Schmidt vidí prostor pro zlepšení, Pioli uznal kvality Bayeru

27.08.2015, 13:59
Aktuality
Až do sezony 2007/2008 je třeba jít v případě zjištění, kdy že naposledy hrálo římské Lazio základní skupinu Ligy mistrů. A italský klub si bude muset počkat dalších minimálně dvanáct měsíců, do včerejší odvety 4. předkola v Leverkusenu si nesl slibný náskok 1:0, Bayer ho ovšem doma přehrál a zaslouženě postoupil po výhře 3:0...

Německý celek měl navrch a důležitými momenty orámoval poločasovou přestávku. Ve 40. minutě otevíral skóre Hakan Çalhanoğlu a tři minuty po návratu z kabin dal postupový gól Admir Mehmedi. Laziu v té době stačilo dát jenom jeden gól a tento úkol mu svým vyloučením notně ztížil Maurício, postupovou pečeť na úspěch Leverkusenu pak dal chvíli před koncem Karim Bellarabi.

"Stále je prostor pro zlepšení, samozřejmě. Ale výkon po gólu na 2:0, kdy jsme napadali a drželi míč daleko od vlastní brány, se blížil k označení perfektní. Potvrzujeme to, co jsme předvedli loni. Jsme schopní přehrát silné soupeře ze zahraničních lig. A to, že jsme to dokázali i ve chvíli, kdy jsme po prvním zápase byli pod tlakem, jenom ukazuje, že jsme dokázali vyspět," pochvaluje si trenér Roger Schmidt.

Lazio naopak muselo během několika měsíců spolknout další hořkou pilulku. V květnu prohrálo ve finále Italského poháru s Juventusem a stejnému soupeři před několika týdny podlehlo rovněž v souboji o Superpohár. Předkolu Ligy mistrů se navíc mohlo vyhnout, v loňské sezoně zaostalo za druhým AS Řím jenom o jeden bod.

"Leverkusen byl lepší. Prohráli jsme, jelikož soupeř hrál ve větším tempu a my udělali příliš mnoho chyb. První poločas byl celkem vyrovnaný a my byli naivní, celkově si Leverkusen vypracoval více šancí, lépe napadal a zasloužil si vyhrát. Jedná se o důkaz, že na zápasy na této úrovni pravděpodobně ještě nejsme připraveni, ale chceme růst a může se nám dařit v Serii A. Na nejvyšší úroveň se připravujeme. Ještě tam nejsme, ovšem máme kvalitní kádr a jsem si jistý, že se brzy znovu postavíme na nohy," nepochybuje kouč Lazia Stefano Pioli.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Hector17

Lazio je celkem sympatický klub, škoda té korupce

Reagovat
Spalovač šancí

A neplacených daní ...

Reagovat
niflheim

Daní z korupce...

Reagovat
Spalovač šancí

Kdyby se Keita nesnažil ve vápně ustát souboj v první poločase a plácnul sebou, když ho Tah strkal a následně tahal ze trenky, mohlo to dopadnout obráceně. Každopádně Lazio přijelo se zbytečně defensivní taktikou.

Reagovat
Manau

není to simulant

Reagovat
Spalovač šancí

To by ani nebyla simulace. Rozhodčí to měl písknout i tak, nicméně to držení za trenky bylo před jeho zraky schováno.

Reagovat
FUnk

co son? uz je v londyne?

Reagovat
db18

Už včera byl...

Reagovat
Tomanatura

Nejlepsi trener v BL

Reagovat
Arne

Protože byl v Salzburgu, nebo proč ho tak vychvaluješ?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Werkrider

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele