SERIE A: MISTREM BUDE JUVENTUS!

14.03.2005, 00:09
Aktuality
A víte proč? Protože do každého zápasu nastupuje ve čtrnácti! To, co dnes předvedli oni pánové ve žlutočerném, hraničilo s kriminálním činem. Neodpískaný gól, když míč zcela evidentně přešel přes brankovou čáru a pomezní se ani neobtěžoval začervenat se! Vyloučit Camoranesiho by musel snad i slepec! Dva pokutové kopy, neodpískané...

Má vůbec cenu pokračovat? Není to poprvé, co rozhodčí, dá-li se vůbec takto pojmenovat tyto škůdce fotbalu, pomohli Juventusu k bodům. Má to Juve zapotřebí? Zdá se, že ano! Jinak by dnes "Stará dáma" nebojovala o titul, ale potácela se někde v pásmu mezi středem tabulky a nebezpečím sestupu. Camaronesi fauloval mimo hrací plochu a to je jen a jen červená. Dostal žlutou! O několik minut později podkopl zezadu pronikající hráče Chieva, když ne vyloučení, tak alespoň napomenutí, druhá žlutá a ven! Ale sudí nic, úsměv a volný kop! Chievo bylo lepší, fotbalovější. A jestli tento zápas rozhodl o jeho sestupu do Serie B, má plné právo podat na rozhodčí tohoto utkání trestní oznámení! Oni opravdu rozhodovali! Ale dávno před zahajovacím hvizdem! Jedinou branku, na překvapení regulérní, dal Ruben Olivera v 87. minutě, vzápětí byl vyloučen společně s Alessandro Potenzou z Chieva.

AC Milán vede i nadále ligu, dosáhl stejného výsledku jako Juventus, tedy 1:0. Soupeře měl, teoreticky, mnohem silnějšího, o postup do LM bojující Sampdorii. Branka, kterou dal v 64. minutě Ricardo Kaká znamenala nejen zisk veledůležitých tří bodů, ale také sedmé vítězství v řadě. Tedy v Serii A. Připočteme-li k tomu ještě 100% úspěch v osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United, je zde 810 minut bez ztráty bodu! Sampdoria si ale zasloužila alespoň bod. Její výkon byl solidní a v poslední patnáctiminutovce měla ke gólu, a tedy k vyrovnání, rozhodně blíže, než Milán k potvrzení svého vítězství. Svědčí o tom rovněž dvě žluté karty udělené Jaapu Stamovi a Alessandro Costacurtovi v 69. a v 74. minutě.

Městský rival, Inter, se konečně propracoval na 3. příčku, a dosáhl toho, jak jinak, další remízou. Tentokráte na Laziu a byla sedmnáctou v této sezóně! Roberto Mancini se vrátil na Olympijský stadión v Římě a byl přivítán pískotem a desetitisíci bankovkami v rukou příznivců Lazia. Vedoucí gól dal minutu před koncem poločasu Filippini, za Inter vyrovnal hlavou Julio Cruz po změně stran. O chvíli později byl vyloučen Giuliano Giannichedda a hosté měli volnou cestu k zisku 3 bodů. Byl to zejména Dejan Stankovic, který velel do útoku a sám promarnil několik příležitostí.

V druhém sobotním zápase Lecce remizovalo doma s Fiorentinou, byť vedlo 2:0 již ve 30. minutě brankami Sam Dalla Bona a Mirko Vučiniče. Ale o dvě minuty později snížil Dán Martin Jorgensen a v 86. minutě se podařilo vyrovnat Christianu Maggiovi.

Udinese se probudilo ze zimního spánku a hladově udeřilo! Na stadiónu Renzo Barbera 32 tisíc diváků jen udiveně zíralo a nevěřícně kroutilo hlavou. David Di Michele dal hattrick, Sulley Muntari a Vicenzo Yaquinta přidali po jednom a domácímu Palermu nebyl nic platný alespoň čestný gól Maria Alberta Santany. Celkových 5:1 je povzbuzením pro Udinese, které je stále ve hře o postup do LM 2005/06. Dva body ztráty na Inter a Sampdorii nic neznamenají!

AS Řím by do této soutěže moc a moc rád. Ale Cagliari bylo dnes proti a potvrdilo, že doma je téměř k neporažení! Výhra 3:0 mluví sama o sobě, Gianfranco Zola, Mauro Esposito a reprezentant Hondurasu David Suazo to zvládli do 48. minuty a Totti a spol. se pomalu ale jistě začínají loučit s pohárovou Evropou. Alespoň s LM, na postupové pozice ztrácejí 9 bodů. O jejich nervozitě svědčí rovněž červená pro Daniele De Rossiho.

Siena nastoupila v Bologni a veze si bod. Veledůležitý bod. Drží se díky němu stále ve hře, má stejně bodů jako Brescia, na záchranu jí schází dva, tři, více... Claudio Bellucci otevřel skóre v 55. minutě z penalty, o deset minut později vyrovnal Massimo Maccarone a hosté remízu udrželi až do konce.

Parma prohrála v Bergamu a to se snad se sestupem smíří až po posledním kole. A tak to má být! Do konce Serie A chybí ještě odehrát deset kol, ve hře je tedy 30 bodů a Bergamo jich potřebuje asi tak dvacet. Jeden nikdy neví co se může stát. Pereira Adriano se stal autorem jediné branky tohoto zápasu, Parma se v posledních deseti minutách nezmohla na odpor a situace se pro ni komplikuje. Je v tom až po uši.

Brescia podlehla v domácím prostředí Livornu 2:3... Tři z pěti branek tohoto utkání padly z penalt. Obě domácí a proměnil je Andrea Caracciolo. V 16. minutě (1:0) a dvě minuty před koncem (2:3). Ale mezitím dalo Livorno hned 3 góly, Alessandro Doga, Igor Protti (penalta) a Thomas Danilevicius. Livorno se tak pohybuje v pásmu klidu, s nadějí na Pohár UEFA, Brescia trpí bolestí hlavy a úzkostí ze sestupu.

Reggina - Messina, další ze soubojů o zachování klidu a pobytu ve středu tabulky. Hosté ho mají, tedy onoho klidu, po tomto zápase asi o něco více. Bodově se na svého protivníka dotáhli, hladce ho porazili a hráli lépe. Již v prvním poločase padly oba góly, jejich autory se stali Filippo Cristante a Gaetano D'Agostino, a pak se jen dohrávalo.

Šlágr příštího kola? AS Roma - AC Milán? Asi ano. Propadák kola? Juventus - Reggina! Je totiž již dnes rozhodnuto!

Tabulka:
1. AC Milán28196347:1763
2. Juventus Turín28196346:1663
3. Inter Milán281017150:3347
4. Sampdoria Janov28145931:2147
5. Udinese Calcio28136941:2845
6. Citta di Palermo281110731:2643
7. AS Řím281081046:4338
8. Bologna FC28910928:2637
9. Cagliari Calcio281071141:4537
10. US Lecce28991048:4936
11. Reggina Calcio28981128:3335
12. AS Livorno28981131:3735
13. Messina Peloro28981132:4035
14. Lazio Řím28971235:3834
15. AC Fiorentina287101129:3731
16. AC Parma28781330:4529
17. Chievo Verona28771421:3928
18. Brescia Calcio28751623:3726
19. AC Siena284141027:4226
20. Atalanta Bergamo28491524:3721


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (47)

Přidat komentář
Kily

zápas jsem neviděl, ale jsem moc a moc zvědavej na magazín serie a na galaxii. Je škoda, že zápasy juventusu takhle v jeho prospěch ovlivňují rozhodčí, kdyby to bylo jednou nebo dvakrát, tak se to dá pochopit, přece jenom rozhodčí nejsou stroje a nevidí všechno, ale takto častokrát...? Jenomže jsou to lidé, kteří, a to známe i u nás, se dají lehce podplatit a pískají ve prospěch větších a mocnějších. V Itálii mám nejradši Sampdorii, ta do boje o titul už nejspíš nezadáhne a tak mi bylo celkem jedno, kdo ho vyhraje. Teď titul spíš přeju AC.

Reagovat
HOST*Bufi

Drbnuty clanek o Juve Redaktor je kokot! Vobec to neni pravda stym Juve!!!Je vydet ze redaktor nenavidi Juve!

Reagovat
HOST*Mára

až to uvidíš ten zápas, tak pak mluv!!!

Reagovat
alegre

Viděl a slyšel jsem na vlastní oči a uši! Bylo to opravdu nechutné! Popisovat komentář na ESPN…nemá cenu překládat! Ostuda a ne poprvé, co se d ě je v Serii A je opravdu hnus…

Reagovat
HOST*

Skurveny JUVENTUS !!! FORZA MILAN !!!

Reagovat
HOST*Bogyc

Když seš tak CHYTREJ tak ve slově zkurvený se píše z a ne S. FORZA JUVEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A když ty jsi tak chytrej, tak dělej ve větě aspoň čárky. Magore. Trochu si uvědom jaká je to prasárna ze strany Juventusu. FORZA MILAN

Reagovat
HOST*

nevíte někdo jak to bude s přestupy z AS Řím?kdo odejde?

Reagovat
HOST*Shevchenko

Chivu 55% do AC a Totti 10% do AC

Reagovat
HOST*peca

Co by jste chtěli od makarónů. Některejma vlastnostma mi připomínaj Čechy-skorumpovanost, rasismu (to nechápu vždyť jsou to takový čmoudi a houkaj na černochy) atd. ale oni jsou v tom ještě horší než mi. Fakt Italy nesnáším, když je někde na dovolený potkám (no spíš je dřív sliším než vidím-řvou jak paviáni) tak beru roha a mizí co nejdál. Jsou to špinavci špinavý, ve fotbale uměj akorát simulovat, kecat, máchat rukama a rozčilovat se.

Reagovat
HOST*elo

presne si to vystihol,vsetci tam dole su divadelnici , ked sa im nedari tak kazdy im ublizuje a naopak ked im to ide tak su arogatny frajeri

Reagovat
Mr.Jindros

No neviděl jsem to ... ale dokážu si to představit. S pomocí rozhodčích ani titul nechci , občas nám pomáhaj, je to fakt, ale já fanda z čech s tim nic neudělám. Na obhajobu bych řekl že ani ostatní velkokluby rozhodčí nijak neřežou (vím, tohle nás neospravedlňuje) a myslim, že úvod článku byl malinko útočnější a zaujatější než by asi měl být, např. věta o středu tabulky .... zas nepřehánějte. Člověk co psal "makaróny" nechť se zamyslí nad svým životem, pokud ho popadne závan inteligence měl by se nechat utratit.

Reagovat
HOST*Peca

Jindrošku pinďošku závan inteligence mě popadl když jsem přestal koukat na komedii zvanou Seria A. Za poslední roky šla tahle liga neskutečně dolů a koukat na simulování, tahání za dresy, gestikulování, brečení a naříkání, to mě fakt nebaví. Asi žádnýho makarona neznáš a nikdy ses s žádným nestkal, jinak jsem přesvědčenej, že by jsi smýšlel jinak. Že je větší problém s rasismem ve Španělsku, to si nemyslím, stačí se podívat na zápasy SS Lazio a máš o Itálii jasno. Jedinej černoch Liverani (svýho času i reprezentant Itálie) je tam chudák a pískaj na něj i vlastní fandové, nemluvě o cizích. Pár makaronů znám a rasisti to jsou a ještě ke všemu pořádný nadutci, který si myslej, že my tu lezeme po stromech a jsme úplně blbý (ikdyž podle tebe soudím, že i tady takový jsou) přitom v Itálii je tolik negramotnejch lidí a hlavně na jihu to vypadá jako ve středověku.

Reagovat
sansiro

nejvetsi problem s rasismem je ale ted asi ve Spanelsku

Reagovat
Kily

těžko říct, jestli největší, i když asi jo, ale rasismus ve španělsku je rozhodně nejvíce probíraný, hlavně v poslední době kvůli problémům především eto´a a wanchopa

Reagovat
smazaný uživatel

Je to příšerný co se stalo v zápase Juve s Chievem. Italská liga jedna z nejkvalitnějších a tohle? Je to příšerný...jako kdyby každej měl prostě respekt z Juve a tak mu pomáhá . Nebo to je uplácení? Co sem viděl poslední zápasy Juve tak hrály s prominutím hovno.Je možné aby vedení Juve podplatilo rozhodčího? Je to hrozné. Měl by být potrestán rozhodčí a podpřípadě Juve (kdyby podplácel) Myslím že v lize jako je italská by se to stát nemělo. FORZA ITALIA CALCIO a konkrétně FORZA MILAN

Reagovat
HOST*

to co tady píšeš jsou pěkný pičoviny!!! všiml sem si toho

již několikrát, že pliveš na Juventus!!!! seš jouda! a o tom že

milán dal několikrát gola v 95 min a pod... to tu nenapíšeš že! že rozhodčí je schopnej nastavit když milan nevyhrává 8 minut!!!!!!!!! tak se nad sebou zamysli!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Mikee

Po dlouhý době,a řadě kvalitních článků se na Eurofotbalu objevil článek někoho kdo trpí mindrákama a tak si vylejvá zlost na Juventusu. ALe je vidět že není sám, takovejch primitivů je tady (v Čechách) asi víc (viz.uniqiem).

Jak jinak neř FORZA JUVE and JUVE FOREVER!!!

Reagovat
HOST*autor

Velice děkuji za zařazení do kategorie primitivů. Pro pravdu se jeden vždycky zlobí.....

Reagovat
Kily

já si nemyslim, že si tady někdo vylejvá zlost na juventusu, článek je dobrej, to jenom ty jako fanoušek juventusu a někdo, kdo ten zápas nejspíš neviděl, se štveš, že si někdo dovolí něco proti juve napsat a je ti úplně jedno, že má více či méně pravdu. Tobě stačí, že tvůj tým vyhrává a je ti naprosto jedno, jakým způsobem, až uvidíš nějaký momentky ze zápasu (já zatim viděl jenom ten gól a ten míč byl dobrejch 10-15 čísel za čarou, na zbytek se podívám v magazínu serie a), tak možná změníš názor. A bohužel tohle není poprvé, co rozhodčí nasměroval juventus k vítězství.

Reagovat
Mr.Jindros

V podstatě souhlasím, ale myslim že pasáž : "Má to Juve zapotřebí? Zdá se, že ano! Jinak by dnes "Stará dáma" nebojovala o titul, ale potácela se někde v pásmu mezi středem tabulky a nebezpečím sestupu." si autor mohl odpustit.

Reagovat
HOST*Mikee

Hlavně že si spokojenej.

Neříkám že to gól nebyl,taky mám galaxii,ale celkově byl ten článek dost neobjektivní tak sem to napsal.Žijeme v demokracii tak se to může.

Reagovat
sansiro

O tomto problemu se v Italii mluvi uz radu let, ze rozhodci piskaji Juventusu!

Reagovat
sansiro

FORZA MILAN!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mi silně připomíná Real. Taky míč dva metry za čárou a ono nic. V každém druhém zápase penalta...

Reagovat
exmafie

A kdyže to Real naposledy kopal penaltu???

Reagovat
smazaný uživatel

Však jsou taky hned horší výsledky.

Reagovat
exmafie

Jaké horší???Možná sis toho nevšiml,ale Real hraje tragicky celou sezónu,snad kromě dvou zápasů...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže zatímco tehdy byl v krizi a nestačili ani poúostrkávání rozhodčích, teď tak hrajou hlavně kvůli tomu, že se píská objektivně

Reagovat
HOST*Enzo

Ja to videl a podle me to pomezni rozhodci nemohl videt..pac byl nekde jinde....ale gol to mel byt.....ale spomente si na ManU.....tam taky byl balon za carou a nic!Zaroven...pane redaktore vase zujatost vuci Juve je velmi zretelna...radeji o Juventusu uz nepiste..pac nejste obektvni!!!!

Reagovat
HOST*

Nic noveho pod slnkom.FORZA MILAN

Reagovat
HOST*

Pojebane JUVE:

Reagovat
HOST*Shevchenko

Jak sem četl ten nadpis, mislel jsem si že to má Juve zaslouženě ale jak sem viděl ten zápas ...

AS-AC 1:3

JUVE-REGGINA 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Collina vie piskat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§

Reagovat
HOST*caryfuk

Je možný, že rozhodčí Juve občas připískávají, ale nad tím, že AC dává pravidelně góly až v 120 minutě zápasu, se nikdo nepozastaví. Trošku objektivity by to chtělo, nemyslíte?

Reagovat
HOST*caryfuk

A autor článku by z pozice rozhodčího ten gól viděl?

Reagovat
Kily

tady přece vůbec nejde o to, jestli by autor ten gól viděl, nebo ne. To je práce rozhodčího a ne autora.

Reagovat
HOST*Shevchenko

CARYFUKU! TY D....E

Reagovat
HOST*stam

caryfuk:v 120 min .zapasu???A to sa aj da v Calciu??? ......nebduem sa vyjadrovat lebo aj AC ma stastie ked dava goly v posl. minutach ale to je hranie dokonca..a 4-5 min. sa v poho nadstavit mozu....akuart raz prehnali ked nadstavili az 6min....ale o Juvesa uz dlhie hovori ze im piskaju penalty este toto ...ale este som to nevidel ..na Galxie som magzin presvihol musim pockat na zaznam..potom zhodnotim ale inac-FORZA MILAN!!!!MILAN FOREVER!!!GRANDE MILAN CHAMPIONE!!!JUVE MERDA !!!!!

Reagovat
HOST*caryfuk

Určitě víš, že jsem těch 120 minut myslel v nadsázce. Tak se uklidni

Reagovat
HOST*Shevchenko

TY MÁŠ I TEN MOZEK V NADSÁZCE AC TENTO ROK VYHRAJE LIGU+POHÁR=SUPERPOHÁR A LIGU MISTRŮ. POTOM VYHRAJE EVROPSKÝ SUPERPOHÁR PROTI SHAKTORU A INTERKONTINENTÁLNÍ P. PROTI BOCE

Reagovat
Mr.Jindros

Lepší mozek v "nadsázce" než žádnej, že ....

Reagovat
alegre

....žádnej mozek, taky mozek....aneb nula od nuly pojde.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tos přehnal. Nikde není napsaný, že nevypadnem třeba už ve čtvrtfinále jako loni s Deportivem.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*stam

Podla mna to so strany Juve nebolo az take hrozne ako to popisal auor rcenzie..ale inca FORZA MILAN

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Dt

Kde si Duffy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele