Schneiderlin vyhlíží odchod ze Southamptonu, láká ho LM

28.05.2015, 22:10
Aktuality
Letošní ročník anglické Premier League skončil a tamní kluby nyní budou svou pozornost znovu zaměřovat na přestupový trh. Znovu vidět pravděpodobně bude Southampton, ten sice nemá v úmyslu prodávat své opory, to ovšem neodrazuje média od spekulací a Morgana Schneiderlina od popsání svého postoje k celé situaci...

Ze Southamptonu před rokem odešel manažer Mauricio Pochettino a zaměstnavatele změnili rovněž Adam Lallana, Luke Shaw, Dejan Lovren nebo Calum Chambers. Schneiderlin nakonec zůstal a s týmem pod vedením nového kormidelníka Ronalda Koemana dlouho bojoval o místenku v Lize mistrů. Na Saints nakonec zůstalo sedmé místo, které bude v případě výhry Arsenalu nad Aston Villou ve finále FA Cupu znamenat Evropskou ligu.

"Ano, myslím si, že jsem se už rozhodl. V loňské sezoně jsem se toho hodně naučil. Cílem je zůstat v Anglii, místní ligu mám rád a hodně mě baví. V tuto chvíli probíhají jednání, ovšem hotové není nic. Cílem je samozřejmě Liga mistrů, jestli odejdu ze Southamptonu, bude to do týmu, který bude hrát Ligu mistrů," říká francouzský záložník.

Schneiderlin přišel do Southamptonu před sedmi lety ze Štrasburku a už několik měsíců se mluví o zájmu Arsenalu nebo Manchesteru United. Anglický klub má v tuto chvíli jistotu, že na něm vydělá po finanční stránce - zatímco v roce 2008 za něho zaplatil jeden a půl milionu eur, nyní se spekuluje o sumě okolo třiceti milionů eur.

"Mám smlouvu ještě na dva roky. Pokud někdo zaplatí odpovídající sumu, nastane správný čas na odchod. Cena? Nemám představu, ale neodejdu za nízkou částku. Southampton je znám jako klub, který neprodává pod cenou, cena by tak měla být poměrně vysoká," myslí si.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (357)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele