Serie A - preview 17. kola

16.12.2017, 09:21, aktualizováno 17.12.2017, 08:28
Previews
Bologna doma přivítá Juventus a pokud hosté vyhrají, posunou se na druhé místo před Inter Milán. Zajímavou podívanou slibuje večerní souboj Atalanty s Laziem, celý nedělní program odstartuje ve Veroně, kde budou měřit síly Hellas a AC Milán...
Hellas Verona - AC Milán  (neděle 12:30)
Po druhé za poslední týden se spolu utkají Hellas Verona a AC Milán. V prvním měření sil na San Siru zvítězilo AC v pohodě 3:0 a i na Stadio Bentegodi by mělo být v roli favorita. Oba celky potřebují body jako sůl. Hellas v boji o záchranu, AC Milán v boji o pohárovou Evropu.

Hellas se s AC Milán utkal v týdnu v rámci Coppa Italia a milánští tento duel zvládli bez problému. Trenér Gennaro Gattuso trochu překvapivě nasadil to nejsilnější co má k dispozici, čímž dal najevo, že soutěž bere stoprocentně vážně. Navíc nasazení náhradníků se mu hrubě nevyplatilo v Chorvatsku v Rijece, kde slavný celek na závěr skupin Evropské ligy prohrál.

AC Milán v sobotu oslavil 118 let od založení klubu a jeho hráči by si proto rádi nadělili dárek v podobě vítězství na Stadio Bentegodi. 118 let dlouhá historie je samozřejmě vyplněna nejrůznějšími úspěchy, díky nimž se AC Milán stal jedním z nejlepších klubů Evropy vůbec. Jenže slavné časy jsou už pár let zpátky a ani letos to nevypadá na nějaký comeback. V Serii A rossoneri výrazně ztrácejí a jednou z nadějí, jak sezonu zachránit je vyhrát Evropskou ligu. V prvním vyřazovacím dvojzápase se Milán utká s nebezpečným Ludogorcem.

Domácí Hellas pochopitelně žádné pohárové ambice nemá. Veronský celek zažívá ryze záchranářskou sezonu a bude mít co dělat, protože po šestnácti odehraných kolech má na svém kontě pouze deset bodů. Horší už je v tomto ohledu jen Benevento. Tým trenéra Pecchii ztrácí na nesestupové pozice dva body.

Hellasu se proti AC Milán nikdy moc nedařilo. Na druhou stranu klub pamatuje slavná vítězství. Například v roce 2013 Hellas hned v prvním kole po svém dlouhém návratu do Serie A zvítězil 2:1, když se dvakrát prosadil kanonýr Luca Toni.

Zápas bude mít zvláštní náboj hned pro několik hráčů. Alessio Cerci či Giampaolo Pazzini ještě před pár lety červenočerný dres oblékali a nyní by měli být hrozbou pro soupeřovu obranu i brankáře Donnarummu, který se opět postaví mezi tři tyče i proto, že náhradník Storari je zraněný. Dalšími absentéry jsou Conti a Mauri. Hellasu zase budou chybět Bianchetti, Zaccagni a Fares.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nícolas - Caceres, Ferrari, Caracciolo, Souprayen - Romulo, Büchel, Zuculini, Verde - Cerci, Pazzini
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Montolivo, Bonaventura - Suso, Kalinić, Borini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.86 - 4.46 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Juventus FC  (neděle 15:00)
Tradiční nedělní odpoledne nabídne několik zajímavých zápasů, mezi které patří také Juventus a jeho snaha o první místo. Blíž k němu se fotbalisté Staré dámy mohou přiblížit výhrou nad domácí Bolognou, která v poslední době nemá moc štěstí a ztrácí body.

Juventus v minulém kole zápasil se svým, jak se nyní zdá, dalším velkým rivalem v boji o mistrovské Scudetto. Utkal se po Neapoli také s Interem Milán a i když tady zase tak úspěšný nebyl a na výhru nad Neapolí navázal "jen" remízou s Interem Milán, hlavní cíl splnil - náskok milánského celku nijak nevzrostl a Juventusu tak na první místo stále schází pouze dva body, což v polovině prosince není nic hrozného.

Od trochu strádající Neapole Juventus převzal kormidlo a stal se nejlépe střílejícím týmem v soutěži, což mu aktuálně stačí na třetí místo. Už ve čtyřech soutěžních zápasech Juventus nedostal gól a také jeho obranná práce se tedy zlepšuje. Navíc mu vítězství nad Olympiakosem Pireus vyneslo také postup do další fáze milionářské Ligy mistrů, což byl další z úkolů, které vedení Staré dámy před sezonou nastavilo.

Juventus nadále ukazuje, že má zkušený a silný kádr, což potvrzuje mimo jiné také expert na poli přestupů, Simone Canovi. Ten v rozhovoru pro web TMW uvedl: "Neapol i Inter mne příjemně překvapují a hrají velmi dobrý, efektivní fotbal. Oba týmy dospěly a mají hodně zkušeností. Stále je ale podle mě nejzkušenější Juventus, který má zároveň nejkvalitnější mužstvo. Má skvěle obsazené všechny posty, k nim zároveň zajímavé alternativy, což by mohlo v závodě o titul rozhodovat," míní Canovi.

Juventus prohrál jen jediný zápas za posledních deset soutěžních utkání a opírá se také o fakt, že se mu nikdo vážně nezranil. Mimo hru je legendární brankář Buffon, optimální formu nemá Miralem Pjanić a ohledně Paula Dybaly a jeho přístupu k tréninkům i zápasům už toho bylo napsáno hodně. Bologna se musí obejít bez Rodriga Palacia, který není zdravotně zcela v pořádku, zatímco záložník Poli se po odkroucení povinné stopky po kartách vrací.

Za dlouhých 16 let si Bologna doma neporadila s Juventusem ani jednou, i když několikrát byla blízko. Při minulém výjezdu na stadion pojmenovaný po legendárním a milovaném prezidentu Renatovi Dall‘Arovi (ve funkci byl více než 30 let) Stará dáma vyhrála těsně 2:1 gólem Moiseho Keana z nastavení. Velmi často Juventus ukazoval kvalitativní převahu, i když se mu proti Felsinei nehrálo snadno.

Bologna má, zdá se, za sebou hodně špatnou formu z přelomu října a listopadu, kdy prohrála 4 ligové duely za sebou. Poradila si s Hellasem a tři branky nastřílela také Sampdorii Janov, což její morálku hodně zvedlo. S hodně tvrdě hrajícím Cagliari vybojovali Felsinei bod a v minulém kole těsně nestačili na Gattusovo AC Milán. Bologně to zatím stačí na 11. místo.

A s podobnými úmysly vyběhnou hráči na trávník také proti Juventusu. Obránce Filip Helander zmínil: "Juventus je možná nejlepší klub v Itálii a umí vyhrávat silou vůle, což se chceme učit. Tohle bude zápas, ve kterém nedostaneme moc šancí a spíš se budeme ocitat pod neustálým tlakem. Na to jsme ale připraveni a věříme, že s pomocí celého mužstva můžeme uhrát dobrý výsledek," přeje si mladý stoper.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Torosidis, Gonzalez, Helander, Masina - Poli, Pulgar, Donsah - Verdi, Destro, Krejčí
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, Barzagli, Benatia, Alex Sandro - Marchisio, Pjanić, Matuidi - Douglas Costa, Higuaín, Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.72 - 4.55 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Crotone - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Na první pohled neslibuje utkání na Ezio Sciada žádnou velkou atraktivitu. Jak Crotone, tak i Chievo hrají ve druhé polovině tabulky o záchranu, přičemž výrazně hůře jsou na tom domácí. V loňské sezoně možná trochu překvapivě ovládlo oba duely FC Crotone.

S Crotone to na konci měsíce října a začátku listopadu vypadalo velmi nadějně. Klub po nejtěsnější porážce na AS Řím porazil Fiorentinu a následně i Boloňu a díky šesti bodům se vyšvihl mimo sestupové příčky, kde tedy setrvává doteď. Jenomže parta Waltera Zengy se už nějaký týden zase propadá, protože nebodovala už ve čtyřech kolech v řadě!

Ne snad, že by Crotone vyloženě herně propadlo. S Juventusem nemělo nárok a s Janovem či Sassuolem prohrálo jen těsně. Určitě lépe si mělo vést v domácím zápase s Udinese, ve kterém prohrálo i díky dvěma brankám Jakuba Jankta 0:3. Crotone se tak velice záhy vrátilo do záchranářských bojů a na Ezio Sciada bude hájit jednobodový náskok na SPAL. Šance na zisk tří bodů je určitě velká, protože na jeho půdu zavítá oblíbený soupeř Chievo Verona. V loňské sezoně si Crotone proti tomuto soupeři připsalo dvě vítězství.

Chievo se i v letošní sezoně pohybuje daleko od pohárových pozic a naopak celkem bezpečně od těch sestupových. Aktuální dvanáctá příčka je pro Fly Donkeys tak trochu charakteristická. Veronský celek by se samozřejmě rád posunul do první poloviny tabulky, avšak předpokládá to úspěch na Ezio Sciada. V minulém kole si svěřenci Rolanda Marana připsali cenný bod proti AS Řím, když přežili řadu stoprocentních šancí soupeře.

Ani jeden z týmů nebude kompletní. Domácí výběr Waltera Zengy bude ochuzen o Tummiella, Izca a Naliniho. Hosté zase hlásají absenci Castra.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Ajeti, Ceccherini, Martella - Rohden, Barberis, Mandragora - Trotta, Budimir, Stoian
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Tomović, Gobbi - Bastien, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Meggiorini, Inglese
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.16 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Janov CFC  (neděle 15:00)
Fiorentina přivítá na Artemio Franchi FC Janov a bude se muset mít na pozoru. Grifové se totiž zápas od zápasu zlepšují a stoupají tabulkou, což se o Fiorentině řici nedá. Viola vyhrála za šest kol jen jednou jedinkrát.

Probíhající sezona je pro Fiorentinu zatím zklamáním. Tradiční celek má problém s udržením konstantní výkonnosti a v podstatě střídá dobré výsledky s těmi špatnými. Je sice pravdou, že Viola už čtyři kola v řadě neprohrála, ovšem z toho hned třikrát remizovala! Vedle Neaopole a Lazia, což lze považovat jednoznačně za úspěch, však plichtila i se SPAL. Zkrátka domácí se dokáží proti silnému týmů vyhecovat, ale se slabšími zbytečně ztrácejí. Vždyť to není tak dávno, co Viola prohrála na půdě dalšího záchranářského týmu Crotone.

Vyloženě katastrofální sezonu zatím prožívají v Janově, i když poslední týdny ukázaly, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Janov totiž získal za poslední čtyři kola sedm bodů a sestupovým pozicí se vzdálil na rozdíl dvou bodů. Grifové především zvládli klíčová utkání na Crotone a Hellasu Verona. Oba zápasy vyhráli nejtěsnějším rozdílem. Mezitím dokázali také remizovat s favorizovaným AS Řím.

Fiorentina se s Janovem utkává pravidelně a celkově má lepší vzájemnou bilanci. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho prohráli od roku 2004 s Janovem pouze třikrát. Na druhou stranu už dva roky nevyhráli. V loňské sezoně vyhrál Janov domácí utkání 1:0 a v zápase na Artemio Franchi se zrodila divoká remíza 3:3. Oba týmy budou kompletní, pouze Fiorentině nepomůže Hristov.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Laurini, Pezzella, Astori, Biraghi - Benassi, Badelj, Veretout - Chiesa, Simeone, Théréau
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Spolli, Zukanovič - Rosi, Rigoni, Veloso, Bertolacci, Laxalt - Taarabt, Panděv
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.03 - 5.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Sampdoria začala ztrácet dech a po tomto kole jí hrozí, že vypadne z pohárových příček. Aby tomu Blucerchiati předešli, musí nutně bodovat se Sassuolem a to by neměl být vážnější problém. Hostům se totiž nedaří a v tabulce zaujímají až patnácté místo.

V půlce listopadu přišel pro Sampdorii dosavadní pomyslný vrchol, neboť v domácím prostředí stadionu Luigi Ferraris přehrála mistrovský Juventus 3:2.

V tu chvíli ještě svěřenci trenéra Giampaola netušili, že půjde na delší dobu o poslední tříbodový zisk. Hned o týden později totiž Sampdoria nestačila na Boloňu, se kterou prohrála hladce 0:3 a posléze podlehla i Laziu. Římský celek se stal vůbec prvním týmem, který dokázal na Luigi Ferraris nejenže bodovat, ale dokonce i zvítězit. Do třetice pak námořníci nezvládli zápas v Cagliari, kde promarnili luxusní dvoubrankový náskok. Stačila tři kola a Sampdorii se vzdálila první čtyřka na rozdíl osmi bodů.

V Janově ale zatím nemusejí zoufat, i aktuální šesté místo je velice dobrým počinem, navíc nesmíme zapomínat, že Sampdoria má o jedno odehrané utkání méně.

Na stadion Luigi Ferraris zavítá trápící se Sassuolo, které má v boji o záchranu jednu velkou výhodu, totiž porazilo nebo minimálně remizovalo s přímými konkurenty v boji o záchranu. Neroverdi udolali SPAL, Benevento nebo Crotone. Pouze zápas s Hellasem se vůbec nepovedl.

Domácí kouč Giampaolo bude mít výhodu takřka kompletního kádru, jedinou výjimku tvoří zraněný Linetty. Sassuolo je na tom přesně naopak. Po celou sezonu ho trápí nejrůznější zranění a i pro zápas se Sampdorií je marodka slušně zaplněná. Chybět budou Sensi, Adjapong, Biondini, Dell'Orco i Letschert.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Strinić - Barreto, Torreira, Praet - Ramírez - Quagliarella, Zapata
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Gazzola, Goldaniga, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan - Berardi, Falcinelli, Politano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.76 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Benevento Calcio - SPAL 2013  (neděle 18:00)
Poslední Benevento už získalo první bod, ale to je stále žalostně málo na to, aby se malý celek zachránil. Bude potřebovat další podobné výkony a jeden z nich bude chtít ukázat také v neděli odpoledne. Hostí totiž Spal, tedy podobně ohroženého rivala.

Aktuální forma nemůže těšit ani jednoho z nich. Benevento získalo za velké slávy proti týmu trenéra Gattusa bod, svůj první bod v soutěži. Stále je ale beznadějně posledním týmem ligové tabulky. V minulém kole se navíc vrátilo k tomu, co Beneventu "jde" - k porážkám. Čarodějky totiž minule nestačili na výraznou českou stopu v Udinese.

Benevento má nejhorší útok Serie A, což mu znemožňuje jakýkoli postup vzhůru tabulkou. Jeho obrana je ale v tak defenzivní a organizované lize ještě větším středem pozornosti, neboť inkasovala dokonce už 38 branek! Oba kluby se dobře znají ze druhé a rovněž ze třetí nejvyšší italské ligy a v těchto vodách se Benevento cítilo mnohem lépe. Spal se několikrát stal jeho obětí a Benevento doufá, že se mu podaří to zopakovat.

Trenér Roberto De Zerbi však týmu nadále věří a doufá v další body. "Myslím, že potřebujeme v lednu přivést nějaké hráče, aby zvýšily kvalitu a zkušenosti našeho týmu. Navíc musíme zapracovat na přesnosti v útočné fázi, protože ani to se nám vůbec nedařilo. Hrajeme jako tým, máme jistou vizi, ale postrádáme schopnost ukázat ji na hřišti a proměnit své šance."

Spal teď bude pro Benevento ideálním soupeřem, proti kterému by si Čarodějky rády připsaly tři body. Po dobrém začátku, kdy si v lize jako nováček počínal poměrně zdatně, se jeho forma začíná podobat formě Beneventa.

Za posledních deset soutěžních duelů šestkrát a jen jednou se radoval z výhry. Má na kontě pouze 11 bodů, což mu ale stačí jen na 18. příčku, tedy příčku sestupovou. Minulé kolo mu také mnoho radosti neudělalo, protože Spal remizoval s Hellasem Verona 2:2.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Brignoli - Letizia, Costa, Djimsiti, Di Chiara - Chibsah, Cataldi, Memushaj - Ciciretti, Armenteros, D’Alessandro
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Salamon, Vicari, Oikonomou - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Grassi, Mattiello - Antenucci, Paloschi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.28 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - SS Lazio  (neděle 20:45)
Velmi zajímavý duel se v neděli večer odehraje na stadionu Atleti Azzurri D'Italia v severoitalském Bergamu. Místní Atalanta se totiž střetne s Laziem. Zároveň půjde o přímou konfrontaci dvou úspěšných pohárových zástupců, protože jak Atalanta, tak i Lazio postoupily do dalších bojů Evropské ligy.

Zatímco Lazio je známá značka pohárové Evropy, Atalanta letos válčí v Evropské lize po dlouhých letech a nevede si vůbec špatně. Bergamaschi ovládli svojí skupinu před Olympiquem Lyon a ve vyřazovací fázi se utkají s Borussií Dortmund. V Serii A si také nevedou špatně, vezmeme-li v potaz, že po úspěšné loňské sezoně prodali většinu svých opor. Atalanta je po šestnácti kolech na osmém místě s nepříliš velkou ztrátou na šestou pozici, která zaručuje Evropskou ligu.

Bergamaschi si před týdnem odvezli těsnou výhru z Janova a celkově už tři kola neprohráli. Mimochodem na stadionu Atleti Azzurri padli jen jednou v úvodním kole Serie A s AS Řím.

Lazio vstoupilo do sezony opravdu skvěle, ale v posledních týdnech ho opouští štěstěna. Kouč Simone Inzaghi si dokonce postěžoval, že je jeho tým záměrně poškozován. Na špatné verdikty sudích si stěžoval jak po městském derby s AS, tak i v následujících kolech proti Fiorentině, Sampdorii i Turínu.

Každopádně Lazio je na tom pořád dobře, v tabulce je sice až páté, ale má jedno utkání k dobru a pokud ho zvládne, bodově se dotáhne na nenáviděný AS Řím, který je čtvrtý.

Atalanta se bude muset obejít bez vykartovaného De Roona, jde ale o jedinou ztrátu, kterou musí trenér Gian Pier Gasperini řešit. Lazio je na tom o poznání hůře, se zraněním laborují Abukar, Nani, Di Gennaro a Jordao. Nejcitelnější ztrátu ale představuje Ciro Immobile. Nejlepší střelec Lazia si nezahraje za vyloučení v zápase s Turínem.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola - Iličič - Petanga, Gómez
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Bastos, De Vrij, Radu - Marušič, Parolo, Leiva, Milinkovič, Lulič - Luis Alberto - Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.38 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Udinese Calcio  (sobota 15:00)
Inter Milán má za sebou utkání italského poháru a nyní se již může naplno soustředit na další důležité klání. V rámci ligy má mnohem náročnějšího soupeře, protože na San Siro se dostaví Udinese. A Zebry jsou momentálně na vzestupu.

Udinese dělá především českým fanouškům velkou radost. Nejen tím, že dlouhodobě sází na české mladíky, ale momentálně v jeho kádru působí dvě velmi zajímavé osobnosti. Záložníci Jakub Jankto a Antonín Barák, kteří ale pouze nevysedávají na lavičce při marném čekání na Godota. Oni naopak svými výkony táhnou Udinese, které v poslední době i díky nim postupuje tabulkou, a rýsují se z nich zajímavé opory pro národní tým.

Léčebná kůra trenéra Massima Odda, kterého si čeští reprezentanti rovněž velmi pochvalují, pomalu začíná účinkovat. Udinese se začíná dařit a stoupá tabulkou. Kromě postupu v Coppa Italia se Udinese radovalo v posledních dvou ligových duelech pokaždé z výhry a nyní se nalézá na třinácté příčce, a to i přes svůj špatný vstup do sezony. V těchto dvou utkáních navíc Udinese zlepšilo své statistiky, protože z nich má skóre 5:0.

Dvě branky z toho daly Zebry v minulém kole do sítě Beneventa a tu první z nich si připsal právě Antonín Barák, po přihrávce Jakuba Jankta. Na druhou trefu Barák pro změnu nahrával. Rovněž tyto body pomáhají současnému kádru zůstat klidný i před utkáním s Interem Milán. Proti tomu se Udinese nijak zvlášť nedaří a vítězí mnohem častěji favorit. Při minulé návštěvě San Sira dostalo Udinese dokonce pět branek.

Sportovní ředitel Udinese Manuel Gerolin je ale dostatečně klidný. "Samozřejmě to bude hodně náročný a těžký zápas, zaplněné San Siro je vždy nesmírně náročným publikem s elektrizující atmosférou. Ale jsme klidní, necítíme žádný tlak a to nám pomáhá soustředit se na naši práci. Jsme velmi spokojení s posledními výkony a věříme, že současný kádr má velmi dobrou úroveň," dodává zkušený činovník.

Inter Milán v posledním klání vyzval celek Pordenone, který patří až do třetí italské ligy. V rámci V rámci osmifinále Coppa Italia s ním měl velké obtíže, ale objektivně je nutné poznamenat, že trenér Spalletti dal šanci mnoha mladým či nerozehraným hráčům. Dost možná i pro odpočinek hlavních hvězd, které za sebou mají duel s Juventusem Turín. Šlágr kola skončil remízou, což pro Inter rozhodně není špatná vizitka.

Navíc mu umožňuje nadále bojovat o nejvyšší příčku, tedy mistrovské Scudetto. Inter má na čele náskok jednoho bodu na druhou Neapol a další bod má k dobru oproti třetímu Juventusu. Nemá tedy mnoho manévrovacího prostoru a chyby nejsou dovoleny. V tomto ohledu musí mužstvo dost mrzet remíza s FC Turín, protože z tohoto duelu se určitě dalo získat víc bodů. Trenér Spalletti může mít radost z toho, že se jeho kádru vyhýbají těžká zranění a má k dispozici opět silnou jedenáctku.

Toskánský technik v rozhovoru s médii zmínil: "Zápas s Pordenone jsme samozřejmě mohli zvládnout mnohem lépe, ale stále máme na čem pracovat a chtěl jsem vědět, jak na tom někteří hráči jsou. Nepostavili jsme to nejlepší, také kvůli odpočinku jiných hráčů. Úkol jsme ale splnili, zajistili si postup a teď se soustředíme jen na duel s Udinese. To bude také trochu emocionální záležitost," dodává trenér, který si udělal jméno právě v Udinese.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Santon - Vecino, Gagliardini - Candreva, Borja Valero, Peričić - Icardi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Larsen, Danilo, Nuytinck - Widmer, Barák, Fofana, Jankto, Adnan - De Paul, Maxi Lopez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.54 - 9.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - SSC Neapol  (sobota 18:00)
Turínské FC se v minulém kole překvapivě zvedlo a trenér Siniša Mihajlović může zase trochu volněji dýchat. V dalším kole jej ale čeká ještě náročnější soupeř, takže nemá času nazbyt. Na Olympijský stadion do Turína totiž přijede druhá Neapol, která chce zpátky první místo.

Na čele ligy to bude ještě pěkný boj. Jsme v polovině prosince a jako hlavní uchazeč o titul se k Juventusu a Neapoli přidal také Inter Milán. Největší drama pak spočívá především v tom, že od sebe všechny tři týmy dělí jen dva body! Před začátkem ligy se právě Neapol profilovala jako největší kandidát na titul, ale v poslední době se jí přestalo dařit.

Kromě toho, že Neapol nezvládla svou evropskou anabázi a v Lize mistrů končí, prohrála také s přímým rivalem. Juventus Turín ji přehrál o jednu branku a gólostroj Neapol se naopak zasekl. Dost možná v tu nejméně vhodnou fázi sezony, tu rozhodující. Útok Neapole se opravdu moc nepředvádí, pryč je jeho rychlost, výbušnost a kvalita. Z velké části je na vině zranění Lorenza Insigneho, bez něhož je útočná linie Neapole poloviční.

Zároveň trenéru Sarrimu chybí alternativy schopné rozhodovat zápas, protože ani Ounas s Giaccherinim toho schopni nejsou. Arkadiusz Milik sice pokračuje v nabírání sil a kondice, jenže si ještě chvíli počkáme, než jej vůbec uvidíme na trávníku, o formě ani nemluvě. A jak se zdá, Lorenzo Insigne nebude k dispozici ani pro duel s Turínem, stejně jako třeba zkušený obránce Faouzi Ghoulam.

Bez Insigneho talentu, dravosti a fotbalového myšlení se Neapol trápí a na výsledcích se to odráží. Už tři soutěžní duely za sebou Neapol nevyhrála a dala v nich jen jednu branku! Kromě porážky v Evropě si připsala také zmiňovanou prohru s Juventusem a v minulém kole si jen rozdělila body s toskánskou Fiorentinou. Trenér Maurizio Sarri má ale nadále plnou důvěru vedení zosobněného v postavě majitele De Laurentiise.

Charismatický milovník filmu, fotbalu a Neapole uvedl: "Jsem jako člověk velmi přímý, rád mám ve věcech jasno. Myslím, že všichni trenéři Neapole před Sarrim měli dost prostoru a jednal jsem s nimi nejlépe, jak jsem uměl. Pokud chtěli zůstat, já to rád přijal. A u Sarriho to není jiné. Právě naopak, budu velmi rád, když zůstane naším trenérem ještě hodně dlouho, protože je to skvělý člověk a profesionál," dodal De Laurentiis.

Turín prohrál s Neapolí čtyři poslední duely v řadě a ani nyní není v ideální kondici. Hráči Býků se jako celek trápí a také v tomto případě se to odvíjí od téměř závislosti na výkonech jednotlivce. Tím je útočník Andrea Belotti, který táhl ofenzivní snažení Býků a právě on byl hlavní postavou Turína. Poté, co musel kvůli zranění pár týdnů vynechat, se začal trápit i Turín. Mladý hráč se v lize trefil naposledy 20. září a od té doby nemůže najít správnou cestu k bráně.

Spoluhráči mu ale věří, jak ukazuje například někdejší hráč Neapole, záložník Mirko Valdifiori. "Andrea Belotti vždy byl a je naší hlavní zbraní. Je to hráč s úžasnou pracovitostí, nezdolnou vůli a obrovskou kvalitou. Věřím, že se brzo zase trefí a my se jako tým zlepšíme. V minulém kole proti Laziu se nám vedlo výborně, což budeme chtít zopakovat také proti Neapoli," dodává hráč, který právě v Neapoli mnoho prostoru nedostal.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri, N'Koulou, Burdisso, Molinaro - Rincon, Valdifiori, Baselli - Iago Falque, Belotti, Ljajić
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Mertens, Zieliński
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.09 - 3.91 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Cagliari Calcio  (sobota 20:45)
Cagliari se opírá o domácí prostředí jako o tvrz, ve které je dobře a bezpečno, ale na půdě soupeřů už mu to zase tolik nejde. Vylepšit své statistiky bude tým ze Sardinie chtít ve Věčném městě. Poslední dobou se totiž domácímu AS nedaří střelba branek tak jako dřív.

AS Řím získává i v Čechách reputaci a zajímavý zvuk, a to především díky nové akvizici. Český útočník Patrik Schick se v létě stal nejdražší posilou Římanů v jejich historii a od té doby se v očích mnoha médií změnil na "Schickův Řím". Slova nová posila ale splňují svůj význam až nyní a Římané zoufale potřebují, aby český talent začal dávat branky.

Mají s tím totiž problém. Patrik Schick přicházel do AS jako náhrada za Mohameda Salaha, který se rozhodl dělat radost občanům města Beatles, minimálně tedy té červené části Liverpoolu. V minulé sezoně nastřílel egyptský rychlík úctyhodných 19 branek a vydatně přispěl také svými asistencemi k tomu, že se králem střelců stal Edin Džeko. A když vám tak produktivní hráč odejde, jen těžko se tak rychle nahrazuje.

Patrik Schick přesto už v minulém utkání, které začal poprvé v novém angažmá coby hráč základní sestavy, ukázal svůj potenciál. Fakt, že zatím nemá zápasovou kondici a zvyká si na nové spoluhráče, ale AS nesmí příliš řešit. Právě od Schicka se teď nejvíc čeká, že pomůže obdobně strádajícímu Edinu Džekovi střílet branky. Proti Chievu Verona v minulém kole AS utržilo rekord ve střelbě na bránu, leč do ní se díky fenomenálnímu výkonu brankáře Sorrentina nedostal míč ani jednou.

Ztracené body, jak zápas později hodnotili sami hráči, mají možnost získat doma před vlastními fanoušky. AS se prozatím udržuje na čtvrtém místě a má jedno utkání k dobru. Především mu ale největší radost v poslední době udělal fakt, že se dostalo na první místo ve skupině Ligy mistrů, i když se utkal s Chelsea nebo Atléticem Madrid.

Kromě útoku je jednou z hlavních zbraní AS obrana, kterou šéfuje Argentinec Federico Fazio. "Minulé kolo nás mrzí, rozhodně jsme byli lepší a hrálo se vlastně pořád na polovině soupeře, chyběl nám jen gól. Nesmíme se ale nechat zlomit nějakým výsledkem, nadále poctivě pracujeme na svém výkonu a věříme, že příště vyhrajeme. Podobné ztráty si nesmíme dovolit, takže proti Cagliari chceme tři body," dodal někdejší hráč Sevilly.

Jenže proti Cagliari se hraje hodně těžko vždycky. Tým s hodně tuhou a vysokou obranou je známý tím, že svou kůži nedává lacino. Ani AS Řím neumí na jeho půdě moc dobře hrát, což dokazují především remízy či prohry mezi roky 2004 a 2012, kdy zde AS vyhrálo po dlouhé době poprvé. Minulá cesta Vlků na Sardinii rovněž nebyla zase tak úspěšná, protože domácí uhráli cenný bod i přesto, že ještě pět minut před koncem utkání prohrávali.

V minulém kole Serie A Cagliari vyválčilo cenný bod na své půdě proti Sampdorii Janov, i když prohrávalo ještě v poločase o dvě branky. A trenér Diego López byl za výsledek opravdu rád. "V poločase to vypadalo hodně špatně, ale naštěstí mám tým, který bojuje až do závěrečných vteřin a nevzdává se. To je naše silná zbraň a pokud chceme proti AS Řím něco uhrát, musíme ukázat podobného ducha jako ve druhém poločase proti Sampdorii. Římané jsou doma velmi silní," ví López.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Nainggolan - Schick, Džeko, Perotti
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Romagna, Andreolli, Pisacane - Van der Wiel, Barella, Cigarini, Ionita, Padoin - João Pedro - Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.96 - 13.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán16124033:1040
2.SSC Neapol16123135:1039
3.Juventus FC16122241:1438
4.AS Řím15112227:1035
5.SS Lazio15102336:1932
6.UC Sampdoria1583430:2227
7.AC Milán1673623:2124
8.Atalanta Bergamo1665523:2023
9.Turín FC1658322:2223
10.ACF Fiorentina1664626:1922
11.Bologna FC1663719:2021
12.Chievo Verona1656517:2621
13.Udinese Calcio1560923:2418
14.Cagliari Calcio1652916:2717
15.US Sassuolo16421010:2814
16.Janov CFC1634914:2213
17.FC Crotone16331012:3212
18.SPAL 20131625915:2811
19.Hellas Verona16241014:3210
20.Benevento Calcio1601158:381

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (253)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ohledne Dybalu to vypada opet na lavicku, konecne si to vedeni a Max uvedomilo a maji na to koule.Paulo musi jednoznacne zmenit pristup, protoze talent jen nestaci.Snad si to uz i tady kazdy uvedomi.Doslo na moje slova.Od Hrace s jeho talentem ocekavam daleko vic..Jeho trapeni hlavne v tezsich zapasech je evidentni.Pokud pojede v tehle kolejich a nebude tam viditelny progres, po sezone prijmout kazdou nabidku nad 100 mega, doufam ze takova jeste prijde.Jinak zapas v Boloni verim ze zvladneme, hlavne nulu v zadu a vepredu neco dame, preju gol Costovi, zatim me prijde ze taky je v nem daleko vic nez hraje, ale u Douglese vidim vzdy snahu.

Reagovat
10

ty si fakt sebestředná zacyklená hyena...Dybala aktuálně zažívá nejhorší období v Juve, je pod těžkou dekou, ale pořád jde o nejlepšího střelce v sezoně a nejlepšího hráče Juve, u kterýho je to jen o tom, aby se mu povedl zápas a bude zpátky, stejný období teď zažívá Alex Sandro, o kterým taky nikdo nemůže mít pochybnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna se o nejvic medializovaneho hrace, urcite ne nejlepsiho.Sem rad ze si sedne, nase hra bude plynulejsi.Treba Mandzukic, jasny na jeho hru se nedivy tak pekne, ale je daleko komplexnejsi a dulezitejsi pro tym, ma spoustu vlastnosti lepsich jak Dybala.Fotbal na tehle urovni je o vysledcich na Dybalu se lip diva, to je jasna vec, ale ja chci vysledky.Nejlepsi strelec je, ale je tam ale, ktere uz davno znas.Za 100 mega z jeho prodeje se da ziskat mnoho skvelych hracu s paradnima cislama a platnejsich pro tym.Aubameyang,Sanchez napriklad, na trhu je jich spousty.

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnání pouze z ligových zápasů 2017-18.

Dybala - nastoupil do 15 zápasů, vstřelil 12 gólů, 19 klíčkových přihrávek, 3 asistence, bez karet

Aubameyang - nastoupil do 14 zápasů, vstřelil 12 gólů, 10 klíčových příhrávek, 3 asistence, 1 žlutá, 1 červená (+ disciplinární problémy v klubu)

Sánchez - nastoupil do 12 zápasů, vstřelil 4 góly, 31 klíčových přihrávek, 2 asistence, 4 žluté

Nevím, v čem jsou Aubameyang nebo Sánchez lepší v číslech a platnější pro své týmy.

Reagovat
FuckT

Podla mna mu neprospieva ta medializacia a nasledne z toho vyplyvajuci odpor fanusikov voci nemu. Co sa potencialu tyka tak je to rozhodne jeden z najlepsich vasich hracov, mozno aj najepsi. Jeho talent je podla mna priam do oci bijuci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ti reknu jednu vec, Dybalovi se dalo omluvit to,ze nedava goly v tezkych zapasech LM goly a vubec tezsich zapasech v prvni, druhe sezone, letos uz je u nas treti, uz by tam mel jit videt posun, zlepseni, ze bude vudce, bude davat goly v dulezitych zapasech, ale nedeje se tak a nekde je chyba.Dybala u nas stagnuje, nikde se neposouva, nemuzeme ho porad omlouvat, uz davno mel on sam delat zapasy.Je mozny ze do fotbalu nedava vse, netrenuje jak ma, nevim, ale bojim se ze u nas uz dosahl stropu a ten strop je teda hodne nizkej.Jednoznacne i vedeni od nej ceka vic a pokud to neprokaze, driv nebo pozdeji dojde trpelivost vedeni nebo Paulovi a po sezone pujde.Muj nazor je jasny, za utrzene penize privest nekoho jineho, ale zatim mu budu fandit at uz se to otoci.

Reagovat
10

Ano, tvoje oblíbená čísla a velké zápasy...třeba teď v tom posledním s Neapolí Dybala nahrával na gól, předtím na San Siru nahrával na 2 góly, přestože má krizi. Na zbytek nemá smysl znovu reagovat, to je jako se bavit se zaseknutým gramofonem.

Reagovat
Furia Ceca

"Doslo na moje slova."

Jestli máš potřebu získávat uznání, tak běž dělat něco pořádnýho, najdi si náročnou práci, rozjeď kariéru, anagažuj se a pak možná uznání získáš. Tady ale tvoje kecy nikoho nezajímaj! Kdy už to konečně pochopíš, ty zaseklá gramofonová desko?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nereaguj asi zajima ja na tebe nereaguju, tudiz nezajimas ty me

Reagovat
Furia Ceca

Nezajímá. Já spíš nesnáším blbý lidi, co si upravujou fakta tak, jak se jim hodí a ještě se kasaj, bůh ví jak nejsou skvělí.

Zmeň si nick, moc tě prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Forza Inter! Dnes by som rad videl zalohu Borja, Gagliardini, - Brozovic

Reagovat
smazaný uživatel

#Broza nieee...Snáď to bude takto : Vecino - Gagliardini a nad nimi Borja

Reagovat
Inter Eterno Amore

Brozo práve proti slabším súperom je vhodný podľa mňa

Reagovat
Inter Eterno Amore

a Spal si to tiež myslí

http://vool.cz/vagSM

Reagovat
smazaný uživatel

v pohari bol potom proti nam odost silnejsi super, pretoze tam hral velke hovno

Reagovat
cresposuper

Vsak hral ok. Ked uz, tak proti Juve hral slabo.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Inter Eterno Amore

ale kto tam nehral slabo, že ? Handa, Škrinka, Miranda .. ostatní sa len zúčastnili

Reagovat
cresposuper

Borja az na uvod zahral slusne

Reagovat
Inter Eterno Amore

môže byť

Reagovat
smazaný uživatel

Cancelo hral podľa mňa dobre. Nestrácal a pomáhal aj obrancom na svojej strane. Brankár tiež podržal.

Reagovat
Dejwa

akorát bych si přál spíš Vecina za Gaglia

Reagovat
smazaný uživatel

bez Dybaly a Chiella??

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !!!

Reagovat
snuff24

Jede někomu Ace ? žadnej link na inter mi zatím nefunguje

Reagovat
snuff24

Si říkam Santos z toho pěkně vybrusil a pak to hned pojebe

Reagovat
smazaný uživatel

Potěš koště, to je bránění

Reagovat
snuff24

ICARDIIIIIIIIIIIIIIIII tak to bylo rychly

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky pěkně, rychlá odpověď A zase centroval Candreva a skóroval Icardi

Reagovat
Dejwa

Candreva

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zatím hrajeme? Jinak ten Candreva K nepoznání.

Reagovat
snuff24

1-1

Reagovat
snuff24

ne hrajeme celkem dobře, určitě jsme měli už vést Valero,Candreva i Brozo celkem good. Perisic se mi nelíbí

Reagovat
Rip

Typický zápas Perišiče, hraje piču, ale rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Uz to mohlo byt tak 4-1 Udine uplne trapne, Adnan nevie, kde mu hlava stoji..

Reagovat
Furia Ceca

Tak trapný, jako Inter na Juve, Udine zase není

Reagovat
Inter Eterno Amore

ešte stále bolí

Reagovat
Furia Ceca

Co myslíš?

Reagovat
Inter Eterno Amore

že ste neboli schopní nám dať gól

Reagovat
Furia Ceca

Já ale mluvím o tom, koho to dneska víc bolí

Reagovat
Inter Eterno Amore

mňa nemá čo bolieť .. zajace sa počítajú na konci

Reagovat
cresposuper

Vsak sme mali teraz za polcas viac sanci nez Juve za cely zapas

Reagovat
mojmira

Reagovat
lnterista

Maurito v top 10 kanonyru v Interu

Reagovat
Panděvova ofina

No, letos už jsem viděl lepší Inter. Jinak škoda, že to tam tomu Brozovi nespadlo, střela to byla krásná

Reagovat
Dejwa

Co dělají teď?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz by to mohlo koncit

Reagovat
snuff24

pěkná ručka

Reagovat
cresposuper

To je idiot..hlavne ze penaltu na Perisica ani nekukol na videu..

Reagovat
snuff24

Kurva netušíl jsem, že se na to bude dívat na videu fuck

Reagovat
Antijuve

Santon hraje za Udine dneska.

Reagovat
Deki

koukám od druhý půle a Santon hraje za koho? já to nepoznal

Reagovat
snuff24

To mě poser ,že zrovna s takovejma žebrákama příjdeme o neporaženost

Reagovat
Panděvova ofina

Ten střed zálohy vůbec nefunguje

Reagovat
Biozdenda

Interu dneska funguje snad jen Candreva, ten je parádní.

Reagovat
lnterista

Valero nemuze byt tak vysunutej

Reagovat
Eldarion

Čakám nejakú haluz na 2:2 a potom Icardi backflipom na 3:2

Reagovat
snuff24

černej ananas se furt strašně díví že je to faul

Reagovat
Panděvova ofina

Přesně, i ten zlej terorista na křídle už měl být dávno venku

Reagovat
Eldarion

Češi

Reagovat
smazaný uživatel

Barák. Jankto

Reagovat
cresposuper

22-6 na strely

Reagovat
Deki

první půle byla od nás taky tak trapná?

Reagovat
Panděvova ofina

Tady je něco špatně.

Reagovat
Rip

Reagovat
lnterista

Ten komentator je hroznej exot

Reagovat
smazaný uživatel

Nepremené šance, dalo sa to cakat

Reagovat
Furia Ceca

De Paul + Jankto + Barák = krásná akce!

Karma za ultra srabáckej výkon na Juve dopadá na Inter dřív než jsem čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

ty máš z Interu asi strašný komplex

Reagovat
Furia Ceca

Nemám, takovou Neapol nesnáším víc než Inter. Jenom mě Inter nasral tím haluz výkonem na J stadiu. A takly mě samozřejmě sere první příčka, ale o zu Inter naštěstí už brzo přijde...

Reagovat
FuckT

Neprehanaj, vy ste s nami tiez nehrali zrovna krasny a odvazny futbal...

Reagovat
Furia Ceca

Tak my jsme za tuhle sezónu ještě neodehráli jediný celý zápas vyloženě dobře, ale i tak to mělo na Inter stačit

Reagovat
Panděvova ofina

Karma za to, že nedokážete proměnit šance? To jsi to tu teď dobře pozvracel..

Reagovat
Furia Ceca

Přesně tak... Ať i naši další impotenci odsere v dalším kole Inter tak jako dneska.

Reagovat
Banikovec7

Pěkně Barák, ale existuje na světě nějaký hráč který brání hůř jak on?

Reagovat
smazaný uživatel

strasny polcas. po prvom sme mali viest a uz to len dohrat. Santon asi dohral. Spalletti nechapem preco dal dole Broza a nie Vecina ktory nehra nic a da tam Gaglia ktory nie je moc kreativny. Nezvladnute uplne.

a ten komentator. nemam nic proti ceskym hracom. fandim im, ale tento kokot z nich co robit dopice. najviac to zabil ked zacal porovnavat Skriniara a ich, to malo aky zmysel. dement sprosty

Reagovat
smazaný uživatel

dolezita bude reakcia. lebo teraz sme hrali 3 zapasy po sebe velmi zle.

Reagovat
Furia Ceca

Tyhle trapný srovnávačky taky nesnáším. Bohužel, ani diskuze pod články SA na EF se těmhle kinderfandům Schicka a Škriniara nevyhnou.

Reagovat
smazaný uživatel

to nie. ale tu sa bavime o profesionalnom kometatorovi co za to dostava peniaze. mal by byt nestranny, pokial teda nekomentuje repre

Reagovat
Furia Ceca

Tak na ČT se taky nestačíš divit, že takový Kozohorský, Vlášek nebo Čapoun za ty sračky co tam melou pobíraj plat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Deki

Reagovat
Inter Eterno Amore

komentátor na facku o tom niet pochýb .. neviem ako sa volá, ale vždy keď ho počujem tak mi príde ako z inej doby a nevie, čo hovorí

Reagovat
smazaný uživatel

BARÁK - NEW GOD. Po sezoně za 50 mega do Realu.

Reagovat
Furia Ceca

De Paul vypadá jako Morrissey.

Reagovat
Biozdenda

chudák

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo potřeba spadnou na držku a začit opět makat to 3-4 místo musíme letos dat vždyt je to jediný cíl

Reagovat
cink

lol

Reagovat
Mr.Jindros

Dobře Udinese... teď ještě Torino zabrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Deki

třetí zápas po sobě nepovedený. když se nedaří křídlum, kteří předloží balon Icardimu, tak jsme nuloví. dnes jsem moc nepochopil Spalovu sestavu i střídání. škoda že ted není ta pauza a musí se jet dál. snad do tý doby nedomrdáme i další zápasy...

Reagovat
smazaný uživatel

Diky, český čochtani!!

FORZA JUVE!

Reagovat
Eldarion

Ten komentátor to je neskutočné

Reagovat
vilp

Reagovat
cresposuper

Takto sa neda hrat, hosi... Proti Pordenone a Udine 58 striel a jeden gol.

Reagovat
olis

TORINO (4-3-3): Sirigu; De Silvestri, Nkoulou, Burdisso, Molinaro; Baselli, Valdifiori, Rincon; Falque, Belotti, Berenguer.

A disposizione: Ichazo, Milinkovic-Savic, Acquah, Ljajic, Niang, Gustafson, Edera, Obi, Barreca, Moretti, Boyè, Lyanco. Allenatore: Mihajlovic.

NAPOLI (4-3-3) - Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Zielinski.

A disposizione: Rafael, Chiriches, Diawara, Leandrinho, Giaccherini, Insigne, Maggio, Ounas, Rog, Sepe.

Allenatore: Sarri.

ako fakt uz...

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel bych napsat pár věcí: Už proti Juve to byl trapný výkon a měl jsem strach jak to půjde v dalších zapasech a když jsem viděl výsledek proti Pedrone tak jsem věděl že se začíná vracet starý inter no a dnešní zápas proti Udine mi to jen potrvrdil. Teď jen čekat jak to půjde dál....

Ale když to vezmu objektivně: Santon nemá ani na druhou ligu a furt hraje, Brozovic je vyloženě na nic a furt hraje, Gaglia a jeho forma letošní a z loňské sezony to je velký rozdíl. + Karma hlavně vyhaluzované zápasy proti některým týmům + to že tenhle tým není na titul ani náhodou myslím není dost kvalitní tak 4 místo by mohlo klapnout. Je potřeba si to uvědomit protože nechat se unášet myšlenkou na titul je nesmysl a dokáže člověka jen nasrat.

Reagovat
olis

Konečne aj gól z rohu

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli Bábě dal gól

Reagovat
olis

Reagovat
olis

Mareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek vyrovnané vyrovnané vyrovnané !

Reagovat
smazaný uživatel

deset deset

Reagovat
olis

hadam uz hotovo, Turin je takmer vzdy proti nam dost trapny, teraz treba setrit sily ale samozrejme nepodcenit to, keby dal dnes Marek este jeden tak by to bolo dokonale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Miluju lidovou tvořivost

Reagovat
raduinho

Reagovat
jany kozak

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
smazaný uživatel

obřac i na ten Inter se dá dívat :)

Reagovat
mastakillah

Mertens je slušně z formy nedaří se mu vůbec, ale vůbec nic ... střídání by mu podle mě dost pomohlo

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
smazaný uživatel

zatím se tam motá jak vítr v bedně

Reagovat
Coutinho10

j uplne na ty strane mu to nesedi ...minuly kolo byl videt vic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Alberto Aquilani

No ty vole, my sme hrozní. Moc neviem, aké výhovorky na túto impotentnú hru ešte hľadať. Páčilo sa mi všehovšudy prvých 10 minút, kedy sme na nich vybehli a pak jedna veľká nuda. To 4-3-3 vôbec nefunguje. Naingollan, od ktorého asi všetci čakáme, že tie zápasy povyhráva zas sám, je mimo formy. Pellegrini ma zatiaľ teda vôbec nepresvedčil. Má dobré momenty, chce hrať hodne priamočiaro, ale od komplexného záložníka má hodne ďaleko a stráca až príliš veľa lôpt. Stále platí to isté, ak niečo nevymyslí Kolarov či Perotti, sme úplne nechopní. Aj napriek super zvládnutej skupiny LM je toto najčudnejší Rím, aký som zažil (a to rímska Barcelona nebola ani tak dávno).

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Traparna cely VAR.

Reagovat
pepinho2

To je komedie ten videorozhodčí v Itálii

Reagovat
smazaný uživatel

Ta byla teda kopnutá

Reagovat
Coutinho10

Perotti

Reagovat
pepinho2

to je idiot

Reagovat
Largo

Reagovat
Coutinho10

Dzeko & Schick

Reagovat
Largo

Hrůza, hrůza......

Reagovat
Lech

Ten Farias je sikovnej

Reagovat
Coutinho10

sice schytal do obliceje, ale hezky ho Schick dohral

Reagovat
Lech

Bez napadu, videl nekdo faraona?

Reagovat
smazaný uživatel

Haluzáci....

Reagovat
Bily

Regulérní, oproti písknuté penaltě

Reagovat
Largo

Reagovat
frankiefcb

Penalta byla jasná, vždyť ho sejmul.

Reagovat
Bily

Dotknul stylem: 1/ Džeko balón stihl dříve > kopl si ho 3m a více od sebe, žádná šance jej stihnout + plus směr do autu

2/ pak se svým těžkopádným stylem sesunul k zemi, kde předtím si sám pomohl "povoleným kotníkem"

3/ teprve až tady je kontakt gólmana = nebyl důvod, že. Džeko upadl

Reagovat
Lech

Pizacane

Reagovat
Largo

Reteeeeeeeeeeeeeeee

konečně!!!!!

Reagovat
Largo

Konečněěěěěěěěěěěěěěěě tři body!!!

Můžu jít s klidným srdcem na Peaky Blinders

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Reagovat
Eldarion

#ACMilan XI: Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Montolivo, Bonaventura; Suso, Kalinic, Borini

Calabria Biglia musí byť pekne v p*či keď ho už Montolivo vytlačí zo zostavy

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem si rikal presne taky

Reagovat
Mrvinho

Ti 2 si můžou podat ruce. Úplně jedno kdo z nich tam je.

Reagovat
Eldarion

Kľudne by som skúsil Locatelli-ho, Seria A je aj tak tento rok viac menej stratená

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda. Klasicka poledni nuda. Prepinam na Spartu, ta uz tece ve 20 min 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

To je panečku bráněníčko...

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Kean do hry namísto zraněného Cerciho. Pojď, kluku, aspoň jeden gól.

Reagovat
Airus

Mois!

Reagovat
Furia Ceca

Ještě Martín by se mohl trefit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že už dlouho nikde neboural, tak by mohl auto zase někde trefit.

Reagovat
Airus

Reagovat
Furia Ceca

I tak to byl ale můj velký oblíbenec. Jsem rád, že ho zase vidím v Itálii. BTW: ten přestup do Lazia v lednu je tutovka?

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

mohla byt redka, bolo by to zaujimavejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nedá hrať André Silvu? Kalinic slabucky jak celá záloha AC. V januári môžu zas vymeniť pol mužstva keď nekúpia skutočne posili tak na LM môžu zabudnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tě slyšel. Ale ničemu to nepomůže. Silva je taky marnej.

Reagovat
smazaný uživatel

KEAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

Reagovat
Eldarion

Inter-Udine, Chievo-AC to isté

Reagovat
Eldarion

btw. Borini pri oboch góloch

Reagovat
Dejwa

Pěkná akce

Reagovat
smazaný uživatel

Jen sebemrskač nechá bránit Boriniho. Ten kluk nemůže se svou výškou bránit při rohu na malém vápně a nemůže hrát na kraji wing-backa, když neumí bránit. S tou absurditou začal Montella a Gattuso pokračuje. Tudy cesta opravdu nepovede. Je hrozný vidět AC v takovém stavu.

Reagovat
Furia Ceca

Nedá se nic dělat, tohle bude pro AC tranzitní sezóna... Na jejich místě bych se snažil něco uhrát v EL, protože v Serii letos už nic nedokážou.

Reagovat
smazaný uživatel

asi jedina sanca na LM

Reagovat
Furia Ceca

Budu vám fandit, ostatně jako všem italským klubům v EL.

Ale obávám se, že Razgrad vás může klidně vyřadit...

Reagovat
smazaný uživatel

ja sice nefandim AC, ale bude to tazke tento rok este ked tam je Atletico, Arsenal ci BVB u tych cakam, ze sa vzchopia s novym trenerom

Reagovat
Furia Ceca

Jo tak to sorry...

Jj, ten nový trenér u BVB je průser. Věřil jsem, že je Atalanta vyndá, ale teď tomu moc nedávám. A taky se obávám, že Neapol sebe sama vyřadí při první příležitosti.

Reagovat
smazaný uživatel

to tiez ocakavam ak budu stale v hre o titul tak sa na to proste vyprdnu

Reagovat
Furia Ceca

Szczesny; De Sciglio, Benatia, Barzagli, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Higuain, Mandzukic

Ach jo... Budeme někdy hrát s Marchisiem a Bernardeschim od začátku? Že bychom konečně hráli přímočarý, houževnatý fotbal? To kombinování do kuchyně á la Barcelona mě fakt nebaví, tohle nikdy nebyl styl Juventusu...

Reagovat
smazaný uživatel

Dva Italové v základní sestavě... už mě to nebaví...

Reagovat
Furia Ceca

No jo, ale co chceš dělat? Když chceš postavit pokud možno co nejlepší kádr, z jedný národnosti ho nepostavíš - a z aktuální italský teprve ne... Vždyť i ty si nedávno psal, že Spinazzola pro nás nebude žádná posila, protože se na tu TOP úroveň bude muset učit.

I když ten Marchisio s Bernou by se do základu vejít mohli. Ale jinak? Takový Rugani se přes Benatiu do základu aktuálně asi moc nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Rugani měl hrát dneska s Benatiou místo Barzagliho. Marchisio měl hrát místo Pjaniće. Bernardeschi namísto Costy.

Důležité je mít silné italské jádro. Teď máme leda tak jedno velký lejno.

Spina pro nás nebude žádnou velkou posilou, protože se musí vyhrát na nejvyšší úrovni, což mu tak rok dva trvat bude. Bude mít dvouletou "lhůtu", aby se v Juve předvedl, buď uspěje, nebo shoří. Ale aby vůbec hrál.

Reagovat
DelPiero137

Aj ked ja by som bol zvedavy na kombinaciu Pjanic a vedla nich Claudio a braniaci! Matuidi.

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
Alberto Aquilani

Z hentých dvoch megahráčov na stopéroch si robí prdel úplne každý útok v lige.

Reagovat
Furia Ceca

Nesta, Beckenbauer

Reagovat
Eldarion

A ty ako správny blbeček to každý víkend napíšeš, ale tie dva soľné stĺpy čo máte vpredu nespomenieš

Reagovat
Alberto Aquilani

Hmmm... najlepší strelec Serie A je soľný stĺp? Ja viem, že zainvestovať do kádra 200 miliónov a potom to vypáli ešte horšie ako Gallianiho parametro zero je bolestivé, ale skús hľadať pozitíva. Síce ma teraz u AC nijaké nenapadajú, ale zachovaj chladnú hlavu, ono to príde :-)

Reagovat
Eldarion

Keď žiješ v minulom roku okej, ale tento rok je pred ním aj Quagliarella Ja som pohode nečakal som zázraky tento rok ale tvoje zamindrákované komentáre každý víkend na AC boli aspoň zo začiatku vtipné, teraz je to už len úbohé a trápne

Reagovat
Alberto Aquilani

ale no tak Ved vy dostávate každý týždeň sódu, tak sa nie je čo čudovať.

Reagovat
smazaný uživatel

to nemoze AC podpisat nejakeho Tuchela alebo cakaju na Carla? mozno uz aj Bilic by bol lepsi nez nic

Reagovat
smazaný uživatel

Na blití tohle. Jsem se těšil, jak skončí Montella a pofrčej pryč Montolivo, Borini a Kalinič a Gattuso z nich udělá ještě "klíčovější" hráče. Ligu můžeme vypustit a zkusit zázrak v poháru + EL. Což ale se současnými výkony by si museli soupeři asi dávat vlastňáky nebo si nedovedu představit, jak někoho porazíme

Reagovat
cervo

by som radsej utiekol do Severnej Korey v kopackach, ale do tej satne s Rinom by som urcite nesiel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
M11

Ty vole to je zas sestava

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pettirosso

Vsiml si nekdo Khediry, jestli opravdu nastoupil? Ja zatim totiz ne

Reagovat
M11

Byl dvakrat u mice.. neuveritelne ze zasto hraje v zakladu

Reagovat
M11

*zas

Reagovat
Pettirosso

Tak hlavne, ze zase Claudio sedi.. toto mi hlava nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

Khedira "nehraje", Pjanić zatím zkazil čeho se dotkl, Alex Sandro hraje jak ustrašená školačka a opět, jediní, kteří běhají, jsou Costa s Mandžukićem.

Reagovat
smazaný uživatel

!

Reagovat
Furia Ceca

Já taky ne

Reagovat
Furia Ceca

Jo tak zrovna TEĎ byl u míče!

Reagovat
DelPiero137

To uz je na plac. Max je uplne mimo. Keby mohol hrat Juan tak je tam!

Reagovat
M11

Na to se neda divat.. ale jsem klidny.. da tam Dybalu v 80 a Bernu v 85

Reagovat
smazaný uživatel

V kolik dávají ten fotbal? Zatím tam jen pobíhá 22 zmatených chlapů honících se za kulatým nesmyslem, který když se jim dostane k nohám, tak do něho bezmyšlenkovitě kopnou a zase běží za ním.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ten Costa je slabej, katastrofa...

Reagovat
10

naše schopnost vytváření šancí je bez Paulita kouzelná...Costa dneska obzvlášť k hovnu, s jeho schopnostma musí dělat rozdíl pravidelně, ne vyřešit dobře každou 50. akci

Reagovat
smazaný uživatel

Pískej konec, ať se na to nemusíme dívat. 1:0, tři body, víc po nich chtít člověk nemůže.

Reagovat
10

víc hlavně nechtějí ani oni

Reagovat
smazaný uživatel

Je to humus. Pjanić dá gól z přímáků, ale že tam půl hodiny není schopen podat jedinej dobrej míč a na co sáhne, to zkazí, to se jakože maže. Tahle kopaná mě nebaví. A nechápu, že to baví kohokoliv, kdo je na tom hřišti. Ale ono je to vlastně nebaví, proto hrají, jak hrají.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Serii A to staci

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

A ne? Sak vetsina tymu jsou trapaci. Vam staci hrat na pulto plynu a v pohode vyhrajete. Dneska treba Bologna vykon urovne Brna

Reagovat
smazaný uživatel

Přepni si to na United

Reagovat
10

Pirlooooooooooo

Reagovat
Furia Ceca

Dobře!

Reagovat
M11

MIRA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taj, a je tovidet. Typicky match Juve. Tor z niceho a ted udrzba na 1:0 FT. Prepinam na Ajax

Reagovat
Benesse

Ty vole Khedira

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi, nemuzu se ubranit dojmu kdykoliv vidim Juventus, ze treba v Premier League by hrali cisty stred. Nic vic

Reagovat
Benesse

Zaujímavé že v LM to posledné roky stačí. Takéto prirovnania sú úplne mimo, lebo je to len o tom keby...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Reagovat
M11

No konecne krasna akce.. MARIO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně slušná přihrávka, děkuju Prodloužit rozcvičku o půl hodinky a hned by mohl hrát Pjanić jako pán od začátku zápasu.

Reagovat
Furia Ceca

Mirante dneska nechytne ani rýmu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak přes kopírák zakončení Perišiće proti Sorrentinovi dvě kola zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek bychom měli, co takhle sundat Khediru s Costou, poslat tam Marchisia s Bernardeschim a začít hrát fotbal?

Reagovat
Furia Ceca

Fotbal hnus - je neuvěřitelný, že jsme v týhle sezóně ještě neodehráli jedinej vyloženě dobrej zápas a to je půlka prosince.

Jsem zvědav, zda to ve středu, kdy budou hrát náhradníci (snad) bude lepší. Jinak mám pocit, že ti naši hráči mají motivaci už jenom v zápasech vyřazovací fáze LM.

Reagovat
Furia Ceca

Jinak jediný vyložený pozitivum je, že se naše obrana po tom odchodu Bonucciho konečně srovnala a zase funguje, za což má opravdu velký dík Benatia

Reagovat
smazaný uživatel

Benatia top, konecne hrajeme bez chyb, na jistotu, absolutne kontrolujeme hru, neni to zadne tempo furioso ale ucel sveti prostredky.

Reagovat
M11

Higuain to je silene jak nic neudela

Reagovat
10

ani se nehne...

Reagovat
smazaný uživatel

Matuidi

Reagovat
M11

BLAISEEEEE !!! Konecne mu to vyslo

Reagovat
Furia Ceca

...a stejně to narval do země jako vždycky.

Reagovat
Furia Ceca

Berna

Reagovat
Furia Ceca

...a Ládík

Reagovat
smazaný uživatel

Fede ♥ #rocknroll

Reagovat
smazaný uživatel

S takovym vykonem 3:0 :D Sele A pobavi vzdy :D

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to za vola?

Reagovat
Fridgiee

Nereaguj.

Reagovat
Furia Ceca

Fede to hrozně řeže

Reagovat
smazaný uživatel

Odveďte to tlustý prase na porážku. Celý zápas tam je k ničemu a pak se vzteká a válí jak postřelenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Cla ♥ #MC8

Reagovat
smazaný uživatel

přesně to sou ty zápasy, které potřebujem, nikdo se neunaví, nikdo se nezraní, čísté konto + tři nastřílené góly.

Nejlepší náš hráč je letos jednoznačně Pjanič

Reagovat
smazaný uživatel

se vsim.Miralem letos kral.

Reagovat
smazaný uživatel

to měl trefit

Reagovat
doNny

Sergej moc pěkně

Reagovat
Pipo123

Milinkovic je proste delo, jasne obcas ma slabšie zapasy, ale hraje vyborne

Reagovat
Pipo123

Bastos od derby proti AS je totalne na smiech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele