Rozhovory

Arabové mají jinou mentalitu, nenechají si poradit, soudí Michal Nagaj

Životní cesty umí být nevyzpytatelné. Své o tom ví i Slovák Michal Nagaj (29), který v současnosti pracuje jako fyzioterapeut u slovenské basketbalové reprezentace žen a u českého mužského národního týmu.

Ve Vietnamu jsou fotbalisté za celebrity, víc se to tu prožívá, říká Nguyen

Brankář Filip Nguyen (31) prožívá nejpřekotnější období života. Začalo to odchodem ze Slovácka do Vietnamu, kde se stal jedničkou Hanoi Police FC. S ním získal titul, tím to ale neskončilo.

Hráče neprodáváme kvůli penězům, jejich odchody se snažíme načasovat, říká Křetínský

Nejoblíbenějším hráčem majitele Sparty Daniela Křetínského (48) je na Letné lídr týmu Ladislav Krejčí (24). Bohatý podnikatel to řekl během prosincové debaty se spolkem Econet. Prozradil také, jaká úskalí řeší letenský klub při odchodech hráčů do zahraničí.

Titul pro Manchester City a pád nováčků, predikuje dění v Premier League expert Pikous

Aktuální ročník fotbalové Premier League se přehoupl do své druhé poloviny, a tak je čas na první bilancování dosavadního průběhu sezony. Boj o anglický titul slibuje dramatickou podívanou až do samotného závěru, naopak začíná to vypadat, že všichni tři nováčci budou mít se záchranou příslušnosti k fotbalové elitě pořádné potíže.

Kam kráčí ženský fotbal, líčí asistentka trenéra Slavie Pěničková

Deset zápasů, samá vítězství a skóre 48:1 -⁠ ženská fotbalová Slavia je v první lize suverénní. Děvčata z Edenu teď ale čekají tři náročné týdny v Lize mistryň. Ve čtvrtek se utkají se St. Pöltenem, o týden později s Brannem a skupinu uzavřou v Lyonu. Cesta k postupu do další fáze soutěže už je přitom hodně klikatá. Nejen o ní hovořila v podcastu Livesport Daily asistentka trenéra Karla Pitáka Blanka Pěničková.

Největším favoritem je pro mě i letos Senegal, tipoval trenér Brožek

V sobotu začíná Africký pohár národů. Turnaj, na kterém se hraje o prestiž a velkou slávu, ale také turnaj, který kvůli účasti velkých hvězd ovlivní i elitní evropské soutěže. Do příprav letošního šampionátu se podle organizátorů investovalo přes miliardu dolarů, a tak by měl turnaj, který hostí po čtyřiceti letech Pobřeží Slonoviny, stát za to.

Infantino je daleko horší předseda než Blatter, tvrdí Wilson

Jonathan Wilson je jedním z nejlepších fotbalových novinářů světa. Píše pravidelné sloupky pro The Guardian a The Observer, bývá hostem anglického podcastu Football Weekly a založil fotbalový časopis The Blizzard, kterým se později v Česku inspiroval magazín Football Club. Krom toho vystudoval Oxford a napsal i třináct knih o fotbalové historii. Teď se mimo jiné velmi zajímá o FIFA a způsob, jakým přiděluje mistrovství světa.

Začínal v Austrálii a nyní sbírá zkušenosti v Indii, trenér Krátký dozrává v City Football Group

Jako hráče si ho z Česka pamatují jen fajnšmekři. Bývalý obránce Petr Krátký (42) nastupoval v lize za Mladou Boleslav, Brno a končil v Liberci v ročníku 2007/08. Mnohem větší stopu ale může zanechat jako trenér, když se po letech v Austrálii vypracoval až do organizace City Football Group.

Beckenbauer byl můj dětský hrdina, vzpomíná Pavel Čapek

Ve věku 78 let odešla jedna z největších postav historie fotbalu Franz Beckenbauer. Německý obránce dvakrát vyhrál Zlatý míč, jako hráč získal na MS kompletní sadu medailí, zlato a stříbro přidal i jako trenér.

Chci pomoci Viktorce k záchraně, uvedl Hoftych. V plánu je nákup několika hráčů do základu

Téměř dva roky pracoval Pavel Hoftych (56) pro Mladou Boleslav, s posledním prosincovým dnem město škodovek však opustil. Přesunul se o patro níž. Stal se sportovním manažerem druholigové Viktorie Žižkov a hned na úvod vybral nového trenéra Marka Nikla (47).

Hašek je dobrá volba, ale o dlouhodobé koncepci se mluvit nedá, říká Saňák

Novým trenérem české reprezentace je Ivan Hašek (60). Je to správná volba a proč se to vzhledem k délce smlouvě a nastaveným cílům nedá považovat za koncepční řešení? O tom jsme mluvili v podcastu Livesport Daily.

Jdeme správným směrem, říká místopředseda FAČR Šidliák

Těsně před Vánoci jsme vám v podcastu Livesport Daily nabídli rozhovor se zástupci fotbalové F-evoluce Ondřejem Lípou a Antonínem Barákem starším, kteří otevřeně mluvili o tom, proč se F-evoluci nepodařilo prosadit dost změn v českém fotbale a kdo za to může. V reakci na toto vydání nás Fotbalová asociace České republiky požádala o možnost reakce a výsledkem je aktuální epizoda. Jejím hostem byl první místopředseda Výkonného výboru FAČR za Moravu Jiří Šidliák.

Z Tottiho šla vždycky elegance a šarm, obdivoval Čermák

Dneškem se završuje naše povánoční minisérie o význačných sportovcích let nedávných. Končíme fotbalem, a postavou, kterou rozebereme se sportovním redaktorem Mladé fronty DNES Davidem Čermákem, je legendární srdcař AS Řím - Francesco Totti. V italské lize nasázel 250 gólů, získal scudetto i trofej pro vítěze mistrovství světa. Ale nic z toho dostatečně nepopisuje, čím byl výjimečný.

Kadeřábek o Bundeslize, Schickovi i návratu do reprezentace: Pro mě se nic nezměnilo

Vítěznou tečku za podzimem sice se svým Hoffenheimem neudělal, i tak ale může být Pavel Kadeřábek (31) s první polovinou sezony spokojený. Die Kraichgauer zakončili rok 2023 na sedmé příčce a na jaře tak budou bojovat o návrat do pohárové Evropy.

Talentovaný český gólman si užívá mezi rakouskou elitou. Je nejmladší jedničkou v lize, věří v záchranu

Pohled na tabulku rakouské ligy se mu nelíbí, přál by si, aby měl jeho nyní předposlední Tirol aspoň o pár bodů víc. Jinak ale mladý brankář Adam Stejskal dobře ví, jak velký posun v kariéře udělal.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele