SERIE A - IDEÁLNÍ SESTAVA 23. KOLA

13.02.2007, 20:33
Aktuality
V ideální sestavě 23. kola, kterou určily průměrné známky v italských denících, najdeme po dvou zástupcích úspěšných týmů z Fiorentiny, Regginy a Sampdorie. Největším zklamáním byl naopak výkon záložní řady Palerma proti Empoli.

Brankář:

Gianluca Pagliuca (Ascoli) – nestárnoucí gólman držel dlouho naděje svého týmu na hřišti Sampdorie, kde kdysi vychytal mistrovský titul. Fantasticky zneškodnil nájezd Franceschiniho a o chvíli později si poradil i s jedovkou Zenoniho. Hlavním bodem jeho famózního představení ale bylo zneškodnění penalty jindy neomylného Francesca Flachiho. Právě tento moment rozhodl o veteránově zařazení do jedenáctky kola, skoro stejně dobře ale zachytala lednová posila milánského AC Storari.

Obránci:

Christian Maggio (Sampdoria) – ze spolehlivého náhradníka se pomalu stává tahoun - v defenzivě sice neměl moc práce, ale zaujal vydařenými průniky po své pravé straně, kde spolupracoval zejména s Quagliarellou. Odměnou za aktivitu mu byla vítězná branka, kterou vstřelil hlavou po centru Franceschiniho.

Marco Zanchi (Messina) – obrana Messiny fungovala proti Catanii lépe než obvykle, na čemž má hlavní zásluhu právě tento holohlavý stoper - obávaný kanonýr Spinesi neměl žádnou šanci. Po rohovém kopu D´Aversy zachránil v prestižním derby hlavou alespoň remízu.

Salvatore Aronica (Reggina) – spolehlivý výkon tohoto univerzála jakoby charakterizoval pohodu v Mazzarriho týmu. Lazetič s Abbruscatem se neprosadili a do Reggio di Calabria putují další cenné body.

Max Tonetto (AS Řím) – v letošní sezoně velice dobrý veterán opět nezklamal, z levé strany znamenal hlavní nebezpečí pro branku Parmy, i proto, že Brazilec Mancini tentokrát neměl svůj den. Po jeho přihrávce skóroval Perrotta prakticky do prázdné branky a zajistil favoritovi klidný závěr utkání.

Záložníci:

Sergio Almiron (Empoli) – má lví podíl na tříbodovém exportu z Palerma. Hlavně v prvním poločase byla záloha pod jeho taktovkou neprůchodná, když nedala Corinimu ani zlomek času na kvalitní rozehrávku. Ve 23. minutě se pouze zastřeloval, krátce po přestávce ale konečně prolomil střeleckou smůlu – po centru Tosta z levé strany překvapivě přetlačil šéfa domácí obrany Barzagliho a bylo domodra vymalováno.

Fabio Liverani (Fiorentina) – kreativní záložník Fiorentiny rozdával celý zápas kolmé a přesné míče na útočníky i krajní obránce, akci před druhým gólem „Fialek“ založil právě on. Zároveň nebezpečně střílel ze střední vzdálenosti a také účinně napadal, hbitá záloha Udine v neděli neměla na snědého halva nárok.

Daniele Franceschini (Sampdoria) – proti Ascoli byl u všeho důležitého. Dostal se do první velké šance, vybojoval penaltu, často střílel, přihrál na první gól a druhý po akci Flachiho sám vstřelil. Momentálně v Serii A nenajdeme křídelníka s lepší formou.

Útočníci:

Reginaldo (Fiorentina) – na začátku utkání ho obránci a záložníci Udine nemohli chytit – Mottu a Codu ještě ani nestihl slušně pozdravit a už byl daleko za nimi. Kromě neobyčejné rychlosti a techniky ukázal i slušný důraz v šestnáctce, gólově se prosadil po centru Blasiho a dal zapomenout na absentující duo Toni – Mutu.

Rolando Bianchi (Reggina) – stále více se prosazuje mezi nejlepší útočníky calcia - v Turíně proti místnímu FC vstřelil dva góly v rozmezí deseti minut a každý byl jiný. Tradiční nebezpečnost v pokutovém území doplnil i o nečekanou ránu z přímého kopu. Bravo – Bianchi se stal mužem 23. kola.

Adriano (Inter) – vítěznou teefu svého týmu na horké půdě v Chievu vstřelil už v první minutě, kdy se důrazně prohnal kolem stopera a svojí neomylnou levačkou předvedl výstavního „angličana“. Mandelli si s ním vůbec nevěděl rady, Brazilec znovu zaúřadoval v 52. minutě hry, kdy sklepnutou hlavičkou připravil druhý gól Crespovi.



Zklamali:

Brankář: Marco Fortin (Cagliari) – v utkání proti Sieně neměl moc práce, o to víc ho může mrzet laciný gól Corvii z úhlu. Ani střela Codrey nebyla nechytatelná. Cagliari se v útoku trápí, a pokud dvakrát zbytečně inkasuje, tak nemůže pomýšlet na vítězství.

Obránce: Paolo Maldini (AC Milán) – i když nebyl nejhorším obráncem v tomto kole, jeho výkon rozhodně zaostal za očekáváním. V prvním poločase se kolem něho několikrát prosmýkl Lucarelli, rovněž Stefano Fiore nadělal rychlost ztrácejícímu stoperovi velké problémy.

Záložník: Mark Bresciano (Palermo) – australský štírek neprožívá dobré časy, také proti Empoli se vůbec nedostal do hry - nebyl ani u jedné kloudné akce Siciliánů. Po necelé hodině hry ho nahradil Brienza.

Útočník: Michele Paolucci (Ascoli) – kat Messiny z minulého kola vůbec neohrozil branku Sampdorie, útok outsidera z Ascoli prakticky neexistoval. Parťák Bjelanovič byl určitě platnějším členem Sonettiho družiny.



Zajímavost:

Po necelých pěti letech se na Apeniny vrátil brazilský útočník Ronaldo. V zápase s Livornem vystřídal v 65. minutě krajana Oliveiru a byl velice aktivní – několikrát šikovně zakombinoval s Kaká a připsal si dva nebezpečné střelecké pokusy.

V tomto kole padlo celkem 22 branek, průměr na utkání 2,2.

Autor: Marek Velecký / EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Prani je vyplneno Dobre merenguesy

Reagovat
HOST*ROMANISTA

velmi ocenuji, ze vzrusta pocet clanku o serii A. jen tak dal.

Reagovat
HOST*Márty

taktak..jen houšť....forza Italia

Reagovat
Shevchenko

Chybí mi Marek

Reagovat
smazaný uživatel

Tonetto měl lepší známky. O dost.

Reagovat
sansiro

to je mazec. Tam odešli snad všichni, prodali ještě Leona, který se vytáhl, Pelizolliho a oni takhle... Držím palce družbě ACM!

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Leona přišli Vigiani a Foggia, takže mají lepší kádr než na podzim.

Reagovat
HOST*kryštof

mám dotaz na odborníky, kteří viděli poslední zápas AC Milán (já ho bohužel nestihl): byl Ronaldo opravdu tak dobrý, jak všude píší, nebo ho jen nekritizovali tak tvrdě z důvodu jeho premiéry??

Reagovat
Shevchenko

byl průměrný

Reagovat
Slejdy

presne tak prumer...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo to až také úžasné, ale je pravda že vyslal jednu velmi dobú strelu.Viac by sme vedeli, keby odohral celý zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele