Rozpaky, omluvy. Lampard po gólu Chelsea marně hledal slova

21.09.2014, 20:27
Aktuality
Je neotřesitelnou legendou Chelsea, jejím nejlepším střelcem a dost možná i hráčem celé historie klubu. Přesto dnes Frank Lampard v šlágru anglické Premier League nastoupil proti ní a gólem zařídil svému Manchesteru City remízu. V pozápasovém rozhovoru přiznal, že se v něm mísí pocity a fanouškům Blues je stále zavázán.

Běžela pětaosmdesátá minuta, když si 36letý záložník naběhl na centr Jamese Milnera a v krkolomné pozici překonal Thibauta Courtoise. Neslavil. A fanouškům Chelsea se přišel po závěrečném hvizdu dokonce omluvit. "Nenacházím slov. Tohle jsem opravdu nečekal," sdělil Lampard novinářům bezprostředně po zápase.

"Když jsem šel na hřiště a fanoušci Chelsea zpívali, bylo to velmi emotivní. Navíc jsem hrál za klub, který mě přijal rovněž báječně. Jsem z toho velmi rozpačitý," řekl zkušený středopolař, který na Stamford Bridge strávil nejlepší léta své kariéry.

V létě mu však Chelsea nenabídla prodloužení smlouvy, a tak se Frank Lampard musel s klubem svého srdce rozloučit. Přijal nabídku New York City FC, který ho však na půl roku obratem poslal na hostování právě do Manchesteru City.

"Byl jsem s fanoušky Chelsea 13 let, takže mám logicky smíšené pocity. Samozřejmě jsem rád, že klub, za nějž nastupuji, uhrál remízu. Bylo by ode mě neprofesionální, kdybych nehrál naplno. Dělám prostě jen svoji práci," zdůraznil Lampard.

Za gól poděkoval Jamesu Milnerovi. "Snažil jsem se trošku couvnout a od Millyho přilétl skvělý míč," popsal vyrovnávací branku.

"Nevěděl jsem, co od dneška očekávám a žádám, bylo to obtížné. Nakonec tenhle výsledek vypadá asi jako zlatá střední cesta. Chelsea i Manchester City budou bojovat o titul, stejně tak některé další celky. Tento verdikt udělá Premier League zajímavější," dodal Frank Lampard.

Autor: Marek Ustohal / goal.com

Komentáře (428)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele