aktuálně je na sedmém místě a na AS ztrácí pět bodů.

Není to jediná rána, protože milánský klub nadále trápí množství absencí. Mimo hru budou pánové jako Menez, Balotelli nebo Diego Lopez. V pořádku by ale měl být Kevin Prince Boateng. Také AS bude mít několik absentujících hráčů. Jsou jimi Strootman, Ucan, Keita nebo Totti, i když kapitán AS se návratu notně přiblížil. Mohamed Salah by měl být rovněž připraven.

Římský celek je v podobné situaci, protože i jeho ambice jsou mnohem vyšší. Trenér Rudi Garcia má sice dále podporu vedení, ale fanoušci už se od Říma s jeho vedením pomalu odvracejí. Může za to mimo jiné i postavení v tabulce, neochota cokoli měnit nebo neatraktivní fotbalové pojetí. Konec roku a výhra nad Janovem, to vše mělo být stimulem do nového roku. Jenže se moc věcí nezměnilo.

Proti Chievu Verona se sice AS prosadilo jako první a nová naděje v podobě Umara Sadiqa skórovala, ale AS promrhalo díky chabé obranné činnosti dvoubrankový náskok. Iago Falqué sice vstřelil branku na 3:2, ale střídající Simone Pepe nakonec určil dělbu bodů. Kdo z trenérů bude mít v noci klidnější spaní po sobotním utkání?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne - De Rossi, Nainggolan, Pjanić - Salah, Gervinho, Iago Falqué
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Romagnoli, Alex, De Sciglio - Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura - Bacca, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán18123324:1139
2.ACF Fiorentina18122436:1638
3.SSC Neapol18115233:1438
4.Juventus FC18113431:1436
5.AS Řím1896335:2133
6.US Sassuolo1777322:1728
7.AC Milán1884624:2228
8.Empoli FC1883723:2327
9.Atalanta Bergamo1873820:2124
10.SS Lazio1873820:2624
11.Udinese Calcio1873817:2524
12.Chievo Verona1865724:2123
13.UC Sampdoria1865727:2823
14.Turín FC1764722:2222
15.Bologna FC18711020:2422
16.Città di Palermo18531018:2918
17.Janov CFC18441017:2616
18.Frosinone Calcio18431119:3615
19.Carpi FC18251115:3311
20.Hellas Verona18081012:308

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (914)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele