Rozhovor s Janem Rajnochem

28.08.2007, 10:15
Rozhovory
Zaujalo nás
Mladá Boleslav, tým, který v minulé sezóně do posledních kol bojoval o titul, na tom po prvních čtyřech kolech nového ročníku není nejlépe, zatím patří k té horší polovině ligy. Na situaci v klubu, ale nejen na ni jsme se zeptali jednoho z důležitých hráčů, 25letého záložníka Jana Rajnocha.

Boleslav je v herní krizi, jak z ní ven?
Myslím, že jak z krize ven ukázal pondělní zápas v Jablonci, kde jsme předvedli velmi dobrý výkon a je třeba v tom pokračovat.

Největší problémem vašeho týmu je střílení branek. Dosud jste dali ve třech zápasech jedinou, vypadá to, že nahradit Luboše Pecku nebude tak snadné?
Nahradit Luboše Pecku bude těžké, ale myslím si, že jsou hráči, kteří k tomu mají předpoklady a minimálně se o ty góly podělí.

Před novou sezónou jste měli v kádru pouze pět obránců, nyní je zraněný František Ševinský a případná absence dalšího defenzivního hráče by pro Mladou Boleslav znamenala velký problém, mělo by podle vás vedení ještě nějakého obránce přivést?
To není otázka pro mě, ale myslím si, že máme dost defenzivních hráčů, kterými by se to dalo řešit.

Na soupisce máte pouze dva hráče, kterým je více jak 30 let a ani jeden z nich pravidelně nenastupuje v základní sestavě, není nezkušenost právě tím největším problémem neúspěchu?
Náš kádr je dostatečně zkušený a výkonnost není otázkou věku.

Naopak v kádru Boleslavi je několik talentovaných fotbalistů, jako například Kopic, Vaněček, Řezníček, Nečas... Má podle vás některý z nich šanci vybojovat si nastálo místo v základní sestavě a časem se stát třeba hvězdou Gambrinus ligy?
Každý hráč musí na sobě pracovat a právě tito talentovaní ještě víc. Jinak si myslím, že Milan Kopic již dokázal, že je výborný fotbalista a má solidní kariéru před sebou.

Nyní vás čeká poněkud snadnější los. Nejprve doma přivítáte Kladno, potom hrajete v Budějovicích a následně opět doma proti Mostu. Kolik bodů z těchto duelů byste bral?
Samozřejmě co nejvíc, a to nejlépe plný počet. Máme ambice, takže jinak přemýšlet ani nemůžeme.

Fotbalově jste vyrostl ve Spartě, chtěl byste se do ní ještě někdy vrátit? Nebo už myslíte spíš na odchod do zahraničí?
Sparta je u nás největší klub a její nabídku bych určitě zvažoval. Ale odchod do zahraničí, by bylo asi větší lákadlo.

Marek Matějovský v rozhovoru pro náš web o vás prohlásil, že byste si zasloužil pozvánku do reprezentace, co na to říkáte?
Markovi moc děkuji za důvěru a určitě je můj největší fotbalový sen reprezentovat naši zemi.

Jak se vám líbí divácké a sportovní zázemí mladoboleslavského klubu?
Zázemí je vynikající a tímto bych chtěl poděkovat boleslavským fanouškům za skvělé fandění jak na domácích, tak na venkovních zápasech.

Kdo je vaším největším kamarádem mezi fotbalisty?
Jsme jedna velká parta, takže jsme všichni dobří kamarádi.

Jaká zahraniční fotbalová liga je vaším snem, jaký je váš oblíbený klub?
Mým snem je francouzská nebo anglická liga a odmalička tíhnu a fandím Manchesteru United.

Co byste na závěr vzkázal čtenářům eurofotbalu?
Aby čtenáři chodili v hojném počtu na fotbal a tím tak zvedli úroveň našeho fotbalu a slibuji, že my hráči se budeme snažit, aby byl pro lidi fotbal zážitkem.

Rozhovor byl pořízen v pátek, tedy před víkendovým ligovým kolem.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Pokud pude ještě nahoru tak do repre sním.Taky si myslim že by byl slušnou posilou třeba Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

mno to určitě slávie... Bolka pustí jednoho z nejlepších hráčů ligy di slavie ne? pujde do Sparta nebo hned do zahraničí, ale Bruckhner je kokot že už ho nepovolal, to je fakt... Stoperby se hodil.. chodim na každej zápas bolky a neviděl sem aby jak koliv zaváhal, nebo něco, prostě je to možná nejlepší obránce ligy vlbec

Reagovat
HOST*marcocruz

No tak to neni!

Reagovat
HOST*nowith

do slavie ne.. to bych ho radši zastřelil než aby byl žid

Reagovat
HOST*

ach jo kokot se najde všude ... (az me budes castovat slovy zkurvenej sůavisto uvedom si ze sem z Opavy woe =P )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele