S kým měl letos Bayern problémy?

05.04.2017, 17:06
Názory a komentáře
Teprve druhou porážku v sezóně utrpěl ve vloženém úterním zápase Bayern Mnichov. Za 27. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Končí čtvrtá minuta nastavení a hráči Hoffenheimu se spolu s publikem začínají radovat, jako kdyby vyhráli titul. Oslavy a křepčení neberou konce, byť se od 80. minuty zápasu zdálo, že domácí sotva pletou nohama a závěrečný tlak Bayernu neustojí. Najednou je únava ta tam a tým Juliana Nagelsmanna si zároveň upevňuje třetí příčku v tabulce.

Hoffenheim v tomto ročníku s Bayernem neprohrál, když navázal na svůj podzimní výsledek z Allianz arény (1:1). Na začátku listopadu byl ještě v základu Pavel Kadeřábek, jinak byla sestava navlas stejná, včetně rozestavení na tři stopery. Hoffenheim vyslal na branku hájenou Neuerem jen pět střel, ale jeden gól z toho padl, už v 16. minutě, a byla z toho další porážka Bayernu. Úterní výkon snesl ta nejpřísnější měřítka. V prvním poločase domácí Bayern přestříleli, zahrávali šest rohových kopů a měli několik gólových šancí. Hned od první minuty se Hoffenheim tlačil dopředu, napadal, hrál s obrovským nasazením. Bylo zřejmé, že to nemůže vydržet celý zápas, ale díky Kramaričově 10. gólu sezóny z toho bylo alespoň těsné vedení. S vypětím všech sil ho Hoffenheim udržel až do konce, i přes poměrně nelogicky dlouhé nastavení (4 minuty).

Ze sedmi zápasů, které Bayern v letošním ročníku Bundesligy nevyhrál, má Julian Nagelsmann na svědomí hned dva. Kteří další soupeři dokázali letos proti Bayernu uspět?

6. kolo, Bayern - Kolín 1:1
Poměr střel 27:5 ukazuje, že šlo hlavně o ofenzivní impotenci Bayernu. Ale Kozli k tomu přispěli houževnatou hrou, dostávali se k centrům ze hry, kopali i nějaké rohy, a hlavně se opřeli o Modesta, který proměnil svou jednu šanci.

7. kolo, Frankfurt - Bayern 2:2
Povzbuzeni remízou Kozlů se hned v dalším kole přichystali na Bayern i hoši z Frankfurtu. Zvolili stejně jako Kolín hru na tři stopery, které výborně doplňovali krajní obránci Chandler a Oczipka. Ti perfektně seděli do Kovačovy taktiky aktivní hry, neustále brousili strany hřiště a podporovali útok. Od začátku hrál Frankfurt s Bayernem vyrovnanou partii, na výsledku se ale podílela také určitá bohorovnost Bavorů. Od 10. minuty vedli 1:0 a naivně si mysleli, že se jim nic nemůže stát. Na vyrovnávací gól Husztiho zareagovali ve druhé půli druhým vedoucím gólem, ale Frankfurt se nevzdal, byť přišel v 65. minutě o vyloučeného Husztiho. I v deseti zůstával nebezpečný a Bayern dostal pořádnou lekci. Fabiánův gól na konečných 2:2 potvrdil, že v Bundeslize se málokdy dojde k výhře profesorským přístupem. Výkony Fabiána a Rebiče byly impozantní a potvrdily, že proti Bayernu je třeba hlavně odvaha.

10. kolo, Bayern - Hoffenheim 1:1
Oba góly dali hosté, ale na Demirbaye navázal Zuber vlastňákem. I za třetím bodovým ziskem na úkor Bayernu se skrývala hra na tři stopery.

11. kolo, Dortmund - Bayern 1:0
První prohru Bayernu zařídil před více než 80 000 diváky Aubameyang. Rovněž Thomas Tuchel se inspiroval taktikou některých svých předchůdců a zvolil hru na tři stopery. Gintera, Sokratise a Bartru na krajích doplňovali Pisczek a Schmelzer. BVB byla lehce lepší v prvním poločase, ve druhém obstála spíše díky štěstí. Alonso trefil břevno, vyrovnat mohl i Lewandowski.

19. kolo, Bayern - Schalke 1:1
Dosti nečekaná, ale zasloužená remíza. Nikoho už nepřekvapí, že i Markus Weinzierl zvolil hru na tři stopery (Höwedes, Naldo, Badstuber) podporované ze stran dalšími hráči. Schalke hrálo důstojnou partii, pustilo Bayern na jeho vlastním hřišti jen do 12 střeleckých pokusů, samo se dostávalo k centrům z protiútoků i do zakončení. Hodně pomohlo, že na Lewandowskiho vedoucí gól zareagoval Naldo vyrovnáním po pouhých čtyřech minutách. Poprvé o sobě dal výrazněji vědět Burgstaller, který párkrát odhalil slabiny v defenzivě Bayernu. Možná ještě smutnější zpráva přišla nedlouho po zápase, když Lahm oznámil, že po sezóně končí.

21. kolo, Hertha - Bayern 1:1
Podzimní duel hráčům Berlína nevyšel, v Allianz aréně hráli jako druhý celek tabulky, když stejně jako Bayern měli po třech kolech plný bodový zisk. Výkon tomu ale vůbec neodpovídal. V jarní odvetě si už svěřenci Pála Dárdaie dali více záležet. Hráli týmově, nebyli tolik zakřiknutí jako proti Bayernu někdy bývají a při chuti byl i dravý kapitán Ibiševič. Po dvaceti minutách Hertha vedla 1:0, stejným skóre vedla v 90. minutě a dokonce i po šokujících pěti minutách nastavení. Rozhodčí Patrick Ittrich ale otálel s ukončením zápasu a Bayern spasil Lewandowski až v šesté nebo sedmé minutě nastavení! Jediná bodová ztráta Bayernu, kterou zařídil tým hrající klasicky na čtyři obránce!

27. kolo, Hoffenheim - Bayern 1:0
Teprve druhou porážku připravil Bayernu v první půli ofenzivně naladěný soupeř, který dřel až do konce. Měl i štěstí při břevnu Lewandowskiho, ale takhle nějak má vypadat výkon na hranici možností. Hoffenheim si tím dost možná vybojoval Ligu mistrů, je jen škoda, že právě do Bayernu po sezóně zamíří Nicklas Süle a Sebastian Rudy. Uvidíme, zda a kým je dokáže Nagelsmann nahradit.

Autor: Michal Šíma / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (59)

Přidat komentář
Heresy

pekny no ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohto roku nie je Bayern taky valec ako minulu sezonu pod Guardiolom. Na druhu stranu, narozdiel od sezon pod Pepom ma na jar stupajucu formu a t.j. podla mna vacsia sanca uspiet v LM v sobotu hraju s Dortmundom, tam to osobne vidim na plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta nebude. Buď překvapíme a vyhrajem 0:1 nebo dostanem nasekáno...

Reagovat
VP85

největší válec to bylo za Juppa Heynckese.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, obcas hraje Bayern fakt hrozne (hlavne zapasy na Frankfurte a v Berline), kde si Frankfurt, resp. Hertha skutocne zasluzili vyhrat. Obcas Bayernu fakt pomohlo stastie,ale to ku sportu patri. Uvidime no, budem im to neskutocne priat proti Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Real sfouknou, o to se nebojím

Reagovat
David143

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Neura se docela bojím

Reagovat
vladino10

Veru..možno by do budúcnosti stalo za zváženie, aby druhý brankár chytal aspoň pohár alebo čas od času v lige..takto mame ako dvojku brankára, ktorý je kvalitný, ale dva roky v podstate nechytal

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, že to postavení Neuera je až moc majoritní. Pak jednou za čas Sven nastoupí a hned udělá nějakou chybku a jen to potvrzuje situaci, která u nás nastala. Docela bych mu i přál zápas proti Realu, ve kterym by se předvedl.. Ale aby se předvedl :-/

Reagovat
vladino10

No ja by som sa toho ulreicha v brane ani nebál, ale ulreicha ktorého si pamatam zo stuttgartu, tento ulreich po dvoch presedených rokoch vo mne vyvoláva obavy..

Hej no, snáď mu to vyjde, určite by mu to pomohlo pri hladani nového klubu..

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si pod zizem si dojdeme pro double

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

V suchým brácho

Reagovat
Nihilister

Postoupit můžou ale jestli je sfouknou? To bych se už hádal

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, však sranda Věřím, že postoupí a sejdem se zase ve finále...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nás je vítězství Hoffe dost na hovno, takhle se nejspíš budeme prát o LM do posledního kola Jinak Nagelsmannovi to přeju a snad ten černej Petr v podobě 4.místa zůstane pro Leipzig

Reagovat
smazaný uživatel

Nejako pociatocny osial v Leipzigu skoncil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co je osial

Reagovat
smazaný uživatel

Osial = silenstvi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě nemůžou šlapat jako hodinky. Příštích pár sezón nám ukáže co dokážou...

Reagovat
smazaný uživatel

aspon im ta jar zrazila ego a ukazala, ze su k porazeniu.

Reagovat
smazaný uživatel

s Arsenalem

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern? Jedině sám se sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne hráme inak ako pod Pepom,to je myslím každému jasné.Či sme väčší válec alebo nie ako pod ním..Ťažko povedať.No teraz mám pocit,že tí hráči si hru užívajú a neni sú nijak zväzovaný nejakými pokynmi ako boli pod Pepom.Tá hra je vyvážená,vieme zahrať aj kombinačne,aj na brejky.Carlo dosť zapracoval aj na defenzívnej časti a tá šlape neskutočne(najmenej inkasovaných bránok v Európe z celej top 5).Pred začiatkom sezóny som na toto fórum písal že toto bude Thiagova sezóna pod Carlom a som rád že sa to potvrdilo a momentálne lepší záložník túto sezónu v Európe nebehá(môj názor).Teším sa na zápas s Realom a potom uvidíme.Myslím,že treble túto sezónu neni až tak nereálne

Reagovat
technecium

LM by měla brát Barca. Není možný, aby ne, po takovým obratu

Reagovat
smazaný uživatel

Najprv som myslel že to myslíš ironicky ale keď som videl komu fandíš pochopil som Po obrate?Myslíš tu frašku na Nou Campe?

Reagovat
technecium

Fraška? A co to neuvěřitelný odhodlání hráčů a fanoušků, kteří do poslední chvíle nepřestávali věřit a šli si za tím? PSG si to posralo samo

Reagovat
vladino10

"postupu barcelony cez PSG verilo do poslednej chvíle 12 hracov- neymar a celá jedenástka PSG na ihrisku"

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo Barcelona nemoze, rozhodca pomoze

Reagovat
oddy

Tak proč by za to, že si to PSG posralo samo, měla Barca brát LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gloryhunter tak ako vsetci barcelonisti

Reagovat
Heresy

at to vyhraje kdokoliv krome tech smatlaku z barcelony ten zapas s psg byl nejvetsi hnus fotbalu co sem kdy videl ...

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl naštěstí v práci

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ještě proti Chelsea v čele s Ovrebem

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

fakt obrat - 2 x penalta (po simulování)

- 1x gól z PK

- 1x vlastňák

-1x hraniční gól

+ kousnutí Suaréze

Barca je SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rpzhodčí jsou jejich 12tym hráčem.

Ale nevim proč to tady řešíte, už je to dlouho a nemá cenu furt vychvalovat ty buzeranty

Reagovat
smazaný uživatel

Shitcelona, shitcelonisti - najvacsia zumpa futbalu. Ten zapas bol najvacsi hnus aky som kedy videl. slecinky padaju, rozhodca pomaha ...nuz ten americky futbal je cim dalej tym viac lepsi nez soccer.

Reagovat
smazaný uživatel

tam se ale taky jenom padá

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hraci nerevu, postavia sa a hraju dalej

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale většinou, než se postaví a rozhodčí jim dovolí znova spadnout, tak stihneš polknout pivsona výrazně zábavnější mi teda přijde rugby...

Reagovat
smazaný uživatel

Rugby je rozhodne pekny sport ja osobne vsak radsej NFL. Ale ja som NFL spomenul len preto,lebo komentator odvety Barcelona-PSG a verny fanusik Barcelony a Brazilie Merciak prirovnaval obrat Barcelony k obratu Patriots v superbowle proti Falcons no... t.j. neporovnatelne

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, neni to finále, nicméně nějaké společné jmenovatele bys tam asi našel i ty...

S Merciakem já do styku nepřijdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Obraty to boli, Barcelone pomohol rozhodca,Bradymu a spol. bojovnost a dva touchdowny potvrdene za dva body.

Tak to mas stastie...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne taky moc sympaticky nejsou, ale myslim, ze bojovnost jim nejde uprit, prestoze jim rozhodci pomohl. Ja bych na jeho miste tu Souarezovu penaltu taky pisknul, protoze jsem mu ten zapas kartu za simulovani uz dal, takze necekam, ze simuluje zase, navic hovno vidim, protoze je za nim obrance. Proste situace nahovno no. Psg ale i po ni meli postup v kapse. No, chtel jsem aby vypadla obe muzstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak PSG cpane money od arabasov tiez nie je zrovna sympaticke no ale toto bolo skratka vrchol hnusu...

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

česká verze eurosportu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele