SEEDORF SNÍ O OLYMPIÁDĚ

08.11.2006, 17:43
Aktuality
Záložník AC Milán Clarence Seedorf sice už poměrně dlouho sleduje reprezentační duely Nizozemska jen v televizi, věří však, že oranžový dres ještě oblékne. Rád by si zahrál za dva roky na Olympijských hrách v Pekingu.

Dnes 30letý Seedorf se po Euru 2004 nehodil do koncepce nového kouče Marka van Bastena a spolu s několika dalšími staršími hráči z týmu definitivně vypadl. Na Olympijských hrách sice hrají týmy do 21 let, ale v každém smí být tři hráči starší 23 let. A Seedorf by se rád stal jedním z nich.

"Stále mám ambice získat pro mou zem nějakou trofej, ale k tomu potřebuji pomoc Van Bastena. Měl by mi dát příležitost tento sen zrealizovat. Ale když nebude chtít, jsem k dispozici olympijskému týmu. Olympijské hry, to je sen. Moc rád bych se jich zúčastnil," řekl Seedorf novinářům.

Podobně je na tom i stejně starý Ruud van Nistelrooy. Ten sice v plánech Van Bastena figuruje, ale nepohodl se s ním na mistrovství světa, kde neměl kdovíjakou formu, ve všech zápasech ve skupině byl střídán a ve čtvrtfinále s Portugalskem nenastoupil vůbec. Nedávno se i on nechal slyšet, že by si na Olympiádě v Pekingu chtěl zahrát.

K tomu stačí "maličkost" - Nizozemsko musí na mistrovství Evropy do 21 let, které příští rok pořádá, skončit do čtvrtého místa.

Autor: Petr Starý

Komentáře (11)

Přidat komentář
Shevchenko

Za poslední 3 roky jasně nejlepší Nizozemec, o van Basten si fakt už myslím jen:

Reagovat
Shevchenko

BastenOVI *

Reagovat
smazaný uživatel

Podává strašně nevyrovnané výkony

Reagovat
Shevchenko

ale z Nizozemcu je nejlepší, uznej!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší ani omylem, ale do repre jednoznačně patří!

Reagovat
Shevchenko

to bych se hádal, kdo je z Nizozemcu lepší? Robben, Van Persie? Huntelaar?

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar s Robbenem rozhodně, stabilnější formou se můžou pyšnit i Edwin, Cocu či Kuyt.

Btw. co jste to zase vyváděli v tom poháru?

Reagovat
Shevchenko

ani se neptej

Reagovat
Xavi

Já s tebou souhlasím. Jeden z mých top hráčů!

Reagovat
HOST*snopopdog

Nejlepsi ze vsech je Van Nistelrooy

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze kdyby vzal Ruuda na OH, stal by se nejlepsim strelcem, takovy zkuseny strelec mezi mladati...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele