Schmeichel odchází z Villy, jde do City

13.04.2002, 22:22
Aktuality
Aston Villa se vzdala své opce na brankáře Michaela Schmeichela a dánský veterán bude příští rok hájit branku Manchesteru City, navrátilce do Premier League.

"Schmeichel šel do Villy s tím, že bude prvním brankářem. řekl jsem mu, že pro příští sezónu mu místo prvního gólmana nemůžu zaručit a tak jsme se dohodli, že opce nevyužijeme a Petera uvolníme," řekl manažer Graham Taylor. Schmeichel letos chyběl jen v pěti ligových zápasech Aston Villy, od dnešního duelu s Leedsem bude v brance stát Peter Enckelman. O Schmeichelově budoucnosti se spekulovalo už od února, kdy na lavičku usedl nový kouč Graham Taylor, který prý chce tým omladit.

Hned den poté, co byl Schmeichel z Villy uvolněn, po něm sáhl kouč Manchesteru City Kevin Keegan. "Schmeichel bude příští sezónu chytat za Manchester City. Přestup je hotov, má smlouvu na jeden rok a já jsem s tím velice spokojen. Ve čtvrtek jsem se s ním a s jeho agentem sešel a během dvaceti minut jsme se dohodli, Peter se rozhodl, že do City chce jít. Myslím, že všichni brankáři, které v týmu mám, jsou dobří, ale stále ještě mají co se učit. Budou se moci učit právě od Petera a během roku budou moci své pokroky prokázat, budou se vlastně prát o to, kdo bude Schmeichelovým nástupcem," řekl Keegan. Před tím, než sáhl po Schmeichelovi, měl Keegan v hledáčku Magnuse hedmana z Coventry a Iana Walkera z Leicesteru.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele