Semak se ve 40 letech poprvé stává hlavním koučem, povede Ufu

30.12.2016, 16:51
Aktuality
V přirozeném kariérním postupu pokračuje ruský internacionál a hráčská ikona CSKA Moskva Sergej Semak. Ten měl doposud zkušenost převážně s prací asistenta v Zenitu Petrohrad i u ruské reprezentace, nyní ovšem dostává velkou příležitost u kormidla aktuálně osmého celku ruské Premier Ligy z Ufy...

FK Ufa se posledně umístila až na dvanácté pozici, teď ale mlsně pokukuje po pohárech: na čtvrtý Krasnodar ztrácí v půlce sezony všehovšudy tři body. Ufa by tedy v ideálním případě ani nehledala trenéra, to by se však Viktor Gončarenko v polovině tohoto měsíce nesměl vydat do ambicióznějšího CSKA Moskva.

V armádním klubu kuriózně strávil suverénně největší část své hráčské kariéry právě Sergej Semak. Odkroutil si tam téměř 300 ligových startů, kopačky ovšem roku 2013 věšel na hřebík již coby fotbalista Zenitu Petrohrad, kde následně plynule přešel na lavičku.

Jako pravá ruka Semak přisluhoval nejprve Italovi Spallettimu a následně také Andrému Villas-Boasovi, jehož dokonce loni na podzim musel i pro šest zápasů nahradit ve výsadní roli. Portugalec byl v září suspendován za napadení rozhodčího a Semak Zenit v daném období udržel neporažený.

Teď na 65násobného ruského reprezentanta čeká zbrusu nová výzva, v Ufě prozatím podepsal pouze osmnáctiměsíční kontrakt do konce příští sezony.

Autor: Tomáš Daníček / championat.ru

Komentáře (8)

Přidat komentář
hraca

Neznal jsem, ale RIP

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidime, mozno ich do poharov dostane

Reagovat
Elliasson

Tomu moc nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ja ale prekvapenia sa deju, viz. Leicester alebo Wales na ME

Reagovat
Rock

Tak určitě

Reagovat
Han střelil první

Vaněk s Fataiem zařídí jejich spanilou jízdu

Reagovat
REPLIKATOR

Semak > Vrba

Reagovat
Thundeus

Sakra, měl jsem tam jít já a hrál bych o ligu mistrů ještě letos.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele