Sarriho z Neapole do Chelsea následuje Jorginho

14.07.2018, 13:25
Aktuality
Jorginho dokončil svůj přestup z Neapole do Chelsea. Italský reprezentant s brazilským pasem na Stamford Bridge následuje za 57 milionů eur kouče Maurizia Sarriho a ve svém novém působišti uzavřel pětiletý kontrakt...

Šestadvacetiletý záložník se na evropský kontinent vydal již ve velmi útlém věku, kdy se upsal Hellasu Verona, kterému následně pomohl vykopat postup mezi ligovou elitu.

Dobré výkony potom Jorginho předváděl i na poli Serie A a bylo jen otázkou času, kdy se z veronského klubu odstěhuje za další výzvou. Nakonec se Jorginho po vydařeném ročníku 2013/14 uchýlil do Neapole, kde postupem času naplno rozvinul svůj potenciál.

Reprezentant Itálie, jejíž občanství po mnoha letech na Apeninském poloostrově získal, byl spojovaný s přestupem do Manchesteru City, překvapivě však uspěla ligová konkurence.

Jorginho vyšel londýnský velkoklub na 57 milionů eur a dalších 10 může Neapol ještě získat na základě výkonnostních bonusů. "Jsem nadšený, že jsem se stal hráčem Chelsea, protože není snadné přestoupit do tak velkého klubu," řekl po podpisu pětileté smlouvy Jorginho.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (407)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele