Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées

16.07.2018, 08:46
Názory a komentáře
Didier Deschamps to přeci jen dokázal a zařadil se po bok Franze Beckenbauera a Maria Zagalla jakožto další muž, který dobyl světová kolbiště coby hráč i trenér. Sice se nedá říct, že by si na tomto turnaji Deschamps vydobyl zvláštní uznání a získal nové fanoušky, ale co je doma, to se počítá. A co se kapitánovi zlaté Francie roku 1998 zkrátka musí nechat, to je poskládání sourodého, koncentrovaného mančaftu...

Ještě, než se pustíme do rozboru finálového utkání, dovolte nám připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Tenhle francouzský triumf vážně působí hodně jako ten z roku 1998. Pokud tehdejší úspěch na domácí půdě byl triumfem tzv. "la France black, blanc, beur" - Francie černé, bílé a arabské - reprezentované mimo jiné Baskem Lizarazuem nebo hráči s kořeny v dalekých francouzských teritoriích Guadeloupe a Nové Kaledonii (Thuram s Karembeuem), letošek je vzorným pokračováním tohoto příběhu, když se hned pět členů dnešního základu pyšní africkým podhoubím. Pokud Marine Le Pen kdysi vybrané potomky přistěhovalců z reprezentačního kádru osočovala z toho, že jsou pouhými "cizinci", a kritizovala je pro nezpívání Marseillesy, letošní úspěch se rovněž rodil v kontextu stále živých (ne-li živějších) debat o tom, nakolik imigrace francouzské společnosti prospívá, a zdali je vůbec plná integrace možná.

Paralel lze najít vícero. Stejně jako roku 1998 pro Francii rozhodl semifinále obránce. Na co les Bleus před dvaceti lety měli Barthezovu pleš, na to letos měli Ramiho knír. Poprvé od roku 1998 ve finále mistrovství světa vítěz nastřílel alespoň tři branky. Ale především: byť se jedná o výrazně mladší mančaft, Didier Deschamps se zde (stejně jako před 20 lety Roger Lemairre, který zažehnával katastrofu v podobě dvouzápasového trestu Zidaneho) mohl opřít o každého ze svých svěřenců, kteří se v průběhu turnaje vytasili s rozdílovými výkony. Pakliže dnes v určitých bodech selhali dříve konzistentní Lloris s Kantém, Pogba i oba stopeři na takové momenty dali zapomenout. Mbappému patřilo osmifinále, Griezmannovi zase čtvrtfinále, Matuidi se vyšvihl proti Belgii.

Rok 1998, kdy se Francouzi v osmifinále a čtvrtfinále dokupy prezentovali jedinou vstřelenou brankou, navíc připomíná i letošní francouzský styl vyhrávání. Argentina s Chorvatskem sice ve vyřazovací fázi od Deschampsových svěřenců inkasovaly dohromady osm gólů, přesto se ale nelze ubránit dojmu, že Francie dopředu neukázala ani z poloviny to, na co měla potenciál. Griezmannova penalta z 38. minuty byla koneckonců první francouzskou střelou zápasu. Ze hry to poprvé Griezmann zkoušel až krátce po přestávce. Startující útočník Olivier Giroud zakončil turnaj bez jediné rány mezi tři tyče. A tak dále, a tak dále. Ale strhující fotbal holt turnaje nevyhrává. Španělsko 2010 a Německo 2014 jsou přece dalšími takovými případy...

2) Jak předvídatelné: Deschamps si dokráčel pro zlato, aniž by kohokoliv přesvědčil. Didier Deschamps zaslouží uznání za několik věcí. Ani ne dekádu po jihoafrické blamáži se mu podařilo zkrotit všechna ega, z Pogby vyždímat přesvědčivý, vyvedený turnaj a přeci jen dát zapomenout na Koscielného, když "El Clásico dvojice" Umtiti-Varane pod jeho vedením vypadala zápas od zápasu lépe a lépe. Dnešní stažení Kantého již v 58. minutě bylo trochu nečekaným, ale zcela rozumným tahem, který učinil střed pole mnohem solidnějším. Potud paráda.

Ovšem Deschamps-taktik se mezi trenérskou smetánku nadále řadit zkrátka nedá. Francie do utkání vstoupila s prozaickým plánem: v hlubokém, navrchu pasivním bloku prostě Chorvaty zadusit a okamžitě přistupovat k Rakitićovi s Modrićem, jakmile se ujmou balonu. A ne snad že by to nefungovalo. Byť Francie v první půli soupeři dovolila 22 dotyků s míčem ve vlastním pokutovém území, tedy v daném momentě nejvíce volnosti v tak zásadních prostorách za celý turnaj, do stoprocentních šancí se Vatreni v podstatě nedostávali, což platilo pro celý duel.

Z čeho nicméně především bolely oči, to bylo francouzské útočení. Pod zvýšeným tlakem, který tradičně "naspeedovaní" Chorvaté umně aplikovali, si rady věděl snad akorát Pogba, jehož nenucené rozdávání balonů do stran a za obranu (téměř bez jakéhokoliv švihu kopačkou), na libovolnou vzdálenost, občas jednoduše bere dech. Jenže ani on se nevyvaroval chyb a ve finále o pauze platilo, že si nejvíc zkompletovaných pasů vyměnili Lloris s Giroudem.

Protiútočit z bloku zrovna s Giroudem, to byla prapodivná volba sama o sobě. Aby nedošlo k mýlce, útočník Chelsea prožil vydařený šampionát a spolu s dalším třicátníkem Matuidim dokonale zosobňuje novou nesobeckou a úspěšnou Francii post-2010, ovšem toto finále prostě nebylo zápasem pro něj. Narážet ani sklepávat míč najednou nebylo komu a coby podporu rychlonohého Mbappého z druhé vlny nelze Girouda zaměstnat ani z čiré legrace. Výmluvná tak byla situace ze 78. minuty, kdy si to Mbappé pelášil kupředu, Giroud funěl dobrých pár metrů za ním, a forvard PSG se nakonec v obležení soupeřů jen velmi marně pokoušel vyhrát penaltu. Kdepak, Fekir nebo Dembélé by teď od začátku dávali více smyslu.

3) Chorvaté se tentokrát vpředu nemohli opřít ani o svou pravou stranu. Což se svým způsobem dalo čekat. S Matuidim a Lucasem Hernándezem měli Francouzi na své levé straně vždy dostatek schopných obranářů na to, aby Modrić s Vrsaljkem neměli tolik prostoru jako proti Anglii, kdy právě jejich trojúhelníky s Rebićem platily za tu největší zbraň Vatreni.

Luka Modrić si sice na pravé straně užil více kontaktu s balonem výše ve hřišti než v semifinále, avšak přesto si ho člověk nejvíce všímal uprostřed pole, kde pro Chorvaty prachobyčejně roztahoval hru. Rebić se mezitím s balonem potkal všehovšudy 36krát a zmohl se na pouhých 14 přihrávek, což nekoresponduje s jeho předešlým vytížením ve vyřazovacích bojích. Oproti semifinále Rebić s Perišićem také častěji přeskakovali z křídla na křídlo, což mělo ve výsledku spíše kontraproduktivní účinek, poněvadž rázem sebevědomý a semifinálovým výkonem povzbuzený Perišić nejlépe vypadal jako primární příjemce balonů a driblér na levém křídle.

Ničemu potom nepomohl ani Vrsaljkův slabší, poněkud ustrašený a nevynalézavý výkon; pravý bek se tentokrát štítil svých typických centrů z hloubi pole a skoro až tvrdohlavě se pokoušel kombinovat a zásobovat spoluhráče ve středu pole, čímž k posunu hry stěží přispíval. Pokud se Rakitić s Brozovićem dnes soustředili hlavně na promptní roztahování hry, čímž zkraje zápasu Chorvaté mnohdy uváděli Pavarda s Lucasem do rozpaků, k přečíslování a zaměstnávání obou beků Francie nakonec s postupem času docházelo čím dál sporadičtěji.

4) Po téhle šestigólové estrádě je nutno se zastavit u gólmanů. Hugo Lloris si dlouho říkal o zlatou rukavici a jeho zákrok konečky prstů za stavu 2:1 stejně jako včasná vyběhnutí měly pro francouzský výběr zásadní implikace. Ovšem pak přišel jeden nevysvětlitelný pokus o obehrání Mandžukiće a brankářská opora les Bleus rázem mohla na takové ohodnocení zapomenout. Uzmul si ho bronzový Courtois, i přesto, že se Lloris po spolehlivých, leč občas nenápadných výkonech v předešlých zápasech stal dalším pozlaceným kapitánem z defenzivní řady (Maradona 1986 zůstává posledním ofenzivně laděným generálem světových šampionů).

Rozporuplný turnaj za sebou má také Danijel Subašić; nejprve penaltový mág, potom zraněný hrdina z prodloužení zápasu s Ruskem, který sám rozhodl o tom, že přes svalové obtíže neodebere kouči Dalićovi jedno cenné střídání, a nakonec (zraněný?) lenoch, co se skákání po střelách týče. Trippierův přímý kop mu ještě vyčítat nelze, ale po dnešním finále se onen neexistující pokus o zastavení projektilu zdá jako začátek vzorce. Při Pogbovu gólu totiž chorvatský gólman podivně předvídal ránu k druhé tyči (třebaže cesta daným směrem byla od počátku do konce viditelně ucpaná) a onen miniúskok doleva mu nakonec znemožnil zákrok po opačné ruce, přičemž chytatelně se jevila rovněž Mbappého rána, za níž Subašić akorát odevzdaně poklekl.

Že by za to mohla přetrvávající bolest v noze? Nebo se projevila "monacká kletba" finálových brankářů, když knížecím celkem prošli Sergio Romero (2014), Maarten Stekelenburg (2010) i Fabien Barthez (2006)? Nebo je Subašić zkrátka maximálně průměrným strážcem svatyně, z čehož ho ostatně řada pozorovatelů už nějakou dobu podezřívá...?

5) Zlatý míč pro nejlepšího hráče MS se stává cenou útěchy, ovšem vítězství Luky Modriće nezpochybňuje takřka vůbec nikdo, a jedná se tudíž o vítězství s přeci jen odlišnou příchutí. Individuální triumf Messiho zpřed čtyř let měl vzhledem k nula gólům ve vyřazovací fázi zvláštní pachuť a mnozí, včetně mě, by tehdy radši ocenili buldoka Mascherana. Roku 2010 byl zase bezprecedentně oceněn Diego Forlán jakožto hvězda bez medaile jakéhokoliv kovu na krku. Osobní tituly Zidaneho (2006), Kahna (2002) i Ronalda (1998) do určité míry znehodnotila neslavná finálová vystoupení, byť v případě posledního jmenovaného se alespoň jednalo o důsledek dodnes nevyjasněných zdravotních trablí. Právě Ronaldo byl pak asi posledním králem mundialu, na němž se drtivá většina přihlížejících neměla problém shodnout.

Luka Modrić tedy letos představuje osvěžujícím způsobem nekontroverzní volbu poté, co na tomto šampionátu beze zbytku potvrdil, že v tuto chvíli platí za nejkompletnějšího středopolaře planety. Pro Chorvatsko tvořil hru z hloubi pole, rozdával rány ve skluzu, dával krásný gól Argentině... jeho průniky skrz protivníkovy záložní řady mají možná kratší trvání než ty Messiho nebo Neymarovy, ale v jejich úspornosti tkví velká síla. Modrićovo rozhodování na balonu v Rusku pokládalo základy lecjaké chorvatské hrozby, ať už zrovna rezultovala z jím vybojované standardky nebo výtečně načasovaného přenesení hry či naražení spoluhráči.

Modrićův přínos byl zkrátka stejně rozmanitý jako dechberoucí: proti Dánsku se vyžíval ve finálních přihrávkách, když vytvořil pět palebných pozic pro kolegy; proti Rusku zkompletoval rovnou osm sólových průniků (což odpovídá Messiho letošnímu rekordu z utkání s Islandem) a zase stál za kvartetem ran svých spoluhráčů; proti Anglii se prezentoval jako navýsost aktivní tackler a zodpovědný přispěvovatel defenzívě (tři obranné zákroky byly jeho turnajovým maximem), přičemž vrchem propojoval Vrsaljka s Rebićem na pravé straně směrem dopředu.

Ve 32 letech se prostě Luka Modrić před zraky všech vyšvihl. Ukázal se jako dočista nezkrotitelný všudybyl, který se nenechá otrávit a zdánlivě ani unavit, čímž dal neomylně vzpomenout na své velké entrée na mezinárodní scéně, když si dělal téměř vše, co chtěl, s hvězdnou německou zálohou (Ballack, Schweinsteiger, Frings) na Euru 2008.

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (403)

Přidat komentář
mesyas

ještě dá Euro

Reagovat
Puskas

Komu?

Reagovat
smazaný uživatel

Chvalim skvele titulky po cely sampionat :)

Reagovat
Y.N.W.A

já též chválím a díky za ně

Reagovat
Acrocephalus

Kdyz o tom tak premyslim, prestoze jsem fandil Chorvatum, tak Francouzi urcite titul nevybojovali shodou stastnych okolnosti. Kdyz si to vezmeme od osmifinale, poradili si Francouzi snad se vsemi typy pojeti her a se vsemi moznymi protitaktikami. Argentina: vymazali muzstvo s jednim z nejlepsich fotbalistu planety, takze si Messi skoro ani neskrtnul. Tudiz taktiku o jednom hraci prehrali. Uruguay: tym s nejjistejsi obranou a se smrtelnymi protiutoky. Obe zbrane Uruguaye Francie rovnez vymazala (byt nenastoupil dulezity clanek uruguayskeho pritoutoku a clen ofenzivniho dua Suarez-Cavani). Takze obranu a protiutoky Francie opet premohla. Belgie: pokud Francouze nekdo mohl srazit na kolena, pak to byla nejsilnejsi ofenziva sampionatu, o ktere by si Nemecko nebo Brazilie mohli nechat zdat. Stroj na goly Francie dokazala zadrhnout a dumyslnou obranou pripravily Belgii o jeji nejvetsi zbran. Takze i ofenzivni taktiku Francii zvladli zkrotit. Chorvatsko: jak se rika, zaloha vam vyhrava hru. A Chorvati maji jednu z nejlepsich zaloh na svete. Francie se tak postavila muzstvu, ktere ovlada stred pole a dokaze ucinne zakoncovat. Francie si i s touto taktikou poradila a zalohu Chorvatu sice nevymazala, ale dokazala se ji prizpusobit a vyuzit i nejmensi chyby. Individualita, protiutoky, obrana, utok, zaloha: se vsim si Francouzi dokazali poradit. Takticky byli skvele pripraveni na kterehokoliv soupere. V pripade, kdy by misto Chorvatska postoupila Anglie, pak bychom meli moznost videt, jak si Francouzi poradi s muzstvem, co se vylozene spoleha na standartky, ale myslim, ze ani to by je nezastavilo. Proste klobouk dolu pred jejich pripravenosti, Francie je zaslouzenym mistrem sveta, byt bych to velmi pral Chorvatum.

Reagovat
PP

Reagovat
Zajda

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Herry31

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Adhol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
anonym

Argentině chybí tým, nejlepší hráč světa to sám nezachrání. Zapomněl si, že skoro na MS nepostoupili a ve skupině měli taky problém?

Cavani byl tím nejdůležitějším hráčem pro útok Uruguaye.

Takticky to zvládli skvěle. Velká škoda toho prvního poločasu pro Chorvatsko. kdy byli lepší.

Dostat gól ze standartky, když se o faul nejednalo má zvláštní pachuť. U druhého zase Perisic nesmyslně zahrál rukou. Kdyby VAR použili video o několik minut dřív, tak to mohlo být taky jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko může Ronaldo nějakým způsobem pomoci Argentině.

Reagovat
valloire

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
anonym

Taky o něm nebyla vůbec řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdím, že byla.

Reagovat
valloire

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
MacekKlacek

díky za tenhle komentář.

Reagovat
Infi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

ale s poslednim bodem silne nesouhlasim. Griez mel prsty snad ve vsech dulezitych momentech playoff a v podstate rozhodl ctvrtfinale, semi i finale. navic byl (nejenom) hernim lidrem, ktery vedel, kdy hrat rychle a kdy zpomalit hru. a za cely turnaj v nicem neselhal (to sem davam zamerne ve srovnani s lukou a jeho penalte). jestli za tohle nedat hrace turnaje, tak uz nevim za co.

a individualne byl pro me nejlepsi jasne eden.

Reagovat
fantomas

Silně nesouhlasíš? Já bych byl rád za Grieze, ale stejně tak si to zaslouží Modrić. Tohle je podle mě situace, kdy jakmile to vyhraje kdokoliv z těhle dvou, nikdo se čílit nebude. Konzenzus na mym Twitter feedu ohledně zaslouženosti tohohle ocenění Modriće byl velmi silnej, z toho sem taky vycházel.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me je to uplne stejna situace jako minule s messim, nejlepsi vykony ve skupine, playoff dobre ale ten impact uz tam takovy nebyl a nakonec cena utechy.

jediny rozdil vidim, ze z pred ctyr let si nevybavim u nemcu tak jasneho lidra jako byl griezmann

nemuzu si pomoct, ze je to takovy ten typicky hype, kdy se najednou prozre a hrac, ktery na podobne urovni hraje 10 let ma ted vyhrat zlaty mic(rocni)

Reagovat
fantomas

Hmm, označení hype mi teda přijde dost mimo. Já to beru tak, že se o Modrićovi vědělo dlouho, ale teprve ted po mnoha turnajových zklamáních dotáhl reprezentaci k historickýmu výsledku, přičemž sám v žádnym zápase neselhal. Jistě, je to do určitý míry symbolický, ale já proti tomu fakt odmítám cokoliv mít, protože jde zrovna o Modriće.

Reagovat
smazaný uživatel

ta glorifikace zacala uz po dvou zapasech ve skupine, neda se rict, ze ji zapricinil vysledek. samozrejme ten to znasobil, ale to prvotni (ten hype) zacalo hned na zacatku turnaje.

Reagovat
fantomas

Tak protože vedl debakl Argentiny no. Celkově ale dost konzistentní turnaj a rozmanitej přínos, jak je popsáno v článku koneckonců. Griezi taky komplexní šampionát, a neřek bych na jeho ocenění ani popel, ale... sám bych to teď taky dal Modrićovi.

Reagovat
Rudnevs

Schweinsteiger?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

no to rozhodne ne, nejlepsi hráči jsou pro me ti ,kteri rozhoduji svymi ciny. coz pri vsi ucte schweinsteger na tom MS nebyl.

Reagovat
Carrick

Pro mě byl výkon Bastiho ve finále 2014 možná tím nejdominantnějším, který jsem od středního záložníka kdy v životě viděl. To byla naprostá dechberoucí dokonalost. 10/10

Reagovat
stas87

Boateng. Nikdy v zivote uz tak dobre nezahral tych par zapasov po sebe. Lenze je to defenzivny hrac...a tych si malokto vsimne.

Reagovat
Rudnevs

To súhlas, tí defenzívni hráči sú nedocenen, ja tiež častokrát nemám tú schopnosť všímať si v hre kvality tých nenápadných hráčov... Ako prvý sa mi vybavil Basti, pretože som si spomenul na to, ako to finále odjazdil, bojoval až do konca i s tou ranou pod okom, kvôli tomu zápasu som si ho obľúbil, ale keď to teraz tak spomínaš, tak súhlasím i s Boatengom. Ten sa vtedy dosť zlepšil a istú dobu bol považovaný za jedného z najlepších stopérov na svete.

To ocenenie vtedy miesto Messiho mohol z Nemecka kľudne vyhrať i Neuer... Tomu sa vtedy tie majstrovstvá tiež podarili a navyše s tými podarenými výbehmi prišiel s niečim novým, čo dovtedy gólmani moc často nerobili.

Reagovat
valloire

co ten Kroos?

Reagovat
Rudnevs

Ten taktiež odohral dobrý turnaj, už si tie jeho výkony nepamätám celkom presne, ale viem, že až na jeden moment, keď to vo finále namazal Higuainovi do tutovky, sa mi veľmi páčil...

Bol mimochodom najlepší hráč WM 2014 podľa Castrol Indexu, tí to vypočitavajú pomocou nejakych štatistík a vzorcov...

Reagovat
valloire

Právě, podle indexu nejlepší a Brazilce sestřelil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, hlavne to uz nezminuj. Boli mi hlava, kdyz to vidim

Reagovat
valloire

Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle teda vůbec není pravda, Griez finále nerozhodl (vlastně ano, tím, že zasimuloval faul, po kterém padl první gol). Podívej se na soupisku Francie a soupisku Chorvatska. Takový mančaft co má Francie nemá nikdo! Před šampionátem jsem na ně vsadil a také jsem vsadil, že Chorvatsko bude do top 3! Takže jsem si tím trochu vydělal, akorát Španělsko jsem tam ještě měl... Ale trochu jsem odbočil.. Podívej co udělal Modrič a Rakitič s týmem jako je Chorvatsko!! Málo kdo jim věřil a co dokázali?? Byli to vůdci a předčili všechny soupeře v záloze i Francii! Cena je zasloužená, nikdo nemůže říct ani slovo proti...

Reagovat
smazaný uživatel

minimalne treba brazilie a spanelsko ma srovnatelny tym.

chorvatsko ma dlouhodobe vyborny kadr, ktery patri do top 10 na svete. neni to zadne polsko... malokdo jim veril, protoze pred tim pravidelne psychicky ztroskotavali, ne kvuli sile tymu.

mne jako vudce prisel mnohem vic právě griezmann, ktery rozhodoval důležité zápasy a predvadel v nich nejlepsi vykony, luka odehral nejlepsi zapas ve skupine.

Reagovat
Rudnevs

Tak ja by som to za mňa zrnul...

Tento turnaj je bohužiaľ veľmi čierny pre moje obľúbené Nemecko. Dôvody vypadnutia tam boli viaceré, všetko už bolo zrnuté, čiže sa k tomu ani netreba veľmi vravať. Po tom Švédsku som ešte dúfal, že to pôjde, ale nakoniec to dopadlo, tak ako to dopadlo. Som zvedavý na budúcnosť reprezentácie. Na nový začiatok som chcel nového trénera, ale nakoniec mi zostáva dúfať, že to pôjde i s Jogim a že sa Jogi aspoň dočká dôstojného konca.

Po vypadnutí Nemecka som tie ďalšie zápasy už moc neprežíval... Prial som ešte Dánsku a Japonsku, ale tí taktiež nedošli ďaleko. Dánsko skončilo po parádnej penaltovej lotérii s Chorvátskom, v ktorej mali bohužiaľ Chorváti pevnejšie nervy. Japonci odohrali s Belgickom veľmi solídny zápas, rozhodne sa nemajú začo hanbiť, odohrali dobrý turnaj a nebyť tej výškovej prevahy a tých belgických veží, tak by vyhrali 2:0 a šli by ďalej. Zaujímavé je to porovnanie, že pred štyrmi rokmi sa považovali za čierneho koňa, ale skončilo to fiaskom a teraz prekvapili naopak pozitívne.

Už teda po osemfinále boli všetky moje obľúbené reprezentácie mimo hru (okrem spomínaných ešte Island, ktorý síce vypadol už v skupine, ale už vôbec to, že sa tam taká populačne malá krajina dostala, je úspech)...

Z tých ostatných reprezentácii ma zaujalo Anglicko. Často sa im vyčíta, že mali príliš jednoduchých súperov, čo je síce pravda, ale i tak sa mi na týchto majstrovstvách páčili. Bolo vidno, že zrazu všetci anglický fanúšikovia opäť tak nejak veria. Sympatický mi je i tréner Southgate a ten jeho štýl elegána, prial som mu, aby si odčinil to Euro 96. Videl som v Anglicku určitú paralelu s Nemeckom z roku 2006 a podobne to videli i nemecké médiá. Southgate (rovnako ako vtedy Klinsmann) zaviedol taktiež určité novoty - napríklad i to, čo spomínali na ČT, že ten jeho prístup k novinárom je narozdiel od jeho predchodcov oveľa otvorenejší, vďaka čomu si získal na svoju stranu náročné anglické médiá. Dokonca s nimi hrali i bowling a podobne. Anglicko často dávalo góly zo štandardných situácii a opäť sa ukázalo, ako sú štandardky a ich trénovanie strašne dôležité. Nechápem, prečo to niektorí tréneri pomerne zanedbávajú...

Zaujalo i Chorvátsko, vo finále som prial samozrejme im, majú tam pár sympatických hráčov... Taktiež mi prišlo sympatické to, čo som čítal v Sport Bilde, že hráči tam mali uvoľnený režim. Nebol žiaden problém, keď sa Lovren stretol s rodinou a priateľmi a objednal si pri tom veľké porcie ľadu alebo keď sa Perisic v tom istom času už slnil pri bazéne. Na ihrisku bola disciplína, mimo neho všetko povolené, i trebárs pizza alebo cola.

Z pohľadu nezaujatého fanúšika skvelý turnaj (z pohľadu fanúšika Nemecka nič moc, no), veľa favoritov vypadlo skoro, naopak sa konečne v plnej paráde predviedli večné čierne kone (Chorvátsko a Belgicko), padalo veľa gólov, niektoré z nich boli veľmi pekné (napr. Pavard proti Argentíne). Ešte by som spomenul, že gól si určite zaslúžila tá parádna akcia Belgicka proti Anglicku, ktorú zakončoval Meunier z voleja. Finále nakoniec vyhral tím, ktorému som to neprial ani trošičku, ale tak aspoň vieme kto o štyri roky vypadne v skupine a Nemci teda majú o súpera menej.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Také mě hodně zklamalo vyřazení Německa. Bohužel co se týče Francie, nechci ti malovat čerta na zeď, ale ten tým má budoucnost. Řek bych velkou budoucnost Jinak MS bylo super, co mě ale mrzí, tak absence zápasu Brazílie - Francie.

Reagovat
smazaný uživatel

Řešilo se to celý šampionát. Někdo se bavil, někdo ne, pro někoho to byla trapárna, někdo se zasmál... každopádně, v rámci poturnajových souhrnů je třeba shrnout i titulky a hrdě se k nim přihlásit...

tááákže....

Deschamps elyseee – piky

harry jdem do baráku – usty

mandža – piky

umtitiho – fantík

livin vida luka – piky, fantík

brazilci na kevina – piky

yes we kane – kantr

chybami se yamaguchi – piky, usty

tiki taka – piky

stačí dyž mbappe – usty

senegal nevěděl která kolumbie – piky

roll reus, lowná kia – kantr, fantík

troja štěstí- piky

ta re mi – fantík

jejda mané – usty

sudí se nevyVARoval, má plnou kroosnu – piky, usty

Fágní a x faktor – piky, kantr

výLuka na trase argentinců – piky

jednou íránou vycostili – piky

Hvězda naději nevykřesalah – fantík

khedíra v plánech neyvětších – piky, kantr

menší tahouni než jsmessi – piky, fantík

Nach obrtana, na krize – usty, kantr

alergie - usty

Redaktoři a počty titulků, na kterých se podíleli:

Usty – 7

Fantík – 5

Piky – 14

Kantr - 5

Za dva roky čaues

Reagovat
Rudnevs

Ja som sa bavil, samozrejme, že niektoré nevyšli, ale mnohé boli fajn a nechápem tú kritiku, rozhodne je to lepšie než bežné titulky...

Moje subjektívne poradie:

1. Rolls Reus a Löwna Kia

2. Brazilci zapomňeli na Kevina

3. Livin’ la Vida Luka alebo Deschamps elysee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Takze fantik pri 3 najlepsich. 2x s pikym a raz s kantrom

Reagovat
fantomas

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Kapřík

Reagovat
papanegra

Díky redakci za skvělé titulky během MS, občas i pobavily, ale článek jsem nikdy nečetl

Reagovat
Counter

Reagovat
nani92

#metoo

Reagovat
technecium

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nihilister

čtu všechno ale zápisník jenom nadpis

Reagovat
Mrvinho

On čte články

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to přesně naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Euphael

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LeonardoUžoa

Pogbal se hraje na góly.

Ani Perišić nezaRučil zlato.

Reagovat
havrys99

http://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-sveta-2018/vysledky-rozlosovani-tabulky/

Tak schválně si projeďte všechny zápasy, jestli si vybavujete góly, šance, penalty atd.

Reagovat
Spalovač šancí

Finále už bylo víceméně formalitou. Stejně jako v mužském Wimbledonu se rozhodovalo o vítězi již v semifinále. A protože Deschamps je i přs chyby výrazně lepší trenér než Martinez, tak Frantíci jsou mistři s přehledem. Ostatně za kratší konec tahali za celý turnaj pouze 9 minut, to rozhodně nemůže být náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

jenze tady se o vitezi rozhodlo uz v osmifinale. opet se potvrdilo, ze jsem mel pravdu, kdyz jsem rikal, ze s argentinou to bylo predcasne finale

Reagovat
Spalovač šancí

Já si tedy myslím, že i kdyby Argentina přes Francii postoupila, tak by nakonec nevyhrála.

Reagovat
smazaný uživatel

to nic nemeni na tom, ze se v tom zapase rozhodlo o vitezi MS. v ostatnich zapasech uz francie takrka nemela problem

Reagovat
fantomas

Pff, pokud měla teda s někym problém, byla to Uruguay. Argentina sice prohrála těsně, ale pocitově to stále byla kočka myš v podání Francouzů, nemůžu si pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz spis teda belgie, s uru bylo v 60 minute hotovo . ale proste imo s argentinou byl jediny moment, kdy se francouzi obavali a vymacklo to z nich to nejlepsi, v jinych zapasech jim k dobrym vykonum jeste vse hralo do karet.

Reagovat
fantomas

No bylo, ale Francie se v play-off nikdy netrápila tak jako v první půli s Uruguayí.

Reagovat
Spalovač šancí

Já si to úplně nemyslím. Sice Uruguay se - na své poměry - snažila hrát dost ofenzivně, ale Cavani prostě chyběl a nebyli schopni akce dotáhnout do nějakého nebezpečného konce. Sice zápas nakonec rozhodly ty dvě standardky na konci poločasu, které mohly samozřejmě klidně dopadnout obráceně. Ale stejně jsem neměl pocit, že by Francouzi nevěděli co hrát a že by neměli zápas pod kontrolou.

Na rozdíl od zápasu proti Argentině, kdy po vyrovnávacím golu evidentně vypadli z konceptu a paradoxně se dokázali mentálně do zápasu vrátit až po druhé brance Argenticů.

Reagovat
anonym

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Rozhodně nebylo. Argentina byla slaboučká. Včetně Messiho.

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Deschamps Mimochodem, často se zmiňuje, že je Lizarazu francouzským Baskem, ale až tolik se nepíše o tom, že z fr. Baskicka pochází právě i Deschamps

Reagovat
smazaný uživatel

To, že pochádza odtiaľ nemusí predsa znamenať že je Bask.

Reagovat
smazaný uživatel

On sám říká, že je pyšnej na svůj baskickej původ, takže evidentně to tak bere.

Reagovat
smazaný uživatel

O Lizarazuovi to bolo všeobecne známe. O Deschampsovi si nespomínam, že by bol v povedomí ako Bask.

Reagovat
M0rb1D4S

https://twitter.com/GFFN/status/1018607610059214848?s=19

Člověk má chuť toho klučinu obejmout a zabalit do deky.

Reagovat
PP

Za mě povedené MS.. Rozhodně lepší, než to v Brazílii a JARu, o parník lepší než poslední ME.

Moc hezké představení týmů, od kterých jsem to nečekal jako Maroko, Dánsko, Peru či Japonsko, do toho vyhoření silných týmů v čele s Německem či Španělskem. Prostě mělo to punc zajímavosti jako dlouho ne. Francie zaslouženě, byť jsem ve finále přál Chorvatsku. Za mě osobně trošku škoda vypadnutí Brazílie s Belgií..

Pochvala za parádně vedené MS od redakce EF!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky redakci EF za celé MS, skvělá práce a opět potvrzení toho, že toto je nejlepší web o fotbale v celé Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně v češtině žádný lepší web o fotbale v Evropě není

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

giroud za 9 hodin hracieho casu na ms bez strely na branu

Reagovat
Blasphemer

Šetřil se, aby mohl udeřit, až to tým bude potřebovat. Dobrý útočník nikdy neplýtvá silami, když nemusí.

Reagovat
Counter

Mistr světa

Reagovat
Spalovač šancí

Vpravdě mistrovský výkon

Reagovat
Carrick

Jednou z nejsladších věcí na tomto Mundiale je fakt, že Španělsko potvrdilo svůj ústup ze slávy a na světové scéně po nich už 6 let neštěkne ani pes. Nemají rozdílové hráče a krásně vyklidili pozice.

Reagovat
Blasphemer

To je zase blbost. Rozdílové hráče mají a navíc byli na MS i hráči, kteří se jimi do dalšího turnaje teprve mohou stát.

Teď ten kádr postupně procházel generační obměnou. Pokud dostatečně nahradí Iniestu a někdy časem ještě říznou do stoperské dvojice, tak můžou hrát klidně zase o medaile.

Tam je daleko větší problém v pojetí hry a herním stylu než v kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

hopefully

Reagovat
alcantara

Reagovat
ADM

Podla mna maju takych hracov stale najviac, ale zmena trenera 2 dni pred MS s timom asi zamava... predtym nic nenasvedcovala tomu, ze sa “krásně vyklidí”

Reagovat
F.Torres

cože? Co to je za nesmysl? Vždyť španělé vyhrávají klubové soutěže. To, že jim nevyjde jeden turnaj přeci nic neznamená. Navíc tam mají hráče jako Costa, Isco, Ramos, Pique, Busquets, Carvajal, Alba, DDG kde víceméně všichni jsou považovány za nejlepší hráče na jejich pozicích. Pokud bych měl porovnat individuální kvalitu třeba s Angličany či Chorvaty, tak hráči Španělska jsou o level nad Chorvaty a o 2 nad Anglány.

Reagovat
Azazelo RD

Ironie?

Reagovat
F.Torres

jak mám vědět, jak to Carrick myslel?

Reagovat
Azazelo RD

Myslel jsem Tvůj příspěvek, kdy z vyjmenovaných fotbalistů považuji za perspektivního do dalších turnajů jen DDG a Isca.

Reagovat
F.Torres

tak on píše : potvrdili ústup ze slávy (teď), 6 let na světové scéně po nich neštěkne ani pes (kde vidíš nějakou budoucnost?). Nemají rozdílové hráče (nyní opět). Takže si ironii používáš ty s Carrickem

Reagovat
bobis21

jenže on to není jeden turnaj. Na minulém MS vypadli ve skupině a na posledním EURU v osmifinále. Nic nepředvedli od roku 2012 ...

Reagovat
F.Torres

ale pořád mají světové hráče nejlepší z nejlepších. Turnaj je krátkodobá záležitost, kde se musí všechno sejít. Samozřejmě to vypadnutí ve skupině byla blamáž, ale v play off se prostě vypadnout může.

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemění na tom, že Španělé ustoupili ze slávy a posledních 6 let nic nepředbedli.

Reagovat
F.Torres

a co klubové výsledky, kde vyhrávají vše?

Reagovat
smazaný uživatel

Bavíme se snad o reprezentacích ne?

Reagovat
F.Torres

samozřejmě, ale kolega tvrdí, že nemají rozdílové hráče a že vyklidili scénu. To prostě není pravda, kvalifikace vyhrávají s přehledem, hráče mají světové úrovně. V kádru je kombinace mladších i starších hráčů. Prostě píše nesmysl. Ano, repre hraje pod jejich úroveň, ale jak píši. Turnaj je většinou o souhře náhod a aktuální formy. Španělsko je prostě turnaj co turnaj mezi top 3 favoritů, což jasně značí, že tu kvalitu mají, měli a budou mít i nadále

Reagovat
Spalovač šancí

Diskuze je o reprezentaci. A ohledě klubových výsledků dominanci PD nikdo nezpochybňuje, nicméně je si nutné uvědomit, že na rozdíl od doby 2008-2012 nejsou tahouny hlavních dodavatelů hráčů pro repre (tj. Real + Barca) Španělé, nýbrž cizinci.

Real táhne Marcelo, Modric, Kroos, Ronaldo a se zavřenými očima Ramos

Barcelona stojí a padá s výkony ofenzivy, tj. Messi, Suaréz, Coutinho (předtím Neymar) + "zajišťovatele" Busquetse.

Takže ústup ze slávy je i docela logický a odpovídá vnitřním proměnám na klubové scéně.

Reagovat
F.Torres

ano, něco se vyměnilo, ovšem pořád zde je velká část španělských hráčů, kteří prostě jasně převyšují anglickou či chorvatskou repre. Na jména je silnější snad jen vyloženě Francie. S Brazilci, Němci, Belgií jsou na tom podobně.

Ty zmiňuješ ty 2 velké celky, kde v základu hraje u Realu 3+2 střídající a u Barcy 4 +1. Ovšem v základu Atletů hrají další 4, Sevilla 5, Valencia 6. Do toho v zahraničí Pedro, Silva, Azpiliqueta, Bellerin, DDG, Alcantra, Callejon. To mi pořád přijde jako enormní zastoupení hráčů vysoce kvalitních hráčů a v repre na žádném postu nemají vyloženě slabého hráče.

Jasný, není zde žádný Messi, Neymar, Mbappé a CR7, ovšem pořád to jsou hráči té největší úrovně.

Reagovat
Spalovač šancí

Jenže v roce 2010 jenom záloha Iniesta, Xavi, Busquets byla jednou z nejlepších v historii fotbalu. Dnes sice to špatné není, ale už to není ta top kvalita.

Reagovat
F.Torres

Isco, Silva, Busquets, popřípadě Asensio, Koke mi nepřijde nějak hrozná. Kdo má lepší zálohu?

Reagovat
Spalovač šancí

Samozřejmě záleží, jak definuješ měřítko "dobrosti". Nicméně na šampionátu na tom byly rozhodně lépe (ve smyslu kombinace kreativity, vyváženosti ofenzivní a defenzivní složky a schopnosti měnit styl hry) zálohy Francie, Chorvatska, Belgie, Brazílie, Kolumbie, Japonska. A papírově má lepší zálohu i Německo.

Reagovat
F.Torres

kolumbie a japonsko? No to snad ne! To už třeba i mexiko má lepší zálohu. Německo? Draxler, Reus, Ozil a Khedira a Kroos mají už nejlepší léta za sebou a bohužel jsou neustále zraněni. Možná v top formě ano, ale jeden nehraje, druhej je zraněnej, třetí kolikrát vypadá, že nehraje, další často zraněnej a Kroos má pasy, ale ten ti tu hru nedělá třeba jako Isco/Luka. To je super hráč do fungujícího stroje, ovšem rychlostně to za něj někdo musí oběhat. To ta záloha španělska je lepší i vzhledem k možnostem střídání a oživení. Isco, Koke, Busquets, Silva, i když nebudu počítat už Iniestu, tak tam pořád jsou pohyblivý Lucas, Callejon, Pedro, či hračička Thiago

Reagovat
smazaný uživatel

Titulky infantilní...

Reagovat
Acrocephalus

že vůbec jsou, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Díky redakci za skvělou práci po celou dobu MS

Reagovat
anarchochuligan

anarchochuligan + Mireček (Francouz po otci + černoch narozen v ČR) vs 10 610 053 Čechů fandící Chorvatsku. Nadávky typu negři, opice od 17 hodin v neděli. Mireček a jeho tiket na střelce za 100 Takže si s rasistama v hospodě vytřel Češi ... narod debilů

Reagovat
anarchochuligan

Ani se nedivim, že sem nikdo nechce, nebo pokud tu je a maká (kolega z Indie či Chile) tak jsou ataktováni dokonce i od kolegů rasistickými poznámkami. Ani se nedivím že ČR má svět na zemi třetího světa.

Reagovat
čutalista

Co to meleš ty vořechu? Tady se zase nekdo zasek a probral ve své realitě a má potřebu to vytrubovat...

Reagovat
smazaný uživatel

To je super stav, že sem nikdo nechce. A je třeba to takhle udržovat. Pokud se ti to nelíbí, tak z Česka vypadni. Nikdo tu takové dementy nechce.

Reagovat
valloire

Reagovat
Trapný diskutér

hu hu hu aztéku

indiány na fotbale nestrpim

Reagovat
Kapřík

Tak si to shrneme. Nesnasis rasisty a přitom považujes všechny Čechy za národ debilu, tedy za méněcenný. Když pominu, že tím sám deklarujes, že seš debil (jestli nejsi naplavenina) a tím pádem meles kraviny (a pises u toho jako pubertak po první kalbe), tak hlavně nadavas na to, co sám zcela nepokrytě děláš. A to je fakt trapas hodný opravdového debila.

Reagovat
Corabeu

Reagovat
alcantara

Najvacsiu radost ma teraz Benzema, ne?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tahle nastupující generace Francie se bude v budoucnu porážet hodně těžko. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že je Deschamps svou připosraností hodně brzdí - a osa týmu ve složení Umtiti, Varane, Pogba, Mbappé je výborná, brutálně široký kádr, navíc je pro mě překvapením, že působí velmi týmově na to, jaký individuality tam jsou. Na Euru budou ještě silnější, dost bych se divil tomu, pokud by nevyhráli, když bezmu v potaz, co čeká na Španěly či Němce a zbytek týmů už je kvalitou mnohem níž.

Reagovat
Blasphemer

Brzdí? Letos neměli konkurenci a na domácím Euru prohráli ve finálovém prodloužení. Na mě působí Deschamps z působení u reprezentace přesně naopak.

Reagovat
ADM

Brzdi ich ofenzivny potencial. Dost pravdepodobne by bez problemov vyhrali aj s dominantnejsim futbalom

Reagovat
Blasphemer

Co se tady člověk nedozví. Argentině a Chorvatům naloží čtyřku. Uruguayi, která měla jednu z nejpropracovanějších defenziv dají dva góly. Ale pořád nenaplnili ofenzivní potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik dali gólů čehunům? Žádný. Pořád je co zlepšovat.

Reagovat
ADM

Vsak ja sa nehadam ze hrali zle. Hrali presne to co v danych momentoch potrebovali. Ale zaroven si myslim, ze by vedeli hrat aj dominantnejsie

Reagovat
Rezan

na to jaký mají kádr hráli strašnou sračku

Reagovat
Blasphemer

Sračku hráli možná tak ve skupině, ale proti soupeřům jako Dánsko nebo Austrálie se prostě nedá hrát líbivej fotbal, protože ten soupeř ti to zkrátka neumožní.

Ve vyřazovací části přejeli úplně každýho soupeře.

Reagovat
Puskas

Hráli účelný fotbal, perfektně takticky zmáknutý, dopředu mají sice obrovskou sílu, což prokázali, když vylezli z obranného bloku a zaútočili - to se chvěla všechny obrany, ale obětovali to úspěchu, na krásu se turnaje nevyhrávají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

...minulej turnaj je tímhle způsobem Portugalsko porazilo, tam se Didi hodně poučil

Reagovat
Puskas

Tady to navíc ukočíroval. Nevzal některé hvězdy, vytvořil tým.

Reagovat
Blasphemer

Akorát že Portugalsko jelo celej turnaj na jeden taktickej plán bez ohledu na soupeře. To se s taktickou variabilitou letošní Francie nedá moc srovnávat.

Reagovat
anonym

Jako jo, ale stejně to účelná sračka byla.

Reagovat
Puskas

Euro 2004 - My hráli skvěle, Řecko nekoukatelně. Oni jsou mistři Evropy.

Reagovat
anonym

Však to beru, ale tady to zamrzí, protože 1. gól Francie byla chyba sudího a Chorvati se bohužel porazili sami.

Reagovat
Rezan

to zase jo

Reagovat
pingla

Reagovat
Atlético de Madrid

Hele, ctyrkolovy play-off se hraje od roku 1986 a od te doby v nem dali vic jak 10 golu jen Nemci v roce 2014 a Francouzi letos. Jenze zatimco Nemci loni dali 4 goly behem sesti minut naprosto rozpadly Brazilii a jinak to byly take spise nizsi vysledky, Francouzi dokazali ve dvou zapase nastrilet ctyrku, a pravdepodobne nejlepsi defenzive na turnaji dali dvojku. Ve finale nikdo nedal 4 golu od roku 1970. Reci cisel je Francie jeden z nejofenzivnejsich sampionu, ne-li ten uplne nejofenzivnejsi v moderni fotbalovy ere. Zpravidla to vyhravaj tymy, ktery jedou na 1:0, to Francouzi rozhodne nebyli. Ja vubec nechapu, kde se ta kritika Deschampse bere...

Goly v play-off:

Francie 2018 (11)

Nemecko 2014 (11)

Spanelsko 2010 (4)

Italie 2006 (7)

Brazilie 2002 (7)

Francie 1998 (6)

Brazilie 1994 (5)

Nemecko 1990 (5)

Argentina 1986 (8)

Reagovat
Blasphemer

Tak to je taková klasika. Každej úspěch se musí pochcat a každej chytrák ví, jak by to šlo ještě líp.

Reagovat
Rezan

Chorvati i Belgičani hráli hezčí fotbal a tak jsem jim fandil. Tak jsem trochu naštvaný na francouzský srabácký styl

Reagovat
bobis21

to Španělsko tam jsem tak rád že s tím jejich antifotbalem už nemají úspěchy

Reagovat
Atlético de Madrid

Spanelsko to vyhralo naprosto suverenne, souperi nepujcili mic a nedostali ani gol. Hrali presne to co potrebovali...

Reagovat
bobis21

já netvrdím že ne, ale z pohledu diváka je ten styl hry s 80% držení míče to nejnudnější. Mnohem radši uvidím např. to co letos hrála Francie s rychlým přechodem do útoku

Reagovat
Rezan

a bylo to nádherné , zábavné a záživné

Reagovat
fantomas

Jako jo, čísla fajn, ale prostě z taktickýho hlediska ten tým byl připravenej akorát dozadu (mimo jiné skrz obětování jednoho ofenzivního postu v záloze), to mi nevymluvíš.

Vem si první zápas, kdy se tam Deschampsovi všichni tři útočníci motali pod nohama, neměli nic zažitýho, ani přihrávky za obranu těm rychlíkum pořádně nechodily. Pak se to jakž takž spravilo, ale to hlavně díky Giroudově chemii s Griezmannem, a vzhledem k tomu, že ten tým má prostě moc dobrý hráče do protiútoku. Jenže zase... první poločas finále a i ti skvělí hráči do protiútoku neměli absolutně nic a právě při protiútočení působili totálně bezradně, protože neměli shora žádnej plán. Hlubokej blok a potom dlouhý míče na Girouda bez svižnýho doplnění, to bylo fakt na pěst, k vzteku a jednoznačný zabíjení potenciálu.

Opatrná taktika je jedna věc, a Deschamps zaslouží pochvalu v tom, že vytvořil pokornej, nepanikařící kolektiv, ze kterýho sálala přirozená autorita a schopnost zabrat, kdykoliv to bylo potřeba. Ale "kde se bere ta kritika", by mělo bejt stejně tak zjevný...

Reagovat
Atlético de Madrid

Ale jo, ja s timhle souhlasim. Chapu, kde se bere kritika Deschampse, v tom smyslu, ze to mohlo byt lepe takticky vyladene, napsal jsem to blbe. Ale nechapu, kde se bere kritika Deschampse s ohledem na to, ze hrali nekoukatelnou sracku.

Reagovat
Rezan

nekoukatelný to nebylo, to je přehnaný a tak jsem to nemyslel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Krásně shrnuto. Deschamps si zaslouží obrovský respekt za to, jak ten tým složil, nepamatuju u Francie tak týmový pojetí. Ale co se týče taktiky a využití obřího potenciálu těch hráčů, tam už to hodně pokulhávalo a vyhráli i díky tomu (samozřejmě zaslouženě), jak (ne)schopní byli jejich soupeři.

Reagovat
Muffi

další turnaj už něco nejspíš bude muset vymyslet, protože Giroudovi bude necelých 34 a je otázka, nakolik bude stíhat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rezan

Reagovat
Herry31

Reagovat
Muffi

věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuju.

Francie dala za celý turnaj sice obstojných 14 branek, ale 3 z penalt (Austrálie, Argentina, finále, Griezz dal jedinou ze hry,áčka taky primárně ze standardek), 3 ze standardek(Umtiti,Varane,Madžukič) a jeden po brutální hrubce Muslery. Pokud se omezíš na PO, tak je to o nahlížení na Muslerovu hubku, protože z těch 11 tam jsou dvě pecky a 3 standardky a 5 gólů ze hry ve dvou zápasech(Argentina, finále, podobně jako 2014 Němci). Podobně impotentní klub nevyhraje nic.

A porovnání s ostatními? Minimálně od 2006 tvorba šancí všem favoritům na MS drhne, hra stojí většinou za piču a jejich převaha nad slabšími týmy není taková, na jakou jsme zvyklí z klubového fotbalu, což ale není nic překvapivého. Tam máš výrazně lepší výběr, nejsi omezen na cca 30 použitelných hráčů jako u 2-3 nejlepších repre a můžeš s tím pracovat dlouhodobě, pro zajímavost, výsledky semifinalistů v PO

2006 Itálie 1:0(p), 3:0, 2:0(ET), 1:1 Francie 3:1, 1:0, 1:0(p),1:1(p)

Německo 2:0, 1:1, 0:2, 3:1 Portugalsko 1:0, 0:0, 0:1, 1:3

2010 Španělsko 1:0,1:0, 1:0, 1:0(ET) Nizozemí 2:1, 2:1, 3:2, 0:1

Německo 4:0, 4:0, 0:1, 3:2 URU 2:1, 1:1, 2:3, 2:3

2014 Německo 2:1(ET), 1:0, 7:1, 1:0 ARG 1:0 (ET), 1:0,0:0, 0:1

Nizozemsko 2:1(P), 0:0, 0:0, 3:0 Brazílie 1:1, 2:1, 1:7, 0:3

Normální množství branek jen 2010 vyjma ESP, jinak všichni šíleně impotentní, góly ze standardek tam bohužel chybí. Chceš kvalitní fotbal? podívej se na ligy nebo LM, turnaje jsou spíš o vášni.

Reagovat
Rezan

je to jako s ManCity. Dávat góly není všechno, když ta hra stojí za hovno. Dali hodně gólů, protože svoji pasivitou donutili soupeře aby vyšel ze své poloviny. Goly davají, protože mají kvalitní hráče a hrajou protiútoky. Kvalitní mužstvo snad nepotřebuje hrát takhle, to snad dokáže zmáčknout soupeře a rozdrtit ho. Jako Němci Brazilce.

Reagovat
smazaný uživatel

a s utocnikem, co za celej sampionat jedinkrat netrefil branu

Reagovat
PP

Souhlas.. snad jen místo Pogby bych dosadil Kantého a přidal Grieze a Girouda..

Francie by mohla postavit dva plnohodnotné týmy a ve finále by Francie B mohla porazit Francii A..

Reagovat
Acrocephalus

No v současném stavu je Francie hodně silná, ale znáš to: stačí zranění hráči, neforma, blbě zvolená taktika, špatná nálada v týmu a rázem už mužstvo ztrácí na "neporazitelnosti". Co si pamatuji, i Němci vypadali jako neporazitelní a říkal jsem si "kdo jim může konkurovat?" A letos jsme několikrát viděli, jak vypadá pád z výšin až na dno.

Takže to vidím tak, že v současné době Francie prostě neměla příliš mnoho konkurentů a hrála takticky dobře a vyspěle. No už za dva roky to může vypadat úplně jinak a budeme se drbat na hlavě, jak ta Francie předtím dokázala vyhrát MS...?

Reagovat
Blasphemer

Souhrnný podcast bude kdy?

Reagovat
10

nemělo tam být Deschamps-Élysées?

Reagovat
fantomas

Tak je to míněný

Reagovat
10

to jsem pochopil, ale celej turnaj to tam píšete přímo, tak je to takovej mindfuck

Reagovat
CHONG

Nějak si nedokážu představit, že by v jakékoliv jiné evropské zemi skončily oslavy titulu mistrů světa rabováním

Reagovat
Puskas

A pak jsou země, kde si neodkážu představit oslavy titulu mistra světa.

Reagovat
CHONG

Taky mě jich pár napadá a co to s tím má společného?

Reagovat
anonym

Takové, které se na MS ani nedostanou?

Reagovat
Blasphemer

Tak u nás si budeme muset s rabováním počkat zase na povodně. To přijde asi dřív než výhra na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se pri povodnich rabovalo? Nebylo to tady spis naopak, ze kazdej zacal pomahat? Proc tady roznasis lzi?

Reagovat
CHONG

Samozřejmě, že se rabovalo, při těch živelných katastrofách je to bohužel celkem běžné, ale při oslavě titulu z MS mi to přijde jako celkem solidní bizár

Reagovat
Puskas

Asi si každý chtěl něco urvat.

Reagovat
Puskas

Určitě byli jedinci, co rabovali, ale jinak se vzedmula obrovská vlna solidarity.

Reagovat
Kepy_FCB

Par cigosu rabovalo

Reagovat
anonym

Reagovat
Blasphemer

A co sis teda pěknýho pořídil?

Reagovat
PP

Reagovat
Kapřík

Někteří neprizpusobivi rabování, to je mediálně známý fakt. Byly i nějaké rozsudky.

Reagovat
Azazelo RD

V Německu, kdyby titul vyhrálo Turecko.

Reagovat
PP

tak zrovna v Chorvatsku by to klidně být mohlo.. Pár známých tam bylo, když ještě hráli skupinu a to šílenství po výhře bylo prej neskutečné..

Reagovat
CHONG

No nevím, šílenství po výhře a rabování mi zní jako dost odlišné věci

Reagovat
PP

taky tam nebyli po případně vyhraném finále.. A viz co píšu dole - 1 obchod s chlastem vyrabovali.

Reagovat
meno
Reagovat
Busby babes

no na tom Balkane by to asi taky bylo divoky a rekl bych, ze nejake vylohy by taky padly...

Reagovat
smazaný uživatel

Vis co znamena rabovani?

Reagovat
PP

to, že jsi pitomec, který si neodpustí cokoliv proti EU a Západu nebudu řešit. Četls ten článek? Jeden obchod byl vyrabovaný, takže to byl kriminální čin pod rouškou oslav. V žádném případě to neschvaluji, ale ty a pár podobných individuí tady musí psát kdejakou sračku proti EU či Západu..

Reagovat
smazaný uživatel

"List Le Monde napsal, že poblíž Champs-Elysées bylo několik zaparkovaných automobilů poničených. Některá dokonce zcela shořela.

V Lyonu se střetla s policisty asi stovka mladých lidí poté, co někteří obsadili policejní auto a skákali po jeho střeše. Další zapalovali odpadky. Na mostě se pokusilo asi 50 mladíků prolomit policejní kordón. Bezpečnostní síly použily slzný plyn. Zhruba osm lidí bylo zadrženo.

V Marseille byli zraněni dva policisté a deset lidí bylo zadrženo."

Ok, vse v poradku.

Reagovat
PP

Psal jsem "V žádném případě to neschvaluji", ale v Chorvatsku potyčky s policií či nějaká zapálená auta by byla taky. A ty a tobě podobní by jste si měli uvědomit, že:

1. Je to Francie, ne ČR, takže si to bude řešit Francie.

2. Je to důsledek kolonizace Afriky, která trvala přes 300 let. Toto je tak trochu logická daň a když k tomu připočtu francouzské řešení věcí, tak se tomu nedivím. Z obchodnické zkušenosti jsem nezažil divnější partnery než Francouze... o parník.

Reagovat
Blasphemer

Určitě, no. Jako všechny ostatní země na západ, na sever a na jih od nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve ktere dalsi evropske zemi by se titul MS slavil rabovanim?

Reagovat
Blasphemer

No, třeba v Bělorusku podle mě určitě ne. Leda bys sousedovi vyraboval řádek brambor. A pak nevím. ¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja se neptal, kde ne. Ale kde ano.

Reagovat
Blasphemer

To nevím, ty jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, nikde jinde. Snad jen jak psal nekdo vejs, ze v Nemecku, pokud by vyhralo Turecko.

Reagovat
Blasphemer

Tak jo. Když to říkáš, tak to budr určitě pravda.

Reagovat
Spalovač šancí

Ve Švýcarsku

Reagovat
Luc-Luc

Ze se opice chovaji jako opice neni zadny prekvapeni, ale co dela proboha policie ? Uz pri minulym euru to tezce nezvladali...

Reagovat
smazaný uživatel

A znova. Admini? Halo?

Reagovat
Luc-Luc

Jak nazves cloveka, co jde a slavicim lidem zapaluje auta a rabuje obchody...? Ale klidne me zabanujte, mne to je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Clovek, co jde a slavicim lidem zapaluje auta a rabuje obchody = opice?

Reagovat
Luc-Luc

Tak zver no

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vycouvava.

Reagovat
Luc-Luc

jiste, uplne me vydesil hnev progresivji levice...

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses musel v nedavne dobe prastit do hlavy.

Reagovat
Kepy_FCB

Neurazej zviratka

Reagovat
smazaný uživatel

Cloveka co skace po autech = Opice.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Puskas

Tak je snad jedno, jestli ti lidi slaví, ne?

Reagovat
Luc-Luc

Podle me je to o to nechutnejsi...takovej navrat do reality pro majitele tech aut a obchodu

Reagovat
bobis21

já teda nikdy neviděl opici rabovat obchod ani zapalovat auto

Reagovat
Luc-Luc

Ja zas nevidel nikdy ozraly prase nebo prase ujizdejici na fekal pornu a stejne se to pouziva....

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze prirovnani rabujicich lidi k opicim se nepouziva. To ted pouzivas ty a snazis se tim maskovat to, ze si ten vyraz pouzil uplne z jinyho duvodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by se to nepouzivalo?

Reagovat
fantomas

Třeba proto, že to nemá základ v žádný praxi reálný opičí říše?

Reagovat
smazaný uživatel

A prase se otaci po peknych prasnicich? Nebo zere vlastni holuby z nosu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ti nevim, ale kolikrat jsem o fanouscich baniku prohlasil, ze jsou to opice. A neprijde mi, ze bych narazel na jejich barvu pleti.

Reagovat
Luc-Luc

Proc by se to nepouzivalo, ja to pouzivam bezne, i treba kdyz zacnou chuligani napadat normaly nebo kdyz jeden kamionak jefouci 90kmh zacne na dalnici predjizdet druhyho, kterej jede 89kmh...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, pouzivas to bezne... kdyz mluvis o cernosich.

Reagovat
Luc-Luc

O cernosich i o belosich

Reagovat
smazaný uživatel

Hele napsals "Ze se opice chovaji jako opice", tzn rikas, ze ty lidi uz opice jsou bez ohledu na to jak se chovaji ted. Muzes se z toho vytacet jak chces, ale je uplne jasny, ze o belosich ted nemluvis.

Reagovat
Luc-Luc

Cernochy tam vidis v tom mozna ty, ale me to je jedno, uz se mi to nechce resit a klidne me zabanujte

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

jenže neřekneš že se "se chová jako prase", ale že je prase. Tys napsal že se chová jako opice, což prostě není pravda. Chová se jako člověk a ty jsi lhář

Reagovat
smazaný uživatel

To je sila, tak uz se bude rozebirat i konkretni priklad zvirete. Ze kdyz reknez o zensky, ze je krava, tak to taky nejde, ne? Protoze co kdyz zadna krava neni opravdu hloupa?

Ty pico

Reagovat
smazaný uživatel

*reknes

Reagovat
bobis21

je vidět jaký jsi debil. Napsal jsem přesný opak toho z čeho mě obviňuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi nikdy o holce nerekl, ze se chova jako krava? Tak to blahopreju.

Reagovat
bobis21

ne, neřekl. Nepotkal jsem totiž žádnou, která by se jako kráva chovala

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

tak já nevím, fakt jsem nepotkal žádnou ženskou která chodí po 4 a žere trávu celý den ... možná to v plzni máte jiné

Reagovat
smazaný uživatel

Promin, na tyhle sracky co sem pises mam totalni alergii. Zase proste nulova pridana hodnota, jen se bavis o skladbe vety. Proste u nas se odjakziva pouziva spojeni - chovas se jako vul, chovas se jako krava, chovas se jako opice, jako prase atd. A kazdej automaticky chape, co se tim mysli. Jestli ty ne, tak tenhle boj bez bojovat se Sancho Panzou.

Reagovat
bobis21

ano, je. Bavím se tu s idiotem který nechápe co celou dobu říkám. Něco napíšu a ty to překroutíš na přesný opak. Prostě člověk který evidentně ani neumí číst nebo pochopit text

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentne ani sam nechapes, co jsi napsal. Timto koncim.

Reagovat
bobis21

tak sorry, ale já napíšu že nemám problém s tím že řekneš že je nějaké zvíře a ty na to odpovíš tím, že nemůžu říct ženské že je kráva. Prostě úplně něco jiného než jsem já napsal

Reagovat
smazaný uživatel

bobis21 16.07.2018 11:18 #

jenže neřekneš že se "se chová jako prase", ale že je prase. Tys napsal že se chová jako opice, což prostě není pravda. Chová se jako člověk a ty jsi lhář

Nechces si to po sobe jeste precist?

Reagovat
bobis21

ano, přesně jak říkám. Napsal jsem jasně že mám problém s tím, že řekl že "se chová jako opice", ne s tím že je opice

Reagovat
smazaný uživatel

A ja regoval tim, ze v tom neni zadnej rozdil. Ze jestli ti vadi, ze se pouziva oboji, tak si udelej transparent a bez s tim na Vaclavak, ale nic s tim neudelas.

Reagovat
bobis21

a kde jsi v tom následujícím komentu napsal že to není žádný rozdíl?

"To je sila, tak uz se bude rozebirat i konkretni priklad zvirete. Ze kdyz reknez o zensky, ze je krava, tak to taky nejde, ne? Protoze co kdyz zadna krava neni opravdu hloupa?

Ty pico"

... já to tam opravdu nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Nj banikovec, to je jasny, ze kdyz se vetsinu casu chovas jako opice, ze toho v hlave moc mit nebudes.

Reagovat
bobis21

děkuji za uznání toho, že mám pravdu. Argumenty došly, prohrál jsi, tak se pokusíš mě urazit nějakou hovadinou

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ja ti jen uvedl konkretni priklad.

Reagovat
bobis21

výborně. Tak v jakém ohledu se tedy chovám jako opice?

Reagovat
Puskas

Jak řekla jedna kráva druhé: Jsi blbá jak člověk.

Reagovat
Luc-Luc

Ted co je horsi ze ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hanba, že sem tohle vůbec zvládneš napsat, hodnotit lidi podle jejich původu/barvy pleti v 21. století už je přežitek a ten komentář je na smazání. Say no to racism

Reagovat
Luc-Luc

Ja je nehodnotim podle puvodu/barvy, ale podle toho, jak se chovaji lol...

Reagovat
smazaný uživatel

On to ale není přežitek.

Reagovat
bobis21

není no. To by znamenalo že někdy dřív to bylo ok a dnes už není. Tohle nebylo normální nikdy a vždycky to byla nechutná hloupost

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy to nebyla nechutná hloupost, není to nechutná hloupost a nikdy to nebude nechutná hloupost.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Je a bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Normální to bylo bohužel, kdysi to bylo ve společnosti normou, dnes je to nemístné a ve společnosti místo nemá, proto přežitek.

Reagovat
smazaný uživatel

hele já vím, že jsi jen ubohý rasistický hovado, ale i tak

https://en.wikipedia.org/wiki/2011_Vancouver_Stanley_Cup_riot

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jsem rad, ze sem davate priklady z multikulturnich spolecnosti. O hodne vecech to vypovida.

Reagovat
fantomas

Ach bože. Podívej se schválně na celej seznam podezřelých z Vancouveru 2011 a zkus tam najít nákej vzorec, kterej by tyhlety tvý pitomý teorie podporoval. Fakt zaslepená idiocie...

https://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/stanley-cup-rioters-what-sentence-did-they-get-1.1866839

Reagovat
smazaný uživatel

Neni ten druhej zleva VitalyzTv?

Reagovat
smazaný uživatel

A btw tim jsi potvrdil to, co jsem napsal ja. Evidentne byl kazdej z vytrzniku z ruznych kultur.

Reagovat
Blasphemer

A jakou kulturu potom reprezentuje tvůj ksicht? Neolitickou?

Reagovat
fantomas

No a jaká je teda tvoje argumentace? Že ty "správný" kultury se nakazily od těch "opičích", nebo...?

Reagovat
smazaný uživatel

Spravna teorie je nemichat je mezi sebou. At si kazdej zije ve sve kulture a ruzne ty ostatni navstevuje a obdivuje a uci se. Ale ne je nahazet na jedno misto a snazit se aby spolu zili.

Reagovat
bobis21

takový svět nikdy v historii neexistoval

Reagovat
smazaný uživatel

Hej ty si fakt hloupej. Samozřejmě že existoval.

Reagovat
bobis21

a kdy? Povídej. Kdy byl svět bez multikulturních států?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele multikulturalismus nikdy neexistoval. Ten vymysleli akademici v minulém století s tím, že je to nereálný stav společnost. Multikulturalismus nikdy nebude fungovat. Lidská přirozenost je žít v homogenní společnosti. A ty a tobě podobní s tím nic neuděláte. Musíte to prostě přijmout. A země, jejichž "elity" ho budou dál agresivně prosazovat a zavádět za to draze zaplatí.

Reagovat
bobis21

tak mi tedy řekni nějakou dobu kdy neexistovaly multikulturní státy. Je to přesně naopak - nějaký "monokulturalismus" nikdy neexistoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Kapřík ti to skvěle vysvětluje. Ale ty prostě nejsi schopnej debaty a nejsi schopnej uznat, že si to podělal a že nemáš pravdu. Nicméně tvá vymytost mě celkem děsí. Mohl bych se zeptat kolik ti je a jaké máš vzdělání? Tipuji mladý vysokoškolsky "vzdělaný" nebo studující vejšku?

Reagovat
bobis21

ano, mám vysokoškolské vzdělání. Budeš snad tvrdit že je to špatně? Radši bys viděl rizika největší banky v zemi řídit nedostudované řezníky?

problém je v tom, že oba mluvíte o pojmech které ani nevíte co znamenají. Přitom internet evidentně máte takže to je asi 15 sekund na googlu

Reagovat
smazaný uživatel

Právě často vysokoškoláci jsou takhle mimo a mají vymyté mozky. Hlavně mladí. A banku můžou řídit dobře jak chtějí. S pochopením základního pojmu máš problém ty. Kapřík ti to vysvětlil. Nechceš to pochopit? Očividně nechceš. Jak říkám - tvůj boj.

Reagovat
bobis21

jenže já to chápu a vím co to znamená. Ty jsi evidentně příliš líný na to, aby sis zjistil co to slovo znamená. Kapřík si vymyslel vlastní definici slova tak, aby vyhovovala jeho ideologii. Já používám skutečnou definici slova. Ale samozřejmě za to může vymytý mozek vzděláním tahle nenávist k VŠ je snad nějaká porucha nebo co, to fakt není normální

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou většinou lidi, kteří výšku nemají nebo ji z nějakého důvodu nedostudovali a vnutili si myšlenku, že každý, kdo nějakého vyššího vzdělání dosáhne, je automaticky idiot, jen aby tím zakryli vlastní nedostatky. Hlavně to, co tu ten kanaka předvádí, jsou jasné argumentační fauly, protože místo věcné diskuze ti nadává za to, že máš vysokou školu. Na takového člověka nemá smysl reagovat, protože on bude furt chrlit argumenty tak, aby diskuzi sváděl od tématu...

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvé. Já vysokou studuji, takže tyhle arogantní kecy vynech. Za druhé právě mladí vysokoškoláci jsou často ti, kteří mají vymytý mozek od levicových progresivistů. A pokud mi prostě někdo tvrdí, že multikulturalismus dříve existoval, tak je to blbec a titulů může mít třeba deset. A takové hovna se dozvíš právě od této sociální skupiny - moje zkušenost. A od tématu se neodchyluji, protože co se týče multikulturalismu, prostě nemá pravdu a nemá cenu se tady o tom dál debatovat.

Reagovat
bobis21

multikulturalismus je přítomnost různých kultur v jedné společnosti (viz. https://en.oxforddictionaries.com/definition/multiculturalism ). Ve všech mnou zmíněných zemích žili lidé různých kultur. Ty prostě nedokážeš uznat že nejsi schopen si přečíst jednu větu o tom, co slovo které používáš znamená. Ale klidně si mě nazývej blbecem, za mým tvrzením jsou ale na rozdíl od tvého fakta. A upřímně si nemyslím že bych někdy na VŠ potkal nějakého vyloženě levičáka, je to spíše naopak - tohle je jen výmysl nějakých okamurovců a jim podobných propagandistů

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím kolikrát ti mám vysvětlovat, že multikulturalismus jako hypotetický stav společnosti byl vymyšlen sociology v minulém století.

Reagovat
bobis21

jenže to prostě není pravda. Ty sis vymyslel vlastní význam slova a pak nazýváš lidi kteří tvůj výmysl nepřijmou blbci. Já ti dal odkaz na slovník kde je přesně napsáno co to slovo znamená a ty stejně přijdeš s tím, že to prostě znamená něco jiného protože ten skutečný význam se ti nehodí Já popsal situaci, která přesně odpovídá tomu co slovo multikulturalismus znamená, to že to neodpovídá tvojí představivosti už je tvůj problém

Reagovat
smazaný uživatel

Je nad slunce jasné co multikulturalismus znamená. To co se na Západě snaží "elity" prosadit. Tečka. Žádné tvé významy mě nezajímají. To, že multikulturalismus nikdy neexistoval je taky bez diskuze a lidi alespoň se základním vzděláním by o tom neměli pochybovat. Takže tvoje ostuda. Znovu opakuji, nevím po kolikáté, že multikulturalismus jako hypotetický stav společnosti byl vymyšlen sociology v minulém století. Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty to prostě očividně nechápeš a nejsi schopný uznat chybu. Prosazování multikulturalismu je v historii naprosto bezprecedentní záležitost. Navíc je prosazován jen ve světě bílejch - Evropě, USA a Austrálii. V Asii ho odmítají s tím, že nechtějí dopadnout jako Evropa a protože jsou černoši méně inteligentní - to nejsou moje slova ale jistého Japonského profesora. Samozřejmě, tam kde je většina černochů taky není o nějákém multikulturalismu ani řeč. To samé u arabů. Ty státy které v tom budou pokračovat skončí špatně. O tom jsem bytostně přesvědčen a stále se mi to potvrzuje.

Reagovat
Kapřík

Takový svět byl až do 70. let minulého století. Ty si totiz pletes terminologii, pritom mas evidentne pristup k netu. Národy a kultury se mezi sebou samozřejmě ovlivňovaly, zvlášť když společně tvořily nejakou vyssi civilizaci, ale vždy tomu na území nějakého státu někdo šéfoval a ostatní museli vyslapovat a svebytni mohli být jen pokud to nekolidovalo s ostatnimi. Jinak to ani nešlo, to končilo vzájemnou rezbou. Samozrejme pak byly staty, kdy to bylo volnejsi a kdy se vyžadovala uniformita.

Reagovat
bobis21

takže USA v 60. letech nebyl multikulturní stát jo? A co SSSR, kde byly zastoupeny snad desítky různých kultur - nebo jsou podle tebe Estonci a Kazaši stejní?

Reagovat
Kapřík

Opakuji, že nezvladas terminologii. Že někde žijí různé narodnosti a etnika není multikulturalismus. Omrkni prosím aspoň wiki, nebo encyklopedii pro mládež, ať víš o čem se diskutuje. Jestli myslis, že bolševici dovolili Kazachum víc, než tradiční oděv, jídlo a frizuru, tak se vrat na základku. Nahnali je do panelaku, rvali do nich marxismus horem spodem, nespokojení skončili v gulagu a naučili je chlastat samohonku. Dokonce i slavili Vanoce s Dedou Mrazem a islam byl vytlacen z verejne sféry a profizlovan. Prostě sovetizace, žádné multikulti. Už za cara mohli pěstovat kulturu jen potud, pokud cara a jeho pravoslavnou a nacionální symboliku brali za svou. A byla velká rusifikace. USA právě v 60. letech řešily to, že černoši se osamostatnili jako černoši, s čímž se do té doby moc nepočítalo a všichni se měli v tavicim kotlíku přetvořit v americké individuality anglosaského protestantského stylu. To právě tehdy selhavalo a výsledkem byly politické kroky v 60. letech, těžce prosazovane do praxe, které se plně projevily v 70. letech. 60. léta jsou spíš těžka přechodná doba. Ale skutečně multikulturní to je až od 90. let, kdy se přestalo vyžadovat to společné, neboť to bylo původně belosske a tradiční, tudíž špatné.

Reagovat
bobis21

aha, takže si prostě vymýšliš a upravuješ realitu aby vyhovovala tvé ideologii. Víc vědět nepotřebuji, diskuse s tebou nemá význam

Reagovat
valloire

Reagovat
Luc-Luc

Presne tak, zvlast pokud jsou vysoce nekompatibilni...jako islamska kultura a zapadni liberalni spolecnost, to treni je nevyhnutelny a bude to do te doby, dokud jedna z nich nevyhraje

Reagovat
Liquid

Reagovat
valloire

Reagovat
Corabeu

Reagovat
Spalovač šancí

To je docela blbé, když už je to smíchané. Asi přibližně 40 tisíc let ...

Reagovat
bobis21

Reagovat
Luc-Luc

nejhorsi je, ze to nikdo neresi, ve Francii jsou podobny veci takrka po kazde, kdyz se tam neco slavi

Reagovat
Luc-Luc

Vim, ze vy levoty radi nalepkujete lidi, nicmene by bylo dobre, kdybyste se to naucili aspon spravne...

Reagovat
meno

levoty radi nalepkujete lidi

vysoce nekompatibilni...jako islamska kultura a zapadni liberalni spolecnost

že se opice chovaji jako opice neni zadny prekvapeni

.

.

.

Seš vymletej rasista, kterej tady celou dobu nálepkuje.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Corabeu

Jenom čekám kdy si tam nějakej "rodilej"frantík,špatně vyloží motto-Pyro není zločin.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: asi se to moc nehodí, ale když má určitě slušnej plat jako repre trenér, tak nechápu, proč si ještě nenechal udělat nový zuby.

Reagovat
anonym

Protože k životu nepotřebuješ perfektní úsměv jak nějakej panák z reklamy.

Reagovat
smazaný uživatel

... jako to ne, ale on má zrovna opačný extrém.

Reagovat
anonym

Extrém je nechat si vybělit zuby, udělat si uměly kozy a nebo do sebe nechat v jednom kuse řezat. Honba za dokonalostí je extrém, protože nic takovýho neexistuje, ale asi záleží, jak se to na to taky díváš.

Reagovat
smazaný uživatel

No jako když má někdo jednu kozu deformovanou a nechá si jí upravit aby vypadala normlálně, pokud má někdo zuby viz obrázek níže a nechat si je udělat normální.... tak v tom fakt problém nevidím. To není honba za dokonalostí, ale opravení toho, kde pánbíček moc nenadělil.

https://pbs.twimg.com/media/DiJh5YpV4AUS0Bx.jpg

Reagovat
anonym

Ale jo, víš jak jsem to myslel, né? :))

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jako já ti rozumím. taky nejsem zastáncem, šílenejch plastik, botoxů, bělení zubů za každou cenu a podobných extrémů. Člověk rozhodně má umět stárnout s grácií.

Ale když má někdo něco na těle ve vyloženě špatný estetický kondici a v dnešní době mu to jsou odborníci schopný bez problému opravit, tak v tom překážku nevidím.

Budu znít pravděpodobně povrchně, ale Deschamps mě svými zuby odpuzuje, obzvlášť když si je může nechat opravit.

Reagovat
anonym

Já ti to neberu, jen ten pohled na špatnou estetickou kondici a potřeba něco opravit je dost pokřivená.

Reagovat
icemike

Asi nemá rád zubaře

Reagovat
icemike

Však říkám, asi tam nerad chodi

Reagovat
DrQQ

V mužstve Francúzska na domácom šampionáte v roku 1998 hrali aj Arméni Youri Djorkaeff (polovičný) a Alain Boghossian (celý). :-)

Reagovat
Atlético de Madrid

Griezmann je naprosty buh

Reagovat
Messiáš

Uzasny player, strasne se mi libi jak ma z Atletica naucene pomahat obrancum a makat pro tym, i kdyz je hvezda. Super hrac :)

Reagovat
fantomas

Reagovat
Atlético de Madrid

On je hrozne komplexni tymovy hrac. Hraje skvele z kridla i z podhrotu, dovede byt zabijak do vapna i pracovat na druhyho utocnika, vystrelit z dalky, suverenne kope penalty, vytvari sance, prenasi hru, obcas vykouzli nejakou genialitu.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsi zapomněl dodat, že to je zákeřný simulantský fracek.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ne, to fakt neni. Parkrat spadnul, jako asi tak kazdej ofenzivni fotbalista. K tomu sportu to aktualne bohuzel patri. Kdybych mel mit takhle prisny meritka, tak bych musel mit za zakernyho simulantskyho fracka uplne kazdyho...

Reagovat
Phillipinho

Tak to absolutne neni pravda. Zakerny? Nikdy v kariere nemel zadny exces. Simulant? Ani nahodou. Jak zrovna Griezmann muze nekomu lezet v zaludku, tak tomu nerozumim

Reagovat
Atlético de Madrid

Vcera tam pekne spadnul

Reagovat
PP

no, zrovna tím mě včera neskutečně nasral, zmetek jeden.. Jinak zákeřák není ani náhodou a simulantů si na první dobrou taky vzpomenu na 20 horších..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vždyť vám ležel v žaludku ještě před pár měsíci

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
alcantara

+skvele standartky.

Reagovat
Atlético de Madrid
Reagovat
Liquid

hroznej simulant ale taky

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Phillipinho

Jde si pro Zlatej mic

Reagovat
Phillipinho

Jinak se mi strasne libi jakej je to sdcar. Po zapase venoval trofej fanouskum Atletica, zase nezapomnel vyzdvihnout Chola a rikal, ze se tesi na dalsi skvelou sezonu. Zaroven si ma svoje vitezny triko nechal natisknout napis Atletica a Realu Sociedad. Proste borec

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
-Carles-

To naťahovanie fanúšikov so ságou "La Decision" moc srdciarsky nepôsobili

Reagovat
Visca el barca

Dát mu Barca 25 mio, tak v Atléticu dávno není

Reagovat
Kokesh

Akorat ma nejtrapnejsi oslavu golu, co kdy kdo vymyslel.

Reagovat
Kokesh

Ten ho nikdy neziska.

Reagovat
Kapřík

Rozhodně. On a Modric nejlepší na šampionátu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Messiáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

vic takovych

Reagovat
Azazelo RD

Bahrami.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
Recoba Inter

Deschamps Griezmann

Reagovat
vacin

Tak doufám, že nejlepší tři hráči MS budou působit v Madridu

Reagovat
Nikikrew

Nerozumiem preco niektori vyskakuju ako FRA si to nezasluzila . V kazdom zapase si dovolim tvrdit ze boli lepsim tymom a aj ked neboli tie vitazstva presvedcive, takticky to zvladli na jednicku. Dechamp nasiel spravny balance v tyme, hraci odviedli kvalitne vykony a uspech je doma. Tento mancaft je stale este mlady, moze dosiahnut v buducnosti mnoho uspechov.

Reagovat
Luc-Luc

Ve finale lepsi nebyli, pouze jim vydatne pomohl rozhodci zejmena v prvnim polocase...a chorvati po trech OT v rade uz nemeli silu s tim neco delat, jak dostali 2 slepeny goly po chybach Subasice

Reagovat
Pigeon

Chorvati si prakticky nic podstatného nevytvořili, Francie je takticky vymazala. výmluvy pak můžeš hledat jaké chceš, jestli ti to pomůže

Reagovat
Luc-Luc

Asi jsem videl jiny zapas holube, ale takticke vymazani si predstavuju jinak...

Reagovat
Acrocephalus

dafuq?

Reagovat
Nikikrew

No takto. Opat treba prizerat na 2 polcasy. Prvy boli lepsi Chorvati, boli nebezpecnejsi a predcili Francuzov aj v drzani lopty. Penalta podla mna bola, docela jasna ruka ktora sa piska. Skor si myslim, ze ten 1 gol nemal padnut nakolko to faul ani nebol. 2 polcas lepsi Francuzi, viac sanci a dali aj 2 pekne goly zatial co Chorvati iba zasluhou chyby brankara. Sumar sumarom FRA o cosi lepsi a takticky si to opat uhrali.

Reagovat
El Cid z City

jj,mě zklamali po tom dárečku na 2:4, bylo vidět,že frantíci nachvilku zapochybovali,ale hlavní problém byl asi v tom,že chorvati neumí francouzsky,tudíž je novináři nemohli namotivovat

Reagovat
Muffi

Řecko 04 je bráno jako odstrašující případ vítěze a přitom si to zasloužili úplně stejně, protože je taky nikdo nepřehrál, i naše hra v SF šla po zranění Nedvěda hodně dolů, v ČF a F Francouze, respektive Portugalce vymazali snad ještě líp než Francie.

Vyhráli, ale nenadchli, kvalitní střed zálohy a obranu měli všichni vítězové MS/ME za posledních 20 let.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Nikikrew

Porovnavat vtedy Grecko a terajsie Francusko je mimo misu teda

Reagovat
Muffi

Proč?

protože nyní zářily světové hvězdy Pogba, Kanté, Penaltiezmann a Varane, zatímco před 14 lety turnaj vyšel jinak průměrným Dellasovi, Katsouranisovi, Zagorakisovi a Charisteasovi?

Způsob obou je stejný, podobně taky Itálie 06, Špnělsko 10,12, Německo 14 a Portugalsko 16.

Vyhráli, ale z řady vítězů výše včetně Řecka pro mě ničím fotbalovým nevybočili.

Reagovat
Spalovač šancí

Hlavně ti Řekové dokázali v rozhodujících chvílích soupeře přehrávat i směrem do ofenzivy. Že jim stačilo přepnout do ofenzívy na 10-15 minut za zápasech, není jejich chyba, nýbrž soupeřů

Reagovat
pantondavo

Tenhle titulek nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Avenue des Champs-Élysées = bulvár v Paríži, tam je víťazný oblúk

Deschamps = Didier, tréner France

Deschamps Elysèes je slovná hračka redaktorov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Jo, to já tu ulici znám, ale přišlo mi, že v tom nadpisu vlastně žádná natvrdo nucená hříčka není, což si potvrdil.

Reagovat
Kepy_FCB

https://www.youtube.com/watch?v=1m74Tq2WHeE

Na konci jde videt jak se policie boji sahnout na cernouska

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kokesh

Oznaceni opice je jeste pro nektere pochvala.

Reagovat
The Krupy

Očakával som, že si MS bez Talianska vôbec neužijem, ale opak bol pravdou, hoci som tie zápasy až tak neprežíval, napätý som bol len počas zápasov Chorvátska s Ruskom a Anglickom. Pomerne dobrý turnaj, lepší než pred štyrmi rokmi, ale na Nemecko 2006 sa nechytal. Mrzí ma však to, že ďalšie normálne MS uvidíme až o osem rokov, pretože tú zimnú sračku v Katare nerátam.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak ja cekam uplnou bombu a nadhernou fotbal v Kataru. Hraci jsou uprostred sezone a jsou plny sily a v forme !!!! Kazdy MS musime resit zraneni hvezdy po sezone a nasledne absence na MS.

At uz se delo cokoliv na to zvolene misto, korupce na FIFE atpod. My nemame ani silu ani prostredek jak to ovlivnit. Takze ae zamerujme spise na fotbalovem a spprtovnim strance.

Konecne uvidime MS jindy nez je po sezone. Hraci budou v plnem sile, budou moci na casovat formu od letni pripravy. Bude to super. A teplotu kolem 16-24 stupnu take neni zle.

Uz se zase tesim

Reagovat
Ligter

"Jsem zklamaný, protože jsme prohráli zápas, byť jsme hráli mnohem, mnohem lepší fotbal než oni. Znovu jsme hráli nádherný fotbal. Myslím, že jsme byli lepší. Oni se rozhodli pro jinou cestu. Nehráli fotbal, jen čekali na šance a dávali góly," řekl po zápase Lovren.

co ten Lovern fetuje? on to všechno žene do takových extrémů...

Reagovat
Busby babes

jen čekali na šance a dávali góly

mozna by mu nekdo mel vysvetlit pravidla fotbalu...

Reagovat
Ligter

Reagovat
Harakan

MS nakonec solidní , docela jsem si to užil

A že místním náckům popraskaly cévky v palici je třešnička na dortu.

Reagovat
Whitemedia

N’Golo Kante reportedly played yesteday’s World Cup Final with a stomach bug, which explains his dip in performance before getting substituted early in the second half of the game. (Le Parisien

Reagovat
smazaný uživatel

prvykrat sa mi zdalo ze nehra uplne skvelo

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně hodně brzy dostal žlutou, to je pak těžký hrát naplno jako DM ve finálovém zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

MS solidne pekny. Mbappe nejlepsi hrac na MS a gol ve finale

Jsem take rad, ze hazenkari uz nemaji co delat na MS v kopanem

Reagovat
vlastik

Sem tady jediny, kdo si mysli, ze kdyby Griezmann nepadal dopredu, tak ho ten Chorvat prejede a stejne by to faul byl?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
anonym

Já z vás tady vyrostu ... takže je dobře, že spadnul bez kontaktu?

Reagovat
vlastik

To nikdo neobhajuje ( i kdyz hrat nejvetsi zapas zivota,taky asi nadskocim, abych o nej neprisel v nejake dvacate minute). Me se jednalo o to, ze vetsina lidi se vyjadruje tak, ze kdyby Griezmann nesimuloval, hraje se dal a primy kop by nebyl.

Reagovat
anonym

Proč by ho jako musel "přejet"? Pravděpodobně by si to Chorvat v pohodě pohlídal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele