SERIE A - PREVIEW 19. KOLA

13.01.2006, 20:41
Aktuality
Jedenáct z dvacítky italských prvoligových klubů absolvovalo v týdnu odvety osmifinále poháru, o víkendu je čeká další ligové kolo. V sobotu je na programu žhavé sicilské derby, k nejzajímavějším nedělním zápasům se bezpochyby zařadí večerní souboj AS Řím s AC Milán.

V Lecce doufají, že se jim podaří prodloužit nedobrou sérii Sampdorie Janov, která nedokázala naplno bodovat v posledních čtyřech zápasech. Dobrou zprávou pro domácí je návrat Mirko Vičiniče do sestavy po trestu. Velice vypjaté na hřišti i mimo něj jistě bude sicilské derby Messina versus Palermo. Hosté mají problémy s útokem, jelikož kouč Luigi Del Neri nemůže z nejrůznějších důvodů počítat ani s jedním z trojice stabilních hrotů.

Ve špatném rozpoložení se nacházejí Ascoli i Empoli. Hosté už nevyhráli sedm zápasů za sebou, citelně jim zejména schází brankový příspěvek Francesca Tavana, který se trefil naposledy z penalty proti Laziu ve třináctém kole. "Fialky" nezačaly rok 2006 zrovna nejlépe, zejména pohárový zápas v Turíně nezvládly. Proti nebezpečnému Chievu navíc Fiorentina nebude hrát doma. Kvůli prosincovým výtržnostem fanoušků proti Empoli se bude hrát v Perugii.

Remízu a bídný výkon ze zápasu v Sieně si nemůže dovolit opakovat milánský Inter. Nyní ztrácí na Juventus už deset bodů, ale Cagliari by nemělo dělat vážnější problémy, venku prohrálo osm z devíti letošních zápasů. Zaváhat proti Reggině by neměl téměř neporazitelný Juventus. Dobrou zprávou pro bíločerné je úterní návrat brankáře Buffona, ale chytat bude nejspíš ještě Abbiati, který se brzy vrátí do AC Milán.

Obrana Sieny potřebuje v Livornu zopakovat zápas s čistým kontem, kterým pozici nejhůře bránícího týmu přenechala Parmě. Domácí naopak spoléhají na kanonýra Cristiana Lucarelliho, udatně se bijícího o místo v italské sestavě pro Mistrovství světa. Parma i Lazio mohou v současnosti jen s nostalgií vzpomínat na časy hojnosti a úspěchů, v nedělním zápase bude především Parma bojovat o každý bod. Je třetí od konce, tři body před Trevisem.

Problémy se sestavou má lodivod Udine Serse Cosmi. Obodo a Pinzi stojí kvůli kartám, k tomu jsou zraněni čtyři hráči základní sestavy. To pro domácí nevypadá dobře, navíc proti Trevisu akutně potřebují zvítězit. To nejlepší na konec, chtělo by se říci o závěrečném duelu osmnáctého kola. Z ofenzivy AC Milán jde poslední dobou strach, jedenáct branek ve třech zápasech budí respekt. Ale i domácí AS Řím má dobrou formu, mohli bychom tedy vidět opravdu kvalitní zápas.

Program 19. kola Serie A
sobota 14.01.
18:00Lecce - Sampdoria2.60 - 3.10 - 2.75
20:30Messina - Palermo2.60 - 2.95 - 2.85
neděle 15.01.
15:00Juventus - Reggina1.15 - 6.75 - 18.00
15:00Parma - Lazio2.40 - 3.05 - 3.10
15:00Fiorentina - Chievo1.80 - 3.35 - 4.65
15:00Inter Milán - Cagliari1.15 - 6.75 - 18.00
15:00Ascoli - Empoli2.05 - 3.00 - 3.95
15:00Livorno - Siena1.70 - 3.30 - 5.50
15:00Udinese - Treviso1.65 - 3.45 - 5.60
20:30AS Řím - AC Milán3.60 - 3.25 - 2.05


Čísla v posledním sloupci programu zápasů jsou kurzy internetové sázkové kanceláře Expekt.com. Kurzy jsou platné v čase zveřejnění programu, mohou se tedy měnit.


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

Fóóóóóóóóóóóóóóóórza MILAN!

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

otrava, ale jinak celkem inteligentní příspěvek

Reagovat
Shevchenko

Co se tlemíš jak debil?

Reagovat
HOST*megalodon

MILAN Champióóóóóóóóóóóne!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Mandos.8

Lecce - Sampdoria 10

Messina - Palermo 02

Juventus - Reggina 1

Parma - Lazio 2

Fiorentina - Chievo 1

Inter Milán - Cagliari 1

Ascoli - Empoli 02

Livorno - Siena 02

Udinese - Treviso 1

AS Řím - AC Milán 02

Reagovat
smazaný uživatel

Lecce - Sampdoria 0

Messina - Palermo 0

Juventus - Reggina 1

Parma - Lazio 1

Fiorentina - Chievo 1

Inter Milán - Cagliari 1

Ascoli - Empoli 1

Livorno - Siena 1

Udinese - Treviso 1

AS Řím - AC Milán 0

Kolo bez dvojky.

Reagovat
Shevchenko

Lecce - Sampdoria 0

Messina - Palermo 0

Juventus - Reggina 1

Parma - Lazio 0

Fiorentina - Chievo 0

Inter Milán - Cagliari 10

Ascoli - Empoli 10

Livorno - Siena 10

Udinese - Treviso 10

AS Řím - AC Milán 2

Remízové kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria potrvdila své asi právoplatné místo v tabulce, i když se musela obejít bez duležitých hráčů zakladní sestavy. Čekal jsem, že Lecce se bude chtít udržet v Serii A.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele