Schalke odvolalo Weinzierla, kormidla se ujme Tedesco

09.06.2017, 17:32
Aktuality
Domenico Tedesco byl potvrzený jako nový kouč Schalke. To po nevydařené sezóně odvolalo Markuse Weinzierla, přičemž nový lodivod dostal kontrakt na dva roky...

Bývalý trenér Augsburgu dorazil do Gelsenkirchenu před startem letošního ročníku, ovšem hned od začátku se mu se Schalke nedařilo a nakonec obsadil s "Horníky" až 10. příčku.

Vedení bundesligového klubu tak sáhlo k razantnímu kroku a perspektivního kouče odvolalo, načež vedením prvního týmu pověřilo Domenica Tedesca, jenž vedl Erzgebirge Aue.

Bývalý trenér mládežnických týmů Hoffenheimu nebo Stuttgartu udržel podkrušnohorský celek ve 2. Bundeslize, za odměnu si pak premiérově vyzkouší nejvyšší německou soutěž.

"Díky skvělé práci během minulé sezóny měl Domenico Tedesco hned několik nabídek z 1. Bundesligy, načež využil klauzule ve smlouvě a stěhuje se tak do Schalke. Děkujeme trenérovi za práci pro Erzgebirge Aue a přejeme mu všechno nejlepší v Schalke," stojí na webu Aue.

"Zanalyzovali jsme si uplynulou sezónu s cílem, abychom se do budoucna vyvarovali podobným zaváháním, součástí změn je i pozice hlavního trenéra. Není to pro mě snadné rozhodnutí a chtěl bych Markusi Weinzierlovi poděkovat za odvedenou práci," řekl sportovní ředitel gelsenkirchenského klubu Christian Heidel.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (38)

Přidat komentář
db18

Docela riskantní - a pro mne těžko pochopitelný - krok...

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěli udržet Konopljanka na úkor lavie.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Tabasco

Reagovat
monty25

Trenér z týmu, co se zachraňoval ve 2. lize? Chápu, že Weinzierl šel, když nepostoupil do Evropy, ale Schalke by si fakt zasloužilo někoho prověřenějšího. To pak není divu, že se tam trenéři točí jak apoštolové...

Reagovat
jáá

Reagovat
smazaný uživatel

Btw

Breaking | Bayern Munich have already agreed the contours of a contract with Lyon midfielder Corentin Tolisso, according to L'Équipe.

Out of Bayern Munich, Juventus, Chelsea, Tottenham and Manchester City, Corentin Tolisso prefers the Bundesliga side. (L'Équipe)

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Munich are looking to reach a deal for Lyon midfielder Corentin Tolisso rapidly & an agreement could be reached at €40m. (L'Équipe)

Reagovat
db18

Zbytečný hráč...

Reagovat
vladino10

Tak oproti alonsovi to bude stále posun

Inak ho mas nejak nasledovaneho, vies o ňom niečo?

Reagovat
db18

Vůbec nic, ale je to střední záložník, který zahraje i pravého beka... takže pro nás pomalu tuctový hráč... Navíc zase vyhozených 40 mega, když jsme pořádně nedali šanci ani Sanchesovi...

Reagovat
blackhawk88

to by bol najvacsi obchod OL v historii, tusim essiena predali za 38 mil do Chelsea.

Nesledujem francuzsku ligu, ale pozrel som si toho chalana na yotube, javi sa ako zaujimavy hrac a v 22. rokoch s velkym potencialom. Samozrejme, radsej by som videl Kimmicha v strede, no co uz. Ci je tento hrac zbytocny posudime ked tu bude a daco ukaze, ak tu vobec pride Tak ako ty mas pocit z Tolissa ja mam rovnaky pocit z Rudyho, podla mna tiez uplne zbytocny hrac. No vsetko su zatial spekulacie. Ale ak Tolisso pride, tak by to znamenalo, ze z Verrattiho nic nebude.

neviem, mam nejaky divny pocit z toho prestupaku, vsade same spekulacie a nic sa nedeje

Reagovat
db18

U Rudyho víš, že přišel na rozšíření kádru a základ by hrát neměl + byl zadarmo... Tolisso by nás stál 40 mega, stejně by nehrál a příští rok by se spekulovalo o jeho prodeji.

Reagovat
blackhawk88

40 melka su dnes bohuzial nic.

Reagovat
smazaný uživatel

verratti? di se voplachnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako som ti uz pisal, Tolisso je skvely futbalista ale rozhodne nie pre kluby typu Bayern, Chelsea atd, no proste pre tie uplne najvacsie velkokluby.

Reagovat
andycek1

Tolisso je hviezda je hneď by som ho bral do Juve dúfam že vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom postu se vyhodilo za poslední roky nejvíc peněz a není to vůbec vidět. A to stačilo přidat pár mega Tonimu...

Reagovat
vladino10

tak nám treba..

Reagovat
db18

Reagovat
Uwe háže buly

největší přešlap za posledních x let.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

doplnim, ze vraj by sa to cele malo uzavriet po vikendovej kvalifikacii na MS

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
HullCity

Šance pro Konopljanku ukázat,že to nebyla jeho chyba,ale trenéra.

Reagovat
Realita

Proč zrovna pro Konopljanku? On zavinil nepovedenou sezonu nebo jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a můžeme si připsat další čárku k útoku na Ukrajinu.

Reagovat
smazaný uživatel

29-ročný Nagelsmann, 31-ročný Tedesco, hmm musí sa nemcom uznať, že majú cojones, keď týmto zelenáčom dajú šancu trénovať Bundesligové kluby Dúfam, že uspie

Reagovat
smazaný uživatel

Tedesco znamená v italštině "Němec"

Reagovat
smazaný uživatel

neviem no, pre mna tazko pochopitelny krok,obzvlast ked chcu bojovat o 4teho fleka (ktory uz nebude znamenat predkolo ale priamu kvalifikaciu do skupiny LM)... len aby zase s toho nebol stred tabulky

Reagovat
vladino10

Tam podľa mňa nejde o športové výsledky, to by letel uz dávno..

Skôr bola kabína proti nemu, tam sa to potom uz nedá veľmi ťahať ďalej..

Reagovat
smazaný uživatel

To sa ale opicia po svojom arcirivalovi,v Dortmunde za odchodom TT tiez stali dost vraj "Kloppove deti" - teda Schmelzer, Sahin, Marco a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale inak rozhodne aj napriek umiestneniu tato sezona urcite nebola uplne tragicka pre Schalke. Pozitivom je uz len to ze v oboch zapasoch proti Bayernu neboli len sparingpartnerom, co som teda vo vzajomnych zapasoch pomerne davno nevidel. I ta hra rozhodne nebola uplne zla, urcite sa hral atraktivnejsi ftutbal nez napr. pod Kellerom Tedesco je podla mna skratka krok nazad... ale ktovie, mozno s neho vyrastie druhy Nagelsmann

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé je, že Tedesco bol na Hennes Weisweiler-Akademie najlepší z ročníku (lepší aj ako Nagelsmann), takto dopadli jeho predchodcovia:

2015 - Florian Kohfeld - trénuje Werder ll

2014 - Achim Beierlozer - trénuje RB Leipzig ll

2013 - Frank Kramer - trénuje DFB U19

2012 - Alexander Zorniger - trénuje Bröndby IF

2011 - Moritz Lichte - asistent trénera Schwartza v Mainzi

2010 - Mario Himsl - riaditeľ juniorov v Kirchheimer SC

2009 - Holger Stanislawski - spolu s Alexandrom Laasom majiteľ supermarketu

2008 - Dirk Schuster - nezamestnaný (naposledy Augsburg)

2007 - Karsten Baumann - nezamestnaný (naposledy Paderborn)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele