Sassuolo registruje zájem o Berardiho, v zimě ho ale neprodá

27.10.2015, 20:41
Aktuality
Hodně žádané zboží představuje Domenico Berardi. 21letý italský útočník hraje rovněž letos za Sassuolo a je jen otázkou času, než dostane příležitost ve věhlasnějším klubu. Nejreálněji vypadá jeho návrat do Juventusu, turínský celek ovšem není jediným zájemcem o jeho služby...

"S Marottou (Giuseppe Marotta - generální ředitel Juventusu, pozn. red.) chodím na večeře často a rád. Jednou platím já, jindy zase on, jsme přátelé na celý život. Vzhledem k našemu kamarádství se ani moc často nebavíme o fotbale, naštěstí máme také jiné zájmy. Mohu vyloučit lednový odchod, není to součást naší politiky, však jsme pro zimu už odmítli jakoukoli snahu o návrat Zazy. Berardi je pro tuto chvíli hráčem Sassuola a my nejsme klubem, který by potřeboval prodávat. V létě jsme investovali deset milionů eur, abychom ho získali, s Juventusem ale jde o otevřenou diskuzi," nechal se slyšet generální manažer Sassuola Giovanni Carnevali.

Berardi v Sassuolu vyrůstal, v jeho dresu debutoval v italské nejvyšší soutěži a na Juventus už má jisté vazby. Před dvěma lety Stará dáma koupila polovinu jeho hráčských práv, aniž by mu dala šanci, na dva roky ho totiž uvolnila do Sassuola formou hostování a letos v létě svůj podíl prodala.

Berardi dal za Sassuolo v Serii A už 44 gólů a vysloužil si i pozvánku do seniorské italské reprezentace. Před několika týdny se jeho jméno objevilo v nominaci na závěr kvalifikace o postup na ME do Francie, prvního startu se ovšem nedočkal, před srazem si totiž přivodil svalové zranění a trenér Antonio Conte musel jeho účast oželet.

Vedle Juventusu se o Berardiho zajímají rovněž zahraniční kluby a vyloučeno není případné stěhování do Anglie či Španělska. Zájem má mít Liverpool a celou situaci pozorně monitoruje rovněž sportovní ředitel Barcelony Ariedo Braida.

"Juventus není jediným klubem, který vše sleduje. Braida? Často přijíždí, aby sledoval naše zápasy a nás pochopitelně těší, že se o naše fotbalisty zajímá klub jako Barcelona," řekl dále Carnevali.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
andycek1

V lete k nám namiesto Apača Cuadrada.

Reagovat
Furia Ceca

Aby ses nedivil. Jestli Max v létě zůstane, zůstane i kondom, na to si vsadím. Ohledně Berardiho mám už delší dobu obavy, že v Juventusu nakonec nezakotví...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je Domenico jasna tutovka, že jeho budoucnost je v Juve.

Reagovat
Furia Ceca

To jsem si o Gabbiadinim myslel taky.

Reagovat
Zark

lidi vidí až moc přítomnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jono, škoda. Jen mi to prostě takhle vychazi, nic vic.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Stream na Arsenal?

Reagovat
minoLFC

vraj oňho máme záujem...sa čudujem po našich skúsenostiach s talošmi

Reagovat
Juan Román Riquelme

Klopp si chce vyskusat dalsieho taliana...Ciro mu cirociste nevysiel....

Reagovat
REPLIKATOR

Snad to není pravda

Reagovat
FC Porto FC

nechápu jak se ho Juventus mohl vzdát..

Reagovat
Furia Ceca

Vzdal se ho jenom oficiálně - i z toho článku je jasně patrný, že pokud ho Juventus bude chtít v létě, tak ho taky mít bude. Vztahy Juventusu se Sassuolem jsou nadstandardní.

Reagovat
Murtago

Typická hráč pro Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

co by dělal fotbalista mezi kopáčema?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele