Scolari po odchodu od reprezentace převezme Grêmio

29.07.2014, 21:40
Aktuality
Luiz Felipe Scolari nedávno neuspěl s brazilským národním týmem na domácím světovém šampionátu a po jeho skončení na reprezentační lavičce skončil. Bez angažmá ale dlouho nezůstal, příchod pětašedesátiletého kouče dnes na Twitteru oznámilo Grêmio...

"Luiz Felipe Scolari se po osmnácti letech vrací do Grêmia. Ve středu přicestuje do Porta Alegre a v 11 hodin bude oficiálně představen," stojí v oficiálním prohlášení brazilského klubu.

Mistr světa z roku 2002 měl dovést Brazílii k dalšímu titulu na domácím turnaji, jenže v semifinále ostudně prohrál 1:7 s pozdějšími šampiony z Německa a neúspěch potvrdil další jasnou porážkou v souboji o třetí místo s Nizozemskem. Hned po MS svůj post opustil a byl nahrazen Carlosem Dungou.

Původně si chtěl Scolari dát od fotbalu pauzu, prezident Grêmia Fabio Koff ho ale přesvědčil k rychlému návratu do práce ve víře, že bývalý trenér Portugalska či Chelsea naváže na úspěchy ze svého prvního angažmá v klubu. Během něj dokázal vyhrát brazilskou ligu i Copu Libertadores.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Milan.B

smer 2.liga

Reagovat
pepinho2

strašný,jak tolik lidí žije jen ze jména...

Reagovat
Atlético de Madrid

tak Scolari měl v podstatě nepřetržitě celou kariéru naprosto hmatatelný úspěchy. V devadesátkách vyhrál s Grémiem a Palmeiras vše co se dalo, s oběma i Copa Libertadores. Pak převzal brazilskou repre a vyhrál s ní MS. Pak udělal s portugalskou repre stříbro z ME a 4. místo z MS. Pak nezvládnul Chelsea, prákrát vyhrál ligu v Uzbekistánu a opět se svejma milovanejma Palmeiras vyhrál brazilskej pohár. Následně vyhrál i Konfederační pohár s brazilskou repre. Takže on jako měl úspěchy celou kariéru, je to jeden z nejúspěšnějších trenérů v dějinách brazilskýho klubovýho fotbalu i Mistrovství světa. Zfailil klíčový zápasy na tomhle MS a nedával to v Evropě, to z něj ale nedělá tragickýho trenéra, naopak je právě trošku smutný, že to zastíní jeho velký úspěchy z minulosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Mistr Brazílie byl jen s Grémiem, s Palmeiras titul nezískal. Ano, je smutný, že jeden turnaj, kterej by s Brazílií nezvládl asi nikdo zastíní jeho bývalý úspchy. Na druhou stranu kvalit takovýho Muricy Ramalha podle mne nedosahuje.

Reagovat
smazaný uživatel

takticky je to podľa mňa The Failure One

Reagovat
edejv

bůh s vámi, gremio

Reagovat
Trand

Tak uvidíme, snad si napraví reputaci po MS a prokáže svoje dlouhodobý výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

po prvej sezóne je preč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele