Sanches dostane další šanci v Bayernu, Kovać s ním počítá

03.07.2018, 15:56
Aktuality
Niko Kovać byl včera představen jako nový trenér Bayernu Mnichov a na tiskové konferenci musel odpovídat na řadu dotazů novinářů. Některé z nich se týkaly i Renata Sanchese, mladý portugalský záložník po rychlém vstupu na velkou scénu uvadl a loňskou sezonou se protrápil...

Stále teprve dvacetiletý Sanches přišel do Bavorska předloni za 35 milionů eur z Benfiky, tou dobou získal titul mistra Evropy a stal se nejlepším mladým fotbalistou turnaje ve Francii. Od té doby se ovšem hodně změnilo, Sanches se ve velké konkurenci neprosadil do základní sestavy a před rokem odešel sbírat zkušenosti do Swansea.

Velšský celek za roční hostování zaplatil pět milionů eur a tato investice se mu nevrátila. Sanches podával špatné výkony, v rámci Premier League nastoupil jenom ke dvanácti zápasům a nikoho tak nemohlo překvapit, když ho trenér portugalské reprezentace Fernando Santos nezařadil do nominace na mistrovství světa v Rusku.

"Jedná se o mladého hráče a ti mají své výkyvy, to je zcela normální. Navíc sem přišel z jiné země, je tak třeba mít pochopení kvůli tomu, že ještě nezapadl. Pokusím se ho zabudovat do týmu, aby se cítil dobře, jelikož pokud se někdo cítí pohodlně, bude pro něho mnohem snazší podávat dobré výkony," řekl Kovać.

"O jeho kvalitách není pochyb, v minulosti je prokázal a proto ho Bayern také kupoval. Na spolupráci s ním se těším, tak kvalitního hráče v bundeslize jen tak nepotkáte. Doufám, že tuto výzvu přijme, najde motivaci a od první minuty do toho dá vše. V takovém případě jsem přesvědčen o tom, že nám ukáže výkony, jaké od něho očekáváme nejenom my, ale jaké od sebe očekává i on sám," nepochybuje chorvatský kormidelník.

Autor: Tomáš Pavlík / sportskeeda.com

Komentáře (58)

Přidat komentář
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na 100% přesvědčený, že mu není 20. Není možné být v 18 o tolik lepší než ve 20. To je prostě totální nesmysl

Reagovat
vladino10

A koľko teda má?

Aj keby mal 27, tak nie je možné byť v 27 o toľko lepší ako v 29..

A keď sa naňho pozrieš, tak cez 30 nemá určite

Reagovat
smazaný uživatel

Co píšeš je velký rozdíl. Já myslím, že je mu tak 27-29, ono by to odpovídalo. Je o dost pomalejší a celkově mi příjde míň agilní.

Reagovat
vladino10

U ktorého futbalistu čo nemal nejaké extra problémy so zraneniami prišiel pokles vo veku 27-29 rokov?

Plus teda- myslíš si že v dnešnej dobe tak jednoducho oklames lekárov na prehliadke o 9 rokov? Veď to je nemožné..dva tri roky sa možno dá, ale 9?

Reagovat
Stannis Baratheon

A kde byl ve dvaceti?

Ty jsi fakt jinde hochu

Reagovat
r3

Urcite. On totiz chodil do skolky ako 15-rocny, ale kedze vsetkych Soros zaplatil, tak sa to neprevalilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi na tom je, ze se narodil a vyrustal v Portugalsku, cili v normalni vyspely evropsky zemi. Ta predstava, ze celou dobu vodil za nos portugalsky doktory, zamestnance skolek a skol a vlastne i fotbalovy kluby az ted po Bayern je mega vtipna.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Benfica

Reagovat
Error

Diky. Si ted predstavuju jak jako 18lety chlap hraje mezi malymi detmi.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

S jedenctiletymi třeba

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš?

Reagovat
pratoriax

Jsem presvedceny, ze nejsi uplne bystry chalan ale v pohode, docela se bavim tvoji predstavou, jak skoro dorostenec nastupuje v pripravce

Reagovat
ratusek

Někteří dorostenci jsou trpaslíci.

Reagovat
wesleyborland

Reagovat
Benfica

Neviem si predstaviť, že sa presadí medzi staršími a skúsenejšími hráčmi a navyše toľkými.. On potrebuje mať kvalitných spoluhráčov a hlavne hrávať.. Nechápem prečo zvolil tak skorý odchod do Bayernu, tam bolo jasné, že mnoho šancí v zápasoch nedostane a Swansea?? Je mladý, aby sám ťahal tím z biedy.. tak jasné že sa mu tam nedarilo..

Reagovat
vladino10

Príde na najnabitejsi post v zostave Bayernu..

Čo sa predminulej sezóny tyka- zopar šancí dostal, ale nehral dobre, vraj mal problémy s nemčinou a nezapadol (pod carlom však celý tím vyzeral nejak blbo+ záloha nefungovala optimálne 80% zápasov)..o to nelogickejsie mi príde hosťovanie v Anglicku- chalan nevie nemecky, tak šup ho do anglicka.. Ešte väčší paradox bol, že prípravu za Bayern pred minulou sezónou mal celkom dobrú a aj tak šiel preč..

Hosťovanie v benfice by podľa mňa nevyriešilo nič ak teda ako fanúšik portugalska chces z chlapca niekoho kto bude hrávať v top klube, ten problém s aklimatizáciou v Mníchove alebo inde by to neriešilo..

Takže ak Kovac deklaruje, že mu dá šancu tak nech ostane- ale iba v prípade, že niekto odíde (thiago, vidal?)..ak by káder zostal v takomto stave v akom je teraz tak by chalan premrhal ďalšiu sezónu..ideál by možno bolo hosťovanie v bundeslige, v nejakom tíme zo stredu tabuľky..

Reagovat
Benfica

len neviem či zrovna tím zo stredu tabuľky je viac top jak Benfica.. ale inak tak ako píšeš

Reagovat
Rudnevs

Tak ide najmä o to, že v tíme zo stredu bundesligového poľa by oproti Benfice hral proti silnejším tímom a navyše by sa v Nemecku opäť trochu viac adaptoval na nemeckú ligu, nemecký štýl života a zdokonalil by sa v nemčine.

Reagovat
vladino10

Nejde absolútne o to či je tím zo stredu BL viac top..šiel by do benficy a aj keby sa mu tam darilo, čo s ním? Vrátil by sa do Mníchova a po nemecky by nevedel stále, stále by nebol zvyknutý na život mimo Portugalska..

A druhá stránka- ako neviem ako na tom je benfica, ale v prípade ak majú na jeho poste rovnako kvalitného alebo aj o niečo menej kvalitného hráča ako renato- dostal by vôbec šancu? Mať v klube dvoch rovnakých hráčov, jeden z nich je môj a druhý je na hosťovaní, tak ten čo je na hosťovaní by logicky sedel, načo investovať herný čas do cudzieho hraca..to v tom tíme zo stredu BL by (snáď) mohol mať bližšie k základu..

Ale hovorim- neviem ako je na tom benfica so záložníkmi..

Reagovat
Benfica

s tou adaptáciou súhlasím a s tými hráčmi na jeho poste v Benfice... popravde to sa ukáže v tejto sezóne, pretože väčšia časť minulej sezóny bola hrozná, čo sa týka stredu poľa.. vlastne až neskôr tak v decembri sa chytil Krovinovič, ale vo februári sa zranil.. rozhodne šancu by Renato mal.. ale tiež pravda, že z U19 sa tlačí jeden super hráč...

Reagovat
Benfica

Minulé leto mal ísť do Interu.. teraz k nám..

Reagovat
smazaný uživatel

taky cítím ,že půjde hostovačku do benficy

Reagovat
Benfica

pre neho ideal asi.. nebude mať takú konkurenciu na poste, ale kvalitných spoluhráčov + prostredie ktoré pozná..

Reagovat
smazaný uživatel

ty nevíš jak to vypadá s tou kauzou a benfica zda to bude mít dopad nějaký

Reagovat
Benfica

akou kauzou?

Reagovat
smazaný uživatel

že benfica s několika malými kluky manipulovala se zápasy

Reagovat
Benfica

z toho nič nebude.. takých "káuz" bolo za posledný rok viac.. s voucers, s emailmy teraz s hosťovaniami.. to sú len výmysly rivalov, Porto na takéto keci má dokonca aj špeciálny tím, za Sporting to bol najmä bývalí prezident, ale predbiehajú sa v absurdnejších nápadoch.. viď za posledný rok boli štátne zložky niekoľko krát prehľadávať podozrivé dokumenty atď v kanceláriách, dokonca niektorí ľudia boli preventívne vo väzbe, aby nemohli mazať stopy a podobné veci, no nič nenašli.. a ani teraz nič..

Reagovat
cr7sux

Jsem rad, ze jsme ho nekoupili

Reagovat
smazaný uživatel

taky já si právě myslel , že mourek ho i přemluví přeci jen portugalec k portugalcovi nevím stále mu je 20 let v tom swansea si myslím , že na to i sem tam lajdácky šel to jde potom těžko hlavně potřebujeme ještě někoho na ten střed snad ten kovacic nebo někdo

Reagovat
Sztanda

Ale hodně sympatické vyjádření od Kovače, jsem na něj velmi zvědavý v Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna je to velmi dobry trener

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem na něho zvědavý zda bude hrát s bayernem na těch 5 obránců přeci jenom bayern je vždy válec v bundeslize

Reagovat
db18

Víceméně to půjde i stím, co na hřišti měl Jupp, jen se Javi Mar ještě víc vrátí k roli B2B záložníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
oli9

Co ten Ronaldo a juve ?

Reagovat
zlatan-legend

Ještě se podle mě uvidí. PSG s největší pravděpodobností prošlo kontrolou ohledně finančního fairplay, takže se do toho ještě určitě vloží. A plat by mu dali určitě lepší než nabízí Juve

Reagovat
pratoriax

No letos maji koupit jeste mbapeho. Nevim, nevim jestli si jeste budou moct dovolit vyhodit ranec za Ronalda. To ze ho nepotrebuji je vec druha.

Reagovat
zlatan-legend

Počkej, kdo chce koupit Mbappeho? Juve?

Reagovat
TheTopFootbaler

PSG, mají přece tu dohodu, že ho koupí oficiálně až teď.

Reagovat
zlatan-legend

Sorry, pravda. On je vlastně na hostovačce a je s opcí.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
zlatan-legend

Každopádně o tom Mbappem se v souvislosti s Realem začíná mluvit víc a víc

Reagovat
TheTopFootbaler

Mluvilo se hlavně loni než ho koupilo PSG, v současnosti tolik spekulací kolem Mbappého nevidím. O Realu se spekuluje pořád ještě s Icardim a Milinkovićem-Savičem, co vím já.

Reagovat
zlatan-legend

No, co vím já, tak hlavní náhradou za "Céčka" jsou tito hráči: 1. Neymar 2. Mbappé a nově 3. Hazard.

Reagovat
Benfica

ja som za

Reagovat
smazaný uživatel

no ten tým by byl dobrej navíc itálie taky je tam teplo to by buffon si plácl přes čelo , že nezůstal ještě

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

ved v bayerne ani nedostal poriadnu sancu doteraz

Reagovat
Error

Reagovat
blackhawk88

ja by som ho predal ..nema sancu sa presadit

Reagovat
Rudnevs

Lautern a Dynamo včera predstavili nové dresy:

- 1. FCK: https://tinyurl.com/yc32bzkh

- SGD: https://tinyurl.com/y8juzc2q

Dresy Lauternu sa mi zatiaľ celkom páčia, uvidíme ako to bude vyzerať po predstavení sponzora (sponzora ešte stále zháňajú, už je však isté, že doterajší hlavný sponzor top12.de končí, končí mimochodom i Karlsberg, čiže zháňajú i nového vedľajšieho sponzora a zároveň dodávateľa piva, údajne by namiesto Karlsbergu mal prísť Krombacher)... Dresy Dynama nič moc, ten odtieň žltej mi príde taký nezáživný, navyše so sponzorom Feldschlößchen to vyzeralo asi lepšie.

Dnes bol oznámený i los na novú sezónu a prvé kolo vyšlo parádne, Lautern bude hrať proti TSV 1860 München.

A ešte jedna novinka - budúci rok bude v tretej lige hrať i Weltmeister z roku 2014... Uerdingen získal Kevina Großkreutza.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem zjistil,že se trošku mění TV práva na 3.ligu.Všechny zápasy živě vysílá placené médium Telekom-Sport a regionální programy veřejnoprávního ARD budou vysílat již jen 86 vybraných zápasů (oproti 190 v minulé sezoně) plus baráž.Snad bude hrát FCK a 1860 co nejvíc o víkendu, ať má ARD šanci jejich zápasy co nejčastěji vysílat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele