S Matipem riskovat nemůžeme, FIFA musí jednat, nabádá Klopp

16.01.2017, 10:52
Aktuality
Liverpool sice nakonec málem udržel s Manchesterem United čisté konto, přípravu na nedělní šlágr mu však nepříjemně zkomplikovaly zmatky ohledně Joëla Matipa. Ten odmítl pozvánku na Africký pohár národů a hrozila mu od FIFA suspendace po dobu trvání turnaje, což ale dosud Liverpoolu nikdo nepotvrdil. Přesto Jürgen Klopp raději Kamerunce neriskoval...

"My to chápeme tak, že Joël ukončil reprezentační kariéru - a my, jako klub, jsme udělali vše pro to, aby to bylo každému jasné. Ale doteď jsme nedostali odpověď, která by nám dala stoprocentní jistotu, že ho můžeme nasadit," rozhazoval rukama po remíze 1:1 německý kouč.

"Je to celkem složité a frustrující, abych pravdu řekl. Trénoval s námi pět dní (po zranění - pozn. red.) a byl by v nominaci, na sto procent, možná i přímo na hřišti, takže si nemyslím, že je to fér. Ten risk podstoupit nemůžeme," dodal Klopp s tím, že by se nerad ve stejné situaci nacházel i ve středu, kdy Liverpool čeká pohárová odveta s Plymouthem.

"Teď je to věc veřejná, máme tenhle problém a nejsme jediným týmem s takovým problémem," naráží dále lodivod Reds na obdobnou pozici svého kolegy z West Bromwiche Tonyho Pulise, který už dvakrát po sobě nemohl využít Matipova krajana Allana Nyoma.

Zkušený pravý bek přitom do Gabonu necestoval stejně jako Matip hlavně proto, aby se mohl dále nerušeně etablovat v relativně novém prostředí.

Autor: Tomáš Daníček / soccerway.com, wba.co.uk

Komentáře (318)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele