SCOLARI PRODLOUŽIL KONTRAKT

15.07.2006, 23:22
Aktuality
Luiz Felipe Scolari podepsal nový kontrakt a zůstává tak v pozici kouče portugalského národního týmu. Na tomto postu zůstane až do roku 2008, jak oznámila portugalská fotbalová federace.

Sedmapadesátiletému Brazilci vypršela smlouva na konci měsíce, a tak není divu, že o trenéra brazilských mistrů světa z roku 2002 mělo zájem hned několik národních i klubových týmů. Mimo jiné Anglie, ale tu odmítl trénovat prý i kvůli tomu, že příliš nemusí počasí, které panuje na Britských ostrovech.

Byla tu i nabídka opět usednout na lavičku Brazílie, protože dosavadní trenér Carlos Alberto Parreira na šampionátu neuspěl a byl odvolán. Scolari však, dle brazilského deníku O Globo, odmítl z rodinných důvodů.

Syn italského přistěhovalce Benjamina Scolariho, jednoho z nejlepších obránců 40. let, přivedl portugalskou reprezentaci k dvěma velkým úspěchům na dvou největších akcích. Před dvěma lety na EURU na domácí půdě ke stříbru a letos na MS ke čtvrtému místu, což znamená druhé nejlepší umístění portugalské reprezentace v historii světových šampionátů. Lepší byl jen tým, jehož vůdcem byl Eusebio. Tento tým vybojoval na mistrovství světa v roce 1966 bronzové medaile.

Téměř s určitostí se dá říct, že se sbírka úspěchů portugalské reprezentace, kterou tedy nadále povede "Felipão", ještě rozroste...

Autor: Tomáš Kordík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prvýkrát mu to vyšlo na ME, druhýkrát teraz na MS, ale tretíkrát pohorí. Bolo by to štatisticky asi dosť náhodné, keby sa Portugalci dokázali držať 6 rokov úplne na špici. Ale : bodaj by...

Reagovat
Xavi

No rozhodně on i Portugalsko nato mají, aby se na té špici ještě urdželi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele