Serie A - preview 11. kola

02.11.2013, 09:14, aktualizováno 04.11.2013, 08:48
Previews
Bologna díky dvěma výhrám opustila sestupové příčky, svěřenci trenéra Pioliho ale potřebují nadále bodovat. Dnes hrají na závěr jedenáctého kola doma proti poslednímu Chievu. Hosté zatím nasbírali pouhé čtyři body, Bologna jich má o pět víc.
Bologna FC - Chievo Verona  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávku italské nejvyšší soutěže obstarají celky Boloni a veronského Chieva. Domácí se rozehráli k dobrým výkonům, totéž se ale nedá říci o hostech. Fly Donkeys doposud nasbírali pouhopouhé čtyři body.

Bologna se rozehrála ke skvělým výkonům. Výhru nad Livornem stvrdila tříbodovým ziskem na hřišti Cagliari. Nutno ale říci, že bylo na čase. Bologna totiž do té doby nevyhrála a v tabulce jí patřilo poslední místo. Pioliho svěřenci ale zabrali a momentálně jsou sedmnáctí, což samozřejmě stále nevede ke spokojenosti. V pondělní dohrávce se Bologna střetne s posledním Chievem a znovu půjde o velmi důležitý duel, který může na konci sezony rozhodnout.

Chievo odstartovalo dobře, ale momentálně je v herní a výsledkové krizi. Fl Donkeys prohráli šest kol v řadě a spadli na úplné dno tabulky. Takový průběh sezony veronští Tifosi nečekali, zvláště když se městskému konkurentovi a nováčkovi soutěže Hellasu daří.

Bologna by ráda navázala nejenom na dvě vítězství z předchozích kol, ale také na výsledek, který tu uhrála před rokem. Chievo tenkrát odjíždělo z Renata Dall'Ara se čtyřbrankovým výpraskem.

Trenér Pioli nebude mít k dispozici Cherubina, Čecha, Mantovaniho, Nataliho, Stojanoviče a Gimenéze, všichni mají zdravotní potíže. Kompletní nebudou ani hosté, zranění jsou Calello, Claiton i střelec Théréau. Mimo je i další člen základní sestavy Chieva Hetemaj, který si odpykává karetní trest.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Sorensen, Khrin, Antonsson - Garics, Koné, Pazienza, Laxalt, Morleo - Diamanti - Cristaldo
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Frey, Dainelli, Cesar - Sardo, Bentivoglio, L.Rigoni, Radovanovič, Dramé - Paloschi, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Livorno - Atalanta Bergamo  (neděle 12:30)
Patnácté Livorno se pokusí rozšířit bodovou sbírku na úkor Atalanty. Hostující Nerazzurri jsou ale v dobré formě, z pěti posledních zápasů získali deset bodů a právem si užívají postavení v první desítce.

Domácímu Livornu se na rozdíl od Atalanty příliš nedaří. Sérii porážek se sice podařilo zarazit, ale bod z domácího utkání proti Turínu celkovou bídu nevylepšil. Utkání s Granatou přineslo hned několik zvratů, hosté vedli během několika minut o dvě branky, ale domácí se zmátořili a třemi brankami zápas fantasticky otočili. Jenomže v 87. minutě zařídil proměněnou penaltou konečnou dělbu bodu Alessio Cerci.

Atalanta v minulém kole vybojovala remízu 1:1 s Interem Milán a vlastně tím potvrdila herní zlepšení. Celek z Bergama jde pod Colantuonem znovu nahoru, se třinácti body už je devátý s šestibodovou ztrátou na evropské poháry. Achillovou patou Atalanty jsou venkovní utkání. V dosavadních pěti vystoupeních na hřištích soupeře brala Atalanta body jen jednou a sice při vítězství nad posledním Chievem.

I když je souboj mezi Livornem a Atalantou konfrontací nováčka s ligovou stálicí, utkání nemá jasného favorita. Livorno má z posledních let lepší vzájemnou bilanci, doma dokonce s Atalantou nikdy neprohrálo.

Livorno se musí obejít bez Botty, Decarliho, Belingheriho, Biagiantiho, Mosquery a suspendovaných De Lucii se Schiattarellou. Spoustu absencí mají i hosté, do zápasu s Livornem by neměli zasáhnout zranění Giorgi, Lucchini, Bonaventura, Brienza a Bellini, v případě Stendarda se jedná o karetní trest.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Coda, Emerson, Ceccherini - Piccini, Luci, Duncan, Greco, Mbaye - Paulinho, Siligardi
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Nica, Canini, Yepés, Del Grosso - Raimondi, Cigarini, Carmona, Morález - Livaja, Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Ve spodních patrech ligové tabulky je velký boj o body a proto je duel mezi Sampdorií a Sassuolem nesmírně důležitý. Nováček doposud nasbíral jen šest bodů, překvapivější je fakt, že Sampdoria má jen o tři více.

Sampdoria rozhodně nenaplňuje očekávání ať už funkcionářů klubu, nebo fanoušků a prozatímní šestnácté místo je opravdu velkým zklamáním. Teprve před čtrnácti dny si domácí připsali první letošní výhru, na kterou dokonce následující kolo navázali. V prvním případě vyhrála Sampdoria na Livornu 2:1, ve druhém pak doma udolala Atalantu 1:0. Jenomže přišlo kolo desáté a porážka od Hellasu Verona. Hellas má ale doma výbornou fazónu.

Špatný start do sezony se u Sampdorie nečekal, to samé se ale nedá říci o vystoupení hráčů Sassuola. Fotbaloví experti předvídali Sassuolu těžký začátek, který se potvrdil. Za deset kol vyhráli hosté jen jednou, ve třech případech pak remizovali, což dává ve výsledku předposlední devatenácté místo.

Janovští budou postrádat čtveřici hráčů Salamona, Sansoneho, Castelliniho a Barillu. Ještě o něco hůře jsou na tom hosté. Na jejich marodce zůstávají Valeri, Schelotto, Terranova, Gomes a Marzorati. Chybět bude také potrestaný Zaza.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Mustafi, Palombo, Costa - De Silvestri, Obiang, Krstičič, Gavazzi - Soriano - Gabbiadini, Eder
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Antei, Bianco, Acerbi - Gazzola, Marrone, Magnanelli, Kurtič, Longhi - Floro Flores, Berardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Inter Milán  (neděle 15:00)
Zajímavou podívanou slibuje utkání dvou pohárových adeptů - Udinese a Interu Milán. Udinese zatím předvádí nevyrovnané výkony a Inter toho bude chtít využít, na druhou stranu Mazzarriho "mašina" se poněkud zpomalila, z pěti zápasů vyhrála jen jediný.

V dosavadním průběhu sezony zatím vidíme jiné Udinese, než jsme byli zvyklí vídat. Svěřenci Francesca Guidolina střídají vítězství s porážkami a v tabulce si drží osmé místo. Aby Udine opětovně docílilo evropských pohárů, je potřeba dát výsledkům kontinuitu. V minulém kole se hráčům Bianconeri podařilo zvítězit na půdě Sassuola 2:1 a nyní přichází příležitost na výhru navázat.

Soupeřem sice bude Inter Milán, ale Udine na Stadio Friuli několikrát předvedlo, že může porazit kohokoliv. Koneckonců poslední návštěva Interu skončila jeho porážkou 0:3. Tehdy se prosadila útočná dvojice Di Natale - Muriel, která nastoupí i nyní.

Inter Milán vstoupil do sezony dobře, avšak nyní jako by ztrácel dech. Mazzarriho svěřenci sice prohráli zatím jediné utkání, ale bilance z posledních pěti kol není zrovna lichotivá. Nerazzurri nastoupili ke třem zápasům venku a pokaždé jen remizovali, čehož využili největší konkurenti AS Řím, Neapol a Juventus.

Černomodří ztrácejí na Ligu mistrů šest bodů, na první místo pak dokonce bodů jedenáct.

Walter Mazzarri stále nemůže nasadit zkušeného Chivua, kterého doplňuje rovněž zkušený Milito, oblíbenec Campagnaro a útočník Belfodil. Naopak fit už je Javier Zanetti, jeho start od první minuty je ale nepravděpodobný. Značné zkušenosti budou chybět i Udine v podobě zraněných Basty a Maicosuela, vykartovaný je Pinzi.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkič - Heurtaux, Danilo, Domizzi - Pereyra, Badu, Allan, Lazzari, Gabriel Silva - Muriel - Di Natale
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Rolando, Ranocchia, Juan Jesus - Jonathan, Guarín, Cambiasso, Álvarez, Nagatomo - Kovačič - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Janov CFC  (neděle 15:00)
Římané již tři zápasy neprohráli a tuto sérii by rádi protáhli o další zářez. Janovští Grifové se ale především díky snaze Alberta Gilardina neustále zlepšují a proto nebudou vůbec snadným soupeřem.

Sedmá pozice, na které Lazio před novým kolem sídlí, rozhodně není pro tradičního účastníka Serie A dostačující. Lazio se ale musí smířit s náročným programem, který díky nasazení v Evropské lize zažívá. Někteří fanoušci možná už po nepovedených výkonech svých miláčků lámali nad trenérem Vladimirem Petkovićem hůl, ale zkušený stratég dokázal dovést biancocelesti k remíze s AC Milán.

Na slavném stadionu San Siro je vždy těžké uzmout nějaké body, protože atmosféra okolo vášnivých tifosi je pověstná. V souboji dvou celků, které bojují s nepřízní osudu i vlastním stínem, se nakonec body dělily. Domácí sice krásnou ranou poslal do vedení Brazilec Kaká, na vodní branku "ztraceného syna" rossoneri však dvacet minut před koncem odpověděl stoper Michaël Ciani a srovnal.

Kritizovaný Petković se po utkání k předvedené hře vrátil a médiím řekl: "Milán má skvělý tým a museli jsme odevzdat vše, abychom uspěli. To se nám zčásti povedlo, i když si myslím, že jsme mohli i zvítězit. Po srovnávacím gólu jsme se semkli a vytvořili si několik dobrých příležitostí, ale nezvládli jsme je proměnit," smutně odpověděl na dotaz novinářů. A co čeká od nastávajícího souboje? "Kvůli výhře v Miláně musíme udělat všechno možné. Můj vztah k týmu je dobrý. Nechci říkat skvělý, protože je zde vždycky prostor pro zlepšení. Trápí nás zranění, což nepomáhá, ale nejsme daleko od toho, kde bychom měli být. Milán je vždy nebezpečným soupeřem a my jsme odhodláni vyhrát," uzavřel Petković optimistickou notou.

Když byla řeč o zraněních, můžeme v případě Lazia mluvit téměř o obranné krizi. Jen považte, mimo hru jsou Giuseppe Biava, Andre Dias, Diego Novaretti a Vinicius, záložníci Lucas Biglia a Senad Lulić. Chybí také Emiliano Alfaro a karetní hříšník Lorik Cana. Janov může trávit dny před utkáním v lepší náladě, protože mu chybí pouze útočník Emanuele Calaio.

Grifové zažívají bezmála renesanci. Od doby, co se na lavičku vrátil starý známý trenér Gian Piero Gasperini, prohrál janovský jen jediné utkání ze čtyř. Jeho sokem navíc byl věhlasný Juventus. Jinak Janov zvítězil nad Chievem Verona i v posledním kole proti hostům z Parmy. Ve skvělé formě se nachází zejména střelec Alberto Gilardino, který se trefil již třikrát v předešlých čtyřech zápasech. Rozšíří své statistiky i proti Laziu?
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Cavanda, Ciani, Radu, Pereirinha - Onazi, Ledesma, Hernanes - Candreva, Klose, Felipe Anderson
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Antonini, Portanova, Manfredini, Marchese - Centurion, Kucka, Matuzalem, Bertolacci, Antonelli - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Hellas je určitě jedním z největších překvapení dosavadního průběhu Serie A (v tom pozitivním slova smyslu). Současné páté místo si po postupu z druhé ligy představoval pravděpodobně jen málokterý fanoušek. Další skalp by si Hellas rád připsal proti hostům ze Sardinie.

Isolani se naopak nedaří, což dokazuje čtrnáctá příčka. Z posledních čtyř zápasů prohrál sardinský celek hned tři, přičemž jej porazila i do té doby poslední Bologna. A to hned rozdílem tří gólů, které postupně vstřelili Garics, Kone a Pazienza. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení obránce Nicoly Murra, takže téměř celý druhý poločas hrálo Cagliari v oslabení. Přesto lze jen těžko omlouvat nevýrazné a především nestálé výkony Isolani. Nespokojeni jsou také fanoušci, takže italskými médii již proběhly zprávy o odvolání trenéra Diega Lopeze.

Příval špatných zpráv tím ale neustává - ve zmíněném utkání s Felsinei se zranil Mauricio Pinilla, jeden z mála světlých bodů probíhající sezony. Chilský útočník si poranil stehenní sval a mimo hru by mohl být tři až čtyři týdny. Kromě něj kolují pochybnosti také o zdravotním stavu makedonského záložníka Agima Ibraimiho. První zmiňovaný hráč by mohl proti Veroně chybět velmi citelně, protože v utkání bude Cagliari potřebovat co nejvíce palebné síly. Hellas totiž na pátém místě nesídlí náhodou.

Tým trenéra Mandorliniho předvádí velmi organizovaný fotbal, v ofenzivním pojetí hry sází na ideální kombinaci mladých talentů (Jorginho, Iturbe) a zkušených hráčů (především Luca Toni). Co víc, na domácí půdě veronský tým doposud neztratil ani bod, což pro Cagliari není dobrá zpráva. Vložené desáté kolo způsobilo ve Veroně opět příval radosti, když domácí porazili hosty z Janova. Sampdoria odjela z Marc'Antonio Bentegodi s dvěma inkasovanými brankami, které měla na svědomí dvojice Juan Ignacio Gómez a právě zmiňovaný Luca Toni. Pro italského veterána se jednalo již o pátou branku v devíti zápasech!

Kromě ztráty Pinilly bude hostům chybět také dvojice Albin Ekdal - Gabriele Perico. Ani Verona nebude kompletní, k dispozici Mandorlinimu nebudou hráči jako Ezequiel Cirigliano nebo Vangelis Moras. Oba celky se v soutěžním utkání potkaly naposledy v sezoně 2003/2004 při soubojích druhé ligy. Po remíze v Cagliari se Hellas nemohl radovat ani na domácím hřišti, hosté totiž o jeden gól zvítězili. Napraví domácí ve Veroně minulé zaváhání?
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Gonzalez, Maietta, Albertazzi - Romulo, Jorginho, Hallfredsson - Iturbe, Toni, Martinho
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Rossettini, Astori, Avelar - Dessena, Conti, Nainggolan - Cossu - Sau, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.25 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - AS Řím  (neděle 20:45)
Lídr italské ligy navštíví Turín; na hřišti místního FC se Vlci budou prát o prodloužení obdivuhodné série i náskoku na špici tabulky. Turín možná na první pohled vypadá jako papírový outsider, ale množství římských absencí i nátura Granaty slibuje v neděli večer napínavé klání.

Giallorossi mají za sebou rekordních deset vyhraných zápasů, tuto sérii navíc obohatili o jeden jediný inkasovaný gól. A přesto, že je útočná složka asi největší slabinou současného AS, stihl proměňující se ofenzivní trojlístek nastřílet již 24 branek! Týmu opěvovaného trenéra Rudiho Garcii se navíc daří vyhrávat i zápasy po větší dobu remízové, což byl jeden z hlavních deficitů minulých sezon. To dokazují například poslední dva výsledky. Se Zebrami v Udinese to Vlci neměli snadné a nezaujatý divák by dokonce mohl v klidu říct, že domácí hráči byli lepší. Přesto zvítězil Řím, když se na hrací plochu pár minut před koncem podíval Michael Bradley.

Zápas vloženého kola s Chievem měl podobný průběh, i když zde se už AS dalo označit za aktivnější celek. Skvěle organizovaná obrana posledního týmu tabulky však inkasovala jen jednou. Opět se osvědčilo střídání, protože teprve mladík Alessandro Florenzi našel hlavu útočníka Marca Borriella, který vstřelil rozhodující branku. Na hře AS je hodně znát absence téměř geniálního Francesca Tottiho a rychlých nohou útočníka Gervinha. Toto duo vynechá také zápas s Turínem a kromě něj bude chybět také pilíř defenzivní řady. Stoper Leandro Castán se Garciovi odvděčil skvělými výkony, kvůli kartám ale jeho místo bude muset zaujmout Nicolas Burdisso.

Jeho nasazení ostatně potvrdil trenér Garcia, který na tiskové konferenci řekl: "Absence Castána nebude problém, naopak by si mohl odpočinout. Máme Nicolase Burdissa, který poctivě trénuje a já mu dám šanci. Nicolas je opravdový profesionál a je kdykoli připraven nastoupit. Co se týče zbytku týmu, tak jsme velice ambiciozní celek a naučili jsme se spoléhat jeden na druhého. Známe naše silná i slabá místa a vždy se pokoušíme bavit sebe i diváky. Doufám, že v neděli vyhraje ten lepší tým a také doufám, že ten tým bude Řím," dodal Garcia.

V pravý opak doufá Giampiero Ventura. Kormidelník lavičky Turína si právem ztěžuje na nedostatek hráčů, neboť nejrůznější důvody připraví o nedělní start až sedm jeho svěřenců. "Naším nepřítelem není Řím, ale počet zraněných. Když se podíváte na ty, které nemáme k dispozici, tak jsme opravdu svým nejhorším protivníkem. Pokud byste z jakéhokoli týmu vzali šest sedm hráčů, tak to s ním udělá neuvěřitelnou změnu. AS je jasným favoritem a nemusím vysvětlovat proč - vyhrálo všechny zápasy, dostalo jen jeden gól. Klíčem k úspěchu bude jen koncentrace, maximální nasazení a kousek štěstí," uznává Ventura.

Turín se v minulém zápase postaral o zajímavou přestřelku, když na půdě nováčka z Livorna remizoval 3:3. Po skvělém startu sice Granata prohrávala, ale gól Alessia Cerciho znamenal konečné vyrovnání. Cerciho navíc čeká speciální zápas, protože do fotbalu na nejvyšší úrovni nakoukl právě v dresu Říma. Zpět ke zmiňovaným absencím Turína. Bude mu chybět například Guillermo Rodriguez, Marcelo Larrondo, Omar El Kaddouri, Alexander Farnerud nebo Giuseppe Vives. Pravděpodobný není start ani Cesareho Bova a Mattea Brighiho. Také zkušený záložník prožil v dresu Vlků několik úspěšných let. Římané mohou myslet na jedenáctou výhru v řadě, čímž by se dostali na úroveň anglického Tottenhamu ze sezony 1960/1961. Podaří se jim uspět, nebo bude turínské FC prvním týmem, který přeruší vítěznou sérii AS?
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Darmian, Glik, Moretti - D'Ambrosio, Gazzi, Basha, Bellomo, Pasquale - Cerci, Immobile
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Maicon, Benatia, Burdisso, Balzaretti - Pjanić, De Rossi, Strootman - Florenzi, Borriello, Ljajić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - Juventus FC  (sobota 18:00)
Turínský klub jede navštívit Parmu, aby navázal na poslední dvě vydařená klání. V souboji s Ducali by měl ale šetřit síly, protože v týdnu jej čeká velice náročný zápas s Realem Madrid. Střídavá forma Donadoniho svěřenců zatím Parmu usadila na jedenáctém místě.

Parmě se totiž v posledních týdnech nedaří jediná věc - schopnost navázat na své výkony a potvrzovat vzrůstající formu s pravidelností. Pro příklad: Parmě se podařilo porazit slavný AC Milán, ale ve vloženém kole prohrál s Janovem. Domácí Grifové se radovali díky vstřelené brance Alberta Gilardina z druhé půle a mohli tak slavit důležité tři body.

Na druhou stranu, Juventusu dvě poslední klání vyšla na výbornou. Z prohry v rámci opěvované Ligy mistrů s Realem Madrid se Conteho výběr vzpamatoval tím nejlepším možným způsobem. Nejprve zvítězil nad Janovem, v minulém kole dokonce Catanii nastřílel čtyři branky. Z nich se mohli radovat Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Carlos Tévez a Leonardo Bonucci. Pokud Juventus v dosavadním průběhu Serie A něco brzdilo, pak především neproměňování vypracovaných šancí spolu s osobními chybami jedinců. Teď se zdá, že před důležitou odvetou proti merengues začal slavný tým na první z položek pečlivě pracovat.

Ostatně, pokroku si všímá i trenér Antonio Conte, který na tiskové konferenci před utkání mimo jiné poznamenal: "Podařilo se nám dvakrát za sebou zvítězit. A navíc jsme ve dvou po sobě jdoucích zápasech udrželi čisté konto, což mě velice těší. Dříve nám to možná dělalo problémy, ale teď jsem mnohem klidnější," chválil Conte obrannou linii. Jeho radost je pochopitelná, protože Stará dáma před tímto dvojzápasem udržela napříč všemi soutěžemi čisté konto jen dvakrát.

Z pochopitelných důvodů můžeme očekávat jisté změny v sestavě bianconeri. Proti starým známým by se mohl postavit Sebastian Giovinco, vedle něj by od první minuty měli na trávník vyběhnout například Mauricio Isla nebo Angelo Ogbonna. Andrea Pirlo s Fernandem Llorentem by naopak měli usednout pouze mezi náhradníky. V souboji s Turínem najdeme několik bývalých hráčů Juventusu také na opačné straně barikády. Antonio Mirante, Mattia Cassani, Marco Marchionni nebo Amauri mají vzhledem k minulému angažmá hodně co dokazovat.

Ducali jsou týmem jako dělaným pro velké zápasy. Důkazem mohou být klání s Fiorentinou (remíza 2:2) a právě zmiňovaný duel s AC. Jsou to naopak menší kluby typu Hellasu Verona, které Parmě oddalují evropské poháry. Dalším faktorem, proč by Juventus neměl svého soupeře podcenit, je domácí forma. Na stadionu Ennia Tardiniho dokázalo v této sezoně zvítězit pouze AS Řím, a to ještě muselo dotahovat vedoucí trefu Jonathana Biabianyho. Parma proti AS dokázala skórovat zatím jako jediný tým, což jí kredit rozhodně navyšuje. Juventus rozhodně nehodlá nic podcenit, což dobře ví i trenér Roberto Donadoni: "Musíme hrát na hranici svých možností a plně se soustředit, pokud chceme proti Juve uhrát dobrý výsledek," říká bývalý záložník.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Felipe, Lucarelli - Biabiany, Gargano, Marchionni, Parolo, Gobbi - Cassano, Amauri
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Ogbonna, Chiellini - Isla, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah - Giovinco, Tévez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.80 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Calcio Catania  (sobota 20:45)
Catanii se na půdě Neapole podařilo získat tři body naposledy v roce 2004, tedy ještě v rámci bojů v Serii B. Od té doby se Pulvirentiho svěřenci snaží neúspěšně. Prolomí smůlu v jedenáctém kole, nebo se Neapol alespoň na pár hodin přiblíží prvnímu AS Řím?

V dalším sobotním programu italské první ligy nám bude nabídnut souboj Catanie s adeptem na titul. Partenopei musí šetřit své síly na náročná klání Ligy mistrů, ale přesto jsou v utkání jasným favoritem. Navíc mohou využít domácího prostředí, které se Catanii nezamlouvá. Jednak sicilský klub zpravidla opouští San Paolo s maximálně jedním bodem v kapse, popřípadě se mu nedaří většina venkovních utkání. Napraví si reputaci pod novým trenérem?

Odvolaného Rolanda Marana nahradil Luigi De Canio, který má jasný úkol: vyzvednout Catanii ze sestupových vod, ve kterých zatím kotví. To se ale nedaří ani De Caniovi, protože ve dvou posledních kláních získal jediný bod za remízu se Sassuolem. O jeho posledním utkání s turínským Juventusem bude pravděpodobně řeč ještě hodně dlouho. Nejde ani tak o góly, které Stará dáma vstřelila čtyři, ale především o zranění Gonzala Bergessia. To mu přivodil obránce Giorgio Chiellini, když útočníkovi soupeře zlomil nohu.

Reprezentační obránce projevil jistou dávku empatie a hned se Bergessiovi omlouval, ale přesto bude Argentinec alespoň na dva měsíce bez fotbalu. Majitel Catanie Antonio Pulvirenti šel ještě dál a Chielliniho zákrok nazval "zbabělým". Otázkou tedy bude, jak si bojující Catania poradí s dalším ofenzivně laděným týmem. Neapol totiž v probíhající sezoně chytá již několikátý dech a je pasována do role vyzyvatele Staré dámy.

O síle současného kádru trenéra Rafaela Beníteze svědčí mimo jiné poslední ligové klání. To svedlo Neapol dohromady s ambiciozní Fiorentinou, která se také v posledních letech velice slibně vzmáhá. V atraktivním duelu na stadionu Artemia Franchiho rozhodl první poločas, v jehož průběhu sice domácí srovnali krok po gólu Josého Callejóna, ale tři body hostím vystřelil Dries Mertens. Fialky sice po většinu času diktovaly obraz hry, ale skvěle zasahující obranná linie Neapole v čele s brankářem Pepem Reinou zvládla odvracet všechna nebezpečí.

Partenopei čeká v týdnu těžký zápas s Marseille, který by mohl napovědět mnohé o postupujících týmech. Ve skupině smrti si Neapol sice nevede špatně, ale současné třetí místo pravděpodobně není maximem možností. Na straně domácího výběru jsou také statistiky, neboť Catanii se nepovedlo na poli soupeře vyhrát v této sezoně ještě ani jednou. Průměr gólů na zápas přitom přesahuje číslo 2,5! V celé své dosavadní historii navíc Neapol padla v utkání s Catanií jen jedinkrát. Zkrátka, i ten nejzapřísáhlejší fanoušek Slonů dobře ví, že pokud má Catania zvítězit, potřebuje téměř zázrak...
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Mesto, Fernandez, Albiol, Armero - Dzemaili, Behrami - Callejón, Hamšík, Insigne - Pandev
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Gyomber, Rolin, Biraghi - Izco, Tachtsidis, Almiron - Keko, Maxi Lopez, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Milánské San Siro bude opět tahákem, neboť se proti AC postaví Fiorentina. Rossoneri potřebují v lize zabrat, ale proti Viole to bude velmi těžké utkání. Návrát do dobře známého prostředí čeká Massima Ambrosiniho, někdejšího kapitána AC.

Fotbalistům AC Milán nadále ujíždí vlak jménem Liga mistrů, potažmo evropské poháry celkově. V minulém kole si rossoneri připsali pouze bod za domácí remízu s Laziem a jelikož konkurence opět zvítězila, vzrostla ztráta na čelo už na hrozivých osmnáct bodů.

Do konce ligové soutěže pořád zbývá dost kol, ale už teď se dá předpokládat, že to bude mít Milán s obsazením minimálně třetího místa hodně složité. Rovněž v tomto utkání se AC představí doma a půjde o generálku na zápas s Barcelonou.

Fiorentina před sezonou mohutně posílila a od toho samozřejmě očekává atak předních příček. Jednou z posil byl zkušený Massimo Ambrosini, kterému v Miláně neprodloužili smlouvu. Ambrosini plnil po odchodu Maldiniho funkci kapitána a s týmem rossoneri slavil jeden mistrovský titul. Nyní se však postaví na druhou stranu barikády a s novým týmem bude chtít uspět. Ze strany milánských Tifosi se očekává bouřlivé přijetí, vždyť Ambrosini strávil na San Siru několik let.

Viola je momentálně na šestém místě s minimální ztrátou na evropské poháry. V minulm kole nezvládla šlágr s Neapolí, které na Artemio Franchi podlehla 1:2.

Allegri stále nemůže počítat s řadou důležitých hráčů. Zdravotní potíže opět hlásí brankář Abbiati, mimo jsou i Bonera, Pazzini, El Shaarawy, Silvestre, De Sciglio a suspendovaný Méxes. Také Montella nemůže nasadit to nejsilnější. Goméz, Mati Fernandes, Hegazi a Iličič jsou zranění, Cuadrado si odpykává karetní trest.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Abate, Zaccardo, Zapata, Constant - Montolivo, De Jong, Muntari - Kaká, Balotelli, Robinho
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomovič, Gonzalo Rodriguéz, Savić, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Ambrosini - Borja Valero, Joaquín - Rossi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím10100024:130
2.SSC Neapol1081122:725
3.Juventus FC1081122:1025
4.Inter Milán1054124:1219
5.Hellas Verona1061320:1619
6.ACF Fiorentina1053220:1318
7.SS Lazio1043315:1315
8.Udinese Calcio1041511:1113
9.Atalanta Bergamo1041512:1313
10.AC Milán1033417:1712
11.Parma FC1033416:1812
12.Turín FC1025316:1811
13.Janov CFC103259:1411
14.Cagliari Calcio1024410:1710
15.AS Livorno1023512:169
16.UC Sampdoria102359:169
17.Bologna FC1023513:229
18.Calcio Catania101366:176
19.US Sassuolo101368:246
20.Chievo Verona101187:184

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (770)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele